2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
dilara, canm inş sütün tez zamnda bollaşr, mama için üzülme evet anne sütü faydalı olabilir ama gelmiyorsa bebeğinin aç kalmasından bin kere iyidir mama yemesi.bende emziremediğim zamn mama zorumagidiyodu bebeğim sarılık oldu açlıktan ağlaöaktan sesi kısıldı o zman daha çok vicdan azabı çektim karnı doysunda mama meme farketmez dedim.üzme kendini sütün morallede ilgii var biliyosun.

mozan, gaz videosu için teşkkrler.

papatya, canım bende patlıyorum sıkıntıdan.bende aynı şekilde kapıdaniçeri girmezdim doğumdanöncede son ana dk gezmiştimde dr kızmıştısokaktam doğurcan diyeşimd bağlandım eve gerç 5. günde rekor kııp ankamalle gittik 14.günde gazi ye.ama gezemiyorum bunalıyorum 40 çıksın kırcamipimi. ben arabayla gezdiririmdiye düşünmüştüm meriçi, ama aşırı kucakçı sanırım arabada durmayacak kanguru alcam.

cemrem, eşinde artıkalıyomuş kucağına maşallah ya gazını eşinin çıkarması süper benim eşimde beceremiyo.kız demek halalohusamodunda yataktasın tebrik ederim seni .) yatmak göstermekşart ben 1 saat bile yatmadım gelen çok şaırdı gittiklerinde sancılandım yatamıyorum ben ya numarada yapamıyorum.annemle eşimçok kızıyo.

[edlin, oğlunla hayaller süper.ben hiç düşünmedimöyle kaynana adayıyız ya oğlana çok düşkün olmyımda kötü kaynana olmayım diyetabiki kıymetlim ama artık kaynanam cadısından neler çektiys düşncem bu yönde gelişti.içimdeki bi ses ok kibar hassas bi oğlum olcak o zaten kndi ilgili olcak diyo ama bilemiyorm

sons canım yaşadıklarına çok üzüldüm eşin cidden hatalı çocuklaşmanın zmanı değil annende kırılmakta haklı ama seni üzmemsi için ikisininde sineye çekmesi şart dilerim kısa zamanda düzelir.

haklı olabilirler canım, bilmiyoruz sonuçta ne olduğunu, duyduk deniyoruz:) ama hastaneden bana anne sütüyle ilgili bir broşür vermişlerdi, orda anne sütünü arttıranın yollarında malt içeceği de yazıyordu, hatta büyük marketlerin içecek reyonlarında bulabilirsiniz notu vardı yanında. bir hastane broşürüde heralde doktorlara danışılmadan hazırlanmaz, işe yarar birşey olmasa doktorlar tavsiye etmez diye düşünüyorum ben. tabiki benim fikrim bu sadece, belkide yazıdaki gibi nafile bir çabadır bizimki...

Canim hangi asi bu?bize bir haftikken cocuk felci,hepatit b ve bcg vurdular,ama sanki agir geldi,ishal oldu oglum,cok uyudu filan,simdi bir aylik hepatit tekrari var yaptirmaya korkuyorum

hepatit aşısının ikinci dozu canım

canım ben aptamil 1 veriyorum, biberon olarak da avent in yeni doğan yavaş akışkanlısından kullanıyorum
memnunum canım

cemrecim sütünü sağıp versen içtiğinden ve doyduğundan emin olursun
ben de meme veriyorum ama
mutlaka sütümü sağıp veriyorum
o zaman meme istemiyor
niye kötü anne olalım canım
biz de insanız ve sinirlerimiz yıpranıyor
ki bu şu dönemde çok normal
ben yoruluyorum hatta kızıyorum bazen uyu artık be diyorum
sonra kendime geliyorum hemen
normal canım
onlar hayata biz onlara alışmaya çalışıyoruz
hepsi çok normal

hiçç sütüm yokk günde 1 sefer emzirebiliyorum sinirlerim çokkk bozulduuu vicdan azabı cekıyorum mama yedırıyorum dıye kızıma (((((

canım ben ilk günden itibaren mama veriyorum
çok üzülüyordum ama artık takmıyorum
ek gıdaya geçene kadar sabredelim canım
sonra en güzülinden en doğalından besinlerle besleriz bebleri

bende aptamil aldım canım ama aptamil pre aldım 1 e baktım daha büyük aydan itibaren yazıyodu sanki pre doğumdan itibaren yazıyodu yanlış mı almışım acaba ?

