2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar normal doğum yaptım ve hemoroidim çıktı bugün resmen azdı aşırı ağrı yapıyo bebeğime bakamıyorum neredeyse bu durumda olan var mı ne yaptınız?

Bebeğim sürekli ıkınıyorrrrr ne yaparsam yapayım uykuda 5 dk bir ıkınıyor gece gündüz farketmiyor psikolojim bozuldu nerdeyse hiç uyuyamıyorm ıkındıkça kucağıma alıyorum halbuki gazı da çıkmış oluyor var mı bebeği sürekli ıkınan

1. ay kontrolünde doktor bize artık sürekli ıkınabilir korkmayın, gazı olmasa da ıkınmak isteyebilir demişti. bizde olmadı bu sürekli ıkınma ama normal bişey olarak söyledi yani doktor bunu.
kucağına almamayı denesene, belki kendi kendine geçirebilir? böylece sen de rahat edersin.
yine de içine sinmezse yarın doktoru arayıp bi sor istersen..

Kızlar normal doğum yaptım ve hemoroidim çıktı bugün resmen azdı aşırı ağrı yapıyo bebeğime bakamıyorum neredeyse bu durumda olan var mı ne yaptınız?

Bende normal dogum yaptım. Demir hapı kullaanıyorum kabızlık yapıyor dün bende çok kötüydüm bugün demir hapını almadım daha iyiyim.bebegim biraz büyüsünde doktora gidicem o arada kabız olmamaya çalışmalıyız

Bu arada bugün devlete götürdüm yenidogan diye sıra alıyosunuz zaten bekleme olmuyo hemen doktor görüyor şikayeti varmı diye sordu hiç bakmadı bebege kalça usg yazdı hemen çektiler tekrar göstermefik doktora özeldekine göstericez.
Özel saglık sigortası yaptıran varmı bebegine

canım çok geçmiş olsun, inşallah birşeyi yoktur kuzunun da nazlanıyordur ama neden burda zaman kaybediyorsun sen, götürsene bir doktora. Allah korusun birşey varsa çözümü bulunur.

Malesef burda acile gitsem bisiy yapmiyorlar yarin cocuk dr.una goturun dicekler..doktor kitligi var bide2 tane.birinin kulaklari duymuyor anlamiyor bisiy biisiy soruyosun azarliyor sacma cvplar veriyor.bebegim kabizken gittim ma miktarini cogalt dedi dalga gecer gibi..altini actiriyor bakmiyor..giydiriyirum git disarda giydir diyor..hele yavrum kakasini yapamiyir deyince verdigi cvp buraya gun yapmaya gekmedik oldu ne akakaysa..mama olarak kabizlik icin aptamik ar veermis..kusan bebekler icin olani ki ozaman kusmasi hic yoktu..digerin gitmedim ama ablam gitmusti..cocugu hafif soguk alginligi icin hastaneye yatirdi ve gunlerce tuttu hic yoktan..vevagir serum ilaclar verip cocugu iyice hasta etti..ozele gitsem ozelde dogum yaptim bir ebe gelip aniden oglumun agzina elini soktu neymis emme refleksine bakmismis..elleri pis yeni dogan bebege bu yapilirmu?ki emerkende gordu..neden elini sokuyosun deyince cocuk dk.sikayet etmus beni geldiginde cocugun hicbisiyle ilgilenmedi ziyaretime gelenleri kovdu!bebegimi soydu birakti sinirli sekikde cikti( yani sirf bu yuzden kendi dk.uma cikamiyorum sezeryan eden dk.umda dusman oldu bana hemen cikisimi verdi ben ayaga kalkamadan..ilgilenmedi hicc..biz yavrumla dip odada kimsesiz kaldik(zaten tum sorumlu doktor beni mahvetti yavrumu emziremedimm..kesip birakti beni..sutum acidan gelmedi zaten kucagima hic alamadim..orda kasikla verinde demediler biberona mama yapiverdiler
(benim sutum gelene kadar yavrum alisti biberona..sagdim geleni verdim 10ml.anca cikiyordumamalarr yavrum sevmiyor iste..hasta yapiyor cocugu..cildircam..4.aya gelsem ek gida vericemm offffff aksilijkler benim pesimi birakmiyor(

Canlarım ıyı geceler.anneligin en guzel ve en zorlu devresındeyız hepımız.bugun oglumla dısarı cıktık.etrafıma bakarken bırden ınsan kalabalgı dıkkatımı cektı ve kendı kendıme dedımkı bunca ınsanda bebektı ve hepsını annelerı bugune getırdı.allah bızede saglıkla yavrularımızı buyutmeyı nasip etsın.sıkıntıda olan arkadaslarım dua edın rabbım hepımıze yardımcı olsun.o kucuk meleklerın bıze cok ıhtıyacı var.bu arada calısan anneler is goremezlık ödenegı bılınen adıyla dogum parası ıcın gırısımlerınız oldu mu.ben tum evrakları ıs yerıne verdım asılları bende ama hala baglı oldugum sgk ya goturmedım.sızler neler yaptınız.

