Benim henüz annem yapıyor temizliği bebeğim 21 günlük oldu bugün çok şkür ama annemde ne zaman kadar yapıcak kendim bir düzen atırtmalıyım diyorum ama nasıl olacak bilmiyorum en azından göğüslerimin acısı geçse belki daha rahat ederdim yada bebişimin gazı hafiflerse o zaman bende kendim yapabilirim sanırım yada senin gibi haftasonları yaparım eşim evdeyken peki bebeili evde hafatda bir süpürge yapmak yeterli olurmu ki*allah sabır versin sevdiklerine,başınız saolsun cnm.
rabbim acil şifalar versin yeğenine.sütümü vermek isterdim ama ankaraya uzağım malesef
umarım bulursunuz ve derdine deva olur anne sütü.
haftasonları eşim evdeyken yapıyorum ben genelde.başka türlü bebeğin başından ayrılamıyor insan pek :)
aynen benim oğlumda totosunu top gibi yuvarlıyor kucaktayken çok şirin oluyorlar :)
ben boyatmıyorum saçlarımı canım.ama boyatan tanıdıklarım vardı..bi problem yaşamadılar diye biliyorum ama sen yinede bir araştır
benim oğlumda yemek vakitleri uyanık hep son günlerde.ben servis yaptığım için eşim alıyor kucağına alıştı onunla beraber yemeğe :)
bizimki tuvaletini yaparken kaşlarını çatıyor büyük bir konsantrasyon içinde oluyor :))
emerkende yeni yeni gülmeye başladı birde.iki yanağındada gamzesi var o güldükçe ben mest oluyorum resmen :))
Kızalr herkese merhaba bende nisan annesi olacaktım ama mart annesi oldum ik topiğede uğruyorum arada
Sizlere bir sorum olacak bebeişle ev işlerini nasıl yürütüyorsunuz evleriniz ne alemde
Hem okudukça tebbesüm ederiz
Mesela oğlum zırıl zırıl ağlarken koşa koşa yanına gidiyorum yanagını yanagıma değdiriyorum ve susuyorya bayılıyorum :)))
Sonra yüz üstü koynuma yatırıyorum kedi gibi elleri çenesinin altına koyup kafası kaldırıp kaşlarını kaldırarak bana bakmasına bayılıyorum :))))
Sonraaa kucağımda iken tosbağa gibi totosunu çıkarmasına bayılıyorummmmm :)))))))
Arkadaşlar önce isilik gibi oldu sonrada sağ yanağı kuru pütür pütür oldu.Zeytinyağı sürdüm,kaynatılmış suyla siliyorum yüzünü.Bu seferde sol tarafta başlamış gibi,sizlerdede aynı durum oldumu?Çok canım sıkıldı bu halini görünce resmen yara gibi oldu.Doktoruna eşim telefonla sordu normal demiş ama yinede içim rahat etmiyor ne yapmam lazım önerinizi bekliyorum.Aynı durumda olanlar varmı?
ev işlerini ancak uyuduğunda yapıyorum. uzun uykusu en fazla 3 veya 4 saat olduğu için hemen aradan çıkarıyorum bende. zaten süpürge sesi de rahatlattığı için daha güzel uyuyo. :))
kakasını yaparken ağzını ve yanaklarını büzerek ıhh diye ses çıkarması harikaa :))
uyuttuktan sonra yatağına bıraktığım anda totsunu dışarı çıkararak büzülmesi muhteşemm..
garip garip hareketlerle konuşurken gülümsemesi paha biçilemezz :))
bu sütün yaradığının göstergesi olduğunu söylemişlerdi. benimkinde yanaklarından kafasına kadar olmuştu. iyi bişey olduğu için pek takmadım. duşunu aldırdıktan sonra geçiyo zaten. takmana gerek yok yani..
Bua rada benim bebeğimde gazını çıkartamıyor omuzumda o kadader pıpıtlıyorum sırtını ovalıyorum ama çıkmıyor gazı çıkmadığı içinde huzursuzoluyor sürekli uyanıyor acaba bu gazı çıkarmanın kolay bir yolu yokmuki benmi beceremiyorum.
