Kızlar farklı bir konu için yazıyorum size ben aralık 2012 annesiyim ve kızımı kucağıma aldığım andan itibaren anneliğin ne demek olduğunu çok ii anladım benim bir yeğenim var ankarada hastanede yatıyo çok hasta hastalğı bir türlü bulunamıyor 15 yaşında bir kız çocuğu ve başında çaresiz bir anne hergün evladının eriyişini izliyo Allahım kimseye vermesin şimdi doktor yeni bi umut anne sütü belki hücrelerini yenileyebilir iyileşir dedi umut doğdu hepimize durumu çok kötü ben ankarada olmadığım için sütümü gönderemiyorum bozulur kargoda diye sizlerden tanıdığınız bildiğiniz yada sizler hayrına biraz süt vermek isteyenler yada para karşılığı verecek birilerini tanıyanlar yardımcı olursanız çok sevinirm anne olmak ne demek biliyoruz artık lütfen
ayyy sizleri bulmuşken bi soru daha sorıyım :) bebeğimin kaşları arasında doğumdan beri kırmızı nokta nokta leke var doğum lekesi gibi doktorlar geçer dedi ama yinede kafama takıyorum tecrubeli annelerden böle bişi yaşayan varmı ?
Pusette uyutmak güzel oluyor bende çok kucağa alıştırmak istemiyorum ama çevrendeki herkezte senin gibi olmayınca bazen bebek kucağa alışabiliyorlarbizde ana kucağını kullanıyoruz.aynen bende yatak haline getirdim devamlı onda uyuyor.
yazın geçirmeyi düşünüyorum odasına.o vakte kadar anakucağında uyumaya devam.
biraz mırıldandığında sallıyorum anakucağında susuyor.
böylece devamlı kucakta kalmasını engelliyorum :)
memnunuzzz şimdilik bizde.. :))
bende hazır su verdim ama bazen kaynatılmış suda veriyoumkızıma hazır su veriyordum. geçen ark. kaynatıp ta ver dedi. siz nasıl veriyorsunuz ben kaynatmıyordum. gerek varmı ki...
bende zeytinyağı kullanıyorum çok iyi faydalı herşeyekaranlık derken loş ışıklı bir gece lambamız var elbet :)
yani çok hafif bir ışık oluyor odada.yatırmadan önce altını değiştirdiğim için ilk uyanışında açmıyorum altını.
böylece uykusu dağılmıyor tekrar uyuyor.
ikinci uyanışıda sabaha karşı 5 - 6 arasına denk geliyor o zaman açıyorum.
yatmadan önce altını değiştirdiğimde bol zeytinyağı sürüyorum pişik olmasın diye.
zaten oğlum genelde kakasını öğlen saatlerinde ve akşamları yapıyor.
bu yüzden sabaha karşı bezini değiştirirken sadece çişini yapmış oluyor.
kakasını yapmadığını için rahatsız olmuyor uyumaya devam ediyor.
pişik için zeytinyağından çok memnunum hem besliyor bebeğimin cildini hem hiç kızarıklık olmuyor :)
Allah bağışlasın Allah yardımcınız olsunslm kızlaaarrr
hiç giremez oldum yaaaa herkes bebişlerle uğraşmaktan başka bişey ypamıyo sanırım
benim kızım deli bi kız artık o ilk günlerdeki sakinliği hiç kalmadı sanırım kucağa alıştı ve uykuya o kadar zor geçiyorki anlatamam tüm enerjim bitiyor valla ne bi derin dalınca tam dalıyor da o derin uykya bi türlü geçemiyor 10 dk uyuyor 1 saat uyutmaya çalışyorum
27günlük olduk bu arada pazartesi aşımızı olucaz
allah hepimize yardım etsin
ben öyle duymadım hiç,kızım var benimde dün kırkıydı ve kırkıncı gününde çıkarttıkkızlar biz bugün 39 günlük olduk kız çocukları 39 da kırklanıyormuş ya bugün kızımı kırkladık bende kırklancaktım ki kanama başlamış bende tekrar şok oldum doğumdan sonra kanama leke vs 23-24 gün gibi sürmüştü sonra bitmişti acaba adetmi oldum ben neyin nesi bu şimdi bu kadar çabukmu oluyorki sizin doğumdan ne kadar sonra oldu acaba çok şaşkınım
Aynı gün doğum yapmışızcnm benimde kızım var.biz bugun 40. gün oldu ve kırklandık.benimde senin gibi oldu.doğumdan sonra bir süre kanama lekelenme şeklinde devam etmişti.sonra bitti dedim.3-4 gündür kanamam var.hele bugün daha fazla bende regl diye yorumluyorum.
