2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım bazılarının reglisi 40 çıkmadan bile başlaya biliyor yani son günlerde iyice azalıp hatta olmaması gerektiği halde artıyorsa bu regli bile olabiliyormuş ben oğlumda tam 5ay sonra olmuştum ırsimi bilmiyorum ama ablam 8 ay sonra olurmuş öyle söylemişti ama ben oğlumdan sonra kan ilacımı kullanmamıştım belki ondanda geç olmuş olabilirim çünkü doğumdan 4 ay sonra hiç kanım kalmammıştı çok halsizdim ama şimdi günü gününe kullanıyorum kan ilaçlarımı sanki erken olacakmışım gibi geliyor

canım benim bu konuda hiç bilgim yoktu araştırıyorum şubat annelerinde konuşmuşlar çoğu kişi yaptırmış ama ben doktora sorarım diyorum ama araştırıcamda bakalım haklı olabilirsin

cnm bu kuş gribi asisina benziyor..yaptirin yaptirin dediler ölùmcül hastalik korunun dediler..ben onuda kendime yaptirmadim cok şükür hayattayim
memnun kalan var benim gibi yaptirmayan var..tamamen tercih messelesi..hadi hayirlisi bakalim...

ROTAVİRÜS,tüm dünyada çocuklardaki akut ishallerin en önde gelenidir.virüs,vücut dışında uzun süre yaşayabilir ve çok bulaşıcıdır.gelişmekte olan ülkelerde yüksek oranlarda rotavirüse bağlı ölüm görülmektedir. endüştrileşmiş ülkelerde nadiren ölüm sebebidir,ancak önemli oranda ekonomik yüke sebep olur.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NEDİR???
ROTAVİRÜS,çocukluk çağı akut ishallerinin en sık görülen sebebidir.ülkemizde yapılan çalışmalarda da yaş grupları,kullanılan yöntem ve çalışmaların yapıldığı mevsim değişmekle rotavirüs,çocukluk çağı ishallerinde en sık görülen etken olarak bulunmuştur.rotavirüs,yaz ishallerinde en az %20'sinden,kış ishallerinin ise %60_65'inden sorumldur.
rotavirüs sıklıkla çocukların 6_24.aylarında görülür.yaklaşık 2_4 günlük kuluçka dönemi sonrasında ani ateş ve kusma ardından sayısı sayısı günde 10'a ulaşan ishal gelişir.dışkı kansız ve bol suludur.
ROTAVİRÜS isallerinde diğer etkenlere bağlı ishallerden daha fazla sulu ishal,bulantı,kusma,iştah kaybı,karın ağrısı ve dehidratasyon görülmektedir.rotavirüs enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatırılan çocukların çoğunluğunda ateş,kusma ve ishal bileşiminden oluşan bir klinik tablo görülür.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONLARI NASIL TEŞHİS VE TEDAVİ EDİLİR?
ROTAVİRÜS ishalinin özel tanısının konulması,öel tedavi yaklaşımını değiştirmez.anck rotavirüs tanısını doğrulamak için birkaç lbaratuvar yöntemi kullanılabilir.
özel bir antivitl tedavisi yoktur.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NASIL BULAŞIR??
VİRÜS,hastalığa dair bulgular görülmeden önce ve sonra,hastalnmış kişinin dışkısı ile etrafa yayılır.birçok kişi ishal olmadan da bu virüsü bulaştırabilir.virüs ellerde saatlerce,katı yüzeylerdegğnlerce canlı kalabilir. insan dışkısında bir haftaya kadar yaşayabilir.rotavirüs insandan insana,hastalık bulaşmış su ve yiyeceklerin içilmesi ve yenmesiyle bulaşır

İsteğe bağlı bi aşıymış sanırım ücretliymiş doktorumuz özellikle bu aşının öneminden bahsetti kendi çocuklarınada yaptırmış ihmal etmeyin dedi ben yaptırıcam inş

