2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar nasılsınız?
bi süredir giremedim..annem gitti bebeğimle başbaşa kaldım.,anca düzene girdik.
bebeğim 53 günlük oldu ve bende adet oldum
doğumdan tam 50 gün sonra yani ilk adetimi gördüm.

doğumdan sonra kanamalarım 20 gün sürmüştü.
kanamam bitti 1 ay sonra adet oldum.
ne güzel 9 ay alışmıştım rahata.şimdi zor geldi adet olmak

kızlar ayın 17 sinde bebeğim tam 2 aylık olucak nasipse.
düzene girmeye başadık biraz.gece uykusuna alıştı oğlum..geceleri düzenli uyuyor 1 haftadır.
akşam 11 - 12 arasında uyuyor.3 saatte bir uyanıp emiyor..zaten gözleri kapalı emiyor.
sonra kaldığı yerden uykuya devam diyor.
ayrıca sancılarıda baya azaldı..
ıkınıyor sıkılıyor ama ağlamadan tuvaletini yapmayı başarıyor çoğu zaman..
az daha sabredin yani kızlar..bağırsakları düzene giriyor ilk 3 ay içinde.. :))

Son düzenleme:

kızlar geçmişe bi göz attımda bir çoğunuz uykusuzluk problemi yaşıyorsunuz çok üzüldüm.
benim bebeğiminde bizi uykusuz bıraktığı oluyor ama çok sık değil
bazen uykusu kaçıyor satlerce uyumuyor.ama genel olarak uykuyu seviyor.
belkide uykusunu aldığı içinde pek huysuzluk yapmıyor.
uyuyamadıkçada huysuzlaşırmış bebekler diye biliyorum.
ben emzirmek için bile uyandırmıyorum o acıkınca uyanıyor öyle emziiriyorum
yaklaşık 2 aylık oldu ve doğduğundan beri 2 buçuk kilo almış.
çocuk doktorumuz sütün yarıyor demek ki aynı şekilde beslenmeye devam et dedi.

birde stresten uzak durmak lazım.sütümüzü direk etkiliyor.
ben yalnızım ama eşim çok yardımcı oluyor bu yüzden çok zorlanmıyorum.
işten gelince o ilgileniyor genelde bende kendime zaman ayırabiliyorum.
duş alıyorum oje sürüyorüyorum saçlarıma çeki düzen veriyorum
ben kendimi iyi hissettikçe bebeğimede yansıyor bu olumlu yönde.

bunları tavsiye olarak yazıyorum sizlere.inşallah sizlerde bu zor dönemi en kolay şekilde atlatırsınız

kızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?
Benim paşa emzik almıyooooo((

Yaklaşık 1 saattir sallıyorum uyumuyorrrrrrr öğlenden beri hiç uyumadı 5-10 dk uyuyup uyanıyor memede uyumak istiyo sürekli napcam ben yaaaaa

Bizde memede uyumaya bayılıyorrrrrruzzz

Ben de denedim işe yaradı iki kere denedim
Ama artık düZen bozulması beni de bozdu
Annem diyo ki kimseye söyleme nazar değmesin
Kadıncağız da şaşırdı inesine iyi desek bozuluyor

kızlar birde banyo bebeği çok rahatlatıyor bence.
biz 1 gün yıkıyoruz,1 gün yıkamıyoruz.haftada 3 yada 4 kez yıkıyoruz yani.
eşimde bende kaptık bu işi 10 dakkada hallediyoruz :)
hep akşamları yıkıyoruz böylece geceleri çok güzel uyuyor.
maşallah

birde sivilcelerden bahsedilmiş.benim oğlumunda alnında çıkmıştı
ve kaşları kabuklaşmıştı 1 aylıkkken..banyo yapa yapa 10 günde düzeldi.
özel birşey yapmadım yani..

