2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
inşallah iyi çıkar sonuçlar belirtileri nelerdi şikayetiniz neydi gerek duydu doktor
sariligimiz uzadi cnm bunu arastiriyorlar.
canim cok cok gecmis olsun,ah kiyamam ben ona insallah yatmasina gerek kalmaz

Gecmis olsun insallah bisey cıkmaz

cnm tam idrar temiz lökasit yok epitel yok ama kulturde cikti üreme.siz kendiniz mi kullaniyorsunuz antibiyotigi..dr kucuk oldugu icin yatis yapmamiz lazim antibiyotik gozlem altinda verilmeli dedi.

canım çok geçmiş olsun
dualarım bebeğine

Canım çok geçmiş olsun
Rabbim şifa versin inşallah sizi sıkıntıya sokmadan

cok sagolun kizlar..rabbim kimseyi evladiyla sinamasin..bu sozun ne anlam ifade ettigini simdi daha iyi anliyorum.

Ben ilk 4 gün sütüm gelmediği için aptamil kullanmıştım kızım sevmişti ama ozmaan çok küçük olduğu için gaz sorunumuz olmadı

Kızlar sizinle birsey paylaşacağım, çünkü artık dayanmakta zorlanıyorum. Belki moral verirsiniz belki akıl, bilmiyorum ama çok yalnız hissediyorum. Benim sorunum esimle. Son zamanlarda o kadar agresif oldu ki, tanımamıyorum. Zaten pek sütten çıkmış ak kasık degildi ama bana kızımızı doğurduğum gunün ertesi gunü kızıp bağırdı.. Annemler yoktu o gün yanlizdik. Herseyi hazırlayıp gitmislerdi. Bizimki yedi icti hadi topla dedi. Dikislerimden dolayı, oturup kalkmam zor, yürümek zor, eğilmek acı veriyor, ya dünyalar güzeli bir prenses vermisim ona çok istediği şeyi. Daha bir gün olmuş. Neymiş efendim herkesin bir gorevi varmış mutfak benim isimmis. Madem öyle annemler gitmeseymis. Annem de rahatsız zaten, koluna biri girerek yürüyor. Ablam esinden izin alamadı. Sonuçta yemeği yapıp sofrayı kurup gittiler. Olay oldu. Bugün de ben bebeği emziriyorum, 4.5 yasında oğlum yatmak istemiyor, oyuncak oynuyor gürültü yapıyor falan, o da hasta ve ateşli aslında. Bana emzirmeyi bırak oğlanı sustur yatir sonra devam et diyor. Kendisi iPad oynuyor. Tv seyrediyor. Gece yattık, bu yaptığın haksızlık değil mı dedim diye kızdı. Açıköğretim onlisans okuyorum, son dönemim, dgs düşünüyorum. Ona da izin vermeyecekmiş. Egitim hayatımı bitirmismis. Bu bana yaptıkları. Oğluma da çok bağırıyor, hatta hirpaliyor. Kolundan tutup odanın dısına atıyor, üzerine de kapıyı çarpıyor. Cocuğun halini gördükçe dayanamıyorum artık. Ailesi ile konuşacağım. Hoş babası da boyleymis ama artık hatasını anlamış olmalı ki oğluna nasihat ediyor. Belki ise yarar. Aslında durumu psikologluk ama ?!

Daha ben ucndan ucundan yeni yapıyorum canım
İki gündür yemek yapıyorum
Annem yoktu bu hafta
Oğlum uyursa eger banyo yapıyorum gün içinde
Bazen uyumayacağı tutuyor pijamalarla kalıyorum geceye kadar
Onun dışında uyuduğu zamanlar
Keyif yapıyorum gün içinde mutlaka çay ve pasta. Keyfi yapmam lazım oğlum uyumazsa onu da yanıma alıp memeyi verip keyfe devam
Şimdilik annem görümcem falan yapıyorlar işimi.
Geceleri bebeke ben bakıyorum. altını değiştireceğim vakit babayı kaldırıyorum
ilk günler mutlaka sabahları anneme verirdim 1,5 saat sonra geri gelirdi en fazla artık onu da vermiyorum.
Bir de benim annem menopozluu
Ben lohusa
O alıngan ben alıngan laf carpıta carpıta geçiniyoruz