bu zor günlerde gelip geçer inşllh,hiçbirimiz kolaylıkla büyümedibenimkiler dün çıldırdılar
doğal olarak ben de
akşam 8 e kadar ancak 2 saat uyudular
tüm gün çığlık çığlığa bağırdılar
karınları tok, gazları yok, altları temiz
ama nafileeeee
onlar ağladı ben ağladım
çünkü çaresiz kaldım
ikisinin de ağlamaktan sesleri kısıldı
artık durumlarına içim parçalandı
son çare banyo yaptırayım uyurlar dedim ama inanın o bile çare etmedi
bugün sabah da durum aynıydı
eşim işe gitmişti
onu aradım
artık dayanamıyorum dedim ağlayarak
biz bu çocukları beraber yaptık ama
normal hayatına devam edemeyen ben
kiloları üzerinde kalıp vücudu bozulan ben
daha çok uykusuz kalan ve yıpranan ben
dedim ve kapattım telefonu
hemen gelmiş, izin almış
ama o gelene kadar uyuttum bebekleri
çok şükür bugün uyuyorlar
tüm bunları yaşarken kv. de yanımdaydı ama
inanın çare olamadık
iki kişi onlara
Allah nazardan saklasın maşallahövünmek gibi olmasın 1 tane kız yetiştirdim..bizim evde herşey serbest gittiğin yerde yaramazlık yapmıycaksın dedik
ne bizim evde yaramazlk yaptı nede gittiğimiz yerde
şimdiki kızımı cadı yapacam intikamımı alacak
ben sizi bosch'un yeni reklamı varya ,öyle bir geçer zamankideki ahmet evi süpürüyor ,annede bir kız bir erkek ikizleriyle huzur içinde uyuyor..ona benzetiyorum..tabi şimdiki zamanınıza değil bi 4-5 yıl sonrasına
bir bebeğe bile bakmak zor işken siz iki taneyle başa çıkmaya çalışıyorsunuz Allah yardımcınız olsun
yalnız şuda bi gerçek..yıpranan ,kilo alan ,a sosyal olan biziz ama bizi özel yapanda bu zaten ..ben her iki hamileliğimde de kendimi çok özel hissettim...tabi eşim öyle hissettirdi saolsun
canım 13 ünde doğduysa 14 ünden sayacaksınkızlar bebiş doğduğu günden itibarenmi sayacaz 40. gün için yoksa ertesi gündenmi sayacaz
benim kız 13 martta doğdu şimdi bizim 40. gün hangi gün
doğduğu günden sayarsak 21 nisan
ertesi günden sayarsak 22 nisan
hangi tarihte kırkımız doluyor
Allah sağlık versinde kimseye muhtaç etmesin zor kolay değil tabiki.Allah yardımcımız olsunBugun cok erken uyandim..toplasan 2 saat filan uyumusumdur:)oglumu gogsume yasladim opup kokladim..sutum yok ama gogsumu emzirdim almazndedim ama aldii sasirdim emdi durdu:))icim yandi..ilk kez tek basima banyo yaptirdim ogluma is basabdustu..annemi binbir nazla getirtiyordum..tek basima daha rahat yikadim hem hic aglamadida yavrum masallah
.yarin asisi var 2 aylik asisi..ates yapiyomus korkuyorum(evimiz carsiya cok uzak o yuzden cikamiyorum tek basima otobusle iniyoruz..Malesef bebek arabasida cok agir ve4. Katta oturuyoruz.
