2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bebekten tahlil için idrar nasıl alınıyor bılen varmı??ıdrar torbası verdıler ama o torbaya dolmuyo hep beze gıdıyor nasıl yapıcaz??

biraz aşagıya doğru yapıştır uzun kısmını poposunun altına doğru koy. 3. günlükllen bezde pembelik var idrar yolu enfeksoyu olabilir diye nefret ettigimiz ilk doktor istemişti bizde çok zor aldık kaydı kaka oldu kaçtane koyduk hatırlamıyorum bile
benim kızım altı açıkken çişini yapıyo sık sık şimdi olsa açık bekletirim yaparken yakalamaya çalışırım çok daha kolay bence

kızlar herkese mrba herkeste aynı dertler var sanırım vakit buldukça girip okuorum geçmişi keşke kullanma kılavuzu olsa bu bebişlerin demişti bi arkadaş hakkaten doğruymuş bende bişe sorcam oğlumun yanaklarında ve çenesinde çok kızıarıklar var bööle elini sürünce pütür pütür ne yapsamki bilemedim çok kötü gözükuo yazık kuzum bide korkuorum vücudunada geçecek die şimdilik vücudunda yok başına gelen var mı arkadaşlar ne yapsam ii gelir ki

Canım, teşekkür ederim. Yelekle yatırmamaya dikkat edeceğim. Bakalım inşallah tez vakitte iyileşir yavrum.

canım benım oglumda da oluyor dr normal dedı sutumden suruyorum kızarıklıkı azalıo.yenıdoganlarda oluyormus gecıo bı sure sonr sıcakdan oluyor.sıcakladıgında hemen kızarıklık olusuyor benım oglumun vucudunda da

Bizdede oluyo onlar senin sütünden kaynaklaniyo yagli gelebiliyomus bebeklere zamanla kendiliginden geciyo merak etme

merhaba arkadaslar.gunlerdir giremedim.bugun okuyayim dedim.sadece benim kizimda ayni soryn var saniyordum.meger herkes ayni sorunlari yasiyormus..bugun 45 gunlyk oldu kizim.10 gundur kakasini 2-3 gunde bir yapiyor.zeytinyagi veriyorum.ayrica ilk ay benim kizimda 500 gr almisti.o yuzden gece bir kez 60 ml mama takviyei verdi doktorumuz.simdi haftada 200-250 gr aliyor.cunku gece uyumaya basladi.buyume hormonu uykuda daha cok salgilaniyor.simdi bebegim geceleri 4 saat uyuyor.dun zeytinyagi vermedim duzene girdi diye ama 24 saattir yapamiyor..gaz sancimiz cok oluyor.uykudayken surekli kivraniyor.uyanmiyor ama sesler cikariyor.onun icinde milupa rezene veriyorum.biraz rahatliyor.ama kakasinu yapamadiginda hic bir sey fayda etmiyor.surekli kivraniyor ve uyumuyor..birde odada isitici yakmayin arkadaslar.bizim doktorumuz onermedi.cocugu hasta edersiniz dedi.uzerini kalin giydirin oda isinmiyprsa dedi.ayrica oda sicakligida 22-35 arasi ise hic korkmayin..ben normalde 24 yapiyorum.banyo yaptiginda 26 yapuyprymbizimki miyik lamaya basladi.opuyorum hepinizi..

merhaba kızlar, sizlerin bebekleri sesinize tepki vermeye başladı mı? bizimki yüksek sesleri duyuyor, ani bir ses olunca irkiliyor felan ama o kadar konuşuyorum kafasını çevirip bana bakmıyor. bende dün akşam tedirgin oldum acaba duymuyor mu diye. hastanede doğumun hemen ertesi günü işitme testi yapmışlardı, sonucuda elimde, iki kulak da normal yazıyor. eşimde her ihtimale karşı sen yarın götür tekrar yaptır dedi. randevu almak için aradım hastaneyi, çağrı merkezindeki kız "doğumdan 3gün sonra tekrar getirmeniz gerekiyordu işitme testi için, çağırmadılar mı sizi" dedi. neyse bu sabah gittik, önce işitme testini yapan hemşireyi buldum, neden çağırmıyorsun, bilgi vermiyorsun 3gün sonra tekrar gelinicek diye sordum. o da kayıtlara baktı, "sizin normal çıkmış, sorunlu çıkanı 3gün sonra tekrar çağırıyoruz, testi tekrar yaptırmanıza gerek yok, eğer duymadığını düşünüyorsunuz önce çocuk doktoruna, sonra da kulak burun boğaza gösterin" dedi. bende sonuçlar normalmiş, acaba ben mi acele ediyorum diye düşünüp hiçbirşey yaptırmadan geri döndüm. sizin bebeklerde durum nasıl, sesinize tepki veriyorlar mı? bu arada bizim bebiş bugün 47günlük.

bu arada bebişimle arabada ilk yalnız gezmemizi yaptık hastaneye giderek. ön koltuğa bağladık araba koltuğumuzu, rahatça gidip geldik. kızım da mışıl mışıl uyudu zaten yolda, artık kimse tutamaz bizi, bagaja da bebek arabımızı attık mı ohhh rahat rahat heryere gideriz kızımla:)

bizim doktorda 2.ayda istedi kalça ultasonu, 4.ayda isteyen bile varmış. sizde o arada bir zaman yaptırabilirsiniz.

bende migrostan şeftalili olanını alıyorum sürekli, 1,75lira fiyatı, tadıda icetea gibi güzel bence...

