2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bu kimyon formülünü gunde kac defa yapıyorsunuz?? ve ne kadar verıyorsunuz??? cıglık atıyo kızım saat bası uykudan uyanıp uyumadı hıç

Ben 1 cay bardagi suya 1 cay kasigi koyup azicik kaynattim sonrada iyice suzdum cnm

Ben 1 cay kasigi veriyorum acaba cok mudur ?

Candaş canım iyi olmanıza sevindim. Gaz sıkıntınız olmamasına ayrıca sevindim. Meriç bey annesini sıkıntıya sokmadı demek. Babası nasıl alıştı mı oğluşuna tepkisi nasıldı. Canım ben de 12 mart 23.16 da doğum yaptım. İki ıkınmada pırtladı oğlum.lavma dan sonra wc de bayagı bi bekledim. Dedim ben de wc de doğum yaparmışım:) yarım saat annem eşim ablam gelip sıra ile yanımda durdular
Senin de kaynana sıkıntını okudum canım. Zor iş yaaa... Benimkiler osmaniye de canım yurt dışında olan görümcem.

Papatya canım ben de yıkıyorum lavabonun aştında çok kaka yapınca paşa bey. O da pek seviyor bu faslı

Edlin gerçekten pipi şapkası varmıymış. Ben de yeni bir icat buldum diye seviniyordum
Sen ve papatya da kaynana yönünden şanslı çıktınız ne güzel.
Bizim de iyidir Allah razı olsun

Ben 1 cay kasigi veriyorum acaba cok mudur ?

kızlar bu kimyon formülünü gunde kac defa yapıyorsunuz?? ve ne kadar verıyorsunuz??? cıglık atıyo kızım saat bası uykudan uyanıp uyumadı hıç

kızlar ben 1 kahve fincanı kaynamış ılımış suya çay kaşığının ucuyla az birşey kattım. çeyrek çay kaşığı ancak vardı. yarım saat sonra temiz bir tülbentle süzdüm. 8saatte bir (günde 3 defa) 2şer damla vermeye başladım. dün geceden beri çok rahat kızım. bu tarifi bende nette bulup uyguladım. bizde işe yaradı, inşallah sizde de yarar.

canım senın bebegın ne kadrlık? kızım daha 3 haftalık bazı yerlerde 2 aylık olanlar için yazmışlar...bı sakıncası olurmu acaba

canım senın bebegın ne kadrlık? kızım daha 3 haftalık bazı yerlerde 2 aylık olanlar için yazmışlar...bı sakıncası olurmu acaba

canım bebeğim bugün tam 5 haftalık oldu (35günlük). bilmiyorum sakıncasını, içine sinmiyorsa bir doktoruna danış istersen.

canım bebeğim bugün tam 5 haftalık oldu (35günlük). bilmiyorum sakıncasını, içine sinmiyorsa bir doktoruna danış istersen.

anladım canım ne zamandır kullanıyorsun kımyonu... cok duydum kımyöonun iyi geldiğini ama cesaret edemedım acaba bi sınırı varmı dıye düşündüm

Kizlar sutum azaldi ya o kadar yiyip iciyorum yok bu kadar oluyo oglumada yetmiyo mama takviyesine basladim bende ozellikle gece yatarken doymuyo uyumuyo bi turlu papatya50 de soyledikten sonra anladim yetmedigini napsam daha ne yesem icsem?

Kizlar sutum azaldi ya o kadar yiyip iciyorum yok bu kadar oluyo oglumada yetmiyo mama takviyesine basladim bende ozellikle gece yatarken doymuyo uyumuyo bi turlu papatya50 de soyledikten sonra anladim yetmedigini napsam daha ne yesem icsem?

aynı sorun bizdede var canım maalesef 2 gündür bulgur pilavı yiyorum sürekli , humana still tea aldm onu içinoyum , promalt içiyorum..umarım işe yarar.. bi de günde 2 kez fln sıcak duş alıyorum.. ayrıca süt sağma mak. aldım, kızım uyurken sütümü sağıyorum, doymadığını anladığımda ki sanırım sürekli aç ; onu veriyorum emzirme arasında..senin bebeğin kaç günlük? benimki 8 günlük ve bu dönemde bile yetmiyosa ilerde napacaz die düşünmeye başladım..(((

