2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba kızlar,

bugün 43günlük oldu kızım. 40tan sonra kadın doğum doktorum kontrole çağırmıştı, bugün gittim. smear aldı, haftaya çıkıcak sonucu. dikişlerin tam iyileşmemiş henüz dedi (normal doğum yapmıştım), ama yumurtalıkların gayet iyi, hemen hamile kalabilirsin dedi, şaka gibi:) dikişlerden dolayı ilişki için enaz 15 gün daha bekle dedi, doğum sonrası ilişkide kuruluk, isteksizlik olurmuş, kayganlaştırıcı jel verdi. gerçi henüz öyle bir niyetim yok:) bide neyle korunacaksın, spiral takalım dedi, düşüneyim dedim:) emzirirken hap kullanılmıyormuş, 3aylık iğnede adet düzenini bozarmış, şişkinlik yaparmış vs, tavsiye etmedi. bakalım ne yapacağız...

bu arada geceleri uyumayan, uyusa bile 2-3saatte uyanan kızım iki gecedir 6saat uyuyor. önceki gece 12buçukta uyudu, sabah 6buçukta ben uyandırıp doyurdum. dün gecede 1buçukta çok uykum geldi, dayanamadım artık, verdim babasının kucağına yattım:) sallaya sallaya gece 3te uyutmuş, sabah 9da uyandı kızım. bugün hastaneye gitmişken çocuk doktorunada uğradım, 6saat uyuyor, uyandırıp doyurayım mı diye sordum. büyümüş artık senin kızın, gerek yok uyandırmana, o acıkınca kalkar, bırak istediği kadar uyusun dedi. ay inşallah bu sadece iki gecelik birşey değildir de hep uyur böyle...

birde ben tetenoz aşısının 3.dozunu yaptıracağım, hazirandaymış 3.doz. aşı kartımda öyle yazıyor. sizinkilerde öyledir sanırım.

merhaba kızlar.... BUGÜN 23 GÜNLÜK OLDUK :) Tabiki hiçbirşey mükemmel değil oğlumun gaz sancısı var ama yavaş yavaş çözüyorum sanırım :) 18. günümüzde dr a gittik ve doktorum tebrik etti oğlum çok güzel kilo aldığı için. kıyafetleri küçük gelmeye başladı ve gıdığı çıkıyo:) Sanırım sütüm yarıyormuş :) şimdi uyuttum ve odasında ...
kesinlikle kolay günler geçirmiyoruz ama inanın bir daha bu günü bebeklerinizle yaşayamıyacaksınız! tadını çıkarın.
Bu arada spora başladınız mı ? dr 15. günden sonra başla dedi bana

04.04.13 saat 07.32 de oğlumu kucağıma aldım bende elhamdülillah...
40+4 olmuştuk o gün suni sancıyla doğum başlatılacaktı ama bir gece öncesi kendi sancılarım başladı akşam 10dan gece 2 ye kadar sancı çektim sonra gittik hastaneye açılma 4 cm olmuş ama çocuk çok yukarda, kanalda değil dediler istersen bekleyelim ama sezeryanda olabilir dediler ben yinede sonuna kadar devam dedim doktorumuzu aradık geldi açılma 6 cm ve 8 cm derken hala çocuk inmedi kanala sonunda sezeryan olmak zorunda kaldım iki doğumu da yaşamış oldum çok şükür ki suni almama gerek kalmadı onunn da sonu böyle biticekti.
7 de ameliyata alındım genel anesteziyle,7.32 de oğlum dünyaya geldi benim uyanmam da 8.30 u buldu ameliyat sonrası sıkıntı yaşamadım ama şu an hala oğlumla ilgilenemiyorum tam anlamıyla inşallah o sıkıntılarda biticek.
oğlum en son ultrasonda 3900 dü fakat maşallah 4270kilo 56 cm doğdu yani zaten normal doğum anında çok hırpalanabilirmiş, bu nedenle her şeyin hayırlısı diyorum kendim ve sizin için...

Kızlar, kızım uyanık olduğu zamanlar hep kucak istiyor. Ağlayıp duruyor kucağa alınca biraz susuyor. Normal mi böyle olması kendi kendine 2 dk. Fazla yerde durmuyor. Hep kucak hep kucak vede meme istiyor çok yoruluyorum. Malum artık uyanık kalma süreleri artmaya başladı. Napmalıyım..

