2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

benim doktorumda "illa yaptırın demiyorum karar sizin ama yaptırmanızı öneririm" dedi.
benim aklıma yattı ama yinede bi araştırma yapıcaz.annem ege üniversitesinde çalışıyor.
bulunduğu bölümde prof. arkadaşları var onlardan fikir alıcaz..
henüz 1 ayım var benim aşı için.yaptırcak olursam 17 mayısta ilk dozumuz.

allah nasip ederse ben arayı çok açmadan ikinci çocuğu düşündüğüm için spiral düşünmüyorum.
kendimde iğne yada ilaç kullanmak istemiyorum..
bu yüzden eşimi ikna ettim ikinci bebeği düşünene kadar o korunucak :)
erkekler hiç istemiyor korunmayı..hep bizden bekliyorrr

bende normal doğum yaptım cnm.
ilk 20 gün biraz sızı hissettim,oturup kalkarken dikkat ettim.pansuman yaptım hep.sonra bıraktım.
kırkımız çıktığında kontrole giittik rahim kendini toparlamış,dikişler kaynamış ilişkiye girebilirsin dedi..

benimde 57 gün olmuş doğum yapalı..hiç dikiş atılmamış gibi hissediyorum ne bir baskı ne ağrı hiçbirşey yok..
sen yinede doktoruna sorarsın ilişki konusunu :)

cnm bi fikrim yok malesef..biz yaşamadık çünkü idrar yolu enfeksiyonu.. ne desem yalan olurr

Sunneti 5-6 yaslarinda dusunuyorum canim. Uyutmuyor yaramazlar haklisin.
arkadslar bbegımde hırıltı var ama burnu acık ne yapabılırım sızce aynı sorunu yasayan var mı
Bizde de var aynisindan. Herkeste olunca ustune dusmedim. Zamanla gecer.

herkese selamlaar. Umarım bebisler de sizde iyisinizdr. Evlenmeden önce bu regl ağrısı için evlen geçer dediler evlendim geçmedi doğur geçer dediler onuda yaptım ve malesef suan kıvranıyorum grip olmuşum o biyandan karın ağrısı bi yandan bebeğim huysuz uykusuzummm Allahım ne zor şeymiş anne olmak yaa. Dün Kocama diyorum 1haftalığına rolleri değişelim sen anne Ol ben baba olayım oda memelerini ödünç ver öyleyse diyor :):)

Slm hosgeldin.
Ben de esime diyorum ki cocugu beraber yaptik ama eski hayatina devam edebilen sensin . Kilo alan uykusuz kalan, disari cikamayan benim.
Annelik zormus gercekten

kızlar çok ciddi bi sorunum var bana akıl verin yoksa kafayı yemem an meselesi
13 yaşındaki oğlum bu gün okuldan kaçmış
bu gün biraz geç geldi eve bende merak etttim
nerdeydin oğlum diye sordum gelince
matematik hocası beni çağırdı çıkışta onunla konuştuk dedi
yemek yapıyodum mesaj geldi telefonuma arkadaşım sabah saat 8 de oğlımu sporcular parkında görmüş haberin varmı diyo
şok oldum hemen aradım yanında 2 çocuk bide köpek varmış geziyolarmış
kızlar ben ne yapim şimdi
oğluma kızdım o çocuğu aradım çocuk annem biliyo dedi ama hiç sanmıyorum
üstelik oğlum 2 derslik gitmedim
fen hocasını sevmediğim için dedi
çocuğun ağzını aradım bütün gün gitmemişler
bana bi yalan daha söylemiş oldu oğlum yani

geçen senede bir kere kaçmıştı onuda ben hareketlerinden anlamıştım
sonra itiraf etmişti
bir daha yapmamıştı bende bir kerelik affetmiştim
ama üzüntüden dudağım uçuklamıştı
bide yeni hamileydim düşük yapmıştım o ara strestenmi bilemiyorum artık

