2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
masalim, canım benimkisi mama almıyor, zeytinyağını direkt ağızdan verip ardına meme vereyim diyorum. Çocuk dün geceden beri yine ıkınıyor çok minik bir kaka yapmış. Aynen öyle doktorların umrunda değil. 6-7 güne çocuk çatlar yahu. Evet, ben de oğlumun sancılanmasına dayanamıyorum. azıcık ağzından zeytinyağı vereyim bakalım. Çok sağol masal.

kızlar ben 20 kilo fazlalığımı vermezsem bunalıma gireceğim kesin hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum dışarı çıkmak istemiyorum yada gidip 90 kiloya uygun büyük beden alışverişi yapmam gerekicek

Canım, doktorumuz bebeğin haftalık kilo alışına bakarak sütümün yettiğini söyledi. Herhalde anlamanın en kolay yolu bu.

canım ben hiç direk vermedim bide iyi bir z.yağ olucak dene bakalım inşallah işe yarar ben mamaya katıp verdiğimde içtikten bi-iki dakika içince corrttt sesini duyuyorum insan resmen kaka sesine bu kadar mı sevinir anne olmak böyle bişeymiş işte :)

kızlar ben 20 kilo fazlalığımı vermezsem bunalıma gireceğim kesin hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum dışarı çıkmak istemiyorum yada gidip 90 kiloya uygun büyük beden alışverişi yapmam gerekicek

:) Dert ettiğin şeye bak :) Toplamda 27 kilo almıştım benim de 20 kilo fazlalığım var. Bunları 9 günde almadık ki çarçabuk verelim. Kendine en az bir 6 ay zaman tanımalısın eski haline dönmek için. Hoş ben kolayca dönebileceğimi sanmıyorum, zira oldum olası kilo problemim vardı. ben de hamile kıyafetlerimle çıkıyorum dışarı. En azından şimdilik hiç dert etmiyorum. Malum yana döne kabızlığa çareler arıyorum :)

bende 25 kilo almıştım 5 kilo gitti gerisi sabit duruyor hani emzirince veriliyordu yahu gr veremiyorum ve yemekte doğru düzgün yemiyorum yani unutuyorum yemeği bebişten ben biran önce vermek istiyorum kendimi çok kötü hissediyorum çünkü dinazor gibiyim buda bana ders oldu bidaha allah nasip ederde hamlile olursam boğazımı tutucam içimden koşu bandını açıp bütün gün koşmak geliyor ama dikişler söz konusu tabi bide vakit yok

cnm ya bende korkuyrm kilolarımı veremeyeceğim diye birde sütüm çok az olduğu için eşim ve annem sürekli yememi istiyrlr dut incir pekmez off ne yapacağım diyorum bende zayıflamam gerekrken yinede yiyoruz =(( işe geri döndüğümde vayy bütün kilolarını vermişsin deseler ya ne güzel olur beee =))
Canım, doktorumuz bebeğin haftalık kilo alışına bakarak sütümün yettiğini söyledi. Herhalde anlamanın en kolay yolu bu.
ama ben mama yediriyrm sürekli doktor nasıl anlayacak kilosundan ayol =)

bence kilo veremememin sebebei kabızlık sanırım kızlar o kadar hoşaf falanda içiyrm ama maalesef =) kızlar ben sadece maltofer içiyorum hap olarak sizler ne içiyrsunuz ??
Kizlar sutum azaldi ya o kadar yiyip iciyorum yok bu kadar oluyo oglumada yetmiyo mama takviyesine basladim bende ozellikle gece yatarken doymuyo uyumuyo bi turlu papatya50 de soyledikten sonra anladim yetmedigini napsam daha ne yesem icsem?

aynen tatlım benm kide emiyor emiyor en son bana kızıyor gibi emiyor ağlıyr bende mamaya başlıyorum günde 3-4 kez bir fincanın yarısı kadar veriyorum.

Bizim 1 aylik oldu canin benim bastan coktu ama sonradan goguslerim bosaldi sanki bende promalt ictim bi ara o baya ise yaramisti sanki simdi bitti almam lazim bendede var makina ama surekli meme istedigi icin sagmiyorum emmek isterse iyice yetmez diye napcam bilmiyorum bide sut olayi kafada bitiyo sanki ne yersen ye icersen ic sikinti filan yapmican rahat olcaksin biseye kafayi takmicaksin ama olmuyo iste logusa psikolojisi zaten kotu off

bizim dr da 5 gune kadar normal dedi ama cocuk duramiyor ki bi saat bile 5 gun nasil dayansin. yazik bagiriyor bn de z.yagi veriyorum bir cay kasigi agizdan yapamayinca onla yapiyor

Kizlar bisey sorucam.kimyonu bebek icin herseferinde yenidenmi hazirliyosunuz yoksa,bitene kadar ayni karisimimi veriyorsunuz...

Aynen oyle canim ya herkeste ayni problem var demekki

bende yetmedigini dusunuyorum.cunku goguslerim cok yumusak cividi sanki..dolmuyor sanki..ama oglum istahli emiyo dolumu emiyo bos mu bilemedim ya..

