2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Rabbim acil sifalar nasib etsin, keske ankarada olsaydim da verebiseydim, ne buyuk sevap,ama eminim bi veren bulunur,tekrar gecmis olsun

aynı leke bendede var iki kaşının arasında.inşallah geçer.

Pusette uyutmak güzel oluyor bende çok kucağa alıştırmak istemiyorum ama çevrendeki herkezte senin gibi olmayınca bazen bebek kucağa alışabiliyorlar
kızıma hazır su veriyordum. geçen ark. kaynatıp ta ver dedi. siz nasıl veriyorsunuz ben kaynatmıyordum. gerek varmı ki...
bende hazır su verdim ama bazen kaynatılmış suda veriyoum
bende zeytinyağı kullanıyorum çok iyi faydalı herşeye
Allah bağışlasın Allah yardımcınız olsun
ben öyle duymadım hiç,kızım var benimde dün kırkıydı ve kırkıncı gününde çıkarttık
Aynı gün doğum yapmışızbizimde dün kırkımızdı Allah bağışlasın
bu zor günlerde gelip geçer inşllh,hiçbirimiz kolaylıkla büyümedi
Allah nazardan saklasın maşallahbende öyle diyorum bazen bana yapanlara bende yapayım diyorum
canım 13 ünde doğduysa 14 ünden sayacaksınAllah bağışlasın
Allah sağlık versinde kimseye muhtaç etmesin zor kolay değil tabiki.Allah yardımcımız olsun
Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin.sende kendine iyi bak görüşürüz inşllh
bizde gaz için nurse harveysten kullanıyoruz iyi geldi gibi
bende ne yazıkki bursadayım yoksa vermeyi çok isterdim. Allah yar ve yardımcınız olsun inş
Bende Bursadayım neresinden bursanınbebeğin nezaman oldu canım ikimizde mart annesiyiz tesadüf

Allah şifa versin,bende Bursadayım ve sütüm yeterli değil.İnşllah çaresi bulunur,geçmiş olsun

Merhaba cnm bende bursadayim sivilceleri takma sutten oluyo benim oglumdada var oluyo geciyo sonra

Arkadaşlar önce isilik gibi oldu sonrada sağ yanağı kuru pütür pütür oldu.Zeytinyağı sürdüm,kaynatılmış suyla siliyorum yüzünü.Bu seferde sol tarafta başlamış gibi,sizlerdede aynı durum oldumu?Çok canım sıkıldı bu halini görünce resmen yara gibi oldu.Doktoruna eşim telefonla sordu normal demiş ama yinede içim rahat etmiyor ne yapmam lazım önerinizi bekliyorum.Aynı durumda olanlar varmı?

Canım özelden bi tel numarası yollarsan
Yardımcı olmaya alışırım
Benim buzlukta ilk gün sütlerinden var.
Daha faydalı hem antibiyotik özelliği var

Bende Bursadayım neresinden bursanınbebeğin nezaman oldu canım ikimizde mart annesiyiz tesadüf

Allah şifa versin,bende Bursadayım ve sütüm yeterli değil.İnşllah çaresi bulunur,geçmiş olsun

Bende bursadan kimse yok saniyodum :) ben niluferdeyim

hadi ya..cidden işin zor..emzik kullanmayı denesen.emziği kabul etmiyo mu

bizimkileri melek gözlerinden öpmüş anlaşılan:)

evett gözkapaklarından öpmüş benimkini oğlum çok beyaz tenli,o yüzden bu kadar belli oluyo diye düşünmüştüm ben,doğum lekesi gibi görmemiştim.ince minik çizgi halinde çünkü..

oğlumun alnı hafif kurumuştu.banyodan sonra bebeyağı sürdük çok hafif bi süre sonra geçti.bünyeleri de tenleri de çok hassas,zamanla geçer inşallah

Kızalr herkese merhaba bende nisan annesi olacaktım ama mart annesi oldum ik topiğede uğruyorum arada
Sizlere bir sorum olacak bebeişle ev işlerini nasıl yürütüyorsunuz evleriniz ne alemde