Her ikisi de canım
Açlığını gideriyor bundan eminim çünkü çok iyi kaka yapıyor
Zaten kaka yaparken de emiyo yoksa aglıor çok fala ıkınıyor. Emerek rahat yapıyo
Üstten cuk cuk sut
Alttan cork cork kaka
Bir de kilo alımı da iyi imiş doktr dedi
Cemremmm senin bebişle benimki tıpatıp aynı:)
Biberonla vermek istemşyorum. Duygusal olarak da anneyi istedikleri için memeye ağlarlarmış ya
Yatarak emzirirken bile rahatsız oluyorum sadece meme azında oluyo çünkü
Ama dayanamıyorum özellikle sabhları yanıma alıyorum
Memeyi verip uykuya dalıyorum
Taaaa ki ağlayana kadar
Bizimkide uyanıp ağladında yanına gidiyorum gözlerim içine bakıp öyle gülüyo ki o an eriyip bitiyorum:)Hem okudukça tebbesüm ederiz
Mesela oğlum zırıl zırıl ağlarken koşa koşa yanına gidiyorum yanagını yanagıma değdiriyorum ve susuyorya bayılıyorum :)))
Sonra yüz üstü koynuma yatırıyorum kedi gibi elleri çenesinin altına koyup kafası kaldırıp kaşlarını kaldırarak bana bakmasına bayılıyorum :))))
Sonraaa kucağımda iken tosbağa gibi totosunu çıkarmasına bayılıyorummmmm :)))))))
Canım benimde hala aynı bu ne zor bişeymiş seni en iyi ben anlarım geçmiyo ben artık bişi sürmüyom çare olmuyo çünkü sadece kendi sütümü sürüyorum her emzirmem işkence dediğin gibi bende artık emzirmenin tadını çıkarmak istiyorum bişi bulursan banada söle:)Kızlar benim göğüs uçlarım emzirirken çokacıyor ağlıyorum acısından sizlerin ne zaman geçti acıması ve birşey kullandınızmı herşeyi denedim ama acısı hafiflemiyor bebeğimi emzirmek çok güzel bir duygu ama canım acımasın bunun tadını çıkaryım istiyorum ve onu sevrek isteyerek emzirmek istiyorum böyle çok canım yanıyor.
Bizimkide uyanıp ağladında yanına gidiyorum gözlerim içine bakıp öyle gülüyo ki o an eriyip bitiyorum:)
Bide altını her açtığımda üstünü her çıkardığımda bayılıyo büyük adam gibi gülüyo gamzeleri derin derin çıkıyo kurban olurum ben ona:)
Canım benimde hala aynı bu ne zor bişeymiş seni en iyi ben anlarım geçmiyo ben artık bişi sürmüyom çare olmuyo çünkü sadece kendi sütümü sürüyorum her emzirmem işkence dediğin gibi bende artık emzirmenin tadını çıkarmak istiyorum bişi bulursan banada söle:)
Kızlar benim bebeğimde ilk günlerde yüzünde biraz sarılık vardı ama dr tahlil yapmaya gerek yok çok az var dedi ama göbeğe dizlere inerse mutlaka getir dedi şuan yüzü eskisi kadar sarı değil ama yinede azda olsa sarı gibi göbekte bacaklarda birşey yok ama gözlerinin içi çok sarı şuan 21 günlük bu zamandan sonra ilerleme olurmu takip etmme dr a götürmem gerekirmi yoksa emdikçe geçecekmi gözlerin sarı olması ciddi birşeymi.
ya bende tam tersi kucak çocuğu olsun istiyorum ama sadece benim kucağımda olsun, uyurken bile kucaklayıp oturasım geliyo çocuğu:) çok kıskanç bir anne olucam sanırım ben:)
ben varım canım. göğüs uçlarım tamamen düz, zaten ilk 1 ay kızımda hiç emmedi, silikon uçları beğenmedi, sağıp verdim sütü, yanında da mama yedi hep. 10gündür öğrendi emmeyi de emiyor çok şükür ama hep silikon uçla emiyor tabi, yoksa tutacak bir uç yok bende:) bizede philipsin uçlarını çok övmüşlerdi, aldık ama hem büyük hem de sert geldi, ağzına bile almadı bebiş. chicconun small olanını aldım, o da sert geldi. bebedorun uçlarını tavsiye ederim, hem küçük hem yumuşak. hastaneden de göğüs ucum düz diye bitane vermişlerdi, markası felan yok, varsa da bilmiyorum, kızım ençok ona alıştı, birde bebedorunkiyle emiyor. üstelik bebedorun fiyatı da philips ve chicconun yanında oldukça düşük kalıyor:)
Bizimkide uyanıp ağladında yanına gidiyorum gözlerim içine bakıp öyle gülüyo ki o an eriyip bitiyorum:)
Bide altını her açtığımda üstünü her çıkardığımda bayılıyo büyük adam gibi gülüyo gamzeleri derin derin çıkıyo kurban olurum ben ona:)
