2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bizde ana kucağını kullanıyoruz.aynen bende yatak haline getirdim devamlı onda uyuyor.
yazın geçirmeyi düşünüyorum odasına.o vakte kadar anakucağında uyumaya devam.

biraz mırıldandığında sallıyorum anakucağında susuyor.
böylece devamlı kucakta kalmasını engelliyorum :)
memnunuzzz şimdilik bizde.. :))

kızıma hazır su veriyordum. geçen ark. kaynatıp ta ver dedi. siz nasıl veriyorsunuz ben kaynatmıyordum. gerek varmı ki...

arkadaşlar merhabalar
bizde bugün tam bir aylık olduk size bir sorum var
çok şükür kızımın burnu tıkanık değil hiç de tıkanmadı gayet iyi nefes alıp verebiliyor
aspiretörle temizlemeye çalışıyorum bişi gelmiyor
ama bugün biraz bişiler gördüm burnunda direkt aspiretörle alsam sadece burnun ön kısmı temizlenir
daha derinlerde varsa o da temizlensin istiyorum
o yüzden serum fizyolojik mi deniliyor okyonus suyu mu deniliyor artık her neyse nodan kulalnayım ne varsa çıksın diyorum
kullanan var mı sizler hangi ürünü kullanıyorsunuz
bi de serum fizyolojikle okyonus suyu aynı şey mi oluyor yoksa bir fark var mı

canım biz serum fizyolojı kullanıyoruz. ekofiz yazıyor kutusunun üstünde burnuna üç damla damlatıyorum biraz bekliyorum aspiratörle çekiyorum baya işe yarıyor öneririm.

cnm ben babyfiz diye serum fizyolojik kullanıyorum.her deliğe 3 er damla damlatıp 5 dk bekliyorum sonra çekiyorum.bazen bişeyler çıkıyor bazen boş.kızımın burnu sürekli tıkalı.buda beni çok üzüyor.sen dene işe yarar belki

Altini nasil degistiriyorsun peki? Ben karanlikta goremiyorum isigi aciyorm.

Muz gaz yapiyor diye okudum yemiyorum. Daha dogrusu hic meyve yiyemiyorum hepsine gaz yapar yazmislar.

Tonimer bebe okyanus suyu kullaniyorum

Altini nasil degistiriyorsun peki? Ben karanlikta goremiyorum isigi aciyorm.

karanlık derken loş ışıklı bir gece lambamız var elbet :)
yani çok hafif bir ışık oluyor odada.yatırmadan önce altını değiştirdiğim için ilk uyanışında açmıyorum altını.
böylece uykusu dağılmıyor tekrar uyuyor.
ikinci uyanışıda sabaha karşı 5 - 6 arasına denk geliyor o zaman açıyorum.
yatmadan önce altını değiştirdiğimde bol zeytinyağı sürüyorum pişik olmasın diye.
zaten oğlum genelde kakasını öğlen saatlerinde ve akşamları yapıyor.
bu yüzden sabaha karşı bezini değiştirirken sadece çişini yapmış oluyor.
kakasını yapmadığını için rahatsız olmuyor uyumaya devam ediyor.

pişik için zeytinyağından çok memnunum hem besliyor bebeğimin cildini hem hiç kızarıklık olmuyor :)

Muz gaz yapiyor diye okudum yemiyorum. Daha dogrusu hic meyve yiyemiyorum hepsine gaz yapar yazmislar.

biz gaz sorununu minimuma indirdik.
2 ayını doldurdu bebeğim büyüdükçe azaldı.zaten çok yoğun gaz sıkıntısı çekmedik.
ve ben meyve çok tüketiyorum gaz yapmadı bende muz.

beni en çok mahfeden süt oldu.
süt içmediğiim zamanlar ağlamadan kakasını yapan oğlum süt içtiğim günler resmen çıldırdı.
neyseki bunu çabuk farkettim süt içmiyorum artık.salep içiyordum onuda bıraktım sütlü olduğu için..

Son düzenleme:
slm kızlaaarrr

hiç giremez oldum yaaaa herkes bebişlerle uğraşmaktan başka bişey ypamıyo sanırım

benim kızım deli bi kız artık o ilk günlerdeki sakinliği hiç kalmadı sanırım kucağa alıştı ve uykuya o kadar zor geçiyorki anlatamam tüm enerjim bitiyor valla ne bi derin dalınca tam dalıyor da o derin uykya bi türlü geçemiyor 10 dk uyuyor 1 saat uyutmaya çalışyorum

