gınaydın kızlar
kızım dün felaketti. sabah erken uyandı ve gazdan dolayı kıvrandı butun gun cok az uyudu hep uyanıktı ve cıglık atıyordu çok sinirlendim.. akşam yine aynı surekli agladı kakasınıda cok az yaptı bıraz rahat etti gece uyudu bu sabah gene kıvrandı.. cıkaramıyor gazını kakasını. zaten bi yandan kusması var delirecek gibi oldum cok uykum var
gece yatmadan önce bebekleri yıkadınızmı hiç? Annem üşür diye bize yıkatmadı ama yıkayınca güzel uyuyor diye buakşam yıkayalım demiştik uyuycagı tuttu yıkayamadık:)
bebekleri ile sıkıntıda olan arkadaşlara Allah kolaylık versin bende 2. bebeği hemen düşünme sebebim rahtalığa alışmadan 2. bebekte aradan çıksın diye düşündüm çünkü ilk bebekte bebeği yıkamak altını durmadan değiştirmek durmadan üstünü değiştirmek geceleri sık sık uyanmak kabus gibiydi ama şimdi hiç farkına varmadan altını değiştimişim bana kalsa her gün yıkayacağım eşim izin vermiyo:)yaşadığınız şeyler çooooooooook doğal hissettiğiniz psikolojiler gayet normal kendinize zaman ayırın eşinize bunu ifade edin bu gerçekten çok önemli büütn merkeziniz bebek olmasın kendinizede zaman ayırın çünkü bebeğede sağlıklı davranmak için bu şart ben geçen hafta sonu dışarıda çıktım kızmla gezdimki yanımda 3yaşında oğlumda vardı çünkü dışarıya çıkmaya ihtiyacım vardı daha kırkımızçıkmadan çıktık:)
Selam kızlar ben de 1 nisanda doğurdum sonundaa şimdi evimizdyiz
Bebek Ve Hastalıklar
Kabızlık
Her bebeğin bağırsaklarının çalışma düzeni ve dışkılama sıklığı farklıdır. Eğer bebeğiniz normal sıklığının dışında birkaç gün dışkı yapamadıysa, sert ve yoğun, zaman zaman çakıl taşı gibi dışkılıyorsa, bunu yaparken acı çekiyorsa veya dışkısında kanlı izler varsa kabız olmuş demektir. Bebeğiniz bezini kirletirken yüzünün kırmızı olması normaldir, kabız olduğu anlamına gelmez.
faydalı bilgiler için teşekkürler şifaa..bi kaç gün kaka yapmazsa kabızlıktan şüphe etmemiz gerek sanırım ama oğlum geçen gün 5 saat kaka yapamadı.sıkındı,kızardı çok zorlandı bi türlü kaka yapamadı ve alttan gaz çıkaramadı..çok üzüldüm çünkü normalde emerken ya da emdikten kısa bir süre sonra kakasını yapıyodu..poposuna fito sürdüm,bezine de elma yağı damlattım..bi süre sonra kakasını yaptı ve melekler gibi uyudu..bi kaç gün kaka yapamadığını düşünemiyorum Allah korusunbir de oğlum aşırı kusuyo,emdikten sonra ağzındaki sütü çıkarıyo ama iki kez çok yoğun şekilde kustu üzerini ıslattı o derece,kusmuğu da çökelek gibiydi..bu kusmalardan sonra da çok rahat uyudu,ama iyi mi geliyo bünyesine emin değilim :44:
Benide aranıza alırmısınız?Öncelikle Allah hepinizin evladını bağışlasın hayırlı olsun Bende kızımı 8 martta dünyaya getirdim.Benim hamileliğimi öğrenmem ve doğum yapmam süpriz oldu bizim için.Ben pko hastasıydım.Eşimdede bazı değerler düşük çıkmıştı.Kür ilaç kullanıyordu.Aşılama bile yaptırmadan direk yaz sonu tüp bebek düşünürken hamile olduğumu öğrendim ve 7.ayda bebeğim dünyaya geldi.Bir kız annesiyim.Allah herkeze nasip etsin çok güzel bir duygu.Şu an için geceleri az uyuyoruz Genelde gündüzleri uyuyor.Ve afedersiniz kabızlık sorunu var dünden beri.Zeytinyağı kullandım biraz rahatladı gibi ama sanırım hala geçmedi.Benim sütüm yeterli değil yanında mamada veriyorum.Mamadan da olabileceğini düşündük.Sizlerde uyku durumları nasıl.Ayın 20 sinde bebek mevlüdü yapmayı düşünüyorum.Sizlerden yapanlar oldumu yada yapacakmısınız?:44:
