kızlar bebekten tahlil için idrar nasıl alınıyor bılen varmı??ıdrar torbası verdıler ama o torbaya dolmuyo hep beze gıdıyor nasıl yapıcaz??
canım çok geçmiş olsun bizim yatak odasıda genelde 24-25 derece falan hep battaniyesine sarıp üzerine peluş battaniye bizde koyuyoruz ama şapka takmıyoruz birde bence uyurken yelek giydirme çok terler rahatsız eder bence çocuğu gündüzleride örgü yelek yerine penye yelekler var onlardanda giydirebilirsin tekrardan çok geçmiş olsun
canım benım oglumda da oluyor dr normal dedı sutumden suruyorum kızarıklıkı azalıo.yenıdoganlarda oluyormus gecıo bı sure sonr sıcakdan oluyor.sıcakladıgında hemen kızarıklık olusuyor benım oglumun vucudunda dakızlar herkese mrba herkeste aynı dertler var sanırım vakit buldukça girip okuorum geçmişi keşke kullanma kılavuzu olsa bu bebişlerin demişti bi arkadaş hakkaten doğruymuş bende bişe sorcam oğlumun yanaklarında ve çenesinde çok kızıarıklar var bööle elini sürünce pütür pütür ne yapsamki bilemedim çok kötü gözükuo yazık kuzum bide korkuorum vücudunada geçecek die şimdilik vücudunda yok başına gelen var mı arkadaşlar ne yapsam ii gelir ki
kızlar herkese mrba herkeste aynı dertler var sanırım vakit buldukça girip okuorum geçmişi keşke kullanma kılavuzu olsa bu bebişlerin demişti bi arkadaş hakkaten doğruymuş bende bişe sorcam oğlumun yanaklarında ve çenesinde çok kızıarıklar var bööle elini sürünce pütür pütür ne yapsamki bilemedim çok kötü gözükuo yazık kuzum bide korkuorum vücudunada geçecek die şimdilik vücudunda yok başına gelen var mı arkadaşlar ne yapsam ii gelir ki
Kizlar bu kalca filminden benim haberim yoktu sizden ogrendim..dogdugu anda bakilmiyormu 1sonrami bakiliyor..ben bebegimde nelere baktilar hic bilmiyorum kii agir dogum yasadigim icin..k.validem goturmustu hastanedeyken dr.kontrol icin cagirmisti ama nelere bakti bilmiyorum..soramiyorumda cunku konusmuyoruz artik..belge filanda yok..benim hicbisyden haberim yokkk
Kızlar merhaba. İki yeni bilgi sizlere. Malt içeceği sormuştu bir arkadaş. Markası Maltana fiyatı 1.5 lira cıvarında ananaslısı ve armutlusu çok güzel. Migros ve metrolarda satılıyor aklınızda olsun. Birde benim gibi pratik alt açmalardan kullananlar varsa e bebek te satılan baby me marka alt açma dalinden kırk kat daha kaliteli ve yarı fiyatına. Ben mecburiyetten aldım dalinden yoktu ama çok beğendim.
Bu arada kızımın kaşlarında Konak oluştu. Nasıl geçirebilirim fikri olan varmı ? Nette kırk tane şey yazıyor ciddiye almıyorum artık neti.
Kızlar merhaba,
Oğlum 27 günlük. Evimiz kaloriferli, üşütmemesi için çok dikkat ettik ama maalesef hasta oldu yavrum
Yattığı odada elektrik sobası da yakıyorduk. Ayaklarını sıcak tutmaya çalışmakla birlikte öyle kat kat giydirmiyorduk. (Atlet, zıbın, eşofman)
Bebeğimin önce burnu akmaya başladı. Doktora gittik, bu ayda bebekler öksürmez dedi. Ama 1 saat içinde bile çok değişik şeyler olabilir. Hızlı hızlı nefes alırsa getirin, dedi.
Bugün yavrum öksürmeye başladı. DÜn burun aspiratörüyle akıntıyı açmaya çalışmıştık. Calpol verdi doktor ondan verdim gece. Biraz evvel emdi, kustu, uyudu yavrum. Uyandırıp bir daha vereceğim calpolden.
Bebeğime bir de yelek giydiriyordum kızlar. Alt komşumuz bebek uyurken yeleğini çıkarın, uyandığında evde dolaştırırken giydirin, hasta edersiniz, Allah korusun bronşit olur, demişti. Birinde çıkardıysam yeleği diğerinde çıkarmadım yalan yok. Acaba ondan mı hasta oldu?
Ben de ıhlamur, nane limon içmeye çalışıyorum. İnşallah fayda eder.
Bu arada önce babamız gripti, sonra ben biraz olur gibi oldum. Bebeğim bizden kaptı galiba
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar
Hepinize sağlıklı günler.
