doktorum ilde oturuyo biz ilçedeyiz bu sebebden 40im çıkınca hemen gitmeyecem ben 3 hafta sonra gşdecem doktora
doktora gidene kadar beklesek çok geç olacak gibi bugün 38. günümüz eşim son 2 diye havalarda ne yapmalıyım sizce
birde kanamalarınız ne alemde ilk regliyi ne zaman olacaz
akıntı şeklindeydi kanamam bugün biraz fazla oldu yani kan gibi bugün
canım benim bu konuda hiç bilgim yoktu araştırıyorum şubat annelerinde konuşmuşlar çoğu kişi yaptırmış ama ben doktora sorarım diyorum ama araştırıcamda bakalım haklı olabilirsin
Kızlar doğum sonrası ilişkiden bahsetmişsiniz bende şunu merak ediyorum spiral taktıran yada taktırmayı düşünen var mı hap kullanmak uygun değil eşimde korunmak istemiyo iki yıl eski yöntemle korundum bırakır bırakmazda hamile kaldım şimdi çok korkuyorum sizce spiral nasıl taktırıyım mı bilemedim:)
canım benim başıma hiç gelmedi bilmiyorum ama arkadaşım bir sohbette bahsetmişti okulda herkes doğum yaptı tenefüste öğle aralarında bir odaya girip süt sağıyorlar diye ki hiç birr okulda buzdolabı olmaz mutlaka saklamak için onauygun bir şey vardır netten araştır hatta bebeğinin doktorunada sorabilirsin yada aile hekimine sonuçta hep karşılaştıkları bir durum
Ust komsumun 2 yasinda bebegi var ve 2 ay once spiral taktirdi kayma falan yok ama su an hamile yani cozum degil ben de taktircaktim o hamile kalinca vazgectim canim en iyisi erkegin korunmasi
Kızlar doğum sonrası ilişkiden bahsetmişsiniz bende şunu merak ediyorum spiral taktıran yada taktırmayı düşünen var mı hap kullanmak uygun değil eşimde korunmak istemiyo iki yıl eski yöntemle korundum bırakır bırakmazda hamile kaldım şimdi çok korkuyorum sizce spiral nasıl taktırıyım mı bilemedim:)
ROTAVİRÜS,tüm dünyada çocuklardaki akut ishallerin en önde gelenidir.virüs,vücut dışında uzun süre yaşayabilir ve çok bulaşıcıdır.gelişmekte olan ülkelerde yüksek oranlarda rotavirüse bağlı ölüm görülmektedir. endüştrileşmiş ülkelerde nadiren ölüm sebebidir,ancak önemli oranda ekonomik yüke sebep olur.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NEDİR???
ROTAVİRÜS,çocukluk çağı akut ishallerinin en sık görülen sebebidir.ülkemizde yapılan çalışmalarda da yaş grupları,kullanılan yöntem ve çalışmaların yapıldığı mevsim değişmekle rotavirüs,çocukluk çağı ishallerinde en sık görülen etken olarak bulunmuştur.rotavirüs,yaz ishallerinde en az %20'sinden,kış ishallerinin ise %60_65'inden sorumldur.
rotavirüs sıklıkla çocukların 6_24.aylarında görülür.yaklaşık 2_4 günlük kuluçka dönemi sonrasında ani ateş ve kusma ardından sayısı sayısı günde 10'a ulaşan ishal gelişir.dışkı kansız ve bol suludur.
ROTAVİRÜS isallerinde diğer etkenlere bağlı ishallerden daha fazla sulu ishal,bulantı,kusma,iştah kaybı,karın ağrısı ve dehidratasyon görülmektedir.rotavirüs enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatırılan çocukların çoğunluğunda ateş,kusma ve ishal bileşiminden oluşan bir klinik tablo görülür.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONLARI NASIL TEŞHİS VE TEDAVİ EDİLİR?
ROTAVİRÜS ishalinin özel tanısının konulması,öel tedavi yaklaşımını değiştirmez.anck rotavirüs tanısını doğrulamak için birkaç lbaratuvar yöntemi kullanılabilir.
özel bir antivitl tedavisi yoktur.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NASIL BULAŞIR??
VİRÜS,hastalığa dair bulgular görülmeden önce ve sonra,hastalnmış kişinin dışkısı ile etrafa yayılır.birçok kişi ishal olmadan da bu virüsü bulaştırabilir.virüs ellerde saatlerce,katı yüzeylerdegğnlerce canlı kalabilir. insan dışkısında bir haftaya kadar yaşayabilir.rotavirüs insandan insana,hastalık bulaşmış su ve yiyeceklerin içilmesi ve yenmesiyle bulaşır
İsteğe bağlı bi aşıymış sanırım ücretliymiş doktorumuz özellikle bu aşının öneminden bahsetti kendi çocuklarınada yaptırmış ihmal etmeyin dedi ben yaptırıcam inş
günaydın herkezee
bebişler gece uyumadı heralde daha kimse gelmemiş
benimkide uyumadı ama sabahta uyutmadı
ıkınmaktan ne beni uyutuyo ne kendi uyuyabiliyo
çok fazla gazı var artık ne deneyeceğimi şaşırmış durumdayım
önemli olanda ıkındıkça göbeğindeki fıtık sardığım banta rağmen dışarı fırlıyo
iyileşmicek diye korkuyorum 2 yaşında ameliyat olmasını istemiyorum
bide sünneti ne zaman yaptırmayı düşünüyosunuz
dün televizyonda 4o ının içinde yaptırılması daha iyi olmazsa 2 yaşına kadar yada 6 yaşından sonra diyodu
ben oğluma 4 yaşında sünnet yaptırdım herkezde o zaman o yaşlarda yaptırıyodu bi sıkıntı çekmedik
televizyondaki programı izleyince kafama takıldı
2 yaşına kadar bez oluyo altında 6 yaşından sonrada okula başlıyo kendini biliyo korkar diye düşünüyorum
yinede doktora bi sormak lazım bence yine 3 4 yaş en uygun yaş
Evet canım biliyorum annemde spiralle hamile kalmıştı ama onunkinde kayma olmuş ağır kaldırmış kanaması olmuş bir gün önemsememiş regl kanaması diye sonrada hemen hamile kalmış tabi buda çözüm değil ama dediğim gibi eşim korunmak istemiyo bi türlü o malum şeyi kullanmayı beceremedik bende korkuyorum bilmiyom valla 40 mda doktora gidicem bakalım o ne diyecek bide çok acıyo mudur acaba ya onu merak ediyorum doğumda o kadar çok alttan muayene oldum ki kabus gibiydi fobi oldu bende :) bide sezeryan sonrası hemen takılmıyomuş galiba 3 ay geçmesi lazımmış en az amannn ya herşeyi biz kadınlar çekiyoruz biz düşünüyoruz ne zormuş kadın olmak....