Bana kalsa hergun cikicam..esim bile bebek arasini zor tasiyor..annem binbir soylentiyle geliyor iki adim markete cikim diyorumda daha yolda ariyor beni gel diyee..kimseden fayda yok hic yardim gormedim ve cok kizginim onlara..zor ameliyat gecirdim valla evi bok goturdu gelen giden oldu rezil olduk..son ana kadar oiril pirildi heryeri temizlemistim
.bide ben titizim biraz daginik olunca enufak yer sinir oluyorum..bende yatmam gerekirken aci ceke ceke arkalarini topladim yattigi yataklarina kadar allahtan revami bu!dikislerim acildi hala ortasi kapanmadi bile..
Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin.sende kendine iyi bak görüşürüz inşllhkızlar eşimin en büyük ağabeyi vefat etti pazar günügelemedim bu yüzden aranıza böbrek rahatsızlığı vardı sık-sık diyalize girerdi ben evdeyim gidemedim eşim de cenaze evinde zor bir süreçteyiz yine Azra da iyice bana düştü gecem-gündüzüme karıştı güçlü olmak, olmaya çalışmak zor ama zamanla daha da iyi olacak inşallah
Rabbim sizlere , sevdiklerinize acı-keder yaşatmasın keyfili -bol sağlıklı ömrümüz olsun inşallahyine bugünlerde pek katılamayabilirim aranıza hepiniz cici bakın kendinize
bizde gaz için nurse harveysten kullanıyoruz iyi geldi gibiKıyamam ya onlar öyle çaresizce ağlarken insanın içi gidiyo gaz için muhakkak her yemeğinize kimyon dökün ben alakalı alakasız herseye döküyorum yemediğim zaman zorlanıyor çocuğum nurse harveys de veriyorum birkaç gündür işe yarıyo gibi inşallah çabucak geçer sizin de gaz sıkıntınız
Bende Bursadayım neresinden bursanınbende ne yazıkki bursadayım yoksa vermeyi çok isterdim. Allah yar ve yardımcınız olsun inş
Kızlar farklı bir konu için yazıyorum size ben aralık 2012 annesiyim ve kızımı kucağıma aldığım andan itibaren anneliğin ne demek olduğunu çok ii anladım benim bir yeğenim var ankarada hastanede yatıyo çok hasta hastalğı bir türlü bulunamıyor 15 yaşında bir kız çocuğu ve başında çaresiz bir anne hergün evladının eriyişini izliyo Allahım kimseye vermesin şimdi doktor yeni bi umut anne sütü belki hücrelerini yenileyebilir iyileşir dedi umut doğdu hepimize durumu çok kötü ben ankarada olmadığım için sütümü gönderemiyorum bozulur kargoda diye sizlerden tanıdığınız bildiğiniz yada sizler hayrına biraz süt vermek isteyenler yada para karşılığı verecek birilerini tanıyanlar yardımcı olursanız çok sevinirm anne olmak ne demek biliyoruz artık lütfen
benim kızımıda alnından öpmüşler :) böle bazen sanki daha fazla bazen daha silik gibi geliyo ayyy bütün gün oturup çocugu inceliyorum. burası neden böle bu neden oldu bende psikoloji falan kalmadı. hergün yeni bişi buluyorum. bugunkü yüzünde küçük küçük sivilceler çıkması neden oldu acaba diye kendimi yiyorum. anne olmak ne kadar zormuş
Bende Bursadayım neresinden bursanınbebeğin nezaman oldu canım ikimizde mart annesiyiz tesadüf
Allah şifa versin,bende Bursadayım ve sütüm yeterli değil.İnşllah çaresi bulunur,geçmiş olsun
2 saatten önce emzirmemek gerekiyormuş ya bebeklerihazımsızlık yapmasın diye
Bizim uyku dışında hiç öyle bir iki saatimiz olmadı
Habire meme habre meme
Kendimi mööööö gibi hissediyorum
Bir de sofra da önüme yeşillik koyuyorlar
Olay tamam
Bu arada ben sofrada iken de oğlum uyanıksa eger memede oluyor
Bir yandan oğlum emİyo
Bi yandan ben yyorum
bizimkileri melek gözlerinden öpmüş anlaşılan:)
Arkadaşlar önce isilik gibi oldu sonrada sağ yanağı kuru pütür pütür oldu.Zeytinyağı sürdüm,kaynatılmış suyla siliyorum yüzünü.Bu seferde sol tarafta başlamış gibi,sizlerdede aynı durum oldumu?Çok canım sıkıldı bu halini görünce resmen yara gibi oldu.Doktoruna eşim telefonla sordu normal demiş ama yinede içim rahat etmiyor ne yapmam lazım önerinizi bekliyorum.Aynı durumda olanlar varmı?
