2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?

canım buna bebeğin karar veriyor bence
ben avent aldım
doğunca hemen de verdim
oğlum hemen kabul etti
kızıma epey uğraştım ama
o da sonunda kabul etti
ve büyük rahatlık emin ol
sonra da marketten bebedorunkini aldım, yedek olsun hem de ucuz diye
ama onu kabul etmediler ikisi de
arkadaşımın bebeğinde ise bu durumun tam tersi oldu
yani sen seçenek sun, prensesin tercih etsin

inan dün aklımdaydın canım, nerelerde bu kız diyordum
haberini aldık ne güzel
uyku mu o da ne
ben kayınvalidem yardıma gelmediği günler inan hiç uyumuyorum
prensesine de çok geçmiş olsun canım
daha sık uğramaya çalış canım

gecem gunduzum birbirine girdi
napcaz bole (

sanırım zamanın geçmesini ve bebeklerimizin büyümesini beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok
sabır sabır
ya sabır

günaydın kızlar
inanın hiç vaktim olmuyo buraya gelmeye
pazar günü mevlütümüz vardı çok şükür atlattım bitti
rahatladım
salı günüde 40 ımız çıktı bu gün 42. günümüz
göbeğim hala var eski kiloma dönemedim
ben bi tuhafım sanırım 40 ım çıkana kadar bunalıma girmedim şimdi girdim sanırım
tuhaf bi durum
stresten çok yemek yemeye başladım yemek derken tatlı şeyler(
böyle devam edersem kilo vermek bi yana alıcam

oğlumun göbeğinde bi tuhaflık vardı hiç başıma gelmediği için acaba gazmı diye masaj yapıyodum
masajdan sonra rahatlıyo bi süreliğine geçiyodu
baktım 2 gündür göbeği ıkınırken dışarı çıkmaya başladı
ve fıtıktan şüphelendim
dün doktora götürdüm göbek fıtığı olmuş oğluşum
göbeğine bişey sardım 2 yaşına kadar geçer geçmezse ameliyat dedi doktor
inşallah geçerde ameliyata gerek kalmaz

emzik rahatlık demişsiniz ben kullanmıyorum
doktora sordum emmeyi bırakır biberon ister dedi
bende hiç denemedim bile emziği
sadece anne sütü veriyorum şimdilik
eğer sütüm yeterse 6 ay emzircem sonrasında ek gıdaya başlamayı düşünüüyorum

inşallah hepiniz iyisinizdir bebişlerinizi benim için öpün ensesinden

günaydınn,bol uykulu gazsız bi gün diliyorum hepimize.

oğlum uyudu da kahvaltımı yapabildim..huzursuz uyuduğunda youtubedan su sesi dinletiyoduk,anne karnında su içinde olduğundan bebeğe iyi gelir diyodu hamilelik boyunca okuduğum kitapta,alıntılayamadım ama buzuki orhanın kolik şarkısını yazmış bi arkadaş şimdi onu açtım,uykuda eli kolu oynayan bebişim mışıl mışıl uyuyo,faydası oldu sanırım,tesadüf değilse tabii

Bebegimi yikarken hep burnuna su kaciyor. Nerde hata yapiyoruz acaba.

canım ,annem yanımdayken hep o yıkadı biz izledik ve bebeğin başına asla ön taraftan su dökmememiz gerektiğini söylemişti su kaçmasın burnun kulağına diye..bebeği yüzüstü kolumuzda tutup başına ve yüzüne suyu arkadan döküp elimizle ya da kesesiyle yüzünü ve başını yıkıyoruz..salı akşamı ilk kez eşimle yıkadık,bi sıkıntı çıkmadı

geçmiş olsunn,göbek fıtığı geçer inşallah dert etme..yeğenlerimden birinde de vardı ve geçmişti kendiliğinden..

emzik ben de vermedim,bi iki kez denedik annemle ,sevmedi attı ağzından..emzik yerine beni kullanıyo aslında alsa iyi olurda ama 3 aydan önce tavsiye etmiyo doktorlar,bi de emziğe çok alışınca bıraktırması da zor oluyo sanki emin olamadım,belki 3 aydan sonra vermeyi düşünürüm tekrar.

bugün 1 aylık olduk çok şükür,aşımız var öğleden sonra,eşim işten gelene kadar yalnızım evde,inşallah ateşi filan çıkmaz..

yok canım sarılık aşısında ateşi çıkmıyo
2 aylıkken 3 tane aşı yapıcaklar o zaman çıkıcak hemde baya bi çıkıcak
o yüzden ben bebeğime aşı yapılır yapılmaz bazen yapılmadan önce ateş düşürücüsünü veriyodum
ne kadar verirsen ver yinede ateşini hissediceksin telaş yapmadan üstü ince kalırsa teş düşürücüsünüde verirsen bişey olmaz

ben ilk oğluma emziği 1 yaşının içinde verömiştim evet gerçekten rahat oluyo
fakat ben oğlumu emzirmiyodum emziği verdiğimde 2 yaşındada emziği yırtılınca kendiliğinden tiksinip bırakmıştı
hatta hala evde duruyo yedek aldığım emzik

günaydın kızlaarr

sanırım uykusuzlar kervanına bende katılıyoorum gece 2den sonra uyumadı kızım daha yeni sızdı bakalım uyanmazsa bende zombi gibi geziyorum ama birazdan bende yatacam ev çok fena durumda heleki mutfak resmen göçüyo :)) inşallah bugün misafir felan gelmez hiç kaldıramam

benim kızım 24 saatin en az 18 saatini uyurdu çok kusmazdı gazı bile inanın kendi kendine bazen alttan bazen üstten pırt pırt çıkardı