Kizlar ne yapsam, radyator yapiyo biliyorum,soguk alginligi degil,hepimiz tikali burun uyaniyoruz,bizim odadakine hep bi kase su koyardim,ihmal ettim bikac gundur oglum tikandi,sut damlatmaya calisiyorum ama nasil direniyo,mumkun degil tutturamiyorum,biraz tuzlu su mu yapsam,ama ne kadar tuz ne kadar su? Siz ne dersiniz?

canım tebrik edemedim bir türlü gözün aydın olsun maşallah cici kızın kollarında artık şükürler olsun hasret bitti sağlıkla-keyifle,analı-babalı büyütmek nasip olsun kokla kocaman yerime annesi bu arada bence dr.unun önerdiği ilacı kullan genelde biz emziren annelere dozu düşük ilaçlar öneriyorlar dr. lar şifa olsun canım

Kizlar kalan dozlari vurunacak misiniz?
evet canım ben devam edeceğim hem sıradaki aşım kızımla aynı gün olacağız 25 nisanda bitsin bu işkence deyip devam edeceğim

okyanus suyu öneriliyor canım burun tıkanıklığına bende alamadım henüz en kısa zamanda eczaneden ulaşacağım bizimde aynı dert burun temizlemek işkence çok çabuk tıkanıyor yahuuuu annelik ne kadar farklı bir duygu bebeklerimizin her şeyinde endişemiz tavan yapıyor bugünlerde yine duygusalım ki ben

maşalah canım sadece kucak istiyorsa kızım hem kucak istiyor ve dediğin gibi hep memede de olmak istiyor veeee asıl bomba kucağımızda uyumak kesinlikle uyanana kadar kucağımızda kalmak istiyor en çok da baba kucağı tercihimiz

hayirli olsun canim Allah hicbir derdini kederini gostermesin,amin,masallah tosuncuk oldugundan kanala girememistir,benim bir arkadasimda tombis oglu kanala sigmayinca sezeryan olmak zorunda kalmisti:)tekrar masallah size:)

hepinize ayrı ayrı cevaplamak yazmak sohbet etmek istiyorumm ama inanın okumak ya da beğenmekle kalıyorum ne olur kusura bakmayın çok yoğunum aklımdasınız hep iyi haberlerimiz olsun öpüldünüz çokkkk

ah canim aynen oyle,bizde var saf okyanus suyu kizlara kullaniyorum ama 2 aydan buyukler icin diyo, esime bi sorduriim bari yeni dogan icin olani varmiymis

Hemde nasil normal:)asil yataginda oylece yatiyo hic kucak istemiyo desen anormal olurdu,ver babasina,biz 9 ay tasdik onlar keyif yaptilar,hadi bakalim simdi is basina

Kizlar kalan dozlari vurunacak misiniz?

Ben hiç vurulmadımmmm

Ellerde ayaklarda ve burun ucunda damarlar ince ve kan dolaşımı yavaş olduğu için çabuk üşürler dedi doktorumuz bize canm. Seninkinin de sebebi budur

Canım ben de normal yaptım. Dikişlerim sağlı sollu değil tek. İş yapmıyorum hiç. Ama oğlumla beraber puseti bayaaa bir ağır oluyor. İyileşme dönemi olduğu için sızı ve kaşınma olabilir. Benim de ara ara hafifteeeeen bi ağrı oluyo. Ve de tatlı tatlıııı kaşınıyor

Canım ben de anı dertten muzdaribim. Sadece kucak olsa yine iyi. Emmek emmek ve de emmek istiyorrrrrrrrr
Oğlum diyorum beni özlüyorsan ve yanımda olmak istiyorsan emmeden de ben sen alırım kucağına diyorumm

sütünüzden burnuna sıkın açılcaktır doktor önermişti bunu bana

birde elleriniz titremiyorsa yaparım diyorsanız küçük çatal iğneler var onun arkasıyla minnacık burnundan hemen alın

onlar daha yeni sizden ayrıldı kokunuzu ordaki rahatlığı özlüyor

benim koca 9 aylık danam bile emer yada göğsüme yatıp uyuyor

bol bol emzirin hem çok uslu bri çocuk olur hemde toplu olur

ama sakın kucağınızda gezdirmeyinnnn

yeri gelcek koşarak zıplayarak emzirceksiniz

ama ne olursa olsun emzirmeyi bırakmayın emdikçe çoğalır

canım ben de normal doğum yaptım 5.aya kadar yürürken afedersin altımda ağrı çektim ... dikişlerine iyi baktınmı temizledinmi ilaç veriyorlar ..şu ameliyatlarda kullanılan kırmızı suyla temizliyordum her tuvalette

merhaba ben de korunma yönteminden çok muzdaribim kızm 9 aylık ve sprial denedim sprialle hamile kalan çok birde aşırı kanama ve ağrı yaptı çıkarttırdım
emzirirken kullanılan hap var cerazette diye kesinlikle öneririm

