2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Görmeyi öğrenmek

Doğum sonrası: Gözbebekleri ışığa ayarlanır ve 20-25 cm uzaklığa odaklanabilir. Gözleri beraber hareket etmeyebilir, ancak baş yavaşça hareket ettirilirse gözleriyle kişiyi izler.

Bir aylık: Annenin yüzünü tanır.

İki aylık: Gözleri birlikte odaklanır; nesnelerin kenar ve köşelerini görebilir.

Üç aylık: İyi bir çevre görüşü kazanır.

Dört aylık: Biri ya da bir şeyin tanıdık olduğunu bilir; ellerine bakar.

Altı aylık: Göz ve el uyumu iyidir; aynadaki görüntüsünü ellemeye çalışır; bir nesnenin farkı açılardan aynı olduğunu kavrar, düşürdüğü bir nesneyi aramaya başlar. -Yedi aylık : Küçük cisimlere odaklanabilir.

Sekiz aylık: Derinliği tasarlayabilir.

On bir aylık: Hızlı nesnelere odaklanabilir.

On iki aylık: Annenin gördüğü kadar iyi görebilir; bir nesneyi son gördüğü yerde arayabilir.

alıntı

Elleri Kullanmak

Doğum sonrası: Avucuna yerleştirilen bir cismi refleks olarak yakalar.

Üç aylık: İsteyerek uzanamaz, ancak bir nesneye dokunduğunda heyecanlanır.

Dört aylık: Bir nesneyi kavrayabilir.

Beş aylık: Uzanmak ve dokunmak için ellerini açar.

Altı aylık: Düşürdüğü bir nesneyi izler ve birazı görünen nesnenin tümünü algılar.

Yedi aylık: Ellerini gözleriyle denetler; bir cismi tutmak için avuçlarını açar; uzanırken gözlerini ellerinden ayırmaz; iki elini birlikte kullanır.

Sekiz aylık: Kendine yuvarlanan bir topu yakalayabilir; bir nesneyi tutmak için parmaklarını ve avucunu birlikte kullanır, bir nesneye erişmek için başka bir nesneden yardım alır.

Dokuz aylık: İsteyerek nesneleri fırlatır, iter ve dürter, bir nesneyi bir elinden diğerine geçirebilir.

On aylık: Bir cismi tutmak için elleriyle üstünü kapatmak yerine parmaklarıyla kavrama hareketi yapmaya çalışır.

On üç aylık: Bir cismi almadan önce elini en iyi pozisyona göre hazırlar. Nesneleri bir kap içine koyabilir.

On dört aylık: Bir kutuyu diğerinin üzerine koyabilir.

On yedi aylık: Bir topu yuvarlayabilir.

On sekiz aylık: Bir çok bloktan bir kule oluşturabilir; pastel boyayı tutup bir kağıda şekiller çizebilir.

alıntı

Duyuların Gelişimi

Bebek doğduğu anda görüp ,duyabilir.Ancak her iki duyu da az gelişmiştir ,ilk birkaç ayda içinde bunlar hızla olgunlaşır. Bebek iyi duyana kadar, konuşmayı öğrenemez. Görüsü kesinleştikçe ve bedeni üzerindeki denetimi arttıkça bebeğin el becerileri incelik kazanır. Yürüme dönemine geldiğinde bebek yetişkin biri kadar iyi görür ve duyar .Aşağıda belirtilen zamanlamalar ortalamadır ve gelişim bebekten bebeğe değişir. Bazı bebekler daha erken, bazıları da geç gelişebilir.

Alıntı

Son düzenleme:

canım ben banyodaki lavaboda yıkıyorum sıcak suyla
hiç ağlamıyor ve çok rahatlıyor

ben hamilelik öncesi 50 kilo idim
hep 36 beden giydim
minyonum zaten
şimdi de 57 kiloyum
elbiselerin fermuarı kapanmadı
ama azimliyim

papatya arkadaşının hediyeleri süper olmuş valla bizimde olsaydıöyle arkadaş iyi olurdu :9 bende eski pantolonlarıma girmekte kararlıyım senide tebrik ediyorum.

