2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ayyyyyyy ne zor yaaaaa
yemek yapmayı mı unutmuş, çok enteresan
ben de senin gibi düşünüyorum masalım
ben de öptürmüyorum, benimkiler de 36 haftalık doğdular ve minicikler, korkuyorum mikrop kapmalarından
hatta ben bebeklerimin odasına bile aynı anda fazla kişi almıyorum
tabiki önce allaha emanetler ama biz de tedbiri elden bırakmayalım

insan birilerinden hoşlanmadı mı onların her hareketi batıyor insana değil mi?
allah sana sabır versin arkadaşım

kadının cahilliğine verdiğim için susuyorum bilinçli olduğunu bilsem dayanmazdım sanırım ben bütün gün emzirmeye uğraşıyorum ettiği lafa bak neyse canım allah sanada sabır güç kuvvet versin ikiz annesi olmak çok zor iş bence ben 1 tanede mafoldum valla tebrikler bebişler büyümek için canıyla uğraşıyorlar bizde onları besleyip bakmaya uğraşıyoruz daha kendimiz sevicek vakit bulamadık milletin derdi sevmek bence esas sevenler bebişlerin iyiliği için onlara yaklaşmayanlar kıyamayanlar benim annem yüzünden daha öpmemiştir ayaklarını bacaklarını öpüyor dayanamayınca :)

benim kızımda yeşil kaka yapıordu 1 hafta boyunca böyle devam etti en son gece 11 de dayanamadım hastaneye gittik kaka testi yapıldı mikrop varmış 2-3 tane ilaç verdi ellerinizi sabunlamadan kesinlikle dpkunmayın dedi doktor bu nedenlede kilo alamamış dedi doktor şimdi çok iyi şükürler olsun ..

slm kızlar meme uçlarım hafiften sızlamaya başladı sağıp biberonla vermeye başladım ama 3-4 sefer biberon değiştirdim bebeğim boğulacak gibi oluyor alışamadı en son doğal akışkanlı biberon aldım biraz daha iyi bu ama hala tereddütlüyüm korkarak biberonla emziriyorum sizce bu alışma sürecimi ne dersiniz rahat bi şekilde boğulacak korkusu olmadan nasıl emdirebilirim

selam kızlar
bizim hala uyku düzenimiz yok
benim doğumumdan beri bitmek bilmeyen alerjilerim yüzünden yürümekte bile zorlanıyorum ide uykusuzluk
üstüne bide önceki gün safra kesesi ağrısı tuttu ölüyorum sandım o kadar çok sancıdıki anlatamam
doktorada gitmedim gitsem ne olcak ameliyattan başka çaresi yok
o ağrı sabaha kadar devam etseydi gerçi gözüm kapalı ameliyata girerdim o kadar çok sancı çektim yani

bebişim bazen çok hızlı nefes alıp veriyo
uyurkende bazen inliyomuş gibi sesler çıkarıyo
acaba rüyamı görüyo yoksa bi derdimi var anlamadım

pazartesi günü kalça ultrasonumuz var
salıda aşımız ve kontrolümüz sağlık ocağındaki doktorda kalbinden şüphelenirse şişli etfale götürmeyi düşünüyorum
şişlideki çocuk doktorları çok iyiymiş

sizler nasılsınız herkez doğum yapmıştır heralde
yazılarınızı pek okuyamıyorum hiç vaktim olmuyo
şimdi yemek yapıcam oğluşum izin verirse ütümde var bakalım yapabilicekmiyim

kızlar bide ameliyat yerimin hemen üzeri şiş çok kötü bi görünüşü var
sizlerdede aynımı yoksa benim korse falanmı giymem lazım
dar bişey giyince ağrım oluyo anlamadım ben inşallah bu şişlik kalmaz

Geçmiş olsunn,biz de çok korktuk ishal sandık.ama bi sonrakinde sarıya dönüştü çok şükür şimdilik bi sıkıntımız yok.üşütücem hasta olucak 40 çıkmadan diye çok korkuyorum.hapşırıyo ikide bir,kombiyi iyi ayarladığımızdan emin olamıyorum onu bile sordum doktora.ben kısıyorum çocuk yandı diye eşim açıyo çocuk üşüyecek diyeee iyice pimpirik olduk annelik çok zormuş.tabii bi o kadar da tatlııı

kızlar bu arada ben hacı şakirin makine için lavantalı granül sabunundan kullanıyorum ama ağız silme mendillerindeki,kıyafetlerdeki kusmuk ve yoğun süt lekelerini çıkarmadı.aranızda dalin sıvı sabun kullananlar var,ya da başka marka..süt ve kusmuk lekelerini çıkarıyo mu deterjanlarınız,hangisinden almamı önerirsiniz?