6 ay geçtikten sonrada normal yasmin kullanıyorum en rahatı hap

Benimde 26.günüm sagda dikisim var sadece agri sizi yoktu düzelmisti ama bugun kot giydim disari cıktim o zarar verdi heralde acio simdi:-( umarım iltihap kapmamistir

Bugün ilk gezmemizi yaptık cok zorlanmadim ama bebek arabasinda aglayinca mecbur kucaga alioz bizimki sallayinca susan bebeklerden degil

kızlar bayadır yazmadım çünkü hala kayınvalidem bizde deliricem p.tesi kurtulucam inşallah kadın 12 saatlik uykusunun üzerine ben sabahlamışken başköşeye oturup kahvaltı bekliyor bütün gün hizmet bekliyor yani torununu kucağına almayı bile beceremiyor düşürcek gibi dizinin üstünde tutuyor altını açması falan imkansız tek bildiği şey sallamak beşiğin yaylarını bozdu durmadan sallıyor uyuyan çocuğu dur diyorum anlamıyor sıyırıcam diye kendimden korkmaya başladım bide öksürürken öpmeye devam ediyor şuanda sallıyor benim anladığım bu kadın 6 çocuğu sallayarak büyütmüş açsada sallamış toksada gazı varsada altı pissede sallamış durmuş böyle üşengeç biri olamaz allahım çok fena neyse kızlar ben tetenoz aşısı falan vurdurmadım ben sağlık ocağına hiç gitmedim gelmicem diye kağıt imzalayıp kurtuldum bi faydası olucağını düşünmedim topuk kanınıda hastanede aldılar zaten onlar sağlık bakanlığına heryere bildiriyorlarmış sağlık ocağı iş güzarlık yapıp bidaha alıyormuş ben 2.topuk kanınıda verdirmedim biz 45 günlük olduk 40mızın çıktığı gün bonyo yapıp gezmeye çıktık misafirliğe gittik bide cevahir avmye gittik ertesi günü mafoldum orda götürdüğüm mama devrilmiş çantaya kızım ağlayığ duruyor emziriyorum susmuyor uyumuyor cevahirin emzirme odasında geçirdim 1 saat emzirip susturup uyutana kadar uğraştım ve hemen evin yolunu tuttum bebekle gezmek çok zor gerçekten 40 muaynemizde felaketti ben zannediyorum dikişlere bakıcak doktor tamamen alt muaynesi yaptı doktor simir aldı baya bir ugrastı ışık koydu önüne of allahım süslenip gitmiştim bütün havam söndü kurcalamadık yer kalmadı çok şükür rahimde yumurtalıklarda normalmiş toparlanmış kızımla günler aynı geçiyor eve tıkanıp kaldık emzir üstüne mama ver alt değiltir gazıyla uğraş sonra sev allaha şükret ve ertesi gün böyle geçiyor günlerimiz he bide 40.günümüzü sayan eşimle ilk beraberliği gerçekleştirdik annesi yüzünden soğumuştum ya anında ısındık valla baya etkili oluyor birazcık ilkte acı oluyor yanlız tabi bide kendimi iyi hissetsem iyi olucak 20 kilo fazlamdan çatlaklarımdan ve kaynanamdan bir kurtulsam hayat daha güzel olucak kocam ve kızımla

Kaynanan niye gelmis ozaman anlamadim ben sorabilse insan keske doktor bana 2ay önermiyorum dedi gerci normal dogum benim belki ondandir

canım merhaba benim oğlum 23 günlük acaba ne kadar ve günde kaç kere veriyorsun yaptığın çayı ?

cnm benim kız çok gazlı değil allaha şükür ama yinede var günde bi defa 4 5 kaşık veriyorum ama bi sabah bni akşam verenlerde çok bebeğinin ihtiyacına göre ver sen ama en fazla 2 kez ver sende iç ara ara sütündeki gazı alıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…