Merhaba kizlar, hep nisan annelerinde paylasim yapmistim gebelik boyunca ama benim kiz birazcik sabirsizmis 36+1'de hayata merhabasini aglayarak verdi :) 13 Mart'ta kucaklastik cok sukur artik ben de Mart annesiyim anlayacaginiz.. Merhaba herkeslere :)
Gunaydin kizlarr..dun nette cok arastirdim kusan bebege sekerli su ve ilik su verin yaziyordu gece sekerli su yapip verdim..once suratini eksitti mama sandi sekerli suyun tadini begenip biraz icti:))ve mamada zorlamadim..oylece uyuttum onu..zorlamayin diye cok yazilmis dr.lar..masallah gece 3saatte bir uyandi..50ml.icti sonra birakti gazini cikarrtim ardindan diger yarsini verdim icti:))hemen kaldirmadim busefer kusmasin diye 10dk.sonra filan kaldirdim..gazini cikarmak icin..iyi gibi simdi..insallah boyle devam eder..benim bebegim oyle istahliydi ki..100 veriyordum hala istiyordu..1 saatte bir acikiyordu mamayi havada kapiyordu bitirmesi 1dkkayi buluyordu..gelisimi cok iyidi..gorenler tombik diyordu..birkac kez alisberis merkezine gittik..bakan bakana cok korktum nazar degcek diye ve galiba nazara geldi..simdi zayifladi yanaklar coktu..poposu bile kucuck kaldi
o kadar bekledim bekledim ama kucuk beyimiz tesrif etmeyince 1 nisanda dunyaya geldi oglum, 1cmik acilmanin ardindan suni sanci vererek denedik ama 6 saatin ardindan sadece sanci varken acilmam en fazla 3cm e ulasti cocuk da sikintiya girince acil sezeryan yapildi. Cok korkmustum ama korktugumdan daha iyi cikti sezeryan. Oglum simdi sekiz gunluk sarilik oldu birgun foton tedavisi gordu. Malesef 300 gram kilo kaybetti ama sanirim artik yeniden toparlamaya basladi. Annem sut yapar diye bulgur pilavi yapmisti dun cocuk butun gece gazdan uyumadi, anca toparladi kendini. Siz siz olun bulgur yemeyin cocuk telef oldu resmen
Annelige gelince Allah bu muhtesem duyguyu herkese tattirsin, cunku mucizeye bakip bakip bu benim icimde tekme atan mi simdi diye hayretlerle onu izliyorum.Daha bir hafta gecemsine ragmen beni ayirt etmesi baskalarinda aglarken bana gelince susmasi inanilmaz birsey.Annelik tarif edilemez bir duygu gercekten, onu ilk gordugumde asik oldum hem yillardir taniyormus hep benimmis gibi hem de ilk defa karsilastiginda sirilsiklam asik olmusum gibi. Butun dualarim bu duyguyu tatmayi hayal edenlerle ve Allah bizi mucizelerimizden hicbir zaman ayirmasin diye....
slm kızlarrr
dün ikinci test için götürdm kızımı allaha şükür iki kulağıda geçti bu sefer orada 2 kulağıda geçmeyn bi anne vardı içim sızladı valla çok üzldüm allah o durumda olanlra yardım etsin
dikiş sızımda geçti bakalım şimdilik tekrar ederse gidecem doktora bakalım
bu arada kızlar sütm iyice azaldı yaaa deli oluyorum iki göğüsden toplam 30cc çıkıyor önceden tek göğüsden 50 cc çıkıyodu annem buradayken bi kaç gece hiç emziremedim annem mama yapıp vermiş o geceer hep yatağa akmıştı sütüm yani kısacasıbi kaç gün çok emiremedim ondan mı oldu acaba ne yapacağımı bilmiyorum şimdi zırt bırt mememi veriyorum ağına humana felan içiyorum sizdede oldumu böle şeyler
kızlar selam, 40. gün için özel bişeyler yaptınız mı?
Selamm kizlar zor bi gecenin ardindan inanilmaz dinamigim ama piskolojimm bozuldu kynanamlar ynmda resmen ellerini yikamadan seviyolar oglumu ne zaman uyansa onlariyanina gtrmek zorunda kallliyorum esirgiyomusum gibi laf sokuyolar henuz 9 gunluk yeni yeni uyanik kaliyo emip uyuyo sevemiyorum bile kendim gozleri acikken emzirmeye odama getiriyorum ona bile surat salliyolar annem ynmdaydi onla bi itismeler laf sokmalar falan gorsrniz dalacaktim dun kalkip yemek bile yapmamis eskileri yedik annem de gitti kimse benle ilgilenmiyo kocam da bi degisik oldu anlamadim lohusa kim bu evde en azindan annem varken kndimi degetli hissediyodum o da gitti haftaya gelcek iyice canim skldi gitseler de kurttulsam
aramiza hosgeldiiiiiin canim :))
buarada merak ediyodum dogurdunmu diye.
gecenlerde msjini gorunce bebeginle alakali seyler solemissin ozaman anladimki SONUNDA dogurmussun :))
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah.
inan bu topikte solediklerini yada benzerini yasamayan kalmadi sanirim :))
oda olur insallah.giderler merak etme.
biliyorumki cook zor bir durum ama gun gectikce dahada iyi hissediyosun kendini.
