2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Merhaba can anneler.nasılsınız.benım oglus 46 gunluk oldu bugun cok sukur.hıcbı sıkıntımız yok gbı kaka dısında.kakası bayagı katılaştı.gaz çıkarmada sıkıntı yok da kaka isi bıraz yoruyo.uyku duzenı konusunda bende sızın gbı yaptm dogdugu gundn berı.sabah 7de kalkıyruz artık.9 gbı yatıyo.ama hep salonda yanımda.uyandgnda gozunu acar acmaz aydınlık oldugunda uyanıyo.ben aksam 8e kadar hep salonda ana kucagnda benımle.8dn snra ıse kendı huysuzlanıyo odasına gdyoruz los ısıkta emıp yatıyo.bıde benım oglan cok gerınıyo.sert yerde yatmayı sevıyo.yatagı yumusak bıraz o yuzden gerınınce rahatsız oluyo sıpa.gelen giden hala bıtmedı sagolsunlar.bu hafta sonu yatılı mısafırmz var.haftaya da ıs yerındn arkadaslar gelecek.15 20 kısı arası gelecekler.ne yapsam karar veremdm.menu hazırlıyorum.az az bol cesıtlı bı sofra dusunuyorum.fıkırlerınızı beklıyorum kızlar. kızlar.b

anakucagı kullanıyromusunuz??bazı yerlerde sakıncalı dıyor ama dgumdan ıtıbaren kullanılır yazıyor...ben sunu gördumkı kızım ana kucagında kolay uyuyo,yataga koydugumda durmak ıstemıyo ama anakucagnda dura dura uykuya dalıyor

cnm saç boyasını ben çok araştırdım içindeki maddeler kafa derisinden emilip karaciğere gidebiliyormuş..toksik maddeler ağır kurşun ve metaller varmış saç boyalarında...boyatın diyen dr var kesinlikle karşı çıkanda var
bitkisel olan boyalar varmış..yiğenim boyatmıştı onu aradım sordum...boya bitkisel olduğu halde kuaför saç diplerine sürmemiş ne olur ne olmaz diye

bende değişiklik yapmak çok istiyorum ama boyatmıycam..sabrederim biraz daha

su konusunda bana iki doktorumda 6 aya kadar verme sütün % 80i su.. demişti
ben vermiyorum
yemekleri tattırmak lazım..bizde dün bu konuyu konuştuk eşimle..ilk kızıma 6 ay sadece anne sütü verdim ek gıdaya geçtiğimiz zaman beni çok zorladı sadece emmek istedi..
kardeşim 3 aylık olunca azar azar vermeye başladı oğluna ..oğlu şimdi herşeye açıyor ağzını..hiç zorlanmadı ek gıdaya geçerken
damak zevklerini erkenden alıştırmak lazım...
ama yediğin yemeklerden verirsen o zaman su vermek gerekiyormuş...
bizim kızda çilekle elma yaladı :131::125:

Allah kabul etsin,bu cumarteside bizim mevludumuz var kısmet olursa.Güzel bir güne denk geliyor sonradan öğrendim kutlu doğum haftasına.Peygamberimizin doğduğu güneKiloyuda takma verirsin inşallah.Allah sağlık versinde önemli olan o
Yıllar sonra bugünleri duygulanarak özlemle hatırlayacağız eminim
İnşallah darısıda bizlere olsun
İyi ne güzel sorunsuz bir bebek olunca daha rahat edersin tabiki Allah bozmasın canımİnşallah ama zamanla herşey rayına oturuyor bu çoğu bebekte böyle sonradan değişiyorlar
Allah bağışlasın gözünüz aydın
Allahim ctesi kaynanamlar gidiyo annem geliyo bu yorgunlukkla kalkip gobek atasim var hihoyt
Allah kavuştursun ,gözün aydın (kayınvalden için)
Bu sıkıntılı günlerde geçer inşallah.Allah kimsenin evini çocuksuz bırakmasın.Olmasaydı oda başka türlü büyük bir dert olurdu eminimBanyo yaptırırken bende öyle yapıyorum

