2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
yok gülüm niye kötü anne olasın düşünme öle şeyler hmmmm rezene anason çayı varya özel harışım onlardan iç emzir anason uyutuyo sütüne geçer ordanda bebişe bide sütün yeterlimi gülüm azsa bebiş açkende uyumaz belkide ondan emmek istiyodur doymuyodur ben biraz önce yazdım yukarıya sütüm az mama veriyorum açken uyumuyo diye

bizimkide aksamlari bekliyo olece!!!hele bazen 4 saati buluyodu.ahh gozlerimin alti mosmor oluyodu uykusuzluktan.ugrasiyodum bende uyumasi icinki dinleneyim diye.yoksa ona fayda saglayamam.kendimide dusunuyorum ve onemsiyorum kizim icin.halbuki hic de ole yapmazdi.devamli bisileri degisiyo kuzumun canim.bence kotu anne falan olamazsin cunku seninde dinlenmen lazim.ozelliklede goguslerinin.yoksa verimli sut veremezsin bebisine.teselli olarak solemiyorum haa :))benimde yoruldum oldu emzirmekten.goguslerim resmen yeteeerrr!!!!diyodu :)))
bende bazen emdigi halde yine emmek isterse emzik veriyorumki emme ihtiyacini gidersin.genelde bebekler uyanik oldunda aklinda hep ac olsada olmasada emmek var sanirim :))buyudukce duzene girer insallah canim sikma canini.

Canım doğduğunda verdikleri karne var ya orada yazıyor hepatit ve bir tane daha aşı yapıldı dyeee
evet yazıyomuş

bence sen mükemmel bir annesin

Merhba guzel anneler.nasıl gdyo hayat.umarım ıyısınızdır.bugun 1.ayımız doldu ve aşımızı olduk.doktorumuz ölcumlerımızı yaptı.oglum 2 kg almıs 30 gunde.vala doktor ıyı dedı ama bana cok geldı.zaten bellı tosun oldu.asımızı olurken aglamadı hıc.allah bugunlermzı aratmasın.saglıgı bebıslerımızdn eksık etmesın.opuyorum hepınızı.

yavrular ben geldım uzuuun zaman oldu ama guzel haberlerle geldım evveet canlarım 1 mart saat 10 45 te oglumu sezaryenle kucagıma aldım ama cok zor bır dogum gecırdım ölüyordum uzunca yazmak ısterdım ama komsudan gırdım 2 dakka ayıp olmasın kısaca yazayım bebegımı hemen aldılar ama benım mınyon olusum bebegın kılolu olusu bende rahım agzı varısler olusturmus uklutrosonla gorulmuyorlarmıs ve dogum sırasına patlama yaptılar 4 tane parmak buyuklugunde varıs ben ılk duydum sız duydunuzmu bılmem bırden dogumhane kan ıcınde kaldı herkeste bır kosusturma benım belden asası uyusuk bısıler dönuyor ama anlamıyorum anestesı uzmanına sordum hayırdır bu ne kosusturma dıye önemlı bısı yok dedı sadece kan lazım dedı kan merkezlerı arandı pozıtıf olama sebebıyle eşimden ve görümcemden sıcak kan alındı yanı bu dunyada yıyecek lokmam varmıs yoksa dr senı kurtaramıyabılırdık dedı veb sonrada depresyona gırdım ılac alıyorum aglamaktan geberıyorum ölseydim bebegım ne olacaktı yok öyle yok böyle sonra dıyorumkı kendıme be gerızekalı aha işte ölmedın sagsın bebegın ynında falan fılan işte böyle 3 gun kaldık hastanede sonra cıktık bebegım 4 200 kg boy 55 sntım sonra eve cıktık sarılık gecırdık 1 gun hastnee kaldık ama dr gerek yok dedı bebek buyuk oldugu ıcın atlatır dedı ama ben evham yapınca tamam 1 gece kal dedı neyse sonra yok gazı yok kabızlıgı ALLAHa şikayet olmasın ama dertlerı daha cok bugunde 2.aşısını yaptırdık kılosu 5 kılo olmus boyusa 58 MAŞALLAH resmını koyarım ama komsudan gırıdgım ıcın olmuyor benım hala netım yok aslında yazmak ıstedıgım ne cok sey var ama dedım ya inşallah zamanım olunca yzarım sızı meraktan kurtarayım dedım RABBIM herkese hayırlı dogumlar nasıp etsın dualar cok önemlı arkadaslar ben hatımlerle dualarla gırdım doguma allah kımseye yasatmasın yanı canlar devlet hastanelerı hala normal dogum dıye ısrar edıyor bana eger ben normal dogum yapsaydım varya yıne allah bılır ama ölürdüm özel hastanelerde yamakta bır guzel oluyor 972 lıra ya cıktım hastaneden saglık olsun evett hadı ben kacar sızlerı cok özledım kendınıze ıyıce bakın