etrafinda bole insanlar olsa bile.ben oyleyim sendede ayni seyin olcani dusunuyorum.
birazda hassaslik var tabi.gecer insallah canim :))
Selamm kizlar zor bi gecenin ardindan inanilmaz dinamigim ama piskolojimm bozuldu kynanamlar ynmda resmen ellerini yikamadan seviyolar oglumu ne zaman uyansa onlariyanina gtrmek zorunda kallliyorum esirgiyomusum gibi laf sokuyolar henuz 9 gunluk yeni yeni uyanik kaliyo emip uyuyo sevemiyorum bile kendim gozleri acikken emzirmeye odama getiriyorum ona bile surat salliyolar annem ynmdaydi onla bi itismeler laf sokmalar falan gorsrniz dalacaktim dun kalkip yemek bile yapmamis eskileri yedik annem de gitti kimse benle ilgilenmiyo kocam da bi degisik oldu anlamadim lohusa kim bu evde en azindan annem varken kndimi degetli hissediyodum o da gitti haftaya gelcek iyice canim skldi gitseler de kurttulsam
aramiza hosgeldiiiiiin canim :))
buarada merak ediyodum dogurdunmu diye.
gecenlerde msjini gorunce bebeginle alakali seyler solemissin ozaman anladimki SONUNDA dogurmussun :))
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah.
inan bu topikte solediklerini yada benzerini yasamayan kalmadi sanirim :))
oda olur insallah.giderler merak etme.
biliyorumki cook zor bir durum ama gun gectikce dahada iyi hissediyosun kendini.
etrafinda bole insanlar olsa bile.ben oyleyim sendede ayni seyin olcani dusunuyorum.
birazda hassaslik var tabi.gecer insallah canim :))
Bizde birlikte degiliz ama yakinız. O da geldiginde cocuk emerken bile getir bakayim diyobenim vermek istemedigimi düsünüyolar sanırım ama bebek daha bunlar oyun cocugu deilki emiyo uyuyo
Ayni evde olunca zor benimkinın bi zarari yok sadece bebegi paylasamiyo onun haricinde iyidir. Bide esler cok önemli dengeyi kurmak onlara düsüyor.lohusasinda hiç cekilmez simdi ama sabret sonra bol bol bebeginle basbasa kalcaksınBizimki farkli sehirden geldigi icin ynmda aslinda grmcem 5 dk mesafede oturuyo inadindan ona da gtmiyo annem burdayken rahat edelim diye gorumcem yirtti kendini bende kal diye gitmeedi fesatligindan Allah yardimcimiz olsun sekerim
canım öyle bişey olsa doktorun da söylerdi, hiç takılma hemşireye.. kendini bu kadar üzeceğine ara doktoru sor hemşire böyle böyle dedi diye.. hem öyle olsa doktor hemen başlatırdı mamayaselam kızlar bugün cok üzgünüm...gecen gün yazmıstım cumartesı doktor kontrolune gıttık 500 gr almıs 3 haftada bebısım doktor az dedi ama ıdrar tahlılıne bakalım ona göre ek mama verırız bırazcık dedi..kusmasıda var bebegın o yuzden...o gn üzülmüştüm,bugün aşı için saglık ocagına gittik hemşire beni mahvetti üzüntüden bu kadar az kılo alan bebek hiç görmedim dedi bilrubinleri artar tsh artar zeka geriliği olabilir büyük ihtimal dedi,cok acıyarak alan baktı çok moralim bozuldu..saglık ocagında 4 kılo ölçüldü kilosu...az kilo alınca zeka gerılıgımı oluyor bunu duyan varmı hiç ??
sizlerde kilo sorunu yok sanırım o yüzden pek bişey yazan olmuyor
selam kızlar bugün cok üzgünüm...gecen gün yazmıstım cumartesı doktor kontrolune gıttık 500 gr almıs 3 haftada bebısım doktor az dedi ama ıdrar tahlılıne bakalım ona göre ek mama verırız bırazcık dedi..kusmasıda var bebegın o yuzden...o gn üzülmüştüm,bugün aşı için saglık ocagına gittik hemşire beni mahvetti üzüntüden bu kadar az kılo alan bebek hiç görmedim dedi bilrubinleri artar tsh artar zeka geriliği olabilir büyük ihtimal dedi,cok acıyarak alan baktı çok moralim bozuldu..saglık ocagında 4 kılo ölçüldü kilosu...az kilo alınca zeka gerılıgımı oluyor bunu duyan varmı hiç ??
sizlerde kilo sorunu yok sanırım o yüzden pek bişey yazan olmuyor
merhaba kızlar
dışarda mevsimle alakalı ses çıkartan kedileri bebeğimin sesi zannedip sürekli koşmaktan yoruldum tuvaletten koşarak çıktım sussun artık şu kediler
Bu durum sadece benim başımda var sanıyordum okuyunca çok güldüm.Benimde canımı sıkıyo şu kediler hafta sonu telsiz alcam ve telsizle gezcem artık.
Off yeni huyumuz emerken agliyo ikinio gazi var anliyom aliyorum omzuma cikarmaya calisiyom sakinlesiyo tekrar meme veriyorum biraz emdikten sonra yine ayni sey ac kalicak diye endise ediyorum:-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?