- 14 Ocak 2012
- 903
- 30
- 68
Selam kizlar herkes sorunlar yasiyor ankasilan bende arada yaziyorum ama pek cvp gelmiyor..sanirim hepimiz telasliyizbizim ayberkimiz kakasi yymusadi sukur ama hala gunde 1kez ben yaptiriyorum ve envok aptamile guvendigim icin o mamaya geri dondum..hero baby ysvrumun yuzunu sarartti soldurdu kan yok sanki ..aptamilde iyi gibi simdi ama istahi kesildi kuzumun (yemiyor 5saat ac kaldi dun uyandi mamafan azcik icti 30cc.filan onuda cikardi..kusuyor ve surekli migdesi bulaniyor uyukluyor geo..yavrumun nesi var (hayatim kararfi resmen nolur bisiy diyin neyapayim?
Kusma olayi bizde de var. vebek doyuyir ki fazlasini kusuyor, uzulme. Sutum az oldugunda bebegim kusmuyor. Eske kussa diyirum o zaman.Selam kizlar herkes sorunlar yasiyor ankasilan bende arada yaziyorum ama pek cvp gelmiyor..sanirim hepimiz telasliyizbizim ayberkimiz kakasi yymusadi sukur ama hala gunde 1kez ben yaptiriyorum ve envok aptamile guvendigim icin o mamaya geri dondum..hero baby ysvrumun yuzunu sarartti soldurdu kan yok sanki ..aptamilde iyi gibi simdi ama istahi kesildi kuzumun (yemiyor 5saat ac kaldi dun uyandi mamafan azcik icti 30cc.filan onuda cikardi..kusuyor ve surekli migdesi bulaniyor uyukluyor geo..yavrumun nesi var (hayatim kararfi resmen nolur bisiy diyin neyapayim?
geçmiş olsun canım. kakasına neden bu kadar takıldınki sen, sert mi kakası? benim kızımda 2günde bir ancak yapıyor kakasını, hatta bazen yaparken ağlıyor. doktora sormuştum ben, eğer kakası sert ve koyu renk değilse, sarı ve yumuşaksa 3günde bir de yapsa sorun değil değilmişti. bende aptamil kullanıyorum doğduğundan beri, hiç değiştirmedim, iştahla içiyor maşallah. bilmiyorum fayda ediyor mu ama her mamasına 5damla zeytinyağı damlatıyorum kabız olmasın diye. çok endişeleniyorsan bir doktora göster sen kusmasını felan, biz sadece tecrübelerimizi paylaşabiliriz burda, ne kadar yardımcı olur bilmem.
kızlar gaz ilacı sab simplexi banada doktor vermişti. zincoyu hergün kullan diye verdi ki pek olduğunu düşünmüyorum. sab simlexide 2-3saat gazdan ağlarsa ver dedi, öyle yapıyorum bende ve gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum ama çok nadir kullanıyorum, çok şükür öyle saatlerce ağlatan gaz krizimiz pek olmuyor.
sizler ilaç kullanıyormusunuz doğumdan sonra? ben kullanmıyordum birşey ama ctesi kontrole gidince doktor demir ilacı kullan deyip ferrum forte yazdı bana, aldım ama henüz başlamadım. ilaç kullanan var mı? birde 1haftadır sabah kalktığımda sol elimin baş parmağı uyuşmuş oluyor, hareket ettirdikçe eklemlerinden küt küt ses geliyor ki zaten acıyor, ağrıyor zor hareket ettiriyorum. bir saatte felan normale dönüyor, bişey kalmıyor. bikaç gün üzerine yatıyorum felan sandım ama 1haftadır da aynı parmağın üzerine yatmıyorumdur heralde, incitmiş olsam sürekli acır, bir saate geçip ertesi sabah tekrar başlamaz. sonradan acaba kalsiyum ya da başka birşey eksikliği felan olabilir mi diye düşündüm. sizce alakası var mıdır, sorsam mı bir doktora?
Kızlar ya benim oğlum kaka yaparken zorlanıyor. Kabız değil şu saat oldu 3. -4 kere altını değiştirdimm kakalı kakalı az falan da değil ama kaka yaparken ıkınma basladıııı... İki gündür uykusu da bozuldu. Kaka derdine habire uyanıyorrrrrr. Sizlerde var mı böyle sıkıntı
Sagol cnm.hero babyde basladi sorun zaten istasiz iciyodu ve kusuyodu..aptamile dondum oyuzden yine ayni..mama icmiyor sutumde yok ve nerdeyse 22 saat uyuyor hep uyku halinde ve neyapsamda uyanmiyoorcnm gecmis olsun..daha kucuk olduklari icin pek bi degisiklige gelmiyorlar..mamayi degistirmissin tekrar donmussun..tad degisikligi istahini kesmis olabilir..
bilemedim ki cnm bi cocuk dr unuza sor istersen. senin sutun yeterlimiydi.en azindan gunde verdigin mama sayisini azalt.... ama en dogrusu cnm dr la gorusmek...
geçmiş olsun canım. kakasına neden bu kadar takıldınki sen, sert mi kakası? benim kızımda 2günde bir ancak yapıyor kakasını, hatta bazen yaparken ağlıyor. doktora sormuştum ben, eğer kakası sert ve koyu renk değilse, sarı ve yumuşaksa 3günde bir de yapsa sorun değil değilmişti. bende aptamil kullanıyorum doğduğundan beri, hiç değiştirmedim, iştahla içiyor maşallah. bilmiyorum fayda ediyor mu ama her mamasına 5damla zeytinyağı damlatıyorum kabız olmasın diye. çok endişeleniyorsan bir doktora göster sen kusmasını felan, biz sadece tecrübelerimizi paylaşabiliriz burda, ne kadar yardımcı olur bilmem.
