2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Tesekkurler kizlar tavsiyeler icin bizimki yeni uyudu yine memede iyice dalsin diye bekliyorum icerde bi ton mmisafir var bi de onlarla ugras uff ne guzel uyuucaktim benn de (

Memede uyumak istemesi normal diyolar bizde yapisıgız ama sonra mutlaka gazını cıkariorum o omzumda uyumaya devam ediyor

kızlar akşama doğru kabus yaşadık resmen,oğlum gazını çıkardığım sırada ağız ve burnundan feci şekilde çökelek kustu.daha doğrusu fışkırttı,benim içim bile kusmuk oldu..çok üzüldüm,Allahtan eşim evdeydi ve kustuğu sırada oğlumun yüzü bana bakıyodu..doktor,1 ayı geçtiği için sinidiriminin yavaşladığını,fazlalıkları çıkardığını,artık her istediğinde meme vermemem gerektiğini,2 saat arayla emzirmemi söyledi.başka bi sıkıntısı olmadığı için normal karşıladı ama ben çok kötü oldum..aspiratörle burnunu çektim.süt doluydu..sonrasında çok acıkmıştı sanırım sürekli emmek istedi.zor uyuttuk..stres oldum resmen,azcık bakıp uyumaya çalışcam ben de..

canım bankaların bebekler için kumbara hesapları var,eşim nüfus cüzdanını çıkartıktan sonra direkt hesabı açtırdı.bu gidişle okula başladıığnıda bizden zengin olur sıpa Allah o günleri göstersin hepimize inşallah,kumbaraya para koyup istediğmiiz zaman bankaya teslim edicez.boş kumbarayı yeniden alıp doldurucaz...kumbaralar altın hesabı şeklinde de kullanılabiliyo ,bi bakın isterseniz...

Ne yaparsam yapayım bebeğim emerken hava yutmasını engelleyemiyrmm çıldırıcm. Kahve kısmıntamamını vermeye çalışıyorm ama yinede cıyk diye sesleri engelleyemiyorum ya napıcam

Ben de kimyon ve rezene içiyorum da onu da almış bulundum ama daha kapağınıaçmadan kokuyor sanki
Icince bende kotu bir koku yapiyordu. Dusun dustan ciktiktan sonra bile vardi. Parfum kullaniyorum ben de.

Benim kardesim de hic aglamazmis. Hatta annem korkuyormus dilsiz mi diye. Krdesim sapasaglam kucukken usluydu buyuyunce yaramaz oldu. Ben de cok aglarmisim buyuyunce usluymusum.
Cok gecmisolsun. Doktor hatasi mi? Bu ne bicim is, yazik bebegine.

Ben de gereksiz buluyorum ama herkes soruyor veriyorsun degil mi diye. Ben de veriyorum.

Tuvaletimi tuta tuta kabiz oldum ve cok gaz sancim var. sezeryan somrasi gibi bagirsaklarim.

Cnm hematolig bana 40 gun daha yani lohusalik boyunca kullandirdi ama faktorlerine ve ailedeki pihti atma oykulerine bagli olarak. Herkesin farkli olabilir bilmem ama hematologa git bence

Tuvaletimi tuta tuta kabiz oldum ve cok gaz sancim var. sezeryan somrasi gibi bagirsaklarim.
bende de aynısı oldu, tuvaletim geldiğinde kucağımda bebek var, aman ağlıyo diye erteleye erteleye çok fena kabız oldum hem de. dün tuvalette baktım çıkaramıyorum, hemen acile gittim, 2 kere lavman yaptılar, yine de zor çıkarttım
sezaryen oldum ben, dün anladım ki iyiki öyle olmuş, bi kabızlık acısında ölüyorum sandım, normal doğursam demek ki ölürmüşüm..
siz siz olun ihmal etmeyin tuvaletinizi..
doktor da bol bol sıvı al, komposto iç, kayısı incir ye dedi.
ve tuvaletiniz geldiğinde mutlaka yapın, beklemeyin...

