kızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?
kızlar merhaba uzun bi aradan sonraa:) herkesler iyidir inşallah zor bi bebisle başbaşayimm 52 günlük olduk bugün günde sadece 2 3saat uyuyoren az 20saat uyanık ve sancılı, ikinmak istiyo sürekli bundan dolayıda poposunda çatlak oluşmuş daha bi huzursuzuz. Süt olayına gelince Bende mama veriyorum takviye olarak.. sizleri Cook çok Öptümm.
gecem gunduzum birbirine girdi
napcaz bole(
Bebegimi yikarken hep burnuna su kaciyor. Nerde hata yapiyoruz acaba.
günaydın kızlar
inanın hiç vaktim olmuyo buraya gelmeye
pazar günü mevlütümüz vardı çok şükür atlattım bitti
rahatladım
salı günüde 40 ımız çıktı bu gün 42. günümüz
göbeğim hala var eski kiloma dönemedim
ben bi tuhafım sanırım 40 ım çıkana kadar bunalıma girmedim şimdi girdim sanırım
tuhaf bi durum
stresten çok yemek yemeye başladım yemek derken tatlı şeyler(
böyle devam edersem kilo vermek bi yana alıcam
oğlumun göbeğinde bi tuhaflık vardı hiç başıma gelmediği için acaba gazmı diye masaj yapıyodum
masajdan sonra rahatlıyo bi süreliğine geçiyodu
baktım 2 gündür göbeği ıkınırken dışarı çıkmaya başladı
ve fıtıktan şüphelendim
dün doktora götürdüm göbek fıtığı olmuş oğluşum
göbeğine bişey sardım 2 yaşına kadar geçer geçmezse ameliyat dedi doktor
inşallah geçerde ameliyata gerek kalmaz
emzik rahatlık demişsiniz ben kullanmıyorum
doktora sordum emmeyi bırakır biberon ister dedi
bende hiç denemedim bile emziği
sadece anne sütü veriyorum şimdilik
eğer sütüm yeterse 6 ay emzircem sonrasında ek gıdaya başlamayı düşünüüyorum
inşallah hepiniz iyisinizdir bebişlerinizi benim için öpün ensesinden
geçmiş olsunn,göbek fıtığı geçer inşallah dert etme..yeğenlerimden birinde de vardı ve geçmişti kendiliğinden..
emzik ben de vermedim,bi iki kez denedik annemle ,sevmedi attı ağzından..emzik yerine beni kullanıyo aslında alsa iyi olurda ama 3 aydan önce tavsiye etmiyo doktorlar,bi de emziğe çok alışınca bıraktırması da zor oluyo sanki emin olamadım,belki 3 aydan sonra vermeyi düşünürüm tekrar.
bugün 1 aylık olduk çok şükür,aşımız var öğleden sonra,eşim işten gelene kadar yalnızım evde,inşallah ateşi filan çıkmaz..
günaydın kızlaarr
sanırım uykusuzlar kervanına bende katılıyoorum gece 2den sonra uyumadı kızım daha yeni sızdı bakalım uyanmazsa bende zombi gibi geziyorum ama birazdan bende yatacam ev çok fena durumda heleki mutfak resmen göçüyo :)) inşallah bugün misafir felan gelmez hiç kaldıramam
benim kızım 24 saatin en az 18 saatini uyurdu çok kusmazdı gazı bile inanın kendi kendine bazen alttan bazen üstten pırt pırt çıkardı
öyle ço sorunlu değildi ama sanırım kırkı yaklaştıkca huyu değiiyor 22. günümz bugün ve düngeceden beri felağim şaştı şimdi sizi daha iyi anlıyorum
acaba nazar mı değdi pıtıırcığıma
emzikten bahsedilmiş ben doğduğu ilk gün verdim ağzına valla hemşire çok kızdı ama oralı bile olmadım çok büyük yardımcı oluyr şimdiden ha emzik tiryakisi bi bebek değil ama olmazsa olmaz demiyor allahtan ve 7/24 ağzında değil zaten sıkışınca ve uykuya geçerken veriyorum ağzına iyi oluyor
bu arada kızlar plates seti aldım 22günolldu doğum yapalı sizce başlasammı ip atlamak felan zarar verir mi dikişlere ki acaba bilemedim aranızda yapan var mıı
geçmiş olsunn,göbek fıtığı geçer inşallah dert etme..yeğenlerimden birinde de vardı ve geçmişti kendiliğinden..
