2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canlarım iyi geceler.nasıl bakalım mınnoşlar.sütunun azaldgnı dusunen arkadaslarıma nacızane önerım rahat olmaya bakın.strese gırıp vucudnzun süt damarlarnzn kasılmasna ızın vermeyın.ben dogumdan snra 2 gun sutum yoktu.hastande sag olsunlar cesıt cesıt sut sagma makınası getırdıler.öyle guclu cekenlrı vardı kı ama bır ıkı damla su kıvamında akıp bıtıyodu.oglum acından göge ses verıyodu.esıme eve gotur benı dedım.hastanede yapamıyrum eve gıdelım dedım.ve ınanın bebegım elımde besmele ıle evımın kapısndan grdm bambaska bırı oldum.bebegmı yerlestrnce hemen dusa grdım snrasında bıraz uyudm ve kalkınca goguslermdn sut akıyodu.ne olur strese grmeyın.sut verımınız artack emın olun.hepınze gazsız bol uykulu geceler.

bugün dr gittik kızlar, gaz problemi için dr bio gaia ve nurse harvays verdi bunları beraber kullan azalacak dedi, ki dr çok iyidir, gata mezunu ve tecrübeli. bugün aldık bakalım nasıl gelecek. ha bu arada tam olarak giç bir zaman geçmez diyor enaz 3 aya kadar çekilecek.
not: bio gaia gece 5 damla.
nurse bebek küçük olduğundan günde 3 ve çay kaşığıyla
ikisi de bitkisel

bu arada kızlar kalça filmini çektirdiniz mi, devlette çekiliyor mu, dr bizden istedi. devletten nekadar, nasıl yaptırabiliriz özelde 150 civarıymış. boşa okdar vermek anlamsız geldi. teşekkürler ve herkese kolaylıklar.

Tüm annelerin sıkıntısı farklı farklı. Kimi gazdan muzdarip kimi sütten kimi uykudan. Ne okusak ne duysak mantıklı geleni yapmaya çalışıyoruz. Tuzsuz tereyağının göğüslere iyi geldiğini duymuştum. Hem bebek için de bir sakıncası yokmuş. Umut fakirin ekmeği, bir ihtimal denemeli :) Geçmiş olsun.

Allah bağışlasın 40 ı çıkmış maşallah darısıda benim kızımaÇok kilonuz yokmuş onuda verirsiniz inşallah
Ben hiç zorla vermiyorum kendiliğinden istiyor zaten.Benimkininde saati yok bazen uyandırırdım saatlerce uyuduğu zaman ilk zamanlarda ama artık kendisi arıyor gerek kalmıyor bana
Çok geçmiş olsun Allah bağışlasın ve yardımcınız olsun kolay değil tabiki,annelik fedakarlık isteyen bir görev.Bizdede gece nöbetleri çok gündüzleri uyuyor geceleri uyanıyor umarım düzene girer bu durum.Ve son günlerde kabızlık çekiyor zeytinyağı kullanıyorum inşallah geçer olmazsa rezene çayı vericem.İnşallah kısa sürede toplanırsınız Allah şifa versin

Kalça filmini ne zaman istiyorlar canım:44:

canım devlette ücretsiz çekiliyormuş diye duydum. biz özelde çektireceğiz, gittiğimiz hastanede 2.ayda çekiliyormuş, doktor o zamana gün verdi. 22nisanda çekilecek inş. fiyatıda 35lira dediler yanlış anlamadıysak. hatta baştan sormamıştık fiyatı, eşime bir arkadaşı devlette ücretsiz demiş, o da arayıp sordu, çok pahalıysa devlette çektirelim diye, sonra da 35lira için devletle uğraşamam demişti.

Özeldeki doktorumuz 30.günde istedi bende devletten normal muane randevusu aldim pazartesi icin heralde kalca filmi icin gün verir pazartesi bilgi veririm persembede asisi var aile hekimine gidicez

kalça filmini her hastanede farklı istiyor sanırım. bize tanıdık 2tane ortopedi doktoru 1.ayda kalça filmi çekilecek dedi ama çocuk doktorumuz 2.ay diye gün verdi. bizde acaba geç mi kalıyoruz deyip ablamdan (kendisi devlet hastanesinde hemşire) çocuk doktorlarına sormasını istedik ne zaman çektirelim diye, onların hastanede de 4.ayda çekiliyormuş.

İstanbuldami o hastane biz sorduk 137tl dediler

En guzel uykusuz gecelerden firsat bulup yazamadim, umarim herkes saglikli bir sekilde dogum yapmistir. Ilk hafta sarilik degerimiz 10-11'e cikinca biraz endiselenmistik, anne sutu kivaminda geldikten sonra o deger de dustu. Babamizi aybasinda Banglades'e ugurladik Mayis sonu gelip bizi de alip gidecegiz. Maalesef Haziran basi isbasi yapacagim. Iki ay annemle babam bizle olacak, Ramazan bayrami icin Turkiyeye geldikten sonra bayram sonrasi esimin ailesi bizimle gelecekler. Ilk bir sene hele de geri kalmis yabanci bir ulkede bebegimi birilerine emanet edemem.

