2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar benim bebiş dün gece sabaha kadar ağladı desem yeridir kızlar çok zormuş bana acil tavsiyeleri bekliyorum...ağlaması dahada durmasaydı hastaneye götürecektim gazıda varsa doktor çıkarsın ayol!!ne zormuş..

candaş çok güzel anlatmışsın tatlım süpersin bende katılıyrm annem şimdi anlatıyorda 3 ay emmiş benim ablam hatta annem ilk zamandan beri pirinç unu ile muhallebi yapıp yedirdim diyor..eski zamanlaerda birde bebeklere emziğe lokum sürer verirlermiş aağızlarına oluyor böyle şeyler =))) bebeğimiz aç kalacağına yedirin mamayı =)

günaydın kızlar..

erkenciyiz bugün yine.oğlum 7 de uyandı,babası işe giderken yanıma yatağa getirdi,45 dakika birlikte uyuduk tabii çok yaklaşamadım zarar veririm diye ama o bile yetti.huzur veriyo bu bebekler insana ..tabii ağlamadıkları sürece

candaş çok güzel özetlemiş..benim oğlum sütle besleniyo,emiyo çok şükür sütüm de yetiyo şimdilik..15 günlük konrolümüzde kilo alımı da iyiydi ama çok takılmamak lazım belli şeylere.çabalamaya rağmen sütle beslenemiyosa mecburen mama yiyecek yapacak bi şey yok..benim yeğenim 12 yaşında ve sadece ilk 2,5 ay annesini emdi..ama inanılmaz ağlıyodu,hiç uyuyamıyodu.doktor aç olduğunu ve annesinin sütünün az olduğunu söyledi.aptamille beslendi,ki o zaman inanılmaz pahalıydı mama..şimdi maşallahı var yeğenimin..uzun boylu,sağlıklı,akıllı..hiç bi şeyi eksik değil çok şükür..üzmeyin kendinizi,mama veriyoruz diye vicdan azabı da çekmeyin..sonuçta mamayla beslemek süt vermekten daha zor,kimse isteyerek bunu tercih etmez..yeterki sağlıklı olsunlar,beslensinler..

bebişlerine maşallah papatya,senni işin gerçekten zor ama büyüdüklerinde çok rahat edeceksin..kangru aldık biz ama kullanmadık henüz..eşimin ilk hayali bebeğimizi kangruyla taşımaktı,40 mız çıksın kullanıcaz inşallah..

ne güzel ya keşke kalan kilolar bana da yakışsaydı

1.60 boya 60 kg yim..ameliyat sonrası 6 kg verdim,sonraki hafta da 4 kg gitti..şu an epey fazlam var,10 kg kadar,kilom da 60 ta sabitlendi düşmüyo..gerçi çok yiyorum,spor filan yaptığım da yok onla alakalı olabilir..şu dikişlerden kurtulayım başlıcam harekete ben de inşallahh..

bu arada,dün fatma şahini dinyelen oldu mu bilmiyorum..6 ay doğum izniyle ilgili olarak,düzenlemenin haftaya bakanlar kuruluna sunulacağını,meclis kapanmadan da meclise gönderileceğini söyledi..inşallah hazirandan önce yasalaşır da bize de faydası dokunur..ya da yasada 2013 te doğum yapanların,izinleri bitmiş olsa bile yasadan yararlanacakları belirtilir..oğlumdan ayrılmak istemiyorummm

2 gün önce bizde öyle bi gece geçirdik acı elma yagı aldım göbegine sürüyoruz masaj yaparak çok az ama
şurubumuzu değiştirdik nurse harveys kullanmaya başladık karnına tülbent ısıtıp koyduk banyo yapıp yatırdık rahat bi gece geçirdik eşim bu gece uykumu aldım diye kalktı kızımında keyfi yerinde sizde deneyin

elma yağını ben de kullanıyorum.anlamsız ağlamalarında bezine sürüyorum.biraz büyüsün göbeğine,poposuna sürmeyi düşünüyorum.karın ağrısına filan çok iyi geliyomuş,görümcem hala kullanıyo çocuklarına ben de faydasını gördüm..bir de hala göğüs acısı çeken varsa ben garmastan pomat kullandım çok iyi geldi..sgk karşılamıyo kremi.fiyatı 30 tl.lansinoh bende işe yaramadı maalesef..