sorma candaşcım ben de çok sevindim valla
hep zayıf olan birileri için kilo daha problem oluyor sanırım
sen de zayıfmışsın hep
ben de hayatımda hiç kilolu olmadım
sevmedim bu halimi zaten
pigme gibi oldum iyice
bir an önce vermem lazım
ama spor şu an benim için lüks

Bu arada bebegin tirnaklarinı kestiniz mi hic ben daha kesemedim kendiliginden düser diyolar dogrumudur acaba

ben geçen gün kestim canım

Bebeğin Güvenliği

Tüm evle ilgili

Evdeki tüm prizlere koruyucu kapak takılmalı.ÇARPILABİLİR

Ev içinde döşeli tüm elektrik kabloları ve her türlü cihazın kabloları gizlenmeli veya bebeğin ulaşamayacağı şekilde tedbir alınmalı. ÇARPILABİLİR

Tüm pencerelere parmaklık veya kilit takılmalı.PENCEREDEN DÜŞEBİLİR

Radyatörlere koruyucu takılmalı.KAFASINI ÇARPABİLİR

Dubleks evlerde katlar arasındaki merdivenin üstüne ve altına birer kapı takılmalı. DÜŞEBİLİR

Bebeğin üzerine tırmanabileceği eşyalar pencere kenarından uzaklaştırılmalı. PENCEREDEN DÜŞEBİLİR

Eğer evde cam kapılar varsa kırılmaz kapılarla değiştirilmeli.KIRIP YARALANABİLİR

Kapıları çengelle sabitleştirin. ELİNİ SIKIŞTIRABİLİR

Mümkünse kapılardaki bebeğin kitliyebileceği kapı kilitleri kaldırılmalı.KENDİNİ BİR YERE KİTLİYEBİLİR

alıntı

Bebek Ve Hastalıklar

Pişik
Pişik, kirlenmiş alt bezinin uzun süre değiştirilmeden kaldığı ya da kumaş bez kullanılıyorsa yıkanırken kullanılan deterjan ya da sabun tozuna alerji sonucu bebeğin poposunda ve çevresinde kızarıklık, şişlik ve bazen su kabarcıklarına denir.

Ateş
Çocuğunuz kendini iyi hissetmiyor; üşüyor ve titriyorsa ve alnı sıcaksa ateşi var demektir. Ateşinin yüksek olması, hastalığının ağır olduğunu göstermez. Aynı şekilde, hafif ya da normal ateşinin olması bebeğinizin hasta olmadığı anlamına gelmez.

Bebeğin normal vücut sıcaklığı 36-37.5 °C arasındadır. 38 °C ve daha yüksek bir ateş hastalık belirtisi olabilir.

Burun Problemleri
Bebeklerin burnu sık sık tıkanabilir.

Göz Problemleri
Doğum sırasında bebeğin gözüne kan ya da vücut sıvıları bulaşabildiği için doğumdan sonra göz iltihaplanması olabilir.

Grip - Soğuk Algınlığı
Grip hastalığı genellikle sonbahar ve kış aylarında sıklıkla görülen ancak halkımız tarafından pek önemsenmeyen bir hastalıktır. Damlacık enfeksiyonu yoluyla hasta ve taşıyıcı insanlardan sağlam insanlara bulaşan bu mikrop,çok kısa süre içerisinde akciğerlere yerleşmekte ve ağır tablolara neden olmaktadır.

İshal
İshal, en fazla 6 ay-2 yaş arasındaki bebeklerde görülür. Yenidoğan bebeklerde anne sütüyle beslenmeden dolayı altın sarısı renkte ve günde 7-8 kez dışkılama normal sayılmaktadır. Her bebeğin bağırsak çalışma düzeni farklı olduğu için sizin kendi gözlemleriniz çok önemlidir. Bebeğinizin dışkısı normalden daha sulu ise ve daha sık ise ishal olmuş demektir. İshalin diğer belirtileri de ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı, iştah kaybı ve kilo kaybıdır.