Kızlar merhaba,
Yavrum 15 günlük. Dün akşam 7'den gece 2'ye kadar ne yaptıksa susturamadık. Ikınıyor, sıkınıyor, kıpkırmızı kesiliyor. Ha bire sinirli sinirli emiyordu. Yani göğüslerim o kadar acıdı ki. Neler yapmadık, dünkü kimyon tarifinden verdim, havlu ısıtıp ısıtıp karnına koydum, bacaklarına hareket yaptırdım, zeytinyağlı kulak çöpünü makatının kenarında gezdirdim, göğsümde gaz çıkarma pozisyonunda uyuttum, hafif hafif gazlar çıkardı. Karnı davul gibi şişti. 7 saat boyunca 5 dakika uyuyup 30 dk ağladı. Edemedik acile götürdük gece 2'de. Doktor geldi uykulu uykulu, hani "Allah canımı alsa da kurtulsam" der gibi. Diliyle dişi arasında hemşireye birşey söyledi, hemşire elinde bir tüple geldi. Ne yapacaksınız, dedim, lavman dedi. Kabız olmuşbebeğim. "Daha çok küçük" demeye kalmadı hemşire yaptı lavmanı, 3-5 dakika içinde boşaldı kakası. Yarım saat sonra bir hemşire daha geldi, bi daha yapacaz dedi. "Yapmayın, yeterli olmaz mı öbürü" dedim ama bir sıkıntı yok, yapacağız dedi. Yavrumun makatına o ucu sokarken oğlumun canı çok yandı, yüzü değişti, makatından kan da geldi. Ağlamaya başladım, hemşire o kadar sakin ki. Olur böyle, korkulacak bir şey yok diyor. Çooooooook pişman oldum doktora götürdüğüme ve yaptırdığıma, gözümün önünden gitmiyor oğlumun yüz ifadesi. Kabızlığı önlemek için tavsiyeleriniz neler arkadaşlar? Hani büyük konuşmayayım da tecrübesizliğimden oldu, doktora götürmek mi aman aman..

merhaba ikimizn aynı sanırım benim de bugün 40+2 oldu ama tık yok doktor salıya kadar bekleyelim dedi olmzsa suni sancı verecek sen ne düşünüyorsun?

Canım bugün sabah kalktım nişanım gelmeye başlamış hala daha geliyo kahverengi lekelenmeler eşliğinde yine kahverengi sümüksü bişey hafif sancılarım da var dün geceden beri kayınvalidem ynmda yarına doğurursun diyo sancılarım kuvvetlensin hastaneye gitcem inş. sağ salim doğum yaparım çok heycanlıyım yav

Kızlar sütün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz
Ben sıkınca süt çıkıyor göğsümden.
Oğlum da güçlü emme refleksi ile emiyor
Ama doymuyor bir türlü.
Uyanıkken emme modundayız hep

canım benim kızım sürekli tarif ettiğin şekilde sıkıntı çekerken sürekli emmek istiyor sersemliğinden karnı tok olsada bebekler emerken kendini güvende hissettiği içib böyle yaparmış benim 2 türlü susturma yöntemim var gaz sancısıysa fön makinası acık kucağımda emzik verip azaz sallayorum uykuya iyice dalana kadar fön makinası kapanmıyor kabızsa eğer mamaya 1 çay kaşığı z.yağ anında çıkarıyor tabi enson çare bunu yapıyorum masaj falan deniyorum önce bio gain gaz damlası var dr verdi düzenli herakşam ondan 5 damla veriyorum doktorlar önemsemiyor 6-7 gün yapamazsa kabızmış öyle diyorlar ben 2.gün veriyorum valla kızarıp morarmasını seyredemem yani

bende yetmedigini dusunuyorum.cunku goguslerim cok yumusak cividi sanki..dolmuyor sanki..ama oglum istahli emiyo dolumu emiyo bos mu bilemedim ya..

kızlar süt meselesi herkesin aynı sanırım bende yetip yetmediğini anlayamadığım için günde 4-5 kezde mama takviyesi yapıyorum 2 ölçek mamayı bütün gün emmiş olsada bir güzel götürüyor bende bebek tartısı alıp mama vermeyip deniyim sadece emerek kilo alıyormu diye böyle düşünüyorum bu yolu denicem ama mamada zehir değil sonuçta onada karşı değilim hatta geceleri rahatlık oluyor son 3 gündür maşallah gece uykusu işini becerdik sanırım kızımı 1-2 gibi emzirip üstüne okkalı bir mama verip yatırıyorum sabah 9a kadar uyutuyorum arada mızırdanırsa 5 dakika emzirip beşiğine koyuyorum devam ediyor sabah kıyameti koparıyor ama uyanınca doktor bırak uyusun 6 saat 8 saat karışma gece dedi sende uyu dedi öyle yapıyorum zaten gercekten acıkınca sıkıyorsa uyut kıyameti koparıyor bende 3 gündür uyku yüzü gördüm bu sayede kızım 37 günlük ama ilk zamanlar 2 saatte bir besliyordum nerdeyse uyusada uyandırıyordum doktor bırak uyusun sen karışma uyandırma dedi öyle yapıyorum

ben zaten ikisini süt ile doyuramıyorum
mecburen mama takviyesi yapıyorum
ben humananın süt artırıcı çayını içiyorum
gaz için de hamananın kimyonlu rezene çayını içiyorum
armut yiyorum
bol su içiyorum
üç saatte bir ikisine süt verebiliyorum ancak

çok geçmiş olsunn

ha gayret kelebek
inşallah doğuracaksın hem de normal doğum şeklinde

bende yetmedigini dusunuyorum.cunku goguslerim cok yumusak cividi sanki..dolmuyor sanki..ama oglum istahli emiyo dolumu emiyo bos mu bilemedim ya..
Annem dedi ki çiş ve kakasını iyi yapıyorsa doyuyordur dedi
Bizim de ondan yana bi sıkıntımz yok

Evet göğüsler cıvık cıvık olduuuuuu
Normale döner mi acep yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…