- 31 Temmuz 2012
- 1.293
- 5.721
- 158
Hayırlı akşamlar
Uzun zamandır hp takipteyim ama yazamıyorum çok sıkıntılı günler geçirdik oğlum ishal oldu mikrop kapmış 1 hafta sancıdan kıvrandı yavrum tabi bizde mahvolduken kötüsüde 24 gün geçmesine rağmen göğüslerim hala düzelmedi hala ağlayarak emziriyorum bazen pes ediyorum mama veriyorum sonra vicdan azabı çekiyorum tekrar bağır çağır göğsümü veriyorum zaman zaman sağıyorum rabbim yardımcım olsun gerçekten mahvoldum kızlar inanın doğumda bile bu kadar zorlanmadım çocuk ağlıycak acıkcak diye ödüm kopuyo yok böle bi acı kaç kez doktora gittik bin bir çeşit krem yok geçmiyo anlamadım ben bu işi inanın emziriken bütün organlarım dışarı çıkıyomuş gibi oluyo sanki gögüslerimin ucundan asıyolar beni abartmıyorum allah kimseye yaşatmasın.... Geçicek diyolar ... Ama geçmiyo geçmiyo geçmiyoooooooooo.... Napıcamı şaşırdım akşamları stresten ağlama krizleri... Sütüm de çekiliyo strese girdiğimde hamd olsun ki bu strese tamamen kesilmedi... Bana dua edin... Valla okuyom okuyom haberlrinizi alıyom ama içimden hiç yazmak gelmiyo çok moralim bozuk... Diyom ki tek göğsüm iyi olsun da hiç uyumayalım ben onada razıyım...
Doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allah yardımcınız olsun ilk dönemler çok zor...
Gördüğüm kadarı ile kimse kalmadı doğurmayan...
Allahım yavrularımıza da bizede sağlık versin sağlıka imtihan zor
Kendinize de bebişlerinize de iyi bakın umarım bidada yazdığımda iyileştim artık diye müjde veririm size:)
Allah bağışlasın 40 ı çıkmış maşallahkızlar selam benim oğluşumda 46 günlük oldu..
benim ise verilcek 5 kilom kaldı..58 kiloyum şuan..hamilelikten önce 53'tüm..
spor yapamıyorum malesef bendeee..
ama başlamayı düşünmüyorum en kısa zamanda..
inşallah yaza kadar herkes eski formuna döner
Ben hiç zorla vermiyorum kendiliğinden istiyor zaten.Benimkininde saati yok bazen uyandırırdım saatlerce uyuduğu zaman ilk zamanlarda ama artık kendisi arıyor gerek kalmıyor banaMama veren arkafaslar bebeginize kac ml.mama veriyorsunuz ben uzun zamandir 100cc.yapiyorum arttirmadim..zaten 80cc.sini filan iciyor anca..2saatte bazen 3 saatte geceleri 4saatte bir veriyorum ..saati yok yani aglayinca veroyorum kimi zaman gece uyanmiyor ben uyandiriyorum..acaba dogrumu yapiyorummm?
Çok geçmiş olsun Allah bağışlasın ve yardımcınız olsun kolay değil tabiki,annelik fedakarlık isteyen bir görev.Bizdede gece nöbetleri çok gündüzleri uyuyor geceleri uyanıyor umarım düzene girer bu durum.Ve son günlerde kabızlık çekiyor zeytinyağı kullanıyorum inşallah geçer olmazsa rezene çayı vericem.İnşallah kısa sürede toplanırsınız Allah şifa versinHayırlı akşamlar
Uzun zamandır hp takipteyim ama yazamıyorum çok sıkıntılı günler geçirdik oğlum ishal oldu mikrop kapmış 1 hafta sancıdan kıvrandı yavrum tabi bizde mahvolduken kötüsüde 24 gün geçmesine rağmen göğüslerim hala düzelmedi hala ağlayarak emziriyorum bazen pes ediyorum mama veriyorum sonra vicdan azabı çekiyorum tekrar bağır çağır göğsümü veriyorum zaman zaman sağıyorum rabbim yardımcım olsun gerçekten mahvoldum kızlar inanın doğumda bile bu kadar zorlanmadım çocuk ağlıycak acıkcak diye ödüm kopuyo yok böle bi acı kaç kez doktora gittik bin bir çeşit krem yok geçmiyo anlamadım ben bu işi inanın emziriken bütün organlarım dışarı çıkıyomuş gibi oluyo sanki gögüslerimin ucundan asıyolar beni abartmıyorum allah kimseye yaşatmasın.... Geçicek diyolar ... Ama geçmiyo geçmiyo geçmiyoooooooooo.... Napıcamı şaşırdım akşamları stresten ağlama krizleri... Sütüm de çekiliyo strese girdiğimde hamd olsun ki bu strese tamamen kesilmedi... Bana dua edin... Valla okuyom okuyom haberlrinizi alıyom ama içimden hiç yazmak gelmiyo çok moralim bozuk... Diyom ki tek göğsüm iyi olsun da hiç uyumayalım ben onada razıyım...
Doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allah yardımcınız olsun ilk dönemler çok zor...
Kendinize de bebişlerinize de iyi bakın umarım bidada yazdığımda iyileştim artık diye müjde veririm size:)
bugün dr gittik kızlar, gaz problemi için dr bio gaia ve nurse harvays verdi bunları beraber kullan azalacak dedi, ki dr çok iyidir, gata mezunu ve tecrübeli. bugün aldık bakalım nasıl gelecek. ha bu arada tam olarak giç bir zaman geçmez diyor enaz 3 aya kadar çekilecek.
not: bio gaia gece 5 damla.
nurse bebek küçük olduğundan günde 3 ve çay kaşığıyla
ikisi de bitkisel
bu arada kızlar kalça filmini çektirdiniz mi, devlette çekiliyor mu, dr bizden istedi. devletten nekadar, nasıl yaptırabiliriz özelde 150 civarıymış. boşa okdar vermek anlamsız geldi. teşekkürler ve herkese kolaylıklar.
bugün dr gittik kızlar, gaz problemi için dr bio gaia ve nurse harvays verdi bunları beraber kullan azalacak dedi, ki dr çok iyidir, gata mezunu ve tecrübeli. bugün aldık bakalım nasıl gelecek. ha bu arada tam olarak giç bir zaman geçmez diyor enaz 3 aya kadar çekilecek.
ikisi de bitkisel
bu arada kızlar kalça filmini çektirdiniz mi, devlette çekiliyor mu, dr bizden istedi. devletten nekadar, nasıl yaptırabiliriz özelde 150 civarıymış. boşa okdar vermek anlamsız geldi. teşekkürler ve herkese kolaylıklar.
ikisi de bitkisel
Allah bağışlasın 40 ı çıkmış maşallahdarısıda benim kızıma Çok kilonuz yokmuş onuda verirsiniz inşallah
Ben hiç zorla vermiyorum kendiliğinden istiyor zaten.Benimkininde saati yok bazen uyandırırdım saatlerce uyuduğu zaman ilk zamanlarda ama artık kendisi arıyor gerek kalmıyor bana
Çok geçmiş olsun Allah bağışlasın ve yardımcınız olsun kolay değil tabiki,annelik fedakarlık isteyen bir görev.Bizdede gece nöbetleri çok gündüzleri uyuyor geceleri uyanıyor umarım düzene girer bu durum.Ve son günlerde kabızlık çekiyor zeytinyağı kullanıyorum inşallah geçer olmazsa rezene çayı vericem.İnşallah kısa sürede toplanırsınız Allah şifa versin
Kalça filmini ne zaman istiyorlar canım:44:
canım devlette ücretsiz çekiliyormuş diye duydum. biz özelde çektireceğiz, gittiğimiz hastanede 2.ayda çekiliyormuş, doktor o zamana gün verdi. 22nisanda çekilecek inş. fiyatıda 35lira dediler yanlış anlamadıysak. hatta baştan sormamıştık fiyatı, eşime bir arkadaşı devlette ücretsiz demiş, o da arayıp sordu, çok pahalıysa devlette çektirelim diye, sonra da 35lira için devletle uğraşamam demişti.
İstanbuldami o hastane biz sorduk 137tl dediler
kalça filmini her hastanede farklı istiyor sanırım. bize tanıdık 2tane ortopedi doktoru 1.ayda kalça filmi çekilecek dedi ama çocuk doktorumuz 2.ay diye gün verdi. bizde acaba geç mi kalıyoruz deyip ablamdan (kendisi devlet hastanesinde hemşire) çocuk doktorlarına sormasını istedik ne zaman çektirelim diye, onların hastanede de 4.ayda çekiliyormuş.
evet canım istanbulda nisaya gidiyoruz. eşim sordu, inşallah yanlış anlamamıştır da sürprizle karşılaşmayız:) bende şüphe ettim bak şimdi, dur arayıp birde ben sorayım.