Kabızlık
Her bebeğin bağırsaklarının çalışma düzeni ve dışkılama sıklığı farklıdır. Eğer bebeğiniz normal sıklığının dışında birkaç gün dışkı yapamadıysa, sert ve yoğun, zaman zaman çakıl taşı gibi dışkılıyorsa, bunu yaparken acı çekiyorsa veya dışkısında kanlı izler varsa kabız olmuş demektir. Bebeğiniz bezini kirletirken yüzünün kırmızı olması normaldir, kabız olduğu anlamına gelmez.

Kulak Problemleri
Kulak yolunun derininde kulak zarı bulunur. Kulak zarı, ses dalgaları geldiğinde titreşen ince bir zardır.

Kusma
Yeni doğan bebeklerin, doğumdan önce yuttuklarını çıkarmak için ilk günlerde kusmaları normaldir. Anne sütü veya biberon maması ile beslenen bebeklerin de beslenmeden kısa bir süre sonra ağzında pıhtılaşmış süt veya mama içeriğinin gelmesi de olağandır. Özellikle beslenmeden sonra gazı çıkarılmadan yatırılmışsa sütün ya da mamanın bir kısmını çıkartacaktır.

Pamukçuk
Bebeğinizin yanaklarının iç tarafında, dilinde ya da damağında, silmekle kolayca çıkmayan, beyaz ya da sarı, hafif kabarık lekeler görülüyorsa ve beslenirken ağlıyorsa pamukçuk olmuş demektir. Bebeğinizde pamukçuk olmuşsa hemen önlem almalısınız, eğer emziriyorsanız ve meme uçlarınız çatlamışsa pamukçuk size de geçebilir.

alıntı

Son düzenleme:
Arkadaslar uzundur giremedim.23mart saat19.48de normal dogum yaptim.cok bekledim ama sonunda normal oldu.ertesi gun ciktik hastaneden.ben cok hareket ettigim icin dikislerimde hafif acilma ve enfeksiyon olustu.asiri aci cetim ve hala da cekiyorum 11 gun olmasina ragmen.oglum cok sukur iyi ama ilk gunler meme almadi.imdi aliyor ama memede uyumak istiyor.dikislerimden dolayi zorla emziriyorum.Allah hepimize yardim etsin.onlar saglikli olsun da.tum anne ve bebeklerine saglikli omurler diliyorum.

gece yatmadan önce bebekleri yıkadınızmı hiç? Annem üşür diye bize yıkatmadı ama yıkayınca güzel uyuyor diye buakşam yıkayalım demiştik uyuycagı tuttu yıkayamadık:)

avuç içime damlatıp masaj yapıyorum eşim az kullan az kullan diye uyarıyo sürekli o yüzden az kullanıyoruz 3-4 damla anca
anladim cnn..kutunun uzerinde suyla karistirin yaziyor da o yuzden merak ettim.
Selam kızlar ben de 1 nisanda doğurdum sonundaa şimdi evimizdyiz

hele sukur :-D gozun aydin olsun.. yavrun sana şaka gibi bir gunde gelmek istedigi icin beklemis :-D

günaydın taze anneler
herkez doğum yaptı şimdi geldi bebeklerin sıkıntılarına
benim bebişte aynı uyumuyo gece sabah beni uyandırdıktan sonra biraz uyuyo sonra gene aynı
çok fazla gazı masajda yaptım olmuyo biraz pıt pıt atıyo sonra yine aynı

pazar oğlumun mevlütü var görümcemi aradık bahane sıralıyo yok hastayım yok düğün vardı
eşimde kızdı bu duruma zaten bebeği görmeye bile ayak üstü bi 5 dakka geldi gitti
ya bu insanlar niye böyle anlamıyorum ihtiyaçları olduğunda bizden iyisi yok
ama rahatlarken biz düşmanlarıyız
pilav yapıcak birini ayarladımda kuran okuyacak birini hala bulamadım aksilik hoca burdan taşınmış
diğerleride dolu kara kara düşünüyorum ne yapsam diye
gece hem bebek uyutmadı hem stresten uyuyamadım görümcemin biri üst katımda biride bir sokak ilerde diğeride aynı uzaklıkta
ya kapımı çalıp nasılsın diyenim yok
annemlede aram iyi değil onunlada konuşmuyorum kardeşlerime ne dediyse onlarda aramıyo beni
bebek doğdu düşman olduk
yok ya bende hata ben herkeze hiç bahane uydurmadan işimi gücümü bırakıp koştum ee bu her şeyimize nasıl olsa koşuyo diye değerim hiç bilinmedi
bende onlar gibi soğuk olucaktım ki değerim bilinsin
bazen bu semtten çekip gitmeyi bile düşünüyorum hani bilsemki iyi biyer bulucam iyi komşuluklar aile gibi
hiç düşünmeden çekip gidicem ama işte yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktan korkuyorum
neyse kızlar ben çok doluyum kafanızı şişirmim zaten herkezin derdi kendine yetiyo

Cikarsin bence de.