Son düzenleme:
Ne yaparsam yapayım bebeğim emerken hava yutmasını engelleyemiyrmm çıldırıcm. Kahve kısmıntamamını vermeye çalışıyorm ama yinede cıyk diye sesleri engelleyemiyorum ya napıcam
aynen..ben kahve kısmın tamamını ağzına bi verdim az kalsın boğuluyordu
sadece ucunu alıyor benim minik.onuda emerken eze eze bi hal oluyor

Benim kardesim de hic aglamazmis. Hatta annem korkuyormus dilsiz mi diye. Krdesim sapasaglam kucukken usluydu buyuyunce yaramaz oldu. Ben de cok aglarmisim buyuyunce usluymusum.
bazen diyorum acaba fırtına öncesi sessizlikmi bu hali.. sonra bana kök söktürürmü diye ama ne biliyim ağlamaması tuhaf
şimdi yarım saattir uyanmaya çalışıyor mızmızlanıyor bende inat ettim pes edip ağlayana kadar almıycam..

bol su iç hem süt yapar hemde sindirimin kolaylaşır
ben demir vitamini ve elevit kullandığımdan kabızdım sürekli..süt olsun diye bol su içmekten ,birde zayıflamak için çavdar ekmeği yemekten sindirimim düzene girdi

kızlar ben normale dönmeye kararlıyım yoksa bunalıma girerim bu kesin bugün kızımı anneme bırakıp kuaföre gidip saçlarıma röfle attırdım gökkuşağı gibi saçlarımdan kurtuldum resmen üzerimdeki ağırlık kalktı dün bütün gece araştırdım süte geçtiğine dair kanıtlanmış bişey yokmuş daha fazla bu halime dayanamazdım zaten kaş,bıyık,manikür,pedikür ohh çok iyi geldi valla sadece bu süreçte kızımı çok özledim eve gelincede kızımı uyuttum çıktım koşu bandına 3 dakika sonra kızım mızmızlanınca beşiği çektim yanıma saşşamak için kolları var hem yürüdüm hem salladım uyudu kuzum bende 1 saat yürüdüm uykusuzluktan bayılıcam diye korksamda vermem gereken 20 kilo var napıyım buarada ben 1 hafta sonra kuzumu bırakıp işe başlıcam mis kokulumdan nasıl ayrı kalıcam onu düşünüyorum gece uyumadan nasıl çalışıcam oda var allah hepimizin yardımcısı olsun valla

Allahim kafayi yicem besige koyuyorum 15 dk duruyo basiyo cigligi esim arkadadlariyla disarda ben evde kaynana kayinpeder uyumuyosa getir seviyim der biri cocuk zaten durmuyo bi de sevcem diyo bogasim geliyo bi an once yarin olsa da annem gelse aglamamak iciin zor tutuyorum kendimi kizlar iyiki burasi var icimi kimseye dokemezdim boyle

cnm ben bireysel emekliliğe başvurcam yavrum için.. altınlarlada bilezik alıcam benım düğün bileziklerimde duruyor bunlarda yatırım nihayetinde..bilezik severım ama takılmıyor..bankada yatırım amaçlı duruyor..

Ben de mi gitsem acile. Cok daha kotu olursam gidicem.
Cok su iciyorum ben zaten. Tuvaletimi tutmakan oldu. Bebegime kalsa emek yedirmiycek, tuvalete gondermiycek.
Cavdar ekmegi zayiflatiyor mu? Tam bugday yiyordum ben.

Cok su iciyorum ben zaten. Tuvaletimi tutmakan oldu. Bebegime kalsa emek yedirmiycek, tuvalete gondermiycek.

ben artık son aşamasındaydım gittiğimde, afedersin tam ucunda koca bi kitle, mümkün değil çıkmıyodu ağlıyodum artık acıdan ve tutmaya çalışmaktan..
istersen benim gibi son dakikayı bekleme bi konuş doktorunla, bağırsak düzenleyici, krem falan verdi bana çünkü.

