2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
İnsanada iyi geliyo kendini daha iyi hissedesin iyi yapmıssın üsenmesem keske bende yapsam
Esimde ben uyuyayim diye bebegi aldı benden önce uyudu yine ayakta kaldım:-(

Hehe bnmki de sozum ona totosuna vurup pispisliyodu o da uyumus ben de ayaktayim ih ih yapip duruyo karni da ttok AH YİNE BİZE HARAM UYKULAR :)))

cnm istemeden de olsa o lafi dilin soyledi yureginden gelmedi..bunu biliyorsun..bir daha olmaz..sinirlenmen normal.
yardimsiz olmaz ya..benin kirkim cikana kadar kv.dem yanimda..o gittikten sonra halim nice olur bilmem..cunku cok yardimi oluyor.
nihayetinde annen senin..otur derdini anlat şunlari bekledim senden de..halden anlar sonucda..

canım vicdan azabı çekmene gerek yok burda çoğumuz bunaldığında böyle şeyler söyleyebiliyoruz içimizdan söylemiyoruz tabiki bi anlık kızgınlıkla ağızdan çıkıveriyo sabret bebeğin alıştıkça gerçek dünyaya
sende rahatlıcaksın

niye kendini bu kadar sıkıyosunki
ben bazen oğlumu bebek arabasına koyup dışarıya çıkıyorum bebişim huysuzlanana kadar dolaşıyorum
bazende bebeği babasına bırakıp sırf dışarı çıkmak için bebek bezi yada herangi bişey almak için en uzak markete gidip geliyorum
bunlar bile iyi geliyo

dün kuaföre gittim temizliğimi yaptırdım saçlarımı kestirdim
yüzümü temizlettim kendime geldim
tabi eşim 2 kere aradı durmuyo bu gel artık diye
eve resmen koşa koşa geldim
tam içeeri giricekken eşim ne dese beyenirsi tama oğlum bak memiş geldii
yani ben memişim o an kendimi kocaman yürüyen bi memiş gibi hissettim
gelen moralim geri gitti tabi o lafı duyunca

porselen_bebeg bebek kakasını hiç yapamassan mecbur kalırsan fitil ver
ben dün fitili verir vermez hemen kakasını yaptı öyle rahatladıki yavrum ıkınmaktan perişan olmuştu

günaydın anneler ve bebişleri

şu gaz olayına bir çare bulamadım bebeğim sürekli ıkınıyo napcam bilmiyorum

bu gün çok işim var ev leş gibi biri gelse rezil olucam

kimsede yok yardım edicek gerçi başından beri kim vardıki
gece huysuzdu bebiş bu gün çok yorgunum ama evin işlerini yapmam lazım hem bebişin huysuzluğu
hem büyük oğlumun yaptıkları beni baya bi bunalttı
dün oturdum ağladım ne benim annem var ne senin dedim eşime benim varda yok
eşim amaan yetmiyomuyuz birbirimize boşver dedi
ben yinede yanımızda bi büyük isterdim dedim o arada gözyaşlarımı tutamadım
yanlız olmak çok zor
üstüne bide oğlumun yaptıkları
çok düşündüm kendimi sorguladım neden böyle oldu diye
oğlum 2.5 yaşındayken 3. kattan düştükten sonra benim psikolojim baya bi bozulmuştu
sanırım bunu ben hala atamadım üzerimden
sanırım bu geçen yıllar içinde oğlumu fazla şımarttım korktum oğluma bişey olucak onu kaybedicem diye
ve çok fazla yüz verdim
kızdığımdada dereceyi abarttım
böylece yüzgöz oldum oğlumla
hala o olay gözümün önüne geliyo bazen televizyonda çıkıyoya küçük çocuk camdan düştü öldü diye falan
o zaman herşeyi yeniden yaşıyorum ve buda beni baya bi yıpratıyo
geçmişle yaşanmaz ama insan kolay kolay unutamıyo böyle bi travmayı o yoğunbakım kapısının önünden hiç ayrılmayışım oğlumun boğazından bişey geçinceye kadar yemek yemeyi reddedişim oğlum gözünü açtığında yoğun bakıma girip onu o halde görülşüm
üff neyse yine daldım kötü anılara

bu sefer yazın sıcağında kavrulsamda kesinlikle hiç bir odanın camını açmıcam bir kere daha aynı şeyi kaldıramam

neyse eymen kalktı onunla ilgilenmem lazım bütün bebişleri öpüyorum

kizlar benim.bebegimin diz kapaklari hafif disari dogru bakiyor duz degil yani..sizce duzelmesi icin kundak yapmalimiyim? yada kendiliginden duzelirmi?

