2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
22 martta suni sancı ve akabinde normal doğumla kızımı dünyaya getirdim.darısı bekleyenlerin başına.
hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün

canım benim dikişler değil de belimin ağrısı baya sürdü. ameliyata girmeden önce bi kağıt vermişlerdi ameliyat sonrasında yapılması gerekenler diye. spinal anestezi sonrası sırtımızı sıcak tutmamız gerekiyomuş ve ben sıcak tutmadım çok terliyorum diye yelek falan giymedim sonra terim de hep üstümde kurudu falan. geçmedi uzun süre bel ağrım ve dediğin gibi bütün sırtıma yayılıyodu. zamanla geçti

benim eşim de annesine çook düşkün hakkında şaka bile yaptırmaz yani. bende aman kalbi kırılmasın üzülmesin aman aramız bozulmasın diye bişey demiyodum ama artık fenalık geldi kayınvalidemle ilgili ne varsa döktüm eşime.uzun zaman oldu tabi. inan hem ben rahatladım hem şimdi kayonvalide beni sinir etcek bişey yapsa ve eşim farketse uyarıyo falan. konuşmayıp içine attıkça insan kocasından da soğuyor. bence de otur konuş şuan sen daha önemlisin süt vermen moralini yüksek tutman lazım

kızlar işitme testi yaptırdınızmı? ne zaman yaptırılıyor ?

5. gğn yapıldı ama geçemedi. amniyos sıvısı kalmıştır muhtemelen dedi yapan kişi sonra tekrar gelin dedi geçen gün gittik uyuması gerekiyomuş yapılırken bizimki uyanıktı yine yaptıramadık.

canım biz 5. gün yaptırdık ama 3. ay yaptırılıyomuş

3. ayda mı? e herkesler yaptırmış. bende 3. ay tekrar gideyim o zaman

bari şu günlerimizde yapmasalar..

süt yapar diye biraz önce bende yedim inşallah yapmaz bugün huysuz zaten
bütün yemeklere kimyon koyuyorum yakışsada yakışmasada :) şifa niyetine

yok canım herkeste yapmaz ya ben arada yiyorum bi değişiklik yok benim bebek hep gazlı

Kizlar bebegim gazdan uyumuyor u gece. Esimi gaz ilaci almaya gonderdim. Zinco ve nurse harvey gaz ilaclaini vermisler. Znco yu verdim.
Yrin doktora da sorucam. Siz hangi ilaci kullaniyorsuuz?

canım biz sab simplex kullanıyoduk yetmeyince doktor zinco verdi birlikte kullanın dedi. o yetmedi bu sefer başka doktor nurse harveys verdi yine sab simplex le beraber kullanın dedi ama bizimki hala hiç uyumuyor ya sabaha kadar ayaktayız..

ben düşünüyorum uzun zamandır. hatta o kadar uzunki taaa ilk bebeğimden beri
benim belimde sorun var taşıyabilirmiyim bilmiyorum
eşim de ben kucağımda taşırım boşver kanguruyu diyor
ama bazen bakıyorum kullananları görünce çok rahat gibi geliyo

of kızlar çok gazlı bu çocuk
sabaha kadar nöbetteyiz yan yatırdığımız anda ağlamaya başlıyo
yüz üstü yatırınca iyi geliyo ama öylece bırakıp uyuyamıyorum kusarsa boğulur ilk kızımda yaşadık öyle bişey ders oldu
2 tane gaz ilacı içiyor yine de karnından gurul gurul sesler geliyo çocuğun
eşimle nöbetleşe duruyoruz saçma sapan bi uykum var

kızlar slm geçmiş çok biriktiğinden okuyamıyorum.

şu an bir yandan süt sağıyorum. goguslerim dolu fakat bebeğim bir süre sonra emmeyi bırakıp gözünü açıp etrafı seyrediyor sonra da doymadığı için sinirleniyor. tekrar veriyorum memeyi ama emmiyor. hemen bırakıyor. ben de biberonla sağdığım sütü veriyorum onu hemen içiyor ve uyuyor. ((

5.gün kontrolümüzde bebek çok kilo vermiş diyerek doktor 1 hafta sonra tekrar çağırmıştı gittik bu sefer de hiç kilo almamış diye beğenmedi doktor. 1 hafta sonra yine gel dedi. mama da ver diyor. bu bebek alır diyor. bir hafta boyunca artık meme dışında sağdıklarımı verdim. keşke sadece meme ile doysa da uyusa. doymadığı için uyumuyormuş.