2 sene önce beyaz ekmeği bırakıp çavdar ekmeğine başladım..birazda diyetle 14 kilo vermiştim..çavdar ekmeği yemediğim zaman sıkıntı çekiyorum..tam buğday ekmeğide sindirime faydalı..beyaz ekmekten iyidir

ya valla bende tuvalete gidememek ekmek yiyememek istiyorum
yarım saattir beşiğinde mızıklandı ağlayana kadar almıycam dedim uyudu yine

BEBEKLERDE AYLARA GÖRE MOTOR GELİŞİMİ

1. AY
Yüzüstü pozisyonda başını hafifçe kaldırır, emekleme hareketleri yapar eli yumruk şeklinde sıkılıdır. Eşyayı orta hatta kadar gözüyle izler, sese tepki gösterir. (göz kırpma, hareket, sıçrama) İnsan yüzüne bakar.
2. AY
Başını 90 derecede tutar. Eli yumruk şeklinde değildir. Eşyayı orta hattan gerilere doğru izler. Konuşulunca veya meşgul olunca gülümser, etrafı ilgi ile seyreder.
3. AY
Yüzükoyun pozisyonda kolları üzerine yaslanarak gövdesini kaldırır, başını rahatça dik tutar. Elleri açıktır eşyayı yakalar ve kendine doğru çeker keyif sesleri çıkarır. Tanıdığı kişilere veya eşyaya uzanır, beslenme hazırlığını anlar.
4. AY
Destekle oturur. Eşyayı almak için iki kolunu birden kullanır. Masa üzerindeki küpe dokunur.
5. AY
Sesi lokalize etmeye başlar, zil sesine başını çevirir, “agu agu” sesleri çıkarır. Etrafını seyretmeyi sever.
6. AY
Sırt üstüyken yüzükoyun dönebilir. Desteksiz oturur. Yatar durumda ayağını ağzına götürür.
İki elini ayrı ayrı kullanır. Eşyayı bir elinden diğerine geçirir. Tek heceli sesler çıkarır.
7 AY
"baş baş" yapabilir. Yabancıları yadırgar. El çırpma oyununu anlar, oynar.
9. AY
Emekler, ayağa kalkabilir. Ayakta durmayı sever. Baş ve işaret parmağı ile küçük eşyaları anlayabilir, biberonu tutar, parmakları ile yiyebilir, sesleri taklit edebilir. 10 aylıkken bazı sesleri anlayarak söyleyebilir (dede, mama) 11 aylıkken bilinçli olarak sözcükleri söyler. Etrafı karıştırmaya başlar.
12. AY
Yardımsız veya yardımla yürür, oturduğu yerde kendi kendine dönebilir.
Baş ve işaret parmaklarını kullanır, eşyaları yere atar, oyuncaklarını elinden bırakır. Basit sözcükleri anlar, yapar. (14. Ayda 3 sözcük) Başkalarının hareketlerini taklit eder. Giyinirken yardımcı olur.
15. AY
Rahatça yürür, emekleyerek merdiven çıkar. Öğretildiğinde taklit olarak kağıdı karalar. Basit emirleri anlar, yapar. 4-6 sözcük söyler anlaşılmayan sözleri konuşur gibi söyler. Altını ıslattığı zaman annesine gösterir.
18. AY
Koşar, ayakta iken düşmeden oyuncağını fırlatabilir. Kitap yapraklarını ikişer üçer çevirir. Kaşığını doldurarak kendisi yemek yer. 7-20 sözcük bilir. Vücudun en az bir parçasını bilir, eliyle gösterir. Sözcük salatasına anlaşılır sözleri de katar!
anne babasını taklit eder. (yer süpürme, toz alma...) Diğer çocuklarla birlikte oyun oynayabilir.
21. AY
Çömelebilir, merdiven çıkabilir. 5 küplü kale yapabilir. Bardağı tutarak su içebilir. 3-5 vücut bölümünü bilir. İki sözcüklük cümle kurabilir. Yemek ve tuvalete gitme isteklerini işaret ve sözcüklerle ifade eder.
24. AY
Yardımsız merdiven inip çıkabilir. Kitap yapraklarını teker teker çevirebilir, pabuç ve pantolonunu çıkarabilir. 50 sözcük bilir, 2 sözcüklü cümleler kurabilir, "ben, biz siz" zamirlerini bilir, eşyaların ismini söyleyebilir. Çatal, kaşığı rahatça tutabilir, kullanabilir.
2,5 YAŞ
Sıçrayabilir, topu başının üzerinden atabilir. Düğmeleri çözebilir, kalemi büyüklere benzer şekilde tutabilir. Çoğul geçmiş zaman kullanır, "ben" zamirinin genellikle doğru kullanır. Adını ve soyadını söyleyebilir,
3. YAŞ
Üç tekerlekli bisiklete biner. İki ayağını kullanarak merdiven çıkar. Kısmen kendisi giyinebilir. Söyleyince gidip ellerini yıkayabilir. Olayları anlatır, cinsini bilir. Oyuncaklarını paylaşır, çocuklarla oyun oynar
4. YAŞ
Sıçrayarak tek ayak üzerinde durabilir. Düğme ilikleyebilir, topu yakalar. Renkleri bilir, şiir ve şarkıyı ezbere söyleyebilir. Hayali masallar anlatır, grup oyunlarına katılır.
5. YAŞ
Tek ayar üzerinde sıçrar. Alçak engellerden atlayabilir. Pabuçlarını bağlayabilir, ekmeğin üzerine bıçakla yağ sürebilir. Adını yazabilir. Anlamadığı sözcüğü sorar. Yarışmalı oyunlara uyar, kurallara uyar, ev işlerine katılmak ister.