O hirilti bizde de var cnm. Tonimer damlatip temizliyorumamahala varmrb arkadaslar artık buralara gırems oldum.bebegım geceelrı cok huysuz sureklı emmek ıstıo memeden ayırınca hemen aglıo.besıke koyamaz oldum.yanımda yatırıyorum.cok yogun yorgun gecıo gunler.dr kontrole gttık bu arada.bebegım kılo alımı az dedı mama ver dedı.3300 dogmustu hast cıkarkkn 3100 cıktık evde onuda kaybetmıs sonra kı kontrolde 100 gr almıs fakat dr ıkna olmuo kılo alımı az dıo sutun ytmıo dıo.sutum gelıo.çiş kaka da yapıo uyuyorda hanı dıom doymasa hıc uyumaz.herkes kesınlıkle mama verme dedı.bende sut sagma makına aldım.kndı sutumu sagıp eksra vermek ııcn .makına ıle sutu fazla sagamadım beceremedım.kullanan var mı avent tek elktrıklı pıllı makına.bırazsagdıgımı verdım kustu onu da.ac olsa kusmaz dı dıom fazlayı kusar dıom.kafam cok karısık.saglık ocagında kı ebe sen sureklı emzır dedı sıkıntı etme dedı ay sonu kontrolde bellı olur dedı gorecegız .bebek bakmak da zor ya...bırde burnunda hırıltı vra burnu tıkalı degıl bakıom bırsey yok ama hırıltı var onuda anlamdım.kulaklarımda sureklı bebk aglaması var bunca sıkıntı olsada oglusum dunyalara bedelll...herkese rabbım kolaylık versın hepınızi optukkkk
Cnm ins bir araya gelirsiniz. Cok zor ayrilik . Biz de evliyken ayri kaldik. Yeni atanmistim adaylik formalitesi yuzunden ayri kaldik.eru, canım çok genç anne olmuşsnmaşallah :)
db55, canım 4,5 yıllık evli ve ayrıyız.tayinimiz olmuyo çok zor cidden çocukla daha zor.inş bu yılolur.sizdeevliylekenmi ayrıydınız* canım sütün ne durumda inş gelir kesilmez ya.
papatyam pazar gezmesisüper olmuşama bıcırıklar almışlar acısını.(
edlin,canımsüperolur.bende çok isterimsizlerle bebekleriizle tanışmayı eğer buluşacağımızsıra ankarada olursam seve seve gelirimeşimin yanına gitcem ya tayin olana dek.
benim dr umda kontrol için 2 ay snra çağırdı,ferro sanolkullanıyorum bazı testler isteyecekmiş kontrolde.
Hirilti icin gunde 4 kere ben de yapayim o zaman.canım ben bu mama karşıtlığınıda çok anlamıyorum doymuyorsa aç durucak hali yok içicek bi güzel sütünü napalım benim kızım bütün gün emiyor aralardada mamayı götürüyor yada gece çok uykum varsa emzirirken uyuyakalmaktansa mama veriyorum bigüzel uykusunu çekiyor bende uyuyorumki süt olsun benim kızım biberona falanda alışmadı 3 ayrı marka kullanıyorum hemde mememide hiç bırakmıyor ama ilk günler sarılık olup kilo vermeye başlayınca mama takviyesiyle atlattık o zor ilk günleri şimdi bütün gün emziriyorum ama arada bi güzel mamada veriyorum hiçte zoruma gitmiyor bizde insanız yani benim kızım iri bebek olarak doğdu 36.haftasında 3820 doğdu doğduğundan beride doymak bilmiyor ben bütün gün emzirdikten sonra sağsamda çok fazla süt çıkmıyor çünkü memeler hiç dinlenmiyor anca mama verince memenin süt olucak zamanı oluyor şuandada 47 günlük oldu 5400 kilosu maşallah kuzuma bu arada bide benimde kızımda hırıltı vardı özellikle geceleri ve sabahları bakıyordum burnu açık doktora götürdüm 1 haftadır var bu hırıltı dedim 1 haftadır varsa iyi dedi yoksa çoktan gelmiştiniz ciğerlerinden olsaydı dedi burnu açık dedim genzinden geliyor hırıltı dedi bir şurup verdi 3 gün sabah akşam 1 kaşık kullandık ve hastane çıkışında aldığımız burun damlası tonimer öyle bişeydi onu kullanın günde 4 kez iki buruna dedi 1 hafta oldu azaldı ciğerlerinden değilmiş çok şükür bence hırıltıyı ihmal etme canım
Kızlar merhaba. İki yeni bilgi sizlere. Malt içeceği sormuştu bir arkadaş. Markası Maltana fiyatı 1.5 lira cıvarında ananaslısı ve armutlusu çok güzel. Migros ve metrolarda satılıyor aklınızda olsun. Birde benim gibi pratik alt açmalardan kullananlar varsa e bebek te satılan baby me marka alt açma dalinden kırk kat daha kaliteli ve yarı fiyatına. Ben mecburiyetten aldım dalinden yoktu ama çok beğendim.
