- 14 Ocak 2012
- 903
- 30
- 68
ben dalin matik aldım granül..elde yıkama içinde uygunkızlar bu arada ben hacı şakirin makine için lavantalı granül sabunundan kullanıyorum ama ağız silme mendillerindeki,kıyafetlerdeki kusmuk ve yoğun süt lekelerini çıkarmadı.aranızda dalin sıvı sabun kullananlar var,ya da başka marka..süt ve kusmuk lekelerini çıkarıyo mu deterjanlarınız,hangisinden almamı önerirsiniz?
bu arada kızlar gaz sancısı için kimyonu denedim. mucize gibi geldi bize. bebişim 10gündür yarım saatten fazla uyumuyordu, uyutuyorduk en fazla yarım saat sonra ıkınıp sıkınmaya başlıyor, uyanıyor ağlıyordu. popişi sürekli pırt pırttı:) zinco damla kullanıyorduk ama hiçbir etkisi olmadı. annemle sırayla nöbet tutuyorduk artık başında. dün akşam kaynayıp ılıtılmış suya çay kaşığının ucuyla azcık kimyon koyup beklettim, sonra süzüp 2damla verdim bebişe. gece 1de uyuttuk, bir uyandım sabah 6 olmuş saat, fırladım yataktan noldu çocuğa diye. baktım mışıl mışıl uyuyor. sonra gerine gerine uyandı prenses. inanamadım, anneme sordum hiç uyanmadı mı diye, kalkıp kalkıp baktım uyanmadı dedi. sabah karınını doyurduktan sonra da 2damla daha verdim, yine rahatla 4saat uyudu, yeni karnını doyurdum yine uyuyor. kaç günlük uykusuzluğun acısını çıkarıyor sanırım. hiç ıkınıp kızarıp bozarması yok maşallah. ama acaba bir zararı varmıdır diye düşünmüyor değilim, doktora bir sorsamıydım acaba bilemedim...
Sağol canım bnm Allah senin bebeğine de uzun sağlıklı huzurlu ömürler versin inş. desteğin için çok teşekkür ederim
bebekleri öpmekten öpülmesinden bahsedilmiş sizleri bilmme ama ben her fırsatta kızımı öpüyorum ve öpmelerinede izin veriyorum bir bebeği sevildiğini gösterilecek en güzel yol öpülmesidir ben böyle düşünüyorum tabiki sizlerin ifkirlerinede saygı duyuyorum daha çok küçükler diye koruyorsunuz sizde haklısınız ama çocukları öpmenin sünnet olduğunuda unutmayın şu an için erken diye düşüne bilirsiniz ama şu andaki korumacılık bebek büyütükçe azalmıyor dahada artabiliyor
kızlar bide ameliyat yerimin hemen üzeri şiş çok kötü bi görünüşü var
sizlerdede aynımı yoksa benim korse falanmı giymem lazım
dar bişey giyince ağrım oluyo anlamadım ben inşallah bu şişlik kalmaz
kızlar bu arada ben hacı şakirin makine için lavantalı granül sabunundan kullanıyorum ama ağız silme mendillerindeki,kıyafetlerdeki kusmuk ve yoğun süt lekelerini çıkarmadı.aranızda dalin sıvı sabun kullananlar var,ya da başka marka..süt ve kusmuk lekelerini çıkarıyo mu deterjanlarınız,hangisinden almamı önerirsiniz?
canım ne derece doğru bilemiyorum ama belki faydası olur diye söylüyorum,annenin sütü fazlaysa bebek göğsü yeterince boşaltamıyorsa sıtma tutar demişti annem bana.titreme gelirmiş anlattığın gibi.şu an bebekler küçük olduğu için emişleri çok güçlü değil,sütün de fazlaysa seni rahatsız edebili annemin anlatışına göre.bi araştır istersen nette filan,iyi gelecek bi şeyler bulabilirsin belki..geçmiş olsun.
Canaım bende o üşüme hep oldu doğumm yaptığımdan beri. Lohusalık hali imiş öyle dedi annem. Menopozlular gibi bi yanıyorum bi donuyorum. Bi terliyorum falan. Kansızlık sebep olabilir.
evet canım 3-4 günlüğüne ara verdim sadece emdirmeye devem edeceğim yani iyileşince .pansuman yapıyorum anne sütüyle iyileşir diyorlar .dün gece soğanı zeytinyağında biraz yakıp sürdüm antibiyotik yerine geçiyomuş pek etkili olmadı gibi anne sütü daha ii gibi sanki bakalım
ben dalin matik aldım granül..elde yıkama içinde uygun
lekeleri çok güzel çıkarıyor..çok memnunum..ne kaka nede kusmuk lekesi kalmıyor
içine sinmiyorsa dr sor ama bizede zaten çocuk doktoru tavsiye etti...ilaç değil sonuçta en sağlıklısı kimyon demişti
Canım şu ıslaklık göstergeli bez var ya
Ya onun ıslaklığına bakmak için için bebenin iki donunu ve çıtçtılı badisini çıkartınca zaten altını değiştiriyorum.
