2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Benim henüz annem yapıyor temizliği bebeğim 21 günlük oldu bugün çok şkür ama annemde ne zaman kadar yapıcak kendim bir düzen atırtmalıyım diyorum ama nasıl olacak bilmiyorum en azından göğüslerimin acısı geçse belki daha rahat ederdim yada bebişimin gazı hafiflerse o zaman bende kendim yapabilirim sanırım yada senin gibi haftasonları yaparım eşim evdeyken peki bebeili evde hafatda bir süpürge yapmak yeterli olurmu ki*

Kızalr herkese merhaba bende nisan annesi olacaktım ama mart annesi oldum ik topiğede uğruyorum arada
Sizlere bir sorum olacak bebeişle ev işlerini nasıl yürütüyorsunuz evleriniz ne alemde

ev işlerini ancak uyuduğunda yapıyorum. uzun uykusu en fazla 3 veya 4 saat olduğu için hemen aradan çıkarıyorum bende. zaten süpürge sesi de rahatlattığı için daha güzel uyuyo. :))

kakasını yaparken ağzını ve yanaklarını büzerek ıhh diye ses çıkarması harikaa :))
uyuttuktan sonra yatağına bıraktığım anda totsunu dışarı çıkararak büzülmesi muhteşemm..
garip garip hareketlerle konuşurken gülümsemesi paha biçilemezz :))

bu sütün yaradığının göstergesi olduğunu söylemişlerdi. benimkinde yanaklarından kafasına kadar olmuştu. iyi bişey olduğu için pek takmadım. duşunu aldırdıktan sonra geçiyo zaten. takmana gerek yok yani..

Evet süpürgeyi benim kızımda çok seviyor inşallah bende zamanla bir düzen oturturum sanırım sizin bebeişleriniz benimkinden büyük biz 21 gnlük olduk o günlerden beri kendinmi yapıyorsun bana şuan çok zor geliyor sadece bebeğimle ilgileniyorum birde bulaşaık makinasını yerleştiri pboşaltıyorum arada kızımın ütülerini yapıyorum ama ev süpürüp silme ve yemek işlerini annem yapıyor hem göğüslerimö hala çok acıyor hemede sezeryan dikişlerii zorlarım diye korkuyorum.

Lohusalık çok farklı birşeymiş zaten duygusaldım daha bir duygusal oldum sürekli sevilmek ve takdir edilmek istiyorum.

Kızlar benim bebeğimde ilk günlerde yüzünde biraz sarılık vardı ama dr tahlil yapmaya gerek yok çok az var dedi ama göbeğe dizlere inerse mutlaka getir dedi şuan yüzü eskisi kadar sarı değil ama yinede azda olsa sarı gibi göbekte bacaklarda birşey yok ama gözlerinin içi çok sarı şuan 21 günlük bu zamandan sonra ilerleme olurmu takip etmme dr a götürmem gerekirmi yoksa emdikçe geçecekmi gözlerin sarı olması ciddi birşeymi.

dakikalarca uğraşıyorduk kızımda çıkartmıyordu sab simplex kullanıyorum günde 2 defa 1 haftadır düzene girdik gibi bugün vermeyi unuttum sabah öğlede sonra verim emdikden sonra hep çıkarttı öğrendi kızım diyorum bi süre daha kullanıp bırakacam ilaçı bi kaç şurup denedik hiçbi işe yaramamıştı

Bizimkide uyanıp ağladında yanına gidiyorum gözlerim içine bakıp öyle gülüyo ki o an eriyip bitiyorum:)
Bide altını her açtığımda üstünü her çıkardığımda bayılıyo büyük adam gibi gülüyo gamzeleri derin derin çıkıyo kurban olurum ben ona:)

Canım benimde hala aynı bu ne zor bişeymiş seni en iyi ben anlarım geçmiyo ben artık bişi sürmüyom çare olmuyo çünkü sadece kendi sütümü sürüyorum her emzirmem işkence dediğin gibi bende artık emzirmenin tadını çıkarmak istiyorum bişi bulursan banada söle:)

canım bebeğin kaç günlük

benim bebeğiminde yüzündeki ve gözlerindeki sarılık hemen geçmedi
1 aydan sonra geçmişti seninkide geçer inşallahbende sadece bir haftalıkken bir kere test yaptırmıştım daha yaptırmadım sarılık testini
ne kadar çok emerse o kadarda çabuk geçiyo sarılığı

canım neden niplette kullanmıyorsun, göğüs ucunu kalıcı olarak dışarı çekiyor. ameliyatsız ağrısız. bir dene umarım çözer ve bu tavsiyemi mutlulukla hatırlarsın.
avent blogunda kullanıcı anne yorumları var, onları da okuması tavsiye ederim: Niplette: Düz veya içe dönük göğüs uçlarının tedavisi | Hamile ve Anne

silikon uç aslında göğüs ucu acısı için, bazen memeyi kolay kavrasın diye de kullanılıyor, ya da silikon biberon emziğine alışan meleği memeye döndürmeye.
ama göğüs ucu tedavisini niplette yapıyor. düşünsene bebeğin memeden direkt emebilir annesini.

