2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım senin esin aynı benim enistem. kız kardesimede soylediğim sey hep aynı oluyor "evliyamısın?" cidden siz evliyamısınız?
bu kadar sabır gostermek zorunda degilsiniz. tepkilerinizi belli edin. yaptıkları bir esin değil yoldan gecen herhangi birinin bile yapmaması gereken seyler. bilmiyorum ya ben cok sabırsızım.
benim esimde bi havalarda bu aralar, ama agzının payını veriyorum haddini asınca. biz kole değiliz, hizmetci hic degiliz, yaptıgımız en kutsal sey: annelik. birazcık saygı hakkımız... Allah yardımcın olsun.

canım ya kıyamam bende aynı durumdayım artık kendi kendimle dalga geciyorum. o kadar fazla sorunum varki dogumun getirdiklerinide uzerimden atamıyorum haliyle. kayınvalidemde hastalıgın bini bir para oldugu icin esim ne zaman rahatsız oldugumu soylesem "annemin aynısını nerden buldum" diyor sakayla. ama bende cekiniyorum artık soylenmeye. Allah sifa versin hepimize...

canım senin 20 gun olmus benim bir ay oldu, bebegime bile bakamıyorum. gecen hafta biraz kucagıma aldım diye dkislerim sisti.
annem bakıyo hem bana hem bebgime. ona mecburum, ama mecbur olmasam bile o benim annem ve ben essek kadar olsamda onun yavrusuyum. biz nasıl bebegimizin ustune titriyorsak onlarda bize hala aynı seyi hissediyorlar. annen konusunda cok fazla alıngan olma. evet biz lohusayız ama onlarda yaslı. anlayıslı olmak lazım. birde gercekten onlar kendi zamanlarında atom karınca gibi herseyin ustesinden gelirlermis, biz yapamıyoruz. bu konuda cok haklılar. ama bizim jenerasyon boyle napalım, elimizden gelse bizde yaparız. ben anneme hep oyle diyorum "çürük nesiliz biz". sen annene darılma bence, yine ondan baska kimsemiz yok cunku. endiselenme de bebegin bakımı icin. Rabbim herseyi hal yoluna koyar merak etme:)

Benim melegim memeye alisti surekli memede durmak istiyo ama gece uykusuna yatmadan sut kalmadigi icin mama veriyorim siz napiyosunuz sutinuz nasil yetiyo bide herkes aaa mamami veriyosun diyo sanki zehir veriyorum gunde bikere onuda iki olcek yapiyorum coo fazla vermiyorum ama ohhh insanin canini sikiyolar

Bende sezeryanla doğum yaptım ve iannki sadece br gece hastanede o yattım o zaman annem baktı ertesi gün eve çıktık bebğimi kucağıma almaya başladım dikişlerim acısada üzarine yastık koydum emzirdim ama yinede beni geç toparlanıyor gibi görüyorlar canım acıyor diyorum şikayetleniyorum sanıyorlar ben bebeğimden nasıl şikayetlenirim ama hem karnım hem göğüslerim acıyor.Benim sezeryan sonrası belimde tutuldu ikinci gece eve geçtiğimizde bebeğimin altını iki büklüm değiştirdim yatağına koyarken belim dizlerime kadar bükük geziyordum evde ama yinede yaptım herşeyni kuzumun hiçte evde yatak serip yatmadım ben doğum yaptım diye hep ayaktaydım ama annem normal doğum yaptığı için daha çabuk toparlanmamı bekledi sanırım.

Son düzenleme:
Inanamiyorum esinin davranislarina. Neden boyle davraniyor? Onceden de mi boyleydi?

Zaman zaman geliyorlar ona boyle. Bu ara ev alıyoruz inşallah tabi, epeyce kredi çekerek. Sanırım onun stresi var üzerinde. Zaten dile de getiriyor. Oğlumuza hiç boyle davranmazdi. Kızardı ama bu kadar degildi. Bana bagirirdi. Dün biraz konuşmaya çalıştım suc oldu. Kendine hiç toz kondurmuyor. Oğlum ona sen kötü bir babasin dedi. Duymamış bile.

