2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

deneyeceğim canım
sağol

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum

cok normal cnm vicdanlik birsey yok..yiprandik haliyle..heleki sen iki kat fazla yiprandin...
bakimsizlik sanirim hepimizde var..saydiklarin benim icinde gecerli..misafir gelecegi zaman aynanin karsisina gecip kendime ceki duzen veriyorum..sonrada sen aslinda baya guzelmissin sevda diyorum :-D
bende eski halimi aynanin karsisinda vakit gecirmeyi giyinip gezip tozmayi ozledim...
oglus buyusede yine yapabilsem bari :-D:-D

kızlar dün gece benimde sinirlerim bozuldu kızım çığlık atarken gülmeye ve ağlamaya başladım krize girmiş gibi deliricem sandım valla annemlerdeyim nehir çığlık atınca herkes kaçıyor kızımı bana verip ben emziriyorum yok memeyi çok sevdiği haliyle gaz krizinden arada ağzını çekip çığlığı basıyor fön makinasında biraz duruyor yine başlıyor rezene verirdim artık tadını beğenmiyor içmiyor dilini çıkarıp duruyor içmiyor gaz damlasını vermemek için direniyorum ama her gecenin sonunda vermek zorunda kalıyorum sonrada kızım memede yapışık uyuyor yerine sıkıyorsa koy hep kucağımda şekerleme yapıyor emzik almıyor her çeşitidi denedim yok olmadı gece sabaha kadar beşiğinde değil yanımda uyuyor arada emiyor mızmızlanınca emip tekrar uyuyor ben ne yapıyorum o sırada bilmiyorum annem bakıcak göya ama kimsenin elinden bişey gelmiyor dün ben ağlıyorum kaptılar nehiri kucağımdan susturmaya çalışıyorlar ablam internetten dandini dandini dastana diye ninni açmış nehir susuyor dinleyince arada yine çıldırıyor bütün gece dandini dinledik iyice sıyırıyordum allah herkese sabır versin biraz önce uyuyım dedim annem mama vermiş altı temiz gazıda yok ama çığlık atıyor o anne buraya gelicek diye ben kucağıma alıyorum susuyor yan yan yapıyor ağzını tokta olsa benim mememde kucağımda yatıcak ayrıca ben 2 hafta içinde işe başlıcam annem bakıcak ama kadında meme yok yani napıcaz bilmiyorum kızım resmen bensiz durmuyor nasıl bırakıcam nasıl susturucaklar bilemiyorum ama işe başlamam benim içinde çok önemli belki insan olduğumu hatırlarım normale dönebilirim diyorum dün markette kasada bana sıra verdiler sizin önceliğiniz var dediler sonradan jeton düştü hamile sandılar ya 70 kiloyla hamile kalmıştım şuan 90 kiloyum sadece 5 kilo verdim 95dim başkada bişey veremiyorum hiçbir kıyafetim olmuyor çok moralim bozuluyor xl aldığım taytlar bile çok kötü duruyor patlıcak gibiyim zayıflamak istiyorum (((( şu gaz olayı bitsin istiyorum ((( kızım 48 günlük geçicek mi bu günler allahım yardım et

kızlar ben doğum yapalı bgn 10 gün oldu bebiş de artık rahatça uzun uzun uyuyo maşallah 61 le hamile kaldım 77 ile doğuma gittim şu an 67 kiloyum sezeryan olduğum halde göbüşüm kalmadı sdce birazcık katlanma var göbeğim de toparlandı ama sıkılaşması için korse lazım ne zaman kullanmaya baslayabilirim ? hee ben bu arada makyajımı bile yapıyorum doğum beni süsümden vazgeciremedi hele şu kalan 6 kilom da gitse 40ıma kadar ne iyi olur

ayneeeeeeeeeeeennnnnnn!!!!!!!!!!!!!!
bende istiyoruuuuuuuuuumm!!!!!!!!

masallah size ne guzel.. benım kızım pek uyumuyo artık uzun uzun banyo ıcın bıle bırını beklıyorum gelsın bebege baksın dıye... baslarda uyuyordu uzun... bende korse kullanmadım daha ama belkı kullanmam bazıları önermiyo bazıları önerıyor...

