canım ya bılemıom kı anne sutunden baska bırsey vermeyın dıyorlar ya.masllah bebegım uyuyor cıs kaka yapıo zaten dıom ama kılo alımı ıste bu ay sonunda bellı olcak.canım ben bu mama karşıtlığınıda çok anlamıyorum doymuyorsa aç durucak hali yok içicek bi güzel sütünü napalım benim kızım bütün gün emiyor aralardada mamayı götürüyor yada gece çok uykum varsa emzirirken uyuyakalmaktansa mama veriyorum bigüzel uykusunu çekiyor bende uyuyorumki süt olsun benim kızım biberona falanda alışmadı 3 ayrı marka kullanıyorum hemde mememide hiç bırakmıyor ama ilk günler sarılık olup kilo vermeye başlayınca mama takviyesiyle atlattık o zor ilk günleri şimdi bütün gün emziriyorum ama arada bi güzel mamada veriyorum hiçte zoruma gitmiyor bizde insanız yani benim kızım iri bebek olarak doğdu 36.haftasında 3820 doğdu doğduğundan beride doymak bilmiyor ben bütün gün emzirdikten sonra sağsamda çok fazla süt çıkmıyor çünkü memeler hiç dinlenmiyor anca mama verince memenin süt olucak zamanı oluyor şuandada 47 günlük oldu 5400 kilosu maşallah kuzuma bu arada bide benimde kızımda hırıltı vardı özellikle geceleri ve sabahları bakıyordum burnu açık doktora götürdüm 1 haftadır var bu hırıltı dedim 1 haftadır varsa iyi dedi yoksa çoktan gelmiştiniz ciğerlerinden olsaydı dedi burnu açık dedim genzinden geliyor hırıltı dedi bir şurup verdi 3 gün sabah akşam 1 kaşık kullandık ve hastane çıkışında aldığımız burun damlası tonimer öyle bişeydi onu kullanın günde 4 kez iki buruna dedi 1 hafta oldu azaldı ciğerlerinden değilmiş çok şükür bence hırıltıyı ihmal etme canım
bende eşimle ünivden arkadaşız.allahtan ordatanımışız bi 2 sene beraber olduksonra askerlik iş derken hiçgörüşemedik. 9 yıllık beraberliğin 6 senesi ayrıkaldık.
İnsallah canim valla evimde tek odada yasamays calisiyorum bebegimle mutlu olmak istiyorum artik eminim cogu kisi ysamistir bu durumu hakliisin cnm dogurdum daha dorusu doguramadim aldiilar oglusumu :))) son mart annesi bnm glba nisan 1 annesi
İyi etmişsiniz değişiklik olmuşturmerhaba arkadaşlarrrrrrrr
umarım herkes için güzel bir hafta sonu olmuştur
biz bugün babaannemize gezmeye gittik
haber vermeden hem de
bizi görünce çok sevindilerr
sütümü sağıp, mama ile birlikte bebeklerimizi babaanneye bırakıp eşimle dışarı çıktık
o kadar özlemişim ki
dışarıda gezmeyi, eşimle ortak bir şeyler yapmayı
resmen bugün eşimle bize doping oldu
Bizede 2. ayda çekileceğini söylediler.Pazartesi 1 aylık oldu kızım
kalça filmi için bana 2. ay dediler
ben de devlete götüreceğim
en yaşlı benim sanırım
ben geçen gün 31 i bitirdim
ayyyyyy sen pek bi küçükmüşsün
ben senin yaşındayken üniversitede okuyordum
evlenmek, çocuk bana öyle uzak kavramlardı ki
siz bebeğinle beraber büyüyeceksiniz demek ki
Allah yardımcın olsunKızlar hastaneye gidiyorum
Bizde geceleri uyumayan grubundayızSelamlar kizlar,herkese erkenden gunaydin,benim oglumda bir turlu uyumayanlar grubunda,o da bu son bikac gundur basladi,sadece ogleden sonra 1le 6 arasi duzgun uyuyor,onun disinda bide gece 12-2 uykumuz var o kadar,gerisi kucakta sekerleme:)yataga deydigi anda basliyo aglamaya. Benim tavsiyem biz bebeklerimize uyucaz,onlar gunduz uyuyosa bizde gunduz uyuycaz,yeni duzenimizle ben gunduz 3 saat uyudum,gece 2 saatimi de uyudum,oh cok sukur,oturuyoruz simdi oglumla:)tecrubelerle sabittir bu gunler geciyo Allah'in izniyle,daha cok erken,bitek geceyle gunduzu ogrenmesi icin su anda isiklarimiz kapali,koridorun isigiylayiz,gunduzde hep salonda gun isiginda,hadi hepimize kolay gelsin,Rabbim evlatlarimiza saglik versin,hayirli yazilar yazsin,amin.