öyle ço sorunlu değildi ama sanırım kırkı yaklaştıkca huyu değiiyor 22. günümz bugün ve düngeceden beri felağim şaştı şimdi sizi daha iyi anlıyorum

acaba nazar mı değdi pıtıırcığıma

emzikten bahsedilmiş ben doğduğu ilk gün verdim ağzına valla hemşire çok kızdı ama oralı bile olmadım çok büyük yardımcı oluyr şimdiden ha emzik tiryakisi bi bebek değil ama olmazsa olmaz demiyor allahtan ve 7/24 ağzında değil zaten sıkışınca ve uykuya geçerken veriyorum ağzına iyi oluyor

bu arada kızlar plates seti aldım 22günolldu doğum yapalı sizce başlasammı ip atlamak felan zarar verir mi dikişlere ki acaba bilemedim aranızda yapan var mıı

herkese anlatma bebeğinin uslu olduğunu ,nazar değebilir,maşallah diyelim biz de..geçici bi durum olabilir huzursuzluğu,yıkayabilirsin faydası olur belki uyumasına.
ben spinal oldum sezeryanı,senin doğum şeklini bilmiyorum ama azcık zorlasam kendimi belim ağrıyo..spor bana çok uzak şimdilik ama yapmayı çok isterdim kilolardan kurtulmak istiyorum bi an evvel..emzirdiğimden mi bilmiyorum sürekli acıkıyorum,yemesem olmuyo maalesef..yaza kadar eski kiloma dönmeyi çok isterim,zorlamadan dene istersen sen de

kızlar bebeğin 40 ı çıkınca huyuda değişiyo bazısının iyi yönde bazısının kötü yönde ama mutlaka değişiyo
buna hazırlıklı olun noldu bebişime demeyin çünkü büyüyo bebişler

kızlar söylemesi ayıp temizlendinizmi siz benden genelde kahverengi leke geliyo normalmi acaba
bide ben ilkini doğuralı çok olduğu için unuttum
ilk adet ne zaman olucak acaba doğum yaptığımız günümü baz alıcaz
yani ne zaman normale dönücez

kızımda memede uyuyordu ve emzık gıbı cıgnıyordu memeyı o yuzden verdım emzık cokta sevdı sımdı emdıktenten sonra uyumadıysa emzıgıyle kendı kendı kendıne zaman gecırıyor ve uyuyor durdugu yerde...
bız asımızı olduk ateş olmadı ateş yapmazmış bu aşı zaten

zaman zaman huysuzluk yapabılıyorlar degısıyorlar ama ıyı yönde olur inşallah butun degısımler... bendevsezeryan oldum doktor bana spor vermedı hafıf yuruyus yada bısıklet olabılır dedı ama karın hareketlerı 40 tan sonra dedi...

bende hala kanama tam gecmedı oyuzden beklıyorum.. o dıkış yerını nasıl temızlıcem bılmıyorum korkuyorum dokununca bıle bı garıp oluyorum... ılk adeti bılmıyorum ama emzırenler bıkac ay olmayabılıyormuş...
normale dönsek bıran önce keşke...

bana doktor bi jel verdi bikini bölgesi için onu kullanıyorum dikiş bölgemede geliyo tabiki yıkıyorum enfeksiyona birebir iyi geldi
bide bi krem verdi onu kullandım
şimdi jel haricinde hiç bişey kullanmıyorym

dikiş yerim iyileşti tabi içi hala iyileşmedi dokunduğumda hafif bi acı oluyo
ve sarkıklık var hafiften dikişin üzerinde
normal hayatıma döndüm ben sarkıklıktan başka bi sıkıntım yok hafif ağrıyı önemsemiyorum

doktor bana bısey vermedı canım ben temızlemek derken agda falan epılasyon olarak demiştim :) nasıl yapıcam ascaba...
benımde karnımda bı şişlik boşluk kaldı tabı ınsallah duzelır

ben emziriyorum canim ama 39.gunde adet oldum bileee!!!
cok cok yogundegildi ama azda degildi :))
sasirdim bende iyimidir kotumudur bilmem :))

bende ayni seyi desemde inan ki cok zpr oluyo bazi gunler.uykusuzluk beni zorlayan zaten digerleri cok sukurki iyi :))
ama sabah bir an seni hayal ettim gozumde canim ya dusunuyorum.bundan 2 tane olsaydi neler yapardim diyeee :)))
buarada yaninda yardimci olcak birileri varmi ??yoksa yalnizmisin???
4 saat uyudu masallah ama karni iyi doydu simdi agiz memede gozler acik etrafa bakiyo