Kızlar doğum sonrası ilişkiden bahsetmişsiniz bende şunu merak ediyorum spiral taktıran yada taktırmayı düşünen var mı hap kullanmak uygun değil eşimde korunmak istemiyo iki yıl eski yöntemle korundum bırakır bırakmazda hamile kaldım şimdi çok korkuyorum sizce spiral nasıl taktırıyım mı bilemedim:)

Ust komsumun 2 yasinda bebegi var ve 2 ay once spiral taktirdi kayma falan yok ama su an hamile yani cozum degil ben de taktircaktim o hamile kalinca vazgectim canim en iyisi erkegin korunmasi

olur mu canım, her okulda buzdolabı olur, okulun olmasa bile kantinde mutlaka vardır

Ust komsumun 2 yasinda bebegi var ve 2 ay once spiral taktirdi kayma falan yok ama su an hamile yani cozum degil ben de taktircaktim o hamile kalinca vazgectim canim en iyisi erkegin korunmasi

Evet canım biliyorum annemde spiralle hamile kalmıştı ama onunkinde kayma olmuş ağır kaldırmış kanaması olmuş bir gün önemsememiş regl kanaması diye sonrada hemen hamile kalmış tabi buda çözüm değil ama dediğim gibi eşim korunmak istemiyo bi türlü o malum şeyi kullanmayı beceremedik bende korkuyorum bilmiyom valla 40 mda doktora gidicem bakalım o ne diyecek bide çok acıyo mudur acaba ya onu merak ediyorum doğumda o kadar çok alttan muayene oldum ki kabus gibiydi fobi oldu bende :) bide sezeryan sonrası hemen takılmıyomuş galiba 3 ay geçmesi lazımmış en az amannn ya herşeyi biz kadınlar çekiyoruz biz düşünüyoruz ne zormuş kadın olmak....

günaydın herkezee

bebişler gece uyumadı heralde daha kimse gelmemiş

benimkide uyumadı ama sabahta uyutmadı
ıkınmaktan ne beni uyutuyo ne kendi uyuyabiliyo
çok fazla gazı var artık ne deneyeceğimi şaşırmış durumdayım
önemli olanda ıkındıkça göbeğindeki fıtık sardığım banta rağmen dışarı fırlıyo
iyileşmicek diye korkuyorum 2 yaşında ameliyat olmasını istemiyorum

bide sünneti ne zaman yaptırmayı düşünüyosunuz
dün televizyonda 4o ının içinde yaptırılması daha iyi olmazsa 2 yaşına kadar yada 6 yaşından sonra diyodu
ben oğluma 4 yaşında sünnet yaptırdım herkezde o zaman o yaşlarda yaptırıyodu bi sıkıntı çekmedik
televizyondaki programı izleyince kafama takıldı
2 yaşına kadar bez oluyo altında 6 yaşından sonrada okula başlıyo kendini biliyo korkar diye düşünüyorum
yinede doktora bi sormak lazım bence yine 3 4 yaş en uygun yaş

benim görümcem hep spiralle korundu ablamda öyle hiç bi sıkıntı yaşamadılar
belki kişiye göre yaptığı hareketlere göre değişiyodur

benimde takıldığım konu buyduda sormaya çekiniyodum
ben 17 yıllık olmama rağmen hiç korunmadım
evet şaka gibi ama korunmayı denemedim bile ve nasıl yapacağımı bilemiyorum
oğlum tedaviyle oldu
bu bebekte olmuyodu 5 düşüğün sonunda oldu
5 düşüğün 2 si tedaviyle 3 ü kendiliğinden hamile kalarak oldu
yine olurmu olmazmı bilemiyorum ne yapacağım konusunda kararsızım

bu aşı eskiden yoktu banada sağlık ocağında söylediler
2 aşı vuruluyomuş toplamda 320 lira civarıymış
ben oğluma bu aşıyı yaptırmadım çünkü bu aşı yoktu zatüre aşısı bile yoktu yeni çıkan şeyler bunlar
iyice bi araştırmak lazım
bebeğe fazladan hiç bişey kullanmak istemiyorum

canım bende 2-6 yaş arası olması uygun değil.ilerde erken boşalma sorunu oluyor diye duydum hastaneden.ilerde cinsellikte problemler olabiliyormuş.tabi hepsinde olacak diye bişey yok.bu bir ihtimal.