Kucağa alışırlarsa kötü bende çok almamaya çalışıyorum umarım alışmazKızlar bebeğimin en çok uyurkenki halini seviyoruz. Sessiz sedasız :) uyandığı zaman 1 saat uyanıksa bunun 15 dakikasını susarak 45 dakikasını ya ağlayarak ya da mızırdanarak geçiriyor. Kucağa alıştırmamak istiyorum ama emerken kucakta, gaz için kucakta, ağlayınca kucakta. Ee nasıl alışmayacak ki? :)
Papatyam nazara gelme nazara gelme :)
Canım benimde gögsümde uç yok ve sütüm yeterli gelmedi,birde uç olmayınca çocuk ağlardı sinirinden:18:Mama veriyorum mecburen bende sma veriyorum genelde.Bende gögüs pompası aldım çok az geliyor ama yeterli olmayınca mecburen mamada veriyorumya bende tam tersi kucak çocuğu olsun istiyorum ama sadece benim kucağımda olsun, uyurken bile kucaklayıp oturasım geliyo çocuğu:) çok kıskanç bir anne olucam sanırım ben:)
ben varım canım. göğüs uçlarım tamamen düz, zaten ilk 1 ay kızımda hiç emmedi, silikon uçları beğenmedi, sağıp verdim sütü, yanında da mama yedi hep. 10gündür öğrendi emmeyi de emiyor çok şükür ama hep silikon uçla emiyor tabi, yoksa tutacak bir uç yok bende:) bizede philipsin uçlarını çok övmüşlerdi, aldık ama hem büyük hem de sert geldi, ağzına bile almadı bebiş. chicconun small olanını aldım, o da sert geldi. bebedorun uçlarını tavsiye ederim, hem küçük hem yumuşak. hastaneden de göğüs ucum düz diye bitane vermişlerdi, markası felan yok, varsa da bilmiyorum, kızım ençok ona alıştı, birde bebedorunkiyle emiyor. üstelik bebedorun fiyatı da philips ve chicconun yanında oldukça düşük kalıyor:)
biz daha eskiyiz kızlar, lise 2'den beri birlikteyiz:) martta 12sene oldu bizim, kızımız 12.yıl hediyesi oldu:) 5buçuk yıllık da evliyiz. liseden sonra üniversiteyi farklı şehirlerde okuduk, sonra ikimizde istanbulda işe başlayıp, 1yıl çalıştıktan somra evlendik. bu arada 29 yaşındayım bende 2013 itibariyle:)
Bizdede oldu son zamanlarda mama değişimi yaptık sanırım ondan oldu diyoruz ama normal her bebekte olan gazda olabilir.Kızımda kabızlık oldu gaz ilacı alınca geceleri yapmaya başladı bir defa kakasını yapıyor günde herhalde normaldir :44:Kızlar ya benim oğlum kaka yaparken zorlanıyor. Kabız değil şu saat oldu 3. -4 kere altını değiştirdimm kakalı kakalı az falan da değil ama kaka yaparken ıkınma basladıııı... İki gündür uykusu da bozuldu. Kaka derdine habire uyanıyorrrrrr. Sizlerde var mı böyle sıkıntı
Bende kabızlık olunca zeytinyağıyla masaj yapıp mamasına damlatıyorum yada yarım çay kaşığı zeytinyağı içiriyorumgeçmiş olsun canım. kakasına neden bu kadar takıldınki sen, sert mi kakası? benim kızımda 2günde bir ancak yapıyor kakasını, hatta bazen yaparken ağlıyor. doktora sormuştum ben, eğer kakası sert ve koyu renk değilse, sarı ve yumuşaksa 3günde bir de yapsa sorun değil değilmişti. bende aptamil kullanıyorum doğduğundan beri, hiç değiştirmedim, iştahla içiyor maşallah. bilmiyorum fayda ediyor mu ama her mamasına 5damla zeytinyağı damlatıyorum kabız olmasın diye. çok endişeleniyorsan bir doktora göster sen kusmasını felan, biz sadece tecrübelerimizi paylaşabiliriz burda, ne kadar yardımcı olur bilmem.
kızlar gaz ilacı sab simplexi banada doktor vermişti. zincoyu hergün kullan diye verdi ki pek olduğunu düşünmüyorum. sab simlexide 2-3saat gazdan ağlarsa ver dedi, öyle yapıyorum bende ve gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum ama çok nadir kullanıyorum, çok şükür öyle saatlerce ağlatan gaz krizimiz pek olmuyor.
