aynı sorun malesef bizde de var 2-3 kez emzikten ayırıp gazını çıkartmaya çalışıyoruz babasıyla sonra rahatlıyo neyse ki ama çok can sıkıcı emziği bıraktıkça sütler akıyo gidiyo valla
selam kızlar bugün cok üzgünüm...gecen gün yazmıstım cumartesı doktor kontrolune gıttık 500 gr almıs 3 haftada bebısım doktor az dedi ama ıdrar tahlılıne bakalım ona göre ek mama verırız bırazcık dedi..kusmasıda var bebegın o yuzden...o gn üzülmüştüm,bugün aşı için saglık ocagına gittik hemşire beni mahvetti üzüntüden bu kadar az kılo alan bebek hiç görmedim dedi bilrubinleri artar tsh artar zeka geriliği olabilir büyük ihtimal dedi,cok acıyarak alan baktı çok moralim bozuldu..saglık ocagında 4 kılo ölçüldü kilosu...az kilo alınca zeka gerılıgımı oluyor bunu duyan varmı hiç ??
sizlerde kilo sorunu yok sanırım o yüzden pek bişey yazan olmuyor
Evet belirtileri soyler soylemez asit reflu dedi, zaten oglum muayene sirasinda da iki kez kustu,kesin teshis icin tetkikler yapilmasi gerekiyor ama hem kilosu iyi hemde daha cok kucuk hirpalamayalim dedi,alerji de bir ihtimal onun testi cok sonra,ben 4 gundur sut ve sut urunu yemiyorum,henuz bi degisiklik yok,doktor laktozun sisteminden tamamen temizlenmesi bikac haftayi bulur dedi,bekliycez bakalim
mrb arkadaslar artık buralara gırems oldum.bebegım geceelrı cok huysuz sureklı emmek ıstıo memeden ayırınca hemen aglıo.besıke koyamaz oldum.yanımda yatırıyorum.cok yogun yorgun gecıo gunler.dr kontrole gttık bu arada.bebegım kılo alımı az dedı mama ver dedı.3300 dogmustu hast cıkarkkn 3100 cıktık evde onuda kaybetmıs sonra kı kontrolde 100 gr almıs fakat dr ıkna olmuo kılo alımı az dıo sutun ytmıo dıo.sutum gelıo.çiş kaka da yapıo uyuyorda hanı dıom doymasa hıc uyumaz.herkes kesınlıkle mama verme dedı.bende sut sagma makına aldım.kndı sutumu sagıp eksra vermek ııcn .makına ıle sutu fazla sagamadım beceremedım.kullanan var mı avent tek elktrıklı pıllı makına.bırazsagdıgımı verdım kustu onu da.ac olsa kusmaz dı dıom fazlayı kusar dıom.kafam cok karısık.saglık ocagında kı ebe sen sureklı emzır dedı sıkıntı etme dedı ay sonu kontrolde bellı olur dedı gorecegız .bebek bakmak da zor ya...bırde burnunda hırıltı vra burnu tıkalı degıl bakıom bırsey yok ama hırıltı var onuda anlamdım.kulaklarımda sureklı bebk aglaması var bunca sıkıntı olsada oglusum dunyalara bedelll...herkese rabbım kolaylık versın hepınızi optukkkk
o hemsire kendini prof saniyo sanirim..olur mu oyle sey ya..ben hic sanmiyorum olsa dr un soylerdi..ama icinde kalmasin hemsire boyle dedi siz ne diyorsunuz diye sor rahatla cnm..ben daha aylik kontrolume gitmedim ne durumdayiz kac kilo aldik bilmiyorum..pazartesi ogrenecegim nasipse..
selam kızlar bugün cok üzgünüm...gecen gün yazmıstım cumartesı doktor kontrolune gıttık 500 gr almıs 3 haftada bebısım doktor az dedi ama ıdrar tahlılıne bakalım ona göre ek mama verırız bırazcık dedi..kusmasıda var bebegın o yuzden...o gn üzülmüştüm,bugün aşı için saglık ocagına gittik hemşire beni mahvetti üzüntüden bu kadar az kılo alan bebek hiç görmedim dedi bilrubinleri artar tsh artar zeka geriliği olabilir büyük ihtimal dedi,cok acıyarak alan baktı çok moralim bozuldu..saglık ocagında 4 kılo ölçüldü kilosu...az kilo alınca zeka gerılıgımı oluyor bunu duyan varmı hiç ??