kızlar bu arada oğlum tam bir bez düşmanı.bir beze nerdeyse ikinci kez kaka ya da çiş yapmak istemiyo.altı ıslanınca uykuda bile olsa mızırdanıyo,hemen değiştirmemizi istiyo.pişik olmasın diye ilk günler sık sık değiştirdik sanırım ordan alıştı..alt açınca çişini yapmasına karşı gardımızı almıştık ki bu bi kaç günde de yeni bezi takar takmaz kaka yapmaya başladı..inanamıyorum dalga geçiyo benle resmenngünde kaç bez değiştiriyoruz sayamıyorum artık
gözün aydınn,hayırlı bir evlat olsun inallah sağlıkla büyütün..
Bebek Ve Hastalıklar
Kabızlık
Her bebeğin bağırsaklarının çalışma düzeni ve dışkılama sıklığı farklıdır. Eğer bebeğiniz normal sıklığının dışında birkaç gün dışkı yapamadıysa, sert ve yoğun, zaman zaman çakıl taşı gibi dışkılıyorsa, bunu yaparken acı çekiyorsa veya dışkısında kanlı izler varsa kabız olmuş demektir. Bebeğiniz bezini kirletirken yüzünün kırmızı olması normaldir, kabız olduğu anlamına gelmez.
faydalı bilgiler için teşekkürler şifaa..bi kaç gün kaka yapmazsa kabızlıktan şüphe etmemiz gerek sanırım ama oğlum geçen gün 5 saat kaka yapamadı.sıkındı,kızardı çok zorlandı bi türlü kaka yapamadı ve alttan gaz çıkaramadı..çok üzüldüm çünkü normalde emerken ya da emdikten kısa bir süre sonra kakasını yapıyodu..poposuna fito sürdüm,bezine de elma yağı damlattım..bi süre sonra kakasını yaptı ve melekler gibi uyudu..bi kaç gün kaka yapamadığını düşünemiyorum Allah korusunbir de oğlum aşırı kusuyo,emdikten sonra ağzındaki sütü çıkarıyo ama iki kez çok yoğun şekilde kustu üzerini ıslattı o derece,kusmuğu da çökelek gibiydi..bu kusmalardan sonra da çok rahat uyudu,ama iyi mi geliyo bünyesine emin değilim :44:
kızlar bu arada oğlum tam bir bez düşmanı.bir beze nerdeyse ikinci kez kaka ya da çiş yapmak istemiyo.altı ıslanınca uykuda bile olsa mızırdanıyo,hemen değiştirmemizi istiyo.pişik olmasın diye ilk günler sık sık değiştirdik sanırım ordan alıştı..alt açınca çişini yapmasına karşı gardımızı almıştık ki bu bi kaç günde de yeni bezi takar takmaz kaka yapmaya başladı..inanamıyorum dalga geçiyo benle resmenngünde kaç bez değiştiriyoruz sayamıyorum artık
Teşekkür ederim canım aminn sizlerde sağlıkla büyütün inşallahBenim kızımda kusuyor.Benim duyduğum gelişiyorsa beslenmesi yeterliyse fazlasını çıkarması normalmiş diye duydum.Bez konusundada aynısını bende yaşıyorum.Kirli bezine değilde temiz bez koyunca ona yapıyor inadıma :18:
cooooooooooook haklisin.bazen cok yoruicu olabiliyo.bizde ilk defa doktor kopntrolu haricinde disari ciktik birkac gun once.yaklasik 1 hafta vardi kirkinin cikmasina zaten.ogunde hava iyidi.bide insanin kafasini agriyolar canim ya niye cikardin diye.hasta olurmus?dogru dikkatli olmak lazim ama yani insanin kafasinida agritiyolar.bebisim cok sukur sapasaglam.:))
hissettimiz psikolojinin normal olduna sevindim.cunku bendemi bir anormallik var diye dusunuyodum.:))
zaten su donemler zor etraftada can sikici insanlar olunca dahada zor.once onlari defetmem lazim sanirim :))
ama icimi rahatlettin tatlim cok sagol.