Güzel Anneler 19 Mart Salı günü 14:10'da prensimi koynuma aldım

Eşimle 5,5 yıldır muhteşem bir evliliğimize güzel bir mutluluk getirmek için planlar yaptık, bahara gelsin istedik bebeğimizin, evimizede bahar gelsin istedik haziran ayında hamile kaldım tamda planladığımız gibi , evdeki idrar testlerinde hiçbirşey çıkmadı ve ben çok üzülmüştüm, bir kaç gün sonra hastaneye kan tahlili için gittim çünkü günüm geçmişti, öğleden sonra çıkacak dediler, ablam kardeşim yiğenim heycanla evde sonucu bekliyorduk, ablam internete girdi ve muhteşem sonucu gördü ben ekrana bile bakamıyordum dizlerimin üzerine çöktüm ve ablamın gözlerine bakıyordum, hadi abla doğru söyle minik meleğim benimle mi dedim, ablamın gözleri doldu anladım ki artık içimde muhteşem bir melek var, artık uzun bir yolculuk beni ve eşimi bekliyor , hemen eşimi aradım ve güzel haberi verdim, öyle heycanlıydım ki karnımı okşuyordum sürekli , haftaları tek tek sayıyordum 7. haftamız, 8.haftamız ay ne zaman büyüycek zaman çabuk geçsin derken 37. haftaya geldik , 37. haftanın ilk günün sabahı eşimi uğurladım wc'ye gittim ve nişan geldiğini farkettim heycanla eşimi arayıp geri dönmesini istedim, sonra heycanla annemi aradım, birden ellerim titremeye başladı eşim geldi sarıldım ve ağladım çok korkmuştum, hem heycan hem korku bütün duygularım birbirine karıştı, tarifsiz duygulardı bunlar, dr aradık ve hastaneye gittik nst ye bağladılar sancım yoktu açılmam 1cm olduğu için dr eve gönderdi su yada sancı olursa gel diye, oğlum geleceğinin ilk sinyalini vermişti artık geliyorum demişti, hazırlanın , tam 1 hafta boyunca hergün doğar diye bekliyorduk annemler beni yanlız bırakmıyordu birşey olur panik olurum diye, her sabah kalktığımda karnımı ovalayıp oğlum bu gecede gelmedin diye seviyordum , hep gece gelicekmiş gibi geliyordu, nişan geleli 1 hafta olmuştu 19 mart salı günü sabah tuvalate kalktım, yatak odasının kapısının çıkarken bugün gelicek bu dedim, ben tuvaletteyken birşey geldi anlamadım, eşime seslendim, suyum geldi galiba dedim, oda çok bilmiş gibi yok canım dedi böyle gelmez tutamazsın dedi, iyi dedim yatağa tam uzandım heryer sırılsıklam oldu, bak dedim eşime bunu da mı ben yaptım , eşim panikledi bu sefer ben çok sakindim, eşime oğlum geliyor oğlum dedim sarıldım ona, annemi aradım hemen geldi, ılık bir duş aldım ve hastane ye doğru yolla çıktık, hiç sancım yokdu ama sabahın 6:30'da şarkı söylerek gittik, hastanede kapıda bekliyorlardı tekerlekli sandalye ile, ben gerek olmadığını yürüyebileceğimi söyledim, doğumhaneye çıktık hemen, doğum katı tamamen doluydu, doktor muayne etti 2cm açılma var dedi, sancım yok ama bekledik saat 9'a kadar dr sonunda suni sancı vermeye karar verdi bende hemen ok verdim çünkü normal doğumu çok istiyorduk ve çok hazırlanmıştık, 9 da suni sancı verilmeye başladı ilk yarım saat pek birşey yoktu, 09:30 gibi başladı sancılar ilk başlarda her sancı geldiğinde oğlum geliyor bu sancıları bana oğlumu getirecek diye kendime teselli veriyordum doğum odasında annem ablam ve eşim yanımdaydı onların ellerini sıkıp güç alıyordum, ağrılar şiddetlenme başladı, dr kontrolle geldi açıklık var mı diye 5cm olmuştu, ama ben saat 12 den sonra koptum oksijen bağladılar çünkü nefes alamıyordum her sancı geldiğinde ablam kulağıma eğilip birazdan oğlunu kucağına alacaksın kokusu içine çekiceksin az kaldı dayan diyordu, ben artık gözlerimi açamaz oldum tek söylediğim "anne yine geliyor artık gelmesin öldürün beni dayanamıyorum" diyordum dr bidaha geldi açıklık 6cm saat 4-5 gibi doğum olur dedi, ama ben ıkınmaya başlamıştım ebe geldi neden ıkınıyorsun dedi, öyle hissediyorum dedim, ebe tekrar kontrol etti açıklık 10cm doğum başlamış dr haber verin dedi, ben o sırda kısa bir baygınlık geçirdim, öyle çok yorulmuştum ki dudaklarımı ıslatıyorlardı kalkıp su bile içemiyordum, dr geldi nasıl olur daha yeni kontrol ettim dedi, ve her ıkınmam geldiğinde nefesimi tutup itmemi istedi, yatağın kenarlarından güç almam için çubukları çıkardılar, ablam kaldı artık yanımda bana oğlumuzun saçlarını görüyorum hadi devam diyordu, doktorum canım benim öyle güzel konuşuyordu ki benimle " hadi bebeğim az kaldı ıkın, hadi aşkım az daha geliyor" diyordu, 1-2-3 derken 6. ıkınmam da oğlum geldi dr "artık ıkınma yeter dedi" ablam bak oğlumuza dedi kafamı kaldırdım tek gözümü açtım dr göbek bağını kesiyordu sonra çocuk doktoruna verdiler hemen ardından koynuma inanmıyordum bu nasıl olur doğdu artık ben başardım, dilim tutuldu sevdim oğlumu sonra babasına göstermek ve temizlemek için götürdüler yanımdan, o an tüm çektiğim acılarım gitti, tüm acılarımı unuttum bir an önce göğsüme almak emzirmek istiyordum, zaten her sancıda göğsümden süt gelmeye başlamıştı, yarım saat içinde yanıma geldi tabi ben dayanamayıp ağladım eşimde ağladı ve 38 hafta boyunca beklediğimiz an gelmişti, artık oğlum göğsümdeydi, dokunuyordum ona...Allah herkese bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin bana destek olan Anneme-Ablama-Eşime ve international hospital acıbadem dr İlknur Hanıma sonsuz teşekkürler, onların desteği olmasaydı normal bir doğum yapamazdım heralde.... Sağlıkla büyütelim yavrularımızı...