sizler ilaç kullanıyormusunuz doğumdan sonra? ben kullanmıyordum birşey ama ctesi kontrole gidince doktor demir ilacı kullan deyip ferrum forte yazdı bana, aldım ama henüz başlamadım. ilaç kullanan var mı? birde 1haftadır sabah kalktığımda sol elimin baş parmağı uyuşmuş oluyor, hareket ettirdikçe eklemlerinden küt küt ses geliyor ki zaten acıyor, ağrıyor zor hareket ettiriyorum. bir saatte felan normale dönüyor, bişey kalmıyor. bikaç gün üzerine yatıyorum felan sandım ama 1haftadır da aynı parmağın üzerine yatmıyorumdur heralde, incitmiş olsam sürekli acır, bir saate geçip ertesi sabah tekrar başlamaz. sonradan acaba kalsiyum ya da başka birşey eksikliği felan olabilir mi diye düşündüm. sizce alakası var mıdır, sorsam mı bir doktora?
İnşallah hep böyle devam eder ve gelişmesi güzel olur.Bizde sma kullanıyorduk şu an hero baby kullanıyoruz ama yeniden smya geçicez sanırım mama değişiminden kabız oldu kızım ama gaz ilacı alınca bir defada olsa kakasını yapıyorAzonce bebelac verdim gunlerden beri ilk defa mamasini bitirdi:)agladim sevincten(
Acaba resadufmu oldu yoksa aptamil mamayi sevmiyormuydu geecekten?sma mamayida denemistim nasil pis kokuyordu kakasi ..ve yemyesildi..tek mamada sabit kalsam artik hangi mamayi alacagimi sasirdim ev degisik mamalarla doldu..kimi kabiz kimi istahsiz kimi yesil kaka kimi kusturdu kimi yuzunu sarartti(offf hani hemendw vazgecmedim mamalri bir muddet kullanmayi denesim israrla ama..bundan sonrakindede mamasini bitieirse bebelacta ona devam edicem ve mamadan oldugunu anliycam..birde mama uretim tarihlerine baktinuzmi nerdeyse 2sene onceki mamalar..tarihi gecmesede sonycta 2 sene yanii..onlara cok dikkat ediyorum..
Çoğunda pırt olayı var galiba hiç utanmıyolarda kim olsa yapıyorlarayni bizi anlattin cnm..kaka yaparken cok ikiniyor ama oyle kati filan degil...gayet kivamliben gaz oldugunu dusunuyorum cunku ikinip kizardiktan sonra pespese 3-4 kez uzun uzun bırt yapiyo :-D
Canım sen kaç yaşındaydın?Sanırım ilk bebeğin çevrenden tecrübeli insanlar yardımcı olmuyormu?Durumuna bende üzüldüm gerçekten Allah yardımcın olsun sabırla vermeye çalış az ve sık olarak ver.İnşallah alır mamayı gelişimi iyi olur canım.Kizlar ben oturup agliyorum artik(cook uzgunum yavrum icmiypr hemde hic agzina bisiy surmuyor zorluyorum yok banamisin demiyor (azonce coknzorladim yarim saat boyunca agladi icmemek icin israr ediyor ac acina uyudu simdi (delircem (ogurup duruyorr migde bos olsa kuscakk (
Yani hepimiz bebektik bizler de zorluklarla büyüdük,hayata emanet olarak geldik,Aminnn Allah evlatlarımızı bağışlasınCanlarım ıyı geceler.anneligin en guzel ve en zorlu devresındeyız hepımız.bugun oglumla dısarı cıktık.etrafıma bakarken bırden ınsan kalabalgı dıkkatımı cektı ve kendı kendıme dedımkı bunca ınsanda bebektı ve hepsını annelerı bugune getırdı.allah bızede saglıkla yavrularımızı buyutmeyı nasip etsın.sıkıntıda olan arkadaslarım dua edın rabbım hepımıze yardımcı olsun.o kucuk meleklerın bıze cok ıhtıyacı var.bu arada calısan anneler is goremezlık ödenegı bılınen adıyla dogum parası ıcın gırısımlerınız oldu mu.ben tum evrakları ıs yerıne verdım asılları bende ama hala baglı oldugum sgk ya goturmedım.sızler neler yaptınız.