Multitabs veriyorum ben gunde bir kere.

Canim annem samsun da. Samsunluyum ben.
Biz de incilay hanima gidiyoruz. Biz de memnunuz ama telefonla istedigimiz zaman ulasamiyoruz. Hastaneyi arayip not birakabiliyoruz.
Sen spor yaparken bebisin rahat duruyor mu? Benim ki tamamlatmiyor artik bana. Evde spor yapiyorum ben. Aletlerim var. sen disarda mi yapiyorsun?
Vericaz kilolari. Ama canim cok tatli cekiyor.

Son düzenleme:

valla canım uğraştım uğraştım olmuyor eşim de inat. ben de boşverdim ilerde herşey kendiliğinden çözülür diye. geçenlerde anneme gittim sonra eşime beni almasını söyledim. aşağıda beni beklerken abim de indi benimle eşyalar vardı. eşim abime güleryüzle baktı. bu biraz beni rahatlattı. ortada bişey yok aslında da işte ben doğum, bebek, alışamama durumlarından dolayı eşimin annesi burdayken gergin davrandım. anneme mesaj attım onları gördü ya annesini gönderdi. içine dert oldu bizimkilere cephe aldı. şimdi eşime iyi davranıyorum o da bana iyi davranıyor. zamana bıraktım aile işlerini de. ne yapıyım üzerine gittikçe inatlaşıyor.

bebeğim bu hafta almış kilo 4120 olmuş. doktor iyi dedi. artık rahat besleyebiliyorum. emmekten yorulunca da gögüs kalkanımda biriken sütleri saklama kabına koydukça birikiyor onu veriyorum uyuyor. sakin bir bebek aslında ama ben yine de perişan oldum :)

canım avent gögüs kalkanı çok işime yaradı benim çünkü gögüs ucunu açıkta bırakıyor ve kapağının da delikleri var yani krem sürdüğünde hava aldığı için krem üzerinde kalıyor ve iyileştiriyor. kapta da akan sütler birikiyor. benim bebek de geceleri uyumuyor. 1,5 saat sonra uyanıyor 2-3saat emme,alt değiştirme,gaz kıvranması ile uğraşıyorum. zar zor uyuyor. gündüz de bıraksan tüm gün uyuyacak. altı ıslanıyor da ona uyanıyor :)

Sen spor yaparken bebisin rahat duruyor mu? Benim ki tamamlatmiyor artik bana. Evde spor yapiyorum ben. Aletlerim var. sen disarda mi yapiyorsun?
Vericaz kilolari. Ama canim cok tatli cekiyor.

maşallah ya spor filan :) nasıl spor yapacak güç buluyorsun bebek yormuyor sanırım. ben var ya evde ölü gibi geziyorum. uyusa da ben de uyusam diye bakıyorum. ama her uyuduğunda da uyuyamıyorum. yemek yemem gerekiyor. etraf dağılıyor biraz toparlıyorum. eşimin annesi olaylardan dolayı gitti ya annem de eşime küstü gelse de o yokken geliyor ve çok az durup gidiyor. eşim de 10.gün işe başladı. yani yalnızım.

gınaydın kızlar
kızım dün felaketti. sabah erken uyandı ve gazdan dolayı kıvrandı butun gun cok az uyudu hep uyanıktı ve cıglık atıyordu çok sinirlendim.. akşam yine aynı surekli agladı kakasınıda cok az yaptı bıraz rahat etti gece uyudu bu sabah gene kıvrandı.. cıkaramıyor gazını kakasını. zaten bi yandan kusması var delirecek gibi oldum cok uykum var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…