hiçç sütüm yokk günde 1 sefer emzirebiliyorum sinirlerim çokkk bozulduuu vicdan azabı cekıyorum mama yedırıyorum dıye kızıma (((((

Sütüm var tatlım
Nerden anlıyorum yaptığı kakadan ve çişten anlıyorum
Annem öyle dedi
Zaten karnı şişiyor

Ama işte çocuk ya uyurmuş ya emermiş
Benim k sabahları uzun süreli uyanık kalınca emmeye veriyor kendini

Ben de emzik vereceğim artık
Evdekini verdim almadı
Gideceğim çeşit çeşit emzik alacağım artık
Oyuncak gibi göğsüm ağzında dursun canım istedikçe çekeyim diyor
Annem başından emzik verelim dedi ben vermeyeceğim diye tutturdum
Aldım cevabını da

Tamam ben emzirmeye tamam desem çocuğuma zarar
Sürekli gaz çıkarma
Kaka yapma derdinde oluyo
Kırmızı kırmızı oluyo sonra

hiçç sütüm yokk günde 1 sefer emzirebiliyorum sinirlerim çokkk bozulduuu vicdan azabı cekıyorum mama yedırıyorum dıye kızıma (((((

Ama canım sen sütünün olması için emzirebilmek için çoook şey yaptın.
Demek ki senin prenses günde bir kere emerek senden alacağı enerjiyi sevgiyi alıyor ki daha da aramıyor

aynen canim bende vermek hiiiiiiiiic istemiyodum ama mecbur kaldim (
ben onu 2 kez yaptim.emmek istedi verdim sonrada gazdan ciyak ciyak bagirdi kuzum.bidahada yooooooooookk vermeem :)))

birinci ay aşımız var kızlar
birazdan gideceğiz sağlık ocağına
inşallah ateşleri çıkmaz kuzuların

canım ilk ay aşısı ateş yapmıyor biz olduk dr öyle demişti gerçekten çıkmadı ateşi

benim büyük kız emmemişti hiç sma mama kullandık bi ara sonra aptamile döndük. biberon olarak da avent kullandım hep.inşallah sütün artar da gerek kalmaz mamaya

tatlım geçmiş olsun .. Ne olacağımız hiç belli değil hayat böyle işte..ama hayırlısıyla doğurmuşsun tatlım.bebişin 4200 çok iyi maşallah şimdide 5kg mış maşallah harika benim bebek 30 gün oldu 3 kg =(RABBİM HERKESE HAYIRLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN GERÇEKTENDE .BEBEK İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN RABBİM.
Canım hiç üzülme vicdan azabı çekme benim bebeğim doğalı 1 ay oldu çok şukur ilk 1 hafta zaten sütüm gelmedi mama yedi bebişim daha sonra sağma makinesi sayesinde az az gelmeye başladı ama bebeğim doymuyor aptamil mama aldım sabah akşam takviye yapıyrdum annem yanımda bana kızıyordu mama yedirme emzir diye ee gelmiyr ne yapayım bende stres olmaya başladım çocuk saatlerce emyr mamayı yediriyrm mamaya saldırıyor 2sn geç versem kıyameti koparıyordu annemde mama yedirme diyip duruyor bugün bebeğimi doktora götürdüm doktor bana mamayıı ne oranda veriyorsun dedi günde 2 ya da 3 fincanın yarısı kad<r dedim çok az dedi o nedenlede bebeğin 30 günde çok az kilo almış dedi 500 gr almış bebeğim mamayı her emzirdikten sonra muhakkak ver dedi bebeğindoysun dedi gece 2 saatte bir uyandır emzir doymazsa mama ver dedi.GÜNDE 20 GR ALMASI GEREKİYORMUŞ KIZLAR!!bebeğimesütüm yetmyr diye canını sıkma dedi bol bol su iç ve dinlen dedi birde hummana çayındanda içmemi istedi..
benim bebekte emiyor emiyor ama maalesef hala aranıyor doktorum bebeğin emiyor emiyor sonrada uyumuyor dimi dedi evet dedim hemen uyanıyr mu dedi evet dedim ozaman doymuyoıor mamayı arttır dedi ..bende mama olarak aptamil kullanıyorum dedim başka tavsiye edermisiniz dedi onu kullanmaya devam et dedi biberon kullan dedi banada kaşıkla zorlanrsın dedi bende avent almıştım hiç kullanmamıştım.bakalım artık =)

