2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
SLM KIZLAR PERSEMBE GUNU ALDIM KUCAGIMA BEBESIMI.normal olmadı ama sancım yoktu zaten sunı sancı verdıler ama acılma olmadı sancı da gelmedı turp gbı ıdım yanı.saat 5 de amelıyata grdım 5 20 gece bebsım gelmıs bnde 6 bucukda cıkmısım amelıyat sonra sı kotu ııd.agrım cok oldu bı ılac taktılar sonra gayt ııdım sımdı evımdeyım bugun cıktık hastaneden.bebsım cok tatlı...yıyo kırletıo bezını sonra tekrar altını al basa donnn...seruven basladıııı.....

canım bebişler sürekli huy değiştiriyor kızımında gaz krizleri daha önce geceydi şimdi akşama döndü ben daha önce 2 saatte bir emzirip mamada verip altını açıyordum şimdi kızım karar veriyor acıkınca veriyorum saatle yapmıyorum uyurken uyandırmıyorum gecede 2 saatte altını değiştirirdim uyanırdı doğal olarak şimdi gece mamayı verip değiştirip memede uyutup koyuyorum yerine zaten kaka yaparsa durmaz öyle kıyameti koparır uyurken çişli durmasına izin veriyorum mecbur ama böylece gece uyumuş oluyor çokşükür pişik falan olmadı sebamed pişik kremi kullanıyorum bezde primayla başladım baktım 4 günde bitiyor öbürlerinide deniyim dedim molfix ve hagis aldım 2 numara 80 adet var onlarda zaten zırtpırt değiştirince bişey olmuyor baya gitti bunlar hagis hala bitmedi şimdide stok olarak prima 3 numara aldım 3 numarasında 80 e yakın vardı bez 78 galiba 2 adette ondan aldım ben adet olarak fazla olanları tercih ediyorum yoksa yetmiyor bezler arasındada pek fark yok hani hagise göre molfix daha iyi ama öyle büyük farklar yok bezler arasında kızlar

selam canım ne yaptın ? haftan dolduğu için neye karar verdiniz doktorunla :26: merak ettim inşallah sıkıntısızca kucakalrsın bebeğini
Oğluşum doktoru utandırdı canım :) Perşembe yatış yapmayı beklerken çarşamba 17:30 gibi suyum geldi ama sancım falan yoktu hiç 1 saat sonra da hastaneye yatışımızı yaptık. saat 21:30 gibi de sancılarım gelmeye başladı. Sabah 07:00 gibi de suni sancı verdiler ama kendi sancım da çok olduğu için arasında pek bi fark yoktu.Saat 09:07 de de normal doğumla kucağıma aldım yavrumu. Çok zor geçti benim 12 saat sancı çektim ama değdi mi değdi. Bu kadar zor olmasa bu kadar tatlı olmazdı Oğlum kendi belirledi doğumu anlıycağın :) Şimdi evimizdeyiz birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu...

kızlar süt arttırmak için denemediğim şey kalmadı...nette alternatifler ararken bu yazıyı buldum
inşallah işe yarar ben deniycem
topikte hemen herkesin problemi süt yetmezliği...ilk hamileliğimde sütüm ayak tırnaklarıma kadar akarken bunda ben kendim artması için bişeyler yapmazsam gelmeye niyeti yok

Birçok kadının en güzel rüyasıdır bir çocuk sahibi olabilmek. Ancak hamilelik ve süt verme dönemi ise bazen kilo alma açısından bir karabasana dönüşebilir. İlk hamile kalındığında çevreden, sen iki canlısın iki kişilik ye gibi telkinler, doğumdan sonra süt artırma kaygısına dönüşür ve süt artsın diye lohusa şerbetleri ve yüksek kalorili tatlılar yenilerek çok fazla kilo alımı ortaya çıkabilir. Obezite ve metabolizma uzmanı Dr. Ayça Kaya, annelere sütlerini artırırken, kilo vermelerine de yardımcı olacak 10 ipucu veriyor.

Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız veya lohusalık döneminde iseniz işte size kilo almadan süt artırmanın yolları:

1) Gebelikten sonra otoimmun tiroid hastalıklarının ortaya çıkmasında bir artış olur. Eğer lohusalık depresyonunuz var ise ve kilo artışı yaşıyorsanız bu açıdan öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına muayene olmanızda fayda var. Hem tiroid, hem şeker hem de genel metabolizmanızın değerlendirilmesi iyi olur.

2) Toplumda şekerli yiyeceklerin ve içeceklerin anne sütünü artırdığı ile ilgili yanlış bir inanış vardır. Bu tür yiyecekler sütü artırmaz. O nedenle loğusa şerbetleri, hazır meyve suları, şeker eklenerek yapılmış kompostolar, helvalar, tatlılar ve çikolatalardan uzak durun.