canım ne derece doğru bilemiyorum ama belki faydası olur diye söylüyorum,annenin sütü fazlaysa bebek göğsü yeterince boşaltamıyorsa sıtma tutar demişti annem bana.titreme gelirmiş anlattığın gibi.şu an bebekler küçük olduğu için emişleri çok güçlü değil,sütün de fazlaysa seni rahatsız edebili annemin anlatışına göre.bi araştır istersen nette filan,iyi gelecek bi şeyler bulabilirsin belki..geçmiş olsun.

canım en doğrusunu kendin bilirsin ama benim tavsiyem eğer sütün varsa biberona alıştırma bebişi. bizimki sarılık olup hastaneye yatınca bir biberon gördü birdaha meme veremedik çocuğa. 1ay gece gündüz uğraştım meme alsın diye, o kadar çok bağırıyorduki almamak için en sonunda dayanamayıp biberonu veriyorduk susuyordu hemen. o ağlıyordu emmemek için, ben ağlıyordum niye emmiyor beni diye. 1ay hep sütümü sağıp verdim mecburen ama en sonunda süt de kalmadı, sağınca 10cc bile çıkmamaya başladı. baktım tamamen kesiliyor, herkes emmezse kesilir diyor, emicek başka yolu yok dedim. memeyi ağzına verip üstten ağzına mama damlattım hep, az az emmeye başladı. birde ne kadar süt yapıcı şey varsa denedim tabi. ama sanırım en etkilisi malt içecek oldu. çok şükür 2gündür normal bir şekilde alıyor memeyi. düşün yani kızım bugün 35günlük ve daha yeni emmeye başladı. ve yeni emdiği için göğüslerim acaip acıyor şuan ama o kadar uğraştımki emsin diye, şimdi göğsüm kopsa yinede emziririm heralde. yinede tavsiye istersen biz philips aventin 1 numara biberonunu (süt sağma makinesiyle birlikte verilen) ve chicconun Silikon Biberon 150 ml PPB kullandık 1ay, rahat emiyordu, bir sıkıntı yaşamadık.

ben dalin kullanıyorum, kusmuk lekelerini iyi çıkarıyor. kustuğu kıyafetler birkaç gün bekleyip kusmuğu kuruyor bazen kıyafette, yıkadıktan sonra onlara özellikle bakıyorum leke felan kalmış mı diye ama hiç kalmadı şimdiye kadar. sadece birkez battaniyesinde kaka lekesi kalmıştı, ikinci yıkamada o da çıktı. şimdilik memnunum ben. kokusuda çok güzel.