Benimde bos bos goguslerim eskisi gibi dolu degil

Bende gece yatarken veriyorum canim bizimde 1 aylik oldu ama bizde oyle uyku nerde bizimki kipirdamaktan gazdan hic uykusu yok bide o kadar uzun sure altini almayinca heryer cis oluyo :) bende tabi uykusuz vaziyette geziyorum yarin mevlut var halimi gorseniz perisanim :)

Annem dedi ki çiş ve kakasını iyi yapıyorsa doyuyordur dedi
Bizim de ondan yana bi sıkıntımz yok

Evet göğüsler cıvık cıvık olduuuuuu
Normale döner mi acep yaaaa

Bizimde cis kakada problem yok canim heryer cis kaka :)

evet canım ben içiyorum

ikisi aynı anda deliler gibi bağırmaya başlayınca ben daha çok bağırmak istiyorum
ev tımarhane gibi

kızlar ben artık bebeklerimin altını her açtığımda totolarını yıkıyorum,
sizler de yapıyor musunuz?
özellikle kız bebeklerde alt solunum yolu enfeksiyonu olmamaları açısından alt temizliği çok önemli
inşallah üşütmem bebeklerimi

bizim dr da 5 gune kadar normal dedi ama cocuk duramiyor ki bi saat bile 5 gun nasil dayansin. yazik bagiriyor bn de z.yagi veriyorum bir cay kasigi agizdan yapamayinca onla yapiyor

Artık yapacak bir şey yok, saatlerce ıkınmasındansa ben de vereceğim bebeğime z.yağı. Uyumadan önce vermiştim ağzına, bakalım nasıl fayda edecek.

Kizlar bisey sorucam.kimyonu bebek icin herseferinde yenidenmi hazirliyosunuz yoksa,bitene kadar ayni karisimimi veriyorsunuz...
Ben bir kez hazırladım. Clue'dan almıştım tarifi, 8 saat aralıklarla 2 çay kaşığı vereceğim bakalım.

ikisi aynı anda deliler gibi bağırmaya başlayınca ben daha çok bağırmak istiyorum
ev tımarhane gibi
Senin işin katmerli papatyacım:)Allah kolaylık versin.

biz bi tanesiyle baş edemezken sen de iki tane var,Allah yardımcın olsun.ama tabiiki onların sevgileri her zorluğa bedel,Allahım olmayanlara da nasip etsin inşallah..biz daha popo yıkama işine geçmedik,ev sıcak olsa da üşütürüz diye korkuyoruz.40 çıksın başlıcaz inşallah..

Kızlar benim bebeğimin yüzünde ve kafasında sivilce gibi minik kırmızı noktalar var özellikle banyodan sonra daha belirgin oluyor ilk başlarda sütüm öyle çok geliyordu ki şarıl şarıl akıyodu şimdi zorla bir damla çıkıyor artık mama veriyorum bebeğime moralim çok bozuk ne yediysem kilodan başka bişe getirmedi

kızlar selam.oğluşumun kırkını çıkardık artık..bugün 41 günlük olduk..
sancılarımız var ama eskisi kadar uzun sürmüyor artık..her akşam ortalama aynı saatlerde bi sancı giriyor.
en fazla yarım saat sürüyor..ben rezene içiyorum hergün.birde kimyonu denemeye başladım 1 haftadır.
sanırım işe yaradı.zaten kimyonun faydalarını araştırdığımda anne sütünü artırır,idrar ve gaz söktürücüdür diyor.

sütümüzün yettiğini nasıl anlararız diye konuşulmuş.
eğer bebeğinizin gelişimi kilo alımı düzenli bir şekilde ilerliyorsa sütünüz yeterlidir ve bebeğinize yarıyordur
bunu sağlık ocağındaki hemşire söylemişti bana..

ben hiçbir mama takviyesi yapmıyorum.sadece sütümle besleniyor bebeğim.
çok iştahlı emiyor.emdikçe süt artıyor zaten.birde kaliteli beslenme şekli gerekiyor..

oğlum 3150 gr doğmuştu.
yarın tam 6 haftasını dolduruyor ve 5000 gr olmuş.bugün tartıldık :)
zaten kıyafetlerinde anlıyoruz büyüdüğünü.
hastane çıkışı olarak aldığımız minik takımlar olmuyor artık.
iyiki çok almamışım yenidoğan kıyafetlerinden..çok hızlı büyüyorlar hiç anlamıyor insan..

ve akşam annem gidiyor artık.izmire dönüyor.ben bebeğimle başbaşa kalıcam.allahtan eşim çok destek oluyor.
alışma sürecimiz nasıl geçecek bakalım..neyseki huysuz bir bebek değil bizimki.
sancısı yoksa eğer pek ağlamıyor diyebilirim.birde açken basıyor çığlığı memeyi alınca susuyor :)
inşallah hep böyle gider uslu bi bebek olarak devam ederiz..
malum bebekler çok sık huy değiştirebiliyormuş..

bebeklerine kavuşamayan pek kalmadı sanırım...varsada allah kucaklarına almayı nasip etsin bebişleri :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…