2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

merhaba benim kızımda 7 mart doğumlu şimdiye kadar kendiliginden yatarken 2-3 defa uyumuştur saatlerce ana kucagında salladıgımız oluyo son bi haftadır dizimdede sallıyorum
çok ağladıgında battanıyeyle sallıyoruz uyutmak amaçlı değil sussun keyiflensin diye gülümsüyo sallanırken

aynı klişe laflar..her yeni anne duyar bu lafları..sanki biz bilmiyoruz başımıza ne geleceğini
banada geçen uykuyu severdin sen nasıl bakıyon çocuğa dediler..bende ben kimseye güvenip doğurmadım uykusuz kalacağımı bilerek ve isteyerek doğurdum..çokta kolay bakıyorum hiçte zorlanmıyorum dedim

ev işine gelince benim kız nazlıydı ,pek ağlamazdı..doğum yaptıktan (sezeryanla)2 gün sonra kendi işlerimi hep kendim yaptım
1 kere çamaşırı kaynanam astı ,1 kerede eltim evi süpürdü sildi..onun haricinde hep kendim yaptım...hiç yatıp dinlenmedim..kimseye eyvallah etmedim..belki iş beklesem yapanım olmazdı..ben kendim her işimi yapabildiğim için işimi yapmak ve bana bakmak isteyen çok gönüllü vardı

geçen gün buraya kızım ağlamıyor yazmıştım..aşıdan sonra huyu değişti ..artık normal bir bebek gibi ağlıyor ve çok fena kucağa alıştı..artık bana oturmak ve ev işi haram oldu..

Merhaba arkadaşlar önceki sayfaları okuma şansım olmadı, belki konusu geçmiştir. Bebeğim 1 haftadır burunda hırltılar çıkarıp duruyor, dr götürdüm bişey yok dedi.sadece burunda tıkanıklık oluyor dedi. Iyi de bu nasıl geçer fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu arada okyanus suyu denilen şeyi kullanıyorum fayda etmedi. özellikle gece çok oluyor,ne ateş ne öksürük hiç biri yok çok şükür ama bu hırltılar yüzünden gecede 10 defa uyanıp bakmak zorunda kalıyorum korkudan. Yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

kızlar ya kızımın yüzü sivilce doldu, yüzü, saç dipleri ve boynu sizde de oldu mu, ya da doktora soranınız varmı?? haftaya gideceğiz doktora o zaman soracağım ama fena takıldı kafama

Benim oğlumda da çok vardı. Doktor normal dedi . Bazı bebeklerde oluyormuş. Hiçbir şey yapmadık. Şu an bayağı azaldı. Ikınınca çıkıyor birkaç tane. Korkulacak bir şey yok inşallah.

Meme de uyuyor ya da gaz çıkartırken kucakta uyuyor canım
Bu da keyfıne göre değişiyor
Dün 22.30 dan 1 e kadar meme ve gaz cıkartma diye diye uyudu

kızlar ya kızımın yüzü sivilce doldu, yüzü, saç dipleri ve boynu sizde de oldu mu, ya da doktora soranınız varmı?? haftaya gideceğiz doktora o zaman soracağım ama fena takıldı kafama

Bizde de var
Bi geçiyor bi çıkıyor
Olurmuş bebeklerde doktor da bi şi demedi
Ter yapıyor olabilir miş

Benim paşa da çıkartıyor hırıltıyı
Doktor u da problem yok dedi
Arada öksürük var
Hapşırık da var

Benim oglumda 9 mart dogumlu,meme haricinde uyudugu hic olmadi,bazen kucakta gezerken dalicak gibi oluyo,yerine koydugumuz anda aciliyo gozler:)
Sicaktan oluyo o,yeni dogan bebegin ter bezleri tam calismiyo,o da terlemek yerine isilik dokuyo,biraz serin tut soner kaybolurlar hemen

Ah o hiriltilar bizde de var,bi geciyo bi geri geliyo,ben herseyi denedim,okyanus suyu,burun aspiratoru,sicak tut,olmadi serin tut,yok bi fayda! Su anda kucagimda hiril hiril uyuyo

herkese hayırlı kandiller,Allah bu güzel gecelerin hatrına yavrularımızı korusun,onlara sağlık huzur versin inşallahh..

benim bebik 4 gün aynı saatlerde gaz sancısı çekti..iki saatten fazla ağladı,zor susturduk.çok şükür dün ve bugün iyiydi.inşallah bir daha tekrarlamaz,çok zormuş insan çaresiz kalıyo gerçekten..

gecmıs olsun canım...bizde de bı belırtı yoktu bıraz kusuyodu ıdrar tahlılı yapıldı lökosıt 10-15 cıktı o yuzden surup verdı onu içiyo kızım bır haftadır...az bı enfeksıyon dedı düşük doz verdi ilacıda zaten...ama bizde kültür falan yapılmadı....lökosit enfeksıyon oldugunu gösterıyormuş...
bızımde sarılık bıraz uzadı ama yavas yavas gecıyo onunla ilgili bişey demedi doktor gerek duymadı tahlıle...sızde enfeksıyon cokmu fazla kı hastaneye yatıs yapılıyor bi şikayetı yok dıyorsun ateş kusma yada agrı yanma hafıftır sızınkıde o zaman iyice sor doktora istersen..

