2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

E normal 40gün sürüyomus zaten sabredelim az kaldi biraz daha büyüsünler kendimize vakit ayiririz

Bende cikmak istiyorum ama tecrubesizim agladiginda ne yapicagimi sasiriorum birde bizimki 1 saatte bir emiyor:-(
Bende 2.yi istiyodum ama bu gaz sancilari ve uykusuzluk biraz soguttu belki zamanla unuturum

bizdede eşim öyleydi ağlayınca telaşlanırdı beni stere sokardı normalde çok sakin anlayışlı ve sabırlı birinsan olmasına rağmen ne zaman bebekle dışarı çıksak burnumdan getirirdi ama 2. olunca o da alıştı geçen hafta çıktık maşallah hatta arkadaşlarla çıktık onların kızı benim oğlan sorun çıkardıda en akıllıları benim küçük meleğimdi diyoruz aslında çocuklarla dışarı çıkılacak en rahat dönem bu halleriymiş diyoruz arkadaşımla çünkü ne görse istemiyor oraya buraya saldırmıyor mağazalarda gezerken girmemezlik yapmıyor oh ne güzel altını değiştir karnını doyur sen nereye götürürsn gidiyor ama şuda varki dışarda gezerken ağlayınca emzik en büyük yardımcı

kızlar selam benim oğluşumda 46 günlük oldu..
benim ise verilcek 5 kilom kaldı..58 kiloyum şuan..hamilelikten önce 53'tüm..
spor yapamıyorum malesef bendeee..
ama başlamayı düşünmüyorum en kısa zamanda..

inşallah yaza kadar herkes eski formuna döner

bende senin gibi düşünüyorum cnm.
nasip olursa fazla arayı açmak istemiyorum bende.ikinci bebeği yaparım diyorum.
aradan yıllar geçerse çok zor gelicek tekrar aynı sıkıntıları yaşamak bana..böle hissediyorum.
hazır bu tempoya alışmışken 2 bebeğide rahatça büyütürüz heralde :))

Mama veren arkafaslar bebeginize kac ml.mama veriyorsunuz ben uzun zamandir 100cc.yapiyorum arttirmadim..zaten 80cc.sini filan iciyor anca..2saatte bazen 3 saatte geceleri 4saatte bir veriyorum ..saati yok yani aglayinca veroyorum kimi zaman gece uyanmiyor ben uyandiriyorum..acaba dogrumu yapiyorummm?

bende senin gibidüşünüyorum canım
hani afifbalık etli olsam hadi tamam diycemde
2 çocukla spor zor canım ya ben şimdi annemleyim ona bırakıp yapıyorumda
gidince yapamam, çok öptüm epinizi

eet ya o sorun var cep tel ini vermiyomuş, siz 1. ay aşısını sağlıkocağında yaptırcaksınız dimi ? orda para vermeye gerek ypk diye düşündüm.hmm annenuzakmış canım samsnlu olduğunubiliyodumda annen ank da sanıyodum canım sporu parta yapıyorum aletler var parkur var filan ama eşimin yanına gidince yapamıycamorda plates yaparım artık aletlerin vamş seninya ne güzel ama birkaç aya tüm kilolargitcek canm bide sende zayıfsın eminimkalmayacak kilon, benmde canım aşırı tatlı istiyo skiden ağzımakoymazdım ya
off hepimiz aynıyız desene ( ama vercez yılmak yok
canımçocuklarının yaşaası yakın sanırım bence çok güzeldüşünmüşsün.rahata alışmadan 2. yapmak taraftarıyım bende hemde mecburumçünkü erkenenapoz durumum var drumseneye yeniden tedavişart dedi hatta 6 ay ama bebeğin biraz ann sütüalsın büyüsün sende nefes al 2. yiyapalım ded bizimki tüpolmak zorunda tüplerimde tıkalı filan, ve ikizistiyorum ısrarla.ggözümükorkutmuyorum hep 3 çocuğumolsun istedim annemde var ona güvenerek istiyorum tabi yalnız olsamzor olurdu birde huzurlu bebek düşünceneçok katılıyorum benimkide öylemaşallah.ama lohusaykenk.valideme taktım bebek korkmaya başladı sanırım bende n etkilendi2 gündür kestim bu muhabbetide.

kızlar 2 gundur karnım şiş dun banyo yapmıstım sonrasında oldu ve karnımda acı hıssetmeye basladım 2 gune kadar tık acı agrım yoktu.cabuk ayaklandım ama neden olur kı benım gbı olana veya bılgısı olan var mı?korse de takıyorum

Bebek yormaz olur mu, yoruyor. Ama kendim icin bir sey yapamazsam psikolojim bozuluyir. Bebegimi uyuturken elime ipad i aliyorum. Dizi izliyorum buraya bakiyorum. Bebegim uyuynca da gunde bir kere uyuyorum gunduz. Diger uyumasinda spor yapiyorum. Eglenceli hale getirmem gerek bu durumu.
Ev isi haftada bir yaparim ben. Simdi annem var. bakalim o gidince vaktim kalacak mi?

Saglik ocaginda vuracaklar asiyi. Pazartesi olacak asi. Kilolar gidecek. Bir kac aya kalmiyck bisey .

annem varken daha rahat tabi emzırmekten baska iş düşmüyo ama tekken çok zorlanıyorum ütüsü yemeği temizliği derken üstüne bide aglayan bir bebek derken kafayı yıyorum... bu aralar gaz sancıları var cok huysuz uyumuyo uzun uzun o yuzden daha bi yorucu...

hava cok güzel dısarıya cıkmak istıyorummmm... kızımıda cıkarsam dıyorum ama dısarda aglarsa ne yaparım bılmem? emzırmem gerekırse ya da ?