evet ama senin dediğinde doğru bi hastane broşüründe yazmaz heralde

Humana bana iyi geliyor bide yoğurt tabi bol su içmekte önemli soganda çok süt yapıyomuş ama kokusu var işte

cnm bizimkide oyleydi gecen hafta. sonunda dr a goturduk. cok emmekten cocuk durmuyomus. surekli emdigi icin hazmedemiyormus.2 saatten once emzirme dedi dr. birde hazimsizlik icin iki ilac verdi. suan iyi sukur karsi semsert oluyodu yoksa.

Bu arada biz mevlütü yaptık cmrt günü normalde 40 ında yapılır bizde ama annemler gidecegi için 20 sinde yaptık iyide oldu.

cnm bizimkide oyleydi gecen hafta. sonunda dr a goturduk. cok emmekten cocuk durmuyomus. surekli emdigi icin hazmedemiyormus.2 saatten once emzirme dedi dr. birde hazimsizlik icin iki ilac verdi. suan iyi sukur karsi semsert oluyodu yoksa.

Öyle diyolar ama aglıyo emerek uyumaya alıştı tokta olsa uyumak için emmek istiyor emzikte almıyor bazen çıldırıyorum

Öyle diyolar ama aglıyo emerek uyumaya alıştı tokta olsa uyumak için emmek istiyor emzikte almıyor bazen çıldırıyorum

evet sinirleniyor bizimkide emzik almiyor. cok zor durumda kalmazsam 2 saatten once meme vermiyorum artik yada biraz emince kendim elimle memeyi cikartiyorum oyle uyutuyorum. yoksa sut ictikce rahatsiz oluyor yine uyumuyor

sütüm az olduğu için aptamil veriyorum.nuk un damaklı biberonunu kullanıyorum ama pek verim alamadım.kızım yutamıyor.mamayı ağzının altından akıtıyor.aventi öneren çok.peki hangi modelini kullanıyorsunuz.yuvarlak uçlu olanı mı.yardımcı olun kızlar...

Kizlar gecmisi okudumda cogu kisi mama konusunda hassaslasmislar..ben yavrumu hic emziremedim zor gecirdigim sezeryan sonrasi birakin emzormeyi uavrumu kucagima bile alamamistim..karsidan bakmakla yetindim..aci cekerken ben oda mama iciyordu karsimda ve sutum hoc gelmemisti..1hafta sonra geldi ve zorla verdirmeye calistilar yavruma mememi ama olanlar olmistu almadi hic..sesi kisildi aglamaktan cok zorladim en sonunda yavrumun sesine ve uzulmesine dayanamadim vermedim..yalanci meme basligi aldim istemedi sagdim cook az cikti 10ml.onu verdim kustu(2ayri sut sagma mak.aldim sut cekimi hizli olsun diye ama nafle..mamaya mecburdum..icim rahat sonicta elimden geleni yaptim..sizlerde yapiyorsunuz uzulmeyin bukadar..aptamil mamayi 3hafta kullandim kabiz oldu yavrum..sma aldimgecmedi bebelac gecmedi dkt.goturdum aptamilin ha sini yani alerjik bunyeli bebekler icin olanindan yazmis kullandik sonuc ayni..ulker hero baby kulaniykrum simdi sanki kakasi biraz yumusadu tas gibiydi onceleri..ve bebehim kendi basina hicc kaka yapmiyor ona gunde sadece1kez kaka yaptirabilmek icin 2saatimi harciykrum..kendi basina yapabilecegi gunleri dusunuyorum en mutlu insan ben olurdum herhalde..z.yagidir ilaclar birsuru seyler denedim bu arada ama ise yaramiyor..bebegim ikinamiyor anlamiyor poposunu sika sika cikmasini engelliyor
.hersey yoluna girecek kizlar daha cok kucukler onlar sadece bize aglsysrak cvp verebiliyorlsr..caresizler ..bebek anne sutu aliyorsa istedikce verin ..onlarin sindirm sistemi cok hizli o yuzden hemen acikiyorlar..

