Kızlar merhaba,
Netten çok baktım, muhtelif ilaçların içinde de kimyon var. Bizim bebiş de bir kaç gündür çok huysuz. Ikınıyor, kıpkırmızı kesiliyor. Annem nane kimyon kaynatıp içine şeker de koyup bir kaç damla veriyordu. Doktorumuz colica die bir şurupumsu ilaç verdi. İlaç veresiye kadar kimyon veriririm diye düşündüm. Kimisi çay kaşığı anne sütüne 1 çimdik kimyon atılmalı diyor kimisi yarım çay kaşığı kimyon ve küp şekerin dörtte biri kadar atıp kaynatmalı, 1 subardağı suya 1 tatlı kaşığı kimyon atmalı diyen de var. kimyon konusunda kararlıyım ama 14 günlük bebişim için ölçüyü bilemiyorum. Clue su miktarı ne kadardı? Sizler nasıl yapıyorsunuz? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada temiz havluyu ütüleyip ısıttıktan sonra bebişin karnına sarıp bacaklarını karnına doğru ittirince gazın çıkası kolay oluyormuş. Yavrum uyanınca onu da deneyeceğim. Bol sütlü sıfır gazlı günler diliyorum :)
bu arada kızlar gaz sancısı için kimyonu denedim. mucize gibi geldi bize. bebişim 10gündür yarım saatten fazla uyumuyordu, uyutuyorduk en fazla yarım saat sonra ıkınıp sıkınmaya başlıyor, uyanıyor ağlıyordu. popişi sürekli pırt pırttı:) zinco damla kullanıyorduk ama hiçbir etkisi olmadı. annemle sırayla nöbet tutuyorduk artık başında. dün akşam kaynayıp ılıtılmış suya çay kaşığının ucuyla azcık kimyon koyup beklettim, sonra süzüp 2damla verdim bebişe. gece 1de uyuttuk, bir uyandım sabah 6 olmuş saat, fırladım yataktan noldu çocuğa diye. baktım mışıl mışıl uyuyor. sonra gerine gerine uyandı prenses. inanamadım, anneme sordum hiç uyanmadı mı diye, kalkıp kalkıp baktım uyanmadı dedi. sabah karınını doyurduktan sonra da 2damla daha verdim, yine rahatla 4saat uyudu, yeni karnını doyurdum yine uyuyor. kaç günlük uykusuzluğun acısını çıkarıyor sanırım. hiç ıkınıp kızarıp bozarması yok maşallah. ama acaba bir zararı varmıdır diye düşünmüyor değilim, doktora bir sorsamıydım acaba bilemedim...
Kızlar merhaba,
Netten çok baktım, muhtelif ilaçların içinde de kimyon var. Bizim bebiş de bir kaç gündür çok huysuz. Ikınıyor, kıpkırmızı kesiliyor. Annem nane kimyon kaynatıp içine şeker de koyup bir kaç damla veriyordu. Doktorumuz colica die bir şurupumsu ilaç verdi. İlaç veresiye kadar kimyon veriririm diye düşündüm. Kimisi çay kaşığı anne sütüne 1 çimdik kimyon atılmalı diyor kimisi yarım çay kaşığı kimyon ve küp şekerin dörtte biri kadar atıp kaynatmalı, 1 subardağı suya 1 tatlı kaşığı kimyon atmalı diyen de var. kimyon konusunda kararlıyım ama 14 günlük bebişim için ölçüyü bilemiyorum. Clue su miktarı ne kadardı? Sizler nasıl yapıyorsunuz? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada temiz havluyu ütüleyip ısıttıktan sonra bebişin karnına sarıp bacaklarını karnına doğru ittirince gazın çıkası kolay oluyormuş. Yavrum uyanınca onu da deneyeceğim. Bol sütlü sıfır gazlı günler diliyorum :)
Ben 1 cay kasigi veriyorum acaba cok mudur ?
kızlar bu kimyon formülünü gunde kac defa yapıyorsunuz?? ve ne kadar verıyorsunuz??? cıglık atıyo kızım saat bası uykudan uyanıp uyumadı hıç
kızlar ben 1 kahve fincanı kaynamış ılımış suya çay kaşığının ucuyla az birşey kattım. çeyrek çay kaşığı ancak vardı. yarım saat sonra temiz bir tülbentle süzdüm. 8saatte bir (günde 3 defa) 2şer damla vermeye başladım. dün geceden beri çok rahat kızım. bu tarifi bende nette bulup uyguladım. bizde işe yaradı, inşallah sizde de yarar.
canım senın bebegın ne kadrlık? kızım daha 3 haftalık bazı yerlerde 2 aylık olanlar için yazmışlar...bı sakıncası olurmu acaba
canım bebeğim bugün tam 5 haftalık oldu (35günlük). bilmiyorum sakıncasını, içine sinmiyorsa bir doktoruna danış istersen.
bugün de doğuramaadım Allahım nolcak bnm bu halim
Kizlar sutum azaldi ya o kadar yiyip iciyorum yok bu kadar oluyo oglumada yetmiyo mama takviyesine basladim bende ozellikle gece yatarken doymuyo uyumuyo bi turlupapatya50 de soyledikten sonra anladim yetmedigini napsam daha ne yesem icsem?
merhaba ikimizn aynı sanırım benim de bugün 40+2 oldu ama tık yok doktor salıya kadar bekleyelim dedi olmzsa suni sancı verecek sen ne düşünüyorsun?