Sbah gelmiş kızımın ütülerini yapıyordu bende dayanamadım sarıldım boynuna
Anne olunca anenlerin kıymeti daha iyi anlaşılıyor ama oda beni birazcık daha çok pışpışlasın istiyorum sanırım haliyle 9 asy ilgi üstümüzdeydi hamileyken şimdi birden boşluğa düşmüş gibi oluyorinsan daha fazla ilgi daha fazla sevgi bekliyor.

Cok gecmis olsun cnm.
teşekkürler cnm sağol..
cnm ıkıncı ucuncu derecesını bılmıyorum..sarılık uzayınca kan ıdrar tahlılı yaptılar..temız cıkarsa anne sutu sarılıgı cıkmazsa enfeksıyon dedıler..onun sonuclarını beklıyoruz ıste..
Bizimde sariligimiz hala gecmedi doktora sordugumda artik onun beyin damarlari olustu onemli diil dedi. Test falan yapmadi. yaptirmalimiyim sizce
hiç böyle bişey duymadım..benımkıde gecmedı ya enfeksıyon varsa? nerden bılıyor tehlıkesız oldugunu? bak bız ıdrar kulturu verdık enfeksıyon cıktı.. demek senın dr a gıtseydık yanmıştık...
Canım sincan koru da yenidoğan doktoru var mı ve de memnun musun
Bnm paşa ateşlendi de

var cnm ama ben memnun kalmadım ve oraya gitmiyorum..batıkentte ki özel bilgi hastanesi bengü hanıma gidiyorum

Kızlar bebeğim için tavana çeşitli resimler yansıtan ışıklı müzikli dönencelerden almak istiyorum varmı tavsiye edebileceğiniz bir marka tavana yansıttığı resimler net olsun istiyorum hani böyle hayvancıklar falan

Benimkinin derdi ne tam çözemedim. Oldukça tembel orası belli de. Pesinde fir fir dönülsün istiyor. Ama bende nerde o hal. İki çocukla üstelik. Azıcık da ilgi şefkat beklerken bunları yasamak acıtıyor canimi. Cocuklarına duskundur aslında, biliyorum sonra üzülüyor ama beni sevmiyor bu belli.

Önce yapıyor sonra pişman oluyor ama erkekliğine de yedirmiyor. Onun anladığı dil, sürekli kendisine hizmet eden bir es. E su zamanda hepsine birden tek basıma nasil yeteyim? Ben de halsiz düştüm artık. Bugün ablamı çağırdım yine. Bakalım ne zaman gelecek. Herkese de uzaktayım. Gidip gelmeler zor oluyor. Yine gel deyince gelenim var çok şükür ama gönül isterdi ki esim yanımda olsun. Ona bir cocuk verebilmek icin o kadar sancı çektim. İsterdim ki hiç degilse bir ay o da bana yardım etsin....

iki defa idrar kulturu verdik ikisinde de enfeksiyon cikti..dr son kez yine aldi eger bundada cikarsa hastaneye yatis yapacak antibiyotik tedavisi icin..cnm cok skkin kizlar ne olur dua edin..

Merhaba.
Tesadüfen denk geldim yazınıza yazmak istedim.
Rutin kontrol için doktor kontrolümüze gittiğimizde doktorumuzda bizden idrar testi ardından kültürü istedi daha sonradan da hastaneye yatış ve antibiyotik olması gerektiğini söyledi..
Kızımda hiçbir kötü aksi bir belirti yoktu.
Bana hiçbiri inandırıcı gelmedii..
Ne kötü ki bazı doktorlar özellikle de özel hastane doktorları işi ticarete dökmüş durumdalar..
Ne kadar çok test ne kadar çok yatış o kadar cebe para..
Ben kızımın birşey olmadığına inandığımdan başka güvendiğim bir doktorar götürdüm..
Ve bebeğimde hiçbirşeyin olmadığını teste kültüre gerek kalmadığını söyledi..

Sizi yanıltmak istemem ama benim başıma böyle bir durum geldi anlatmak istedim..

