2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canım ben de normal yaptım. Dikişlerim sağlı sollu değil tek. İş yapmıyorum hiç. Ama oğlumla beraber puseti bayaaa bir ağır oluyor. İyileşme dönemi olduğu için sızı ve kaşınma olabilir. Benim de ara ara hafifteeeeen bi ağrı oluyo. Ve de tatlı tatlıııı kaşınıyor[/QUOTE]

cnm temiz bakmaya çalışıyorum tabiki ama benim dikişler bi garip sağ ve soldaki dikişler içteydi makata doğtu olan dikiş dışta bi garip bi doğum yapmışım sanırım anlam veremedim ama doktor ikerken rahmin çokdağıldı dedi bakalım düzelmezse gidecem bi

Kaynanan niye gelmis ozaman anlamadim ben sorabilse insan keske doktor bana 2ay önermiyorum dedi gerci normal dogum benim belki ondandir

köstek olmaya gelmiş canım ben bunu anladım oturduğu koltuktan kalkmıyor sadece tuvalete gidiyor zahmet edip kızınada gitmiş doğum yaptığında 40ı çıkana kadar kalmış onada böylemi yardım etti merak ediyorum eşimde ne diceni şaşırıyor artık ben sezeryan oldum canım doktor 40 gün yasak dedi

merhaba kızlar bugun bıraz üzüldüm.. kontrolumuz vardı 3 haftada kızım sadece 500 gr almıs burda okuyorum ne guzel bebeklerınız baya kılo almıs ınsallah bızımkıde alır guzelce... sagıyorum sutum 70 ml falan cıkıyo tek memede tek öğünde.. doktor ıdrar tahlıli istedı eger temız cıkarsa ek mamaya baslarız dedi (

sadece yarım kılo almıç (((

cnm temiz bakmaya çalışıyorum tabiki ama benim dikişler bi garip sağ ve soldaki dikişler içteydi makata doğtu olan dikiş dışta bi garip bi doğum yapmışım sanırım anlam veremedim ama doktor ikerken rahmin çokdağıldı dedi bakalım düzelmezse gidecem bi[/QUOTE]
Benimde 3740 dogdu oglum doktor cok dagitti ama iyi toparladik dedi ic dikisleri bilmiyorum nekadar attı.daha kontrolünede var bence git ihmal etme

Aman temiz cıksinda mama ver neolcak sagligı yerinde olsun yeterki

iyi sabrediyosun ama esi icin katlaniyor insan.biz yakin oturuyoruz ugruyo 2günde bir bebegi oyaliyo bende etrafi topluyorum yoksa is yapamiyorum sana masallah 2 cocuk birden bakıyo gibisin

masalım işin zor be gülüm kaynanan önüne hizmet bekleyen sürekli oturan bir tipmiş tıpkı benim kaynanam gibi seni o kadar iyi anlıyorum ki ne çektik beeeeee :2: bol sabır diliyorumm dayan be canım o gider-gitmez acilen hava almaya gezmeye tozmaya bak yoksa eve kapanmak daha da artırır sitresini cici kızın nasıl kolik sancılarınız ne durumda :26: öptük sizi

bahar hoşgeldin diyemedim cici mart annesi nasılsınız kızınla yanlış okumadıysam tüp bebek tedavisiyle kucakladın kızını demi gözünüz aydın Rabbim sağlıklıca-keyiflice , analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah

amaaaaaaaaaaan artik bikkinlik getirdiler.kaynana kayinbaba poufffff!!!!
bilmiyorum sifacim neden bole yapiyolar?
hepside aynii yahuuu!!!!!!
buarada resimdeki bebisin sanirim coook sekermis Allah nazarlardan korusun canim :))

ooofff offf emiyor uyumuyor altını alıyorum uyumuyor gazını çıkarıyorum uyumuyor uyumuyor uyumuyor....bu gece bitsin istiyorum artık...çok sakin bir oğlum vardı aslında ama nazar değdi valla 2 gündür ne doğru dürüst eni uyutuyo nede kendi uyuyo... emiyo memede sızıyo yatağına yatırıyorum 5 dk sonra cıyaklıyor:)ya kucağımda sallanmak istiyo yada memede sızıp kalmak...yeni edindik bu huyu sanırım kucakçı olucak yandık.....