Kızlar hepinize kucak dolusu sevgiler.
Giremedim uzun zamandır, yakın geçmişi de şöyle ışık hızıyla okuyuverdim. (Di'li geçmiş zaman gibi oldu :) Yeni isimler gördüm, herkes hoşgelsin.
Annem gitti dün. Ağla ağla içim dışıma çıktı. Eşim de işe gidince yalnızlığın dibine vurdum :) Ağlama, üzülme sütün kesilir, dedilerdi. Göğüslerim yumuşak peynir gibi oldu böyle pörsük pörsük :) Şimdi de bolca su, yoğurt, şekerli şeyler yiyorum ki süt yapsın. Hepi topu bir kaç gram vermiştim onu da alacağım az kaldı.
Şimdi.
Geçenlede üst komşumuzun damadı onlara gelmiş, Adam çocuk doktoru, hem de uzman. Çok bir samimiyetimiz yoktu kadınla, malum apartman kültürü. Sağolsun eve gelip, gece kaç olursa olsun hiç çekinme getir çocuğu, dedi. Hani yenidoğanı olanlar için bulunmaz hint kumaşı gibi oldu. Neyse uzatmayayım, kendi doktorumuz da uzmandı ve bayandı. bebeğim bayağı hırıltılı idi götürdük doktorumuza. Otribebe verdi, öksürüyor mu, dedi, yok dedik. "Bu aydaki bebekler öksürmez zaten. Öksürürse muhakkak getirin, bir de en ufak bir şüphenizde de getirin, Allah korusun bir saat içinde bile her şey değişebilir, bronşite çevirir" dediydi. Eve geldik, gece bebeğim öksürmeye başladı. Hemde ıh ıh da değil, takır takır öksürüyor çocuk. Ertesi gün götürdük doktora, bir ilaç verdi, adını unuttum, saatte bire düşerse öksürük bunu verin dedi. Eve geldik, eşim ilacı aldı, hazırlarken komşum damadıyle bir yere gideceklermiş, bebeği göstermek için bize uğradı. Doktor geldi muayene etti. Çocuk sapasağlam,bir şeyi yok bunun dedi. Şaşırdım, kendi doktorumuzun dediklerini söyledim. O bebekler öksürmez demişti diyince adam "Niye bebekler insan değil mi? Öksürürler elbet" (!) dedi :) Sonra ilaca baktı, bunu kullanması için acillik olup hastanede yatması lazım dedi (!) Fesupanallah dedim içimden ikiside çocuk doktoru, ikisi de uzman, nasıl böyle birbirlerini bir çırpıda harcarlar.
Durun bitmedi.
Birkaç gün sonra benim haylaz yaramazım huysuzluğuna başladı akşamdan, ağla ağla, ne yapsak susturamadık çocuğu. Annem dayanamadım aldı üst kata götürdü. Muayene etmiş, "Bir şeyi yok ama hırıltısı fazla, her ihtimale karşı bir film çektirsin" demiş. Ben kıllandım, annem kesin bir şeyler saklıyor dedim. Ertesi gün de hem aşısı var hem apartman bize hayırlı olsuna gelecek öğle vakti. İşimiz de çok. Olsun dedim, vicdan azabı çekerim sonra bir ömür boyu, kalsın iş güç. Aldım götürdüm kendi doktorumuza, bu sefer kadın "Bir şey yok, sapasağlam maşallah" dedi!
Yani, ikiside uzman doktor, hasta aynı, netice zıt kutuplarda..
Kendinize çok iyi bakın kızlar.
Bol sütlü, bol uykulu, sıfır gazlı günler :)

kızlar bu gaz ilacını kullanan var mı? memnun kaldınız mı?
bizim doktorumuz da bundan verdi, gazı olursa başla sadece 14 gün kullan dedi. ama biz çok sıkıntılı değiliz gaz konusunda.. ben yine de açtım başladım ama 6-7 gün kullandım, artık vermiyorum. ama dediğim gibi bizim zaten çok şükür ilaç kullanacak kadar gaz sıkıntımız ve krizlerimiz olmuyo
internette olumlu şeyler yazıyo ama hakkında.. bizim doktorumuz da diğer adını duyduğun bütün gaz ilaçlarından iyidir demişti. aldığımda araştırmıştım, kullananlar genelde oldukça memnunmuş..

Hem okudukça tebbesüm ederiz

Mesela oğlum zırıl zırıl ağlarken koşa koşa yanına gidiyorum yanagını yanagıma değdiriyorum ve susuyorya bayılıyorum :)))
Sonra yüz üstü koynuma yatırıyorum kedi gibi elleri çenesinin altına koyup kafası kaldırıp kaşlarını kaldırarak bana bakmasına bayılıyorum :))))
Sonraaa kucağımda iken tosbağa gibi totosunu çıkarmasına bayılıyorummmmm :)))))))

Bende bursadan kimse yok saniyodum :) ben niluferdeyim
Aaaa öylemi çok memnun oldum:)bende bursadan.Aklıma gelmişti bir ara hiç bursalı varmı diyede bugüne kısmetmişbende mudanyadan canım
evet çok hassas oluyorlar inşllh zamanla geçer böyle gördükçe üzülüyorum
Kızalr herkese merhaba bende nisan annesi olacaktım ama mart annesi oldum ik topiğede uğruyorum arada
Sizlere bir sorum olacak bebeişle ev işlerini nasıl yürütüyorsunuz evleriniz ne alemde
merhaba Allah bağışlasın hoşgeldin aramızaev işleri doğduğundan beri başlarda biraz kayınvaldem yaptı 2 gün kadar sonra ben kendim yapmaya çalıştım.titizimde duramıyorum napim:18:ama çocuk olunca kolay değil oyalıyor çünkü seni her işten
ben inegöldeyim canım martın 20si kızımın doğumu kızımla doğum günümüz aynı gün bizim :)
Allah bağışlasın bende Mudanyadannegüzel tesadüf aynı olması.benim kızımda 8 mart doğumlu

çoğunun yaptığı hareketler aynı gibi yesinler hepsinide

Harika bi fikir!:) bende minigimi gece emmesi icin kucagima aldigimdaki sicacikligini cok seviyorum,mis gibi kokusunu cok seviyorum,kaka yaptiktan sonra yuzundeki huzurlu ama komik ifadeye bayiliyorum:)) Rabbim evlatlarimiza saglikli,hayirli omurler ver,amin.

Son düzenleme:
Kızlar ya birsey sorcam, benim kız bugün on günlük oldu. Bazen emerken bir anda mememi bırakıp ağlamaya başlıyor. Gazını çıkarmaya çalışıyorum. Birsey çıkmıyor genelde. Zaten emmeyi bırakıp anlayınca birkaç sn sonra tekrar aranıyor. Sonra emiyor. Birkaç sn sonra tekrar çığlığı basıyor. Dün gece herkesi ayağa kaldırdı valla. Bu neden olur sizce? Gaz mı? Süt mü gelmiyor istenilen miktarda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…