şimdide neredeyse kel kaldı oğlum.zaten çok saçlı doğmamıştı
yatağından dökülen saçları temizleyemiyorum incecik tüy gibi.
yeni saçlarının gelmesini bekliyoruzz

yok be cnm...daha neler..sen netten biraz fazla arastirdin sanirim kafan bulanmis... rahat ol.. senin durumunda olan kacccccc anne var bebekler saglikli..allah korusun bisey olsa dr nie saklasin soylerdi..relaks cnm..

çok saol canım belki bunları duymaya ihtiyacım var ama kimseyle paylaşamıyorum.dilim varmıyo söylemeye sizlerle paylaşmak istedim.çok teşekkür ederim.

semataha pompayla sağmadan önce mutlaka biraz masaj yap iki göğsüneden.. sağmaya başladıktan sonra pompa birindeyken diğer göğsünü ovalamaya devam et 3-4 dk da bir değiştir ve açıkta olan memeye aynı şeyi yap.. benimde en fazla 80 cc çıkıyor bu yol ile.. tamamen sabır işi.. birde sadece ucunu değil siyah çeperi büzerek içine sok başlığın... son olarak sıcak duşun altından sonra yaparsan daha kolay olur işin acayip indiriyor..

papatyam allah yardımcın olsun ne diyeyim. ama için rahat edecekse bende benzer hallerdeyim. akşam eşim aa omzunda kusmuk kalmış deyip gülüyor bana :) haberi yok kız omzumdayken klozete oturup çiş yapıyorum gündüz.. ya emecek ya uyuyacak ya kucakta olacak.. insanlıktan çıkmış vaziyetteyim aynanın karşısında saçıma falan bakıp kibariye benden daha bakımlıdır diye geçirdim içimden az önce.. Niye aklıma o geldiyse :):):) sende birde iki tane var.. için rahat olsun biz senin yarı sorumluluğunda aynı durumdayız..

canım medelanın calma diye bir biberonu var. anne göğsü formunda ve çocuk aynı kuvvette çekmeden sıvıyı vermiyor.. bi dene istersen memeden soğumaz belki böylece..

masalım fön makinesi manyetik alan yayıyor çok sağlıklı değil sürekli onun yerine youtube da videoları var hatta link vereyim sana daha kolaylık olmazmı ? ben bununla yatırıyorum gündüz 5 dakika bile sürmüyor ve zaten video bitene kadar da kızım iyice derinleştirmiş oluyor uykuyu..

Saç Kurutma Makinesi HQ ( Hair Dryer Sound ) - YouTube

mama kullanan anneler birşey öğrenmek istiyorum sizden. bizim dr miz her emzirmeden sonra aldığı kadar mama ver dedi.sizler ne kadar veriyorsunuz.çok mu abartıyorum acaba:44::44:

arkadaşım öyle bir ihtimal olsa doktorun söylerdi bence. Hem hasar bırakacak kadar yükselen sarılıkta kan değiştirme işlemi falan yapılır bilrubin değeri düşmezse eğer.. Sende böyle bir işlemde yapılmamış.. benim yeğenim 4 gün üst üste kaldı fototerapide. cin gibi maşşallah :)

Bebegimi yikarken hep burnuna su kaciyor. Nerde hata yapiyoruz acaba.

canım sorma yaa dün bende ağzına su kaçırdım. içim sızladı çığlığına

kızlar emzikte hangi markayı kullanıyorsunuz tavsiyelrinizi bekliyrm ..
kızımın suratındaki isilik gibi kızarıklar geçmiyor sebamed yüz kremi kullanyrm faydası yok sizler ne kullanyrsunz ?

adanam ben avent kullanıyorum bazen alıyor uyku öncesi bazen almıyordu.. sonra bir arkadaş yazmıştı nuk kauçuk diye 5 lira bişey aldım şimdi kız simpsonların küçük kızı gibi cork cork emiyor ama aventide alıyor yine.. emziği uyku esnasında kullanmak büyük kolaylık oldu bana.