Allahım anne olmayı bekleyen herkese nasip etsin inşallah ne kadar uykusuz yorgun bitkin sıkıntılı olsak da çok güzel bi duygu ya hiç bişeye değişilmez
Aminn inşallah
İlk başlarda normaldir çoğumuz bu duygular içinde oluyoruzdur.Ama bazı şeyler bizim içimizdede olmalı.Hayattan geçmiş gibi olmamak lazım.Ben saçımı boyadım ve bir sorun olmadı.Çok tutmazsın boyayı saçında yinede sor istersen doktora
Benimde kızımın yüzü alnı isilikle başladı pütür pütür oldu sonradan yaraya çevirecek diye korktuk.sma kullanıyorduk herro baby aldık sonra acaba ondanmı oldu.Şimdi yine sma kullanıyorum.Sıcaktanda olabilir diye düşündüm,çok kalın giydirmiyorum ama kombi yanınca bazen içeri sıcak oluyor.Şuan için yaptığımız şey yüzünü sık sık silip gül suyu sürmek biraz hafifledi gibi inşallah geçer:18:
Allah hayırlı etsin bizimde bugün kırkımız çıkıyor inşallah.Umarım uyku düzeni yavaş yavaş yerine otururŞimdilik çoğumuz evdeyiz bende havaların düzelmesini bekliyorum düzelince kırk uçurmaya gideceğiz inşallahBenim annem uzakta kayınvaldemde çok sık gelmez herşeyi kendim yapmaya çlaışıyorum.Allah sağlık huzur versinde kimseye muhtaç olmayalım

cevabın için teşekkürler

iyiki dün saçımı boyatmamışım
yemek konusu banada mantıklı geliyo büyük oğlumda fazla sütüm yoktu ve ek gıdalara baya erken başlamıştım
öyle mama falanda hiç vermedim
biz ne yediysek onu veriyodum farklı olarak bebe bisküvisi veriyodum
hiç yemek seçmiyodu oğlum alışmıştı
hatta işkembe çorbası kurufasülye bile veriyodum
tabiki bu ağır yemekleri 6 aydan sonra verdim

yicekleri bazıları karıştırıyo eziyo öyle veriyo bu hiç iyi değil
her şeyin tadına tek tek bakmalı ki tadını algılasın

Bugün bizimde kırkımız çıkıyor Cumarteside mevlidimiz olacak kısmet olursa.Mevlitte normal kıyafetmi giydiniz gecelik felanmı?Ben normal kıyafet giyeceğim.Gecelikle lohusa yatagında yatanda varmış. Kırkından sonra öyle yapmak biraz garibime gittiği için normal elbise giyip öyle karşılamayı düşünüyorumAllah hayırlı sağlıklı evlatlar büyütmeyi nasip etsin,acılarını göstermesin,hepinize kolay gelsin

evet tek büyütmek zor fakat daha iyi sorumluluğunu daha çok biliyosun ve birbirene daha bağlı bi aile oluyosun
eşinden gördüğün destek hepsinden daha iyi bence
teşekkür ederim

amin canım
normal giyin bence yatakta niye yatalımki ben hiç yatmadım gecelikte giymedim eve geldim ertesi gün normaldim
bence o yatanlar nazlı annişler yatmak bi yana hizmet ettim misafirlere ben

