2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Herkese gunaydin dun hic uyumadan bi gece gecirdm. kizm hic uyumadi daha dogeusu memede uyudu yerine yatirinca uyandi. Bi ara hem agladm hem emzirdim cok uykusuzum siz nasil yatiriyosunuz uyanmiyo yatirirken bide kundakliyomusiniz

sorma arkadaşım bizede ikinci gerekli dediler sağlık ocağına gittik aldılar ama ben odadan kaçtım iki kez deldiler kuzumun ayağını ilkinde kan gelmemiş o bağırmasını duydum ya ölsem yeriydi. akşam evde altını değiştirirken ayağından tuttum tekrar canının yanacağını sandı geriye çeke çeke bağırmaya başladı içim koptu içine işlemiş yavrumun:2:

Allah razı olsun sizinde hayırlı kandilleriniz olsun
valla kandil olduğunu yeni okudum birkaç gündür hayattan kopmuştum boş boş geçirdim
iyiakşamlar kızlar
göbeginizdeki çizgi ne alemde kayboldu mu?
benim çizgi duruyor
geçmiş olsun yakari..şurupu nasıl içiriyorsun..ben kızıma içiremiyorum asla yutmuyor
bir ipte iki cambaz oynamaz ..birde üstüne menapozlularmış..sende lohusa bermuda şeytan üçgeni kurulmuş Allah yardım etsin
bizim evde 26 derece..hala kombi yakıyorum..ev 26 derece olduğu halde bile kızımın burnu ve elleri üşüyor
banada ev çok sıcak kapat diyorlar ama kapatmıyorum sere serpe dolanıyoruz işte..

sivilceler gerçekten baharattan olabilir..2 gün üst üste kısır yedim kızımın suratındaki sivilceler çoğaldı
bugünden itibaren baharatı bırakıyorum sadece kimyonu serbest ettim kendime
benim ameliyat yerimde 3 gündür ağrıyor ..kızım aşıdan sonra huysuzlandı gece 50 kere kalkmışımdır..kalkarken zorlamaktan oldu heralde benim ağrım
kendini hiç suçlama...ne kadar önlem alsanda bazı şeylerin önüne geçemiyorsun malesef

Göbeğimizdeki acı ve kahverengilik biraz daha sürermiş 6 ayda falan en erken normale döner diyorlar tabi ben sezeryanlılara soruyorum hep. Benimde hamilelikte olmayan çatlaklar şimdi çıktı gecermiki ya
malesef geçmez..
benim göbeğimde hiç çatlak yok..göğüslerim çok gerilmekten çatlamış..onlarda gerginliği gidince çizik şeklinde belli oluyor gerginken pürüssüz duruyor
Herkese gunaydin dun hic uyumadan bi gece gecirdm. kizm hic uyumadi daha dogeusu memede uyudu yerine yatirinca uyandi. Bi ara hem agladm hem emzirdim cok uykusuzum siz nasil yatiriyosunuz uyanmiyo yatirirken bide kundakliyomusiniz

benim kızımda emerken uyuyor..yerine yatırıyorum beşiğinde sallıyorum tekrar uykuya dalana kadar..
kundak yapmıyorum ... uzmanlar rahimde sıkışık kaldıkları için ilk zamanlar kundak yapınca kendini anne karnında ve güvende hissedip rahat yatar diyorlar .. benim kızım asla kundakla uyumuyor
bazen yüzüstü yatırıyorum o şekilde çok uyuyor
ama yüzüstü yatırınca başından ayrılmıyorum..korkuyorum bişey olur diye
ilk hastaneden geldiğimiz andan itibaren hep beşiğinde yatsın yatağına alışsın istedim
malesef çabalarım boşuna..en güzel beşiği en kaliteli mekan yatağı olsada bebekler orda burda yatmayı daha çok seviyorlar

günaydın kızlar

canım bana da annem demişti ama yanıldı sanırım çünkü hiç kandil havası yoktu memlekette,neyse dua etmiş olduk kandil niyetine,kabul olur inşallah

Allah kabul etsin..
bende kandil olduğunu bilmeden dua ettim aslında umarım benim duamda kabul olur ve inşallah üst komşularım taşınırlar
hatimler indirdim evlerini satıp gitsinler diye
yarın kırkımız çıkıyor kurana hatime devam

bizde ne hastanede ne saglik ocaginda topugundan kan bile almadilar.sadece hastanede elinin uzernden aldilar sarilik icin.kuzum hiiic aglamadi bile.