Yani sen gayet normalsin
Bizim jenerasyon böyle yani

Canim Ayni durumu bende yasadim maleseff esim bana deliler gibi asikti taki dogum yapana kadar..bana dogum yaptigim gun ben hastanedeyjen aci cekerjen geruzekali dedi!dusun ben ona enguzel hediye vermistim sevgililer gununde..hic ilgilenmedi yanimda olmadi hep diiger idada pc.basindaydi.annesi bizde kaliyodu durmadan odalarda fusir fisir konysuyodularr taki kaynanami evden kovana kadar..yyzsuz burasi benim evim deyip gitmiyecegini soyledi maksadu hep kalmakti herhalde..zorka zarla zor cikardim evden onu..meger bizinkini fisfirlemis anasi..artik ne diyosa odalarda..birde erkekler kadin gibi duygulu olmuyor..onlar icin cocuk pek onem tasimiyor cogu boyle.kimi babada o duyguyu yakakayabiliyor.ben hep evde perisan gezdim ki ben susume bakimima duskum biriyimdir.bizimki sogudu iyice benden.sonunda olaya el attim her gelmeden once giyindim suslendim puslendim..o gelincede yuz vermedim cildirdi:)) uzun sure zit gittim ve hep yaptiklarini yuzune vurdum..simdi yeni yrni iyiyiz..anliyacagin erkekk milletii! Onlar icin kadin dik durmali bakimli olmali..(birde kendinu kasmali)gerisi onemli degil..maleseff..

Doktor bize 16 saat uyumalı demişti
Amaa benim paşa 10 saat xor uyuyor
Sz de nsl durmlar

Bizimmkicogu zaman 16-18 arasi uyuyor ama gun geliyor 10saat uyudugu da oluyor..bizimki birde artik geceleri uyanmamaya basladi ac olsada uyuyor gecen gece 8 saat uyumuss 11de mama verdim gece uyudu bir uyandimki saat 7 olmus! Eyvahh dedim bende uykusuzum gunlerdir o uyanir diye guvenio uyumusum..coj uzuldum simdi bikac gecedir uyanmiyior bugun alarm kurup yaticam napiimm..

Inanamiyorum esinin davranislarina. Neden boyle davraniyor? Onceden de mi boyleydi?
Ah bu kaynanalar yok mu

günaydın iyi haftasonları anneler ve kuzucukları
umarım hiçbir bebiş hasta olmaz, annesini üzmez, hasta gibi olanlar da hemencecik iyileşiverir..

burda çok yazıldı bu durum, malesef ki anneler ve kaynanalar! ben artık şuna inanıyorum, biz değil de aslında onlar lohusa! özellikle de kendi özbeöz annelerimiz! bence kendi doğumlarını tamamen unutmuşlar, ne hissettiklerini ne yaşadıklarını unutmuşlar, ya da kaynanalarından falan o kadar çekmişler ki ellerinde olmadan bize de yaşatıyolar.
bunu atlatmak için sabır gerekiyo.
lovely17, ne olursa olsun sen bebeğine yetersin bunu sakın unutma. tereddüt edersen bebeğin senden daha çok korkar bunu da unutma. ben bize yeterim de, buna inan, zaten bebeğin de daha huzurlu ve sakin olacak o zaman. annene yeri geldiğinde bunları söyle, içinde tutma, kalbini kırıcam diye korkma, kimse senin kalbin kırılcak mı diye düşünmüyo dimi.
ayrıca ev pis, yemek yok diye kocan da laf ediyosa buyur kendin yap, buyur dışardan söyle, bebeğimden fırsat bulamadım bugün, önceki yaptıklarıma say falan de

