merhaba güzel anneler. bende mart annesiyim ama bebeğim hiç durmadığı için burayı takip edemiyorum. ama sizlere bi sorum olucak. mart 20de doğum yaptım. ama doğduğundan beri bebeğimin boğazında hırıltı var. sanki boğazında balgam varda çıkaramıyomuş gibi sürekli boğazından ses geliyo. iki çocuk doktoruna götürdüm. ikiside normal dedi ama normal değil çocuk rahat değil. uyurkende ağzı açık uyuyo. dün kbb doktoruna götürdüm daha çok küçük ben bişey yapamam çocuk doktorunun dediklerini yap dedi. deniz suyu aldım dün onu yaptım ama yine bi işe yaramadı bide otri bebe aldım hani bu hortumla burnunu temizleyen alet varya ondan onunla çektim hiç bişi gelmedi. küçük meleğim için napmalıyım
merhaba güzel anneler. bende mart annesiyim ama bebeğim hiç durmadığı için burayı takip edemiyorum. ama sizlere bi sorum olucak. mart 20de doğum yaptım. ama doğduğundan beri bebeğimin boğazında hırıltı var. sanki boğazında balgam varda çıkaramıyomuş gibi sürekli boğazından ses geliyo. iki çocuk doktoruna götürdüm. ikiside normal dedi ama normal değil çocuk rahat değil. uyurkende ağzı açık uyuyo. dün kbb doktoruna götürdüm daha çok küçük ben bişey yapamam çocuk doktorunun dediklerini yap dedi. deniz suyu aldım dün onu yaptım ama yine bi işe yaramadı bide otri bebe aldım hani bu hortumla burnunu temizleyen alet varya ondan onunla çektim hiç bişi gelmedi. küçük meleğim için napmalıyım
Bunu soyleyen doktorun hic cocugu olmamis herhalde,sadece anne sutu alan bebek 2 saat emmeden durur mu,artik o saatli emzirmelerin donemi gecti,yanlis oldugu anlasildi,cocuk talep ettikce verilmeli sut,fiziksel gelisimlerinden cok ruhsal gelisimleri icin onemli
cemrecim sütünü sağıp vermeyi denesen
şöyle bi doysa bakalım ne yapacak,
yine meme isteyecek mi acaba
yani seninki aç mı
dudak tiryakisi mi?
çocuk doktoru arkadaşımız ve çocuğu yok doğru tahmin
ilk başta istedikçe emzirmemi söyledi ve ben de öyle yaptım maşallah iyi emiyo ama bi kaç kez ağız ve burnundan çok yoğun şekilde çökelek kustu,o yüzden bebeğimin fazla emdiğini,artık 1 ayı da geçtiği için sindiriminin yavaşlamaya başladığını,bu yüzden 2 saat arayla emzirmem gerektiğini söyledi..ama dediğim gibi ben uygulayamıyorum,çok ağlıyo meme isteyince,emzik de almıyo,kıyamayıp emziriyorum..süreyi uzun tutamadığımdan kısa aralıklı emzirmelerde ağlatmadan memeyi çekiyorum.kusmaya ve günlük çökelek üretmeye devam ediyoruzkusarken ağlıyo artık,çok üzülüyorumm ,yardım etmeye çalışıyorum çıkarmasına..şu an uyuyo ve uykusunda da emmeye devam ediyo bağımlı oldu yahu
ayyy sizleri bulmuşken bi soru daha sorıyım :) bebeğimin kaşları arasında doğumdan beri kırmızı nokta nokta leke var doğum lekesi gibi doktorlar geçer dedi ama yinede kafama takıyorum tecrubeli annelerden böle bişi yaşayan varmı ?
benim kızımında her iki göz kapağında kırmızılık var sol göz kapağında daha yoğun sağda çok hafif doktorumuza sorduk bizde geçicek dedi ama nette araştırdığım kadarıyla uzunda sürebiliyormuş kimiside doğumda zorlandığı için olabiliyormuşta pek mantıklı gelmedi bu ama inşallah tez zamanda geçer
Sen de bendensn
Ama bizde çok fazla değil kusma sennk
Ne nazaran daa az
benim oğlumun gözkapaklarında da kırmızılıklar var,ayağında ve poposunda da morluklar geçmedi hala..geçer diye umuyorum.
bizimkininde totosunda var morluk ama bende de var doğum lekesi o heralde doğum lekesi ile ilgili bir yazı buldum yazıda düz lekeler diyo bizimki ondan sanırım
Doğumsal LekelerDoğum lekeleri nedir?
Doğumsal Lekeler Doğum lekeleri nedir?