Muhakkak başka bir doktora göstermenizi tavsiye ederim..
Allah yardımcınız olsun..

Herkese sağlıklı günler dilerim..
Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın
aminn

Birde eve gelenelrden bebekli olanlar dur daha bunlar iyi günlerin diş çıkarmya başlasın görürüm seni helebir yürüsün zaptedemeyeceksin demiyorlarmı sinir oluyorum ben de diyorumki ne derseniz deyin gözüm korkmuyor bakarım ben diyorumda fazla uzatamıyorlar ama amaçları ne anlayamıyorum

evliya değilim ama bu gidişle olurum herhalde :)
Her zaman boyle değil Allah'tan, cok iyi zamanlarımız da oluyor. Onun canını iste ama ondan is isteme yani. Teşekkür ederim hepinize kızlar, kendimi daha iyi hissediyorum. Biliyorum bu zamanlar da geçecek. İnşallah hepimiz icin iyi gecer. Bu arada kızımın göbeği düştü bugün. Koprucuk kemiği kırıktı sanırım o da kaynadı artık o kolunu da daha fazla hareket ettiriyor. Bağını da çıkardık. Birbirimize dua edelim arkadaslar, kimin duasının makbul olduğu belli olmaz. Sonuçta hepimiz gunahsiziz

cnm benim bi kadın için çok kötü bi durum heleki yeni doğum yapmış biri için allah kocana akıl versin senin kıymetini anlamasını sağlasın inşallah hatasını kısa zamnda anlar

cnm benimde inan yardım edenim yok annem geliyo inan yiyip içip gidiyo arada bi bebeğe bakmış oluyo o kadar bi süpürge yap dedim yarım yamalak yapmış gitmiş kaynana desen hakgetire tırnağın varsa başını kaşırın bu devirde

bende tüm işlerimi kendim yapmaya yavaş yavaş başladım olduğu kadar artık ne yapayım her kadın geçiyor bu evreden gün gelecek hepsi unutulacak

banada herkes bakamıyosun diyo kaynanam gelip gidip zayıfladımı bu diyo annem sütün yok doymuyo diyo herkes kouşuyo işte boşver sıkma canını sen annesin en iyi şekilde bakarsın o bebeğin ne istediğini sen kendi iç güdülerinle bile biirsin sen içinden geleni yap

ben öyle yapıyorum

iki defa idrar kulturu verdik ikisinde de enfeksiyon cikti..dr son kez yine aldi eger bundada cikarsa hastaneye yatis yapacak antibiyotik tedavisi icin..cnm cok skkin kizlar ne olur dua edin..

cnm çok geçmiş olsun inşallah kötü bişey yoktur içini ferah tut

Ne alakasi var ziplamakla sutun,de... senin ip atliycak enerjin var mi gercekten arkadasim! Walla helal olsun sana:)

cnm benim yok tabiki enerjim ama günde bi 10 dk da kendime ayırmak istiyorum hem kendimi belki daha iyi hissederim akşam eşim gelince verip eline plates yapıyorum bide ip atlarım ama işte sütten korktum zaten zorgeldi bide gitmesin geri :))))

bugün kontrole gittik kolik olmuş kızım ama başka sorun yok 700 gr almış normal dedi doktor şimdi fonda saç kurutma makina sesi ile bunları yazıyorum ama kafa beyin kalmadı ağlasa daha mı iyi ne :)))

gece allahtan 3 buçuga kadar uyudu sonrada eşim baktıda sabaha kadar uudum biraz baktım mutfaktan kızımla kocamın sesi geliyo uyandım kalktım kocam bitmiş durumda idi :))

Aman laf olsun torba dolsun konusuyolar iste, moral vericeklerine! Sen hic takma,duyma,her donemin kendine gore zorluklari kolayliklari oluyo,ama anne olmak dunyanin en guzel duygusu,Rabbim isteyen herkese nasib etsin.