kızlar babana söylücem ben seni uyarmıştım dedim
bir kerelik affetmiştim çünkü bir daha olursa babanla paylaşırım demiştim ve oldu
şimdi babasına söylersem baba sinirli ama oğlumda haketti yani herşeyi
zaten dersleri hiç iç açıcı değil
oğülumu daha yeni uyarmıştı babası
derslerini düzeltmesi konusunda
babaya söylemezsem bu birdaha yapabilir
söylersembabanın tepkisi sert olucaktır eminim
babana söylücem deyince çok sinirlendi özür dileyeceğine
evden kaçarım dedi sana bir daha anne demem dedi
hatta abartıp seninde açıkların verdır babama söylerim dedi
yani utanmasıda kalmamış kendini baya bi aştı bu sefer ben babaya söylemeyi düşünüyorum siz ne yapardınız böyle bi durumda

kızım NR1 ı dinliyor 2 gündür seviyo müzikli uyumayı orhanın kolik falan kesmiyo bebeğimi
bizdede var hırıltı bende burun tıkanıklıgı oldugunu düşünüp okyanus suyu sıkıyorum burnuna
3 gündür ev gezmesine gidiyoruz kırkımızda çıktı 40 taşla yıkandı kızım
emzikle sakınleşiyo artık hayat kurtarıyo valla belki zararlı ama ağlamasından ii diyorum biraz büyüsün bırakırız
bu kolik ne zaman bitermiş doktor 1 ay daha yandın demişti 2 aylıkken falan bitiyo mu yani

BEnim 3,5 yaşındaki oğluma 1,5 aylık olduğundan beri her ay idrar tahlili yapılıyor yani hala veriyorum.Sebebide 1,5 aylıkken ve 3 aylıkken geçirdiği idrar yolu enf.Ama benimki ağır ateşli geçirdi sebebide idrar yollarından böbreğine idrar kaçmasıymış.Senin kızının bence idrar yolu enf.yok gibi geldi.Kaç lokosit çıktı benimkilerde sayılmıyodu bile nol yazıyolardı.Ayrıca idrar tahlili tek başına yeterli değil kültür bakmaları gerekiyordu doktorun nasılsa bişey çıkmaz diye heralde kültür istememiş anladım kadarıyla.Kültürde 100,000 üzeri üreme olursa idrar yolu enf.kabul edikliyor.Ayrıca kakadanmı mişkrop kapmış başka mikropmu orda görülüyor.Bence kızının idrarı steril alınmamış.Mutlaka orası hastaneden verilen solüsyonla silinmeliydi.Benim 1 aylık olan mart doğumlu kızımda şuan çok kusuyo ama doktor istemedi idrar.bende şüphelenmiştim.Hızlı hızlı yazdım kız uyanmadan. Bişey sormak istersen sor yazayım.
Ayrıca sünnet soran arkadaşlar benim oğlum 3 aylıkken yapıldı hemen geçti.Çocuk bezliyken ayrıca hareketi azken yapılması tavsiye ediliyor hemen iyileşiyor.

arkadasım merhaba
gercekten uzucu bır durum ama cözümsüz değil bence
oncelıkle babasını bu konuda uyar cocukta daha kalıcı hasarlara yol acmasın sadece bılsın ve bagırıp cagırmadan konussun
sakın solememzlık yapma eger solemezsen tehdıtlerden korktugunu sanabılır ve her seferınde tehdit eder
ayrıca normalde karsılamak lazım
tam gelısım cagı
ama baba mutlaka bılmelı

bizim doktor 1,5 aylıkken en yoğun döneminde olur, 3-4 aya kadar sürer kolik demişti.

canım allah kolaylık versin, ergenlik çok zor... ne yapılır ne yapmalı hiç bilemedim valla, ama tecrübeli anneler yardımcı olucaktır sanırım. anlaşılan senin oğlan en gergin döneminde ama, evden kaçmakla tehdit ediyosa... hızlıca internette araştırma şansın var mı ergenlik krizleriyle nasıl başa çıkılır diye, belki vardır bu durumlarda ne yapılacağı...

ben de şimdiden 2 yaş krizinden ve ergenliğinden çok korkuyorum oğlumun

bu arada biz 2. günümüzde sünnet olduk, göbeğimiz düşmeden pipimiz iyileşmişti. hiç narkozsuz, travmasız en rahat döneminde yaptırdığımızı düşünüyorum.