Merhaba hoşgeldin aramıza Allah bağışlasın sağlıkla büyütün inşallahMerhaba kizlar, hep nisan annelerinde paylasim yapmistim gebelik boyunca ama benim kiz birazcik sabirsizmis 36+1'de hayata merhabasini aglayarak verdi :) 13 Mart'ta kucaklastik cok sukur artik ben de Mart annesiyim anlayacaginiz.. Merhaba herkeslere :)
Nazara bende çok inanırım Allah korusun dikkat et sende.Bol bol oku dua et bebeğineGunaydin kizlarr..dun nette cok arastirdim kusan bebege sekerli su ve ilik su verin yaziyordu gece sekerli su yapip verdim..once suratini eksitti mama sandi sekerli suyun tadini begenip biraz icti:))ve mamada zorlamadim..oylece uyuttum onu..zorlamayin diye cok yazilmis dr.lar..masallah gece 3saatte bir uyandi..50ml.icti sonra birakti gazini cikarrtim ardindan diger yarsini verdim icti:))hemen kaldirmadim busefer kusmasin diye 10dk.sonra filan kaldirdim..gazini cikarmak icin..iyi gibi simdi..insallah boyle devam eder..benim bebegim oyle istahliydi ki..100 veriyordum hala istiyordu..1 saatte bir acikiyordu mamayi havada kapiyordu bitirmesi 1dkkayi buluyordu..gelisimi cok iyidi..gorenler tombik diyordu..birkac kez alisberis merkezine gittik..bakan bakana cok korktum nazar degcek diye ve galiba nazara geldi..simdi zayifladi yanaklar coktu..poposu bile kucuck kaldi
Allah bağışlasın geçmiş olsun,tarifi güzel bir duygudur tabiki,Allah herkeze yaşatsın olmayanlarada versino kadar bekledim bekledim ama kucuk beyimiz tesrif etmeyince 1 nisanda dunyaya geldi oglum, 1cmik acilmanin ardindan suni sanci vererek denedik ama 6 saatin ardindan sadece sanci varken acilmam en fazla 3cm e ulasti cocuk da sikintiya girince acil sezeryan yapildi. Cok korkmustum ama korktugumdan daha iyi cikti sezeryan. Oglum simdi sekiz gunluk sarilik oldu birgun foton tedavisi gordu. Malesef 300 gram kilo kaybetti ama sanirim artik yeniden toparlamaya basladi. Annem sut yapar diye bulgur pilavi yapmisti dun cocuk butun gece gazdan uyumadi, anca toparladi kendini. Siz siz olun bulgur yemeyin cocuk telef oldu resmen
Annelige gelince Allah bu muhtesem duyguyu herkese tattirsin, cunku mucizeye bakip bakip bu benim icimde tekme atan mi simdi diye hayretlerle onu izliyorum.Daha bir hafta gecemsine ragmen beni ayirt etmesi baskalarinda aglarken bana gelince susmasi inanilmaz birsey.Annelik tarif edilemez bir duygu gercekten, onu ilk gordugumde asik oldum hem yillardir taniyormus hep benimmis gibi hem de ilk defa karsilastiginda sirilsiklam asik olmusum gibi. Butun dualarim bu duyguyu tatmayi hayal edenlerle ve Allah bizi mucizelerimizden hicbir zaman ayirmasin diye....
Geçmiş olsun atlatmış kontrollerislm kızlarrr
dün ikinci test için götürdm kızımı allaha şükür iki kulağıda geçti bu sefer orada 2 kulağıda geçmeyn bi anne vardı içim sızladı valla çok üzldüm allah o durumda olanlra yardım etsin
dikiş sızımda geçti bakalım şimdilik tekrar ederse gidecem doktora bakalım
bu arada kızlar sütm iyice azaldı yaaa deli oluyorum iki göğüsden toplam 30cc çıkıyor önceden tek göğüsden 50 cc çıkıyodu annem buradayken bi kaç gece hiç emziremedim annem mama yapıp vermiş o geceer hep yatağa akmıştı sütüm yani kısacasıbi kaç gün çok emiremedim ondan mı oldu acaba ne yapacağımı bilmiyorum şimdi zırt bırt mememi veriyorum ağına humana felan içiyorum sizdede oldumu böle şeyler
Ne güzel spora başlamışsınız bence kahvaltıdan sonra yapılan spor daha iyi olur diye düşünüyorum,Allah kolaylık versingünaydın kızlar,
biz daha yeni kalktık. tabi sabah 6da kalkıp 8de yattık, onu saymıyorum:) bebişin karnını doyurdum, uyudu. o kadar çok iş varki evde yapılacak, neresinden başlasam bilemedim. ama öncelikle şimdi spora başlıycam. dün başlıyordum güya ama kızım kucağımdan inmedi hiç, bütün gün omzunda uyudu:) neyse sağlık olsun ama artık düzene girip yaza kadar kalan kiloları vermem lazım. yalnız sabah sporu kahvaltı öncesimi, sonrasımı yapılır emin olamadım. netten baktım, kimisi öncesi yapın, hazırda yağ olmadığından depolanmış yağları yakarsınız diyor, kimiside önce yaparsanız yağ yerine kaslarını yakarsınız diyor. amannn bilemedim ama önce yapmaya karar verdim ben, depodaki yağları yakmak daha cazip geldi. tabi minnoşum uyanmadan başlayabilirsem:)
merhaba canım, hoşgeldin. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah...