Evet esimde öyle malesef.emzige alistirmaya calistim ama almio:-( bende emzirme önlügü alayim heryerde emziririm diyorum

Hayırlı akşamlar
Uzun zamandır hp takipteyim ama yazamıyorum çok sıkıntılı günler geçirdik oğlum ishal oldu mikrop kapmış 1 hafta sancıdan kıvrandı yavrum tabi bizde mahvolduk en kötüsüde 24 gün geçmesine rağmen göğüslerim hala düzelmedi hala ağlayarak emziriyorum bazen pes ediyorum mama veriyorum sonra vicdan azabı çekiyorum tekrar bağır çağır göğsümü veriyorum zaman zaman sağıyorum rabbim yardımcım olsun gerçekten mahvoldum kızlar inanın doğumda bile bu kadar zorlanmadım çocuk ağlıycak acıkcak diye ödüm kopuyo yok böle bi acı kaç kez doktora gittik bin bir çeşit krem yok geçmiyo anlamadım ben bu işi inanın emziriken bütün organlarım dışarı çıkıyomuş gibi oluyo sanki gögüslerimin ucundan asıyolar beni abartmıyorum allah kimseye yaşatmasın.... Geçicek diyolar ... Ama geçmiyo geçmiyo geçmiyoooooooooo.... Napıcamı şaşırdım akşamları stresten ağlama krizleri... Sütüm de çekiliyo strese girdiğimde hamd olsun ki bu strese tamamen kesilmedi... Bana dua edin... Valla okuyom okuyom haberlrinizi alıyom ama içimden hiç yazmak gelmiyo çok moralim bozuk... Diyom ki tek göğsüm iyi olsun da hiç uyumayalım ben onada razıyım...
Doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allah yardımcınız olsun ilk dönemler çok zor...
Gördüğüm kadarı ile kimse kalmadı doğurmayan...
Allahım yavrularımıza da bizede sağlık versin sağlıka imtihan zor
Kendinize de bebişlerinize de iyi bakın umarım bidada yazdığımda iyileştim artık diye müjde veririm size:)

Emzirdikten sonra bepanten sür ama emzirirken silmen lazim bide yanlis emzirmeden kaynaklanio netten emzirme tekniklerine bir bak

canım ben birde merkezeden uzakta yaşıyorum inş bu sene tayinimiz çıkar çok umutluyum geçen sene sınıf öğretmeni olarak madur olduk:) 2. bebeği nasıl olsa düşünüyoruz onuda doğurayım en azından merkeze gidince düzen kurmak falan filan çocuklar büyür bende hasret kaldığım sosyalliği yaşarım diye düşündüm eşime diyorum çocuklar okula gidince kursları etkinlikleri falan olunca bizde kendmize zaman ayırmış olacağız diyorum inş tabiki en kötü ihtimalle tayinimiz çıkmazda gene burda kalırsam en azından kızımı raahat büyütmüş olacağım çünkü okulla lojman yanyana ve oğlumu tenefüslerde emzirip gidiyordum sağmakla falan uğraşmamıştım en azından burda kalmış olamnın bir artııs olacak kzımı doğurmuş olmam:) ben biraz anı yaşayanlardan değilde ileriyi hesaplayanlardanım da:)

aslında bende 3 tane düşünüyorum hastanedeyken aman yeter iki bebek diyordum ağrılar içindeyken ama şimdi birde benim çocukların bebekliği rahat oluyor sonradan çıldırıyor benimkiler:)eşime diyorum acaba3 .yüde arkadan yapsak mı diyorum eşim suratıma kızgın kızgın bakıyor :)ama inanın çocuklarımı bakıcıya bırakma muhabbeti olmasa 3. hemen düşünürüm ama bakıcı nasıl olacak napacaz şimdiden dert ediyorum oğlanı kuratardık merkez olursa seneye hemen kreşe ama kıza bakıcı şart

geçmiş olsun bebegın ıyı olur en kısa surede umarım sende cok fazla üzme kendini benımde ılk haftalar acıyordu sımdı azaldı acısı göğüs uclarımda catlak ve yarıklar oluşmuştu...sakin ol bence telaş yapma mama vermende cok kötü degıl süt olmadıgı yetmedıgı yerde mama verıcez hepimiz yeterki doysunlar....
müjde bekliyoruz

kızlar sağdığınız sütleri ne kadar saklıyorsunuz bikaç yerde okudum ayrı ayrı süreler yazıyor...

bebegınız her emmede kç ml emiyor ne kadarla doyuyorlar acaba bilen varmı????

kızlar ben bebeğimin gazını çıkartırken sırtına vurmaktansa elimin yani avcumun ortası ile yuvarlak çizerek okşuyorum sonradaelimin şeklini bozmadan yukarı doğru sürtüyorum ve gazı hemen aınında çıkıyor çoğu kez denedim sırtına tıp tıp vurmaktansa ovalayarak ve yukarı doğru masaj yaparak daha rahat çıkarmasını sağlıyor

cnm ya bende sürekli duş alıyrm 3. günden itibaren bende de yapıştrma ama hiç bakamadm ben eşim bakyr bir şey yok diyor ama korktum şimdi..bende tekrar amaliyat falan olur diye korkyrm ilk 2 hafta hapşırmadım gülmedim bir şey olmasın diye ... bu arada sen muhakkak git doktora korkma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…