babamız birazdan işten gelicek
genelde stresli oluyo işi çok stresli çünkü
evlatla eşin arasında kalmak çok zor
eşimin tavırları farklıdır kestiremiyorumki nasıl davranacağını
direk söylemek yerine eşimde bi alt yapı yapmalıyımki çok sert tepki vermesin
küçük oğlumda bu gün çok huysuz sabahtan beri hiç durmadı
kafamı toplayamıyorum
havada serin hava iyi olsa dışarıda konuşurdum eşimle
en iyisi eve gelince bi odaya çağırim ve biraz yumuşak bi şekilde söylim
vurmaması konusunda öğütlim
ben ki sabırlı bi insanım ben bile ilk duyduğumda beynimden vurulmuşa dönmüştüm
burda konu bile açmıştım hatta bazıları fazla büyütüyosun okuldan kaçmayan varmı demişti
olabilir ama ben okuldan kaçmasına değil yalan söylemesine daha çok kızdım aslında
üff babayı nasıl sakinleştiricem bu kafayla bilemiyorum
zaten dersleri konusunda babası kızgın daha yeni uyarmıştı
şimdi üzerine bu olay baya kızdırıcak adamı

kızlar çok ciddi bi sorunum var bana akıl verin yoksa kafayı yemem an meselesi
13 yaşındaki oğlum bu gün okuldan kaçmış
bu güsiz ne yapardınız böyle bi durumda
Oglun delikanlilik doneminde canim,tabiki kolay gecmiycek,ama ben cok da vahim bir durum gormedim,okuldan kacmis,olabilir,her cocuk yapar bunu,yani aferin de demiyorum tabi ama felakette degil ,babasiyla konus tabi,cocuklar konusunda kararlar ortak alinmali bence,eger basedemiyorum dersen bir ergenlik psikologundan yardim alabilirsin,bide Sabiha paktuna keskinin ergenlik cagiyla ilgili cok yararli makaleleri,videolari var,tavsiye ederim. Son olarak bende okulu kirardim:)eh dolayisiyla anneme yalanda soyler kavga da ederdim,ama universiteyide bitirdim,evlenip coluk cocuga da karistim,annemi de canim kadar seviyorum:)uzme kendini,oglun buyuyor,hepsi bu:))

bizde sabah doktora gittik herşey yolunda çok şükür hırıltı bizdede oluyodu baktı burnundan kaynaklanıyor dedi.Kalbinde üfürüm var gibi masum ama yinede ekg çektirelim dedi onu çektiricez haftaiçi gerçi bendede üfürme var genetik mi acaba bilemedim.

Kadın dogumda 35 gün oldu toparlamışsın ama bi 2 hafta daha ilişkiye girme dedi.Mantar olmuş fitil verdi bide dikişler için krem verdi estetik açıdan düzelsin diye dedi bakalım nasıl olacak ama iz kalacak yinede sanırım.

çok tesekkurler aydınlatıcı seyler yzmıssın...neden oldugunu bılmıyorum sadece ıdrar tahlılı yapıldı kültür yapılmadı örnegi biz evde aldık poşet ile...lökosit sayısı 10-15 cıktı..mikropmu kaptı yoksa yapısal bişeymi bilmiyorum nedenini malesef....gecermı yoksa böyle sureklı tekrarlarmı ondan cok korktum acıkcası....sizede gecmıs olsun ınsallah iyileşir oğlunda onlara bişey olması çok kötuymus gercekten de

daha önce 2 defa karşılaştıgım eşimin hastalarının sahibi bi teyze bebek görmeye gelmiş sağolsun
bebeğimi uyandırdı ağlattı
oturdugu yerde uyuyukladı uyukladı şimdide yattı horluyo delirecem ya bu ne düşüncesizlik

Babasina soylemelisin. Cocuk cok fenaymis. Ne demek senin de aciklarin vardir. Sastim kaldim.
2 aylikken bitse keske. Ohh ne guzel geziyorsunuz. Darisi bizim de basimiza.
Narkozsuz olur mu. Cani yanmiyor mu?
Uyandir cnm sen de. Ayip valla dedigin gibi. Kadin kim? Neyin sahibi?

kızlar merhaba,

uzun zamandır giremedim. doğumdan sonra 10 gün kendi annem benimle kaldı.

sonra kayınvalidemin evine gittim. 15 günde orda kaldım mevlutumu de yaptım geldim

40 ın çıkana kadar yalnız kalma dediler korkuttular baya ama ben eve gecicem dedim.