canim spiral taktirmaktansa 3 aylik igneler daha iyi olabilir doktorum onu onermisti ama ben bisey yapmadim kocacigima dedim herseyi benmi yapicam mafoldum dogurana kadar zaten o isede sen bak artik bizahmet dedim oda o malum seyi sevmedigi icin eskisi gibi cekilme yontemyle koruyor bizi tabi buda riskli ama hepsinde bir risk var daha oncede boyle korunuyorduk bebis olmamisti 1 kere kocam yontemi uygulayamadi kizim oldu valla iyikide olmus :) tabi simdi 5 yildan once bebis isteme unut sakin diyorum tabi allahin taktiri insallah nasip eder enaz bi 5 yil sonra tabi anca toparlanir bunye yine dagilicak ama napalim artk :)

canim sagol bilgilendirme icin bende 8 mayista randevumda cocuk doktoruna sorucam bakalim o ne diyecek 2 bucuk oluyor kizim o zamana o sira vurulabiliyor sanirim doktorda onerirse o gun vurdururum belki verem asisini falanda o gun olucak eger fazla gelmezse ayni gun yaptirabilirim

balgam içinde kalacağına dışarı atması çok iyi benim bebişte dün balgamlı kustu
sanırım üşüttük biraz bu kadarcık şeyden bi sorun olmaz dışarı atabilmesi iyi asıl amazsa sorun oluyo

kizlar ben normal dogum yaptim ve dikis atildi alttan.bugun 47 gun oldu.ne zaman iyilesir bilen varmi?ben hala baski hissediyorum orda.onceki zamanagore daha iyi ama hala acisi var.otururken falan hissediyorum tam gecmedini.anlayamadim gerci yarin doktora gitcem ama merak ediyorum size bir sorim dedim.bide afedersiniz iliskiye nasil gircem bilmiyorum.korkuyorum azcik :))
acirmi acaba diye.

kimsede idraryolu enfeksıyonu yok anlaşılan ne güzel...cevreden de duymadınızmı hiç aacaba..
doktor antibiyotik verdi o ilacı içtiginden beri yemyeşil kaka yapıyor acaba ilaçtanmıdır bide onun tasası başladı bende

Selamlar hanimlar,ben ancak kahvaltimi edebim:)biraz evi topliim duzeltiim dedim ama oglum uyanma moduna girdi bile,gozler kapali ama miril miril,kimil kimil su anda:)
Rotavirus konusulmus,benim buyuk kizim gecirdi turkiyeye tatile geldigimizde,hicbirimize de bulasmadi,kucuk kizimla ayni oyuncaklari paylastiklari halde ona gecmedi,agir bir ishal sadece,oyle olumcul filan degil Allah korusun,baska sebeplerlede ishal olabiliyo zaten cocuklar,onemli olan her ishal gibi cocugun susuz kalmamasina dikkat etmek,ben bu tarz asilari yaptirmiyorum,kizlarim sucicegide gecirdiler,hatta 2 aylik kuzenlerine de bulastirdilar,o da besikte gecirdi:)bunlar zararsiz cocuk hastaliklari,birakin bu tehlikesiz olanlari gecirsin guclensinler,asilarin yan etkileri cok fazla,yagmurdan kacarken doluya tutulmayalim Allah korusun

sanırım burda kimsede yok enfeksiyon, aralık, ocak annelerine falan yazsana, oralarda idraryolu enf. geçirip iyileşenler anlatabilir neler yaşadıklarını belki?:26:

Gecmis olsun canim bu kadar erken antibiyotik kullanmak agir gelir tabi minige,yesil kaka ondan midir bilinmez ama ben bebegine probiyotik damla vermeni tavsiye ederim,bagirsak fonksiyonlarini duzenliyo,hic zarari yok faydasi cok,doktoruna bi danis once tabi ki icine sinsin

arkadslar bbegımde hırıltı var ama burnu acık ne yapabılırım sızce aynı sorunu yasayan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…