günaydınn,bol uykulu gazsız bi gün diliyorum hepimize.
oğlum uyudu da kahvaltımı yapabildim..huzursuz uyuduğunda youtubedan su sesi dinletiyoduk,anne karnında su içinde olduğundan bebeğe iyi gelir diyodu hamilelik boyunca okuduğum kitapta,alıntılayamadım ama buzuki orhanın kolik şarkısını yazmış bi arkadaş şimdi onu açtım,uykuda eli kolu oynayan bebişim mışıl mışıl uyuyo,faydası oldu sanırım,tesadüf değilse tabii:
Canım tesadüf değil valla bas bas bağırıyodu youtube dan baby got colic açtım mucize bi şekilde uyudu 3 kez denedim ve 3 nde de uyudu allahımmmm sonunda bi çare buldum burdan biri paylaşmış saolsun hiç bilmiyodum bunu muhakkak deneyin canlarım işe yaradığını göreceksiniz:)
Benim paşa emzik almıyoooookızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?
Yaklaşık 1 saattir sallıyorum uyumuyorrrrrrröğlenden beri hiç uyumadı 5-10 dk uyuyup uyanıyor memede uyumak istiyo sürekli napcam ben yaaaaa
günaydınn,bol uykulu gazsız bi gün diliyorum hepimize.
oğlum uyudu da kahvaltımı yapabildim..huzursuz uyuduğunda youtubedan su sesi dinletiyoduk,anne karnında su içinde olduğundan bebeğe iyi gelir diyodu hamilelik boyunca okuduğum kitapta,alıntılayamadım ama buzuki orhanın kolik şarkısını yazmış bi arkadaş şimdi onu açtım,uykuda eli kolu oynayan bebişim mışıl mışıl uyuyo,faydası oldu sanırım,tesadüf değilse tabii
canım ,annem yanımdayken hep o yıkadı biz izledik ve bebeğin başına asla ön taraftan su dökmememiz gerektiğini söylemişti su kaçmasın burnun kulağına diye..bebeği yüzüstü kolumuzda tutup başına ve yüzüne suyu arkadan döküp elimizle ya da kesesiyle yüzünü ve başını yıkıyoruz..salı akşamı ilk kez eşimle yıkadık,bi sıkıntı çıkmadı
yok be cnm...daha neler..sen netten biraz fazla arastirdin sanirim kafan bulanmis... rahat ol.. senin durumunda olan kacccccc anne var bebekler saglikli..allah korusun bisey olsa dr nie saklasin soylerdi..relaks cnm..
kızlar dr kılo alımı az demıstı mama ver demıstı bende mama vermeyıp kendı sutumu sagıp veren dıe bu sagma makınasından aldım.sagdım ama en fazla 40 cc cıktı bebegımde emıyor sureklı bırde.pompa kullanan var mı .sutum yetmıo mu acab ya...sutum artsın dıe tahın helvası ıle hurma yıyorum fayda edıyor.sutum de gelıo ama pompa ıle cok gelmıo acaba ben mı beceremedım
kızlar ben insanlıktan çıktım valla
kendimden tiksiniyorum
inanın banyo yapmam bile lüks
birilerine çocukları emanet edip de duşa girebilirsem
suyun altında boş boş durmak bile beni mutlu ediyor
saçlarım iyice uzadı, şekilsizce
kedi gibi bıyıklarım var
kaşlarım neredeyse recep ivedik gibi oldu
hep eşofman giyiyorum
tişörtlerimde hep kusmuk göğüs kısmında süt lekesi olluyor
bana bayan denmesi için 1000 şahit lazım
önceden böyle değildim
hatta okulun en bakımlı ve şık bayanlarındandım
eşim hala çok beğense de beni
bence beni üzmemek için yapıyor
biliyorum ben
geçen bi parfüm sıktım hemen farketti zira
ben eskiden hep parfüm sıkardım ve farketmezdi
pppppppooooooooooooffffffffffffffffff
merhaba mart anneleri,
cok fazla giremiyorum, okuyamıyorum. zaten yasıyormuyum acaba diye dusunuyorumda bazen.
benim hala agrılarım var 22 gun oldu, sukurler olsun biraz azaldı ama, daha yeni yeni oglumu kucagıma alabiliyorum, o da bes dakika cunku hemen dikisim agrımaya baslıyor. benim kadar agır geciren kimse yok sanırım. tabi bunda oglusumun tam bir dana olmasının da etkisi var (sanırım 6 kilo olduk).