27günlük olduk bu arada pazartesi aşımızı olucaz

allah hepimize yardım etsin

kesinlikle nazal aspiratör kullan derim doktorumuz baby drops burun damlası ve nazal aspiratörünü reçeteye yazdı aldık burnuna iki damla damlatıp nefesinle içine çekiyorsun aparatın içinde tıkanıklık yapan ne var ne yok çıkıyor biz çok memnunuz valla

kızlar biz bugün 39 günlük olduk kız çocukları 39 da kırklanıyormuş ya bugün kızımı kırkladık bende kırklancaktım ki kanama başlamış bende tekrar şok oldum doğumdan sonra kanama leke vs 23-24 gün gibi sürmüştü sonra bitmişti acaba adetmi oldum ben neyin nesi bu şimdi bu kadar çabukmu oluyorki sizin doğumdan ne kadar sonra oldu acaba çok şaşkınım

Ben de nazal aspiratör kullanıyorum. Japlonun. Memnunum. Üstelik uçlarını değiştirmek gerekmiyor. Çıkarıp yıkıyorum.

ben doğumdan sonra tam 50.günde adet oldum.
20 gün falan sürmüştü doğumdan sonra kanamam.kanamam bitti 1 ay sonra adet oldum

banada erken adet olmuşum gibi geldi ama annem normal dedi.
bende doğumdan sonra en az 2 ay olmaz kanamam diye düşünmüştüm..

cnm benimde kızım var.biz bugun 40. gün oldu ve kırklandık.benimde senin gibi oldu.doğumdan sonra bir süre kanama lekelenme şeklinde devam etmişti.sonra bitti dedim.3-4 gündür kanamam var.hele bugün daha fazla bende regl diye yorumluyorum.

kizlar benim.bebegimin diz kapaklari hafif disari dogru bakiyor duz degil yani..sizce duzelmesi icin kundak yapmalimiyim? yada kendiliginden duzelirmi?

ben hep kundak yaptım ama gevşek
faydası olabilir belki
gevşek bir şekilde yap dene
öyle daha rahat uyuduklarına inanıyorum
ki benim doktorum önerdiği kundağı
özellikle gazlı bebeklerde işe yarar dedi

ben de karanlıkta yatırıyorum
alt değiştirmek için de holün ışığını yakıyorum
ben ellerini açıkta bıraktım ama çok üşüdü
hemen taktım elliklerini

benimkiler dün çıldırdılar
doğal olarak ben de
akşam 8 e kadar ancak 2 saat uyudular
tüm gün çığlık çığlığa bağırdılar
karınları tok, gazları yok, altları temiz
ama nafileeeee
onlar ağladı ben ağladım
çünkü çaresiz kaldım
ikisinin de ağlamaktan sesleri kısıldı
artık durumlarına içim parçalandı
son çare banyo yaptırayım uyurlar dedim ama inanın o bile çare etmedi
bugün sabah da durum aynıydı
eşim işe gitmişti
onu aradım
artık dayanamıyorum dedim ağlayarak
biz bu çocukları beraber yaptık ama
normal hayatına devam edemeyen ben
kiloları üzerinde kalıp vücudu bozulan ben
daha çok uykusuz kalan ve yıpranan ben
dedim ve kapattım telefonu
hemen gelmiş, izin almış
ama o gelene kadar uyuttum bebekleri
çok şükür bugün uyuyorlar
tüm bunları yaşarken kv. de yanımdaydı ama
inanın çare olamadık
iki kişi onlara

canim ben azcik hissediyorum.dun doktora sordum.dikisler kaynamis diyo ama bide afedersin ilk defa denedik aci hissettim.gecer diye dusunuyorum. (

coooooook sevindim valla senin adina.Allah bizede yasatir insallah oduyguyu :)))
gidenin arkasından allah kavuştursun denir ama biz sana gözün aydın diyelim

hahayy supersiiinn !!!!!!! :))

bende variiiiiimm!!!!! cok cokda eski degil ama 9.aydan beri burdayim :)))

canim bendede 38.gunde bitti.cok gecmedi 4 gunluk kanamam oldu.doktora sordum adet olmussun dedi.olabiliyomus yani hemen

canim bende besiginde yatirim dedim ama o orda olee sus gibi duruyo :))
daha cok gunduzleri falan kendi yatagima yatiriyorum.cok hosuma gidiyo.gecede mecbur benle yatiyo.cunku devamli olarak midesindekiler agzina geliyo nefessiz kaliyo birden.hemen basini kaldirip dik tutmak gerekiyo.bende besiginde duyamam diye yanimda yatiriyorum cogu zaman.dik yatirmaya calisiyorum reflu yastigi bile aldim nafile neyaptiysam olmadi :))
yakinda duvara civileyip yatiracam :))

bizimde süs gibi duruyor şimdilik yatağımız :)

reflüsü varsa gerçekten korkar insan boğulmasın diye..
benim bebeğimde eğer fazla emerse kusuyor
bu yüzden tedbir olsun diye bende devamlı yan yatırıyorum.
sırtına küçük bir yastıkla destek yapıyorum uyunca dönmesin diye.. :))

cok zor bir durum gercekten canim.bende yan yatirdim ama yine ayni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…