Ay sen hiçmi gaz çıkartmıyorsun
Beebeğini koyuorsun bi köşeye sessiz sakin duruyor mu

Son düzenleme:
Günaydın kızlar
Annem iki günlüğüne eve gitti
Ben kahvaltı yapayım dedim amaaa saat 7.30 dan beri uyumuyo paşa
Şimd de durmuyo yine memede

kizlar benim.bebegimin diz kapaklari hafif disari dogru bakiyor duz degil yani..sizce duzelmesi icin kundak yapmalimiyim? yada kendiliginden duzelirmi?

Ay tatlım dur hele bi şi olmz
Minnakcık bebek o normale kndi döner
Ne çok şey farkediyorunuz öleee

Canım kendiliğinden düzeliyor diye biliyorum, 2 hafta bir takip et muhakkak bir değişim olur eğer değişim farkedemezsen doktora danış, aynı durum benim kızımın ayak parmağında vardı. Özel yapım olmadıkça bir ayakkabı giyemeyecek derecede eğri ve üstteydi. Şuan 32 günlük baya düzelme oldu. Kalça çıkıklığı için doktora götürdüğümde sordum, bu tarz eğrilikler zamanla düzeler dedi, siz düzeltmek için bir şey yapmayın dedi. Şimdi duruyor ama ilk farkettiğim haline göre şuan baya düzeldi.

Kızlar bebeğim fena halde kucağa alıştı Bana hiçbir şey yaptırmıyor. Babamız eve gelince nefes alıyorum. Gurbetteyiz kimsemiz yok iyice bunaldım. Gece inlemeleri de içimi yakıyor, sabah 1 saate yakın uğraştım anca yapabildi kakasını, ne zaman düzelir bu durum ya

Cnm sadece sen degilsin sinirleri yipranan. Ben de bebegime bagiriyorum. Normal bunlar. Kolay bi sey yasamiyoruz, onlara sevgimizi gosteriyoruz sonra. Uzulme.

Sezeryan mi olmustun cnm? Ben de agda yaptiricam da sezeryanim diye korkuyorum. Dikislere zarari olur diye.
Esin sana memis dedi ha. Cok guldum ya.

Kolay sey yasamamissin. Kim olsa etkilenirdi. Allah korumus bebegini.

Kizlar uyku duzeni otursun diye uyguladiginiz bir yontem var mi?
Arkadasim demisti ki her gece ayni saatte odasina gecin isiklari kapatin ve uyutmaya calis. Aglarsa kucagina al sakinlestir, tekrar yatir uyutmaya calis.
Daha baslamadim buna.

Kizim tirnaklarini beni emerken kestik. Elleri acikta artik.

uzun zamandır yazıcam unutuyorum hep

benim büyük oğlumun salıncağı vardı iyiki kimseye vermemişim

büyük oğlumdada çok işime yarıyodu bundada faydasını gördüm
bebişim 3 haftadan sonra gaz problemi yaşamaya başladığı için doğal olarak kuvcağa daha çok almaya başladım
yatağında çok fazla durmak istemiyodu çok huysuzlanıyodu
bende salıncağına yatırdım çok hoşuna gitti
gündüz genelde salıncağında uyuyo çok az yatağına yatırıyorum
hem benim içinde çok iyi oluyo temizlik yaparken ben hangi odadaysam oğlumuda salıncakla o odaya götürüyorum bi yandan sallıyorum bi yandanda işimi yapıyorum iyi oluyo
tavsiye ederim sizede

kolay olurmu hiç hala düşündükçe ilk hissettiğim acıyı hissediyorum
heleki o doktorun bana dediği kelime o an öldüm resmen kısa süreli hafızamı kaybetmiştim acıdan