ilk 20 günde canım ben doğru düzgün yürüyemiyordum bile iş falanda yapmıyordum umrumdada değildi sadece kızıma alışmaya çalışıyordum suan olduk 2 aylık çok şükür düzenimiz oturdu kızımı gece uyutmayı beceriyorum bugün bütün evimi pırıl pırıl yaptım herişi kendim yapabiliyorum bu hafta işede başlıcam ilk doğum yaptım bide erken doğumdu ne olduğumu şaşırdım ben herkes doluştu bize annem gelen gidenle uğraşııyor ben bebek emzirmeyle bide bizde kalıyor annem ablam teyzem falan 1 haftada delirdim hadi herkes kendi evine gündüz gelirsiniz dedim annem istediğinde geldi iş yaparsa yaptı kendi insafına bıraktım eşimde doğum yaptığımda bi afalladı hayatına aynen devam ediyordu anlayışlıydı ama söylemeden bişleyde yapmıyordu sonra kaynanatör kaldı 15 gün o zaman zor tuttum kendimi saksı gibi başkösede oturdu hizmet bekledi bende ona inat hazırlamamak için kahvaltı bile etmedim kaldı öyle eşim hazırladı oturdu yedi kadın elini hiçbişeye sürmedi sonra gitti 40ım çıkmıştı o gittikten sonra artık toparlanma vakti dedim heryeri temizledim kuaföre gidip saçlarımı yaptırdım eşofmanla gezmeyi bıraktım korse aldım taktım kızımı süsledim hergün yeni iş aradım gittim görüştüm oldu çok şükür eşim kendi başına zor geçindiriyordu evi ben ilk kez çalışmadım oda üstündeki yükten bunalımdaydı ben iş bulunca baktım eşimin neşesi yerine geldi bana yardımcı olmaya başladı kızımla alıp yatıyor kucağına alınca kızım alıştı susuyor altını değiştiriyor ev işlerine yardım ediyor maşallah ben kendimi topladım etrafımdaki herşey toparlandı kızlar biraz daha sabır 40 günden sonra kendinize geliyorsunuz hiç değilse gücünüz oluyor ağrılarınız geçiyor ama ilk günler çok zor allah herkesin yardımcısı oldun ilk günler kimseyi takmayın yiyin için bebeğinizle ilgilenin işleri uydurun gitsin yapıcak bişey yok zamanla düzene giriyor herşey sabır biraz daha

kızlar sizin bebeğinizi de kakası kokuyor mu? bizim ki baya bi kokuyor..dr sordum normal dedi..idrarı kokarsa sıkıntı olur dedi.

cnm sağol..hani özel hastane olsa anlıcam da devlete götürdüm çocuk hastanesine..özelde de dr um var sonuçları ona göstermedim aslında göstersem iyi olurdu.. sizin degerler nasıl çıktı ki dr enfeksiyon var dedi..sen kendin gördünmü sonuçları?
ama birşey olmadığına sevindim..inş bizde de olmaz..

bebeğimde huzursuz uyuma var yani 1.5 saat anca uyuyor.. dr ateş ve kusma takibi yap dedi.. ateş yükselir çok kusarsa acil getir dedi..çok şükür ateşimiz ve kusmamız yok..şaşırdım artık ya..

sonuçlar salı günü..olmazsa pazartesi başka bir hastaneye gideyim.ama yine kan ve idrar alırlarsa yavrum iyice hırpalanacak diye korkuyorum..

Herkese merhabalar minik meleklerin güzel anneleri bende sessiz bir mart annesi olarak sizlerin paylaşımlarından çok faydalandım Allah razı olsun benim oğlumda 8 mart doğumlu sorunumuz şuki bebeğimin uykusu gelince eğer emiyorsa sorun yok emerken uykuya dalıyor yada emer emmez yerine koyunca ama bazende tok ve altı temiz olmasına rağmen uykusu gelince ve gazıda varsa mümkün değil ne memetutuyor ne bişey o kadar ağlıyorki battaniyesinin arasında sallamadan sakinleşmiyor asla sizler nasıl uyutuyosunuz bebişleri ?

kızlar ya kızımın yüzü sivilce doldu, yüzü, saç dipleri ve boynu sizde de oldu mu, ya da doktora soranınız varmı?? haftaya gideceğiz doktora o zaman soracağım ama fena takıldı kafama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…