valla ben 18. gün annemi yanımdan gönderdim. kalbi kırıldı ama ona dedim ki "anne, eğer kalırsan aramızdaki ilişkiyi bi daha hiç onaramıcaz. eğer hiç bakamazsam çocuğa seni çağırırım, o zaman ne istiyosan da söylersin".. sonra farkettim ki ben bebeğime de bakabiliyorum, evi de azar azar da olsa toparlayabiliyorum.
tekrar geldiğinde 47 günlük oldu benim kuzu. baktı ki gerçekten canavar gibi bakmışım bebeğme. hem şimdi karışmıyo bana, hem de aramız da tekrar eskisi gibi oldu.
Allah hepimize sabır versin..

sariligimiz uzadi cnm bunu arastiriyorlar.

canım bizim de 30 güne kadar devam etti sarılık. hatta 7 günlükken 2 gün hastanede ışık tedavisi gördü. çıktığımızda da değeri hala 15ti, düşmemişti. doktor 2. derece testlerini yaptı, onlar da temiz çıktı. sonra anne sütü sarılığı muhtemelen dedi. biz zaten mama takviyeli gidiyoruz, onu kesmeyin, 1. ay kontrolünde geçmemişse 3. derece testlerini yaparız demişti. bi aylık kontrolüne gittiğimizde de geçmişti. umarım seninki de öyle çıkar...

Son düzenleme:

BENİMKİDE GEÇEN GÜN ÖYLE OLDU
AUGLİNE DİYE Bİ ŞURUBU VAR ONU VERMEYE BAŞLADIM
iyi geldi biraz ama yinede sürekli ıkınıyo
uykusunda bile ıkınıyo şurup kakasını biraz daha rahat yaptırıyo sadece
kaka yapma sayımızda azaldı öncekilere oranla

sütün yetiyosa mama vermeni önermem
böyle hissetmen normal
daha yeni anne oldun büyük bi sorumluluğun altına girdin kolaymı yaşadıkların
annenin lafına bakma sen bazı şeylerin üzerinden zaman geçince yaşadığımız sıkıntılarıda unutuveriyoruz
ben mesela 19 yaşında erken doğan minik yavrumla tek başıma nasıl idare etmişim
o zamanda annem ilgilenmedi tektim ama geldi geçti yaşadıklarım o zamanda kaldı
seninde bebişin büyüdükçe alışıcaksın bu gidişata her şeyine zaman bulucaksın
biraz sabırlı olmak lazım
ben ilk 5 günden sonra tamamen kendim evle ve bebekle ilgilenmeye başladım gerçi bebekle zaten ben ilgileniyodum
eşim gece kesinlikle yardım etmez gece 3 te işe gidiyo çünkü uyumam lazım diyo ben oğlumla beraber yatıyorum gece
gündüzde çok mecbur kalmadıkça ilgilenmez
genelde salıncağına yatırıyorum ben hangi odadaysam oraya götürüyorum bi yandan sallıyorum bi yandanda işimi yapıyorum iyi oluyo
bazen bebeği eşime bırakıp dışarı çıkıyorum mesela bebek bezi almaya yarım saat dışada tek olmak rahatlatıyo beni

herşey biryere kadar ama çocuğa bağırması hor kullanması hiç hoş değil
acaba bi sıkıntısımı var eşinin belki yeni olan bi durumsa bi süreçtir bu düzelir zamanla
eğer evlendiğinizden beri böyleyse artık bu duruma bi dur de
eşinin huyunu sen daha iyi bilirsin hangi dilden anlıyosa o dilde konuş
inşallah düzelir eşin
bide bazı erkekler evliliğe çocuğa biraz zor adapte oluyolar
dediğim gibi nabza göre şerbet verip eşini bi şekilde düzeltmeye çalış yoksa çok yıpranırsın
ve şunuda söylim eğer eşin sürekli senin ailenden yardım bekliyosa en ufak bi sıkıntıda hemen annen gelsin o baksın o ilgilensin gibi sözler söylüyosa anneni bi süre hiç bir sorununa çağırma kendi sorunlarınızı kendiniz halledin kimseden destek beklemeyin
kimseye güvenmesin eşin
sorumluluklarıyla tek başına başa çıkmayı öğrensin