Yaklaşık 1 saattir sallıyorum uyumuyorrrrrrr öğlenden beri hiç uyumadı 5-10 dk uyuyup uyanıyor memede uyumak istiyo sürekli napcam ben yaaaaa

canım bizim kızda öyleydi geçen hafta şimdi bir yöntem buldum kendimce. Emzirir pozisyonda ağzına emziği verip gögsüme dayıyorum. (emziğide ağzından atamıyor böylece) youtub dan fön makinası sesinide açınca 3. sallamada uyuyor hemen bi dene istersen.

Cok sagol cnm. Deniycem bunu. Biz onden su dokuyorduk.

Agda yaptiranilir miyiz ki? Doktora sorucam. Jileti sevmiyirum hic. Bir de tam gobegimin alti dikis. Orda da kil yok ki. Asagida. Benim korkum agdada cekistirirken dikislerin acilmasi.

canım benim sezeryan kesisi tam tüylenme olan kısmın ortasında.. çok aşşağıda gibi geliyor hep.. birde ağda yapmalımıyım karar veremedim ?

inşalah cnm iyi yönde olur 2. günden sonra yapabileceğim hareketleri içeren bi kitapcık vemişti ama onu hiç yapmadım :)) direk platesten girmsemmi diye düşünüyorum

sorma o durum bendede var sürekli açım yahuu evde ne var ne yok götürüyorum heleki emzirdikten sonra midem kazınıyo valla :))
normal doğum yaptım cnm ben aslında karnım çok büyük olmasına karşı sarkma yok gibi ama şuan hala 13 kilo fazlam var bakalım nasıl gidecek bunlar

bende normal doğum yaptım göbek kalmadı neredeyse hiç.korseyi çıkardım artık.
ama aynı durum bendede var
emzirdikten sonra direk mutfağa gitmek istiyorum.
en çokta tatlı istiyor canım..

allahtan hamilelikte çok fazla kilo almamışım rejim yapmak zayıflamak çok zor.
ki yinede 14 kilo almıştım hamileyken..5 kilo fazlam kaldı..9 kilosu gitti şimdilik.
hareketli bi insanım ondan zayıflıyorum yoksa rejim bana göre değil yapamıyorum
oğlumu uyutunca koştur koştur yemek yap,koştur koştur çamaşırları yıka,as,kurut,ütüle derken kalori harcıyorum :)

papatya50 seni görünce merak ettim nasıl gidiyor? ikizler nasıl?
umarım yolundadır herşey
en çok senin enerjiye ihtiyacın var sanırım aramızda :)

canım benim bebeğimde yüksek sese irkiliyor.
hatta uykusu çok hafif hemen duyup uyanıyor.allahtan tekrar uymaya devam ediyor sonra..uykusu dağılmıyor hemen.

fakat benim konuşmalarıma tepki vermiyor benimkide henüz.53 günlük oldu oğlum.
bilinçli olarak değil ama kendi kendine gülüyor arada :)

kızlar benim bebeğim bir türlü doymak bilmiyor. emzirerek doyuramıyorum. önceden akan sütlerimi biriktiriyorum onları biberonla verince ancak uykuya dalıyor. geçen dolaptaki tüm sütleri içti. mama vermek istemiyorum ama dolapta süt kalmayınca ne yaparım bilemiyorum tamamen doyunca en az 3 saat uyuyor. bazen 4 saat. sık sık kaldırıp emzirirsem doyar mı acaba biberon vermeden. gece bir gogsu emip uykuya dalıyor 2 saat sonra uyanıyor diğer gogsu emip yine uyuyor ama gündüzleri böyle olmuyor. ikisini de emiyor ama doymuyor. dün çıldırmak üzereydim öğlen saat 1den 7ye kadar

emzir-gazını çıkar-altını değiştir-uyutmaya çalış
...
sonsuza kadar devam edecek sandım kafayı yiyecektim. içip içip kaka çiş yaptı ve bir türlü uyumadı. dolaptaki tüm sütleri içti. cc'leri sayamadım bile... en son yine kıvranıyordu. saç kurutma makinasını çalıştırdım uykuya daldı

cnm benim bebeğimde emmeyi çok seviyor.ama şimdilik doyurabiliyorum
bende oğlum büyüdükçe ya sütüm yetmesse diye endişeye kapıldım şimdiden..