Alıntı

Canım adet olduğuna emin misin? Ne zaman kesildin ki sen geri adete döndü, kafam karıştı valla :) En erken doğumu takip eden 2. ay içerisinde görülür diye biliyorum.[/QUOTE]

kanama olunca 3 4 gun adet sandim ama bugun kesilmisti belli zaman sonra tekrar basladi :))
sanirim deilmis :))
doktora sormak lazim canim.
bilemiyorum canim ama 10 dk en fazladir sanirim.once kuvette azcik yuzdurup sonra basini ve vucudunu yikiyorum ve cikartiyorum.fazla bekletmiyorum.azcik daha buyunce biraz daha bekletirim banyoda.
ama bizim oda isisi en fazla 23 derece.cok sicak deilmi?baska odaya cikartiyosancanim belkide degisimden hastalanmistir.bide terleyincede hemen hastalanirlar.ama ben banyo yaptirdiktan sonra vucuduna devamli dokunuyorum cunku banyodan sonra vucudu sicak oluyo genelde.sik sik derecesine bak hayatim.hem usitme hemde cok sicak tutma ortasini bulmaya calis.gecmis olsun buarada.

Bizim mesai erken basladi gecenin siftahini aciyorum kizlar rasgele :)))

guldurdun beni valla hayatim :))))

Çocuğu Nasıl Uyutmalı?

İlk Adım: Uyku Öncesi Düzen

Sonunda haftalardır yazmak istediğim uyku yazılarını yazmaya başlıyorum. Bu yazıları yazarak hem kendime hem de bir çok anneye yardım edebilirsem mutlu olacağım.. Çünkü bebek ve çocukların uykularının düzene girmesi, hem kendileri hem de evin diğer fertlerinin hayatını değiştiren bir şey.

'Bebekler kendi başlarına nasıl uyur' ve 'gece uyanmalarından nasıl kurtulabiliriz' şeklindeki iki zor sorunun (benim için) cevabı daha sonraki yazılarda gelecek. Öncelikle geceleri uyutma olayı nasıl olmalı ona değinelim.