evde yine huzur yok. bebek geldi herkes birbirine girdi. mutluluk yaşamam gerekirken her gün moralim bozuk. sağolsun eşim de hiç destek değil. sana karşı iyiyim ya daha ne istiyorsun diyor. sanki tek bu yetiyormuş gibi. ailemle görüşmeyecekmiş. onu suçlu bulmalarına kızmış. gururlu ne olacak!!! bugun anneme gidip onda kalacağım akşam bizi göremesin de bakalım ne oluyor... şu günlerimde yaşadıklarıma bakın.... yazıklar olsun ne diyeyim...

perişan oldum kızlar. bebek bakmak çok zormuş. gece yok gündüz yok. haftaiçi yalnız kalıyorum bebek uyurken uyuyayım mı yemek mi yiyeyim şaşırdım. annem gelmek istemiyor. eşime çok kızgın. o evde yokken bile gelince azıcık durup gidiyor istemiyorum onun evine gelmeyi diyor. anlayacağınız çok yalnız kaldım... çok ağlıyorum en çok da bebeğime üzülüyorum.

bende ara ara girebiliyorum geçmişi tam okuyamadığımdan da durumunu tam bilmiyorum ama keşke tatlıya bağlansa.. senin moralin çok önemli şu an. anne sitresli olduğu zaman stres hormonu sütten bebeğe de geçiyormuş ve bebeği baya etkiliyormuş. sakin olmaya çalış. bırak zaten senin üzülmen hiçbişeyi değiştirmiyor herşey olacağına varıyor sen bebeğin için üzülmemeye bak.
biberona alışan bebek emmek istemiyor canım nehir hastalanınca biberonla vermek zorunda kaldık sütümü sağarak çünkü emmeye hali yoktu ama sonra tekrar memeye alışması biraz zaman aldı.doktora da çok kızdım senin sütün varsa emzirmeye teşvik edeceğine hemen mama mı diyor kaç günlük oldu bebeğin? ilk haftalarda ne kadar verdiği aldığı ölçülmez diye biliyorum. 1. ayın sonunda doğum kilosunun üzerine 1 kilo alması gerekiyor.

ayyyyy balgamı biz bile zor çıkarıyoruz bebek nasıl zorlanıyordur, yavrum benim ya
ben de gezmeyi o kadar özledim ki anlatamam
zaten eşimle ikimiz tam sokakçıydık
eve hapsolduk
ikimize de zor geliyor valla
hamileyken de istiyorduk bir çok şeyi
şimdi de istiyoruz sevdacım
biz insanız hep dahasını istiyoruz bir şeylerin

yok canım genelde aynı anda uyanıp uyumuyorlar
aralarında zaman oluyor
bir de bir günleri diğerini tutmuyor
bi gün gün boyu uyuyorlar
diğer gün tüm gün bize kök söktürürüyorlar
ben de kızımla hep alış verişte hayal ediyorum
bir de okula başladıklarında
onların okula tayin istediğimi hayal ediyorum
güzel günlerini görelim inşallah

birinci ay aşımız var kızlar
birazdan gideceğiz sağlık ocağına
inşallah ateşleri çıkmaz kuzuların

yeniden selamlar hanimlar,pcmiz bozuldugundan giremedim kkya ne zamandir,simdide telefondan giriyorum ama bi alisamadim suna,az once yazdigim mesaj silindi gitti!!neyse insallah herkes iyidir,hala dogum yapmayan kaldi mi acaba,Allah hepimizin evlatlarina saglikli hayirli omurler versin,amin.Bizde iyiyiz cok sukur,miniklerim uyuyolar,oglum da tum gece gaz sancisiyla kivrandi,hala da atamadi ama yorgunluktan uyuyo artik,emmek rahatlatiyo cok sukur,bizim gaz problemimiz alttan,gerci kabizligida ypk ama surekli ikiniyo,nedir anlamadim,kipkirmizi oluyo canim benim,ama memeyi alir almaz sakinliyo,bi de balgamimiz var,bizim dogum cok hizli oldugundan (ki insallah dogum hikayemi de yazicam ilk firsatta) mukusu atamadi oglusum,dogar dogmaz baya bi temizlediler ama yetmedi,hala hiril hiril duyuyoruz,iste boyle minigim uyanmadan bitireyim de yarim kalmasin mesaj,kimildanmaya basladi hafiften,herkese sevgiler,bebislere de kocaman opucukler

birinci ay aşımız var kızlar
birazdan gideceğiz sağlık ocağına
inşallah ateşleri çıkmaz kuzuların
Canim hangi asi bu?bize bir haftikken cocuk felci,hepatit b ve bcg vurdular,ama sanki agir geldi,ishal oldu oglum,cok uyudu filan,simdi bir aylik hepatit tekrari var yaptirmaya korkuyorum