Bende sabsimplexi denedim ama dzenli kullandmım fayda etmiyor dye bıraktık acaba düzenli kullansak etki edermiydi diye düşünüyorum şimdi.
Emiyor düzenli olarak inşallah geçer.
Bu çok değişik birşeyiş deneyen olursa bende alırım benimde göğüs uçlarım çok küçük.

Kızalr herkese merhaba bende nisan annesi olacaktım ama mart annesi oldum ik topiğede uğruyorum arada
Sizlere bir sorum olacak bebeişle ev işlerini nasıl yürütüyorsunuz evleriniz ne alemde

benim evimi sorma anca yemek yapabiliyorum bazen dip köşe temizlik yaptığımda oluyo ama 2 gün elimi sürmesem ev göçüyo
şu anda göçme durumunda evde aradığımı bile bulamıyorum o derece bu aralar baya bi pasaklıyım

malesef benim bu dediğini çok sık yapıyo gazdan oluyo genelde öyle yaptığında bir süre daha emzirmeye çalışıyorum hala emerken aynı tepkiyi veriyosa büyük ihtimalle gazı oluyo önce omzuma alıyorum üst gazını çıkarmaya çaılıyorum sonrada yatırıp alt gazını çıkartmaya çalışıyorum gazını çıkarınca rahatlıyo sonra tekrar emzirmeye devam ediyorum

allah kabul etsin
canım 2. ayında 3 tane aşı yapıyolar ve gerçektende çok fazla ateşi çıkıyo
ben büyük oğlumda bilmiyodum ateşinin çıkacağını hemşirede bişey söylememişti
aşıdan sonra uyumuştu oğlum uykusunun arasında oğluma dokunmamla panik yapmam bir olmuştu çünkü çok ciddi derecede sıcaktı yanıyodu oğlum anlatamam o halimi
o yüzden sağlık ocağıa giderken ateş düşürücüsünü ver öyle götür boşuna yanmasın
sonra o zamanlar ateşi çoksa 4 yada 6 saatte bir veriyodum şurubu
sen yinede doktorada sorarsın

ne kadar oldu doğum yapalı boş ver biraz rahat olmayı dene varsın evi ... götürsün sen ve bebeğin iyi olunda yavaş yavaş yaparsın
millette evi görmeyemi geliyo laf eden gelsin temizlesin evini takma milleti

canım bu kadar kanama bana fazla geldi
bebeğin içine konulduğu çanta varya ona koy bebeğini git hastaneye muayne olurken ordan birisinden yardım istersin tutar bebeğini
bazen elden fayda oluyoda en yakınından olmuyo alış buna
ben alıyorum bebişimi çıkıyorum dışarıya yeni sezeryanlıyken bile o koca bebek arabasını indirip çıkarıyodum napim iş başa düşünce mecbur kalıyosun olsun kafam rahat en azından

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

al işte benim annemin bi versiyonu daha böyle anneler var malesef ben artık takmamayı öğrendim
annem en son hastaneden eve geldiğimizin ertesi gün geldi kavga çıkardı gitti
o günden beri arayıp sormadı
artık hiç umrumda bile değil seninde dediğin gibi diğer kızına gitsin diğer torunlarına baksın
sonrada otursun laflarını dinlesin banane

Selam kizlar oglumun gobusu kanamis dr gittik kvit verdiler agizdan eve geldik acayip kustu yani aldigi ilac gitti siz de gobek kanamasi yasadiniz mi ne zamann gecti cok kafama takildi bgn yikicaktim yikamadim bisey olur diye

ben hata yaptım o konuda malesef
benim oğlumunda göbeği kanadı büyük oğlumda böyle bişey görmediğim ve bundada uyarılmadığım için doktora götürmedim geçer dedim bir kaç gün içindede geçti
şimdi kafama takılıyo k vitamini damlattırmadım bişey olurmu acaba diye
aşı kartına baktım geçen k vitaminini karşısında pozitif işareti var acaba bu vitamini doğumda yapmış olabilirlermi
2 aylıkken aşı için gittiğimde sorucam hemşireye

merhabalar...bu arada bizimde 40ımız yaklastı ve ben daha yeni yeni iyilesiyorum Allaha sukur!
kalca ultrasonuna gidin 40da demislerdi. ama cocuk doktoruna direk mi gidicez anlamadım. siz nasıl yaptırdınız?

bana 1 aylıkken dediler 32 günlükken kalça us sini çektirdim ben
doktora gidiyosun o istiyo ultrasonu

ben 5 günlük sezeyanlıyken gğnlük işlerimi yapmaya başlamıştım
ayaklanmayınca geç iyileşiliyo

Ah kızım ah kızım sen uyurken bebeğim uyanınca vitaminini vereyim, kaslarina zeytinyağı sureyim gibi bir dünya plan kuruyorum. Ama sen uyanınca memeni enip ağlamaya başlıyorsun.annen artık seni nasıl susturacak şaşırdı. Kendimi o kadar caresis hissediyorum ki oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum.