Bebeğinizin her gece sizi rahatsız etmeyen, yormayan, fenalık geçirmenize sebep olmayan bir şekilde uyuması için ilk yapacağımız şey uyku öncesi düzeni kurmak olmalı imiş. Buradaki öncesi kelimesi dikkatinizi çekmiş olmalı, uyku düzeni değil, uyku öncesi düzeni..

Bebeğinizin her gece aynı rutin şeyleri yaşaması, zamanla bu rutin zamanı tanımasına ve az sonra yaşayacağını bilmesine sebep oluyormuş. Bebeğinizin az sonra ne yaşayacağını bilmesi de rahatlamasına, sonrasında da kolayca uykuya geçmesine yardım ediyormuş, uyku uzmanı Jodi Mindell'e göre. Düzeni ve planlı yaşamayı seviyor yani bebekler :)

"Your baby will be more relaxed if she knows what's coming next," says sleep expert Jodi Mindell. "The more relaxed she is, the more likely it will be that she'll go to bed easily and fall asleep quickly."

Aslında bebeklerin sadece uyuyacakları zaman değil, gün içinde de oyun, uyku, beslenme zamanlarını hep belli bir düzenle yaşamaları rahatlamalarına sebep olan bir şey. Aynı zamanda anneyi de rahatlatan ve işini kolaylaştıran bir şey. Ama günlük düzen oturtmak uyku öncesi düzeni oturtmak kadar kolay değil tabi.. Bir de benim gibi süper dağınık ve tembellerin tembeli bir insana çok zor gelen, zorlama ve suni gelen bir şey, her gün her gün aynı düzenle yaşamaya çalışmak. Düzeni sevenler siz buyrun :)

Uyku öncesi düzende de sunilikten ve kastırmaktan uzak durarak olabildiğince doğal bir seyir içinde yaşamak gerekiyor her şeyi bebeğinizle beraber. Vakit geldiğinde her şeyi bırakıp bebeğinizin uyku öncesi rutinlerine başlamak gerekiyor ama düzen tutturacağım diye kendinizi ve evdekileri stres yapmanıza gerek yok. Bir de benim gibi ikinci bir çocuğunuz varsa bu rutinlerin içine o da dahil olmalı.

Uyku öncesi düzeninde banyo, sakinleştirici bir oyun, şarkı, masal okuma, pijama giydirme, yatmadan önce beslenme (su, süt, mama vs), iyi geceler dileme, anne babayı öpme gibi şeyler kendi tercih ettiğiniz size uygun bir sırayla bulunabilir. Seçim sizin?

Pekiyi uyku öncesi düzen (bedtime routine) ne fayda sağlar?:
-Bebeğinizin rahatlamasına uykuya hazırlanmasına sebep olduğu gibi,
-Çocuğunuzla her gün belli bir süre birlikte güzel vakit geçirmeniz demektir,
-Bebeğiniz belirli bir saatte uyuduğu için sizin ve ailenizin akşamları düzene girer.

Uyku öncesi düzende nelere dikkat etmek gerekir?
-Evinizin herhangi bir yerinde başlayabilir, ama mutlaka bebeğinizin yatak odasında bitmeli.
-Bebeğinizin uykusu gelmiş olmalı, uykusunun geldiğine dair işaretleri alınca başlamalı.
-Bebeğinizi sakinleştiren fiiller ve aktiviteler içermeli.
-Bu rutinler bütünü bebeğinizin zevk aldığı, hoşlandığı, memnun olduğu şeylerden oluşmalı. Bebeğiniz bu süreçte mutlu olmalı.
-Uyku öncesi düzene başladığınızda bebeğiniz bazen çılgınca oynamak ve içinde saklı kalmış enerjiyi atmak isteyebilir. Rahat olun ve bebeğinizin biraz rahatlamasına istediklerini yapmasına izin verin, seçtiğiniz sakinleştirici aktivitelere onu davet edin.