Karasız kaldım alsam mı almasam mı diye
Fiyatta değişiklik oluyor mu
Kızlar benim kayınvalide gelemiyor ya üzüldüm. Kadınvağız her telefonda ağlıyor. Kayınbabam rahatsızlandı bel fıtığı tutmuş. Ameliyat olacak. Oğlumun kırkı çıkınca b iz gideceğiz artık onları görmeye. Kadıncağız torunjna nasıl hazırlık yapmıştı nasıl.
evet canım 3-4 günlüğüne ara verdim sadece emdirmeye devem edeceğim yani iyileşince .pansuman yapıyorum anne sütüyle iyileşir diyorlar .dün gece soğanı zeytinyağında biraz yakıp sürdüm antibiyotik yerine geçiyomuş pek etkili olmadı gibi anne sütü daha ii gibi sanki bakalım
kızlar bende ne nişan ne de başka hiç bi belirti yok arada adet olcakmışım gibi ağrım oluyo günde 4 5 kez falan karnım da yukarda çok çaresiz kaldım tecrübesizlik ne kötü bişey yaa puff
canım bebnim oğlumda öyle sesler çıkarıyo ama uykuya dalarken bide birkaç gündür aşırı korkuyo resmen bana sarılıyo yapışıyo k.validem ve ailesine çok kızgınım bu aralar çok söyleniyorum ondanmı etkileniyo bilmiyorumkızlar ya bişey sorcam.benim bebeğim 2 günlük oldu ve uyurken sesler çıkarıyo inler gibi.ııııhhh ıhhhh şeklinde sizinkilede yapıyo mu yada bu normal mi?
canım inş bol bol artacak sütün zaten varda maşalah.bide illaki iki göğüsten birinin sütü fazla olurmuş.candaş kuzum bepanteni bıraktım bugun sebamede gectım..sonuc alamazsam sudo yu alayım bari... bezı de degıstırecem bakalım yavrum ya küçücük totosu kızarıyo gıttıkçe...dere otu yıyorum da marulda yıyeyım.. ıncır havuç kürü yapıyorum saraçoğlundan :) bakalım sonuc ne olacak..
ha bu arada cok enteresan ıkı göğsümden eşit emzirmeme rağmen sol göğsüm daha küçük ve geç süt gelıyo ama sag göğsüm daha buyuk ve kolay doluyo..aynadan bıle bakınca barız bellı yanı.. nie böyle olduysa cok garıp..
papatya cnm benım olmazsa öyle yapayım..bılmıyorum kı göğüslerime dokununca vıcık vıcık ama sıkınca süt gelıyo... cok dakik oğlum tam 15dk emıyor ve 16.dk kesınlıkle almıyor dudakları büzüp kilitliyor :))
bebeklerdeki inleme benım kuzumda da var hatta bende facedeki gruptaki kızlara sormustum sizin bebeklerde ses çıkarıyormu dıyeD ama normalmiş sevındım D
canım karşılaşamıyoruz valla özledim cidden :)) inan o kadar sevindim ki normal olmasına şükürler olsun dualar ot hepsi işe yaramış.meriçimiz iyidir teyzesi genel olarak uysal bebek her iki göğsümüde alıyo artık ben pek gazını alamıyorum allahtan öyle fazla gazıda yok olsa napardım bilmiyorumçsen nasılsın ? mesut oğluşumuz nasıl ? alıştınız mı birbirinize ? ne zman doğdu tam olarak ? bizim ki 11 mart.çok öptüm ikinizide.Canım karşılaşamıyoruz bayağıdır. Çoluk çocuğa karışınca demek ki fırsat bulunmuyor. Boşluklarda da uyumaya yemek yemeye çalışıyorum giremiyorum pek fazla nete
Nasıl gidiyor meriç beyle hayat. Hala emmiyor mu sağ göğsünü?
Gaz sıkıntız falan var mı
Benim de çok şükür normal oldu yaaa
Normal normal diyordum ya
Nasipte varmış. Doğumun olduğu gün fatma ana eli dedikleri çiçek var ya arkadaşlarım doğum olmadan yetiştirelim demişler onu getirmişler. Halam doğumdan önce yetişsin diye ankaraya geldi. Acve hurması zemzem dua falan getirmiş. Doğumun olacağı gün babamızla fetih suresi falan okuduk. Akşama da doğuma gittim. Sancılarım arasında annem pirinç hurma yediriyor bana. Ay bir susadım bir susadım. Ama su midemi bulandırdığı için içemedim.
keşke benimkide gelemese :)) ama kötülerin imkanı hep var sevilen iyi olanlarında önüne aksilik çıkıyo ya şansa bak.k.validen yurt dışında değil miydi canım ?Kızlar benim kayınvalide gelemiyor ya üzüldüm. Kadınvağız her telefonda ağlıyor. Kayınbabam rahatsızlandı bel fıtığı tutmuş. Ameliyat olacak. Oğlumun kırkı çıkınca b iz gideceğiz artık onları görmeye. Kadıncağız torunjna nasıl hazırlık yapmıştı nasıl.