Kızlar merhaba,
"Annelikten öğrendiğim dünyada gaz diye bir şeyin var olduğudur" diyorum da gülüyorlar.
Bebeğim 1 saat uyanıksa bunun rahat 50 dakikasını ağlayarak geçiriyor. Hem de öyle böyle ağlama değil. Kendini yırtarcasına.
Gaz ilacı veriyorum, masaj yapıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum olmuyor.
Acaba kolik mi deyip fön makinası açıyorum, kolik şarkıları dinletmeye çalışıyorum, tınlamıyor bile.
Özelikle akşam 7'den 12'ye kadar çır çır çığırıyor. Gündüz de keza öyle. Bebek uyuyunca rahat ediyoruz, hani öyle ki uyanınca başladı gene seremoni diyoruz.
Gaz deyip geçiştirmekten bıktım. Kakası da normal. İlk fırsatta götüreceğim doktora.
Bir tek benim bebeğim mi böyle acaba diyorum, "ohoo, 22 saat uyumayan bebekler var" deyip teselli ediyorlar :)
Kucağa alışmasın dedimdi guya, şimdi umrumda değil, tek sussun da hep kucağımda olsun, zaman zaman kucakta olması bile susturmuyor.
Emziğe de alıştıramadım bir türlü. Bari ona alışsaydı. Emziği tutan bebişlerin anneleri, yol gösterin lütfen :)
Tamam çok şükür, sağlıklı sıhhatli ama dokunsalar ağlayacağım
Tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar..

sagol canım gecer ınsallah dün son doz surubuda içti kızım hiç zorluk cıkarmadı masallah...surubun tadı guzel belkı ondandır mama gıbı alıp agzına yutuyo :)

ya kizlar normal dogum oldugu icin dikis atildi.doktor iyilesmis diyo.iliski serbest ama ben 2 defadir aci hissediyorum (
makat girisinde yirtik oldu dogumdan birkac hafta sonra hala onun acisini yasiyorum (kizim 2 aylik olcak nerdeyse.
goguslerimin acisi yeni gecti.
hamileligimden beri surekli aci cekiyorum ben.cook zoor!!!!!

bende sadece benim oglum boyle sanirdim..cnm bizimde oyle surekli agliyor..cok nadir uyanik oldugunda sessizce etrafa bakmasi..bugun masallah nadir gunlerden birini yasiyoruz..ama genelde aksam 7 oldumu pili kurulmus gibi basliyor cigligi basmaya..gerci bizde sebep belli idrar yolu enfeksiyonundan oyle..kolik degil..
emzige gelince ben ilk basta vermedim millet ver rahat edersin dedi..1 ay gecti artik emzik filan almaz dedim ama ilk denemede aldi..oglum bu ani bekliyormus demekki... :-D:-D ama iyikide aldi rahat ediyo insan..
bizimki kucak,ayakta ve battaniyede sallama,goguste uyuma hepsine aliskin..zaten alismasin diye ugrasmadi
m..tek ugrasim oglum benim kucagima sicakligima alismayacak da ne olacak..ohhh mis gibi.. kucaklasa kucaklasa dolaniyoruz..

Humana iyi gelio bide sürekli biseyler atistir bebek uyudugunda yarım saatte olsa yaninda uyu bosver ev isini falan dinlenmezsen süt olmuyo malesef bide fazla oldugu zamanlar sag dolaba koy sonra verirsin

sağol arkadaşım dün aldırdım eşime iyi gibi şimdilik bakalım inş sorunumuz çözülür. bide iştahsızım ona sinir oluyorum açlıktan ölüyorum ama ne fayda yiyemiyorum 3 haftada 5 kilo verdim. normalde benim için süper olurdu ama şimdi kuzum var. zorluyorum kendimi artık yapacak bişeyim yok

Bizdede hersey ayni dun 5e kadar uyumadik dedigin gibi saat8 oldumu bizimkide bi agiz aciyo gece saat kac olurbilmiyorum uyuma saatimiz
idrar yolu enfeksiyonu oldugnu nerden anladiniz ne sikintisi vardi kuzucugunun

Bizdede hersey ayni dun 5e kadar uyumadik dedigin gibi saat8 oldumu bizimkide bi agiz aciyo gece saat kac olurbilmiyorum uyuma saatimiz
idrar yolu enfeksiyonu oldugnu nerden anladiniz ne sikintisi vardi kuzucugunun

cnm sarigimiz uzadi..tetkikler yapildi idrar kulturunde üreme goruldu.tahlil yenilendi sonuc yine ayni cikarsa hastaneye yatisimiz yapilacak antibiyotik tedavisi icin...

cnm sarigimiz uzadi..tetkikler yapildi idrar kulturunde üreme goruldu.tahlil yenilendi sonuc yine ayni cikarsa hastaneye yatisimiz yapilacak antibiyotik tedavisi icin...

Bizim sariligimizda hala gecmedi bugun 32 gunlk oldk daha bi kere bile uyanip aglamadan durmadi. uyaniyo emiyo uyuyo yada agliyo acaba bizdedemi var doktora goturuyorum normal diyip yolluyo off ya

Haftasonunu çok sevdim hem eşim evde hemde gelen giden oluyor evdeki kucak sayısı artınca bebeişle ilgilenmek daha kolay oluyor
Bu arada ben kurt gibi acıkıyorum gebelik boyunca hiç iştahım yoktu ama şuan çok iştahlıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…