emzik ben de vermedim,bi iki kez denedik annemle ,sevmedi attı ağzından..emzik yerine beni kullanıyo aslında alsa iyi olurda ama 3 aydan önce tavsiye etmiyo doktorlar,bi de emziğe çok alışınca bıraktırması da zor oluyo sanki emin olamadım,belki 3 aydan sonra vermeyi düşünürüm tekrar.
bugün 1 aylık olduk çok şükür,aşımız var öğleden sonra,eşim işten gelene kadar yalnızım evde,inşallah ateşi filan çıkmaz..
günaydın kızlaarr
sanırım uykusuzlar kervanına bende katılıyoorum gece 2den sonra uyumadı kızım daha yeni sızdı bakalım uyanmazsa bende zombi gibi geziyorum ama birazdan bende yatacam ev çok fena durumda heleki mutfak resmen göçüyo :)) inşallah bugün misafir felan gelmez hiç kaldıramam
benim kızım 24 saatin en az 18 saatini uyurdu çok kusmazdı gazı bile inanın kendi kendine bazen alttan bazen üstten pırt pırt çıkardı
öyle ço sorunlu değildi ama sanırım kırkı yaklaştıkca huyu değiiyor 22. günümz bugün ve düngeceden beri felağim şaştı şimdi sizi daha iyi anlıyorum
acaba nazar mı değdi pıtıırcığıma
emzikten bahsedilmiş ben doğduğu ilk gün verdim ağzına valla hemşire çok kızdı ama oralı bile olmadım çok büyük yardımcı oluyr şimdiden ha emzik tiryakisi bi bebek değil ama olmazsa olmaz demiyor allahtan ve 7/24 ağzında değil zaten sıkışınca ve uykuya geçerken veriyorum ağzına iyi oluyor
bu arada kızlar plates seti aldım 22günolldu doğum yapalı sizce başlasammı ip atlamak felan zarar verir mi dikişlere ki acaba bilemedim aranızda yapan var mıı
kızlar bebeğin 40 ı çıkınca huyuda değişiyo bazısının iyi yönde bazısının kötü yönde ama mutlaka değişiyo
buna hazırlıklı olun noldu bebişime demeyin çünkü büyüyo bebişler
kızlar söylemesi ayıp temizlendinizmi siz benden genelde kahverengi leke geliyo normalmi acaba
bide ben ilkini doğuralı çok olduğu için unuttum
ilk adet ne zaman olucak acaba doğum yaptığımız günümü baz alıcaz
yani ne zaman normale dönücez
bende hala kanama tam gecmedı oyuzden beklıyorum.. o dıkış yerını nasıl temızlıcem bılmıyorum korkuyorum dokununca bıle bı garıp oluyorum... ılk adeti bılmıyorum ama emzırenler bıkac ay olmayabılıyormuş...
normale dönsek bıran önce keşke...
bana doktor bi jel verdi bikini bölgesi için onu kullanıyorum dikiş bölgemede geliyo tabiki yıkıyorum enfeksiyona birebir iyi geldi
bide bi krem verdi onu kullandım
şimdi jel haricinde hiç bişey kullanmıyorym
dikiş yerim iyileşti tabi içi hala iyileşmedi dokunduğumda hafif bi acı oluyo
ve sarkıklık var hafiften dikişin üzerinde
normal hayatıma döndüm ben sarkıklıktan başka bi sıkıntım yok hafif ağrıyı önemsemiyorum
bende hala kanama tam gecmedı oyuzden beklıyorum.. o dıkış yerını nasıl temızlıcem bılmıyorum korkuyorum dokununca bıle bı garıp oluyorum... ılk adeti bılmıyorum ama emzırenler bıkac ay olmayabılıyormuş...