çok sevindim canım, maşallah bebişine, bolbol oku nazara karşı, inşallah hep böyle sürer. doktor sıkıntınız olmasına da üzüldüm, çok şey yaşamışsın anlayışsız doktor ve hemşirelerle, Allah birdaha öyle insanlarla karşılaştırmasın.
gözün aydın, Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah...
öncelikle geçmiş olsun, çok sevindim testi sorunsuz geçmenize. benim sütüm hep çok az ya, doğumdan beri en fazla 30cc çıktığını gördüm bugüne kadar, ama bebeğim 1 ay hiç emmedi, o ara hep sağıp veriyordum, ama sonunda azala azala bikaç damla bişey çıkmaya başlamıştı. şurda 10-15gündür emiyor, dün denemek için sağdım, yine 20cc anca çıktı, bilmiyorum daha artar mı ama benim yapım böyle heralde diyorum artık ben, süt üretemiyorum galiba...
Allah yardımcınız olsun hangisi ellerini yıkıyordur o kadar ince düşünce olduğunu sanmıyorum üzmeyin kendinizi sürekli yanınızda kalacak değiller şu günlerden sonra giderler umarımSelamm kizlar zor bi gecenin ardindan inanilmaz dinamigim ama piskolojimm bozuldu kynanamlar ynmda resmen ellerini yikamadan seviyolar oglumu ne zaman uyansa onlariyanina gtrmek zorunda kallliyorum esirgiyomusum gibi laf sokuyolar henuz 9 gunluk yeni yeni uyanik kaliyo emip uyuyo sevemiyorum bile kendim gozleri acikken emzirmeye odama getiriyorum ona bile surat salliyolar annem ynmdaydi onla bi itismeler laf sokmalar falan gorsrniz dalacaktim dun kalkip yemek bile yapmamis eskileri yedik annem de gitti kimse benle ilgilenmiyo kocam da bi degisik oldu anlamadim lohusa kim bu evde en azindan annem varken kndimi degetli hissediyodum o da gitti haftaya gelcek iyice canim skldi gitseler de kurttulsam
Geçmiş olsun,kolay değil tabiki çocuk büyütmek Allah sağlık versinde büyürler inşallah.Bazen bütün aksilikler üst üste gelir ,Sonunda bebişiniz doktora yetişmiş şükür.Bebeklerin çoğu arabayı seviyormerhaba kızlar
dışarda mevsimle alakalı ses çıkartan kedileri bebeğimin sesi zannedip sürekli koşmaktan yoruldum tuvaletten koşarak çıktım sussun artık şu kediler
pazar günü kızımı uyutamadıgımı yazmıştım sonrasındada susturamadık 9 gibi doktora götürelim diye çıktık eşim veteriner hekim kasabada yaşıyoruz çocuk doktoru olan en yakın ilçe 1buçuk saat uzaklıkta neyse bağrış çağrış bindik arabaya aynı dakka içinde sustu kızım ve uyudu. eşim birayla maç keyfine başlamıştı 2-3 tanede içmişti yolda çevirmeye takıldık alkol metreye üflettiler 59 promil çıktı ehliyetini almasınlar gün içinde hep araç kullanıyo diye çezayi bana kessinler diye ısrar ettik kabul etmediler eşimde hastanede kandan bakılmasını istedi 31 günlük bebekle ekip arabasına binip hasteneye gittik bu esnada bebegimin uyuyo hiç sesi çıkmıyo adamlar inanmadılar çocuk durmadı doktora gidiyoruz dedigimize. hastanede 30 çıktıda kurtulduk o arada arada acildeki doktora gazla ilgli durumlarda hangi ilaçları yazdıgını falan sordum benim bu rahat tavrim bizi oraya getiren görevligi sinir etti eminim. git gel evrak işi derken vardıgımızda saat 1buçukdu bebeğim mışıl mışıl uyuyo sabah gideriz diye eltime gittik yattım 11 gibi gittik doktora bebeğimin keyfi yerindeydi
doktor dinledi orasına burasına baktı muayene etti yandın sen en 1 ay daha dedi ağlayacak dedi sende onu sakinleştirmeye çalışacaksın vs. vs.anlattı gaz sorunu için nurse harveys kullanıyorduk sab simplex damla verdi doktor birlikte kullan dedi durmadıgında kullanmam için fitil verdi spasmo panalgine verdi. kızım maşşalah çok sakin gazınıda çıkartıyo derin uyumayada başladı ilk defa 4 saat aralıksız uyudu. arabayı çok seviyo doktorda binin arabaya gezin dedi. saç kurutma makinesinde susuyordu yükses önermedi bizde onu susturmak için sesini bastırmak için bağırmayacakmışız.