ROTAVİRÜS,tüm dünyada çocuklardaki akut ishallerin en önde gelenidir.virüs,vücut dışında uzun süre yaşayabilir ve çok bulaşıcıdır.gelişmekte olan ülkelerde yüksek oranlarda rotavirüse bağlı ölüm görülmektedir. endüştrileşmiş ülkelerde nadiren ölüm sebebidir,ancak önemli oranda ekonomik yüke sebep olur.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NEDİR???
ROTAVİRÜS,çocukluk çağı akut ishallerinin en sık görülen sebebidir.ülkemizde yapılan çalışmalarda da yaş grupları,kullanılan yöntem ve çalışmaların yapıldığı mevsim değişmekle rotavirüs,çocukluk çağı ishallerinde en sık görülen etken olarak bulunmuştur.rotavirüs,yaz ishallerinde en az %20'sinden,kış ishallerinin ise %60_65'inden sorumldur.
rotavirüs sıklıkla çocukların 6_24.aylarında görülür.yaklaşık 2_4 günlük kuluçka dönemi sonrasında ani ateş ve kusma ardından sayısı sayısı günde 10'a ulaşan ishal gelişir.dışkı kansız ve bol suludur.
ROTAVİRÜS isallerinde diğer etkenlere bağlı ishallerden daha fazla sulu ishal,bulantı,kusma,iştah kaybı,karın ağrısı ve dehidratasyon görülmektedir.rotavirüs enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatırılan çocukların çoğunluğunda ateş,kusma ve ishal bileşiminden oluşan bir klinik tablo görülür.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONLARI NASIL TEŞHİS VE TEDAVİ EDİLİR?
ROTAVİRÜS ishalinin özel tanısının konulması,öel tedavi yaklaşımını değiştirmez.anck rotavirüs tanısını doğrulamak için birkaç lbaratuvar yöntemi kullanılabilir.
özel bir antivitl tedavisi yoktur.
ROTAVİRÜS ENFEKSİYONU NASIL BULAŞIR??
VİRÜS,hastalığa dair bulgular görülmeden önce ve sonra,hastalnmış kişinin dışkısı ile etrafa yayılır.birçok kişi ishal olmadan da bu virüsü bulaştırabilir.virüs ellerde saatlerce,katı yüzeylerdegğnlerce canlı kalabilir. insan dışkısında bir haftaya kadar yaşayabilir.rotavirüs insandan insana,hastalık bulaşmış su ve yiyeceklerin içilmesi ve yenmesiyle bulaşır
İsteğe bağlı bi aşıymış sanırım ücretliymiş doktorumuz özellikle bu aşının öneminden bahsetti kendi çocuklarınada yaptırmış ihmal etmeyin dedi ben yaptırıcam inş
iyi akşamlar hanımlar nasılsınız.bebişler nasıllar.uzun zamandır burda bişey yazamadım ama fırsat buldukça geçmişi okuyorum.kızım kucağa alışmış.başka turlu durmuyor.meme emmiyor.mama veriyorum.çok gazı oluyor.gazımız zor çıkıyor.çok sorun yaşıyoruz malesef.kusmalarımız oluyor.bugun balgamlı kusma var.nedendir acaba.böyle bişey yaşayan varmı kızlar.
kimsede idraryolu enfeksıyonu yok anlaşılan ne güzel...cevreden de duymadınızmı hiç aacaba..
doktor antibiyotik verdi o ilacı içtiginden beri yemyeşil kaka yapıyor acaba ilaçtanmıdır bide onun tasası başladı bende
Gecmis olsun canim bu kadar erken antibiyotik kullanmak agir gelir tabi minige,yesil kaka ondan midir bilinmez ama ben bebegine probiyotik damla vermeni tavsiye ederim,bagirsak fonksiyonlarini duzenliyo,hic zarari yok faydasi cok,doktoruna bi danis once tabi ki icine sinsinkimsede idraryolu enfeksıyonu yok anlaşılan ne güzel...cevreden de duymadınızmı hiç aacaba..
doktor antibiyotik verdi o ilacı içtiginden beri yemyeşil kaka yapıyor acaba ilaçtanmıdır bide onun tasası başladı bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?