spor yapan arkadaslar var ne guzel ben hiç bişey yapmıyorum yatmak ıstıyorum hep..dısarıda cıkamıyorum kız rahat durmuyor sık uyanıyo emmek istıyor surekli.. evdeki işleri yapıyorum o uyudugunda sonra uyanıyor zaten evde tek olmak zor oluyor...
kanamamda bıtmedı daha benim
ben gunduz uyuyamıyorum bi turlü zaten kızımda sık sık uyanıyo o zamanda sersem gıbı oluyorum..iş yapmak istemıyorum ama yalnız kalınca mecbur oluyorum
28 günlük olduk cok kanamam olmadı az az oluyodu hala öyle gunde bir ped kullanıyorum kesilmedi hala
Bende cikmak istiyorum ama tecrubesizim agladiginda ne yapicagimi sasiriorum birde bizimki 1 saatte bir emiyor:-(
Bende 2.yi istiyodum ama bu gaz sancilari ve uykusuzluk biraz soguttu belki zamanla unuturum
bebekleri ile sıkıntıda olan arkadaşlara Allah kolaylık versin bende 2. bebeği hemen düşünme sebebim rahtalığa alışmadan 2. bebekte aradan çıksın diye düşündüm çünkü ilk bebekte bebeği yıkamak altını durmadan değiştirmek durmadan üstünü değiştirmek geceleri sık sık uyanmak kabus gibiydi ama şimdi hiç farkına varmadan altını değiştimişim bana kalsa her gün yıkayacağım eşim izin vermiyo:)yaşadığınız şeyler çooooooooook doğal hissettiğiniz psikolojiler gayet normal kendinize zaman ayırın eşinize bunu ifade edin bu gerçekten çok önemli büütn merkeziniz bebek olmasın kendinizede zaman ayırın çünkü bebeğede sağlıklı davranmak için bu şart ben geçen hafta sonu dışarıda çıktım kızmla gezdimki yanımda 3yaşında oğlumda vardı çünkü dışarıya çıkmaya ihtiyacım vardı daha kırkımızçıkmadan çıktık:)
bende senin gibidüşünüyorum canım
sorma candaşcım ben de çok sevindim valla
hep zayıf olan birileri için kilo daha problem oluyor sanırım
sen de zayıfmışsın hep
ben de hayatımda hiç kilolu olmadım
sevmedim bu halimi zaten
pigme gibi oldum iyice
bir an önce vermem lazım
ama spor şu an benim için lüks
ben geçen gün kestim canım
eet ya o sorun var cep tel ini vermiyomuş, siz 1. ay aşısını sağlıkocağında yaptırcaksınız dimi ? orda para vermeye gerek ypk diye düşündüm.hmm annenuzakmış canım samsnlu olduğunubiliyodumda annen ank da sanıyodum canım sporu parta yapıyorum aletler var parkur var filan ama eşimin yanına gidince yapamıycamorda plates yaparım artık aletlerin vamş seninya ne güzel ama birkaç aya tüm kilolargitcek canm bide sende zayıfsın eminimkalmayacak kilon, benmde canım aşırı tatlı istiyo skiden ağzımakoymazdım yaCikarsin bence de.
Multitabs veriyorum ben gunde bir kere.
Canim annem samsun da. Samsunluyum ben.
Biz de incilay hanima gidiyoruz. Biz de memnunuz ama telefonla istedigimiz zaman ulasamiyoruz. Hastaneyi arayip not birakabiliyoruz.
Sen spor yaparken bebisin rahat duruyor mu? Benim ki tamamlatmiyor artik bana. Evde spor yapiyorum ben. Aletlerim var. sen disarda mi yapiyorsun?
Vericaz kilolari. Ama canim cok tatli cekiyor.