Kakasi cok sertti kabizdi yani..biraz yumusadi ama kendi yapmiyor(artik ona alistim Ama simdi Cok keyifsiz istahsiz kusuyor hep uykusunda bile migdesi bulaniyor..soguk mama vermedim ev sicak ustunu hep iyi ve sij degistiriyorum neoldu bebegime yaa ( halsiz dustu hep uyuyorr dkr.goturcem (
kızlar gaz ilacı sab simplexi banada doktor vermişti. zincoyu hergün kullan diye verdi ki pek olduğunu düşünmüyorum. sab simlexide 2-3saat gazdan ağlarsa ver dedi, öyle yapıyorum bende ve gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum ama çok nadir kullanıyorum, çok şükür öyle saatlerce ağlatan gaz krizimiz pek olmuyor.
sizler ilaç kullanıyormusunuz doğumdan sonra? ben kullanmıyordum birşey ama ctesi kontrole gidince doktor demir ilacı kullan deyip ferrum forte yazdı bana, aldım ama henüz başlamadım. ilaç kullanan var mı? birde 1haftadır sabah kalktığımda sol elimin baş parmağı uyuşmuş oluyor, hareket ettirdikçe eklemlerinden küt küt ses geliyor ki zaten acıyor, ağrıyor zor hareket ettiriyorum. bir saatte felan normale dönüyor, bişey kalmıyor. bikaç gün üzerine yatıyorum felan sandım ama 1haftadır da aynı parmağın üzerine yatmıyorumdur heralde, incitmiş olsam sürekli acır, bir saate geçip ertesi sabah tekrar başlamaz. sonradan acaba kalsiyum ya da başka birşey eksikliği felan olabilir mi diye düşündüm. sizce alakası var mıdır, sorsam mı bir doktora?
bence bi an önce doktora götür, hem kilo alımına falan da bakar, uyumasını ve kusmasını sorarsın. 22 saat çok gibi sanki uyku için..Sagol cnm.hero babyde basladi sorun zaten istasiz iciyodu ve kusuyodu..aptamile dondum oyuzden yine ayni..mama icmiyor sutumde yok ve nerdeyse 22 saat uyuyor hep uyku halinde ve neyapsamda uyanmiyoor(
Kızlar bebeğimin en çok uyurkenki halini seviyoruz. Sessiz sedasız :) uyandığı zaman 1 saat uyanıksa bunun 15 dakikasını susarak 45 dakikasını ya ağlayarak ya da mızırdanarak geçiriyor. Kucağa alıştırmamak istiyorum ama emerken kucakta, gaz için kucakta, ağlayınca kucakta. Ee nasıl alışmayacak ki? :)
Papatyam nazara gelme nazara gelme :)
evet cnm yaz bi gelsin mutlaka ayarlayalim..gercekten guzel olur..
univ. 1den beri esim hayatimdaooo baya olmus bea :-D:-D
arkadaşlar kızımın altını temizleyemiyorum....
nasıl anlatsam şimdi bilemedim...
kızımın malum yerinin iç kısımlarında hala beyazlıklar var ıslak mendille temizlemeye çalıştım hatta bugün kulak çöpüyle temizleyeyim dedim biraz çıktı ama hala beyaz duruyor. sizler nasıl temizliyorsunuz. korkuyorum enfeksiyon kapacak diye..
Azonce bebelac verdim gunlerden beri ilk defa mamasini bitirdi:)agladim sevinctenbence bi an önce doktora götür, hem kilo alımına falan da bakar, uyumasını ve kusmasını sorarsın. 22 saat çok gibi sanki uyku için..
ben de aptamil conformil kullanıyorum, hiç değiştirmedim, kabızlık iştahsızlık yapmadı... her bebek aynı olacak diye bişey yok tabi ki ama bence en kısa sürede bu şikayetlerle bi doktora göster kuzuyu..