Chicco 2012 Kış / Kapişonu Çıkarılabilen Mont Beyaz kızlar bu mont nasıl indirime girmiş ?? beyaz olması sorun olur mu leke falan açısından =?

Chicco 2012 Kış / Kapişonu Çıkarılabilen Mont Beyaz kızlar bu mont nasıl indirime girmiş ?? beyaz olması so
run olur mu leke falan açısından =?
Simdi artik cok iyi leke cikaricilar var ama yine de beyaz olmasaymis daha kullanisli olurmus bence

Bizimkide yüzüstü yatmayi seviyor özellikle gögsümde mecburen öyle yatiriyorum ama sürekli kontroldeyim bize metsil verdi doktor ama yinede gazli

Canim hangi asi bu?bize bir haftikken cocuk qqfelci,hepatit b ve bcg vurdular,ama sanki agir geldi,ishal oldu oglum,cok uyudu filan,simdi bir aylik hepatit tekrari var yaptirmaya korkuyorum
biz onlarin hic birini vurulmadik ya neden ki acaba?

Selam guzel anneler ve onlarin tatli melekleri.herkesler iyidir umarim.benim biraz canim skkin sanirim sutum azaldi iyice.eskisi gibi gelmiyor artik kizim doymuyor surekli araniyor.farkediyorum bos bos cektigini.doymadigi icinde agliyor.dr kontrolumuz cumaydi.o zamqn oyle birsey yoktu.2 gundur boyle.sizce mama vermelimiyim ve verirsem hangi mamayi ve biberonu onerirsiniz.cevaplar icin simdiden tskur ederim hepinize.bol sutlu gunler....

kızlar ya benim oğlumun göz yaşı kanalı tıkalıymış çapaktan yapışıyo garibimin gözü sürekli sulanıyo GENTAGUT diye bi damla verdi doktor çapaklanma baya geçti ama sulanma için masaj yapmam gerekiyo muş bende tekniğini pek anlamadım bileniniz varsa bi anlatsaya

aynı benim durumumdasın arkadaşım oğlum emiyo ama boş süt ilk biraz deliyo sonra kesiliyo boş boş somuruyo ağlıyo ağzı hep açık aranıp duruyo haa bide aç olunca rahat uyuyamıyo hemen uyanıyo emmek için ben milupa aptamil aldım biberonda avent

Cvp icin tesekkur ederim canim.ha birde ne kadar vermeliyim mamayi onu sormayi unuttum.bu arada bende senin soruna cvp vereyim kizim sakinken.ayni sey benimde basima geldi.masaji burun kenarindan goz altina dogru yapiyorsin.her gozu ici 5-6 dk.hatta bununla ilgili uzman tvde dr var.detayli bir sekilde gosteriyor nasil yapicagini.

ben günde iki kezi geçirmemeye çalışıyorum gülüm 60ml olarak iki yere veriyorum 120 ediyo ama uyucanda mutlaka veriyorum tok oluncas geceleri uyanmıyo iki kere anca kalkıyo gerçi versem belki daha içer madada ben memeyi unutur diye korkuyorum bi detaya dikkat et ama biberonun deliği küçük olsun ben ilk bilmedim büyük delikliyle verdim bol bol geldiye ağzına bu sefer adam memeyi almadı uğraşası gelmedi baktım olmucakj mamayı kestim aç kalınca mecbur aldı şimdikinin deliği küçük memeyle aynı olunca alıyo ikisinide

Oğlum kaç gündür sabah uyanıyor sonra 4 saat falan uyumuyor. Ama tabi öyle boş boş da durmuyor emmek emmek veeee emmek istiyor. Bugün bozdum iyice psikolojiyi. Göğsüm de yaraaaaaa
Artık uyusun diye istemek. Emzirmekten yorulmak falan. Bu düşünceler kötü mü. Ben kötü bir anne miyimmmmmm diye yane bozuldu psikolojiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…