canım buna bebeğin karar veriyor bence
ben avent aldım
doğunca hemen de verdim
oğlum hemen kabul etti
kızıma epey uğraştım ama
o da sonunda kabul etti
ve büyük rahatlık emin ol
sonra da marketten bebedorunkini aldım, yedek olsun hem de ucuz diye
ama onu kabul etmediler ikisi de
arkadaşımın bebeğinde ise bu durumun tam tersi oldu
yani sen seçenek sun, prensesin tercih etsin
inan dün aklımdaydın canım, nerelerde bu kız diyordum
haberini aldık ne güzel
uyku mu o da ne
ben kayınvalidem yardıma gelmediği günler inan hiç uyumuyorum
prensesine de çok geçmiş olsun canım
daha sık uğramaya çalış canım
sanırım zamanın geçmesini ve bebeklerimizin büyümesini beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok
sabır sabır
ya sabır
4 saat uyudu masallah ama karni iyi doydu simdi agiz memede gozler acik etrafa bakiyo
ben emziriyorum canim ama 39.gunde adet oldum bileee!!!
cok cok yogundegildi ama azda degildi :))
sasirdim bende iyimidir kotumudur bilmem :))
Canım adet olduğuna emin misin? Ne zaman kesildin ki sen geri adete döndü, kafam karıştı valla :) En erken doğumu takip eden 2. ay içerisinde görülür diye biliyorum.
Cok sagol cnm. Deniycem bunu. Biz onden su dokuyorduk.günaydınn,bol uykulu gazsız bi gün diliyorum hepimize.
oğlum uyudu da kahvaltımı yapabildim..huzursuz uyuduğunda youtubedan su sesi dinletiyoduk,anne karnında su içinde olduğundan bebeğe iyi gelir diyodu hamilelik boyunca okuduğum kitapta,alıntılayamadım ama buzuki orhanın kolik şarkısını yazmış bi arkadaş şimdi onu açtım,uykuda eli kolu oynayan bebişim mışıl mışıl uyuyo,faydası oldu sanırım,tesadüf değilse tabii
canım ,annem yanımdayken hep o yıkadı biz izledik ve bebeğin başına asla ön taraftan su dökmememiz gerektiğini söylemişti su kaçmasın burnun kulağına diye..bebeği yüzüstü kolumuzda tutup başına ve yüzüne suyu arkadan döküp elimizle ya da kesesiyle yüzünü ve başını yıkıyoruz..salı akşamı ilk kez eşimle yıkadık,bi sıkıntı çıkmadı
Agda yaptiranilir miyiz ki? Doktora sorucam. Jileti sevmiyirum hic. Bir de tam gobegimin alti dikis. Orda da kil yok ki. Asagida. Benim korkum agdada cekistirirken dikislerin acilmasi.bende hala kanama tam gecmedı oyuzden beklıyorum.. o dıkış yerını nasıl temızlıcem bılmıyorum korkuyorum dokununca bıle bı garıp oluyorum... ılk adeti bılmıyorum ama emzırenler bıkac ay olmayabılıyormuş...
bana doktor bi jel verdi bikini bölgesi için onu kullanıyorum dikiş bölgemede geliyo tabiki yıkıyorum enfeksiyona birebir iyi geldi
bide bi krem verdi onu kullandım
şimdi jel haricinde hiç bişey kullanmıyorym
dikiş yerim iyileşti tabi içi hala iyileşmedi dokunduğumda hafif bi acı oluyo
ve sarkıklık var hafiften dikişin üzerinde
normal hayatıma döndüm ben sarkıklıktan başka bi sıkıntım yok hafif ağrıyı önemsemiyorum
Okyanus suyu ve aspiratör ile temizliyoruz.burun hırıltısı ıcın ne yapıyorsunuz kızlarrrr
Son raddeye geliyor, "oğluuuum, yavruuuuuuum" derken dişlerimi hafif hafif sıkmaya başlıyorum, ah bi anlasam derdini çözeceğiz ama,diyorum. Hararetim tavan yapıyor, şimdilik susmaya çalışıyorum.benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum
Zaten kilo derdi var yediğimiz pek çok şey gaz yapıyor. Ne yiyeceğimi şaşırdım valla. Portakal yerdim sık sık, gerçi mevsimi de geçti, o da gaz yapıyormuş. Salataya dadanıyor, rezene, ıhlamur içmeye çalışıyorum şimdilik. Gerçi bir kaç gündür tatlı krizleri geliyor. İnşallah normal normal insanlara döneceğim :)Yaprak sarma yedim gaz yapti kizlar, uzak durun.