Kızlar merhaba,
Yavrum 15 günlük. Dün akşam 7'den gece 2'ye kadar ne yaptıksa susturamadık. Ikınıyor, sıkınıyor, kıpkırmızı kesiliyor. Ha bire sinirli sinirli emiyordu. Yani göğüslerim o kadar acıdı ki. Neler yapmadık, dünkü kimyon tarifinden verdim, havlu ısıtıp ısıtıp karnına koydum, bacaklarına hareket yaptırdım, zeytinyağlı kulak çöpünü makatının kenarında gezdirdim, göğsümde gaz çıkarma pozisyonunda uyuttum, hafif hafif gazlar çıkardı. Karnı davul gibi şişti. 7 saat boyunca 5 dakika uyuyup 30 dk ağladı. Edemedik acile götürdük gece 2'de. Doktor geldi uykulu uykulu, hani "Allah canımı alsa da kurtulsam" der gibi. Diliyle dişi arasında hemşireye birşey söyledi, hemşire elinde bir tüple geldi. Ne yapacaksınız, dedim, lavman dedi. Kabız olmuşbebeğim. "Daha çok küçük" demeye kalmadı hemşire yaptı lavmanı, 3-5 dakika içinde boşaldı kakası. Yarım saat sonra bir hemşire daha geldi, bi daha yapacaz dedi. "Yapmayın, yeterli olmaz mı öbürü" dedim ama bir sıkıntı yok, yapacağız dedi. Yavrumun makatına o ucu sokarken oğlumun canı çok yandı, yüzü değişti, makatından kan da geldi. Ağlamaya başladım, hemşire o kadar sakin ki. Olur böyle, korkulacak bir şey yok diyor. Çooooooook pişman oldum doktora götürdüğüme ve yaptırdığıma, gözümün önünden gitmiyor oğlumun yüz ifadesi. Kabızlığı önlemek için tavsiyeleriniz neler arkadaşlar? Hani büyük konuşmayayım da tecrübesizliğimden oldu, doktora götürmek mi aman aman..
Kızlar sütün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz
Ben sıkınca süt çıkıyor göğsümden.
Oğlum da güçlü emme refleksi ile emiyor
Ama doymuyor bir türlü.
Uyanıkken emme modundayız hep
Kizlar sutum azaldi ya o kadar yiyip iciyorum yok bu kadar oluyo oglumada yetmiyo mama takviyesine basladim bende ozellikle gece yatarken doymuyo uyumuyo bi turlupapatya50 de soyledikten sonra anladim yetmedigini napsam daha ne yesem icsem?
Kızlar merhaba,
Yavrum 15 günlük. Dün akşam 7'den gece 2'ye kadar ne yaptıksa susturamadık. Ikınıyor, sıkınıyor, kıpkırmızı kesiliyor. Ha bire sinirli sinirli emiyordu. Yani göğüslerim o kadar acıdı ki. Neler yapmadık, dünkü kimyon tarifinden verdim, havlu ısıtıp ısıtıp karnına koydum, bacaklarına hareket yaptırdım, zeytinyağlı kulak çöpünü makatının kenarında gezdirdim, göğsümde gaz çıkarma pozisyonunda uyuttum, hafif hafif gazlar çıkardı. Karnı davul gibi şişti. 7 saat boyunca 5 dakika uyuyup 30 dk ağladı. Edemedik acile götürdük gece 2'de. Doktor geldi uykulu uykulu, hani "Allah canımı alsa da kurtulsam" der gibi. Diliyle dişi arasında hemşireye birşey söyledi, hemşire elinde bir tüple geldi. Ne yapacaksınız, dedim, lavman dedi. Kabız olmuşbebeğim. "Daha çok küçük" demeye kalmadı hemşire yaptı lavmanı, 3-5 dakika içinde boşaldı kakası. Yarım saat sonra bir hemşire daha geldi, bi daha yapacaz dedi. "Yapmayın, yeterli olmaz mı öbürü" dedim ama bir sıkıntı yok, yapacağız dedi. Yavrumun makatına o ucu sokarken oğlumun canı çok yandı, yüzü değişti, makatından kan da geldi. Ağlamaya başladım, hemşire o kadar sakin ki. Olur böyle, korkulacak bir şey yok diyor. Çooooooook pişman oldum doktora götürdüğüme ve yaptırdığıma, gözümün önünden gitmiyor oğlumun yüz ifadesi. Kabızlığı önlemek için tavsiyeleriniz neler arkadaşlar? Hani büyük konuşmayayım da tecrübesizliğimden oldu, doktora götürmek mi aman aman..
Canım bugün sabah kalktım nişanım gelmeye başlamış hala daha geliyo kahverengi lekelenmeler eşliğinde yine kahverengi sümüksü bişey hafif sancılarım da var dün geceden beri kayınvalidem ynmda yarına doğurursun diyo sancılarım kuvvetlensin hastaneye gitcem inş. sağ salim doğum yaparım çok heycanlıyım yav
Annem dedi ki çiş ve kakasını iyi yapıyorsa doyuyordur dedibende yetmedigini dusunuyorum.cunku goguslerim cok yumusak cividi sanki..dolmuyor sanki..ama oglum istahli emiyo dolumu emiyo bos mu bilemedim ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?