şu yazılarımı bu gün alıntılarımın içine yazıp duruyorum inşallah okuyosunuzdur
sanırım uykumu almadığım için kafam yerinde değil

biz sürekli kullanıyoruz kızım gece bile orda uyuyo

ben ana kucağı kullanıyorum ve benim için bir kurtuluş oldu içi çok çukur olduğu için ben silikon yastık vardı onu koyuyorum içine öyle üstüne yatırıyorum kızımı bebiş sağda pc solda uyandıkça ara ara sallıyorum tekrar dalıyor uykuya hatta bazen ağlıyo huysuzlaşıyo altı temiz karnı tok gazıda yoksa uykusuzluktan olduğunu anlayıp yatırıyorum pişş pişşş eşliğinde bi süre mızırdanıyor sonra gözler kayıyor uykuya dalıyor mışıl mışıl vallahi ana kucağı olmasaydı napardım bilmiyorum tavsiye ederim hem bebişin hem sen rahatlarsın bayağı

aynen ..herşeyin tadına tek tek bakmalı..neyin ne olduğunu ne yediğini bilsin çocuk
hayırlı olsun...
ben mevlit düşünmüyorum..özel bişey yapmıycam tabi bu şimdiki düşüncem
isteyen yap diyen olursa fikrimde değişebilir

benim eve gelenler kendi evlerinden daha çok rahat ediyorlar valla...her odama girilip çıkılmasına sinir oluyorum..hele çocukların yaramazlıkları hiç dur sus ,orayı elleme, bunu dökme diyen yok..herkes oturmaya dinlenmeye çocuklarına stres attırmaya geliyor bana
heleki doğumdan sonra yatak odam yol geçen hanına döndü..zili çalan kapı açılır açılmaz direk yatak odama bebeği görmeye
okula devamsızlık etmeyen çocuklar bile bizde oturma olunca okulu ekiyorlar
amin canım
normal giyin bence yatakta niye yatalımki ben hiç yatmadım gecelikte giymedim eve geldim ertesi gün normaldim

bende hiç yatmadım ama evde gecelikle dolandım hep
hiç nazlanmadım..her gelene hizmet ettim
oysaki doğum yapınca kocacımı kızımı ve beni bi kampa alsalardı hiçkimse gelmeseydi sadece telefonla arayıp geçmiş olsun deselerdi daha memnun olurdum
sen yat diyorlar ama nasıl yatacan..bide ben oturma odasına yada salona yatak açmadım ..kendi yatağımda yattım..millet yatak odama geleceğine ben gittim onların yanına oturdum..nasıl yatacaksam evde misafir varken

Kizim yazmisim artik uykusuzluktan yorgunluktan ne kadar sersemlestiysem. Ya da Allah soyletti bir de kizim olacak.

ben akşamları aynı saatte yatırmaya çalışıyorum hep.
23:00 - 24:00 arası bir saatte altını temizleyip emzirip yatırıyorum.
ışıkları kapatıyorum.gece ile gündüz farkı olsun diye..şimdilik düzene girdik gibiyiz..
geceleri uyanıncada ışık açmıyorum uykusu dağılmıyor hiç..
gözleri kapalı emiyor zaten geceleri,doyunca gazını çıkarıp hemen yatırıyorum.
hiç dikkatini dağıtmıyorum..tekrar dalıyor uykuya hemen..

ben bebeğime doğduğu günden beri su içiyorum,kaynamış soğumuş su.
aslında kaynamış ılınmış su.çünkü oda sıcaklığındaki suyu içmiyor.ılık olsun istiyor..
günde 4 yada 5 çay kaşığı içiriyorum.özellikle emzirdikten sonra su veriyorum
ağzının içi temizleniyor böylece pamukçuğuda engelliyor.
ama yiyecek vermiyorum..

merhaba kızlar.oğlum 2 aylık oldu artık ve daha çok emiyor.
bende geceleri göğüslerimin yumuşadığını süt kalmadığını hissetmeye başladım
ve birkaç gündür yatmadan önce meyve yemeye başladım..
farkettimki özellikle muz yediğim geceler
bebeğimi emzirmek için uyandığımda göğüslerim biraz sertleşmiş ,süt toplamış oluyor.

belki denemek istersiniz diye paylaşmak istedim.. :)