kilosu 5,350 boyuda 54
çocuk bakmak çok zormuş 2.falan diyorduk hep şimdi yok allah buna uzun ömür versin anna bu yaşadıklarımı unuturum öyle
Doktor demedikten sonra hemşirelerin lafına çok takma,içine sinmiyorsa sağlık ocağına değilde özel çocuk doktoruna götür,ben sağlık ocağına gitmiyorum çocuk doktorunda bütün kontrolleirni yaptırıyoruzselam kızlar bugün cok üzgünüm...gecen gün yazmıstım cumartesı doktor kontrolune gıttık 500 gr almıs 3 haftada bebısım doktor az dedi ama ıdrar tahlılıne bakalım ona göre ek mama verırız bırazcık dedi..kusmasıda var bebegın o yuzden...o gn üzülmüştüm,bugün aşı için saglık ocagına gittik hemşire beni mahvetti üzüntüden bu kadar az kılo alan bebek hiç görmedim dedi bilrubinleri artar tsh artar zeka geriliği olabilir büyük ihtimal dedi,cok acıyarak alan baktı çok moralim bozuldu..saglık ocagında 4 kılo ölçüldü kilosu...az kilo alınca zeka gerılıgımı oluyor bunu duyan varmı hiç ??
sizlerde kilağo sorunu yok sanırım o yüzden pek bişey yazan olmuyor
Canım çoğu bebekte bu sıkıntılar oluyordur bzidede öyle şuan bile zor yazıyorum pusetinde sallıyorum bir yandan bir yandan yazıyorum buraya geceleri uyumuyor Allah yardımcımız olsun:18:mrb arkadaslar artık buralara gırems oldum.bebegım geceelrı cok huysuz sureklı emmek ıstıo memeden ayırınca hemen aglıo.besıke koyamaz oldum.yanımda yatırıyorum.cok yogun yorgun gecıo gunler.dr kontrole gttık bu arada.bebegım kılo alımı az dedı mama ver dedı.3300 dogmustu hast cıkarkkn 3100 cıktık evde onuda kaybetmıs sonra kı kontrolde 100 gr almıs fakat dr ıkna olmuo kılo alımı az dıo sutun ytmıo dıo.sutum gelıo.çiş kaka da yapıo uyuyorda hanı dıom doymasa hıc uyumaz.herkes kesınlıkle mama verme dedı.bende sut sagma makına aldım.kndı sutumu sagıp eksra vermek ııcn .makına ıle sutu fazla sagamadım beceremedım.kullanan var mı avent tek elktrıklı pıllı makına.bırazsagdıgımı verdım kustu onu da.ac olsa kusmaz dı dıom fazlayı kusar dıom.kafam cok karısık.saglık ocagında kı ebe sen sureklı emzır dedı sıkıntı etme dedı ay sonu kontrolde bellı olur dedı gorecegız .bebek bakmak da zor ya...bırde burnunda hırıltı vra burnu tıkalı degıl bakıom bırsey yok ama hırıltı var onuda anlamdım.kulaklarımda sureklı bebk aglaması var bunca sıkıntı olsada oglusum dunyalara bedelll...herkese rabbım kolaylık versın hepınızi optukkkk
Hemşirenin öyle konuşması yanlış doktordan öğrens en detaylı bilgiyiılk haftakı kontroldemı 3100 cıktı canım ne kadar kılo almıs kaç haftada?? benımde 3 haftada 500 gr aldı dıye hemsıre bana zeka gerılıgı olur bile dedi bugun cok moralımı bozdu..
Yetmezse mecbur mama verilicek ben mamada veriyorumcanım ya bılemıom kı anne sutunden baska bırsey vermeyın dıyorlar ya.masllah bebegım uyuyor cıs kaka yapıo zaten dıom ama kılo alımı ıste bu ay sonunda bellı olcak.
Kizlar delirmek uzereyim yokkk icmiyorr ..zorlamayin desede uzmanlar mecburumm iyice zatifladi gozlerinin alti coktuu(neyapicam bennnnnnnnnn
Kizlar bu kalca filminden benim haberim yoktu sizden ogrendim..dogdugu anda bakilmiyormu 1sonrami bakiliyor..ben bebegimde nelere baktilar hic bilmiyorum kii agir dogum yasadigim icin..k.validem goturmustu hastanedeyken dr.kontrol icin cagirmisti ama nelere bakti bilmiyorum..soramiyorumda cunku konusmuyoruz artik..belge filanda yok..benim hicbisyden haberim yokkk
selam kızlar bugün cok üzgünüm...gecen gün yazmıstım cumartesı doktor kontrolune gıttık 500 gr almıs 3 haftada bebısım doktor az dedi ama ıdrar tahlılıne bakalım ona göre ek mama verırız bırazcık dedi..kusmasıda var bebegın o yuzden...o gn üzülmüştüm,bugün aşı için saglık ocagına gittik hemşire beni mahvetti üzüntüden bu kadar az kılo alan bebek hiç görmedim dedi bilrubinleri artar tsh artar zeka geriliği olabilir büyük ihtimal dedi,cok acıyarak alan baktı çok moralim bozuldu..saglık ocagında 4 kılo ölçüldü kilosu...az kilo alınca zeka gerılıgımı oluyor bunu duyan varmı hiç ??