Bizimde sariligimiz hala gecmedi doktora sordugumda artik onun beyin damarlari olustu onemli diil dedi. Test falan yapmadi. yaptirmalimiyim sizce

Selamlar kizlar,cok uzuuuun bi emme gununden sonra oglum dun gece uyudu,simdide burnu tikanmis sanki,bazen hicbisey yok biraz sonra hiril hiril tikaniyo,ne istir anlamadim.
Alinti yapmak istedim ama benim telefon bi tuhaf yapamadim, ev islerinden,cocuklarla tek basina basedebilmekten bahsedilmis,bu sizin sagliginizla ve bebeginizin huyuyla cok alakali,sezeryanli bi anne mesela bikac hafta dinlenmeli,sonra bazi bebek cok aglar,birakipta kalkilmaz,anlayisli olmak lazim,bu durumun hep boyle surmeyecegini,bir iki aydan sonra herseyin normale donicegini dunutmamak lazim,benim uc dogumumda da yanimda kimse olamadi,hep yurtdisindaydim ve annemde kvalidem de vize alamadilar,biz esimle baktik miniklerimize,esim cok iyidir,evde her isi yapar,annemse tam tersi bir yapar 5 soylenir,cok mukemmeliyetcidir,100 isin 99unu yaparsin o yapamadigin bi taneyi gorur,huy iste ne yapicaksin,sonucta annelerimiz,bu sefer vizesini almis,mayis basinda geliyo,insallah o zamana kadar duzenimiz biraz daha oturmus olurda fazla huzursuzluk cikmaz

Günaydın........

Ne yazikki bizim gunumuz pek aymadi :) dun gece saat 3.30da hala kucuk hanimi uyutmaya calisiyodum sabahta 7de mesai yeniden basladi arada kalktiklarimi saymiyorum dun aksam misafirler vardi nazar degdi herhalde onlari gecirdikten sonra ustume bi agirlik coktu bayilcam sandim bebegimde huysuzlandi esim okududa biraz rahatladik

Günaydın........

Gunaydin canim,sende rahatsizliklarindan bahsetmissin okudum mesajini,gecmis olsun cok,logusalikda eklenince vucut daha bi hassas oluyo tabi yorgunlukda var,ama rahatsizliklarin cok sukur caresiz degil,insallah bebegin biraz buyusun hepsini birer birer tedavi ettirirsin,moralleri yuksek tutmak lazim,Rabbim bizleri caresiz dertlerle test etmesin,amin.

Bizimde sariligimiz hala gecmedi doktora sordugumda artik onun beyin damarlari olustu onemli diil dedi. Test falan yapmadi. yaptirmalimiyim sizce
Bu doneme kadar uzayan sariliga anne sutu sariligi deniyo,hicbir tehlikesi yok bebege merak etme,eger iyi besleniyor,cisini kakasini yapiyosa tamamdir Allah'in izniyle,benim oglumda da var hala ama baya azaldi,gunese cikar hergun bi 15-20 dakika,ben camin onunde yatiriyorum hergun biraz,pencereler kapali tabi,bacaklarini ciplak birakiyorum,kestiriyo oyle,tavsiye ederim,d vitamini ayrica

Günaydın........

Doktor kilosu cok iyi defi 1 ayda 900 grm almis cisindede sorun yok ama iki gundur kakasini yaparkn cok zorlaniyo ikiniyo mosmoe olyo. havalarda vi iyilesmediki guneste goremiyorz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…