- 14 Ocak 2012
- 903
- 30
- 68
masalim, canım benimkisi mama almıyor, zeytinyağını direkt ağızdan verip ardına meme vereyim diyorum. Çocuk dün geceden beri yine ıkınıyor çok minik bir kaka yapmış. Aynen öyle doktorların umrunda değil. 6-7 güne çocuk çatlar yahu. Evet, ben de oğlumun sancılanmasına dayanamıyorum. azıcık ağzından zeytinyağı vereyim bakalım. Çok sağol masal.canım benim kızım sürekli tarif ettiğin şekilde sıkıntı çekerken sürekli emmek istiyor sersemliğinden karnı tok olsada bebekler emerken kendini güvende hissettiği içib böyle yaparmış benim 2 türlü susturma yöntemim var gaz sancısıysa fön makinası acık kucağımda emzik verip azaz sallayorum uykuya iyice dalana kadar fön makinası kapanmıyor kabızsa eğer mamaya 1 çay kaşığı z.yağ anında çıkarıyor tabi enson çare bunu yapıyorum masaj falan deniyorum önce bio gain gaz damlası var dr verdi düzenli herakşam ondan 5 damla veriyorum doktorlar önemsemiyor 6-7 gün yapamazsa kabızmış öyle diyorlar ben 2.gün veriyorum valla kızarıp morarmasını seyredemem yani
Kızlar sütün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz
Ben sıkınca süt çıkıyor göğsümden.
Oğlum da güçlü emme refleksi ile emiyor
Ama doymuyor bir türlü.
Uyanıkken emme modundayız hep
ben zaten ikisini süt ile doyuramıyorum
mecburen mama takviyesi yapıyorum
ben humananın süt artırıcı çayını içiyorum
gaz için de hamananın kimyonlu rezene çayını içiyorum
armut yiyorum
bol su içiyorum
üç saatte bir ikisine süt verebiliyorum ancak
çok geçmiş olsun.
Papaytacım sağolasın. gaz için humananın kimyonlu rezene çayını sen mi içiyorsun, bebişlerine mi içiriyorsun? Yanlış hatırlamıyorsam paketin üzerine 1. haftadan itibaren yazıyordu. Ben bebeklere diye düşünmüştüm.
masalim, canım benimkisi mama almıyor, zeytinyağını direkt ağızdan verip ardına meme vereyim diyorum. Çocuk dün geceden beri yine ıkınıyor çok minik bir kaka yapmış. Aynen öyle doktorların umrunda değil. 6-7 güne çocuk çatlar yahu. Evet, ben de oğlumun sancılanmasına dayanamıyorum. azıcık ağzından zeytinyağı vereyim bakalım. Çok sağol masal.
kızlar ben 20 kilo fazlalığımı vermezsem bunalıma gireceğim kesin hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum dışarı çıkmak istemiyorum yada gidip 90 kiloya uygun büyük beden alışverişi yapmam gerekicek
:) Dert ettiğin şeye bak :) Toplamda 27 kilo almıştım benim de 20 kilo fazlalığım var. Bunları 9 günde almadık ki çarçabuk verelim. Kendine en az bir 6 ay zaman tanımalısın eski haline dönmek için. Hoş ben kolayca dönebileceğimi sanmıyorum, zira oldum olası kilo problemim vardı. ben de hamile kıyafetlerimle çıkıyorum dışarı. En azından şimdilik hiç dert etmiyorum. Malum yana döne kabızlığa çareler arıyorum :)
kızlar ben 20 kilo fazlalığımı vermezsem bunalıma gireceğim kesin hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum dışarı çıkmak istemiyorum yada gidip 90 kiloya uygun büyük beden alışverişi yapmam gerekicek
ama ben mama yediriyrm sürekli doktor nasıl anlayacak kilosundan ayol =)Canım, doktorumuz bebeğin haftalık kilo alışına bakarak sütümün yettiğini söyledi. Herhalde anlamanın en kolay yolu bu.
