2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kereviz gaz yapar mi kızlar oglumu bukadar gaz sancısı tutmuyodu 2gündür yedigim tek farklı sey kereviz.
Omzumda tasimaktan kollarim koptu:-(

Kereviz gaz yapar mi kızlar oglumu bukadar gaz sancısı tutmuyodu 2gündür yedigim tek farklı sey kereviz.
Omzumda tasimaktan kollarim koptu:-(

bende merak edip internetten bakmıştım gaz söktürücüdür diyor.
bu yüzden gaz çıkarıyor olabilir bebeğin.
ben yemedim bilmiyorum
severim ama doğumdan sonra tüketmedim hiç kereviz

canım kürek kemiği nasıl kırıldıki doğumdamı çektilerde kırdılar geçmiş olsun
allah analı babalı büyütsün gözün aydın

memede uyutmamaya çalış ben memede uyusada omzuma alıp üst gazını çıkarıp öyle tekrar yatırıyorum ee bazende gıcıklık yapıyo uyumayabiliyo ama gazı çıkmazsada daha kötü oluyo

devit 3 yıllardır kullanılan ve her bebeğin kullandığı bi vitamin 13 yıl öncede oğluma kullanmıştım şimdi bu oğlumada kullanıyorum bence kullan
tabiki çok mecbur kalmadıktan sonra bende ilacı kullanmı tercih etmiyorum

bence hesaplarına bankaya yatır ileride okul paraları hazır olur şimdiden yatırım yapmak lazım
o parayı bankaya yatırıp aradada üzerine ek yaparsınız çocuklar büyüyene kadar baya bi olur zaten
zaman ne gösterir bilinmez her zaman tedbirli olmak iyidir

burda hamileliği boyunca kan sulandırıcı kullanan vardı kimdi ismini anımsayamadım

bende doğuma 2 gün kalana kadar kan sulandırıcı kullandım
homozigotum
acaba şimdi napcaz bi hematoloğamı gitsem yoksa olurunamı bıraksam acaba
genel cerrah tanıdık var ona danıştım hematoloğa git dedi
hematoloğa şimdi gitmek benim için zor olur bebeği kendim için hastaneye sokmak istemiyorum
bi yandanda acaba bi sorunla karşılaşırmıyım diyede düşünmüyo değilim

1) Bebeklerde gaz problemi neden olur?

Bebeklerin yaklaşık %20 sinde, 3 hafta-4 ay arasında görülen, sıklıkla akşamları, durdurulamayan ağlama nöbetleri şeklinde kendini gösteren ve kolik diye adlandırılan durumun esas nedeni çok iyi bilinmemektedir. Bazı teoriler vardır:

Davranışsal: Bebeği beslerken doğru pozisyonda tutamamak ve böylece çok hava yutmasına sebep olmak, besledikten sonra gazını iyi çıkaramamak

Organik: Karbonhidrat sindirimindeki yetersizlikler, barsak hareketlerini sağlayan sinir sisteminin henüz yeteri kadar gelişmemiş olması, mideden yemek borusuna kaçaklar

Psikolojik: Anne ve babanın acemiliği ve buna bağlı huzursuzluğu, annenin doğum sonrası depresyonu, stres, bebeğin dışarıdan gelen ses, görüntü, hislerle baş etmeyi becerememesi gibi etkenler sorumlu tutulmaktadır.
Ancak genel eğilim, bunun kendiliğinden 3-4 aylıkken geçecek bir gelişim süreci olduğunu kabullenmek yönündedir.

Anne ve babaların ilk etapta yapmaları gerekenler nelerdir?

- Anne ve babaların gaz için alabilecekleri bazı önlemler var, fakat gaz, bazı bebeklerde ne yaparsanız yapın oluyor ve 3-4 aylıkken kendiliğinden geçiyor. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilmek ve paniğe ve ümitsizliğe kapılmamak en önemli noktadır. Alınabilecek önlemlerden bazıları şunlardır:

Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur. Ayrıca anne nikotin, yani sigara kullanmamalıdır. Bazı alerjik bünyeli ( özellikle alerjik deri döküntüsü, egzama, saman nezlesi ve astımı olan) anneler, inek sütü içeren yiyecekleri (süt, yoğurt, peynir, hatta tereyağı) aldığı takdirde bebekte hem fazla gaz, hem de ishal,deri döküntüsü, burun akıntısı, öksürük gibi alerjik belirtiler olabilir. Emziren anneler bebeklerinde aşırı gaz olduğunda, kendi diyetlerindeki bu maddeleri gözden geçirmeli ve bir süre için bunları kesmelidir (özellikle bebek 4 aylık olup, gaz problemi geçene kadar).

Eğer bebek mama ile besleniyorsa, inek sütü bazlı mamalar gaz yapıyor olabilir. Bu durumda, bebeğin doktoru ile görüşüp, mama değişikliği tartışılabilir.

Eğer bebek biberonla besleniyorsa, çok küçük veya çok büyük delikli emzikler, bebeğin fazla hava yutmasına ve çok gazı olmasına sebep olur.
Bazen emzik vermek işe yarayabilir.