off hepimiz aynıyız desenebende kilolarımla kafayı bozmuş durumdayım yürüüyş bandımıd spor yapamam diye komşuma vermiştim yaza kadar ama şu anda spor yapmak için can atıyorum evde adımsayarla geziyorum :) yediklerime dikkat ediyorum ama her şeyide yiyorum sadece akşamları 6 dan sonra genelde pek bir şey yemiyorum falan çünkü hamile kalmadan önce 17 kilo vermiştim ve dolabımda şuanda giyecek hiç bir şeiym yoken azından diyorum havalar düzelene kadar toparlansam çok iyi olacak
canımçocuklarının yaşaası yakın sanırım bence çok güzeldüşünmüşsün.rahata alışmadan 2. yapmak taraftarıyım bende hemde mecburumçünkü erkenenapoz durumum var drumseneye yeniden tedavişart dedi hatta 6 ay ama bebeğin biraz ann sütüalsın büyüsün sende nefes al 2. yiyapalım ded bizimki tüpolmak zorunda tüplerimde tıkalı filan, ve ikizistiyorum ısrarla.ggözümükorkutmuyorum hep 3 çocuğumolsun istedim annemde var ona güvenerek istiyorum tabi yalnız olsamzor olurdu birde huzurlu bebek düşünceneçok katılıyorum benimkide öylemaşallah.ama lohusaykenk.valideme taktım bebek korkmaya başladı sanırım bende n etkilendi2 gündür kestim bu muhabbetide.:) benim bebeğim çok huzurlu bir bebek maşallah ki ben burda bazı şeyler paylaşırken yok şöyle böyle diye rahat rahat konuşuyorum ki öncelikle bebeğimin bir sıkıntısı yok ama bebeğimin sıkıntısının olmamasının en büyük etkeni benim çok rahat ve kafanın rahat olması bunuda sebebi etrafımda konuşup can sıkacak kimsem yok ben daha geçen kızımla çıktığımda hava nasıl rüzgarlıydı koydum arabasına her yeride kapalı yağmurluğuda taktım oh mi,s gibi kızım orman havası aldı oğlumda da öylydim ve maşallah oğlumunda çok sağlam bir bünyesi vardır insan bebeği olunca bazı şeyleri yapmaya hakkı yokmuş gibi davranıyor ilkinde bende öyleydim emzirecek yer arayıp dururdum dışarı çıkınca ama bebek zaten iyice emince 2-3 saat durabiliyor ben oğlumda da yaza denk gelmişti 2 aylıkken ayaklarını denize bile sokmuştum :)
Bebek yormaz olur mu, yoruyor. Ama kendim icin bir sey yapamazsam psikolojim bozuluyir. Bebegimi uyuturken elime ipad i aliyorum. Dizi izliyorum buraya bakiyorum. Bebegim uyuynca da gunde bir kere uyuyorum gunduz. Diger uyumasinda spor yapiyorum. Eglenceli hale getirmem gerek bu durumu.valla canım uğraştım uğraştım olmuyor eşim de inat. ben de boşverdim ilerde herşey kendiliğinden çözülür diye. geçenlerde anneme gittim sonra eşime beni almasını söyledim. aşağıda beni beklerken abim de indi benimle eşyalar vardı. eşim abime güleryüzle baktı. bu biraz beni rahatlattı. ortada bişey yok aslında da işte ben doğum, bebek, alışamama durumlarından dolayı eşimin annesi burdayken gergin davrandım. anneme mesaj attım onları gördü ya annesini gönderdi. içine dert oldu bizimkilere cephe aldı. şimdi eşime iyi davranıyorum o da bana iyi davranıyor. zamana bıraktım aile işlerini de. ne yapıyım üzerine gittikçe inatlaşıyor.
bebeğim bu hafta almış kilo 4120 olmuş. doktor iyi dedi. artık rahat besleyebiliyorum. emmekten yorulunca da gögüs kalkanımda biriken sütleri saklama kabına koydukça birikiyor onu veriyorum uyuyor. sakin bir bebek aslında ama ben yine de perişan oldum :)
canım avent gögüs kalkanı çok işime yaradı benim çünkü gögüs ucunu açıkta bırakıyor ve kapağının da delikleri var yani krem sürdüğünde hava aldığı için krem üzerinde kalıyor ve iyileştiriyor. kapta da akan sütler birikiyor. benim bebek de geceleri uyumuyor. 1,5 saat sonra uyanıyor 2-3saat emme,alt değiştirme,gaz kıvranması ile uğraşıyorum. zar zor uyuyor. gündüz de bıraksan tüm gün uyuyacak. altı ıslanıyor da ona uyanıyor :)
maşallah ya spor filan :) nasıl spor yapacak güç buluyorsun bebek yormuyor sanırım. ben var ya evde ölü gibi geziyorum. uyusa da ben de uyusam diye bakıyorum. ama her uyuduğunda da uyuyamıyorum. yemek yemem gerekiyor. etraf dağılıyor biraz toparlıyorum. eşimin annesi olaylardan dolayı gitti ya annem de eşime küstü gelse de o yokken geliyor ve çok az durup gidiyor. eşim de 10.gün işe başladı. yani yalnızım.
