canım doğum kilosuna göre belirleniyor o
benimkiler 2,5 kilo doğdular
aptamil 1 ile başladık
bugün 26. günümüz sağlık ocagından aradılar hepatit aşımız varmış 2. dozun bahsi geçmiş bizim ilk olacak geç mi kaldık? sizler yaptırdınız mı
bende aptamil aldım canım ama aptamil pre aldım 1 e baktım daha büyük aydan itibaren yazıyodu sanki pre doğumdan itibaren yazıyodu yanlış mı almışım acaba ?
canım ikiside 0-6 ay için kullanılabiliyor aralarındaki fark anladığım kadarıyla pre anne sütüne daha yakın düşük doğumlu bebekler için kullanılabiliyor bide 1 numara kadar doygunluk hissi vermiyo sanırım hatta okuduğum kadarıyla 2.aya kadar doyma hissi olmassa 1 numaraya geçebiliyormuş doktorlar kullanabilirsin bence yani bi yanlışlık yok:)
Simdi aptamilin sitesinda okudum preaptamilin 100 ml ozel bi mamasi varmis eczanede satilan o premature bebekler icinmis normal olan 6 aya kadar kullanilabilir yaziyo dedigin gibi doymazsa 1e gecilebilirmis bakalim pers dr sorarim
bugün 26. günümüz sağlık ocagından aradılar hepatit aşımız varmış 2. dozun bahsi geçmiş bizim ilk olacak geç mi kaldık? sizler yaptırdınız mı
selam kızlar
benim bebeğimin çok fazla gazı var her şeyi denedim olmuyo 3 gündür uyumuyoruz
bebeğim kıvranıp duruyo
bu gün doktor zinco diye bi şurup verdi bakalım iyi gelicekmi
bide ensesinde kafasına ve sırtına doğru yayılan kızarıklık gördüm az önce
acaba isilikmi emin olamadım kendime kızıyorum bebeği çokmu sıcak tuttum acaba diye
bu gün sarılık aşısını oldu yarın banyo yaptırıcam acaba sık yıkamadığım içinmi oldu diyede düşünüyorum
bir kaç güne geçmezse doktora göstericem
kızlar gaz için neler yapıyosunuz unutmuşum gazı olunca oğluma ne yaptığımı şimdi acemi bi anne gibi hissediyorum kendimi bazen
canım benim kızında suratında oluştu isilik gibi doktora gittik doktor bize olabilir böyle suratında dedi sebamed in yüz kremini kullan dedi.ve banyoyu ne sıklıkta yaptırıyrsunuz dedi hergün dedim güzel dedi..
kızlar bebeğimin gözü çok asırı çapaklanıyor napmam lazım bide 8.gün oldu göbeğimiz düşmedi daha yaaaaaa
of kızlar çok gazlı bu çocuk
sabaha kadar nöbetteyiz yan yatırdığımız anda ağlamaya başlıyo
yüz üstü yatırınca iyi geliyo ama öylece bırakıp uyuyamıyorum kusarsa boğulur ilk kızımda yaşadık öyle bişey ders oldu
2 tane gaz ilacı içiyor yine de karnından gurul gurul sesler geliyo çocuğun
eşimle nöbetleşe duruyoruz saçma sapan bi uykum var
kızlar slm geçmiş çok biriktiğinden okuyamıyorum.
şu an bir yandan süt sağıyorum. goguslerim dolu fakat bebeğim bir süre sonra emmeyi bırakıp gözünü açıp etrafı seyrediyor sonra da doymadığı için sinirleniyor. tekrar veriyorum memeyi ama emmiyor. hemen bırakıyor. ben de biberonla sağdığım sütü veriyorum onu hemen içiyor ve uyuyor.((
5.gün kontrolümüzde bebek çok kilo vermiş diyerek doktor 1 hafta sonra tekrar çağırmıştı gittik bu sefer de hiç kilo almamış diye beğenmedi doktor. 1 hafta sonra yine gel dedi. mama da ver diyor. bu bebek alır diyor. bir hafta boyunca artık meme dışında sağdıklarımı verdim. keşke sadece meme ile doysa da uyusa. doymadığı için uyumuyormuş.
evde yine huzur yok. bebek geldi herkes birbirine girdi. mutluluk yaşamam gerekirken her gün moralim bozuk. sağolsun eşim de hiç destek değil. sana karşı iyiyim ya daha ne istiyorsun diyor. sanki tek bu yetiyormuş gibi. ailemle görüşmeyecekmiş. onu suçlu bulmalarına kızmış. gururlu ne olacak!!! bugun anneme gidip onda kalacağım akşam bizi göremesin de bakalım ne oluyor... şu günlerimde yaşadıklarıma bakın.... yazıklar olsun ne diyeyim...
perişan oldum kızlar. bebek bakmak çok zormuş. gece yok gündüz yok. haftaiçi yalnız kalıyorum bebek uyurken uyuyayım mı yemek mi yiyeyim şaşırdım. annem gelmek istemiyor. eşime çok kızgın. o evde yokken bile gelince azıcık durup gidiyor istemiyorum onun evine gelmeyi diyor. anlayacağınız çok yalnız kaldım... çok ağlıyorum en çok da bebeğime üzülüyorum.