Canım benimde hala aynı bu ne zor bişeymiş seni en iyi ben anlarım geçmiyo ben artık bişi sürmüyom çare olmuyo çünkü sadece kendi sütümü sürüyorum her emzirmem işkence dediğin gibi bende artık emzirmenin tadını çıkarmak istiyorum bişi bulursan banada söle:)
Bende sabsimplexi denedim ama dzenli kullandmım fayda etmiyor dye bıraktık acaba düzenli kullansak etki edermiydi diye düşünüyorum şimdi.dakikalarca uğraşıyorduk kızımda çıkartmıyordu sab simplex kullanıyorum günde 2 defa 1 haftadır düzene girdik gibi bugün vermeyi unuttum sabah öğlede sonra verim emdikden sonra hep çıkarttı öğrendi kızım diyorum bi süre daha kullanıp bırakacam ilaçı bi kaç şurup denedik hiçbi işe yaramamıştı
Emiyor düzenli olarak inşallah geçer.benim bebeğiminde yüzündeki ve gözlerindeki sarılık hemen geçmedi
1 aydan sonra geçmişti seninkide geçer inşallahbende sadece bir haftalıkken bir kere test yaptırmıştım daha yaptırmadım sarılık testini
ne kadar çok emerse o kadarda çabuk geçiyo sarılığı
Bu çok değişik birşeyiş deneyen olursa bende alırım benimde göğüs uçlarım çok küçük.canım neden niplette kullanmıyorsun, göğüs ucunu kalıcı olarak dışarı çekiyor. ameliyatsız ağrısız. bir dene umarım çözer ve bu tavsiyemi mutlulukla hatırlarsın.
avent blogunda kullanıcı anne yorumları var, onları da okuması tavsiye ederim: Niplette: Düz veya içe dönük göğüs uçlarının tedavisi | Hamile ve Anne
silikon uç aslında göğüs ucu acısı için, bazen memeyi kolay kavrasın diye de kullanılıyor, ya da silikon biberon emziğine alışan meleği memeye döndürmeye.
ama göğüs ucu tedavisini niplette yapıyor. düşünsene bebeğin memeden direkt emebilir annesini.
Kızalr herkese merhaba bende nisan annesi olacaktım ama mart annesi oldum ik topiğede uğruyorum arada
Sizlere bir sorum olacak bebeişle ev işlerini nasıl yürütüyorsunuz evleriniz ne alemde
Kızlar ya birsey sorcam, benim kız bugün on günlük oldu. Bazen emerken bir anda mememi bırakıp ağlamaya başlıyor. Gazını çıkarmaya çalışıyorum. Birsey çıkmıyor genelde. Zaten emmeyi bırakıp anlayınca birkaç sn sonra tekrar aranıyor. Sonra emiyor. Birkaç sn sonra tekrar çığlığı basıyor. Dün gece herkesi ayağa kaldırdı valla. Bu neden olur sizce? Gaz mı? Süt mü gelmiyor istenilen miktarda?
Aranizda 2 aylik asisi vurduran varmi?cok korkuyorumn yaa oncesinde ates dusurucu verirsin dedi hemsire ama yinede ates yapiyomuss kuzumun minik kolu acicak yaa( 1aylik asida morarmisti uykudayken..c vuruldu kotu oldu birden cani yaninca..ya ben yavruma baktikca aglayasum geliyor nedense..cok minik muhtacc nebileyim uzukluyorum ona..hep yar gulsun yavrularimuzin yuzu ins.omur boyu...buarada yarin bide mevlutumuzde var ..ani oldu babam tlfon acti yapturalim diye..yarin biraz zorlanicam ..
Bugun cok erken uyandim..toplasan 2 saat filan uyumusumdur:)oglumu gogsume yasladim opup kokladim..sutum yok ama gogsumu emzirdim almazndedim ama aldii sasirdim emdi durdu:))icim yandi..ilk kez tek basima banyo yaptirdim ogluma is basabdustu..annemi binbir nazla getirtiyordum..tek basima daha rahat yikadim hem hic aglamadida yavrum masallah
.yarin asisi var 2 aylik asisi..ates yapiyomus korkuyorum(evimiz carsiya cok uzak o yuzden cikamiyorum tek basima otobusle iniyoruz..Malesef bebek arabasida cok agir ve4. Katta oturuyoruz.
Bana kalsa hergun cikicam..esim bile bebek arasini zor tasiyor..annem binbir soylentiyle geliyor iki adim markete cikim diyorumda daha yolda ariyor beni gel diyee..kimseden fayda yok hic yardim gormedim ve cok kizginim onlara..zor ameliyat gecirdim valla evi bok goturdu gelen giden oldu rezil olduk..son ana kadar oiril pirildi heryeri temizlemistim
.bide ben titizim biraz daginik olunca enufak yer sinir oluyorum..bende yatmam gerekirken aci ceke ceke arkalarini topladim yattigi yataklarina kadar allahtan revami bu!dikislerim acildi hala ortasi kapanmadi bile..