:) Aşk ağlatır dert söyletirmiş. Eşim bir kaç gündür göbeğime dokunuyor "İkizi içerde kaldı galiba" diyordu. Gerçi gebelikten önce de kilolu ve göbekliydim. Dün de telefondaki resmime bakıp "bu kıyafetin şimdi olmaz di mi?" dedi :) "Taciz yok, taciz yok, bakıyorum da pek erken başladın tacize" dedim :) Toplamda 27 kilo alarak 100 ile gitmiştim doğuma şimdi 93üm. İnşallah geçecek ve zayıflayacağız. Yani benim hâlâ umudum var :)kızlar dün gece benimde sinirlerim bozuldu kızım çığlık atarken gülmeye ve ağlamaya başladım krize girmiş gibi deliricem sandım valla annemlerdeyim nehir çığlık atınca herkes kaçıyor kızımı bana verip ben emziriyorum yok memeyi çok sevdiği haliyle gaz krizinden arada ağzını çekip çığlığı basıyor fön makinasında biraz duruyor yine başlıyor rezene verirdim artık tadını beğenmiyor içmiyor dilini çıkarıp duruyor içmiyor gaz damlasını vermemek için direniyorum ama her gecenin sonunda vermek zorunda kalıyorum sonrada kızım memede yapışık uyuyor yerine sıkıyorsa koy hep kucağımda şekerleme yapıyor emzik almıyor her çeşitidi denedim yok olmadı gece sabaha kadar beşiğinde değil yanımda uyuyor arada emiyor mızmızlanınca emip tekrar uyuyor ben ne yapıyorum o sırada bilmiyorum annem bakıcak göya ama kimsenin elinden bişey gelmiyor dün ben ağlıyorum kaptılar nehiri kucağımdan susturmaya çalışıyorlar ablam internetten dandini dandini dastana diye ninni açmış nehir susuyor dinleyince arada yine çıldırıyor bütün gece dandini dinledik iyice sıyırıyordum allah herkese sabır versin biraz önce uyuyım dedim annem mama vermiş altı temiz gazıda yok ama çığlık atıyor o anne buraya gelicek diye ben kucağıma alıyorum susuyor yan yan yapıyor ağzını tokta olsa benim mememde kucağımda yatıcak ayrıca ben 2 hafta içinde işe başlıcam annem bakıcak ama kadında meme yok yani napıcaz bilmiyorum kızım resmen bensiz durmuyor nasıl bırakıcam nasıl susturucaklar bilemiyorum ama işe başlamam benim içinde çok önemli belki insan olduğumu hatırlarım normale dönebilirim diyorum dün markette kasada bana sıra verdiler sizin önceliğiniz var dediler sonradan jeton düştü hamile sandılar ya70 kiloyla hamile kalmıştım şuan 90 kiloyum sadece 5 kilo verdim 95dim başkada bişey veremiyorum hiçbir kıyafetim olmuyor çok moralim bozuluyor xl aldığım taytlar bile çok kötü duruyor patlıcak gibiyim zayıflamak istiyorum (((( şu gaz olayı bitsin istiyorum ((( kızım 48 günlük geçicek mi bu günler allahım yardım et
kendimi balkondan atmak istiyoruuuuuuuum :) Maşallah maşallah. Darısı başımıza inşallah :)kızlar ben doğum yapalı bgn 10 gün oldu bebiş de artık rahatça uzun uzun uyuyo maşallah61 le hamile kaldım 77 ile doğuma gittim şu an 67 kiloyum sezeryan olduğum halde göbüşüm kalmadı sdce birazcık katlanma var göbeğim de toparlandı ama sıkılaşması için korse lazım ne zaman kullanmaya baslayabilirim ? hee ben bu arada makyajımı bile yapıyorum doğum beni süsümden vazgeciremedi hele şu kalan 6 kilom da gitse 40ıma kadar ne iyi olur
Bunu bilmiyordum. Haylazım haylazlanınca dinleteceğim.Benim bebeğime doktor ileri derecede kolik dedi.BEnimkide akşam 8 den gece 2 ye kadar uyumayıp çığlık atıyordu.En son 3gün önce gece 1 de nerdeyse çıldıracakken buzuki orhanın kolik şarkısı olduğu geldi aklıma.Açtım hemen internetten o çığlık atan çocuk sustu mayıştı ve uyudu.o günden beri açıyorum uyuyo.Sancısı olan bütün bebeklere şiddetle öneririm.Tamamiyle anne karnındaki seslerden oluşuyor.BEn dinleyince nerdeyse ağlayacak gibi oluyorum duygusallaşıyorum kızımın o seslerle sakinleşmesine demekki karnımızda ne kadar huzurlularmış.