bizim bebişin kaşlarında da konak vardı, sarı ve kabuk kabuktu. dün temizledim daha. zeytinyağı sürüp yarım saat yumuşaması için bekledim. sonrada tırnağımla hafif hafif bastırmadan üstteki kabuk tabakasını aldım. ilk yapınca kırmızı oldu ama 1saate geçiyor kızarıklık, hiçbirşey kalmadı şimdi. ama tekrar oluşabilirmiş sanırım, şimdilik yok ama saçında da olucak gibi bizimkinin, sanki biraz pütürlü duruyor saç derisi.

geçmiş olsun canım, inşallah hemencecik iyileşir bebeğin. ben evi olabildiğince serin tutuyorum, öyle kalın kalında giydirmiyorum. azcık sıcaklasa yanakları kırmızı kırmızı oluyor zaten bebişin, çok terliyor sıcakta. 1haftadır gündüzleri kombiyi kapatıp akşam açıyorum, o da en düşük ayarda. birde bütün odaların kapıları sürekli açık, her odanın ısısı aynı olsun da bebişi başka odaya alınca üşümesin diye. sadece banyo yaptırırken odanın kapısını çekip 5-10dk elektrikli soba açıyorum odada.

O hirilti bizde de var cnm. Tonimer damlatip temizliyorumamahala var
Cnm ins bir araya gelirsiniz. Cok zor ayrilik . Biz de evliyken ayri kaldik. Yeni atanmistim adaylik formalitesi yuzunden ayri kaldik.
Hirilti icin gunde 4 kere ben de yapayim o zaman.

Ben sormustum malt icecegini. Cok sagol cnm.
Konsk ile ilgili bilgim yok malesef. Gecmis olsun.

benım kızımda az kılo aldı sızın kadar yaklaşık olarak.. hemsıre cok seyler soyledı bıze cok korktuk.. cumartesı 3880 cıktı salı gunu 4020 bakalım cumaretı gene doktora gıdıcem sorcam... az kılo alınca neden zeka gerılıgı olsun yada tsh yukselsın anlamadım bıde sarılık olur dedı

kızlar dr kılo alımı az demıstı mama ver demıstı bende mama vermeyıp kendı sutumu sagıp veren dıe bu sagma makınasından aldım.sagdım ama en fazla 40 cc cıktı bebegımde emıyor sureklı bırde.pompa kullanan var mı .sutum yetmıo mu acab ya...sutum artsın dıe tahın helvası ıle hurma yıyorum fayda edıyor.sutum de gelıo ama pompa ıle cok gelmıo acaba ben mı beceremedım

benim oğlumun da kaşlarında çıktı ama ben önemsemedim,
nasıl olsa geçer diye hiç kurcalamadım

canım calpolü 4 saat ara ile verebilirsin, doktorumuz söylemişti

benim oğlumun da yanaklarında var ama ben hiçbir şey sürmüyorum
zamana bıraktım
nasılsa geçer

burun hırıltısı ıcın ne yapıyorsunuz kızlarrrr

okyanus suyu damlatıp, aspiratör ile çekiyorum

bu kırk günü geçsin, şu kırkı bir çıksın düzelir her şey diyenler
bence kocaman bir yalan söylüyorlar
bizim kırkımız çıktı ama
değişen bir şey yok
yine mızmız benimkiler

bir de benim bebeğim 4 saat uyudu diyenlere hayret ediyorum
çok şanslısınız valla
benimkiler 1,5 satte bir uyanıyorlar en geç

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum

bendeöyleyım cok bagırdıgında uyumadıgında cok sinir oluyorum ama cok üzülüyotum sonra helekı bı derdı oldugunu düşündüğümde

tek memedenmı 40 cc cıkıyor?? bebegı emzıdıkten sonramı sagıyorsun??
ben bebegımı tek memede emzırıyorum sonra memede kalanı sagıyorum sonrada dıger memeyı sagıyorum.. 80 ml cıkıyo bazen artıyo bazen daha az cıkıyo bende bılmıyorum dogrumu yapıyorum...ıkı saat sonra tekrar emecek cocuk o zamana kadar yetrli süt olusmuyor gibi geliyor

kızlar ben insanlıktan çıktım valla
kendimden tiksiniyorum
inanın banyo yapmam bile lüks
birilerine çocukları emanet edip de duşa girebilirsem
suyun altında boş boş durmak bile beni mutlu ediyor

saçlarım iyice uzadı, şekilsizce
kedi gibi bıyıklarım var
kaşlarım neredeyse recep ivedik gibi oldu
hep eşofman giyiyorum
tişörtlerimde hep kusmuk göğüs kısmında süt lekesi olluyor
bana bayan denmesi için 1000 şahit lazım

önceden böyle değildim
hatta okulun en bakımlı ve şık bayanlarındandım
eşim hala çok beğense de beni
bence beni üzmemek için yapıyor
biliyorum ben
geçen bi parfüm sıktım hemen farketti zira
ben eskiden hep parfüm sıkardım ve farketmezdi
pppppppooooooooooooffffffffffffffffff

Canım Allah yardımcın olsun bende kendimden tiksinme yolundayım, nefesim bile rahatsız ediyor artık beni. Saç kurutma makinasının sesini dinletmeyi hiç denedin mi? Bugün 7 saat boyunca neredeyse hiç derin uykuya dalmadı kızım 5dk uyuyor bir saat uyanık kalıyordu, saat 2 de youtube dan saç kurutma makinasının sesini açtım dinlerken 10 dk içinde daldı uykuya daha da uyanmadı şükür :) Seninkilerde işe yarar mı bilmem ama denemekten bir şey olmaz değil mi ama Sana kolaylıklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…