2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Evet ya ıkınırken bogazina kaciyo yada birden kendini cektigi icin sütler bosa gidiyo.
Aglayinca cok üzülüyorum ya tamamen giderecek bisi yokmu bu gazi

o hemsire kendini prof saniyo sanirim..olur mu oyle sey ya..ben hic sanmiyorum olsa dr un soylerdi..ama icinde kalmasin hemsire boyle dedi siz ne diyorsunuz diye sor rahatla cnm..ben daha aylik kontrolume gitmedim ne durumdayiz kac kilo aldik bilmiyorum..pazartesi ogrenecegim nasipse..

cnm bizimkide oyle. sut urununu azalttim ben de ama hala yiyorum. zantac diye bir ilac verdi dr bize sabah aksam onu kullaniyoruz. birde biogaia diye bisey. onuda gunde bir defa veriyorum. bir hafta baya kotu olmustu sindiremiyordu yediklerini tas gibi olmustu karni ve surekli emmek istiyordu uyuyamayinca. simdi daha iyi sukur.

ılk haftakı kontroldemı 3100 cıktı canım ne kadar kılo almıs kaç haftada?? benımde 3 haftada 500 gr aldı dıye hemsıre bana zeka gerılıgı olur bile dedi bugun cok moralımı bozdu..

bılmıyorum canım ama bugun cok kötu durumdayım haftasonu tekrar doktora gıdıcm o zaman soracagım ama genede aklımda bu korkular kalıcak...ilk defa duydum gercı az kılo alınca bılrubın ve ths yukselıp zeka gerılıgı yaptıgını...neden az kılo aldı onuda anlamadım sutumu sagıyorum tek meme en az 70 ml cıkıyo en az 20 dk emıyo neden kılo alamıyo

cevap yazan arkadaslar tesekkurler...peki hiç etrafta böyle bı durum duyan varmı?? hemsıre böyle az kılo alan bı bbek hiç görmedim dedi dahada cok moral bozdu...şok oldum sizler hiç görmedinizmi az kılo alan...az kılo alınca neden tsh yukselıyo ve zeka gerılıgı olusuyo bılgısı olan varmı

kızlar bebekten tahlil için idrar nasıl alınıyor bılen varmı??ıdrar torbası verdıler ama o torbaya dolmuyo hep beze gıdıyor nasıl yapıcaz??

canım bebeğin kaç aylık ki? bilrubinin zeka geriliği yapması için üst seviyelerede sarılıkla 1,5-2 ay kalması sonucunda belki olabilir . ki dr zaten bunu farkedebilir. sarı benizli oluşundan. hemşireye güvenip de moralini bozma. sen bebişini bol bol emzir. yalnız son sütün genelde kilo yaptığını ve yağlı olduğunu unutma.

arkadaşlar gelen ilk süt hem çok gaz yapıyor hem de kilo yapmıyor eğer sütünüz çoksa,(ki geceleri bazen çoğalıyor)ilk sütünüzü hemen sağın.
canım geçmiş olsun . kendini yıpratma.dr bir tanıdığın varsa görüş rahatlayacaksındır.

eru, canım çok genç anne olmuşsnmaşallah :)

db55, canım 4,5 yıllık evli ve ayrıyız.tayinimiz olmuyo çok zor cidden çocukla daha zor.inş bu yılolur.sizdeevliylekenmi ayrıydınız* canım sütün ne durumda inş gelir kesilmez ya.

papatyam pazar gezmesisüper olmuşama bıcırıklar almışlar acısını.(

edlin,canımsüperolur.bende çok isterimsizlerle bebekleriizle tanışmayı eğer buluşacağımızsıra ankarada olursam seve seve gelirimeşimin yanına gitcem ya tayin olana dek.

benim dr umda kontrol için 2 ay snra çağırdı,ferro sanolkullanıyorum bazı testler isteyecekmiş kontrolde.

bende eşimle ünivden arkadaşız.allahtan ordatanımışız bi 2 sene beraber olduksonra askerlik iş derken hiçgörüşemedik. 9 yıllık beraberliğin 6 senesi ayrıkaldık.