bende 41. gün kestim tırnaklarını emzirirken kesiyorum rahat oluyo

geceyi bilsin diye yattığımız odada hafif loş ışık var genelde hep aynı saat olmasına dikkat ediyorum
ve çok sessiz oluyo ev sanırım geceyi gündüzden ayırıyo artık
bide gündüz televizyonu biraz sesli dinliyorum hem sese alışsın hemde gece sessiz olduğunda geceyi gündüzden ayırabilsin diye

dün sordum kimse cevap vermedi

saçlarımı boyatmak istiyorum boyatsam süte geçermi netten araştırdım fakat içime sinmedi emin olamadım

bide emziren anneler bebeklerinize su veriyomusunuz bana su ver diyenler oluyo
su verilmez anne sütü karşılıyo her ihtiyacını diye düşünüyorum ama yinede acaba az bişey versemmi
birde yediğin her yemekten 1 çay kaşığı bebeğede tattır diyolar acaba tattırsammı yemeklerin tadını alması iyimi olur yoksa
kötümü bilemedim
önceki gün muz yiyodum oğlumun ağzındada verdim emdi biraz belkide arada versem iyi olur

bugün 48. günümüz ve sanırım kızım geceyi ve gündüzü ayırt etmeye başladı
gündüzleri uykusu çok az cızık cızık öyle uyusun da ben de işimi yapayım diyemiyorum uyanıyor uykusunda sızlanıyor beşiğin başında sallıyorum gaz için rezene veriyorum ama içine çok az şeker atıyorum çok rahatlatıyor kendim günde 1 kase yoğurt yiyorum ama üstüne bir çay kaşığı kadar kimyon ekliyorum o da kızıma hem uyku yapıyor hem de kimyon gazını rahat attırıyor
ve geceleri uyumaya alıştı gibi uyansa da altı temizse eğer emzirince tekrar yatıyor allaha şükür ama ilk günden beri akşamları hiç ışık açmadık tepesin de tv ışığı vardı ya da gece lambası en az dereceden
geçen gün bebek arabasıyla da ilk kez dışarı alışverişe çıktık çok iyi geldi bana çünkü ondan ayrı çıkamıyorum emmek istediğinde kimse durduramıyor onu
en iyisi onu da yanım da götürmek
bu arada benim ufaklık nihayet 3.5 kg olmuş gözüme o kadar büyük geliyor ki artık sizler bebişlerinizin 4.5 -5 kg olduğu yazınca ne kadar da kocamanlar diyorum içimden benimkisi de bi o kadar olsa keşke...

Ay tatlım dur hele bi şi olmz
Minnakcık bebek o normale kndi döner
Ne çok şey farkediyorunuz öleee

ne bileyim kizlar hani allah gostermesin birsey varsa erken teşhis olsun diyorum..gec kalmaktan korkarim derdim bu..netten arastirdim kendi duzelir anne karninda durusu ile ilgiliymis..ama insan takiyo iste..

LOLO cnm bende gunde 3cay kasigi vereyim diyorum..agzi temizlensin pamukcuk olmasin diye..ama dr a sorcam bugun.. ayrica yemek olayina bence gerek yok..okadari cok fazla olur ya..

yemek vermek sakıncalı olur bence daha çok minikler
bizim yediklerimiz bile onları yeterince rahatsız ediyor sütten geçince

bizim tırnaklar kendiliginden gitti kırıldılar eldivenleri uyanıkken çıkartıyorum ama elleri çabuk üşüyo
uyku için ne yapsam olmuyo gece uyusa gündüz uyumuyo gündüz uyusa gece uyumuyo o ne zaman isterse o zaman uyuyo bazen uyumamak için direndigini düşünüyorum

hiç üzülme nerdeyse hepımız aynı durumları yaşıyoruz...annemizle bile sorun yasıyoruz bu dönemlerde gecıcek hepsi...sen kendine dikkat et üzülme ki bebegıne daha ıyı bakabılesın..vicdan azabı cekme sanırım hepımız kızıyoruz bebıslere sonrada uzuluyoruz ama normal seyler bunlar...uyu dınlen vakıt buldukca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…