Banyo konusunda sizlerin kaç dakika sürüyor banyonuz? Biz odayı epey hararetlendiiriyoruz. Geçen oda ısısı 37 derece olmuştu. Banyomuz da 10 dk falan sürüyor. Acaba banyo esnasında mı üşütüp hasta ettik yavrumuzu..biliyomusunuz kizlar hamileyken en cok korktugum sey bebisime nasil banyo yaptircam diye dusunurdum.hatta nette bakmadigim site kalmadi diyebilirim ama cok sukur ilk banyosuda dahil olmak uzere coook basariliydim.bana hastanede ilk once hemsire gosterdi.bilen birinden gorecekmissin demekki :))
sonrada ertesi gun benim yanimda kaldi ben yaptirdim.tabi bazi yerlerde yardimci oldu.eve gelincede babasiyla yaptirdik hep.cook seviyo babasi kizina banyo yaptiriken.ama bazi gunler babis uyuyunca ben tek basima bile yaptirdim vee hiiic de zorlanmadim :))
coook memnunum bu durumdan :))
Yok yok için rahat olsun. Hasar falan yoktur inşallah. Sonuçta sınırı aşmamış sarılık. Geçmiş olunselamlar mart anneleri ben de mart annesiyim baştan beri sessiz takipçilerdenim. çok şükür hamileliğim sorunsuz geçti ve sağlıkla evladımı aldım kucağıma.hamileliğim süresince de takip ettim sizleri konuşmalarınızdan çok bilgi edindim.allah hepinizin evlatlarını bağışlasın.sağlıkla büyütmek nasip etsin. şu sıralar kafamı kurcalayan sorular var. yardımlarınızı bekliyorum. doğumdan sonraki üçüncü günümüzün gecesi sarılıktan üniversite hastanesinde yattık. 20 değerle fototerapi aldık. 13 edüşünce taburcu olduk.Ertesi gün doğum yaptığım hastanede çocuk dr.nda kontrolümz vardı. sarılık bakıldığında tekrar 18 olmştu. bir gece daha fototerapi aldıktan sonra 11 e düştü ve 1 hafta dolmadan sarılıktan çok şükür kurtulduk. bebeğim beslenemediği için sarılık olmuş. ve böylelikle mamaya başladık. günlerdir içimi yiyip bitiren şu ki bu sarılık değeri bebeğimde kalıcı bir hasar bırakmış mıdır.kafayı yicem
Biz hâlâ annem eşim ve ben yıkıyoruz. Ve paniğimle :)canım nasıl yıkıyorsun biiilmiyorum ama ben nasıl yıkadığımı anlatayım ben zorlanmadan herzaman tek başıma yapıyorum ve geneldede ağlamıyor demkki rahatettiriyorum kuvetin içine havlu koyuyorum sonra ince bir yastıkama çok ince şu alt açma yastıkları gibi bebşimi yatırıyorum tabi bebeşi koymadan hemen önce su döküyorum ki havlu soğuk soğuk deymesin diye önce vucudunu yattığı yerden yıkıyorum sonra yine yatar vaziyette saçlarını yıkayıp geriye doğru yıkıyorum suyunuda öyle döküyorum en sonda sol kolumun üzerine yatırıpsağ elimle sırtınıovalayıp sonrada aynı şekildeyken sdurulama suyunu döküp çıkartıyorum bu arada nasıl yıkarsan yıka canım sıksık su dök azda olsa üşümesin genelde üşüyünce ağlıuyorlar kolay gelsin canım ben böyle yıkıyorum :)
Çok istedim ama almadı yavrum. Midesi bulandı, öğürdü, ben de zorlamadım..kızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?