sizlerde kilo sorunu yok sanırım o yüzden pek bişey yazan olmuyor
Kızlar merhaba,
Oğlum 27 günlük. Evimiz kaloriferli, üşütmemesi için çok dikkat ettik ama maalesef hasta oldu yavrum
Yattığı odada elektrik sobası da yakıyorduk. Ayaklarını sıcak tutmaya çalışmakla birlikte öyle kat kat giydirmiyorduk. (Atlet, zıbın, eşofman)
Bebeğimin önce burnu akmaya başladı. Doktora gittik, bu ayda bebekler öksürmez dedi. Ama 1 saat içinde bile çok değişik şeyler olabilir. Hızlı hızlı nefes alırsa getirin, dedi.
Bugün yavrum öksürmeye başladı. DÜn burun aspiratörüyle akıntıyı açmaya çalışmıştık. Calpol verdi doktor ondan verdim gece. Biraz evvel emdi, kustu, uyudu yavrum. Uyandırıp bir daha vereceğim calpolden.
Bebeğime bir de yelek giydiriyordum kızlar. Alt komşumuz bebek uyurken yeleğini çıkarın, uyandığında evde dolaştırırken giydirin, hasta edersiniz, Allah korusun bronşit olur, demişti. Birinde çıkardıysam yeleği diğerinde çıkarmadım yalan yok. Acaba ondan mı hasta oldu?
Ben de ıhlamur, nane limon içmeye çalışıyorum. İnşallah fayda eder.
Bu arada önce babamız gripti, sonra ben biraz olur gibi oldum. Bebeğim bizden kaptı galiba
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar
Hepinize sağlıklı günler.
Kızlar merhaba,
Oğlum 27 günlük. Evimiz kaloriferli, üşütmemesi için çok dikkat ettik ama maalesef hasta oldu yavrum
Yattığı odada elektrik sobası da yakıyorduk. Ayaklarını sıcak tutmaya çalışmakla birlikte öyle kat kat giydirmiyorduk. (Atlet, zıbın, eşofman)
Bebeğimin önce burnu akmaya başladı. Doktora gittik, bu ayda bebekler öksürmez dedi. Ama 1 saat içinde bile çok değişik şeyler olabilir. Hızlı hızlı nefes alırsa getirin, dedi.
Bugün yavrum öksürmeye başladı. DÜn burun aspiratörüyle akıntıyı açmaya çalışmıştık. Calpol verdi doktor ondan verdim gece. Biraz evvel emdi, kustu, uyudu yavrum. Uyandırıp bir daha vereceğim calpolden.
Bebeğime bir de yelek giydiriyordum kızlar. Alt komşumuz bebek uyurken yeleğini çıkarın, uyandığında evde dolaştırırken giydirin, hasta edersiniz, Allah korusun bronşit olur, demişti. Birinde çıkardıysam yeleği diğerinde çıkarmadım yalan yok. Acaba ondan mı hasta oldu?
Ben de ıhlamur, nane limon içmeye çalışıyorum. İnşallah fayda eder.
Bu arada önce babamız gripti, sonra ben biraz olur gibi oldum. Bebeğim bizden kaptı galiba
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar
Hepinize sağlıklı günler.
kaşta konak bizde de oldu bi 3 gün önce falan, bebe yapı sürdüm, sert ve sarıydı bizim konaklar. sürekli yumuşak tutmaya çalıştım. aynı akşam da sıcak suyla ıslatılmış pamukla yavaş yavaş sildik. kıpkırmızı oldu alnı, korktum baya yanlış mı yaptık diye ama dün sabah uyandığımızda hepsi beyaz kabuğa dönmüştü. onlara da bebe yağı sürdüm, gene akşam ıslak pamukla sildim. zaten beyaz kabuklar elleyince bile dökülüyo. bugün 3. günümüz hiçbişey kalmadı...Kızlar merhaba. İki yeni bilgi sizlere. Malt içeceği sormuştu bir arkadaş. Markası Maltana fiyatı 1.5 lira cıvarında ananaslısı ve armutlusu çok güzel. Migros ve metrolarda satılıyor aklınızda olsun. Birde benim gibi pratik alt açmalardan kullananlar varsa e bebek te satılan baby me marka alt açma dalinden kırk kat daha kaliteli ve yarı fiyatına. Ben mecburiyetten aldım dalinden yoktu ama çok beğendim.