Kizlar ben dogumdan sonra30 gun kanama yasadim ve 6-7gunde leke seklinde gelip bitti..1hafta sonra kasiklarim cok agridi aybasi oldum..3gun surdu bitti.bittiginin ertesi gun parmak kadar buyukkukte silikon evett bildiniz seffaf silikon dustu kiloduma sasip kaldim peceteye sardim dkt.a gosterecektim ama malesef cocuga bakan yok diye cikamadim..ve 1hafta sonra yani simdide 3gundur kabiz oldum ikinirken kanamam baskadi hemde cok geliyor ...bir ped 5dkkada kan reva kaliyor..simdiki aybasimj kanamami acaba yaa? Puff ..
kızlar eşimin en büyük ağabeyi vefat etti pazar günügelemedim bu yüzden aranıza böbrek rahatsızlığı vardı sık-sık diyalize girerdi ben evdeyim gidemedim eşim de cenaze evinde zor bir süreçteyiz yine Azra da iyice bana düştü gecem-gündüzüme karıştı güçlü olmak, olmaya çalışmak zor ama zamanla daha da iyi olacak inşallah
Rabbim sizlere , sevdiklerinize acı-keder yaşatmasın keyfili -bol sağlıklı ömrümüz olsun inşallahyine bugünlerde pek katılamayabilirim aranıza hepiniz cici bakın kendinize
Benim gucume giden ablaminda cocugu oldu esinin isi dolayisiyla taa kayseriye gitti 6ay kaldi yaninda hamilelikte gitmisti..beni ayiriyor resmen..evladina insan merhamet etmezmi ? ben anneme sensin dememisimdir ama ablam iyi laf yapar oyle olmak lazimmis demek..bugunlerde gececek elbet sabirr diyorum..
Selam kizlar oglumun gobusu kanamis dr gittik kvit verdiler agizdan eve geldik acayip kustu yani aldigi ilac gitti siz de gobek kanamasi yasadiniz mi ne zamann gecti cok kafama takildi bgn yikicaktim yikamadim bisey olur diye
merhabalar...bu arada bizimde 40ımız yaklastı ve ben daha yeni yeni iyilesiyorum Allaha sukur!
kalca ultrasonuna gidin 40da demislerdi. ama cocuk doktoruna direk mi gidicez anlamadım. siz nasıl yaptırdınız?
Ah kızım ah kızım sen uyurken bebeğim uyanınca vitaminini vereyim, kaslarina zeytinyağı sureyim gibi bir dünya plan kuruyorum. Ama sen uyanınca memeni enip ağlamaya başlıyorsun.annen artık seni nasıl susturacak şaşırdı. Kendimi o kadar caresis hissediyorum ki oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum.
Evet süpürgeyi benim kızımda çok seviyor inşallah bende zamanla bir düzen oturturum sanırım sizin bebeişleriniz benimkinden büyük biz 21 gnlük olduk o günlerden beri kendinmi yapıyorsun bana şuan çok zor geliyor sadece bebeğimle ilgileniyorum birde bulaşaık makinasını yerleştiri pboşaltıyorum arada kızımın ütülerini yapıyorum ama ev süpürüp silme ve yemek işlerini annem yapıyor hem göğüslerimö hala çok acıyor hemede sezeryan dikişlerii zorlarım diye korkuyorum.
dakikalarca uğraşıyorduk kızımda çıkartmıyordu sab simplex kullanıyorum günde 2 defa 1 haftadır düzene girdik gibi bugün vermeyi unuttum sabah öğlede sonra verim emdikden sonra hep çıkarttı öğrendi kızım diyorum bi süre daha kullanıp bırakacam ilaçı bi kaç şurup denedik hiçbi işe yaramamıştı
doğumumdan yaklaşık 1 hafta sonra yardımcı olarak kimse kalmadı yanımda.ben de istemedim zaten. ev işleri, yemek işlerini uyuduğu anda hemen yapıyorum. hiç yapamadığım günler de oldu tabi. sadece banyosunu yaptırırken eşim yardımcı oluyor.
memede uyuduktan sonra gazını çıkarmaması çıldırtıyo beni. dr. gazını çıkarmazsam ilerde bağırsak sorunlarına yol açabileceğini söylemişti. ama çıkmıyo işte, omzuma ağrılar giriyo artık. hatta şu anda bile omzumda uyuyo. çıkarmaya niyeti yok. ben de bi çözüm istiyorum ama ilaçla değil. bunun başka bi yolu yok mu kızlaaarr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?