canım tebrik edemedim bir türlüKızlar birisi varsa lütfen bana acil cevap 9 gün önce sezeryanla doğum yaptım idrar yolalrımda enfeksiyon olmuş ve emziriyorum .dr um ürispas isimli bir ilaç verdi bunu kullnırken emzirebilirsin dedi ama ben yinede tedrginim bebein dr una da sordum iç bişey olmaz dedi siz hiç bu ilacı kullnadınızmı yada e düşünüyorsunuz?
evet canım ben devam edeceğimKizlar kalan dozlari vurunacak misiniz?
okyanus suyu öneriliyor canım burun tıkanıklığına bende alamadım henüz en kısa zamanda eczaneden ulaşacağım bizimde aynı dert burun temizlemek işkenceKizlar ne yapsam, radyator yapiyo biliyorum,soguk alginligi degil,hepimiz tikali burun uyaniyoruz,bizim odadakine hep bi kase su koyardim,ihmal ettim bikac gundur oglum tikandi,sut damlatmaya calisiyorum ama nasil direniyo,mumkun degil tutturamiyorum,biraz tuzlu su mu yapsam,ama ne kadar tuz ne kadar su? Siz ne dersiniz?
maşalah canım sadece kucak istiyorsaKızlar, kızım uyanık olduğu zamanlar hep kucak istiyor. Ağlayıp duruyor kucağa alınca biraz susuyor. Normal mi böyle olması kendi kendine 2 dk. Fazla yerde durmuyor. Hep kucak hep kucak vede meme istiyor çok yoruluyorum. Malum artık uyanık kalma süreleri artmaya başladı. Napmalıyım..
hayirli olsun canim Allah hicbir derdini kederini gostermesin,amin,masallah tosuncuk oldugundan kanala girememistir,benim bir arkadasimda tombis oglu kanala sigmayinca sezeryan olmak zorunda kalmisti:)tekrar masallah size:)04.04.13 saat 07.32 de oğlumu kucağıma aldım bende elhamdülillah...
40+4 olmuştuk o gün suni sancıyla doğum başlatılacaktı ama bir gece öncesi kendi sancılarım başladı akşam 10dan gece 2 ye kadar sancı çektim sonra gittik hastaneye açılma 4 cm olmuş ama çocuk çok yukarda, kanalda değil dediler istersen bekleyelim ama sezeryanda olabilir dediler ben yinede sonuna kadar devam dedim doktorumuzu aradık geldi açılma 6 cm ve 8 cm derken hala çocuk inmedi kanalasonunda sezeryan olmak zorunda kaldım iki doğumu da yaşamış oldum çok şükür ki suni almama gerek kalmadı onunn da sonu böyle biticekti.
7 de ameliyata alındım genel anesteziyle,7.32 de oğlum dünyaya geldi benim uyanmam da 8.30 u buldu ameliyat sonrası sıkıntı yaşamadım ama şu an hala oğlumla ilgilenemiyorum tam anlamıyla inşallah o sıkıntılarda biticek.
oğlum en son ultrasonda 3900 dü fakat maşallah 4270kilo 56 cm doğdu yani zaten normal doğum anında çok hırpalanabilirmiş, bu nedenle her şeyin hayırlısı diyorum kendim ve sizin için...
ah canim aynen oyle,bizde var saf okyanus suyu kizlara kullaniyorum ama 2 aydan buyukler icin diyo, esime bi sorduriim bari yeni dogan icin olani varmiymisokyanus suyu öneriliyor canım burun tıkanıklığına bende alamadım henüz en kısa zamanda eczaneden ulaşacağım bizimde aynı dert burun temizlemek işkenceçok çabuk tıkanıyor yahuuuu annelik ne kadar farklı bir duygu bebeklerimizin her şeyinde endişemiz tavan yapıyor bugünlerde yine duygusalım ki ben
Kızlar, kızım uyanık olduğu zamanlar hep kucak istiyor. Ağlayıp duruyor kucağa alınca biraz susuyor. Normal mi böyle olması kendi kendine 2 dk. Fazla yerde durmuyor. Hep kucak hep kucak vede meme istiyor çok yoruluyorum. Malum artık uyanık kalma süreleri artmaya başladı. Napmalıyım..
Kizlar kalan dozlari vurunacak misiniz?
ben bu annelik işini beceremiycem sanırım
dün akşam kızım basbasbağırdı. normalde öyle bağıran bir bebek değildi hep kendini sıkardı ( 23 günlüğüz bu arada ) kucağıma alır gezdirirdim sakinleşirdi. dün sanırım ağlamayı keşfetti ortalığı birbirine kattı. gezdirdim emzirdim banamısın demedi emzirirken bile meme ağzında bağırıyordu. açtır diye mama yaptım yemedi. gece 1 gibi zar zor uyudu tabi eşiminde benimde artık pilimiz bitti. kızım ağladıkça ben çok korktum noluyor bi yerimi ağrıyor diye. kimyon rezene çayı yaptım ağlamaya başladığında hem bebeğe içirdim hem ben içtim gazı varsa rahatlasın diye. gündüz zaten bir boğulma tehlikesi geçirmiştik. bir de akşam emzirirken genzine kaçtı yine nefesi kesildi meleğimin. bu defa oturdum ağladım.
kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. eşim sen cesur insansın sen böyle yapıyorsan ben napayım dedi. haklıda ama söz konusu kızım olunca sanırım cesaret soğukkanlılık diye bir şey kalmıyormuş insanda.kızım ağladıkça kurmadığım senaryo kalmadı k.vald. göndermiştim salı günü onları geri çağırmaktan tutunda memlekete gidip bebişim büyüyene kadar bir annemlerde bir k.vld. kalmaya kadar. hatta bakıcımı tutsak yatılı diye neler geçti aklımdan. bi ara eşime şu çocuk dr. arada gelsin bizde kalsın nolur bu çocuğa bişeyler oldu dediğimi bile hatırlıyorum
rezenenin etkisiyle kızım şuan uyuyor eşim spora gitti birazdan gelir diken üstündeyim yine çığlıklarla kalkacak diye. ilk defa kızımla yalnız kalmaktan korkuyorum...
dün kızıma banyo yaptırdık hep k.vld. ile beraber yaptırıyorduk dikkatimi çekmemişti. dün kızımı yıkadıktan sonra üstünü giydirirken ellerinin mosmor olduğunu fark ettim. ondan önce yıkadığımdada biraz vardı hatta eşim sordu nden mor diye bende avcunu sıktıysa ondan olmuştur dedim. ama dün iki elide mosmordu neden acaba hiç böyle bişey yaşayan oldumu.. acaba suyumu soğuktu diyorum ama her zamanki gibiydi sanırım ayarı...
bi büyüseler şöyle 3 yada 4 aylık olsalar ele avuca gelseler demii....
slm kızlaarr annem gitti bugün yine yalnızım kızcığım uyuyo heran uyanabilir ödün kopuyor :))
kızlar doğum yapalı 17.günüm ama ilk günden sol taraftaki dikişimde hiç bi sıkıntı ağrı sızı yoktu hep sağ taraftan sıkıntı çektim 14 gün herşey tam olarak iyileşti rahatladım dedim ki sol dikişlerimde fena bi sızı başladı dikşle düşmüştü sanki dikişler açılmış gibi bi sızı var yürüyemiyorum bile dikişler açıldı desem 14gün sonra açılma olabilrmi ki kendimi zorlayacak bişey yapmadım bi süpürge açtım eve bide 5lik su taşımıştım başka bişeyde yapmadım bide parol içince sızı çok hafifliyor geçiyor gii oluyor acaba iltihaplanmamı oldu bilmiyorum ki doktorada hiç gitmek istemiyorum açıkcası. bu arada normal doğum yaptım
bi fikri olan varsa normal doğum yapan arkadaşlar kendi durumlarını yazabilirse çok sevinirim
slm kızlaarr annem gitti bugün yine yalnızım kızcığım uyuyo heran uyanabilir ödün kopuyor :))
kızlar doğum yapalı 17.günüm ama ilk günden sol taraftaki dikişimde hiç bi sıkıntı ağrı sızı yoktu hep sağ taraftan sıkıntı çektim 14 gün herşey tam olarak iyileşti rahatladım dedim ki sol dikişlerimde fena bi sızı başladı dikşle düşmüştü sanki dikişler açılmış gibi bi sızı var yürüyemiyorum bile dikişler açıldı desem 14gün sonra açılma olabilrmi ki kendimi zorlayacak bişey yapmadım bi süpürge açtım eve bide 5lik su taşımıştım başka bişeyde yapmadım bide parol içince sızı çok hafifliyor geçiyor gii oluyor acaba iltihaplanmamı oldu bilmiyorum ki doktorada hiç gitmek istemiyorum açıkcası. bu arada normal doğum yaptım
bi fikri olan varsa normal doğum yapan arkadaşlar kendi durumlarını yazabilirse çok sevinirim
merhaba kızlar,
bugün 43günlük oldu kızım. 40tan sonra kadın doğum doktorum kontrole çağırmıştı, bugün gittim. smear aldı, haftaya çıkıcak sonucu. dikişlerin tam iyileşmemiş henüz dedi (normal doğum yapmıştım), ama yumurtalıkların gayet iyi, hemen hamile kalabilirsin dedi, şaka gibi:) dikişlerden dolayı ilişki için enaz 15 gün daha bekle dedi, doğum sonrası ilişkide kuruluk, isteksizlik olurmuş, kayganlaştırıcı jel verdi. gerçi henüz öyle bir niyetim yok:) bide neyle korunacaksın, spiral takalım dedi, düşüneyim dedim:) emzirirken hap kullanılmıyormuş, 3aylık iğnede adet düzenini bozarmış, şişkinlik yaparmış vs, tavsiye etmedi. bakalım ne yapacağız...
bu arada geceleri uyumayan, uyusa bile 2-3saatte uyanan kızım iki gecedir 6saat uyuyor. önceki gece 12buçukta uyudu, sabah 6buçukta ben uyandırıp doyurdum. dün gecede 1buçukta çok uykum geldi, dayanamadım artık, verdim babasının kucağına yattım:) sallaya sallaya gece 3te uyutmuş, sabah 9da uyandı kızım. bugün hastaneye gitmişken çocuk doktorunada uğradım, 6saat uyuyor, uyandırıp doyurayım mı diye sordum. büyümüş artık senin kızın, gerek yok uyandırmana, o acıkınca kalkar, bırak istediği kadar uyusun dedi. ay inşallah bu sadece iki gecelik birşey değildir de hep uyur böyle...
birde ben tetenoz aşısının 3.dozunu yaptıracağım, hazirandaymış 3.doz. aşı kartımda öyle yazıyor. sizinkilerde öyledir sanırım.