bizimkide dun gece oleydi.dusunuyorum gunduz yapmasi gereken seyi gece yapti.normalde tersi olsa ne guzel olurdu.ben nasil aistirsam bilemedim valla.simdide sabahtan beri sizdi gozunu bile acamiyo :))
bense 2 saatlik uykuyla dolaniyorum (
herzaman yapmaz bukadar ama arda yapinca bile berbat oluyooo (

kese varmi......kalbi atiyomu.........tekmeleyecekmi..........basi donecekmi........nezaman dogacak.........VEEEE ISTE DOGUM
gaz sancisi........uykusuzluk........asi.........hastalik.........kilo alimi........emme istegi.........VEEEE ISTE BUYUDU
baslangictan buralara kadar geldik cok sukur.ama artik sunu ogrendimki her zamanda ayri bir sikintisi olacak.dogmadan once darliyorum zor oluyo bir dogsaydi diyodum tabi benim gibi herkesde dahil.bebisimiz dogdu bu defa uyumuyo gazi var sutum yetmiyo.......
bu bole devam edecek..........
bide dusunuyorum ki heralde biz buraya daha cooook yazcaz :))
kimimiz askere nasil gittini anlatir,kimimiz nasil evlendirdini,kimimiz diploma torenini.........bazen dusunuyorum.arada bir acimda hamileyken yazdim msjlarima bakim diye :)))
neler yazmisim hangi duygularla yazmisim diyeee :))
biraz daha buyuncede bakarim ilk dogdunda neler yazmisim nelerden sikayet etmisim acaba diyee :)))
guzel olur ama bazen busekilde eskiye donmek iyidir benim icin enazindan :)))

Cok sagol cnm. Deniycem bunu. Biz onden su dokuyorduk.
Agda yaptiranilir miyiz ki? Doktora sorucam. Jileti sevmiyirum hic. Bir de tam gobegimin alti dikis. Orda da kil yok ki. Asagida. Benim korkum agdada cekistirirken dikislerin acilmasi.

Uzun uzun alinti yapamiyorum. Bebis uyanacak

Emzik icin doktor bebek sinirini emzikten cikarsin. Arada verebilirsin dedi. Nuk marka kullaniyorum.

Kanama konusulmus. Benim daha bitmedi. 36. Gunumuz. Adet olur gibi de oluyirum arada.

banada hastanede verdikleri solisyon bitti genital temizleme kullanıyorum günde bir defa başka bişey kullanmıyorum ama acıma var hala
kanamamda bitmedi

burun hırıltısı ıcın ne yapıyorsunuz kızlarrrr
Okyanus suyu ve aspiratör ile temizliyoruz.

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum
Son raddeye geliyor, "oğluuuum, yavruuuuuuum" derken dişlerimi hafif hafif sıkmaya başlıyorum, ah bi anlasam derdini çözeceğiz ama,diyorum. Hararetim tavan yapıyor, şimdilik susmaya çalışıyorum.
Yaprak sarma yedim gaz yapti kizlar, uzak durun.
Zaten kilo derdi var yediğimiz pek çok şey gaz yapıyor. Ne yiyeceğimi şaşırdım valla. Portakal yerdim sık sık, gerçi mevsimi de geçti, o da gaz yapıyormuş. Salataya dadanıyor, rezene, ıhlamur içmeye çalışıyorum şimdilik. Gerçi bir kaç gündür tatlı krizleri geliyor. İnşallah normal normal insanlara döneceğim :)

:) Aşk ağlatır dert söyletirmiş. Eşim bir kaç gündür göbeğime dokunuyor "İkizi içerde kaldı galiba" diyordu. Gerçi gebelikten önce de kilolu ve göbekliydim. Dün de telefondaki resmime bakıp "bu kıyafetin şimdi olmaz di mi?" dedi :) "Taciz yok, taciz yok, bakıyorum da pek erken başladın tacize" dedim :) Toplamda 27 kilo alarak 100 ile gitmiştim doğuma şimdi 93üm. İnşallah geçecek ve zayıflayacağız. Yani benim hâlâ umudum var :)

kendimi balkondan atmak istiyoruuuuuuuum :) Maşallah maşallah. Darısı başımıza inşallah :)

Bunu bilmiyordum. Haylazım haylazlanınca dinleteceğim.

Banyo konusunda sizlerin kaç dakika sürüyor banyonuz? Biz odayı epey hararetlendiiriyoruz. Geçen oda ısısı 37 derece olmuştu. Banyomuz da 10 dk falan sürüyor. Acaba banyo esnasında mı üşütüp hasta ettik yavrumuzu..

Yok yok için rahat olsun. Hasar falan yoktur inşallah. Sonuçta sınırı aşmamış sarılık. Geçmiş olun
Biz hâlâ annem eşim ve ben yıkıyoruz. Ve paniğimle :)

kızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?
Çok istedim ama almadı yavrum. Midesi bulandı, öğürdü, ben de zorlamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…