sen nasılsın cnm? sezeryan olmuştun geçtimi ağrıların?

sütüm yetmiyor artık. kızım bugün yine çok ağladı meme veriyorum susuyor ama boş boş çekiyor. bırakınca başlıyor bağırmaya. mama verdimde yedi uyudu yavrum...Dört gündür maltana içiyorum etkisini şimdilik görmedim bakalım nolacak...her gün ağğlaam krizlerimiz oluyor. etini bükmüşler gibi ağlayıp duruyor hala alışamadım çok panik yapıyorum. gaz sancısından yada açlıktan oluyor ama hala alışamadım kızımın bu ağlamalarına.. inş. tez zamanda geçer bu ağlama krizleri...[/FONT]

gündüz kendime yemek hazırlayamıyorum. annem de gelmiyor. eşime de kırgınım sanırım ondan sütüm gündüz az. ya da bebeğim kilolu o yüzden. gerçi doğumdan sonra zayıfladı. ilk 6 gün iyi emziremedim mama da az vermiştim. şu an 4,5-5 kg arası olmuştur. senin oğlun kaç kg canım. acaba kilosu ile alakalı mıdır diye düşünüyorum.

ödemimden ve ağrılarımdan 2 haftada kurtuldum canım. bir haftada 13kg verdim. ama şimdi veremiyorum. çünkü tatlı çok yiyorum. kendime yemek hazırlayamadığım için kısayoldan ağzıma bişeyler atıyorum. akşam düzgün yemek giriyor ağzıma eşim hazırlıyor benim için değil tabi kızı için. süt olsun diye.

sen endişelenme emzirdikçe sütün artar. şimdi doyması önemli küçükler ya. seninki kaç saat uyuyor. kaç dk emiyor. iki gogsunu de emiyor mu

tamamen açlıktan canım ben önceden gaz sanıyordum ama sonra anladım ki doymadığı için ağlıyor. açken de bacaklarını içe çekerek ağlıyor ben gaz sanıyordum. sonra 60lık süt verdim ona bir saldırdı nasıl içti kana kana. sonra uyudu.

incir,muhallebi,maydonoz,dereotu
ben denedim bunları yiyince süt olduğunu hissettim. inşallah senin de artar. bebeğinin kilosu kaç?

benim bazen aşırı sütüm oluyor hepsini içiyor daha da içmek istiyor... benim bebeğim çok iştahlı bu da bana çok zorluk veriyor. süt de bir yere kadar yani. sürekli dolu olmuyor ki. dolmasına fırsat vermeden benimki yine acıkıyor

canım süt yapması için bol bol su içmeni öneririm..
birde rezene çayı içiyorum günde 2 bardak.hem sütü hemde sütün kalitesini artırıyormuş.
sütüm şimdilik yeterli oğlum doyuyor..
birde pırasa sütü artıyormuş.ben haftada 2 kez pişiriyorum.
bunları denemediysen denemeni tavsiye ederimm :)

canım eşinle aran düzelir umarım.çünkü sıkıntı ve stres gerçekten sütümüzü etkiliyor.

benim oğlum 3 kilo 150 gr domuştu.
şimdi 53 günlük(yaklaşık 2 aylık) 5 kilo 650 gr olmuş.2 buçuk kilo almış yani.

kiloları vermene sevindim.benimde canım deli gibi tatlı istiyor..abartmadan yiyorum dayanamıyorum çünkü..

evet cnm iki göğsümüde emiyor ayıt etmiyor
ve ortalama 15 dakika ile 25 dakika arası emiyor..
bazen çok aç olunca hızlı hızlı emip yoruluyor 10 dakikada.belli olmuyor.

gündüz 1 ile 2 saat arası uyuyor genelde..sonra bir iki saat uyanık kalıyor..
ama geceleri düzene girmeye başladı.gece 11-12 gibi uyuyor
3 saat uyuyor uyanıp emiyor,sonra bi 3 saat daha uyuyor bida emiyor..sonra sabah oluyor zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…