Ev isi haftada bir yaparim ben. Simdi annem var. bakalim o gidince vaktim kalacak mi?spor yapan arkadaslar var ne guzel ben hiç bişey yapmıyorum yatmak ıstıyorum hep..dısarıda cıkamıyorum kız rahat durmuyor sık uyanıyo emmek istıyor surekli.. evdeki işleri yapıyorum o uyudugunda sonra uyanıyor zaten evde tek olmak zor oluyor...
kanamamda bıtmedı daha benim
hani afifbalık etli olsam hadi tamam diycemde
2 çocukla spor zor canım ya ben şimdi annemleyim ona bırakıp yapıyorumda
gidince yapamam, çok öptüm epinizi
eet ya o sorun var cep tel ini vermiyomuş, siz 1. ay aşısını sağlıkocağında yaptırcaksınız dimi ? orda para vermeye gerek ypk diye düşündüm.hmm annenuzakmış canım samsnlu olduğunubiliyodumda annen ank da sanıyodum canım sporu parta yapıyorum aletler var parkur var filan ama eşimin yanına gidince yapamıycamorda plates yaparım artık aletlerin vamş seninya ne güzel ama birkaç aya tüm kilolargitcek canm bide sende zayıfsın eminimkalmayacak kilon, benmde canım aşırı tatlı istiyo skiden ağzımakoymazdım ya
off hepimiz aynıyız desene( ama vercez yılmak yok
canımçocuklarının yaşaası yakın sanırım bence çok güzeldüşünmüşsün.rahata alışmadan 2. yapmak taraftarıyım bende hemde mecburumçünkü erkenenapoz durumum var drumseneye yeniden tedavişart dedi hatta 6 ay ama bebeğin biraz ann sütüalsın büyüsün sende nefes al 2. yiyapalım ded bizimki tüpolmak zorunda tüplerimde tıkalı filan, ve ikizistiyorum ısrarla.ggözümükorkutmuyorum hep 3 çocuğumolsun istedim annemde var ona güvenerek istiyorum tabi yalnız olsamzor olurdu birde huzurlu bebek düşünceneçok katılıyorum benimkide öylemaşallah.ama lohusaykenk.valideme taktım bebek korkmaya başladı sanırım bende n etkilendi2 gündür kestim bu muhabbetide.
Bebek yormaz olur mu, yoruyor. Ama kendim icin bir sey yapamazsam psikolojim bozuluyir. Bebegimi uyuturken elime ipad i aliyorum. Dizi izliyorum buraya bakiyorum. Bebegim uyuynca da gunde bir kere uyuyorum gunduz. Diger uyumasinda spor yapiyorum. Eglenceli hale getirmem gerek bu durumu.
Ev isi haftada bir yaparim ben. Simdi annem var. bakalim o gidince vaktim kalacak mi?
Saglik ocaginda vuracaklar asiyi. Pazartesi olacak asi. Kilolar gidecek. Bir kac aya kalmiyck bisey .
bizdede eşim öyleydi ağlayınca telaşlanırdı beni stere sokardı normalde çok sakin anlayışlı ve sabırlı birinsan olmasına rağmen ne zaman bebekle dışarı çıksak burnumdan getirirdi ama 2. olunca o da alıştı geçen hafta çıktık maşallah hatta arkadaşlarla çıktık onların kızı benim oğlan sorun çıkardıda en akıllıları benim küçük meleğimdi diyoruz aslında çocuklarla dışarı çıkılacak en rahat dönem bu halleriymiş diyoruz arkadaşımla çünkü ne görse istemiyor oraya buraya saldırmıyor mağazalarda gezerken girmemezlik yapmıyor oh ne güzel altını değiştir karnını doyur sen nereye götürürsn gidiyor ama şuda varki dışarda gezerken ağlayınca emzik en büyük yardımcı
Emzirdikten sonra bepanten sür ama emzirirken silmen lazim bide yanlis emzirmeden kaynaklanio netten emzirme tekniklerine bir bakHayırlı akşamlar
Uzun zamandır hp takipteyim ama yazamıyorum çok sıkıntılı günler geçirdik oğlum ishal oldu mikrop kapmış 1 hafta sancıdan kıvrandı yavrum tabi bizde mahvolduken kötüsüde 24 gün geçmesine rağmen göğüslerim hala düzelmedi hala ağlayarak emziriyorum bazen pes ediyorum mama veriyorum sonra vicdan azabı çekiyorum tekrar bağır çağır göğsümü veriyorum zaman zaman sağıyorum rabbim yardımcım olsun gerçekten mahvoldum kızlar inanın doğumda bile bu kadar zorlanmadım çocuk ağlıycak acıkcak diye ödüm kopuyo yok böle bi acı kaç kez doktora gittik bin bir çeşit krem yok geçmiyo anlamadım ben bu işi inanın emziriken bütün organlarım dışarı çıkıyomuş gibi oluyo sanki gögüslerimin ucundan asıyolar beni abartmıyorum allah kimseye yaşatmasın.... Geçicek diyolar ... Ama geçmiyo geçmiyo geçmiyoooooooooo.... Napıcamı şaşırdım akşamları stresten ağlama krizleri... Sütüm de çekiliyo strese girdiğimde hamd olsun ki bu strese tamamen kesilmedi... Bana dua edin... Valla okuyom okuyom haberlrinizi alıyom ama içimden hiç yazmak gelmiyo çok moralim bozuk... Diyom ki tek göğsüm iyi olsun da hiç uyumayalım ben onada razıyım...
Doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allah yardımcınız olsun ilk dönemler çok zor...
Gördüğüm kadarı ile kimse kalmadı doğurmayan...
Allahım yavrularımıza da bizede sağlık versin sağlıka imtihan zor
Kendinize de bebişlerinize de iyi bakın umarım bidada yazdığımda iyileştim artık diye müjde veririm size:)
bende senin gibi düşünüyorum cnm.
nasip olursa fazla arayı açmak istemiyorum bende.ikinci bebeği yaparım diyorum.
aradan yıllar geçerse çok zor gelicek tekrar aynı sıkıntıları yaşamak bana..böle hissediyorum.
hazır bu tempoya alışmışken 2 bebeğide rahatça büyütürüz heralde :))
hani afifbalık etli olsam hadi tamam diycemde
2 çocukla spor zor canım ya ben şimdi annemleyim ona bırakıp yapıyorumda
gidince yapamam, çok öptüm epinizi
eet ya o sorun var cep tel ini vermiyomuş, siz 1. ay aşısını sağlıkocağında yaptırcaksınız dimi ? orda para vermeye gerek ypk diye düşündüm.hmm annenuzakmış canım samsnlu olduğunubiliyodumda annen ank da sanıyodum canım sporu parta yapıyorum aletler var parkur var filan ama eşimin yanına gidince yapamıycamorda plates yaparım artık aletlerin vamş seninya ne güzel ama birkaç aya tüm kilolargitcek canm bide sende zayıfsın eminimkalmayacak kilon, benmde canım aşırı tatlı istiyo skiden ağzımakoymazdım ya
off hepimiz aynıyız desene( ama vercez yılmak yok
canımçocuklarının yaşaası yakın sanırım bence çok güzeldüşünmüşsün.rahata alışmadan 2. yapmak taraftarıyım bende hemde mecburumçünkü erkenenapoz durumum var drumseneye yeniden tedavişart dedi hatta 6 ay ama bebeğin biraz ann sütüalsın büyüsün sende nefes al 2. yiyapalım ded bizimki tüpolmak zorunda tüplerimde tıkalı filan, ve ikizistiyorum ısrarla.ggözümükorkutmuyorum hep 3 çocuğumolsun istedim annemde var ona güvenerek istiyorum tabi yalnız olsamzor olurdu birde huzurlu bebek düşünceneçok katılıyorum benimkide öylemaşallah.ama lohusaykenk.valideme taktım bebek korkmaya başladı sanırım bende n etkilendi2 gündür kestim bu muhabbetide.
Hayırlı akşamlar
Uzun zamandır hp takipteyim ama yazamıyorum çok sıkıntılı günler geçirdik oğlum ishal oldu mikrop kapmış 1 hafta sancıdan kıvrandı yavrum tabi bizde mahvolduken kötüsüde 24 gün geçmesine rağmen göğüslerim hala düzelmedi hala ağlayarak emziriyorum bazen pes ediyorum mama veriyorum sonra vicdan azabı çekiyorum tekrar bağır çağır göğsümü veriyorum zaman zaman sağıyorum rabbim yardımcım olsun gerçekten mahvoldum kızlar inanın doğumda bile bu kadar zorlanmadım çocuk ağlıycak acıkcak diye ödüm kopuyo yok böle bi acı kaç kez doktora gittik bin bir çeşit krem yok geçmiyo anlamadım ben bu işi inanın emziriken bütün organlarım dışarı çıkıyomuş gibi oluyo sanki gögüslerimin ucundan asıyolar beni abartmıyorum allah kimseye yaşatmasın.... Geçicek diyolar ... Ama geçmiyo geçmiyo geçmiyoooooooooo.... Napıcamı şaşırdım akşamları stresten ağlama krizleri... Sütüm de çekiliyo strese girdiğimde hamd olsun ki bu strese tamamen kesilmedi... Bana dua edin... Valla okuyom okuyom haberlrinizi alıyom ama içimden hiç yazmak gelmiyo çok moralim bozuk... Diyom ki tek göğsüm iyi olsun da hiç uyumayalım ben onada razıyım...
Doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allah yardımcınız olsun ilk dönemler çok zor...
Gördüğüm kadarı ile kimse kalmadı doğurmayan...
Allahım yavrularımıza da bizede sağlık versin sağlıka imtihan zor
Kendinize de bebişlerinize de iyi bakın umarım bidada yazdığımda iyileştim artık diye müjde veririm size:)
Canim cok ssgol.suan iyiyim sukur..grip olmustum ve cok oksuruyordum ve her seferinde canim cok yaniyordu birdr cok sik dus aldim ..dikislerime baktim ortasi resmen acilmisti dkt.a gitmedim korktum tekrar ameliyat der diye..birkacgundur kendi kendine yapismis benim dikisler yapistirma estetik ..hic iyi yapistiramamis:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?