Beslenme sırasında, her 5-10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır.
Gaz sanc ıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli. Ritmik hareketler ve devamlı sesler ( elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesinin sesi gibi) sakinleştirici olabilir. Evde çılgınlar gibi bağıran bebek, doktora gitmek için arabaya biner binmez susar, yani araba ile gezdirmek de iyi bir fikirdir.

Bebeğin karnını, sırtını ovmak, anne-baba yanındayken onu yüzüstü yatırmak (Dikkat! Uyurken mutlaka sırt üstü yatıyor olmalıdır!), veya anne-babanın bebeği kendi göğsü üzerine yatırması da işe yarayabilir.

Bebeğin, ayakların ve karnına sıcak havlu veya havlu içinde yakmayacak sıcaklıkta su torbası konulabilir.
Ilık bir banyo, özellikle de en çok sancının olduğu akşam saatlerinin hemen öncesinde, bebeği sakinleştirip, sancıları önleyebilir.
Anne sütü alan ve 6 aylıktan küçük bebeklerde, anne sütü dışında bir şey verilmesi önerilmese de bazen papatya, rezene çayları işe yarar.

Gaz sancısı geçmeyen çocuklar için yapılması gerekenler nelerdir? Doktora qötürmek gerekir mi?

- Huzursuzluk ve ağlama nöbetleri ilk başladığı zaman, doktora qötürüp tüm tablonun gaza bağlı olduğuna, başka bir problemi olmadığına emin olduktan sonra yukarıda sayılan yöntemler denenebilir. Eğer hiçbir şey işe yaramıyorsa, bunun geçici bir olay olduğunu, bebeğin iyi olduğunu düşünerek onu biraz yalnız bırakmak veya başkalarından yardım isteyip, biraz bebeğin olduğu ortamdan uzaklaşmak anne-baba için yapılabilecek en iyi iştir.

Gaza karşı ilaç vermek doğru mudur?

- Gaza karşı kullanılabilecek çeşitli ilaçlar vardır. Bir kısmı ciddi yan etkilere sebep olabilir.
İlaç kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. ayrıca da çok geçmiş olsun. kürek kemiğini bilmiyorum ama köprücük kemiği kırığı normal doğumlarda çok sık karşılaşılan bir durummuş, hatta omuzlar kafadan geniş olduğu için bebeğin çıkmasını kolaylaştıran bir durummuş, eğer doğum sırasında o kemik çatıya takılıp da kırılmazsa bebek çıkamayıp sıkışıyormuş. bazen kanalda bile kırılabiliyormuş. çok çabuk kaynayıp, herhangi bir sorun oluşturmadığı için bebeğin sıkışmasındansa kemiğin kırılması iyi birşey diyor doktorlar. 15-20güne tamamen kendi kendine kaynadığından çoğu aile o kırığı farketmiyormuş bile. sıkma canını hemencecik kaynar o kemik inşallah...

bende bebek için saklıycam ama öyle bankayla felan uğraşamam, direkt altın olarak kalsınlar evde. hatta kayınvalidem bana da bir bilezik ve yüzük almış ama onlarıda kızıma verdim ben. zaten bilezik felan takmam, onları da kızımın yastığına astım duruyorlar öyle, kesin kızmıştır takmadım hiç diye:)

Mememi birakmiyo 3 saattir yapisigiz resmen cekince de uyaniyo offf napcam boyle

uyansada emzirme hem memede uyumaya alıştırıyosun hemde emdikçe havada yuttuğu için gazı çok olur
karnını doyur kucağına al dolaştır biraz yorulunca uyur

uyansada emzirme hem memede uyumaya alıştırıyosun hemde emdikçe havada yuttuğu için gazı çok olur
karnını doyur kucağına al dolaştır biraz yorulunca uyur

Acaba karni doymuyo ondan mmi agliyo ki dursa gezerken de durmuyo ki basiyo cigligi

Acaba karni doymuyo ondan mmi agliyo ki dursa gezerken de durmuyo ki basiyo cigligi

karnının doyup doymadığını anlamak biraz zor belli aralıklarla yapılan tartı sonucunda sütün yetip yetmediği anlaşılıyo ancak
belkide memeyle uyumaya alıştığı için hep memeyi istiyodur
biraz memeyi verme gazını çıkartmaya çalış masaj yap bebişle konuş biraz yor onu bakalım uyucakmı

arkadaşlar bazen her iki memedede iğne batar tarzda ağrı giriyor.dokunamıyorum bile.sanki damarları ağrıyor.internette araştırdım bişey bulamadım.bilgisi olan var mı?meme başım düzeldi bu başladı bu sefer.

