2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bugünde elim boş göbüüşüm dolu döndüm evime pazartesi tekrar gideceğim sancım falan da kalmamış acayip bunaldım takvimim de bugün bitti dua edin anneler bugün yarın sancım gelsin

arkadaşlar benim bebeklerim de kusuyordu
hem de oğlum öyle böyle değil
ağzından burnundan geliyordu, bugün doktora götürdük

bebeklerinizin kilosu ile içtiği sütü hesaplayın dedi
1 kilo için 150 cc süt dedi
benimkilerin ortalama 600 cc süt içmeleri gerekirken 1000cc içiyorlarmış
doktor dedi ki ilk üç ay bebeklerde doyma duygusu olmaz
sadece reflek olarak emerler
gırtlağına kadar dolu olsalar bile emerler dedi
8 bilemedin en fazla 10 kere besleyin günde dedi
yalancı emzikte ısrarcı olun dedi
emme refleksini doyursun ve onunla oyalansın dedi
inşallah sizlere de bir faydası olur bu bilgilerin
hepimize kolay gelsinnnnnnn

Canim bunu soyledigin iyi oldu. Ben de emzik veriyordum ama bebegimi o kadar sIk emziriyordum ki goguslerimin ucu agriyordu artik.

o sivilcelerden bizdede var malesef canim.ben arastirdim. hamileligin son haftasinda salgilanan hormonlar bebege gecermis ve dogduktan birkac hafta sonra sivilceler olurmus.cunku yuzunde yag salgisi fazla oluyo hormonlar sebebiyle.normal diyo.doktorda bize sivi bir ilac verdi.su gibi.sabah aksam onu suruyorum 5 gun surecem.biraz azaldi gibi ama bakacam.bide saclari bile yaglanmaya basladi.yuzunu hergun anne sutuyle ve suyla sil.su fazla yaglanmayi onler canim.

Canım Allah yardımcınız olsun senin ve tüm sabırsızlıkla bebişlerini bekleyen annelerin. Rabbim sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sabfret bi tanem...

yakari canım,bugün benim oğlum da sulu yeşil kaka yaptı ve bi kaç gündür karnı gurulduyodu.çok panik olduk annemle,bebişin ishal olduğunu düşündük.eşimin çocuk doktoru arkadaşı var,ege üniversitesinden.ona danıştık,kakanın yeşil veya sarı olmasının,karnının guruldamasının normal olduğunu,bunların bebeklerin sindirimlerinin çok hızlı olmasıyla alakalı olduğunu söylemiş.ve kakanın siyah ya da kanlı olması durumunda doktora gitmemiz gerektiğini söylemiş..zaten oğlumun da bir sonraki kakası sarıya dönmüştü..endişelenme.inşallah sağlığı yerindedir bebeklerimizin,Allahım korusun onlarııı

Canim dedigin rakamlara gore gunluk kac cc ye geliyo gunluk 150 mi yoksa ?

amin canım onlara bişey olmasın yeterki... evet bızımde karında guruldama var ve bıraz yesıl arkasından gene sarı yaptı neyse önemli degılmiş, bilmeyınce hersey korkutuyor insanı.

kızlar nasılsınız sık sık giremiyorum girsemde tam bile okuyamadan ara ara okuyup çıkıyorum biliyorsunuz ben bebekten ziyade 3 yaşındaki oğlumla uğraşıyorum gazlardan konuşulmuş hatta şunu yaptın bunu yaptın ondan bebek gazlı diye etraftan laf yiyen arkadaşlarımız bile olmuş vallahi alakası yok bebek gazlı olacaksa oluyor ben her şeyi yiyorum çiğ köfte bile dahil buna yeri geliyor ben gaz sorunu yaşıyorum kızımda tık yok maşallah oğlumda öyleydi ilk bebekleri ile tanışan arkadaşlara tavsiyem ilk bebekte bebekler nazlansada nazlanmasada kucağa alma merakı oluyor illaki bizde oğlumda öyleydik ve hala uyuma sorunları falan yaşıyoruz 2 gündür trt de süper dadıyı izliyorum oğlumla eğitimdeyiz eşim dalga geçiyor az kaldı oğlum annen seneye işe başlayacak diye:) bu gün süper dadı bebekleri kucakta uemzirerek uytmanın çok ynalış olduğunu beşikte uykuya dalması gerketiğini anlatıyordu ben şu anda öncedende bahsettiğim gibi beşiklerdeki yanıp sönene lambayı kullanıyorum gece emziriyorum gazını alıp yatırıyorum lambasınıda açıyorum uykuya kendi dlaıyor ben uykum açılmadan geri yatıyorum :)bizde aşı oldk bu gün kilolarımı taktığım için yediklerime dikkat ediyordum ama genede içim rahat değildi aam şükür bebeğim güzel kilo almış 4700 olduk. hepinize kolay gelsin kendinizi fazla yıpratmayın bu çok önemli her şeyimiz bebk ama sizin ruh sağlığınızda bebek için çok öenmli ben bu hafta sonu bbeğimle dışarda gezmeye çıkacam inş :)

canımmm ıyıım de gercekten dar felan bıse gıyınce ve tam duz turmaya calısınca agrı degılde ole ısız gıbı batma hıssı gıbı bısey oluo rahatsız edıyor yanı benı bu dıkısler yaa hemsıreyede sordum bugun neden bukadar acee edyorsun dedı parmagın bıle kesılınce acımıyormu dedı dogru dedı aslında ama ben kontrolede gıtmedım bakalım salı gunu kontrole gıdecem ınsallh korkutacak bsey demez kızlar alla bacaklarımı acasım hıc yok artık yaaa...
canım o ılk gunler bendede ole ısslık vardı gectı gıttı ... kanma gelınce sarımsı akıntım vadı ama bıgun dar bır pantalon gıydım haı kırmızı akıntım olmustu ... yanı hala akıntım varrr ve daha surecekmıs gıbıme gelıyorrr... ben daha yenı gunluk pede gectım baygı akıntım oluyordu ...

canım yaa sanırım normal bısey bıde kızlar ben hıc dınlenemdım yaa ablam ondan dıo bılmorum artık salı gıdecem doktora bne dıcek bakalım ...