Bu arada kızımın kaşlarında Konak oluştu. Nasıl geçirebilirim fikri olan varmı ? Nette kırk tane şey yazıyor ciddiye almıyorum artık neti.
kaşta konak bizde de oldu bi 3 gün önce falan, bebe yapı sürdüm, sert ve sarıydı bizim konaklar. sürekli yumuşak tutmaya çalıştım. aynı akşam da sıcak suyla ıslatılmış pamukla yavaş yavaş sildik. kıpkırmızı oldu alnı, korktum baya yanlış mı yaptık diye ama dün sabah uyandığımızda hepsi beyaz kabuğa dönmüştü. onlara da bebe yağı sürdüm, gene akşam ıslak pamukla sildim. zaten beyaz kabuklar elleyince bile dökülüyo. bugün 3. günümüz hiçbişey kalmadı...
bizim bugün 40. günümüz bu arada, koca adam olduk
geçmiş olsunn.sizden geçmiştir o zamann Allah acil şifa versin..sıcaklık konusunda ben de tedirginim hep.çok sıcağa alıştırmak istemiyorum çünkü ilerde zırt pırt hasta oluyo en ufak üşümede..tabii bi yandan da acaba üşür mü diye kaygılanıyorum,eşim benden de beter,gizli gizli açıyo kombiyi.. ben gündüz zıbın üstüne tulum giydiriyorum,iki kat çorabı oluyo hep..bazen ince patiskadan kundak yapıyorum bacaklarına sıkmadan.elinde eldiveni var,ama şapka sevmiyo kafası açıkk,bazen uyurken örtüyorum ama rahatsız olup açtırıyouyurken de penye ya da triko battaniye örtüyorum henüz uyku seti ya da yorgan kullanmıyorum beşiğinde,gece de peluş battaniye örtüyoruz ekstradan çünkü yatak odamız salona göre serin maaleseff..
Canım bebek için en tehlikesi terlemesi, ortam onun terleyeceği kadar sıcak olmasın çok çabuk hastalanır. yataktan çıkarınca da muhakkak bir yelek gibi bir şey giydir ya da kucağındayken battaniye ört üstüne. Sizden de kapar canım ama çocuk bu hasta da olur kendine stres yapma. İyileşme olmazsa tekrar götürürsün doktora. Geçmiş olsun.
sagol canım cevaplar için...bende anlamadım az kılo alınca nasıl tsh yukselıyor ve zeka gerılıgı oluyor...az kılo almanın tsh ı etkıledıgını duymamıstım sızler duydunuzmu??sarılıgın cok emmekle duzeldıgını bılıyorum ac kalırsa bılrubin sevıyesi artıyor,bızım basta vardı sarılık ama suan yok bıttı sayılır yani...e simdi az kılo aldı dıye tekrarmı sarılık olcak?ben hiç bısey anlamadım bu hemsırenın dedıgınden...bakışları falan gözümün önünde hala cok üzüldüm gerckten.
Canım, ben de ayaklarını sıcak tutmaya çalışıyorum. ince çorap üstüne ayaklı iki kat pijama, onun üzerine bir çorap daha. Buna rağmen ayakları hafif serin oluyor. Şapkasını da takmaya çalışıyoruz. Eldiven de var. Bizimki üstünün örtülmesinden hoşlanmıyor. Hele battaniyesi yüzüne gelirse başlıyor ağlamaya.
Canım, şimdi daha da tedirgin oldum iyi mi. Bebek yatakodamızda şimdilik. Malum geceleri serin oluyor. Biz de elektrikli sobayo ayarlıyoruz yanıp yanıp sönüyor. Gece baktım terlemiş. Yeleğiyle yatmıştı. Altını falan açarken sönükse soba açıp derecesini artırıyorum. Ben bile terlemiştim. Ama çoğu kez gece kalktığımızda ben de üşüyorum. Yelek gymemişse muhakkak battaniyeye sarılı duruyor emzirirken, kucakta dururken. Uyuduğu zaman da ince battaniyesinden çıkarmıyorum üzerine peluş battaniyesini örtürüyorum. Yazarken farkettim de sanırım bu çocuğu çok sarıp sarmalıyor, aşırı sıcak tutuyorum. Ne bileyim, oda ısısını 23-24-25 derecede tutmaya çalışıyoruz. Acaba diğer odalara kısa süreli götürdüğümüzde ısı farkından mı hasta oldu.
Çok sağolun arkadaşlar. İnşallah tezce iyileşir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?