3) Sütü artıran en önemli madde sudur. Ne kadar çok su içerseniz o kadar çok sütünüz olur. Özellikle her yemekte 2 bardak su için. Yediğiniz her meyveden sonra su için. Ortalama 10-12 bardak su içmeye özen gösterin.

4) Su oranı yüksek olan sebzeler ve meyveler çok süt yapar. Her yemeğinizin yanında bolca yeşil salata yiyin. O nedenle salatayı baş tacı yapın. Ancak içine yağ, mayonez ve salata sosu koymayın. Nar ekşisi, limon, sirke ve 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yağ ekleyebilirsiniz. Su oranı yüksek olan ıspanak, pazı, kara lahana, yeşil fasulye gibi sebze yemeklerine sofranızda daha çok yer açın. Bu sebzeleri pişirirken kıymalı veya yumurtalı olarak hazırlamak besin kalitesini yükseltir. Ama eğer kıymalı yemek sevmiyorsanız yanında ayrıca köfte olarak hazırlayabilirsiniz.

5) Taze sıkılmış meyve suyu, ayran, maden suyu ve şekersiz bitki çaylarını içecek olarak tercih etmekte fayda var.

6) Yağlı yiyeceklere karşı dikkatli olun. Kızartmalar, pastane ürünleri, kurabiyeler, kıymadan yapılan etler, cipsler, çerezler, kremalı yiyecekler kalori oranları yüksek yiyeceklerdir. Küçük miktarda yenildiğinde çok fazla kilo yapabilir.

7) Süt veren annenin gece kalkmaları nerede ise bir rutindir. Emzirmek ayrıca enerji ihtiyacını artırır. Ancak geceleri kalktığınızda karnınız zil çalsa bile sakın ağzınıza bir lokma koymayın. Çünkü gece insan vücudu depolamaya daha eğilimlidir. Gece yediğiniz bir lokma gündüz yediğiniz 10 lokmaya bedeldir. Çok acıkırsanız sadece 1 bardak su için ve sabah güzel bir kahvaltı yapacağınızı hayal edin.

8) Emziklilik dönemi kilo vermek için bulunmaz bir fırsattır aslında. Çünkü insan vücudu süt yapmak için bir enerji harcar. Harcanan bu enerji özellikle ilk 2 ayda çok fazladır. Nerede ise günde 2 saatlik spor yapmaya bedeldir. O nedenle doğru yiyecek tercih yapmayı bilirseniz biraz da hareketinizi artırırsanız haftada 1- 1,5 kilo kaybedebilirsiniz.

9) İşte size sütünüzü artıracak, bebeğinizin gazını alacak bir tarif: 1 yemek kaşığı rezene, 1 yemek kaşığı ıhlamur, 1 yemek kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı tane kimyon ve 1 tatlı kaşığı anason. Porselen bir demliğe bu ölçülerde bitkileri koyun ve üzerine 2 fincan kaynar su ekleyin. Demliğinizin üzerine bir havlu ile kapatın. Yemeklerden hemen sonra bu çayı içtiğinizde bebeğinizin gazı daha az olur. Sizin de sütünüz daha bol olur.

10) Tuzlu yiyecekler, her ne kadar su ihtiyacını artırarak su içmeyi teşvik etse de vücuda bazı zararlar verebilir. Turşu, salamura yapılmış yiyecekler, tuzlu çerezler, şarküteri ürünleri, hazır soslar, tuzlu peynirler ve zeytinler gizli tuz oranı yüksek besinlerdir. Bu besinler eğer çok tüketilirse tuz vücuttan atılırken kemikten kalsiyum çekeceği için kemik erimesi yapabilir. Özellikle gebelik ve lohusalıkta kalsiyum ihtiyacı artar. Eğer fazla tuzlu yenirse bu durum kişinin ayrıca kalsiyum ihtiyacını artırarak kemik erimesini tetikleyebilir. O nedenle tuz oranı yüksek besinlerden kaçınmakta fayda var.