merhaba mart anneleri,
cok fazla giremiyorum, okuyamıyorum. zaten yasıyormuyum acaba diye dusunuyorumda bazen.
benim hala agrılarım var 22 gun oldu, sukurler olsun biraz azaldı ama, daha yeni yeni oglumu kucagıma alabiliyorum, o da bes dakika cunku hemen dikisim agrımaya baslıyor. benim kadar agır geciren kimse yok sanırım. tabi bunda oglusumun tam bir dana olmasının da etkisi var (sanırım 6 kilo olduk).
ilk hafta cocuk doktoruna gittigimde mama takviye et sutun cogaldıkca azaltırsın demisti. ama azalacagı yerde cogalıyor gitgide. aslında sutumde cogalıyor, ama bi turlu oglumu tatmin edemiyorum. sadece gece doyuyor, gunduzleri mama vermezsek surekli aglıyor. emzik almıyor kesinlikle, kaucuk uc dısında her turlusunu denedik.
gunde 4 kere 60ar cc mama iciyor. bende hemen hemen 1 bucuk 2 saate emziriyorum ve her emzirmede nerdeyse 60 cc sut geliyor. ama cocugum doymuyor. kafayı yemek uzereyim. artık memeyi eskisi gibi istahlada cemiyor, biberonun cok akısına alısmaya basladı.
inatlasıp bazen mama vermiyorum, cok aglıyor, uyumuyor, sonra dayanamıyorum, mama veriyorum, bu seferde cok uzuluyorum.
sanırım yavas yavas mamayı bırakmamız gerekirken yavas yavas memeyi bırakıcaz. bizden daha buyuk olup mama takviyesini bırakabilne varmı? napıcagımı sasırdım cok uzuluyorum(((

Benim bebeğime doktor ileri derecede kolik dedi.BEnimkide akşam 8 den gece 2 ye kadar uyumayıp çığlık atıyordu.En son 3gün önce gece 1 de nerdeyse çıldıracakken buzuki orhanın kolik şarkısı olduğu geldi aklıma.Açtım hemen internetten o çığlık atan çocuk sustu mayıştı ve uyudu.o günden beri açıyorum uyuyo.Sancısı olan bütün bebeklere şiddetle öneririm.Tamamiyle anne karnındaki seslerden oluşuyor.BEn dinleyince nerdeyse ağlayacak gibi oluyorum duygusallaşıyorum kızımın o seslerle sakinleşmesine demekki karnımızda ne kadar huzurlularmış.

biliyomusunuz kizlar hamileyken en cok korktugum sey bebisime nasil banyo yaptircam diye dusunurdum.hatta nette bakmadigim site kalmadi diyebilirim ama cok sukur ilk banyosuda dahil olmak uzere coook basariliydim.bana hastanede ilk once hemsire gosterdi.bilen birinden gorecekmissin demekki :))
sonrada ertesi gun benim yanimda kaldi ben yaptirdim.tabi bazi yerlerde yardimci oldu.eve gelincede babasiyla yaptirdik hep.cook seviyo babasi kizina banyo yaptiriken.ama bazi gunler babis uyuyunca ben tek basima bile yaptirdim vee hiiic de zorlanmadim :))
coook memnunum bu durumdan :))

denicem canım sağol şimdi zarzor meme ağzında fön makinası eşliğinde sızdırdım ama bıktım fön makinası sesinden kafam şişti zaten uykusuzum saçlar havada karnımı doyurucak vaktim olmuyor bide bütün gün fön makinası sesi delirtiyor kolik şarkısını denerim bu akşam bakalım

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum

Yukarda soylediklerine aynen katiliyorum bende sabaha karsi uyku iyice bastirinca sinirleniyorum sonra uzuluyorum ama
Kirk meselesi yalan valla bizde hic birrrr degisiklik yok hele uyurken daha cok mizirdanmaya basladi
Bende 51le hamile kalmistim sua 57yim kiyafetler oluyo ama koca bi gobek var offf sut gelsin diye yememezlikte yapamiyorum yemicem diyorum ama snr oglumu dusunuyorum bide istahim acildi inadina yedikce yiyesim geliyo sizde de oyle mi ?