Selam kizlar herkes sorunlar yasiyor ankasilan bende arada yaziyorum ama pek cvp gelmiyor..sanirim hepimiz telasliyizbizim ayberkimiz kakasi yymusadi sukur ama hala gunde 1kez ben yaptiriyorum ve envok aptamile guvendigim icin o mamaya geri dondum..hero baby ysvrumun yuzunu sarartti soldurdu kan yok sanki ..aptamilde iyi gibi simdi ama istahi kesildi kuzumun (yemiyor 5saat ac kaldi dun uyandi mamafan azcik icti 30cc.filan onuda cikardi..kusuyor ve surekli migdesi bulaniyor uyukluyor geo..yavrumun nesi var (hayatim kararfi resmen nolur bisiy diyin neyapayim?
alışsın kucağa ne olacak ki
bak bende iki tane
ikisi de sürekli kucağımda
hiç zoruma gitmiyor
yavrumu kucağıma alıp sıcaklığımı vermeyecem de kime verecem diye düşünüyorum
boş ver bence şurada kucakta gezecekleri en fazla bir yıl
inşallah gelmiyoruzdur nazara
Eltimin çocuğu koca tosun olmuştu inmiyordu kucağından. Hani adeta eltimin sağ kolunda bir yuva yapmıştı :) Çocuk uyanık olduğu her daim oradaydı. bayağı bir zorlanmıştı kadıncağız. Şimdi ben de o halde olmaktan korkuyorum açıkçası.
Amin. Kem gözlere şiş :)
Kızlar ya benim oğlum kaka yaparken zorlanıyor. Kabız değil şu saat oldu 3. -4 kere altını değiştirdimm kakalı kakalı az falan da değil ama kaka yaparken ıkınma basladıııı... İki gündür uykusu da bozuldu. Kaka derdine habire uyanıyorrrrrr. Sizlerde var mı böyle sıkıntı
Kızlar emzirirken vücudunuzun farklı yerlerinde sızı hissediyor musunuz? Özellikle emdiği göğsünüzün tarafındaki kolunuzda ve sırt bölgenizde. İnce ve acı dolu bir sızı giriyor bana, anlam vermekte zorlanıyorum normal mi bu acaba.
[B
canım hiç kurcalama
bana daha hastanedeyken söylediler
o arayı sakın temizleme diye
orada orayı koruyan özel bir nem varmış
o nemi kaybederse kendini temizleyemez mikrop kapar dediler
zamanla geçecek dediler[/B]
arkadaşlar kızımın altını temizleyemiyorum....
nasıl anlatsam şimdi bilemedim...
kızımın malum yerinin iç kısımlarında hala beyazlıklar var ıslak mendille temizlemeye çalıştım hatta bugün kulak çöpüyle temizleyeyim dedim biraz çıktı ama hala beyaz duruyor. sizler nasıl temizliyorsunuz. korkuyorum enfeksiyon kapacak diye..
benim oglumda aynen oyle ama yaninda baska belirtilerimiz de var,her emmeden sonra kusma,hemde 2-3 kez,basi ve sirti geriye atip bacaklari tam gererek aglama (yay gibi geriye dogru) surekli ikinma (kabizlik yok),gaz problemi olmadan (cok kolay gaz cikarir masallah) gaz sancisi cekme. Teshis asit reflu, tedavi anne sevkati :) tabi bebegi oturur pozisyonda emzirmek,mutlaka gazini almak,emdikten sonra yarim saat kadar yari oturur pozisyonda tutmak (benimki o pozisyonda uyumaya bayiliyo :)) birde laktoz alerjiside ayni belirtileri verirmis,doktor onuda atlamayalim sen sut ve sut urunlerini diyetinden cikar,bir ay sonra bi daha bakalim dedi,kilo alimimiz iyi oldugundan 2 ay kontrolumuze kadar boyle devam edicez,sizde de ayni belirtiler varsa mutlaka doktorunuza danisinKızlar ya benim oğlum kaka yaparken zorlanıyor. Kabız değil şu saat oldu 3. -4 kere altını değiştirdimm kakalı kakalı az falan da değil ama kaka yaparken ıkınma basladıııı... İki gündür uykusu da bozuldu. Kaka derdine habire uyanıyorrrrrr. Sizlerde var mı böyle sıkıntı
benim oglumda aynen oyle ama yaninda baska belirtilerimiz de var,her emmeden sonra kusma,hemde 2-3 kez,basi ve sirti geriye atip bacaklari tam gererek aglama (yay gibi geriye dogru) surekli ikinma (kabizlik yok),gaz problemi olmadan (cok kolay gaz cikarir masallah) gaz sancisi cekme. Teshis asit reflu, tedavi anne sevkati :) tabi bebegi oturur pozisyonda emzirmek,mutlaka gazini almak,emdikten sonra yarim saat kadar yari oturur pozisyonda tutmak (benimki o pozisyonda uyumaya bayiliyo :)) birde laktoz alerjiside ayni belirtileri verirmis,doktor onuda atlamayalim sen sut ve sut urunlerini diyetinden cikar,bir ay sonra bi daha bakalim dedi,kilo alimimiz iyi oldugundan 2 ay kontrolumuze kadar boyle devam edicez,sizde de ayni belirtiler varsa mutlaka doktorunuza danisin
Kizlar ben oturup agliyorum artik(cook uzgunum yavrum icmiypr hemde hic agzina bisiy surmuyor zorluyorum yok banamisin demiyor (azonce coknzorladim yarim saat boyunca agladi icmemek icin israr ediyor ac acina uyudu simdi (delircem (ogurup duruyorr migde bos olsa kuscakk (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?