canım ben bu mama karşıtlığınıda çok anlamıyorum doymuyorsa aç durucak hali yok içicek bi güzel sütünü napalım benim kızım bütün gün emiyor aralardada mamayı götürüyor yada gece çok uykum varsa emzirirken uyuyakalmaktansa mama veriyorum bigüzel uykusunu çekiyor bende uyuyorumki süt olsun benim kızım biberona falanda alışmadı 3 ayrı marka kullanıyorum hemde mememide hiç bırakmıyor ama ilk günler sarılık olup kilo vermeye başlayınca mama takviyesiyle atlattık o zor ilk günleri şimdi bütün gün emziriyorum ama arada bi güzel mamada veriyorum hiçte zoruma gitmiyor bizde insanız yani benim kızım iri bebek olarak doğdu 36.haftasında 3820 doğdu doğduğundan beride doymak bilmiyor ben bütün gün emzirdikten sonra sağsamda çok fazla süt çıkmıyor çünkü memeler hiç dinlenmiyor anca mama verince memenin süt olucak zamanı oluyor şuandada 47 günlük oldu 5400 kilosu maşallah kuzuma bu arada bide benimde kızımda hırıltı vardı özellikle geceleri ve sabahları bakıyordum burnu açık doktora götürdüm 1 haftadır var bu hırıltı dedim 1 haftadır varsa iyi dedi yoksa çoktan gelmiştiniz ciğerlerinden olsaydı dedi burnu açık dedim genzinden geliyor hırıltı dedi bir şurup verdi 3 gün sabah akşam 1 kaşık kullandık ve hastane çıkışında aldığımız burun damlası tonimer öyle bişeydi onu kullanın günde 4 kez iki buruna dedi 1 hafta oldu azaldı ciğerlerinden değilmiş çok şükür bence hırıltıyı ihmal etme canım

aklıma geldi de az kilo alan deyince, afrikadaki, somalideki hiç kilo alamayan bebekler hep zeka geriliğine mi sahip. ne alakası var. sen bebeğini saatte bir emzir o bırakmadan memeni çekme. sorun olacağını sanmıyorum. en kısa zamanda da dr gidersin. için rahat olsun canım.

kızlar ben tembel kaynanamdan kurtuldum ama kocamda gitti onunla dün sabah haber geldi 11 de uyanan kaynanam 9 da kalktı hayret dedim babası ölmüş ağlıyormuş gibi bişeyler yaptı ama bir güzel kahvaltısını edip çayınıda höpürdetti yine ben hazırladım!neyse eşimde annesiyle memleketine gittiler kadının babası ölüm döşeğinde kanser başında bekliceğine benim başımda bekledi 2 hafta yedi içti keyif yaptı gittiği gün evi savaş alanına çevirdiler artık gülmeye başladım sinirden annem geldi yardım etti bütün gün evi normale çevirmeye çalıştık biyandanda kızım durmadı tabi ömrümde böyle bişey görmedim bu kadar tembel bir insan olamaz evinde nasıl yaşıyor ne yiyor anlamadım girdiği yeri batırdı neyse gitseydi babasını son kez görebilecekti babası ölmese hala duruyordu bu arada neyse bende kızımı alıp annemlere geldim gecede annem baktı ilk kez 47 gün sonra 8 saat uyudum ama annemin sabahki hali perişandı beni anlamıştır belki oda 3 gün rahatım kocacım gelincede inşallah düzene giricez artık tabi hala gelicek olan misafirlerden kurtulabilirsem haber geldi yine birileri gelicekmiş valla gelen giden bitmedi gitti bidaha doğurursam kimseye söylemicem doğurduğumu valla 2 ay rahat ederim sonra söylerim kendimizle zor uğraşıyoruz bide gelen gidenle uğraş elleyip öpenlere sinir ol nazar değicek diye düşün ben yanlız kalmak istiyorum artık

sagol canım cevaplar için...bende anlamadım az kılo alınca nasıl tsh yukselıyor ve zeka gerılıgı oluyor...az kılo almanın tsh ı etkıledıgını duymamıstım sızler duydunuzmu??sarılıgın cok emmekle duzeldıgını bılıyorum ac kalırsa bılrubin sevıyesi artıyor,bızım basta vardı sarılık ama suan yok bıttı sayılır yani...e simdi az kılo aldı dıye tekrarmı sarılık olcak?ben hiç bısey anlamadım bu hemsırenın dedıgınden...bakışları falan gözümün önünde hala cok üzüldüm gerckten.