Meme uçların sızladığı için mi sağıp veriyorsun tatlım sütünü

Canaım bende o üşüme hep oldu doğumm yaptığımdan beri. Lohusalık hali imiş öyle dedi annem. Menopozlular gibi bi yanıyorum bi donuyorum. Bi terliyorum falan. Kansızlık sebep olabilir.

Canım karşılaşamıyoruz bayağıdır. Çoluk çocuğa karışınca demek ki fırsat bulunmuyor. Boşluklarda da uyumaya yemek yemeye çalışıyorum giremiyorum pek fazla nete

Nasıl gidiyor meriç beyle hayat. Hala emmiyor mu sağ göğsünü?
Gaz sıkıntız falan var mı

Benim de çok şükür normal oldu yaaa
Normal normal diyordum ya
Nasipte varmış. Doğumun olduğu gün fatma ana eli dedikleri çiçek var ya arkadaşlarım doğum olmadan yetiştirelim demişler onu getirmişler. Halam doğumdan önce yetişsin diye ankaraya geldi. Acve hurması zemzem dua falan getirmiş. Doğumun olacağı gün babamızla fetih suresi falan okuduk. Akşama da doğuma gittim. Sancılarım arasında annem pirinç hurma yediriyor bana. Ay bir susadım bir susadım. Ama su midemi bulandırdığı için içemedim.

Son düzenleme:

canım benimkiler ilk günden beri biberon kullanıyorlar
avent 0 ( sıfır ) aylık olanından aldım
ucu çok dar
bir problem yaşamadım canım tavsiye ederim

bu arada kızlar gaz sancısı için kimyonu denedim. mucize gibi geldi bize. bebişim 10gündür yarım saatten fazla uyumuyordu, uyutuyorduk en fazla yarım saat sonra ıkınıp sıkınmaya başlıyor, uyanıyor ağlıyordu. popişi sürekli pırt pırttı:) zinco damla kullanıyorduk ama hiçbir etkisi olmadı. annemle sırayla nöbet tutuyorduk artık başında. dün akşam kaynayıp ılıtılmış suya çay kaşığının ucuyla azcık kimyon koyup beklettim, sonra süzüp 2damla verdim bebişe. gece 1de uyuttuk, bir uyandım sabah 6 olmuş saat, fırladım yataktan noldu çocuğa diye. baktım mışıl mışıl uyuyor. sonra gerine gerine uyandı prenses. inanamadım, anneme sordum hiç uyanmadı mı diye, kalkıp kalkıp baktım uyanmadı dedi. sabah karınını doyurduktan sonra da 2damla daha verdim, yine rahatla 4saat uyudu, yeni karnını doyurdum yine uyuyor. kaç günlük uykusuzluğun acısını çıkarıyor sanırım. hiç ıkınıp kızarıp bozarması yok maşallah. ama acaba bir zararı varmıdır diye düşünmüyor değilim, doktora bir sorsamıydım acaba bilemedim...

Canım biz de alt değiştirirken ıslatıyoruz etrafı
Günde iki kere kıyafet değiştiriyoruz neredeyse.
Bi de bizim paşa çok sızdırıyor yaaaaa

Benim yeni bir icadım var
Pipiye takke
Alt değiştirirken pipiye takmak üzere

Canım şu ıslaklık göstergeli bez var ya
Ya onun ıslaklığına bakmak için için bebenin iki donunu ve çıtçtılı badisini çıkartınca zaten altını değiştiriyorum.
Karasız kaldım alsam mı almasam mı diye
Fiyatta değişiklik oluyor mu

Meme uçların sızladığı için mi sağıp veriyorsun tatlım sütünü
evet canım 3-4 günlüğüne ara verdim sadece emdirmeye devem edeceğim yani iyileşince .pansuman yapıyorum anne sütüyle iyileşir diyorlar .dün gece soğanı zeytinyağında biraz yakıp sürdüm antibiyotik yerine geçiyomuş pek etkili olmadı gibi anne sütü daha ii gibi sanki bakalım

Emzire emzire geçiyormuş o sızlama bende de vardı. Sol göğsüm geçti. Sağ göğsüm sağmaktan yara olduğu için hala çççoooooookkkkk acıyo ama hala emziriyorum.

Emzirmek güzel bi şi.
Emerken çenesini, gıdığını, yanağını izlemeye bayılıyorummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…