2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
senin büyümüş bebiş inşallah benim de o günlerinde iyice düzene girer. biz 28 günlüğüz :)

selam anneler nasilsiniz.uzun zamandir giremedim.benimde inadci kuzum dogdu.herkesin tahmin ettigi gibi kizim oldu.7 nisanda 3650 qram 51 sm olaraq geldi dunyamiza minik askim.bir birimize alismiya calisiyoruz.kizimin ismi REYYAN.o kadar kucukki buyuk kizimin yaninda cuce gibihepinizi optuk.

gözün aydın nazlma
allah sağ salim büyütmeyi nasip etsin :))

Canlar humana anne cayı kullananlar memnun mu. Ben aldım içindekilere baktım cemen otu yazıyor ve ve kokuyor. İçince de kokuyor mu. Ter kokunuzda faln kokuyor mu. Çemen illet bi şi çünkü fena kokuyor. Cesaret edip açmadım bile kutuyu

ben kullanmadım hiç bilmiyorum
aktardan rezene çayı alıp demliyorum.tek içtiğim çay bu.

benim sinirlerim çok yıprandı arkadaşlar
tahammül edemiyorum bazen
sonra da vicdanım sızlıyor ama
napıyım, bazen dayanamıyorum

ah canım al birini vur ötekine hepimizin psikolojisi şu an aynı. geçen kızımın ağlamasını susturamadım bir eşimin kucağında bir benim hatta bir ara o çaresizlikle eşime bile çıkışmışım. insan napacağını bilemiyor çaresiz kalıyor bu seferde sinir oluyor....

bende dün ru sürdüm eşimin tuhafına gitti demekki o kadar vahim durumumuz bir ruj yada parfüm bile dikkatlerini çektiğine göre. ark. geldi geçen akşam ne giyeceğimi şaşırdım daha doğrusu giyecek bir şey bulamadım hiç bir şey olmuyor zaten evde pijamalarla geziyorum. oturdum ağladım sonuçta pijamalarla çıktım karşılarına onlarda kızımın mızmızlığına dayanamadı erkenden kaçtı

Bebegimi yikarken hep burnuna su kaciyor. Nerde hata yapiyoruz acaba.

canım biz küvet ve file aldık fileye yatırıp vücudunu yıkıyoruz sonra ben kolumun üstüne alıp ters çeviriyorum dizleri ayakları filede gövdesi kolumda sırtını yıkıyoruz sonra başını şampuanlayıp suyu dökerken ben kafasının arkasından kulaklarını katlıyorum su girmesin diye eşim bir eliyle su döküyor diğeriyle bebeğin alnına set yapıyor. yeni yeni alıştık yıkamaya k.vald. yıkıyordu ondan kopya çektik. hala yıkarken stres yapıyoruz...

canım ağlarken ayaklarını çekiyor diye gaz sancısı sanıyordum öncekileri demekki açlıktanmış yavrum yaa napalım ağlayınca insan anlamıyorki neye ağladığını ..

suyu seviyorum canım içiyorum bol bol rezene ve kimyonu karıştırıp içiyorum günde iki bardak. pırasayı duymamıştım. gerçi artık zamanıda geçiyor. yemek yapmaya fırsatta bulamıyorum...

Allahim ctesi kaynanamlar gidiyo annem geliyo bu yorgunlukkla kalkip gobek atasim var hihoyt
gözün aydın canımm... bu arada yazamadım allah analı babalı büyütsün bebişini. sonunda geldi nazlı bebişin...

Cemremmm canım ben içiyorum anne çayı ve sütümü arttırdığını da düşünüyorum . Çok lezzetli değil ama ben bisküviyle falan içiyorum.arada burnumu tıkayarak:) çemen kokmuyor korkmadan içebilirsn.

aa eşime söyleyeyim alsın madem etkisi oluyorsa. maltana içmekten iyidir. asitli şeyleri hiç sevmiyorum midem bulana bulana içiyorum kaç gündür gerçi etkiside olmadı...
bu arada o kadar çok cevap yazılacak şey varki uzun alıntılar yapmaya cesaret edemiyorum. kızım sağolsun bütün ilginin kendinde olmasını seviyor

ne güzel normal doğum olmuş seninki,benim sıpa doğmadı olağan şekilde suni sancı filan da işe yaramadı,çok istemiştim normal ama kısmet olmadı,oğlumun sağlıklı bi şekilde doğmasına şükrediyorum tabiiki ama normal olsaydı daha iyi olurdu..benim 6 kg fazlam var ama göbek toparlanamadı...düzelir zamanla inşallahh