Arkadaslar dikisli normal dogum yapanlar bana bi yardimci oluuuunnn lutfennn.ben 23martta nrml dogum yaptim.hic dinlenmeyince hafif acilma oldu.dra gittim enfekte vr dedi ilac verdi.simdi agrim yok ama epizyotomi olan bolgede sislik gibi bisi var.bu bole mi kalck ya da ne zmn gececk.deneyimi olan arkdslr paylassin ya lutfen

cnm allah yardim etsin ya diger yazinida okudum..olmazsa bi cevre il e gidin dr icin yada baska ilceye bilemedim yani..senin halledebilecegin birsey degil...cok gecmis olsun...

[cQUOTE=edlin;29779366]cnm ayni seyler benim kuzuda da var..sen bunlari sayinca mi dr reflu teshisi koydu ve alerjide olabilir dedi..daha nelerle karsilasacaz acaba...
alerjinin kesin olup olmadigi nezaman belli ollacak ve ilac tedavisi yok yani oylemi...[/QUOTE]
Evet belirtileri soyler soylemez asit reflu dedi, zaten oglum muayene sirasinda da iki kez kustu,kesin teshis icin tetkikler yapilmasi gerekiyor ama hem kilosu iyi hemde daha cok kucuk hirpalamayalim dedi,alerji de bir ihtimal onun testi cok sonra,ben 4 gundur sut ve sut urunu yemiyorum,henuz bi degisiklik yok,doktor laktozun sisteminden tamamen temizlenmesi bikac haftayi bulur dedi,bekliycez bakalim

Canim cok uzuluyorum sen boyle caresizce yazdikca,ne yapmali bilmemki doktoda yok diyosun,bu mamalari sen kendin mi degistirdin,bebek iciyo muydu? Galiba hersey bi kabizlikla basladi,o noktada kabizlik icin bi ilac yazsalarmis,surekli mama degistirmek midesine mi dokundu acaba,hani oguruyo demissin ya. Neyse simdi sen bi birak bakalim ne kadar uyuyacak,5-6 saati gecerse susuz kalabilir,o zaman acile goturursun,insallah insafli bi doktor cikar da bi yol gosterir, Allah yardimcin olsun canim.

Offfffff 10dan beri memede oglum kusuyor yine istiyor memede uyuyo sutum de iyi niye boyle yapiyo ki

Merhaba kizlar, hep nisan annelerinde paylasim yapmistim gebelik boyunca ama benim kiz birazcik sabirsizmis 36+1'de hayata merhabasini aglayarak verdi :) 13 Mart'ta kucaklastik cok sukur artik ben de Mart annesiyim anlayacaginiz.. Merhaba herkeslere :)

oh oh masallah canim senin yasin buyukmus ha?ben kazanmistim birkac yer ama okumadim.hatta hocalarim cok umutluydu benden :))
ben istemedim sonradan.esimi gorunce vazgectim :))bide cok sikilmistim.simdiyse devam etmek istiyorum ins.bebisim azcik daha buyusun dil uzerine bisiler yapmak istiyorum :))
dogru arkadas gibimi oluruz ne?
bide guzel tarafi genc yasta anne oldum ya kizim genc kiz olunca fazlada yaslanmamis olurum kardes gibi gezeriz kizimla :))
hadi yaaa!!!!!!sanirim ole.bende merak ediyodum acaba 22 dende daha kucugu varmi diye.sanirim dedin gibi yok :))
o sayfaya bakmistim ama hicte dikkat etmedim.
oo asil size masallah cnm..sizinki gercekten fedakarlik ornegi.cunku ayri sehirlerde 4 yada 5 yil okuyup bu iliskiyi devam ettirmek cok nadir gorulen bisey..tebrikler...rabbim hepimizin mutlulugunu daim etsin..benim oglusumda babasi gibi sevdigine sonuna kadar sahip ciksin... :-D:-D:-D[/QUOTE]
ooooo!!!!sizinki daha iyiymis.ne kucuk ne buyuk bir yas anne olmak icin :))

evet canim bende hissediyorum.
bendede var diye dusunuyodum.bugun doktora gittik
bana yirtilma var dedi.ilac yazdi.kullancam bakalim ins gecer.pouffff bende cok zorlandim ama.oturup emziremiyodum bile (