Gunaydinlar hanimlar, bisey merak ediyorum,bebislerinize vitamin takviyesi veriyormusunuz,evetse kac damla ve hangi marka,benim oglumun kafasi ensesi terliyor da aklima d vitamini eksikligi geldi,bi de bi ara toplatiliyor diye duymustum bebek vitaminlerini,dogru mu acaba?

Bize doktor devit verdi günde 3damla onu kullanioruz ama emerken kafasi terlio

kafa ve ense terlemesi bizde de var..d vitamini eksikliginden mi oluyormus
bilmiyordum.. biz DEVİT-3 kullaniyoruz.
gunde 1defa 4damla.

Bize doktor devit verdi günde 3damla onu kullanioruz ama emerken kafasi terlio

kafa ve ense terlemesi bizde de var..d vitamini eksikliginden mi oluyormus
bilmiyordum.. biz DEVİT-3 kullaniyoruz.
gunde 1defa 4damla.
Anladim kizlar cok sagolun,anneme soyliimde getirsin gelirken,aslinda normaldir tabi,bazen saatlerce kolumuzdalar,terliyolar haliyle ama o ihtimali de goz ardi etmeyelim dedim,tekrar tesekkurler:)

bizde günde 1defa 3damla devit kullanıyoruz. kızımında emerken kafası boncuk boncuk terliyor. bende emmenin çok yorucu bir iş olduğunu düşünüyordum o terledikçe:)

kızlar bebişin çok gazı olup da ağladığında bezini çıkarıp yatırıyorum ben, rahat rahat tepinmeye başlıyor bez olmayınca. tepindikçe başlıyor pırtlatmaya. gerçi bizimkini gazı olmasada altını açınca tutamıyoruz, bıraksanız kalkıp gidicek sanki tepinirken. hiperaktif gibi bir oraya bir buraya tekmeler savuruyor:) birde annem bebeği sırtüstü yatırıp, hızlı hızlı sağa sola sallıyordu bebeği gazdan ağlayınca, hemen susuyordu. karnı hareket eder böyle yapınca, rahatlar diyordu annem. bende yapıyorum bazen, işe yarıyor, susup uyuyor sallarken. hepinize gazsız, sağlıklı günler diliyorum...

böyle hdiyeler gercekten rahatlatıcı bize hiç kimse hediye getırmedı o yuzden baya zor oldu ne guzel yakınlarınız var...
benım bebıs hala kılo almadı sanırım kıyafetlerı aynı duruyor küçülmedi
ben hıç spor yapmıyorum evdeyım hala fazla kılo kalmadı bende ama karnım kaldı malesef o çok kötü duruyor

selam kızlar gaz sorunu gercekten kötu arada kıvranıyo cocuk ve bısey yapamıyorum gecer bugunler ınsaalah cabucak...
bugunlerde uyumamaya basladı kızım saat bası uyanıyo uyumak ıstemıyo tam dalmıyo uyukluyo sadece sizlerde durum nedır uykular azaldımı?

ben sütümü sagdım ilk defa bugün..ama bişey sormam lazım sız ne kadar aralıkla sagıyorsunuz saat başımı??iki üç saatte bır kızımı emzırıyorum tek memeden diğerinide sagayımmı??
birde bebegınız tek öğünde kaç ml içiyor??

KiZlar bisiy merak ediyorum sizin gobek cizginiz bikini bolg.koyuluklar filan gectimi?benim hala duruyor hergun dus aliyorum ve kese yapiyorum..gecmiyor..kilom ise 80le dogum yaptim ve 20gunde20kilo verdim..isteyerek zorlayarak degildi saglik sorunlari.ailevi sorunlar(sanirim bebisim bugun cok uyuyor yani dun 11de bir yatti bugun15dk.gozlerini biraz acti oynatirken yine uyuyakakdi(uyandiramiyorum..ibs.hasta filan olmaz bebek dogunca paylasilmiyor kk.valide anne arasinda)ustune grip oldum oksururken dikisker acildi istahim gitti bebekle ilgilenmek derken hergun 1kilo vermisim:)simdi lekeler nezaman gecer acep?bu arrada