Canım benimde sütüm azdı doktor bana bitkisel bir ilaç verdi, sadece eczanelerde satılıyor, Fennel Arkopharma, şimdi maşallahı var sütümün , ben gündüz fazla olan sütümü sağıyorum gece biberonla veriyorum, Habermann biberon kullanıyorum anne memesi ile birebir uyumlu, emme refleksini geliştiriyor, istediğin ayarda emmesini sağlayabiliyorsun, çevremde çok kullanan oldu oyüzden bende onu kullanıyorum, Bol sütlü günler sizin olsun

Philips Avent %0 BPA Biberon 125 ml PES cnm ben bu modeli aldım doktorumuzda biberonla ver dedi ama ben hala vermedim korkuyrm doğum yaptığm hastanede hemşireler kaşıkla ver biberona alışırsa emmede problem yaşar demişlerdi !! ama bebeğimin doktoru kaşıkla zorlanırsın en iyisi biberon dedi =)

tatlım viicdan azabı çekmeyelim ne yapalım sütümüz az geliyor yapacak bir şey yok!! BENİM SÜTÜM ÇOĞALSIN DİYE YEDİKLERİM YÜZÜNDEN 4 KİLO DAHA ALDIM KIZLAR !! daha ne yapayım pekmez dut kurusu incir kurusu kase kase sütler sütlçlar daha neler neler ee kilo aldı başşını gitti 2 haftada =)))) aman aman doktor bana bol bol su iç dedi birde süt arttırıcı çay iç 2 bardak dedi bu yeter ee tabi birazda dinleneceksin dedi =))) aman kızlar süt artacak diye kilo alıp psikolojimizi bozmayalım moral çok önemli..KIZLAR BEN DOĞUMDAN SONRA PSİKOLOJİM BOZULMADI KİLOLAR ARTINCA BOZULMAYABAŞLADII AYOL =)

TATLIM BANADA DOKTOR TAVSİYE ETTİ GÜNDE 2 BARDAK İÇ DEDİ.
Humana bana iyi geliyor bide yoğurt tabi bol su içmekte önemli soganda çok süt yapıyomuş ama kokusu var işte
Hergün soğan yiyorum =) yoğurtla aram yok ama sağlık olsun =) sütlerimiz artar inşallah kızlar =)

ben doğduğundan beri Philips Avent %0 BPA Biberon 125 ml PES ve Chicco %0 BPA PP Silikon Biberon 150ml kullanıyorum. ikisindende memnunum.

canım benim doğumdan beri bebekle verdiğim emzirme mücadelemi burdaki çoğu kişi bilir. bağıra bağıra ağlıyordu bebişim emmiycem diye, her defasında bende ağlayıp "tamam artık bidaha meme verip ağlatmıycam kızımı" dedim ama sonra ya doktor ya hemşire "mutlaka emmesi lazım, yeterince uğraşmıyorsun" deyip vicdan yaptırdı bana, tekrar denedim. çok şükür şimdi her mamadan önce emyor. hala mama kullanıyorum ama sütüm az da olsa ısrarla emzirmeye çalışıyorum. ama dediğin gibi olduğu kadar artık, hiç emmeyip mamayla büyüsede yapacak birşey yok, biz elimizden geleni yapıyoruz. ilk zamanlar çok vicdan yaptım, üzüldüm, ağladım neden emmiyor diye ama artık kabullendim. bizimkide böyle bir bebek:)

maşallah yavruna da sana da, Allah uzun sağlıklı ömürler versin.

bende aptamil aldım canım ama aptamil pre aldım 1 e baktım daha büyük aydan itibaren yazıyodu sanki pre doğumdan itibaren yazıyodu yanlış mı almışım acaba ?

canım doğum kilosuna göre belirleniyor o
benimkiler 2,5 kilo doğdular
aptamil 1 ile başladık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…