Kayınvalide ve annelerden bahsedilmiş o halde bende anlatayım doğum yaptığım ilk hafta bebeğimin göbeği düşünce banyo yaptırcaz ben elimde banyo termometresi ile suyun sıcaklığını ayarladım kayınvalidem sıcak diyo annem soğuk diyo ben termometreye bakıyorum olması gereken değerde resmen inatlaştılar ikisinede patladım ikiside menopozda ben lohusa evde fazlasıyla gergin bir ortam oluşmuştu.Allahtan şuan sadece annem yanımda ama o da bazen abartıyo ev 27 derece sıcaklıkta halâ ev soğuk diyo yada bazen kombiyi kısıyorum biraz ev çok sıcak dahada kıs diyo bu menopoz halleri beni deli ediyo.

Sivilce durumu benim oğlumda da var kızlar hatta gögüs çevresinede yayıldı doktorumuz kendiliğinden geçer ara ara yoğunlaştığı olabilir panik yapma geçecek ve baharatlı şeyler yeme dedi (süt artırmak için humana çay iç dedi ama çelişiyo, sonuçta baharatlı o da) oğlumu sık sık yıkayınca (2günde bir) azalmaya başladı

Son düzenleme:
bugun doktora gıttım kontrol için artık 40 bıttı...hersey normal artık dedi normal hayata dönebilirsin dedi...bikaç karın hareketı gösterdı vede yuruyüş önerdi..vitamin ve demir ilaçlarına devam onun dışında ilaç yok agrı kesıcı olarak sadece minoset...
ama benım dıkışlerimde acıma oluyor ara ara özellikle banyo sonrası falan ama dikkat et koru kendini dedi bıraz zaman alabılır normale dönmesi sonucta kesik yeri dedi...sizlerde varmı acı????

Ben 1ay aci hissettim sanki kizgin demirle degdiriyorlardi..sukurr gecti suan yok .dr.bana banyo yaptiktan sonra dikislerini sac kurutma mak.kurut dedi bende oyle yapiyorum halaa acaba sorun olurmu?

Geçmiş olsun. Safra derdi bende de çıktı. O saydığın mide ağrısı kalbe vurma yemeklerden sonra ağrı vs hepsi bende de var ve krampları katlanılacak gibi değil haklısın. Araştırdım ameliyattan sonra bir gün emziremiyomuşum onun içinde süt depoladım. Ameliyat sonrası antibiyotik falan vermiyorlar sadece ağrı kesiciymiş kullanılan. Bir an önce olmak istiyorum çünki eşim evde yokken ağrı tutacak diye ödüm kopuyor. Kızımı elleyemiyorum bile kıvranmaktan. Bu arada Doktoruna bir sor istersen spasmomen diye bir ilaç verdi bana krampları hissedince alıyorum kesiyor hemen. İlaçla rahatım bir nebze ama emzirirken daha ne kadar ilaç kullanabilirimki ?

kızlar kızımında yanakları ve alnında kırmızılıklar var pütür pütür suratı.sağ kulağında 3-4 gündür sabahları kalktığımda akındı görüyorum.bunlar yetmezmiş gibi her iki ayağının baş parmaklarında tırnak batması var.birisi iltahaplanmış.pazartesi drye götüreceğim.ben iyi bir anne olamıyorum sanırım.kızım neler çekiyor ya hep sorun hep sorun.offffffffff

Göbeğimizdeki acı ve kahverengilik biraz daha sürermiş 6 ayda falan en erken normale döner diyorlar tabi ben sezeryanlılara soruyorum hep. Benimde hamilelikte olmayan çatlaklar şimdi çıktı gecermiki ya

Göbeğimizdeki acı ve kahverengilik biraz daha sürermiş 6 ayda falan en erken normale döner diyorlar tabi ben sezeryanlılara soruyorum hep. Benimde hamilelikte olmayan çatlaklar şimdi çıktı gecermiki ya

Canım benimde çatlağım hiç yoktu çok bakım yaptım pahalı kremler aldım hiç aksatmadım son haftamda ufak tefek çatlak gördüm karnımın alt kısımında acayip moralim bozlumuştu hele şimdi inanamıyorum birden bire bir sürü çatlak çıktı ortaya gördükce sinirlerim bozuluyo o kadar uğraşmasaydım bari içim yanmıycaktı

Aynen ya acaba diyorum göbek büyük olunca aşşaları görmedim mi ama bakıyodm aynayla falan inşallah geçer

Skrn öyle düşünme en kısa sürede iyileşir inşallah bebeğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…