burayı çok özledim. geçmişi okuyabilirmiyim bilmiyorum. benim miniğim hasta oldu.

hırıltısı ve öksürüğü var. ne yapmamız lazım bilmiyorum doktora gitmektende çekiniyoruz ilaç yazar diye

tavsiyesi olan var mı?

bende grip oldum...

kızlar uğruyo mu buraya? herkesi çok merak ediyorum

Cnm gecmis olsun. Hirilti bizde de var. burdan birkac arkadasin bebeginde de var. o onemli degil de oksuruk nasil? Belki genizine tukurugu ya da sut kaciyordur. Oyle olunca benim bebegim de oksuruyor,refleks yani.

senin ailen nasıldı rahatmıydı yoksa seni sıkarlarmıydı bilemiyorum ben okuldan hiç kaçmadım mesela
bence okuldan kaçmak normal bi durum değil
en azından benim oğlum için normal değil neden dersen
ben hiç bir zaman oğlumu sıkmadım
çok rahat bi ailesi var
aksine ben oğluma kızarım evde oturma çık dışarıya arkadaşlarınla gez sinemaya git dolaş ben ısrar ederim bunlar için
hatta bir kaç kez çok bunaldım dediği için okula göndermediğim yanıma alıp gezzdirdiğim bile olmuştur sırf bunalmasın diye
bana deseydiki anne çok sıkıldım okula bir günlüğüne gitmek istemiyorum arkadaşlarımla gezmek istiyorum
duruma göre sınavı yoksa önemli dersler yoksa bir kereliğine izinde verirdim
ben bu kadar rahat bir anneyken oğlumun psikolojisine çok düşünüp ona göre davranıyoken
sırf bazı davranışlarında yanlış tepki vermim diye netten sayfalarca yazı okuyosam çocuk ve ergen psikolojisi hakkında kitaplar ediniyoken
çocuk yetiştirme konusunda kendimi dahada geliştirmek için uğraşıyoken
bazı sevmediğim öğretmenleriyle sırf oğlum için konuşuyoken
yani ben bu kadar çaba harcıyoken benim gibi bi anneye yapılacak en son şey bile değil bu davranış
beni oğlumun öğretmenleri hatta müdürleri bile tanır ve okuldaki bir çok veli hiç kimsede benim anneliğim hakkında tek bir kötü söz söylemez
öğretmenleri sizin gibi ilgili veliler çok az der hep

olay sadece okuldan kaçmada değilki
bana yalan söylemesi ve bana karşı olan tepkisi
ve oğlumu bu kadar uğraştığım halde iyi yetiştiremediğimi düşündürtmesi
sanırım ne yaparsam yapim biryerlerde hata yaptımki oğlum bu hatasını 2. kez tekrarlama cesaretini kendinde buldu
benim oğlum arkadaşı kaçalım okuldan dediğinde hayır ben böyle bişey yapamam bence sende yapma demeliydi
geziceksek okul çıkışı gezeriz benim annem izin verir demeliydi
çok fazla kırıldım oğluma

yaptığı hatanın üzerine beni tehdit etmesi beni daha çok düşündürdü
sürekli kafamdaki soru şu ben nerde yanlış yapıyorum

Cnm gecmis olsun. Hirilti bizde de var. burdan birkac arkadasin bebeginde de var. o onemli degil de oksuruk nasil? Belki genizine tukurugu ya da sut kaciyordur. Oyle olunca benim bebegim de oksuruyor,refleks yani.

saol canım sanada geçmiş olsun.

öksürük üşütme öksürüğü kuru öksürük. büyük insan gibi öksürüyo yavrum. uykuda falanda ağlayarak uyanıyo .

kendimde hastayım. sanırım önce benim düzelmem lazım. sütümden ona da geçircem iyice.

2 aylikken bitse keske. Ohh ne guzel geziyorsunuz. Darisi bizim de basimiza.

Uyandir cnm sen de. Ayip valla dedigin gibi. Kadin kim? Neyin sahibi?

eşim veteriner kadında hayvan sahibi ses yaptım uyandı kalktı 1-2 dk oturdu yine yattı uyanık oldugu süre zarfındada konuşmuyoruz pes ya...

bu ara kanguru kullanan var mı aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…