Bebegin bugub cok uyuyor yani dun 11de bir uyudu gece 3kez agladi mana verirken yarisinda uyudu herseferinde..bugunde 15dj.gozlerini acti sevindim oynatirken yine uyuyakaldi(neler yapiyorum uyanmiyor..istahida biraz gitti..yarim iciyor manalari..zorluyorum icmiyor ins.hasta olmaz ya..acaba ulker hero baby mamami istahini kesti cocugun yuzude biraz solgun gibi..sizce en iyi mama hangisidir?aptamil haric cunku kabiz yapmisti..

iyiyim canım ama her daim uykusuz ve yorgunum
uykuyu çok seven biriydim, özellikle çalışırken
hamilelikte uyuyamadım
şimdiye uyumak için can atıyorum fırsat yok
kanguruyu bence erken denemişsin canım
çünkü daha kafalarını tutamıyorlar
bir de omurga gelişimleri henüz kanguru için uydun değil
ben 2. aydan sonra kullanmayı düşünüyorum

db anneden ayrılınca korkutmak istemem ama çok zorlanacaksın
çünkü benim kayınvalidemler arada bir gelip gidiyorlar
bu kısa gelmelerde bile ben hemen rahatlığa alışıyorum
senin annen uzun zamandır yanında
inşallah bu süreci çabuk atlatırsın canım

sen de kendine ve batuhanına iyi bak canım

ne diyosun sevdacım
ilaç gibi gelmez mi
süper oldu valla
benimkiler mama da yedikleri için kilo alımları iyi çünkü mama zaten kilo aldırıyor
inşallah senin küçük küçük kuşun da almıştır 1 kilosunu

benim 7 kilo fazlam kaldı
bence bana yapıştı bu fazla kilolar
ne yaptım biliyor musun
romana gittim
iki tane 36 beden elbise aldım
ikisinin de fermuarı kapanmıyor
hedefim o fermuarları kapatmak
bakalım başarabilecek miyim
size de buradan yazarım durumu
kilolarınla barışık olman süper valla
imrendim sana

inşallah canım
herkes aynı şeyi söylüyor ama inanılmaz zorlanıyorum şu an
bizim de hayalimiz bebeklerimizi birer tane alıp sokağa çıkmak
inşallah nasip olur canım hepimize bu güzel duygular

canım bana devit 3 verildi ama ben kullanmıyorum hiç bir şey bebeklerime

kızlar ya ben grip oğdum bebişimede geçti iki gündür çok fena öksürüyo bebişim bide öksürürken öğürmeye başlıyo öksürmekten karnını zor doyuruyo kendimi çok kötü hissediyorum bebeğimi öyle görünce hep benim yüzümden nasam geçer yavrumun öksürüğü ki
ya herkez devit3 kullanıyo galiba ben ACD3 kullanıyorum günde 1 kere 10 damla varmı kullanan içinizde başka

geçmiş olsun canım .ne yapılır bilemiyorum ama bi doktora danış istersen

benim göbek çizgim geçmedi maalesef,rengi de baya koyu ,kendi ten rengimden farklı.dikişlerim erimediği için kese filan da yapamıyorum ben. göbek hala toparlanamadı çok çirkin geliyo göüme.görenler fit bulsa da inanmıyorum,motive etmek için öyle söylediklerini düşünüyorum..doğumumdan 7 kg kaldı,3 kg de doğum öncesi fazlalığım vardı,hedefim 10 kg vermek ama maşallah iştahım kabardıkça kabardı..deli gibi yiyorum.tutmam lazım kendimi ama hamilelikte mide ağrısı ve kusmadan dolayı severek yiyememiştim hiçbir şeyi.şimdi acısını çıkarıyorum..bi kaç güne silkinip kendime gelmeyi umuyorum.yoksa halim duman

kızlar burda okuyorum da bebişlerin poposunu her açtığınızda yıkıyormuşsunuz. ben çiş yapınca ılık suda pamuğu ıslatıp siliyorum bir güzel, sonrada kuruluyorum. sadece kaka yaptığında yıkıyorum ama çok zor oluyor. kucaklayıp banyoya götürüyorum, bir tasa ılık su alıp yıkamaya çalışıyorum. ama bir elimde bebiş, bir elimde tas olunca popusunu ovucak el kalmıyor:) korkuyorum elimden kayıcak, lavaboya felan çarpıcak diye. bide üşütücem diye korkuyorum. siz nasıl yıkıyorsunuz ya her defasında, direkt çeşmenin ya da sifonun altına mı tutuyorsunuz poposunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…