bana bi arkadaşımız ağda konusunu sormuştu yazdım cevap ama yazısının içine yamışım yanlışlıkla belki görmemiştir diye tekrar yazma gereği duydum

ben doğum yapalı 47 gün oldu
önceki gün tamamen bikini bölgesini temizlettim
sezeryanlıyım ama bi sıkıntı yaşamadım öyle kalmaktansa cesaret edip gittim şimdi çok rahatım

kızlar bende bişey sorucam hamilelikte başlayan hala devam eden bi cilt sorunum var
yanaklarım kırmızı ve pütür pütür çok fazla kuruarada ufak isilik gibi şeyler çıkıyo hiç hoşuma gitmiyo
dün bepantol sürdüm yüz için olanını
sanırım alerji yaptı dudaklarımın etrafı baya bi şişti çok kötü oldu
yüzümü iyice yıkadım buz uyguladım 2 saatte geçti

bana önerebileceğiniz doğal alerji yapmayan bişey varmı acaba

ben her ihtiyacını gördükten sonra
yatırıyorum salıncağına hem sallıyorum hemde hoşuna giden bi müzik açıyorum öyle duruyo
bazen hem sallayıp hem konuşuyorum bazende şarkı söylüyorum çok hoşuna gidiyo
evde oğlumun sayesinde assolistlere taş çıkartıyorum

slm anneler uzun zamandır geçmişi okuyor ama yazamıyordum.Yeni öğrendiğim ve keşfettiğim bişeyden bahsetmek istedim.Anne sütü ile beslenen bebeklerin aylık en az 500g almaları ve günde enaz 5 kez idrar yapmaları yeterli beslendiklerini gösterirmiş bende endişelenmiştim ama doktorumuz böyle söyledi.ayrıca yaklaşık 15 gündür göğüs uçlarım felaket yara 3 gün emziremedim ve pompayla ağlayarak sağdım.inanın göğüslerimi görseniz içiniz acır uçları kopmak üzere yarıya kadar ayrıldı memeden.avent silikon göğüs ucuyla emziriyorum 10 gündür.mustela ve bephantene plus krem bir işe yaramadı doktorum garmastan önerdi ve duş hariç kesinlikle su değmeyecek kuru tut dedi ve 2 gündür uyguluyorum şuan en azından acılarım azaldı bence garmastanı deneyin derim.

Son düzenleme:
kızlar deliricem yaa..
bebeğim emerken memeyi çekiştirip durduk yere ağlıyor. gazı var sandım kaldırdım, daha fazla ağladı, altını değiştirip karnına gaz melhemiyle masaj yapıp ayak altına elma yağı falan sürdüm. şimdi gösümde uyudu yine gazını çıkarmadan.
sizce sorun gaz mıdır? bir de akşam nohut yemiştim, o rahatsız etmiş olabilir mi? kimyon da koymuştum halbuki.

doğumumdan yaklaşık 1 hafta sonra yardımcı olarak kimse kalmadı yanımda.ben de istemedim zaten. ev işleri, yemek işlerini uyuduğu anda hemen yapıyorum. hiç yapamadığım günler de oldu tabi. sadece banyosunu yaptırırken eşim yardımcı oluyor.

memede uyuduktan sonra gazını çıkarmaması çıldırtıyo beni. dr. gazını çıkarmazsam ilerde bağırsak sorunlarına yol açabileceğini söylemişti. ama çıkmıyo işte, omzuma ağrılar giriyo artık. hatta şu anda bile omzumda uyuyo. çıkarmaya niyeti yok. ben de bi çözüm istiyorum ama ilaçla değil. bunun başka bi yolu yok mu kızlaaarr..

selam kızlar nasılsınız meriçten fırsat bulup yazamıyorum 40 ını çıkarmasına az kaldı cumartesi 40 lıycaz inş artık sokakalardayım kim tutar beni be :))) ama 2 gündür geceleri çok uykusuz gece 3-7 arası uyumuyır 7 den sonradan 1 saat arayla emiyo uykuya hasret kaldım resmen :)) ama olsun oğluma değer gerçi gece sinirleniyorum kızıyorum yğzüne bakkıncada unutuyorum.

memenejit aşısı 17 yıldan sonra yeniden gelmiş kızlar 9.ayda vurulcakmışız yurtdışında yakınları olanlar bebekleriyle temas kurdurmamalıymış bebeklerin bünyesi zayıf olsuğundan 24 saatte öldürebiliyomuş hemşiremiz mutlaka vurulmalı dedi

Mahşlalah sana bende inşlalah böyle bir dzen kurabilirim.Benimde doğumun ilk gününden beri gece yanımda kimse kalmadı ama annemle altlı üstlüyüz ihtiyacım olsa tel açasam gelir.Ama gündüz ynımda sağolsun şimdilik herşeyi o yapıyor.Bizimde aynı sorunumuz var gazını çıkarmıyor.Emiyor gazını çıkarana kadar uykusu dağılıyor tekrara emziriyorum yine gazı çıkmıyor böyle 2 saati bulabiliyor birde yatağına koyunca sallama başlıyor sallaya sallaya uyuyor bende sonra dalıyorum beşiğin ipi elimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…