Tmm canim. Ben de kararsiz kaldim. Yaptirsam bebegime bakamam gibi geliyor da.
Ben artik anneme biraktim napiyorsan yap dedim uyudum. Bnim uykusuzlugum pazar gunu basliycak. Annem olmiycak o zaman. Esim de bekledigim gibi ilgilenemiyor. Zaten ise gidiyor uyuyor.
Emin ol senin yasadiklarini hepimiz yasiyoruz. Bir ara ben de dusundum annemle gideyim bebegi biraz buyutelim diye.
Bizler yavas yavas ogrenicez, bebeklerimizi anliycaz. Kendini bunaltma.
Benimde 26.günüm sagda dikisim var sadece agri sizi yoktu düzelmisti ama bugun kot giydim disari cıktim o zarar verdi heralde acio simdi:-( umarım iltihap kapmamistirBen hiç vurulmadımmmm
Ellerde ayaklarda ve burun ucunda damarlar ince ve kan dolaşımı yavaş olduğu için çabuk üşürler dedi doktorumuz bize canm. Seninkinin de sebebi budur
Canım ben de normal yaptım. Dikişlerim sağlı sollu değil tek. İş yapmıyorum hiç. Ama oğlumla beraber puseti bayaaa bir ağır oluyor. İyileşme dönemi olduğu için sızı ve kaşınma olabilir. Benim de ara ara hafifteeeeen bi ağrı oluyo. Ve de tatlı tatlıııı kaşınıyor
Kaynanan niye gelmis ozaman anlamadim ben sorabilse insan keskekızlar bayadır yazmadım çünkü hala kayınvalidem bizde deliricem p.tesi kurtulucam inşallah kadın 12 saatlik uykusunun üzerine ben sabahlamışken başköşeye oturup kahvaltı bekliyor bütün gün hizmet bekliyor yani torununu kucağına almayı bile beceremiyor düşürcek gibi dizinin üstünde tutuyor altını açması falan imkansız tek bildiği şey sallamak beşiğin yaylarını bozdu durmadan sallıyor uyuyan çocuğu dur diyorum anlamıyor sıyırıcam diye kendimden korkmaya başladım bide öksürürken öpmeye devam ediyor şuanda sallıyor benim anladığım bu kadın 6 çocuğu sallayarak büyütmüş açsada sallamış toksada gazı varsada altı pissede sallamış durmuş böyle üşengeç biri olamaz allahım çok fena neyse kızlar ben tetenoz aşısı falan vurdurmadım ben sağlık ocağına hiç gitmedim gelmicem diye kağıt imzalayıp kurtuldum bi faydası olucağını düşünmedim topuk kanınıda hastanede aldılar zaten onlar sağlık bakanlığına heryere bildiriyorlarmış sağlık ocağı iş güzarlık yapıp bidaha alıyormuş ben 2.topuk kanınıda verdirmedim biz 45 günlük olduk 40mızın çıktığı gün bonyo yapıp gezmeye çıktık misafirliğe gittik bide cevahir avmye gittik ertesi günü mafoldum orda götürdüğüm mama devrilmiş çantaya kızım ağlayığ duruyor emziriyorum susmuyor uyumuyor cevahirin emzirme odasında geçirdim 1 saat emzirip susturup uyutana kadar uğraştım ve hemen evin yolunu tuttum bebekle gezmek çok zor gerçekten 40 muaynemizde felaketti ben zannediyorum dikişlere bakıcak doktor tamamen alt muaynesi yaptı doktor simir aldı baya bir ugrastı ışık koydu önüne of allahım süslenip gitmiştim bütün havam söndü kurcalamadık yer kalmadı çok şükür rahimde yumurtalıklarda normalmiş toparlanmış kızımla günler aynı geçiyor eve tıkanıp kaldık emzir üstüne mama ver alt değiltir gazıyla uğraş sonra sev allaha şükret ve ertesi gün böyle geçiyor günlerimiz he bide 40.günümüzü sayan eşimle ilk beraberliği gerçekleştirdik annesi yüzünden soğumuştum ya anında ısındık valla baya etkili oluyor birazcık ilkte acı oluyor yanlız tabi bide kendimi iyi hissetsem iyi olucak 20 kilo fazlamdan çatlaklarımdan ve kaynanamdan bir kurtulsam hayat daha güzel olucak kocam ve kızımla
canım merhaba benim oğlum 23 günlük acaba ne kadar ve günde kaç kere veriyorsun yaptığın çayı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?