Son düzenleme:
Her tarafım kaşınıyor kızlar. Bu sabah kaltigimda sadece kolumda vardı. Sivrisinek isirigi gibi açısı ve oylede tatlı kaşınıyordu. Sonra yavaş yavaş artmaya başladı. Parmagim, ayağım sirtim hatta koltuk altim,popom bile... Dün kimyon içtim o yaparmi acaba tane kimyondu. Normalde bazı yemeklerde kullaniyoru tozunu alerjim yok ama. Lohusalikla bir ilgisi olmaz demiii..???

bende hiç bişey yok.. yürüyüş fazla yapamıyorum aşağıya çok baskı yapıo. hayırlısı olur inşallah senin adına sevindim bencede nişan gelince 1 2 güne olur

gözün aydın Allah analı babalı büyütsün. bende olmazsa salı günü yatış yaipıcam inşallah senin gibi olur benimkide

kızlar bebeklerimin odasında ruhum daralıyordu
uykusuzluk bende iyice sinir yapıyordu, bunu bebeklerime de yansıtıyordum
bugün bebeklerimin beşiğinin birini salona getirdim
zaten birlikte yatırıyorum
valla rahatladım, televizyonum açık, bilgisayarım yanımda
inanın rahatladım
bu arada günlük tutmaya başladım, bilgisayarıma yazıyorum
hamilelikte yazamamıştım, büyütürken yazayım dedim
inşallah ileride güzel bir anı olur bebeklerime de

selam kızlar
2 çocuklu olmak ne zormuş yahu kafam 1 milyon gireyim bakayım diyorum arada ama olmuyor maalesef ya okuyorum yazamıyorum yada açıyorum kalıyor öyle okuyamıyorum bile.. annem burdaydı 1 haftadır gitti perşembe günü. eşim izin aldı 20 gün bana yardımcı olmak için. hazır izin almışken adanaya gidelim diyoruz ama benim hiç gidesim yok zaten nehir yine tıkandı. daha salı günü bitti ilaçlar ama 2 gündür tıkalı burnu. buakşam hafif öksürük de başladı. inşallah ilerlemez. büyük kızım ada yı alerji dr una götürdük salı günü çıkıcak sonuçlar bakalım ne dicek dr. inşallah şu kulak iltihabına çözüm olur
nehir hanımcığımın gazları felaket arttı dr a söyledik normalde kullandığımız ilacın yanına bitkisel bi de şurup verdi ama hala gazlı yüzüstü yatırdım bugün ama kusar ve boğulur diye başından da ayrılamıyorum şuan nöbetteyim yani. arada pırt pırt yapıyor kendi kendine

Zor olmaz mi ya Allah kolaylik versin :) gecmis olsun insallah ilerlemez oksuruk.bizimde var bi surup nurse harveys diye sizede mi ondan verdi ?

vallahi cok iyi yapmissin cnm..ben oda yapmadim zaten buyuk besigimiz yatak odasinda..bide gunduzleri gozumuzun onunde olsun diye kucuk besik aldik oturma odasina... gunduzleri oturma odasinda..sesede alisti zaten tv yada bizim konusmalardan rahatsiz olmuyo..gecede odamiza cekiliyoruz.. gercekten cok rahat oluyo..sende iyi yapmissin gercekten... insan nefes aliyo...

hamilelik takvimim bugün bitti...sanırım mart annesi olamıcam neyse hayırlısı diyorum ve sancılarımın düzenli bir şekilde gelmesini diliyorum... doğuramayanlara sabır versin rabbim...

Zor olmaz mi ya Allah kolaylik versin :) gecmis olsun insallah ilerlemez oksuruk.bizimde var bi surup nurse harveys diye sizede mi ondan verdi ?

Evet canım ama ben pek işe yaradığını düşünmüyorum ya hala felaket gazı var (

merhaba anneler,
sonunda bende kafayı yemek uzereyim. 13. gunumdeyim hala bebegimi dogru duzgun kucagıma alamıyorum, dogru duzgun oturup kalkamıyorum. dikiş agrılarımın yanına bu gece birde spinal ignesi vurulan yerden baslayan bir sırt agrısı eklendi. hızla kilo veriyorum. ben iyilesemicekmiyim, hic umudum kalmadı artık. her sabah aynı agrılarla uyanmaktan bıktım. butun sevkim kırıldı, depresyona girmek uzereyim.
agrıları bu kadar uzun suren varmı? ne zaman gecicek............off Allahım yardımm et...

hamilelik takvimim bugün bitti...sanırım mart annesi olamıcam neyse hayırlısı diyorum ve sancılarımın düzenli bir şekilde gelmesini diliyorum... doğuramayanlara sabır versin rabbim...

Allah yardımcın olsun.inşallah kolay bi doğum olur ve kavuşursun bebeğine bi an önce :)

gecmıs olsun rahat olmaya calıs bence... benımde bandajın bantı cok felaket acı yaptı dikişlerımden yasamadıgım acıyı yasadım doğumun 3. gunu agladım oturup kalkarken acıda ... bant derıyı germıs hatta hafıf ıce kanama yapmış dedı doktor suan 24. gundeyız ve hala bant yerı acıyor... bazı insanlar hassas olabılıyor belkı sende öylesındır kendını cok yorma gecer umarım.. doktorunada danısırsın zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…