Evet belirtileri soyler soylemez asit reflu dedi, zaten oglum muayene sirasinda da iki kez kustu,kesin teshis icin tetkikler yapilmasi gerekiyor ama hem kilosu iyi hemde daha cok kucuk hirpalamayalim dedi,alerji de bir ihtimal onun testi cok sonra,ben 4 gundur sut ve sut urunu yemiyorum,henuz bi degisiklik yok,doktor laktozun sisteminden tamamen temizlenmesi bikac haftayi bulur dedi,bekliycez bakalim[/QUOTE]

him anladim cnm..gecmis olsun..ben biraz laktozu arastirdimda gecici bir rahatsizlikmis...ama refluyu bilmiyorum.
benim oglum cok kusmuyor sadece emdikten sonra bir kez fazlasini cikariyor okadar..ama o gerilme(yay gibi),ikinma bizdede var...ben gaz sancisi diye dusunmustum...

Bendede olmustu ..ben hic vakit kaybetmeden saf beyaz sabun ve temiz tulbentte kaynak suyla orasini temizledim..sicak dus tuttum bikacgun yaptim ve sukur gecti canim sende dene istersen ..sac kurutma makinasiylada kuruttum ardindan..gecmis olsun

Gunaydin kizlarr..dun nette cok arastirdim kusan bebege sekerli su ve ilik su verin yaziyordu gece sekerli su yapip verdim..once suratini eksitti mama sandi sekerli suyun tadini begenip biraz icti:))ve mamada zorlamadim..oylece uyuttum onu..zorlamayin diye cok yazilmis dr.lar..masallah gece 3saatte bir uyandi..50ml.icti sonra birakti gazini cikarrtim ardindan diger yarsini verdim icti:))hemen kaldirmadim busefer kusmasin diye 10dk.sonra filan kaldirdim..gazini cikarmak icin..iyi gibi simdi..insallah boyle devam eder..benim bebegim oyle istahliydi ki..100 veriyordum hala istiyordu..1 saatte bir acikiyordu mamayi havada kapiyordu bitirmesi 1dkkayi buluyordu..gelisimi cok iyidi..gorenler tombik diyordu..birkac kez alisberis merkezine gittik..bakan bakana cok korktum nazar degcek diye ve galiba nazara geldi..simdi zayifladi yanaklar coktu..poposu bile kucuck kaldi

o kadar bekledim bekledim ama kucuk beyimiz tesrif etmeyince 1 nisanda dunyaya geldi oglum, 1cmik acilmanin ardindan suni sanci vererek denedik ama 6 saatin ardindan sadece sanci varken acilmam en fazla 3cm e ulasti cocuk da sikintiya girince acil sezeryan yapildi. Cok korkmustum ama korktugumdan daha iyi cikti sezeryan. Oglum simdi sekiz gunluk sarilik oldu birgun foton tedavisi gordu. Malesef 300 gram kilo kaybetti ama sanirim artik yeniden toparlamaya basladi. Annem sut yapar diye bulgur pilavi yapmisti dun cocuk butun gece gazdan uyumadi, anca toparladi kendini. Siz siz olun bulgur yemeyin cocuk telef oldu resmen
Annelige gelince Allah bu muhtesem duyguyu herkese tattirsin, cunku mucizeye bakip bakip bu benim icimde tekme atan mi simdi diye hayretlerle onu izliyorum.Daha bir hafta gecemsine ragmen beni ayirt etmesi baskalarinda aglarken bana gelince susmasi inanilmaz birsey.Annelik tarif edilemez bir duygu gercekten, onu ilk gordugumde asik oldum hem yillardir taniyormus hep benimmis gibi hem de ilk defa karsilastiginda sirilsiklam asik olmusum gibi. Butun dualarim bu duyguyu tatmayi hayal edenlerle ve Allah bizi mucizelerimizden hicbir zaman ayirmasin diye....

slm kızlarrr

dün ikinci test için götürdm kızımı allaha şükür iki kulağıda geçti bu sefer orada 2 kulağıda geçmeyn bi anne vardı içim sızladı valla çok üzldüm allah o durumda olanlra yardım etsin

dikiş sızımda geçti bakalım şimdilik tekrar ederse gidecem doktora bakalım

bu arada kızlar sütm iyice azaldı yaaa deli oluyorum iki göğüsden toplam 30cc çıkıyor önceden tek göğüsden 50 cc çıkıyodu annem buradayken bi kaç gece hiç emziremedim annem mama yapıp vermiş o geceer hep yatağa akmıştı sütüm yani kısacasıbi kaç gün çok emiremedim ondan mı oldu acaba ne yapacağımı bilmiyorum şimdi zırt bırt mememi veriyorum ağına humana felan içiyorum sizdede oldumu böle şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…