:) Dert ettiğin şeye bak :) Toplamda 27 kilo almıştım benim de 20 kilo fazlalığım var. Bunları 9 günde almadık ki çarçabuk verelim. Kendine en az bir 6 ay zaman tanımalısın eski haline dönmek için. Hoş ben kolayca dönebileceğimi sanmıyorum, zira oldum olası kilo problemim vardı. ben de hamile kıyafetlerimle çıkıyorum dışarı. En azından şimdilik hiç dert etmiyorum. Malum yana döne kabızlığa çareler arıyorum :)
Kizlar sutum azaldi ya o kadar yiyip iciyorum yok bu kadar oluyo oglumada yetmiyo mama takviyesine basladim bende ozellikle gece yatarken doymuyo uyumuyo bi turlupapatya50 de soyledikten sonra anladim yetmedigini napsam daha ne yesem icsem?
aynı sorun bizdede var canım maalesef2 gündür bulgur pilavı yiyorum sürekli , humana still tea aldm onu içinoyum , promalt içiyorum..umarım işe yarar.. bi de günde 2 kez fln sıcak duş alıyorum.. ayrıca süt sağma mak. aldım, kızım uyurken sütümü sağıyorum, doymadığını anladığımda ki sanırım sürekli aç ; onu veriyorum emzirme arasında..senin bebeğin kaç günlük? benimki 8 günlük ve bu dönemde bile yetmiyosa ilerde napacaz die düşünmeye başladım.. (((
masalim, canım benimkisi mama almıyor, zeytinyağını direkt ağızdan verip ardına meme vereyim diyorum. Çocuk dün geceden beri yine ıkınıyor çok minik bir kaka yapmış. Aynen öyle doktorların umrunda değil. 6-7 güne çocuk çatlar yahu. Evet, ben de oğlumun sancılanmasına dayanamıyorum. azıcık ağzından zeytinyağı vereyim bakalım. Çok sağol masal.
Kızlar sütün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz
Ben sıkınca süt çıkıyor göğsümden.
Oğlum da güçlü emme refleksi ile emiyor
Ama doymuyor bir türlü.
Uyanıkken emme modundayız hep
bende yetmedigini dusunuyorum.cunku goguslerim cok yumusak cividi sanki..dolmuyor sanki..ama oglum istahli emiyo dolumu emiyo bos mu bilemedim ya..
kızlar süt meselesi herkesin aynı sanırım bende yetip yetmediğini anlayamadığım için günde 4-5 kezde mama takviyesi yapıyorum 2 ölçek mamayı bütün gün emmiş olsada bir güzel götürüyor bende bebek tartısı alıp mama vermeyip deniyim sadece emerek kilo alıyormu diye böyle düşünüyorum bu yolu denicem ama mamada zehir değil sonuçta onada karşı değilim hatta geceleri rahatlık oluyor son 3 gündür maşallah gece uykusu işini becerdik sanırım kızımı 1-2 gibi emzirip üstüne okkalı bir mama verip yatırıyorum sabah 9a kadar uyutuyorum arada mızırdanırsa 5 dakika emzirip beşiğine koyuyorum devam ediyor sabah kıyameti koparıyor ama uyanınca doktor bırak uyusun 6 saat 8 saat karışma gece dedi sende uyu dedi öyle yapıyorum zaten gercekten acıkınca sıkıyorsa uyut kıyameti koparıyor bende 3 gündür uyku yüzü gördüm bu sayede kızım 37 günlük ama ilk zamanlar 2 saatte bir besliyordum nerdeyse uyusada uyandırıyordum doktor bırak uyusun sen karışma uyandırma dedi öyle yapıyorum
Annem dedi ki çiş ve kakasını iyi yapıyorsa doyuyordur dedi
Bizim de ondan yana bi sıkıntımz yok
Evet göğüsler cıvık cıvık olduuuuuu
Normale döner mi acep yaaaa
Papaytacım sağolasın. gaz için humananın kimyonlu rezene çayını sen mi içiyorsun, bebişlerine mi içiriyorsun? Yanlış hatırlamıyorsam paketin üzerine 1. haftadan itibaren yazıyordu. Ben bebeklere diye düşünmüştüm.
bizim dr da 5 gune kadar normal dedi ama cocuk duramiyor ki bi saat bile 5 gun nasil dayansin. yazik bagiriyorbn de z.yagi veriyorum bir cay kasigi agizdan yapamayinca onla yapiyor
Ben bir kez hazırladım. Clue'dan almıştım tarifi, 8 saat aralıklarla 2 çay kaşığı vereceğim bakalım.Kizlar bisey sorucam.kimyonu bebek icin herseferinde yenidenmi hazirliyosunuz yoksa,bitene kadar ayni karisimimi veriyorsunuz...
Senin işin katmerli papatyacım:)Allah kolaylık versin.ikisi aynı anda deliler gibi bağırmaya başlayınca ben daha çok bağırmak istiyorum
ev tımarhane gibi
kızlar ben artık bebeklerimin altını her açtığımda totolarını yıkıyorum,
sizler de yapıyor musunuz?
özellikle kız bebeklerde alt solunum yolu enfeksiyonu olmamaları açısından alt temizliği çok önemli
inşallah üşütmem bebeklerimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?