Bu arada kızımın kaşlarında Konak oluştu. Nasıl geçirebilirim fikri olan varmı ? Nette kırk tane şey yazıyor ciddiye almıyorum artık neti.
merhaba arkadaslar.gunlerdir giremedim.bugun okuyayim dedim.sadece benim kizimda ayni soryn var saniyordum.meger herkes ayni sorunlari yasiyormus..bugun 45 gunlyk oldu kizim.10 gundur kakasini 2-3 gunde bir yapiyor.zeytinyagi veriyorum.ayrica ilk ay benim kizimda 500 gr almisti.o yuzden gece bir kez 60 ml mama takviyei verdi doktorumuz.simdi haftada 200-250 gr aliyor.cunku gece uyumaya basladi.buyume hormonu uykuda daha cok salgilaniyor.simdi bebegim geceleri 4 saat uyuyor.dun zeytinyagi vermedim duzene girdi diye ama 24 saattir yapamiyor..gaz sancimiz cok oluyor.uykudayken surekli kivraniyor.uyanmiyor ama sesler cikariyor.onun icinde milupa rezene veriyorum.biraz rahatliyor.ama kakasinu yapamadiginda hic bir sey fayda etmiyor.surekli kivraniyor ve uyumuyor..birde odada isitici yakmayin arkadaslar.bizim doktorumuz onermedi.cocugu hasta edersiniz dedi.uzerini kalin giydirin oda isinmiyprsa dedi.ayrica oda sicakligida 22-35 arasi ise hic korkmayin..ben normalde 24 yapiyorum.banyo yaptiginda 26 yapuyprymbizimki miyik lamaya basladi.opuyorum hepinizi..
Kızlar merhaba,
Oğlum 27 günlük. Evimiz kaloriferli, üşütmemesi için çok dikkat ettik ama maalesef hasta oldu yavrum
Yattığı odada elektrik sobası da yakıyorduk. Ayaklarını sıcak tutmaya çalışmakla birlikte öyle kat kat giydirmiyorduk. (Atlet, zıbın, eşofman)
Bebeğimin önce burnu akmaya başladı. Doktora gittik, bu ayda bebekler öksürmez dedi. Ama 1 saat içinde bile çok değişik şeyler olabilir. Hızlı hızlı nefes alırsa getirin, dedi.
Bugün yavrum öksürmeye başladı. DÜn burun aspiratörüyle akıntıyı açmaya çalışmıştık. Calpol verdi doktor ondan verdim gece. Biraz evvel emdi, kustu, uyudu yavrum. Uyandırıp bir daha vereceğim calpolden.
Bebeğime bir de yelek giydiriyordum kızlar. Alt komşumuz bebek uyurken yeleğini çıkarın, uyandığında evde dolaştırırken giydirin, hasta edersiniz, Allah korusun bronşit olur, demişti. Birinde çıkardıysam yeleği diğerinde çıkarmadım yalan yok. Acaba ondan mı hasta oldu?
Ben de ıhlamur, nane limon içmeye çalışıyorum. İnşallah fayda eder.
Bu arada önce babamız gripti, sonra ben biraz olur gibi oldum. Bebeğim bizden kaptı galiba
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar
Hepinize sağlıklı günler.
kızlar herkese mrba herkeste aynı dertler var sanırım vakit buldukça girip okuorum geçmişi keşke kullanma kılavuzu olsa bu bebişlerin demişti bi arkadaş hakkaten doğruymuş bende bişe sorcam oğlumun yanaklarında ve çenesinde çok kızıarıklar var bööle elini sürünce pütür pütür ne yapsamki bilemedim çok kötü gözükuo yazık kuzum bide korkuorum vücudunada geçecek die şimdilik vücudunda yok başına gelen var mı arkadaşlar ne yapsam ii gelir ki
burun hırıltısı ıcın ne yapıyorsunuz kızlarrrr
benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum
kızlar dr kılo alımı az demıstı mama ver demıstı bende mama vermeyıp kendı sutumu sagıp veren dıe bu sagma makınasından aldım.sagdım ama en fazla 40 cc cıktı bebegımde emıyor sureklı bırde.pompa kullanan var mı .sutum yetmıo mu acab ya...sutum artsın dıe tahın helvası ıle hurma yıyorum fayda edıyor.sutum de gelıo ama pompa ıle cok gelmıo acaba ben mı beceremedım
kızlar ben insanlıktan çıktım valla
kendimden tiksiniyorum
inanın banyo yapmam bile lüks
birilerine çocukları emanet edip de duşa girebilirsem
suyun altında boş boş durmak bile beni mutlu ediyor
saçlarım iyice uzadı, şekilsizce
kedi gibi bıyıklarım var
kaşlarım neredeyse recep ivedik gibi oldu
hep eşofman giyiyorum
tişörtlerimde hep kusmuk göğüs kısmında süt lekesi olluyor
bana bayan denmesi için 1000 şahit lazım
önceden böyle değildim
hatta okulun en bakımlı ve şık bayanlarındandım
eşim hala çok beğense de beni
bence beni üzmemek için yapıyor
biliyorum ben
geçen bi parfüm sıktım hemen farketti zira
ben eskiden hep parfüm sıkardım ve farketmezdi
pppppppooooooooooooffffffffffffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?