Nihayet sabahin 7 sinden beri uyumayan pamuk kizim daha yeni uyudu.bugun hic kucagima almadim ona sinir oldu hep agladi.tum gun ana kucaginda sallayarak uyutuyoruz ip bagladik ipler babanin elinde tum aksam salliyor....yok bilimsel yok geleneksel hikaye kizima ne iyi gelirse onu yapiyorum damdan dusenin halinden damdan dusen anlar demisler...her aksam 8 de rezene cayi veriyorum hem gazini cikariyor hem rahatlatip uyku yapiyor...uyandi beni minnosum

Elmada iyi geliyor bide bana tatlı cok süt yapıyor

amin canım
Yani bende yatacağımı hiç sanmıyorumO konuda bende yerimde duramam sanırım
evet tek büyütmek zor fakat daha iyi sorumluluğunu daha çok biliyosun ve birbirene daha bağlı bi aile oluyosun
eşinden gördüğün destek hepsinden daha iyi bence
teşekkür ederim
Yani zorluklara daha iyi dayanıyorsun mücadele ediyorsun.Herşeyde büyük çağırılmamalı diye düşünüyorum.Çünkü nereye kadar yanımızda olacaklarki.Allah sağlıklı hayırlı ömür versin hepsine,benim annem zaten uzak gelmesi zor rahatsızda oluncaEşin hep yanı başında seni daha iyi anlayabiliyor ama bazende çok şeye karışıyorlarRica ederim canım
Teşekkür ederim canım sağolYa hiç sorma vurdumduymaz insanlara benimde tahammülüm yok.Yatak odanada öyle lap diye girilmezki önce bir içeriye otursunlarda öyle baksınlar bebeğeBende çok şükür öyle olmadı ama çocuk konusunda oldu vurdumduymazlık yaptılarmı sinir oluyorumYani çocuğuna gereken terbiyeyi verirsen oda gittiği yerde ne yapması gerektiğini bilir bence.Her anne baba görevini yapamıyor malesef

Elmada iyi geliyor bide bana tatlı cok süt yapıyor

elmayı genelde gündüzleri yiyorum ben ara öğün olarak :)
zaten gündüz daha sık yediğim yediğim için süt problemi yaşamıyorum.
ama geceleri süt yapan şeylerden biraz yemeliyim artık ( tabi kilo aldırmayan yiyecekler olmalı )
yavrular büyüdükçe daha çok emiyor haliyle..süt rezervini artırmalıyızz :))

millet kucağa alma alışmasın diyip akıl veriyor. keşke kucağa alışsa benim kızım kucakta bile durmuyor ağlıyor. artık içim bayılıyor o ağladıkça evin içinde deli dana gibi geziyoruz kucağıma alıp. bir eşim kucaklıyor o yorulunca ben alıyorum saatler sonra zorla uyuyunca çok yorulduğumu anlıyorum. bütün enerjim gidiyor. o kadar huysuzluk ediyor ki vitaminini vermeyi bile unutuyorum o bağrışların arasında. insan iki dakkamı kendi halinde durmaz yaaa... ne zaman bitecek bu ağlama krizleri bilmiyorum. diyorum kızım yeter ki ağlama ben 24 saat uyanık kalmaya razıyım bütün bebekler mi böyle benim kızımın mı bir yerleri ağrıyor ondan bu kadar ağlıyor bilmiyorum.

ben de merak ediyorum ne zaman uykuları düzene girecek diye. uyutayım diyince uyumuyor ki kendi keyfi ne zaman isterse o zaman uyuyor hanımefendi. biz hala lamba açık yatıyoruz sarılık olunca lambayı kapatmak istemedim. şimdide ben alıştım ışığın açık olmasına ağladığında ilgilenmesi kolay oluyor emzirmesi altını değiştirmesi.biz uyurken kesiyoruz tırnaklarını uyanıkken bir şeyler yapmak ne mümkün memede bile...

bu arada kızımın ağzı pamukçuk olmuş. karbonatlı suyu tülbente yada gazlı beze sürüp ağzını silmeyi öneriyorlar ama yapabilirmiyim bilmem, göğsüme sürmesi daha kolay gibi geliyor. emincede geçiyormuş. inş. çatlatmaz göğsümü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…