bılmıyorum canım ama bugun cok kötu durumdayım haftasonu tekrar doktora gıdıcm o zaman soracagım ama genede aklımda bu korkular kalıcak...ilk defa duydum gercı az kılo alınca bılrubın ve ths yukselıp zeka gerılıgı yaptıgını...neden az kılo aldı onuda anlamadım sutumu sagıyorum tek meme en az 70 ml cıkıyo en az 20 dk emıyo neden kılo alamıyo
mrb arkadaslar artık buralara gırems oldum.bebegım geceelrı cok huysuz sureklı emmek ıstıo memeden ayırınca hemen aglıo.besıke koyamaz oldum.yanımda yatırıyorum.cok yogun yorgun gecıo gunler.dr kontrole gttık bu arada.bebegım kılo alımı az dedı mama ver dedı.3300 dogmustu hast cıkarkkn 3100 cıktık evde onuda kaybetmıs sonra kı kontrolde 100 gr almıs fakat dr ıkna olmuo kılo alımı az dıo sutun ytmıo dıo.sutum gelıo.çiş kaka da yapıo uyuyorda hanı dıom doymasa hıc uyumaz.herkes kesınlıkle mama verme dedı.bende sut sagma makına aldım.kndı sutumu sagıp eksra vermek ııcn .makına ıle sutu fazla sagamadım beceremedım.kullanan var mı avent tek elktrıklı pıllı makına.bırazsagdıgımı verdım kustu onu da.ac olsa kusmaz dı dıom fazlayı kusar dıom.kafam cok karısık.saglık ocagında kı ebe sen sureklı emzır dedı sıkıntı etme dedı ay sonu kontrolde bellı olur dedı gorecegız .bebek bakmak da zor ya...bırde burnunda hırıltı vra burnu tıkalı degıl bakıom bırsey yok ama hırıltı var onuda anlamdım.kulaklarımda sureklı bebk aglaması var bunca sıkıntı olsada oglusum dunyalara bedelll...herkese rabbım kolaylık versın hepınızi optukkkk
canım bebeğin kaç aylık ki? bilrubinin zeka geriliği yapması için üst seviyelerede sarılıkla 1,5-2 ay kalması sonucunda belki olabilir . ki dr zaten bunu farkedebilir. sarı benizli oluşundan. hemşireye güvenip de moralini bozma. sen bebişini bol bol emzir. yalnız son sütün genelde kilo yaptığını ve yağlı olduğunu unutma.
arkadaşlar gelen ilk süt hem çok gaz yapıyor hem de kilo yapmıyor eğer sütünüz çoksa,(ki geceleri bazen çoğalıyor)ilk sütünüzü hemen sağın.
canım geçmiş olsun . kendini yıpratma.dr bir tanıdığın varsa görüş rahatlayacaksındır.
aklıma geldi de az kilo alan deyince, afrikadaki, somalideki hiç kilo alamayan bebekler hep zeka geriliğine mi sahip. ne alakası var. sen bebeğini saatte bir emzir o bırakmadan memeni çekme. sorun olacağını sanmıyorum. en kısa zamanda da dr gidersin. için rahat olsun canım.
cevap yazan arkadaslar tesekkurler...peki hiç etrafta böyle bı durum duyan varmı?? hemsıre böyle az kılo alan bı bbek hiç görmedim dedi dahada cok moral bozdu...şok oldum sizler hiç görmedinizmi az kılo alan...az kılo alınca neden tsh yukselıyo ve zeka gerılıgı olusuyo bılgısı olan varmı
cnm uzulmeni kafana takmani cok iyi anliyorum.bak simdi benim arkadasim bundan 6 ay once dogum yapti 4200gr dogdu yavru..ilk ay kontrollerinde cok az kilo almis yani almasi gerekeni almamis ve dr u kizmis sen bu cocuga hic bakmadin mi niye kilo almamis diye.. hic de bu hemsirenin dedigi gibi birsey dememis..
cocuk 6aylik ve cok da saglikli simdide olmasi gerektigi kiloda 8kg filan..
anlayacagin icini ferah tut hemsire bilmislik yapmis bence..dr una sordugunda olumlu cvp alacaksin ben buna inaniyorum.. ve dr la gorusmenizi mutlaka paylas cnm olur mu.
canım hiç kafana takma saçmalamış o hemşire bozsaydın bence ben sağlık ocağındakilere tahammül edemediğim için hamileliktede gitmedim şimdide gitmiyorum zaten yaptıkları bişey yok bişey olunca zaten doktora gidiyorum onların söylediklerine güvenmediğim için aşılarda her hastanede ücretsiz yapılıyor zaten ya gitme bence gitmen gerekiyırsada takma onları hiç her bebeğin bünyesi farklı yapıları farklı hepsi tombul olucak değil sonrada şişman olunca kızıyorlar benim ablam 2 buçuk kilo doğmuş ben 4 buçuk o hala minyon ben iriyim hepsi standart 1 kilo alıcak diye bişey yoktur bence ama doktorda gerçekten az buluyorsa mama takviyesi yap gerekliysede yapıcak bişey yok
doktorda bıraz az dedı üç haftada yarım kilo bıraz daha alsa ıyı olurmuş mama verelım ıdrar tahlılı temız cıkarsa takvıye olarak dedi.. tamam bunu anlarım takvıye edıp beslerım ama bu az kılo almanın zeka gerılıgıne yol actıgını yada bılrubını arttırdıgını tekrar sarılık yaptıgını bılmıyodum.. korkunç konuştu sana yardım eden yokmu bakan yokmu dıyo bıde acır gıb cok rahatsız oldum
allah hastalık vermesın bebeklerımıze
sagol canım cevaplar için...bende anlamadım az kılo alınca nasıl tsh yukselıyor ve zeka gerılıgı oluyor...az kılo almanın tsh ı etkıledıgını duymamıstım sızler duydunuzmu??sarılıgın cok emmekle duzeldıgını bılıyorum ac kalırsa bılrubin sevıyesi artıyor,bızım basta vardı sarılık ama suan yok bıttı sayılır yani...e simdi az kılo aldı dıye tekrarmı sarılık olcak?ben hiç bısey anlamadım bu hemsırenın dedıgınden...bakışları falan gözümün önünde hala cok üzüldüm gerckten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?