Allah analı babalı büyütsün..adının anlamıda çok güzelmiş..
benim kızıda ilk gün hastanede kan almak için üşüttüler..çıktık çıkalı balgamı var kızımın..hırıltısı çoğalınca kusuyor balgamı, epey bir zaman rahatlıyor
kolu için çok üzüldüm geçmiş olsun
valla bende ağlasa sevinecem..eşimide pimpiriklendirdim pazartesi dr götürelim diyor
pazartesi aşımız var bakalım o zaman ağlıycakmı..40 ımızda bir umut ..çıksın bakalım ne olacak halimiz
ben vitaminlere ilaç gözüyle bakmıyorum..destek olarak bakıyorum
hamile kalmadan önce avuç avuç saçlarım dökülüyordu..hamile kalınca demir vitamini ve elevit kullandım..saçlarımın dökülmesi durdu
dr demir ilacına 3 ay devam edecen dedi
ben 6 ay alır içerim ..ilk hamileliğimde emzirmeyi bırakana kadar içmemi söylemişti dr..2 sene içmiştim
elevitede hala devam ediyorum ..60 tablet kutuyu yeni açtım bitene kadar içerim
d vit veriyorum kızıma ..yaz gelip bacakları güneş görene kadar veririm ..ondan sonra bırakırım
kızımın adına biriktiriyorum
kızkardeşimin çok uslu bebeği şimdi 10 aylık..bu ne biçim bebek hiç ağlamıyor diyordum..acıksa kardeşim farkedip emzirmese aç aç uyuyordu çocuk
kardeşimin evde kalabalıkları ve işi çok fazla olduğundan çok zaman altını değişmeden ,emzirmeden uyudu oğlu kendi kendine

benim bebeğim acıktığı zaman altını kirlettiği zaman ağlamalı kendine baktırmalı diyordum..şimdi benim kızda kardeşimin oğlu gibi sessiz
ben asla perişan etmem saniye yanından ayrılmıyorum..sağlık sorunu olmasın kendinide yırtmasın önemli değil ama hani biyere gidince bebek kucaktan kucağa dolanıyor ,ağlamasa anneye veren yok hele bide kucakta uyuyorya en uyuz olduğum şey
bir bebek ağlamalı anneye gelincede susmalı

şu 10 günde geçermi acaba ..
Mememi birakmiyo 3 saattir yapisigiz resmen cekince de uyaniyo offf napcam boyle

anlaşılan iyi bir ikili olmuşsunuz ..benim kızımda bazen tok olduğu halde meme keyfi yapıyor ..emmiyor meme ağzında gözleri patlak patlak sağı solu izliyor ..öyle şirin oluyorki o hali resimlerini bile çektim
bir bebek kendini en çok annesinin kollarında güvende hissedermiş...demekki senin bebeğinde senin kollarında huzurlu o yüzden bırakmak istemiyor
uzmanın biri bebeğiniz kucağa alışacak diye almamazlık etmeyin bırakın alışsın..kendini en güvende hissettiği kollarınızdan ve kokunuzdan onu mahrum etmeyin yazmıştı bir yazıda okudum
bana mantıklı geldi..zaten bizim evde kucağa alışmaması imkansız..aşırı bebekseveriz ve 4 gözle beklemiştik bu meleğimizi

yiğenimde olmuştu.. göğsü çok ağrıyordu emzirdikten sonra ..sırtına vuruyordu morarıyordu ..egzema demiş dr krem vermiş kortizonlu ..yiğenim karıştırmış onu göğüslerine sürüyordu
çok dayanılmayacak kadar ağrıyorsa dr görün derim

Tesekkurler kizlar tavsiyeler icin bizimki yeni uyudu yine memede iyice dalsin diye bekliyorum icerde bi ton mmisafir var bi de onlarla ugras uff ne guzel uyuucaktim benn de (

bende merak edip internetten bakmıştım gaz söktürücüdür diyor.
bu yüzden gaz çıkarıyor olabilir bebeğin.
ben yemedim bilmiyorum
severim ama doğumdan sonra tüketmedim hiç kereviz

Belkide ondan yemicem artık herseyde gaz yapio ne yiycemizi sasırdık

Canım ya takma kafana hangimiz bakımlıyız ki:) bende boyamı aldım bile 40 ımı bekliyom saçımı kestirip boyuycam diye düşünüyordum ama şimdi sen zararı var mıdır diyince benimde kafam karıştı acaba ne gibi zararı olabilir ki süte geçmesi imkansız kokudan mı etkilenir acaba?
Canım bende biogania kullanıyorum bizimde ishal sorunumuz vardı iyi geldi çok şükür
Canım d vit 3 kullanıyoz bizde bu vitaminin çok önemli olduğunu söledi doktor kemik gelişimleri için kullan bence ihmal etme biz 15 günlükken başladık

Canım benimde aynı şekilde göğüs uçlarım mahvetti beni hala geçmedi 30 gün oldu ilk günler ağlaya ağlaya emziriyodum şimdi biraz daha iyi am bu seferde senin dediğin gibi emzirme sonrası iğne batması gibi sancı ve uçlarda sızlama oluyo sırtımdan vuruyo resmen yarım saat falan sürüyo çok kötü oluorum bi kaç kişiye sordum süt geliyo tazeleniyo o yüzden oluo normal dediler bende sesimi çıkarmıyorum daha utanıyom artık biyerim ağrıyo demey:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…