Sizin tam 40i cikma durumu olmus :) derler ya 40 inda degisir diye insallah hep oylr gider bizimde uykusuzluk devam yarin 40imiz cikiyo insallah uykusu degisir gazdan hic uyuyamiyo yavrum

arkadaşlar yenidoğan biberonu kullanmak lazım böyle durumlarda.
avent'inkinde 1 numara büyük gelir, 0+ yazan olmalı. onun ucu çok az ve çok küçük. aslında 1,5 aydan önce biberon önerilmiyor, sadece çok zorda kalırsanız, onda da dediğim gibi yenidoğan biberonu sadece. yoksa bebeiş kolaya alışıyor, memeden emmek zor geliyor. senin gibi bazı azimli anneler döndürebiliyor yine de.

bir de bir anne yazmıştı geçen gün, biberona alışan bebeğini avent'in kelebek ucunu takıp emzirmiş. biberon da kelebek uç da silikondan, bebeiş dönmüş emmeye. bence bu da çok önemli bir tavsiye, aklınızda olsun.

kilonuza dikkat ederek süt artırmak istiyorsanız su yeterli aslında. bulgur gibi taneli yiyecekler de yarıyor. ama en önemlisi azim, yani sütüm bol olacak çok bol akacak diye kendinizi koşullamanız. bunları ayşe öner söylemişti. umarım işinize yarar.

kızım uyumayı beceremiyo 7buçukta kalktı hala uyuyacak ana kucagında sallıyorum uyuyo gibi sallamayı bırakınca gözlerni açıyo
dün gece 10da uyudu 12ye doğru uyandı 4e çeyrek vardı uyudugunda 31 günlük oldu bugün 40i çıkınca düzelir diyorlar son 9 gün umarım düzelir

benım kızımda aynen öyle bı turlu dalamıyor derın uykuya bizde 7 martta doğduk aynı galiba

sizlerın bebekleri ne kadar kilo aldı arkadaşlar?

Nurse harvays dan bzide aldık geçenlerde.Ve 2 gündür kullanmaya başladı kızım.İnşallah faydasını görür.Kaç günden beri kabızlık vardı.Dün kayınvaldemle yanında bir arkadaşı geldiler.Kadın okudu kızıma nazara gelmiş bebeğin dedi.Sonra kucağıma aldığımda bir baktımki altını nasıl doldurmuş:18:Sevindim rahatlamasına doğru altını yıkadımHem şurubun hem duanın etkisi oldu sanırımİnşallah böyle devam ederO şurubun metnini duydukta aldık
Geçmiş olsun Allah şifa versin,içinize sinmiyorsa başka bir doktorada sorun
Slm kizlar bebisler uyandi, biz de ayaktayiz.
A.s Allah kolaylık versin aynen bendede öyle
sadece 1 saat uyudum, çok kötüyüm kızlar yaaaaaaaaaa
Allah yardımcınız olsun
Bugünlerde gelip geçer bütün bebekler böyle büyümedimiBir bakmışız yürümeye başlamış okullu olmuş inşallah.Zaman çok çabuk geçiyor,bu küçüklük günlerini özlerizde
Bizede bebekken gaz olunca kimyonlu su verirlermiş,bende geçende kızımın şurubu yokken kimyonlu su verdim ve biraz rahatlamıştı.Allah aratmasın kimsenin evini çocuksuz bırakmasın.
Allah hayırlı etsin darısıda bizim 40 ın çıkmasına pazartesi 1 aylık olucak inşallahDemekki uyku düzeni yavaş yavaş oluşuyor inşallah hep böylede devam etsin.Geceleri kalkmaktan keyif alıyorlar bu bebişlerDün bende gece lambasını kapattım geceyle gündüzü ayırt etmesi için.Başta biraz mırın kırın etti sonra sustu,Günü gününe uymuyor yani
Allah bağışlasınYani bencede küçük halleri bir başka ileride bugünleri özlemle hatırlayacağız ne kadar zorlansaktaBenim evde koşu bandı var önceden hergün spor yapıyordum ama şuan yapamıyorum.Gelen giden,bebiş uyanıyor 40 ından sonra inşallah yürümeye başlarım tekrardan birazda yorgunluk ve uykusuzluktan canım istemiyor:18:
Allah bağışlasın geçmiş olsun maşallahHerşeyde bir hayır vardır sağlığınız iyiyse ikinizinde önemli olan o.Aminn herkez için hayırlsıı olsun
Burun aspiratörüyle temizledinizmi oda rahatlıyor bayağı
Bugün ilk gezmemizi yaptık cok zorlanmadim ama bebek arabasinda aglayinca mecbur kucaga alioz bizimki sallayinca susan bebeklerden degil
Hadi gözünüz aydın ilk gezmesini yapmışsınız,darısıda bize.Yarın doktor günü ama onu saymıyorum ben,40 uçurmasına gidersem anlarım gezme olduğunu
Allah yardımcınız olsun,zor işler kolay değil.Dün benim kayınvaldemde geldi akşam.Çocuğa alıştırdınmı yalancı emziği diyor,bende allmıyor istemiyor napayım dedim.Ben tüm gün burada olsa alıştırırdım dedi.Bende gerek yok kızım çok sorunlu bir bebek değil,o kadar huysuzluk yapmıyor dedim.Hem yalancı emzik çokta sağlıklı birşey değil dedim,sustı kaldı.Böyle herşeye karışıldımı kimin olsa canı sıkılır.Allah yardımcımız olsun.İnşallah bir an önce kendi düzeninize dönersinizde bu sıkıntılı günlerde geçer.Sürekli kalacak değil,yakında giderse rahat edersiniz inşallah.Ama bence söyleyin sallaması sürekli iyi değil,çocuk alıştımı artık hep sallanmak ister,fikrinizi söyleyin bence
Ek mamaya başlarsınız olsun.Benimde yeterli gelmedi sütüm ve mamada veriyorum.Sağlıkları yerinde olsunda,alır inşallah kilo canınızı sıkarak bebeğede yansıtmayın onlar hissediyorlar herşeyi aslında
Hoşbulduk canım teşekkür ederim.Ben erken doğum yaptım.Pko vardı bende eşimdede bazı değerler düşüktü.Tüp bebeği yaz sonu düşünüyorduk aşılama bile yaptırmadan direk tüp bebeğe yönlenmiştik.Maddi paracı doktorların sayesinde.Ama ben hamile olduğumun farkına bile varamadım.Pko olunca adet düzensizliği oluyordu ben yine pkodan dolayı olduğunu sandım ama bebiş varmış.Allah büyük nasip ettimi bir şekilde oluyor.Ve kimseye aratmasın çocuksuz bırakmasın.3 yıllık evliyim bu arada
İnşallah düzelir bu durumlar çoğumuzda var,zaman geçtikçe uyku düzeni oturur inşallah.Benimkide yarın 1 aylık oluyor

