ben ana kucağı kullanıyorum ve benim için bir kurtuluş oldu içi çok çukur olduğu için ben silikon yastık vardı onu koyuyorum içine öyle üstüne yatırıyorum kızımı bebiş sağda pc solda uyandıkça ara ara sallıyorum tekrar dalıyor uykuya hatta bazen ağlıyo huysuzlaşıyo altı temiz karnı tok gazıda yoksa uykusuzluktan olduğunu anlayıp yatırıyorum pişş pişşş eşliğinde bi süre mızırdanıyor sonra gözler kayıyor uykuya dalıyor mışıl mışıl vallahi ana kucağı olmasaydı napardım bilmiyorum tavsiye ederim hem bebişin hem sen rahatlarsın bayağı
arkadaşlar merhabalar
bizde bugün tam bir aylık olduk size bir sorum var
çok şükür kızımın burnu tıkanık değil hiç de tıkanmadı gayet iyi nefes alıp verebiliyor
aspiretörle temizlemeye çalışıyorum bişi gelmiyor
ama bugün biraz bişiler gördüm burnunda direkt aspiretörle alsam sadece burnun ön kısmı temizlenir
daha derinlerde varsa o da temizlensin istiyorum
o yüzden serum fizyolojik mi deniliyor okyonus suyu mu deniliyor artık her neyse nodan kulalnayım ne varsa çıksın diyorum
kullanan var mı sizler hangi ürünü kullanıyorsunuz
bi de serum fizyolojikle okyonus suyu aynı şey mi oluyor yoksa bir fark var mı
arkadaşlar merhabalar
çok şükür kızımın burnu tıkanık değil hiç de tıkanmadı gayet iyi nefes alıp verebiliyor
ama bugün biraz bişiler gördüm burnunda direkt aspiretörle alsam sadece burnun ön kısmı temizlenir
o yüzden serum fizyolojik mi deniliyor okyonus suyu mu deniliyor artık her neyse nodan kulalnayım ne varsa çıksın diyorum
Altini nasil degistiriyorsun peki? Ben karanlikta goremiyorum isigi aciyorm.ben akşamları aynı saatte yatırmaya çalışıyorum hep.
23:00 - 24:00 arası bir saatte altını temizleyip emzirip yatırıyorum.
ışıkları kapatıyorum.gece ile gündüz farkı olsun diye..şimdilik düzene girdik gibiyiz..
geceleri uyanıncada ışık açmıyorum uykusu dağılmıyor hiç..
gözleri kapalı emiyor zaten geceleri,doyunca gazını çıkarıp hemen yatırıyorum.
hiç dikkatini dağıtmıyorum..tekrar dalıyor uykuya hemen..
ben bebeğime doğduğu günden beri su içiyorum,kaynamış soğumuş su.
aslında kaynamış ılınmış su.çünkü oda sıcaklığındaki suyu içmiyor.ılık olsun istiyor..
günde 4 yada 5 çay kaşığı içiriyorum.özellikle emzirdikten sonra su veriyorum
ağzının içi temizleniyor böylece pamukçuğuda engelliyor.
ama yiyecek vermiyorum..
Muz gaz yapiyor diye okudum yemiyorum. Daha dogrusu hic meyve yiyemiyorum hepsine gaz yapar yazmislar.merhaba kızlar.oğlum 2 aylık oldu artık ve daha çok emiyor.
bende geceleri göğüslerimin yumuşadığını süt kalmadığını hissetmeye başladım
ve birkaç gündür yatmadan önce meyve yemeye başladım..
farkettimki özellikle muz yediğim geceler
bebeğimi emzirmek için uyandığımda göğüslerim biraz sertleşmiş ,süt toplamış oluyor.
belki denemek istersiniz diye paylaşmak istedim.. :)
Tonimer bebe okyanus suyu kullaniyorumarkadaşlar merhabalar
Altini nasil degistiriyorsun peki? Ben karanlikta goremiyorum isigi aciyorm.
Muz gaz yapiyor diye okudum yemiyorum. Daha dogrusu hic meyve yiyemiyorum hepsine gaz yapar yazmislar.
arkadaşlar merhabalar
kesinlikle nazal aspiratör kullan derim doktorumuz baby drops burun damlası ve nazal aspiratörünü reçeteye yazdı aldık burnuna iki damla damlatıp nefesinle içine çekiyorsun aparatın içinde tıkanıklık yapan ne var ne yok çıkıyor biz çok memnunuz valla
kızlar biz bugün 39 günlük olduk kız çocukları 39 da kırklanıyormuş ya bugün kızımı kırkladık bende kırklancaktım ki kanama başlamış bende tekrar şok oldum doğumdan sonra kanama leke vs 23-24 gün gibi sürmüştü sonra bitmişti acaba adetmi oldum ben neyin nesi bu şimdi bu kadar çabukmu oluyorki sizin doğumdan ne kadar sonra oldu acaba çok şaşkınım
kızlar biz bugün 39 günlük olduk kız çocukları 39 da kırklanıyormuş ya bugün kızımı kırkladık bende kırklancaktım ki kanama başlamış bende tekrar şok oldum doğumdan sonra kanama leke vs 23-24 gün gibi sürmüştü sonra bitmişti acaba adetmi oldum ben neyin nesi bu şimdi bu kadar çabukmu oluyorki sizin doğumdan ne kadar sonra oldu acaba çok şaşkınım
kizlar benim.bebegimin diz kapaklari hafif disari dogru bakiyor duz degil yani..sizce duzelmesi icin kundak yapmalimiyim? yada kendiliginden duzelirmi?