canm biberon kullanınca memeyi almaz demiştlerdi o yüzden kaşıkla yediryrm ama doktor bugün anne memesine yakın biberonlardan alın dedi.aman ikisinide alsın bebişlerimiz sağlıklı olsunlar..

herkesin derdi aynı kızlar bebğimize yetememek !! bol bol dinlenelim kızlar aman aman .. göğüsün yara olmasına üzüldüm inşallah en kısa zamanda iyileşir ... iyileşinceye kadar sağabilirsin tatlım ..hayırlısıyla bebeğimizi büyütelim =)

Bizimkide yüzüstü yatmayi seviyor özellikle gögsümde mecburen öyle yatiriyorum ama sürekli kontroldeyim bize metsil verdi doktor ama yinede gazli

metsil en hafif ilaç diye biliyorum canım bizde hiç işe yaramadı zaten

canım nette videolar var izle istersen bende izleyene kadar anlamamıştım. uzman tv den izledim

aynıları bende de var canım gazı olmasın uyusun ağlamasın hatta konuşsun derdini söylesin falan istiyorum hatta bugün bir iki kere azarladım çok ağladı diye.. sanki el kadar bebek keyfinden ağlıyomuş gibi

oh oh maaşallah çok güzel almış canım nazar deymesin aman

ay canım ya neler atlatmışsın ama çok şükür atlatmışsın. allah korusun bebişlerimize bağışlasın bizi..

canım sıkma canını, emzirmeye devam et sen. bende aynı durumdayım. bebeğim bugün 38günlük ve şurda 5gündür felan emmeye başladı. hiç memeyi almıyordu, ciyak ciyak bağırıyordu, 1ay boyunca sürekli sağıp verdim ama sütün en fazla 20cc çıktığını gördüm, doğduğundan beri aptamille besleniyor yani, sütüm de gittikçe azaldı azaldı, en sonunda bikaç damla bişey çıkıyordu sağınca. annem bebek emdikçe çoğalır dedi, o yüzden hep zorladım emsin diye. enson malt içeceklere başladım, sanırım o biraz süt yaptı, az da olsa emmeye başladı bebek. şimdi her uyandığında iki memeyide emziriyorum ve bağırmadan almaya başladı artık. ama doymuyor tabi, üstüne 90cc mama yiyor ama yinede emziriyorum ısrarla ve artmasını bekliyorum. hergün 1malt içecek, 3fincan rezene çayı, 1 bardak humana ve bolbol su içiyorum. artık emiyor diye sağmıyordum ama 2gün önce bakayım artmış mı diye sağdım, bikaç damla olan sütüm 10cc çıktı. çok komik bir rakam ama yapacak birşey yok işte olduğu kadar vericez artık. inşallah hepimizin sütü artar da bebeklerimize yeter. yetmezse de dünyanın sonu değil napalım...

Bizimde oyle hele aksamdan bei surekli ayni kakada yapiyo aslinda ama surekli zorlaniyo bende hem surup kullaniyorum hem kimyon veriyorum ama hep gurul gurul sesler geliyo gaz yuzunden uyuyamiyo tabi aynen sacma sapan bi uykum var :s

Emme ve sut problemi herkesin devam sanirim bende mama veriyorum gece yatarken cok uzuluyorum sutum az diye ama elimden gelenide yapiyorum artik su goresim yok ama zorlada olsa iciyorum boza iciyorum pekmez iciyorum ama yok yok bu kadar iste su humananin oralet gibi olan cayindan alicam bakalim simdi umarim ise yarar pers hem asimiz hem kontrolumuz var bakalim kilosu ne durumda bi arkadas yazmis gunde 20 gr almasi lazimmis umarim almistir bu arada biri daha yazmisti sanirim bulgur banada gaz yapti.