Bence kurallı ve düzenli olan her şey de mutlaka bir doğallık içinde olmalı. Uyku öncesi düzende de doğallığının, neşenin ve sevginin hissedilmesine izin verin.

Bizim uyku öncesi rutinlerimiz de şöyle:

-önce oğlumun pijamaları giydirilir
-bir cezve sütü ısıtıp biberonlara koyarız, yatak odasında komidinin üstüne koyarız
-banyoya yöneliriz, oğlumun çişini yaptırırız, bebek kapıda bekler.
-sonra yatak odasına gideriz bebek, ben ve oğlum
-uyku zamanı geldi derim ama yatak odasında toplayacağım şeyler yapacağım işler varsa çocukların oynamasına izin veririm, ki çoğu zaman böyle olur, onların illa bir oyun zamanı olur rahatlarlar, (yatakta oraya buraya yuvarlanma, birbirlerine çarpma sonrasında gülüşme, yorganın altından birbirlerine cöö yapma falan) ben de onlarla konuşarak ortalığı toplarım
-işimi bitirince bebeğin altı alınır üstü değiştirilir ( üşütme ve hastalıklara tecrübelerimden dolayı çocukları geceleri banyo yaptırmıyorum, banyo bizde hep öğlen olur, geceleri ıslak mendille silip pijama giydiriyorum)
-ışık kapanır, kapı kapanır, sütler içilir (kızım her zaman içmiyor gerçi)
-bebeği biraz emziririm, ninni söylerim ayağımda sallarım, 15 dk da uyur, yatağına yatırırım
-buradan sonrası biraz değişkendir, oğlum bazen bizim yanımızda uyur sonrasında kendi odasına götürürüm, bazen sütünü içer içmez kendi odasında babası onu uyutur, bazen de babasının yanına gider beni bekler, bebek uyuduktan sonra onu uyuturum.. Oğlumun tercihine göre, uyku durumuna göre..
-oğluşu ben uyutursam yatağına yanına yatarım, seni çok seviyorum biliyor musun derim. Hmm, seviyon mu der. Evet derim. Bazen de özür dilerim, o gün bağırdıysam çağırdıysam. Öperim, 5 dk içinde uyur, kalkarım. Bu ara masal dinlemeye başladı masal da anlatıyorum.
-akşam en geç 22 de oğlum da uyumuş olur,
-işte bizim her gecemiz böyle geçer. Ben de mutfağa ya da bilgisayarımın başına geçerim.

Kızımın gece uyanmalarında emzirmezsem tekrar uykuya dönemiyor, gece uyanmaları hakkında ve çocukların kendi kendilerine uyumalarıyla ilgili yazılar da gelecek. İnşallah o yazılarla beraber bizim gece uyanmalarımız da azalır.

Uyku öncesi düzenini anladık da, nasıl uyutmak daha iyidir ayakta sallamak mı, emzirmek mi, beşikte sallamak mı vs. diye sorarsanız bilmiyorum diyeceğim. Bu sorunun her bebeğe uyacak bir cevabı var mıdır onu da bilmiyorum. Diğer yazıları yazmadan önce okuduğum yerlerde cevap alırım belki. En güzeli çocuğun kendisi uyuması tabiî ki ama illa sallanacaksa ana babaya en kolay yöntem ayakta sallamak sanırım. Ayak her yerde bulunur, misafirlikte de yolculukta da :)

Herkese kolay ve çabuk uyutmalar dilerim..

Alıntı

Biberon Çürükleri

"Biberon Çürükleri" veya günümüzdeki adıyla "Erken Çocukluk Dönemi Çürükleri" bebek ve çocuklarda görülen genellikle üst süt keserlerin diş etine yakın yüzeylerinde tebeşirimsi, beyaz renkte beyaz nokta lezyonları şeklinde başlarlar.