kızlar ne olucak bizim bu halimiz
bu yazıyı yazarken bile kucağımda minicik beni yemeye çalışan bişey var
ben havanın iyi olduğu günlerde bebişimle kısa süreli dışarı çıkıyorum
bazen bişey lazım deyip bebeği eşime bırakıp tek başıma dışarı çıkıyorum
tek çıkmak bana iyi geliyo kısa sürelide olsa kafamı dinliyorum
geceleri inat ediyo uyumuyo
oğlumu okula giderken bazen yorgunluktan uyandıramıyorum bile
eşim sağolsun okul saati arıyoda uyandırıyo bazen
zavallı oğlum dün annemin yüzünü görmüyorumki ben okula giderken diyo babasına
uykusuzluktan çok sinirli oluyorum sebepsiz yere oğluma kızıyorum

neyse biraz iyiyim bu gün dün bebşim uyudu çünkü
şu an huysuzluğu üstünde gazı var ıkınıp duruyo kucağımda

ağda konusuna gelince 42 gün oldu doğum yapalı ben ilk bulduğum fırsatta kuaföre gidicem
biraz daha gitmezsem kuaförde fayda etmicek bana artık

bebeği yıkarkende önce vücudunu yıkayıp sonrada elinizin üzerğne yüz üstü çevirip kafasını yıkarsanız
kafasına su dökerkende çok hızlı bi şekilde döküp elşnizle yüzünü sıvarsaanız hiç bişey olmaz korkmayın

ben bide göbek fıtığıyla uğraşıyorum fıtığı ben sokuyorum içeri eymen ıkınıncada geri çıkıyo savaşıp duruyoruz
bağladım şeyde sürekli kayıyo başka çare bulmam gerekiyo sanırım

kızlar yardım bebeğimin çok gazı varv hiç uyumuyor suanda kucağımda sizler gaz için ne kullanıyorsunz

kızlar yardım bebeğimin çok gazı varv hiç uyumuyor suanda kucağımda sizler gaz için ne kullanıyorsunz

karnına bebek yağıyla masaj iyi geliyo masaj yaparken ıkınması geldiğinde dizlerini karnına doğru bastırırsan kalın bağırsak düzleştiği için rahat çıkyo gazı
bunları yaparkende konuşuyorum sesler çıkarıyorum sakinleşiyo

senin içtiğin rezene çayından bir çey kaşığı verirsende iyi gelebilir
bide sıcak havluyu karnına sarıp beklet

inşallah rahatlar bebişin

Canım çok teşekkür ederim bunları yapıyorum o anlık rahatlatıyor ama kısa süre sonra yine başlıyor genelde güngüz oluyor şuan yok mesela oda ilginç değilmi :44:

Merhaba doğumlarınız oldu ne güzel ben 2012 mart annesiyim genel olarak sanırım gaz dan konuşuluyor malum ilk aylar...

ben oğlumda 3 ay gaz çektim hatta mart anneleri bölümünde kolik bebekler diye konuda açmıştım bebeğim kolik ağlamaları vardı denemediğim gaz ilaçları kalmadı bir nevze olsun iyi gelsede en iyisi masaj bebeğinize masaj yapın... biraz sabır gece uyku bizde halen yok gazı bitsin kakası çişi derken şimdide diş başladı... :)))

zaman çabuk geçiyor oğlum 14 aylık...

gaz için buzuki orhan kolik albümünü tavsiye ediyorum bebeğiniz bu sese emin olun bayılacak...

BEBEĞİNİZ AĞLAMASIN KOLİK BEBEKLER İÇİN ANNE KARNINDAKİ SESLER - YouTube

ben tam 3 ay bu müziklerle yaşadım... :)))

ılık zeytin yagıyla karnına masaj yapıyorum bacaklarını hareket ettiriyorum
en son duydugum şeyide denedim 2 kaşık pekmez 1 kaşık zeytin yağ 1 kaşık un 2 kaşık su toz kekik kavurup helva gibi tülbentin üzerine koyuyorum onuda karnına koyuyorum çok sıcakken koymamaya dikkat ettim teni yanmasın bebişimin kaca karı ilaçı herşeyden medet umuyo insan
akşam saatlerinde abartıyo kızım işi. sesi kısılıyo artık arabada geziyoruz yarım saat 45 dk ne olursa daha sakın oluyo arabada
kayınvalideme gittik bugün acıdı kadın halime eşime tembih etti yardım et diye
doğum hediyesi torununa küpe banada künye almış 22 ayar biraz sarı ama olsun güzel sevindim

gaz sancısına buziki orhan kolik yazın bebeğinize dinletin şu an gaz sancısından direnen emmek istemeyen oğluşum memede sızdı kaldı

Allahım anne olmayı bekleyen herkese nasip etsin inşallah ne kadar uykusuz yorgun bitkin sıkıntılı olsak da çok güzel bi duygu ya hiç bişeye değişilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…