:) benim bebeğim çok huzurlu bir bebek maşallah ki ben burda bazı şeyler paylaşırken yok şöyle böyle diye rahat rahat konuşuyorum ki öncelikle bebeğimin bir sıkıntısı yok ama bebeğimin sıkıntısının olmamasının en büyük etkeni benim çok rahat ve kafanın rahat olması bunuda sebebi etrafımda konuşup can sıkacak kimsem yok ben daha geçen kızımla çıktığımda hava nasıl rüzgarlıydı koydum arabasına her yeride kapalı yağmurluğuda taktım oh mi,s gibi kızım orman havası aldı oğlumda da öylydim ve maşallah oğlumunda çok sağlam bir bünyesi vardır insan bebeği olunca bazı şeyleri yapmaya hakkı yokmuş gibi davranıyor ilkinde bende öyleydim emzirecek yer arayıp dururdum dışarı çıkınca ama bebek zaten iyice emince 2-3 saat durabiliyor ben oğlumda da yaza denk gelmişti 2 aylıkken ayaklarını denize bile sokmuştum :)
bugun 1 haftalık olduk bızde.tpuk kanı vermeye gttık...oyyy cok agladı yaaa...yavrummm..:herseyımız normale fdondu ııyız ıns.bı tek bnde yorgunluk uykusuzluk var...eskısı gıbı gıremıommm
bebekleri ile sıkıntıda olan arkadaşlara Allah kolaylık versin bende 2. bebeği hemen düşünme sebebim rahtalığa alışmadan 2. bebekte aradan çıksın diye düşündüm çünkü ilk bebekte bebeği yıkamak altını durmadan değiştirmek durmadan üstünü değiştirmek geceleri sık sık uyanmak kabus gibiydi ama şimdi hiç farkına varmadan altını değiştimişim bana kalsa her gün yıkayacağım eşim izin vermiyo:)yaşadığınız şeyler çooooooooook doğal hissettiğiniz psikolojiler gayet normal kendinize zaman ayırın eşinize bunu ifade edin bu gerçekten çok önemli büütn merkeziniz bebek olmasın kendinizede zaman ayırın çünkü bebeğede sağlıklı davranmak için bu şart ben geçen hafta sonu dışarıda çıktım kızmla gezdimki yanımda 3yaşında oğlumda vardı çünkü dışarıya çıkmaya ihtiyacım vardı daha kırkımızçıkmadan çıktık:)
spor yapan arkadaslar var ne guzel ben hiç bişey yapmıyorum yatmak ıstıyorum hep..dısarıda cıkamıyorum kız rahat durmuyor sık uyanıyo emmek istıyor surekli.. evdeki işleri yapıyorum o uyudugunda sonra uyanıyor zaten evde tek olmak zor oluyor...
kanamamda bıtmedı daha benim
Ayni durumdayiz ben bazen is bile yapmiyorum uyuyorum onunla
Kacgün oldu ben günlük ped e gectim azaldi ama arada fazla geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?