ben kanguru kullanıyorum, çok da rahat oluyor ama alacaksanız biran önce alın çünkü benekler 6-7 kg geçince uzun süre taşımak zor oluyor, bilginize.hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün
canım benim dikişler değil de belimin ağrısı baya sürdü. ameliyata girmeden önce bi kağıt vermişlerdi ameliyat sonrasında yapılması gerekenler diye. spinal anestezi sonrası sırtımızı sıcak tutmamız gerekiyomuş ve ben sıcak tutmadım çok terliyorum diye yelek falan giymedim sonra terim de hep üstümde kurudu falan. geçmedi uzun süre bel ağrım ve dediğin gibi bütün sırtıma yayılıyodu. zamanla geçti
benim eşim de annesine çook düşkün hakkında şaka bile yaptırmaz yani. bende aman kalbi kırılmasın üzülmesin aman aramız bozulmasın diye bişey demiyodum ama artık fenalık geldi kayınvalidemle ilgili ne varsa döktüm eşime.uzun zaman oldu tabi. inan hem ben rahatladım hem şimdi kayonvalide beni sinir etcek bişey yapsa ve eşim farketse uyarıyo falan. konuşmayıp içine attıkça insan kocasından da soğuyor. bence de otur konuş şuan sen daha önemlisin süt vermen moralini yüksek tutman lazım
5. gğn yapıldı ama geçemedi. amniyos sıvısı kalmıştır muhtemelen dedi yapan kişi sonra tekrar gelin dedi geçen gün gittik uyuması gerekiyomuş yapılırken bizimki uyanıktı yine yaptıramadık.
3. ayda mı? e herkesler yaptırmış. bende 3. ay tekrar gideyim o zaman
bari şu günlerimizde yapmasalar..
yok canım herkeste yapmaz ya ben arada yiyorum bi değişiklik yok benim bebek hep gazlı
canım biz sab simplex kullanıyoduk yetmeyince doktor zinco verdi birlikte kullanın dedi. o yetmedi bu sefer başka doktor nurse harveys verdi yine sab simplex le beraber kullanın dedi ama bizimki hala hiç uyumuyor ya sabaha kadar ayaktayız..
ben düşünüyorum uzun zamandır. hatta o kadar uzunki taaa ilk bebeğimden beri
benim belimde sorun var taşıyabilirmiyim bilmiyorum
eşim de ben kucağımda taşırım boşver kanguruyu diyor
ama bazen bakıyorum kullananları görünce çok rahat gibi geliyo
sütüm az olduğu için aptamil veriyorum.nuk un damaklı biberonunu kullanıyorum ama pek verim alamadım.kızım yutamıyor.mamayı ağzının altından akıtıyor.aventi öneren çok.peki hangi modelini kullanıyorsunuz.yuvarlak uçlu olanı mı.yardımcı olun kızlar...
Slm canim nasilsin?selam anneler nasılsınız ?
mama konusunda bende porselene ktılıyorum elinizden geleni yaptınız.aç kalmasından iyidir mama ya.bende 15 gün anne sütü almışım gerisi mama vs.şükürler olsun bağışıklığımda çok güçlüdür hasta olmam kolayca, kemiklerim güçlüdür boyumda uzun.neden yazıyorum bunlar söylerler ilk.özür dilerim yanlış anlamayın övünmek huyum değildir de şuda yok.anne sütü alan bebekler daha zeki olurmuş o zman benim gerizekalı olmam gerekirdi geçen sene dairede zeka testi yaptırdılar bize yüksekIQ sonucunu aldım.süt vermek herşey değildir evet alsalar çok iyi olur ama almamalrı dünyanının sonu değil ve epimiz çok iyianneleriz...
dün gece oğlum hçuyutmadı bizi uyutuyorum yatağa kyuyorumkoymamla ağlaması br oluyo yada tamamuyudu deyip uyuyorum ağlamaya başlıyo gece bağırdım resmen çocuğa.kucağıma alncada çok üzüldüm banao kadar muhtaç ve günahsız ki ama bizde insanız her zman sabredemiyoruz.ama söz verdim kendime artık bağırmıycamkzmıycam bide uykusuzluktanşikayetçi dğilm belimi dinlendiremyorum hiç.
bugünankara süperdi. dışarıçıktımdün pantolonlarımı denedim 1 tanesi oldu gerisi yokpopokocaman olmuş göbek yokama bedenatlamışım. spor şart dedimçıktımdışarı yürüyüş yaptım yarım saat, 10 dk da bisiklet bindim eve geldiğimde tartıda eksiliştiminş istediğim kadar verbilirim gecede plates yaptımdikişlerim sızladı sonra artık yapmıcam.bu arada spor ve yürüryüş süt artırıyomuş aklınızda olsun..
kızlar nasılsınız
yorgun ve yoğunsunuz değil mi?
eşim Antalya'ya gitti, kayınvalidem ve kayınpederim bizde kalıyorlar
dün gece sadece süt için kalktım
sağ olsun baktılar torunlarına
öyle güzel uyumuşum ki
günler sonra
bugün de pazara gittim, çok mutlu oldum
kanguru almaya karar verdik
bebeklerimizle gezmek istiyoruz bu güzel havalarda
dün ikinci hepatit aşımızı yaptırdık
ateşimiz çıkmadı
boyumuz kilomuz ölçüldü
almamız gereken kiloyu almışız çok şükür
kıyafetlerimiz küçülmeye başladı, bu da beni çok mutlu etti
arkadaşımın ikiz bebekleri vardı
dün bana ikizlerin kıyafetlerini verdi
yazın kıyafet almama gerek kalmadı
o kadar güzel kıyafetler verdi ki
çok mutlu oldum
chicconun ana kucağını verdi
onu da almamıza gerek kalmadı
süt sağma makinası, biberon ısıtıcısı, sterilazötör verdi
sağ olsun beni çok büyük masraflardan kurtardı
süt sağmak için bekliyorum şimdi de
hepimize kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?