db annen de gitti
canım yaprak sarmayı ben yaptım deme
düşer bayılırım valla
Annem yapip buzluga atmisti cnm. Nerde ben yapayim. Ben tuvalete bile gidemiyirum. Spor da yalan oldu artik.
Aynen beni anlatmissin papatya.
evet hem gaz hem de bebek de kakasında da yeşil renk oluşturuyormuş öyle duydum tecrübeli bi anneden
Evet aynen oyle oldu. Bilmiyordum ben.
Cok zor. Alisiyorlar fayda etmiyor bir sure sonra.

bendede tam tersi olmustu.heleki ilk zamanlar zorla yiyodum sut olsun diye :))
bazen yiyorum bzense hicbisey canim istemiyo.

selamlar mart anneleri ben de mart annesiyim baştan beri sessiz takipçilerdenim. çok şükür hamileliğim sorunsuz geçti ve sağlıkla evladımı aldım kucağıma.hamileliğim süresince de takip ettim sizleri konuşmalarınızdan çok bilgi edindim.allah hepinizin evlatlarını bağışlasın.sağlıkla büyütmek nasip etsin. şu sıralar kafamı kurcalayan sorular var. yardımlarınızı bekliyorum. doğumdan sonraki üçüncü günümüzün gecesi sarılıktan üniversite hastanesinde yattık. 20 değerle fototerapi aldık. 13 edüşünce taburcu olduk.Ertesi gün doğum yaptığım hastanede çocuk dr.nda kontrolümz vardı. sarılık bakıldığında tekrar 18 olmştu. bir gece daha fototerapi aldıktan sonra 11 e düştü ve 1 hafta dolmadan sarılıktan çok şükür kurtulduk. bebeğim beslenemediği için sarılık olmuş. ve böylelikle mamaya başladık. günlerdir içimi yiyip bitiren şu ki bu sarılık değeri bebeğimde kalıcı bir hasar bırakmış mıdır.kafayı yicem

Bebegimi yikarken hep burnuna su kaciyor. Nerde hata yapiyoruz acaba.

canım nasıl yıkıyorsun biiilmiyorum ama ben nasıl yıkadığımı anlatayım ben zorlanmadan herzaman tek başıma yapıyorum ve geneldede ağlamıyor demkki rahatettiriyorum kuvetin içine havlu koyuyorum sonra ince bir yastıkama çok ince şu alt açma yastıkları gibi bebşimi yatırıyorum tabi bebeşi koymadan hemen önce su döküyorum ki havlu soğuk soğuk deymesin diye önce vucudunu yattığı yerden yıkıyorum sonra yine yatar vaziyette saçlarını yıkayıp geriye doğru yıkıyorum suyunuda öyle döküyorum en sonda sol kolumun üzerine yatırıpsağ elimle sırtınıovalayıp sonrada aynı şekildeyken sdurulama suyunu döküp çıkartıyorum bu arada nasıl yıkarsan yıka canım sıksık su dök azda olsa üşümesin genelde üşüyünce ağlıuyorlar kolay gelsin canım ben böyle yıkıyorum :)

canım ister istemez biz de kaçırdık ağzına burnuna hatta kulaklarına ablam fikir verdi kulaklarına pamuk tıkayın ki kaçmasın ve biz banyo küveti almıştım kızıma ve filesi ile biraz rahatız ama kızım yüzüne su gelmesini istemiyor sevmiyor sanki ben küvet-file aldığım yerde görmüştüm ayrı bir maşrapa ki ne muhteşem eşim aldırmamıştı ama kafaya koydum alacağım

biz yarın 1 haftalık oluyoruz ben 4. günümüzden itibaren korse kullanıyorum muayeneye gittiğimizde doktorum söyledi sende kullanabilirsin bence... çatlaklarım şuan kat kat ama baya indi göbeğim katlıklarda gider inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…