anamm kız ne zaman doğrucan sen :)) hadi hayırlısıyla sağlıkla tez vakitte olsun inşkızlar bende ne nişan ne de başka hiç bi belirti yok arada adet olcakmışım gibi ağrım oluyo günde 4 5 kez falan karnım da yukarda çok çaresiz kaldım tecrübesizlik ne kötü bişey yaa puff
canım benimde pazar günü doluyor günüm. dün kontrolüm vardı nst de düzenli sancı var ama ben hissetmiyorum ne açıklık, ne sancı, ne nişan bende de hiç birşey yok... günüm geçicek gibi hissediyorum en kötü ihtimal hala gelmezse cuma günü yatışımız olcak... inşallah o zamana kadar gelir yavrum. sadece ikimiz kaldık sanırım doğurmayan tüm yavrularını bekleyen anneler kavuşsun kolaylıkla inşallah, tabi biz de...
Canım biz de alt değiştirirken ıslatıyoruz etrafı
Günde iki kere kıyafet değiştiriyoruz neredeyse.
Bi de bizim paşa çok sızdırıyor yaaaaa
Benim yeni bir icadım var
Pipiye takke
Alt değiştirirken pipiye takmak üzere
bu arada kızlar gaz sancısı için kimyonu denedim. mucize gibi geldi bize. bebişim 10gündür yarım saatten fazla uyumuyordu, uyutuyorduk en fazla yarım saat sonra ıkınıp sıkınmaya başlıyor, uyanıyor ağlıyordu. popişi sürekli pırt pırttı:) zinco damla kullanıyorduk ama hiçbir etkisi olmadı. annemle sırayla nöbet tutuyorduk artık başında. dün akşam kaynayıp ılıtılmış suya çay kaşığının ucuyla azcık kimyon koyup beklettim, sonra süzüp 2damla verdim bebişe. gece 1de uyuttuk, bir uyandım sabah 6 olmuş saat, fırladım yataktan noldu çocuğa diye. baktım mışıl mışıl uyuyor. sonra gerine gerine uyandı prenses. inanamadım, anneme sordum hiç uyanmadı mı diye, kalkıp kalkıp baktım uyanmadı dedi. sabah karınını doyurduktan sonra da 2damla daha verdim, yine rahatla 4saat uyudu, yeni karnını doyurdum yine uyuyor. kaç günlük uykusuzluğun acısını çıkarıyor sanırım. hiç ıkınıp kızarıp bozarması yok maşallah. ama acaba bir zararı varmıdır diye düşünmüyor değilim, doktora bir sorsamıydım acaba bilemedim...
Canım şu ıslaklık göstergeli bez var ya
Ya onun ıslaklığına bakmak için için bebenin iki donunu ve çıtçtılı badisini çıkartınca zaten altını değiştiriyorum.
Karasız kaldım alsam mı almasam mı diye
Fiyatta değişiklik oluyor mu
kızlar bende ne nişan ne de başka hiç bi belirti yok arada adet olcakmışım gibi ağrım oluyo günde 4 5 kez falan karnım da yukarda çok çaresiz kaldım tecrübesizlik ne kötü bişey yaa puff
Bnm de perşembeye kadar gelmezse yatış yaparız dedi dr devlet hastanesine bağlı olmak ne kötü bişey keşke özele gitseymişim çok pişmanım hayırlısı olsun bizim için canım ya
canım benimde pazar günü doluyor günüm. dün kontrolüm vardı nst de düzenli sancı var ama ben hissetmiyorum ne açıklık, ne sancı, ne nişan bende de hiç birşey yok... günüm geçicek gibi hissediyorum en kötü ihtimal hala gelmezse cuma günü yatışımız olcak... inşallah o zamana kadar gelir yavrum. sadece ikimiz kaldık sanırım doğurmayan tüm yavrularını bekleyen anneler kavuşsun kolaylıkla inşallah, tabi biz de...
Kızlar benim kayınvalide gelemiyor ya üzüldüm. Kadınvağız her telefonda ağlıyor. Kayınbabam rahatsızlandı bel fıtığı tutmuş. Ameliyat olacak. Oğlumun kırkı çıkınca b iz gideceğiz artık onları görmeye. Kadıncağız torunjna nasıl hazırlık yapmıştı nasıl.
kayinvaldeden yana cok sansliyim sukurler olsun..kadin dogumdan beri yanimda..
yemek yapar
bulasiklari toparlar
evi temizler
bebegin altini temizler
gazini cikarir
banyosunu yaptirir sagolsun..
ben gecelri yavrumla ilgilendigimden gece boyu uykusuzum gunduzleri uyuyorum ve emziirmek icin kalkiyorum..
sagolsun oda her isi yapiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?