1haftalik olduktan sonra esimin aklina uyup arabayla Izmir'den Ankara'ya geldik o gun bugundur gaz sancimiz var. Bu haftasonu babasinin dogum tarihinde mevlutumuzu okutup Izmir'e donecegiz. Izmirde kizkardesim burada da kayinvalidem bebegimi doya doya sevdirmediler. Surekli kendi kucaklarinda olmasini istediler. Neyseki Mart sonu kizkardesim de dogum yapti da bu sefer gidince Izmirde oglumu doya doya sevecegim.

Teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için.Bu pazartesi aşı günü kızımın.Gidince doktoruna sorayım olmazsa ne zamana uygun olur diye

evet canım istanbulda nisaya gidiyoruz. eşim sordu, inşallah yanlış anlamamıştır da sürprizle karşılaşmayız:) bende şüphe ettim bak şimdi, dur arayıp birde ben sorayım.

arayıp sordum şimdi. doğru anlamış eşim, 35liraymış:)

kızlar yarım saat kadar önce bebeğimi emzirdim. emerken uyudu bende biraz dalsın diye beklerken birden kustu ama süt gibi değil biraz balgamsıydı. ağzını silerkeen uyandı kıpkırmızı kesildi bende kaldırdım sırtına vurdum biraz baktım kendine gelmiyor yüzüne su attım canlandı gözlerini açtı gözleri dolmuştu yavrumun ağzını açtım parmağımla kontrol ettim bir şey kaldımı diye. çok şükür rengi yerine geldi nefes aldı. Ama ömrümden ömür gitti bütün vücudum titredi zar zor kendime geldim. Çok korktum. Emerken genzine süt kaçıncada boğulacakmış gibi olurdu kaldırırdım hemen geçerdi ama ilk defa böyle ciddi bir şey oldu...

bu durumlarda napılabilir fikri olan var mı? bir daha olucak diye çok korkuyorum. kızımı yatağına bile götürmedim oturma odasında yatıyor şimdi kusar diye korkuyorum...

gecmis olsun canim.benimkide yaraydi gecmiyodu hemsire bana gogus koruyucu vermisti.gogsunun ucuna takiyosun ucunu koruyo.sonrada hemen gecti yarasi.cunku surekli emzirince azcik gecse sik emdigi icin tekrar devam ediyodu canim.onu bir dene istersen.ben cok faydasinni gordum :)) netten bakabilirsin.

evet canım istanbulda nisaya gidiyoruz. eşim sordu, inşallah yanlış anlamamıştır da sürprizle karşılaşmayız:) bende şüphe ettim bak şimdi, dur arayıp birde ben sorayım.

Sagol cnm pazartesi devlette halledemezsem bende bikac özelden fiyat alirim.bizim hastane pahalı:-( sadece muaneye gidelim diyoruz oyüzden

Gecmis olsun acaba balgam miydi

Emzirdikten sonra bepanten sür ama emzirirken silmen lazim bide yanlis emzirmeden kaynaklanio netten emzirme tekniklerine bir bak
Saol canım valla emzirme eğitimine bile aldılar ama benim emzirme de herhangi bi sıkıntı yokmuş gögüs uçları çok hassas bide bebeğim çok sık emmek istiyo bu sebeple iyileşmiyo bi türlü

Teşekkür ederim canım allah razı olsun...

Umut fakirin ekmeği bunuda deniycem çok saol..;

Bizde aldık canım ama çok kalındı ucu tutmadı bebeğim farklı bişi almayada fırsatım olmadı sen hangi marka kullandın?

Çok geçmiş olsun,geçen gece aynısı benimde başıma geldi.Mama verdikten sonra gazını çıkarttım uyudu.Gece birden sıçramış nefessiz kalmış gibi.Bir baktıkki çıkartmış hem burnundan hem agzından geliyor tıkanmış yavrum:18:Kıpkırmızı oldu çok korktum bende,hatta eşime doktora götür diye panikledim.Hemen kaldırıp doğrulttuk.Sırtına vurdum yavaşça ve burun aspiratörüyle burnunu temizleyince rahatladı.Yoksa yüzüne su vurmayı düşündüm o anda kendine gelsin diye.Genelde kızımı yan yatırıyorum Allah korusun genzine kaçmasın diye.Yan yatırmaya ve gazını çıkartmadan yatırmamaya çalışın.Kussada yan yattığı için yatagına boynunun yanına mendil koyun yan yatırın çıkartırsa çıkarsın sonuçta beslenmesi yeterli geldiği için fazlasını çıkartıyormuş normalmiş kusması yani.Ama dediğim gibi genzine kaçmamasına dikkat edin

kızımda uyumuyor, o kucağımda ben uyuycam nerdeyse...

bazen bende korkuyorum kucağımdayken uyuycam kucağımdan düşecek diye

Gecmis olsun acaba balgam miydi

saol canım benim... bilmiyorum ki inş. bir daha öyle kusmaz çünkü sütü kusunca rahatlıkla çıkarıyor. bu birazdaha kıvamlı süttü.. çıkaramadı kızım zorlandı inş. bir daha olmaz...

hamilelikte sürekli online olan arkadaşlar nerdeeeeeeee?
hepiniz mi kayboldunuz yaaaa?
hadi gelin artık
daha çok paylaşacak ve konuşacak şeyimiz yok mu sizce de?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…