ilk hafta cocuk doktoruna gittigimde mama takviye et sutun cogaldıkca azaltırsın demisti. ama azalacagı yerde cogalıyor gitgide. aslında sutumde cogalıyor, ama bi turlu oglumu tatmin edemiyorum. sadece gece doyuyor, gunduzleri mama vermezsek surekli aglıyor. emzik almıyor kesinlikle, kaucuk uc dısında her turlusunu denedik.
gunde 4 kere 60ar cc mama iciyor. bende hemen hemen 1 bucuk 2 saate emziriyorum ve her emzirmede nerdeyse 60 cc sut geliyor. ama cocugum doymuyor. kafayı yemek uzereyim. artık memeyi eskisi gibi istahlada cemiyor, biberonun cok akısına alısmaya basladı.
inatlasıp bazen mama vermiyorum, cok aglıyor, uyumuyor, sonra dayanamıyorum, mama veriyorum, bu seferde cok uzuluyorum.
sanırım yavas yavas mamayı bırakmamız gerekirken yavas yavas memeyi bırakıcaz. bizden daha buyuk olup mama takviyesini bırakabilne varmı? napıcagımı sasırdım cok uzuluyorum(((
denicem canım sağol şimdi zarzor meme ağzında fön makinası eşliğinde sızdırdım ama bıktım fön makinası sesinden kafam şişti zaten uykusuzum saçlar havada karnımı doyurucak vaktim olmuyor bide bütün gün fön makinası sesi delirtiyor kolik şarkısını denerim bu akşam bakalım
selamlar mart anneleri ben de mart annesiyim baştan beri sessiz takipçilerdenim. çok şükür hamileliğim sorunsuz geçti ve sağlıkla evladımı aldım kucağıma.hamileliğim süresince de takip ettim sizleri konuşmalarınızdan çok bilgi edindim.allah hepinizin evlatlarını bağışlasın.sağlıkla büyütmek nasip etsin. şu sıralar kafamı kurcalayan sorular var. yardımlarınızı bekliyorum. doğumdan sonraki üçüncü günümüzün gecesi sarılıktan üniversite hastanesinde yattık. 20 değerle fototerapi aldık. 13 edüşünce taburcu olduk.Ertesi gün doğum yaptığım hastanede çocuk dr.nda kontrolümz vardı. sarılık bakıldığında tekrar 18 olmştu. bir gece daha fototerapi aldıktan sonra 11 e düştü ve 1 hafta dolmadan sarılıktan çok şükür kurtulduk. bebeğim beslenemediği için sarılık olmuş. ve böylelikle mamaya başladık. günlerdir içimi yiyip bitiren şu ki bu sarılık değeri bebeğimde kalıcı bir hasar bırakmış mıdır.kafayı yicem
Bebegimi yikarken hep burnuna su kaciyor. Nerde hata yapiyoruz acaba.
kızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?
Yaklaşık 1 saattir sallıyorum uyumuyorrrrrrröğlenden beri hiç uyumadı 5-10 dk uyuyup uyanıyor memede uyumak istiyo sürekli napcam ben yaaaaa
Cok sagol cnm. Deniycem bunu. Biz onden su dokuyorduk.
Agda yaptiranilir miyiz ki? Doktora sorucam. Jileti sevmiyirum hic. Bir de tam gobegimin alti dikis. Orda da kil yok ki. Asagida. Benim korkum agdada cekistirirken dikislerin acilmasi.
zaman zaman huysuzluk yapabılıyorlar degısıyorlar ama ıyı yönde olur inşallah butun degısımler... bendevsezeryan oldum doktor bana spor vermedı hafıf yuruyus yada bısıklet olabılır dedı ama karın hareketlerı 40 tan sonra dedi...
herkese anlatma bebeğinin uslu olduğunu ,nazar değebilir,maşallah diyelim biz de..geçici bi durum olabilir huzursuzluğu,yıkayabilirsin faydası olur belki uyumasına.