Hayırlı akşamlar
evet canım istanbulda nisaya gidiyoruz. eşim sordu, inşallah yanlış anlamamıştır da sürprizle karşılaşmayız:) bende şüphe ettim bak şimdi, dur arayıp birde ben sorayım.
Gecmis olsun acaba balgam miydikızlar yarım saat kadar önce bebeğimi emzirdim. emerken uyudu bende biraz dalsın diye beklerken birden kustu ama süt gibi değil biraz balgamsıydı. ağzını silerkeen uyandı kıpkırmızı kesildi bende kaldırdım sırtına vurdum biraz baktım kendine gelmiyor yüzüne su attım canlandı gözlerini açtı gözleri dolmuştu yavrumun ağzını açtım parmağımla kontrol ettim bir şey kaldımı diye. çok şükür rengi yerine geldi nefes aldı. Ama ömrümden ömür gitti bütün vücudum titredi zar zor kendime geldim. Çok korktum. Emerken genzine süt kaçıncada boğulacakmış gibi olurdu kaldırırdım hemen geçerdi ama ilk defa böyle ciddi bir şey oldu...
bu durumlarda napılabilir fikri olan var mı? bir daha olucak diye çok korkuyorum. kızımı yatağına bile götürmedim oturma odasında yatıyor şimdi kusar diye korkuyorum...
Saol canım valla emzirme eğitimine bile aldılar ama benim emzirme de herhangi bi sıkıntı yokmuş gögüs uçları çok hassas bide bebeğim çok sık emmek istiyo bu sebeple iyileşmiyo bi türlüEmzirdikten sonra bepanten sür ama emzirirken silmen lazim bide yanlis emzirmeden kaynaklanio netten emzirme tekniklerine bir bak
Teşekkür ederim canım allah razı olsun...geçmiş olsun bebegın ıyı olur en kısa surede umarım sende cok fazla üzme kendini benımde ılk haftalar acıyordu sımdı azaldı acısı göğüs uclarımda catlak ve yarıklar oluşmuştu...sakin ol bence telaş yapma mama vermende cok kötü degıl süt olmadıgı yetmedıgı yerde mama verıcez hepimiz yeterki doysunlar....
müjde bekliyoruz
Umut fakirin ekmeğiTüm annelerin sıkıntısı farklı farklı. Kimi gazdan muzdarip kimi sütten kimi uykudan. Ne okusak ne duysak mantıklı geleni yapmaya çalışıyoruz. Tuzsuz tereyağının göğüslere iyi geldiğini duymuştum. Hem bebek için de bir sakıncası yokmuş. Umut fakirin ekmeği, bir ihtimal denemeli :) Geçmiş olsun.
Bizde aldık canım ama çok kalındı ucu tutmadı bebeğim farklı bişi almayada fırsatım olmadı sen hangi marka kullandın?gecmis olsun canim.benimkide yaraydi gecmiyodu hemsire bana gogus koruyucu vermisti.gogsunun ucuna takiyosun ucunu koruyo.sonrada hemen gecti yarasi.cunku surekli emzirince azcik gecse sik emdigi icin tekrar devam ediyodu canim.onu bir dene istersen.ben cok faydasinni gordum :)) netten bakabilirsin.
kızlar yarım saat kadar önce bebeğimi emzirdim. emerken uyudu bende biraz dalsın diye beklerken birden kustu ama süt gibi değil biraz balgamsıydı. ağzını silerkeen uyandı kıpkırmızı kesildi bende kaldırdım sırtına vurdum biraz baktım kendine gelmiyor yüzüne su attım canlandı gözlerini açtı gözleri dolmuştu yavrumun ağzını açtım parmağımla kontrol ettim bir şey kaldımı diye. çok şükür rengi yerine geldi nefes aldı. Ama ömrümden ömür gitti bütün vücudum titredi zar zor kendime geldim. Çok korktum. Emerken genzine süt kaçıncada boğulacakmış gibi olurdu kaldırırdım hemen geçerdi ama ilk defa böyle ciddi bir şey oldu...
bu durumlarda napılabilir fikri olan var mı? bir daha olucak diye çok korkuyorum. kızımı yatağına bile götürmedim oturma odasında yatıyor şimdi kusar diye korkuyorum...
kızımda uyumuyor, o kucağımda ben uyuycam nerdeyse...
Gecmis olsun acaba balgam miydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?