Merhaba cnm bende bursadayim sivilceleri takma sutten oluyo benim oglumdada var oluyo geciyo sonra
bizim doktorumuz da bundan verdi, gazı olursa başla sadece 14 gün kullan dedi. ama biz çok sıkıntılı değiliz gaz konusunda.. ben yine de açtım başladım ama 6-7 gün kullandım, artık vermiyorum. ama dediğim gibi bizim zaten çok şükür ilaç kullanacak kadar gaz sıkıntımız ve krizlerimiz olmuyokızlar bu gaz ilacını kullanan var mı? memnun kaldınız mı?
hadi ya..cidden işin zor..emzik kullanmayı denesen.emziği kabul etmiyo mu
Aaaa öylemi çok memnun oldum:)bende bursadan.Aklıma gelmişti bir ara hiç bursalı varmı diyede bugüne kısmetmişBende bursadan kimse yok saniyodum :) ben niluferdeyim
evet çok hassas oluyorlar inşllh zamanla geçer böyle gördükçe üzülüyorumevett gözkapaklarından öpmüş benimkinioğlum çok beyaz tenli,o yüzden bu kadar belli oluyo diye düşünmüştüm ben,doğum lekesi gibi görmemiştim.ince minik çizgi halinde çünkü..
oğlumun alnı hafif kurumuştu.banyodan sonra bebeyağı sürdük çok hafif bi süre sonra geçti.bünyeleri de tenleri de çok hassas,zamanla geçer inşallah
merhaba Allah bağışlasın hoşgeldin aramızaKızalr herkese merhaba bende nisan annesi olacaktım ama mart annesi oldum ik topiğede uğruyorum arada
Sizlere bir sorum olacak bebeişle ev işlerini nasıl yürütüyorsunuz evleriniz ne alemde
Allah bağışlasın bende Mudanyadanben inegöldeyim canım martın 20si kızımın doğumu kızımla doğum günümüz aynı gün bizim :)
Hem okudukça tebbesüm ederiz
Mesela oğlum zırıl zırıl ağlarken koşa koşa yanına gidiyorum yanagını yanagıma değdiriyorum ve susuyorya bayılıyorum :)))
Sonra yüz üstü koynuma yatırıyorum kedi gibi elleri çenesinin altına koyup kafası kaldırıp kaşlarını kaldırarak bana bakmasına bayılıyorum :))))
Sonraaa kucağımda iken tosbağa gibi totosunu çıkarmasına bayılıyorummmmm :)))))))
Harika bi fikir!:) bende minigimi gece emmesi icin kucagima aldigimdaki sicacikligini cok seviyorum,mis gibi kokusunu cok seviyorum,kaka yaptiktan sonra yuzundeki huzurlu ama komik ifadeye bayiliyorum:)) Rabbim evlatlarimiza saglikli,hayirli omurler ver,amin.Hem okudukça tebbesüm ederiz
Mesela oğlum zırıl zırıl ağlarken koşa koşa yanına gidiyorum yanagını yanagıma değdiriyorum ve susuyorya bayılıyorum :)))
Sonra yüz üstü koynuma yatırıyorum kedi gibi elleri çenesinin altına koyup kafası kaldırıp kaşlarını kaldırarak bana bakmasına bayılıyorum :))))
Sonraaa kucağımda iken tosbağa gibi totosunu çıkarmasına bayılıyorummmmm :)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?