Canım Allah yardımcınız olsun senin ve tüm sabırsızlıkla bebişlerini bekleyen annelerin. Rabbim sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sabfret bi tanem...

Sağol canım bnm Allah senin bebeğine de uzun sağlıklı huzurlu ömürler versin inş. desteğin için çok teşekkür ederim

bebekleri öpmekten öpülmesinden bahsedilmiş sizleri bilmme ama ben her fırsatta kızımı öpüyorum ve öpmelerinede izin veriyorum bir bebeği sevildiğini gösterilecek en güzel yol öpülmesidir ben böyle düşünüyorum tabiki sizlerin ifkirlerinede saygı duyuyorum daha çok küçükler diye koruyorsunuz sizde haklısınız ama çocukları öpmenin sünnet olduğunuda unutmayın şu an için erken diye düşüne bilirsiniz ama şu andaki korumacılık bebek büyütükçe azalmıyor dahada artabiliyor

evet kızlar kaynanatörle savaşım başladı dakka bir gol bir daha dün geldi kadın bu akşamki muhabbeti anlatmak istiyorum kızım eşimin kucağındaydı o sırada ben mutfakta çay demliyorum eşim annesine verdi kızımı al babanesi dedi kızım çığlık atmaya başlayınca kadın bu bebek aç aç diye konuşmaya başladıki daha 5 dakika önce emzirip vermiştim eşime eşimde annesine daha şimdi emdi nasıl aç dedi annesinin dediği laf emiyor ama boşa emiyor süt yokki eşimde yoo var sağıyoruz çıkıyor dolu dedi kadın anlamazlıktan gelerek aç bu bebek demeye devam ederken bi hışımla kızımı alıp aç değil gaz sancısından bağırıyor diyip gittim yatak odasına eşimde peşimden geliyor bakalım tepki vericem mi diye dedim annen teshisi koydu brovo valla tepinip duran çocuğa aç diyor gazı olduğunu bile anlamıyor bide bu kadın 6 çocuk büyütmüş daha bebeği tutamıyor bacağının üstüne koyuyor bi tuhaf düştü düşücek kızım ben ne yapıcam ya bugün kendimi delirmemek için sokağa attım başlarım 40ına diyerek dolaştım şişliye gittim garip garip bakıyorum evden çıkamamaktan yabani olmuşum resmen kendime geldim tabi kızımı anneme teslim ettim kaynanatöre değil tek bildiği çocuğu sallayıp durmak ben evlendiğimden beri yurtdışında olduğum için gelememişti bu ilk gelişi ve 2.günde bana geldiler bide hizmet bekliyor sürekli annem bana yardım etmek için hergün gelip işimi yemeğimi yapıyor kaynanada bi güzel oturup yiyor uyuyor sabah ben hortlak gibi sabahlamışım kendisi 12 saat uyudu kahvaltı bekliyor koydum onune 2 sey ben zaten kızımın zırıltısından yiyemedim oturdu keyif yaptı toplamadımda ona toplattım kocam annem yaşlı diyor benim annemden 5 yaş büyük ama sapasağlam benim annem tansiyon hastası kocam annesine sende yemek yapsana dedi buakşam kadın ben unuttum yapamam diyor inanamadım ya full yatışa geldi yani allah kaynanalarıyla yaşayanlara gerçekten sabır versin

canım insanlar sevsin öpsün bende isterim ama pis insanlar olunca olmuyor bide sigara içenler yapışıp öpüyor ağızlarını açıp çocuğun dibine gidiyorlar bazı erkekler tuvaletten çıkıyor ellerini yıkamadan temiz olsalar sevsinler ama bebişler daha çok köçük her türlü mikroba açık bide benim kızım erken doğdu gözlerini zor açtı kendine gelemeden gelen giden yapışıyor valla ben kimsenin bebeğine gidip yapışmam yani yeğenim bile olsa onun iyiliği için yapışmam bence insanlar düşüncesiz bu konuda temiz olsunlar gelip öpsünler yani

:) bak o konuda haklıısn ben onu üdşünemedim çünkü etrafımda sigara içen falan olmadığı için o şekilde düşünmedim :)

ayyyyyyy Allah kolaylık versinsin lafları çeneleri hadi neysede birde utanmadan yemek yapmayı unuttum mu diyor e evde ne yiyormuş bu kadın

ayyyyyyy Allah kolaylık versinsin lafları çeneleri hadi neysede birde utanmadan yemek yapmayı unuttum mu diyor e evde ne yiyormuş bu kadın

ne biliyim aç geziyor herhalde :) ben hiç muhattap olmuyorum yoksa kendimi biliyorum fena konuşurum baya bir açık sözlüyümdürde :)canım benim eşim onun kardeşi ablam sigara içip öpenler ama ablam saçlarını öpüyor eşim ve kardeşi looop diye yapışıyor ne desemde dün kaynanamda 15 saatlik yoldan geldi insan bir elini yüzünü yıkar ellerini sürdü kızımın yüzüne yapışıp öptü gelir gelmez kuzenlerimde geldi erkek tuvalete gidiyorlar takip ediyorum yıkadıkları yok ellerini valla neyse fazla düşünmek istemiyorum hasta olucam yoksa ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…