cnm uzulmeni kafana takmani cok iyi anliyorum.bak simdi benim arkadasim bundan 6 ay once dogum yapti 4200gr dogdu yavru..ilk ay kontrollerinde cok az kilo almis yani almasi gerekeni almamis ve dr u kizmis sen bu cocuga hic bakmadin mi niye kilo almamis diye.. hic de bu hemsirenin dedigi gibi birsey dememis..
cocuk 6aylik ve cok da saglikli simdide olmasi gerektigi kiloda 8kg filan..
anlayacagin icini ferah tut hemsire bilmislik yapmis bence..dr una sordugunda olumlu cvp alacaksin ben buna inaniyorum.. ve dr la gorusmenizi mutlaka paylas cnm olur mu.

canım hiç kafana takma saçmalamış o hemşire bozsaydın bence ben sağlık ocağındakilere tahammül edemediğim için hamileliktede gitmedim şimdide gitmiyorum zaten yaptıkları bişey yok bişey olunca zaten doktora gidiyorum onların söylediklerine güvenmediğim için aşılarda her hastanede ücretsiz yapılıyor zaten ya gitme bence gitmen gerekiyırsada takma onları hiç her bebeğin bünyesi farklı yapıları farklı hepsi tombul olucak değil sonrada şişman olunca kızıyorlar benim ablam 2 buçuk kilo doğmuş ben 4 buçuk o hala minyon ben iriyim hepsi standart 1 kilo alıcak diye bişey yoktur bence ama doktorda gerçekten az buluyorsa mama takviyesi yap gerekliysede yapıcak bişey yok

sagol canım bu hafta sonu gıdecegım doktora bunlarıda soylıcem hem tekrar tartılır bakalım bır haftada ne kadar alıcak kızım... mutlaka yazarıM durumları... haftasonunu nasıl beklıcem bakalım sürekli arastırıyorum ınternette az kılo alanlar mamaya baslamıs ama zeka gerılıgınden pek söz edılmemiş..

doktorda bıraz az dedı üç haftada yarım kilo bıraz daha alsa ıyı olurmuş mama verelım ıdrar tahlılı temız cıkarsa takvıye olarak dedi.. tamam bunu anlarım takvıye edıp beslerım ama bu az kılo almanın zeka gerılıgıne yol actıgını yada bılrubını arttırdıgını tekrar sarılık yaptıgını bılmıyodum.. korkunç konuştu sana yardım eden yokmu bakan yokmu dıyo bıde acır gıb cok rahatsız oldum
allah hastalık vermesın bebeklerımıze

cnm sıkma canını bazı çok bilmişler yeni annelerin yüreğini ağzına getirmeyi çok seviyor inan hiç duymadım az kilodan zeka geriliği olduğunu ki buradaki tüm arkadaşlar aynı fikirde ve emin ol ki dr sölerdi bölee bi tehlike olsa sen sakin ol içini ferah tut ve en kısa zamnda drla görü

benim bebegede tiroid hormonu yüksek zeka geriliği olur diye aradılar sağlık ocağından görsen nasıl yaygara ile halk sağlık müdürlüğüne git acil felan annelerin yüreğine köz koyup izlemeyi seviyolar sağolsunlar ama temiz ıktı allaha şükr sende sakin ol

cnm benim abimin kızı şimdi 8 aylık
bebek 4500 gr doğdu ..ilk ay 1 kilo verdi..yani bırak almayı kilo verdi ...doktora falan götürdüler...anne sütüne ek olarak mama verdiler...1 aydan sonra toparladı çocuk
şimdi olması gereken normal kiloda...zekasıda gayet yerinde
hem kilo verdiği zaman hiç öyle zeka geriliği falan söz konusu olmamıştı
oda bizim bebekler gibi çok kusuyor...kustuğu halde de maşallahı var..
senin bebeğinde en kısa zamanda toparlar inşallah..hem her bebek aynı gelişmez
benim ilk kızıma sütüm hiç yaramamıştı çok bol olmasına rağmen
buna yarıyor çok şükür
sütünün kaliteli olması için beslenmene biraz özen göster
kuruyemiş ye..hergün yumurta ve et mutlaka ye...yeşillikte çok süt yapar...inekler hep ot yer ve sütleride boldur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…