Kizlar uyku duzeni otursun diye uyguladiginiz bir yontem var mi?
Arkadasim demisti ki her gece ayni saatte odasina gecin isiklari kapatin ve uyutmaya calis. Aglarsa kucagina al sakinlestir, tekrar yatir uyutmaya calis.
Daha baslamadim buna.
Kizim tirnaklarini beni emerken kestik. Elleri acikta artik.
canim ben azcik hissediyorum.dun doktora sordum.dikisler kaynamis diyo ama bide afedersin ilk defa denedik aci hissettim.gecer diye dusunuyorum.benim doktorumda "illa yaptırın demiyorum karar sizin ama yaptırmanızı öneririm" dedi.
benim aklıma yattı ama yinede bi araştırma yapıcaz.annem ege üniversitesinde çalışıyor.
bulunduğu bölümde prof. arkadaşları var onlardan fikir alıcaz..
henüz 1 ayım var benim aşı için.yaptırcak olursam 17 mayısta ilk dozumuz.
allah nasip ederse ben arayı çok açmadan ikinci çocuğu düşündüğüm için spiral düşünmüyorum.
kendimde iğne yada ilaç kullanmak istemiyorum..
bu yüzden eşimi ikna ettim ikinci bebeği düşünene kadar o korunucak :)
erkekler hiç istemiyor korunmayı..hep bizden bekliyorrr
bende normal doğum yaptım cnm.
ilk 20 gün biraz sızı hissettim,oturup kalkarken dikkat ettim.pansuman yaptım hep.sonra bıraktım.
kırkımız çıktığında kontrole giittik rahim kendini toparlamış,dikişler kaynamış ilişkiye girebilirsin dedi..
benimde 57 gün olmuş doğum yapalı..hiç dikiş atılmamış gibi hissediyorum ne bir baskı ne ağrı hiçbirşey yok..
sen yinede doktoruna sorarsın ilişki konusunu :)
cnm bi fikrim yok malesef..biz yaşamadık çünkü idrar yolu enfeksiyonu..ne desem yalan olurr
Selam kizlarrrrr kaynana gitti annnem geldi cok mutluyum butun gun temizlik yaptik evi *** goturmus resmen insan azcik temizler cokk sukuur gitti de kurtuldum odamdan da ciktim evde rahat rahat takiliyorum moralim tavan yapti resmen tabi gitmeden once ortaligi karistirmaya kalkti ama takan kim kendni rezil etti yine
gidenin arkasından allah kavuştursun denir ama biz sana gözün aydın diyelim
geçmişte bizim gruptan pek takılan yok
yeni arkadaşlar daha ağırlıklı
eskilerden db, edlin, ben, arada bir cemrem var aklımda kalan
sana da bebeğine de çok geçmiş olsun canım
daha sık uğra buraya
ben kullanıyorum canım
ömrü kısa bir aparat ama memnunum
görüntü olarak da sevimli
eşimle birer tane alıp çıkıyoruz bebkleri
bizde ana kucağını kullanıyoruz.aynen bende yatak haline getirdim devamlı onda uyuyor.
yazın geçirmeyi düşünüyorum odasına.o vakte kadar anakucağında uyumaya devam.
biraz mırıldandığında sallıyorum anakucağında susuyor.
böylece devamlı kucakta kalmasını engelliyorum :)
memnunuzzz şimdilik bizde.. :))
canim bende besiginde yatirim dedim ama o orda olee sus gibi duruyo :))
daha cok gunduzleri falan kendi yatagima yatiriyorum.cok hosuma gidiyo.gecede mecbur benle yatiyo.cunku devamli olarak midesindekiler agzina geliyo nefessiz kaliyo birden.hemen basini kaldirip dik tutmak gerekiyo.bende besiginde duyamam diye yanimda yatiriyorum cogu zaman.dik yatirmaya calisiyorum reflu yastigi bile aldim nafile neyaptiysam olmadi :))
yakinda duvara civileyip yatiracam :))
bizimde süs gibi duruyor şimdilik yatağımız :)
reflüsü varsa gerçekten korkar insan boğulmasın diye..
benim bebeğimde eğer fazla emerse kusuyor
bu yüzden tedbir olsun diye bende devamlı yan yatırıyorum.
sırtına küçük bir yastıkla destek yapıyorum uyunca dönmesin diye.. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?