ben spinal oldum sezeryanı,senin doğum şeklini bilmiyorum ama azcık zorlasam kendimi belim ağrıyo..spor bana çok uzak şimdilik ama yapmayı çok isterdim kilolardan kurtulmak istiyorum bi an evvel..emzirdiğimden mi bilmiyorum sürekli acıkıyorum,yemesem olmuyo maalesef..yaza kadar eski kiloma dönmeyi çok isterim,zorlamadan dene istersen sen de
sorma o durum bendede var sürekli açım yahuu evde ne var ne yok götürüyorum heleki emzirdikten sonra midem kazınıyo valla :))
normal doğum yaptım cnm ben aslında karnım çok büyük olmasına karşı sarkma yok gibi ama şuan hala 13 kilo fazlam var bakalım nasıl gidecek bunlar
merhaba kızlar, sizlerin bebekleri sesinize tepki vermeye başladı mı? bizimki yüksek sesleri duyuyor, ani bir ses olunca irkiliyor felan ama o kadar konuşuyorum kafasını çevirip bana bakmıyor. bende dün akşam tedirgin oldum acaba duymuyor mu diye. hastanede doğumun hemen ertesi günü işitme testi yapmışlardı, sonucuda elimde, iki kulak da normal yazıyor. eşimde her ihtimale karşı sen yarın götür tekrar yaptır dedi. randevu almak için aradım hastaneyi, çağrı merkezindeki kız "doğumdan 3gün sonra tekrar getirmeniz gerekiyordu işitme testi için, çağırmadılar mı sizi" dedi. neyse bu sabah gittik, önce işitme testini yapan hemşireyi buldum, neden çağırmıyorsun, bilgi vermiyorsun 3gün sonra tekrar gelinicek diye sordum. o da kayıtlara baktı, "sizin normal çıkmış, sorunlu çıkanı 3gün sonra tekrar çağırıyoruz, testi tekrar yaptırmanıza gerek yok, eğer duymadığını düşünüyorsunuz önce çocuk doktoruna, sonra da kulak burun boğaza gösterin" dedi. bende sonuçlar normalmiş, acaba ben mi acele ediyorum diye düşünüp hiçbirşey yaptırmadan geri döndüm. sizin bebeklerde durum nasıl, sesinize tepki veriyorlar mı? bu arada bizim bebiş bugün 47günlük.
cnm benim bebeğimde emmeyi çok seviyor.ama şimdilik doyurabiliyorum
bende oğlum büyüdükçe ya sütüm yetmesse diye endişeye kapıldım şimdiden..
sen nasılsın cnm? sezeryan olmuştun geçtimi ağrıların?
sütüm yetmiyor artık. kızım bugün yine çok ağladı meme veriyorum susuyor ama boş boş çekiyor. bırakınca başlıyor bağırmaya. mama verdimde yedi uyudu yavrum...Dört gündür maltana içiyorum etkisini şimdilik görmedim bakalım nolacak...her gün ağğlaam krizlerimiz oluyor. etini bükmüşler gibi ağlayıp duruyor hala alışamadım çok panik yapıyorum. gaz sancısından yada açlıktan oluyor ama hala alışamadım kızımın bu ağlamalarına.. inş. tez zamanda geçer bu ağlama krizleri...[/FONT]
sütüm yetmiyor artık. kızım bugün yine çok ağladı meme veriyorum susuyor ama boş boş çekiyor. bırakınca başlıyor bağırmaya. mama verdimde yedi uyudu yavrum...Dört gündür maltana içiyorum etkisini şimdilik görmedim bakalım nolacak...her gün ağğlaam krizlerimiz oluyor. etini bükmüşler gibi ağlayıp duruyor hala alışamadım çok panik yapıyorum. gaz sancısından yada açlıktan oluyor ama hala alışamadım kızımın bu ağlamalarına.. inş. tez zamanda geçer bu ağlama krizleri...[/FONT]
gündüz kendime yemek hazırlayamıyorum. annem de gelmiyor. eşime de kırgınım sanırım ondan sütüm gündüz az. ya da bebeğim kilolu o yüzden. gerçi doğumdan sonra zayıfladı. ilk 6 gün iyi emziremedim mama da az vermiştim. şu an 4,5-5 kg arası olmuştur. senin oğlun kaç kg canım. acaba kilosu ile alakalı mıdır diye düşünüyorum.
ödemimden ve ağrılarımdan 2 haftada kurtuldum canım. bir haftada 13kg verdim. ama şimdi veremiyorum. çünkü tatlı çok yiyorum. kendime yemek hazırlayamadığım için kısayoldan ağzıma bişeyler atıyorum. akşam düzgün yemek giriyor ağzıma eşim hazırlıyor benim için değil tabi kızı için. süt olsun diye.
sen endişelenme emzirdikçe sütün artar. şimdi doyması önemli küçükler ya. seninki kaç saat uyuyor. kaç dk emiyor. iki gogsunu de emiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?