amaaaaaaaaaaan artik bikkinlik getirdiler.kaynana kayinbaba poufffff!!!!
bilmiyorum sifacim neden bole yapiyolar?
hepside aynii yahuuu!!!!!!
buarada resimdeki bebisin sanirim coook sekermis Allah nazarlardan korusun canim :))
halbuki en hassas-en duygusal dönemdeyiz sinirlenmemek, gerilmemek ağlamamak elde değil azcık vicdan merhamet ve anlayış rica ediyoruz çok mu ki sabır be canım teşekkür ederiz teyzesi seninde miniğinin fotosunu görmek isterim amin canım cümlemizin evladını Rabbim nazarlardan korusun

aynı biz aaa memede sızıp kalma huyunu yeni edindiyseniz ne güzel canım halaaa rayna oturmadılar herhalde hepimizin özellikle uyku düzenleri bebişlerimizde napalım sağlık olsun sabredip bekleriz düzeni

bende öyle duydum canım bizim 40 ımız çıktı halaa düzen oturtamadık ki uyumadan nasıl büyüyecek bu minnak zamane bebeleri

kızım çok fazla kusuyor kafayı yemek üzereyim
canım kusması nasıl peki :26: sulu şekildeyse dert etme fazlayı kusuyordur ama süt kesiği gibi kesik kesik şekilde kusuyorsa bu üşüttüğünün belirtisidir terletmeden sıcak tutmaya bak bebeğini ve ayaklı alt pijamalardan giydiriyorsan içine mutlaka çorap giydir aynı sıkıntıları bizde yaşadık çünkü artık rahatız haa bu arada bebeğini yan yatırmayı unutma ALLAH korusun kusmuğu ciğerine kaçabiliyormuş sırt üstü yatıldığına :18: yan yatarsa sorun yok

anladım canım maşallah en kocamanından ki Yüce Rabbim mucizesini dilemiş miniğin kollarında artık hem erken gelmiş yaşamışsınızdır mutlaka ufak-tefek sıkıntılar onlarla geçmiş olsun ama artık her geçen gün büyüyor ve herşey rayna oturuyordur öp yerime hatta kokla canım benim bende kızım Azra yı 2. tüp bebek denememde kucağıma aldım veee 70 ay hasretle bekledikten sonra geldi müjdemiz amin canım benimde tek duam bu Rabbim kimselere özletmesin zor bir imtihan herkese dilediği vakitte sağlıklıca ve vaktinde sıkıntısızca nasip etsin inşallahhhh

Son düzenleme:
çıktım be kızım uyuyorken az da olsa ütü yapmalıyım mutlu hafta sonları bu arada hepimize bebişlerinizi yerime öpüp-koklamayı unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…