Bu diş çürükleri tüm üst süt kesici dişleri, üst ve alt birinci süt azıları ve alt süt köpek dişlerini etkiler. Alt süt kesici dişlerinde diş çürükleri hiç görülmez veya nadiren gözlenir.

Bebeğinizin üst dudağını yukarı kaldırarak dişlerini inceleyebilirsiniz. Önemli olan nokta bu lekeleri fark ettiğinizde en kısa zamanda bir pedodontist ile irtibata geçmenizdir. Çünkü beyaz nokta lezyonlarının iyileşme şansı bulunmaktadır. Pedodontistin tavsiyeleri ile bu çürükler ilerlemeden durdurulabilir.

Beyaz nokta lezyonlarının tedavi edilmediği durumlarda kahverengiye doğru renk değiştirerek zamanla çukurlaşırlar.

Bebeğin geceleri biberon ile beslenmesi, sık aralıklarla emzirilmesi, uzun süre ve sık aralıklar ile ağızlıklı bardakla içilmesi erken çocukluk dönemi çürüklerine neden olabilmektedir.

Erken çocukluk dönemi çürükleri süt dişlerinin sürmesini takiben, dişlerin düz yüzeylerinde görülen ve dişlerde uzun süreli zararlar verebilen bir durumdur.

Bu çürükler çocuklarda başka sağlık sorunlarına da neden olabilmektedir. Süt dişlerindeki bu çürükler tedavi edilmedikleri taktirde canlılıklarını kaybedebilir (nekroz), iltihaplanabilir, abse oluşumuna veya dişin çevre yumuşak dokularını içine alan ciddi enfeksiyonlara (loca absesi) neden olabilir. Dişlerdeki bu enfeksiyonlar diş ağrılarına ve süt dişinin altında gelişen sürekli dişte kalıcı hasarlara neden olabilmektedir. Dişlerde görülen bu durumlar çocuğun beslenme ve genel sağlını da etkileyebilmektedir.

Çocuğumun süt dişlerinde biberon çürüklerinin oluşumunu nasıl engelleyebilirim?

1-İlk 6 ay mutlaka bebeğinizi anne sütü ile besleyiniz.

2-Bebekler anne veya inek sütü, bebek mamaları, meyve suyu gibi sıvıların bulunduğu biberon ağzında ile uyutulmamalıdır.

3-Biberon kullanımı 12-14 aylar arasında bırakılmalı ve su dışındaki sıvı içecekler ağızlıklı bardaklar ile verilmesine en kısa zamanda alıştırılmalıdır.

4-Su dışındaki içecekler ana ve ara öğünler ile birlikte verilmelidir.

5-Biberondaki süt içerisine şeker, bal, pekmez gibi yüksek oranda şeker bulunan besinler eklenmemelidir.

6-Emzik uçları bal veya şekere batırılmamalıdır.

Alıntı

canım sana katılıyorum normal hayata dönmek zorda olsa insanın ruh hali için çok önemli bende elimden geldiği kadra normal haytaıma devam etmeye çalışıyorum gerçi benim bbeğimin maşallahı var sesi soluğu çıkmıyor ama evde canavar bir oğlum var bütün bebeklere bedel arkadaşlar yazmışya bende katılıyorum bebekliği uslu olanlar sonradan çıldırıyor oğlumda böyledi ama şimdi neyse bende kilo verme çabasındayım yürüyüş arkadaşı bulsam hergün dılarda yürüyeceğim bebişi eşime bırakıp yarında inş şöyle çarşı yapacağız kızım oğlum eşim ben rüzgarlı havalarda bile çıkıyorum kızımla arabasının tentenesini kapatıp yağmurluğuda geçirip oh misler gibi biraz değişik insan yüzü görmek çok iyi geliyor:)

vallahi işin çok zor ben oğlumu ilk bıraktığımda Allah biliyorya ders anlatırken hiç kendimi veremiyordum durmadan iç sesimle konuşuyordum ki oğlum 6 aylık falandı çok zor minicik senin ki daha ama rabbim sabrını bol versin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…