canım humanadan önce malt içeceği dene, o daha etkili gibi. ben humanayı doğumdan beri içiyorum, pek faydasını görmedim. malt içecekten sonra kızım emmeye başladı. haftasonu eşimle birsürü aldık, dolaba stok yaptık malt içecekleri:)

bugün kimyon içtim şimdi gideyim bi daha içeyim bakalım belki faydası olur
almıştır inşallah canım almadıysa da dünyanın sonu değil mamaya başlarsın ben büyük kızımı mamayla büyüttüm valla bu kadar hasta olmadı.. nehir doğduğundan beri hasta yavrum ablasından bulaşıyo tabi ama...

malt içeceğini denemedim humana iyi geldi bana ama aklımda olsun. tadı biraya benziyo mu?

merhaba kızlar, benim oğlum da çok gazlı bugün 42. günümüzdeyiz ve bazen oh geçti diyorum bazen de bu hiç geçmeyecek.(ah uyandı bile)
nette ne görsem onu deniyorum, hatta canadadan ilaç getirttim ama tam etki alınmıyor. dün sıcak su torbasını hazırladım havloya sardım uyuduğu dırasda ayak ve toto kısmına indirdim biraz sakinleşti. başka bir zaman da yine sıcak su torbasına yarıya kadar su doldurdum havlu sardım bebişi karın üstü torbaya yatırdım. onda da birz sakinleşti. kimyon rezene bize bi fayda sağlamadı. sizler neler yapıyorsunuz. ha bu arada en iyi yöntemin de sık emzirmemek olduğunu keşfettim. 2 saat mola vermeye çalışıyorum(çığlıklar arasında ) sonra 20-30 dk emiyor. bir de emerken 6-7 dk bir gaz alıyorum şu yöntemle baya bi çıkıyor.
ama gaz bu bitmek bilmiyor
Bebeğin gazını en kolay nasıl çıkarırız? - UZMANTV
omza değil de göğsüme koyuyorum.

şimdi eşimi sab simplex almaya gönderdim. bakalım ne olacak.

yok canım hiç alakası yok:) ben şeftalili olandan alıyorum migrostan, aynı ice tea şeftali gibi tadı.

kızlar bizim yarın 40ımız çıkıyor 40 çıkarma diye baktım internette acayip şeyler var ben anlamadım annemde bilmiyor nasıl 40lanıcaz biz ya siz basit bi yolunu biliyormusunuz bu işin bide bebiş mevlütü yapıcakmısınız yapıcaksanız bebiş nekadarlıkken sizce uygun he bide bebek şekeri yaptıracağım güzel bi site bulamadım ben tavsiyesi olan var mı ?

diğer sorunumuzda kızım özellikle gece ve sabahları hırıltılı nefes alıyor burnu tıkalıymış gibi yada balgam varmış gibi hırıldıyor doktora götürsem mi sizce bu arada kızıma hep eldiven takıyordum çıkarıyım artık dedim kızım dün kendi saçlarını bi tuttu çığlık ataata çekiyor saçını elini açamadı kimse hemen meme verdim elini yavaş yavaş açtık kendi saçını yolayola ağladı yani şimdi yine taktım eldivenlerini kızlar gaz sancısı tutunca ben ilk önce hippin rezene çayını veriyorum emzirerek fön makinası eşliğinde kucağımda sızdırıp yerine koyuyorum bu arada milupanın rezenesini beğenmedim rakı gibi çok fena kokuyor içilmiyor hippinki güzel ben 3 gündür boza arıyordum tam 4 büyük market gezdim bulamadım evimin dibindeki bimden buldum inşallah işe yarar yarın benim doktor kontrolüm var buarada dikiş yerimi jiletle temizlemeye çalıştım bakalım kontrol nasıl geçicek kanamam anca bitti benim he bide biberon meselesi var benim kızım hem mama yiyor hemde memeyi hiç bırakmıyor hatta memeyi daha çok istiyor ama yetmiyor diyede mamada veriyorum hiç biberona falan alışmadı çok şükür

yok canım hiç alakası yok:) ben şeftalili olandan alıyorum migrostan, aynı ice tea şeftali gibi tadı.

Bizde e bebekten promalt olanlardan almıştık canım onuda içtim bende faydasını gördüm onun bide senın dedıgını denıyım bakıyım iyice deneme tahtasına döndük valla :) ne bulsak yiyip içiyoruz :) yavrular için herşeye değer :) bende uzun süredir sağmadım bakalım ya sabah yada bu gece mama verince sağıcam bakalım kaç cc çıkcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…