Bir çok bebekte doğduklarında doğum lekeleri mevcuttur. Bazı bebeklerde bu lekeler yaşamın ilk haftalarında ortaya çıkarlar. Bu lekeler kahverengi, bronz, pembe veya kırmızı olabilirler. Her yüz doğan bebeğin 10'unda doğum lekesi vardır. Bu lekeler deride kan damarlarının demetler halinde bir araya gelmesi ile oluşurlar. Bu lekeler düz veya kabarık, pembe,kırmızı veya mavimsi görünümdedirler.
Doğum lekelerinin nedeni nedir?
Doğum lekelerinin temel oluşum nedeni bilinmemektedir. Birçok doğum lekesi kalıtsal değildir ve gebelik esnasında olan bir olaydan kaynaklanmazlar.
Doğum lekelerinin farklı tipleri nelerdir?
Birçok değişik tipte damarsal doğum lekeleri bulunmaktadır. Bazen doğum lekelerine kesin tanıyı koyabilmek için, haftalarca veya aylarca takip etmek gerekebilir. En yaygın damarsal doğum lekeleri düz lekeler, hemanjiomlar ve portwine stain( porto şarabı lekesi)dir. Damarsal doğum lekelerinin bazı nadir tipleri de vardır.
Düz lekeler
Düz lekeler soluk, hafif kırmızı renkte lekelerdir. Bu damarsal lekelerin en sık rastlanılan tipidir. Genellikle alında ve göz kapaklarında görüldüklerinde melek öpücüğü olarak bilinirler. Ensede rastlandıklarında leylek ısırığı olarak adlandırılırlar. Bu lekeler burun ucunda, üst dudaklarda ve vücudun herhangi başka bir yerinde bulunabilirler. Genellikle pembe ve düzdürler. Melek öpücükleri genellikle 2 yaşında kaybolurlar, fakat leylek ısırığı genellikle erişkin yaşa kadar kalırlar. Bu lekeler zararsızdır ve tedavi edilmelerine gerek yoktur.
bizimkileri melek gözlerinden öpmüş anlaşılan:)
Kızlar farklı bir konu için yazıyorum size ben aralık 2012 annesiyim ve kızımı kucağıma aldığım andan itibaren anneliğin ne demek olduğunu çok ii anladım benim bir yeğenim var ankarada hastanede yatıyo çok hasta hastalğı bir türlü bulunamıyor 15 yaşında bir kız çocuğu ve başında çaresiz bir anne hergün evladının eriyişini izliyo Allahım kimseye vermesin şimdi doktor yeni bi umut anne sütü belki hücrelerini yenileyebilir iyileşir dedi umut doğdu hepimize durumu çok kötü ben ankarada olmadığım için sütümü gönderemiyorum bozulur kargoda diye sizlerden tanıdığınız bildiğiniz yada sizler hayrına biraz süt vermek isteyenler yada para karşılığı verecek birilerini tanıyanlar yardımcı olursanız çok sevinirm anne olmak ne demek biliyoruz artık lütfen
benim kızımıda alnından öpmüşler :) böle bazen sanki daha fazla bazen daha silik gibi geliyo ayyy bütün gün oturup çocugu inceliyorum. burası neden böle bu neden oldu bende psikoloji falan kalmadı. hergün yeni bişi buluyorum. bugunkü yüzünde küçük küçük sivilceler çıkması neden oldu acaba diye kendimi yiyorum. anne olmak ne kadar zormuş
Canim bagimli olmuyolar da bagimli doguyo bunlar:)çocuk doktoru arkadaşımız ve çocuğu yok doğru tahmin
ilk başta istedikçe emzirmemi söyledi ve ben de öyle yaptım maşallah iyi emiyo ama bi kaç kez ağız ve burnundan çok yoğun şekilde çökelek kustu,o yüzden bebeğimin fazla emdiğini,artık 1 ayı da geçtiği için sindiriminin yavaşlamaya başladığını,bu yüzden 2 saat arayla emzirmem gerektiğini söyledi..ama dediğim gibi ben uygulayamıyorum,çok ağlıyo meme isteyince,emzik de almıyo,kıyamayıp emziriyorum..süreyi uzun tutamadığımdan kısa aralıklı emzirmelerde ağlatmadan memeyi çekiyorum.kusmaya ve günlük çökelek üretmeye devam ediyoruzkusarken ağlıyo artık,çok üzülüyorumm ,yardım etmeye çalışıyorum çıkarmasına..şu an uyuyo ve uykusunda da emmeye devam ediyo bağımlı oldu yahu
evet bende sezeryanla doğum yaptım kuzum benim yüzümdenmi böle acı çekıyo ama ben sezeryan istememiştim catım cok dardı
sizlerle konuşmak çok iyi geldi ama pc başında herzaman oturup takip edemem küçük meleğim buna izin vermez onun için hemen kocişi aradım benim telin interneti açtır diye eee lohusayım her istediğimin yapılması gerekir dimi artık her zaman takip ederim. ohhh uzun zamandır böle mutlu olmamıştım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?