2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
herkese keyifli güzel bir hafta diliyorumm :)

haftasonu giremedim hiç..yorgunluktan serildim kaldım
eşim evde diye fırsat bu fırsat dedim biriken bütün işleri hallettim..
2 gün boyunca o ilgilendi bende rahatça işlerimi bitirdimm..
sadece emzirmek ve altını değiştirmek için aldım oğlumu o kadar..
ama ev tertemiz oldu..biriken ütüler halledildi..çok yoruldum ama değdi :)
hatta 3 çeşit yemek bile yaptım..bi iki gün rahatım artık..

pazar günü işler bitincede dışarı çıktık akşamüzeri..
oğlum bebek arabasında mışıl mışıl uyurken market alışverişimizide yaptık..
verimli bir haftasonu benim için yani :87:

ha birde cuma günü aşımız olmuştu.korkmuştum ama çok şükür ateşimiz olmadı
2 saatte bir ölçtik 36.5 - 36.8 arasındaydı hep..
sadece iki kez ağız dolusu kustu o kadar.normalde öyle çok kusmaz heralde aşıdandır dedim bende..
şimdi gayet iyiyiz..3 gün doldu aşıdan sonra..akşam yıkıcaz artık oğluşu :)

iki defa idrar kulturu verdik ikisinde de enfeksiyon cikti..dr son kez yine aldi eger bundada cikarsa hastaneye yatis yapacak antibiyotik tedavisi icin..cnm cok skkin kizlar ne olur dua edin..

çok geçmiş olsun cnm.inşallah birşey çıkmaz...

çektiğin sıkıntılar kolay değil.ama dediğin gibi şükretmek gerek..
neyseki güçlü bir insanmışsın başediyorsun bütün sıkıntılarınla,pes etmiyorsunn..
takdir edilecek bir durum bu.inşallah zamanla sağlık sıkıntıların biter..

cnm ben hiç mama kullanmadım bilmiyorum..bebekler çok sık huy değiştiriyor.ama emin ol gün geçtikçe iyiye gidecektir.
moralini bozmamaya çalış..

bence hepimiz bi adaptasyon sürecindeyiz..kolay değil bebekler hayatımıza girince yeni bir düzen oluşturmak zorunda kaldık..
sende beceriksiz değilsin elbet..ama annelerimiz dört dörtlük olmamızı bekliyor bazen ama olmuyor..
yakında hepimiz hem evimize hem bebeklerimie yeticek duruma gelicez elbet.sadece zaman lazım :))

allah yardımcın olsun.eşler birbirine destek olmassa hayat ne kadarda zorlaşıyor..
çocuklar sadece annelere ait değil..babalarda fedakarlık yapmalı..
eşininde yardımı olmalı yani..inşallah sana destek olmaya başlar en kısa zamanda..

Doktor bize 16 saat uyumalı demişti
Amaa benim paşa 10 saat xor uyuyor
Sz de nsl durmlar

ortalama 14 - 15 saat uyuyor benimki..
çok şükür gece uykularımız düzenli artık..ama gündüz belli olmuyor hiç...kafasına göre takılıyor :)

günaydınlar
kızım akşamları huysuz olsada gece uykusu epey düzene girdi sabahları keyfli uyanıyo 40ımız çıkıncamı oldu kızım büyüyo ondan mı bilmem ama ben bu durumdan çok memnunum
Düzene girmesi iyi olmuş rahat edersiniz birazBüyüyorlar artık kimbilir ne huylar çıkacak daha

İyi olmuş işlerin çoğu bitmişGeçmiş olsun bu arada bizimde 2 ay kontrolümüz mayıs 10 da umarım ateşi çıkmaz:18:

Herkese gunaydin dun hic uyumadan bi gece gecirdm. kizm hic uyumadi daha dogeusu memede uyudu yerine yatirinca uyandi. Bi ara hem agladm hem emzirdim cok uykusuzum siz nasil yatiriyosunuz uyanmiyo yatirirken bide kundakliyomusiniz

ben ilk 1 ay yarım kundak yaptım.ama büyüdükçe kendini kurtarmaya başladı kundaktan.
şimdi yapmıyorum artık.yapsamda kurtarıyor ellerini kundaktan.
benim oğlumda tam tersi karnı doydumu asla memeyi tutmuyor ağzında.
bazende azcık emiyor uyuyaklıyor.memeyi bırakıyor.az emdiği için tekrar vermeye çalışıyorum memeyi ama asla almıyor..

hayırlısı olsun..zaman çabuk geçiyor yavrular büyüyorr :))

merhaba arkadaslar kizim bugun 55 gunluk oldu.3-4 gundur cok kusuyor.cokelek gibi..cok uzuluyorum..neden oluyor bu? normalmi?bu durumu yasayan varmi??

size bakınca bizim ateşimiz hep yüksek poposundan ölçüyoruz 37 üzeri çıkıyo hep

ben devamlı ölçmüyorum bebeğimin ateşini..
aşı vurulduğunda özellikle sık ölçüyorum.normalde dudaklarımla kontrol ediyorum..
arada ölçüyorum...ama doktorumuzun dediği 36-38 arası normal ateş'miş. 38.5 ve üzeri yüksek ateş'miş..

Son düzenleme:

Popoyla diğer bölgeler arasında 1 derece farkediyor.YAni koltuk altı 36 sa popo 37 oluyor.Benim oğlum bebekliğinde idrar yolu enfeksiyonundan çok ateşleniyordu doktor popodan ölç ama 1 derece farkeder onuda bil panik yapma demişti.

olabilir çünkü ben koltukaltından ölçüyorum..popoya cesaret edemiyorum..

Canım senin bebişinde sanırım kolik.Benimkinden başka kolik yok diyodum mart annelerinde sen varmışsın.BEnim doktorum daha sancılar başlamadan bu kız kolik demişti.1 ayı doldu başladı sancıları gece ağlamaları.Gece aynı saatlerde ağlıyor ve susturamıyosan ayaklarını topluyarak ağlıyosa kolik.genelde 8 den sonra başlıyor benimki 12-1-2 devam ediyor o sürede imkanı yok uyumuyor.Benimkide altını açınca susuyor.kolik müziğinde bazen susuyor bazen dahada çıldırıyor.Eşimle ilk zamanlar birbirimizi yedik niye susmuyo diye söyleniyordu şimdi oda alıştı.Doktor 3 ay sürecek dedi ama şükür benimki 3 gündür daha iyi.

Evet benim bebegimde ole kusuyo surekli memede durdugu icin cok emiyo fazlasini cikariyo onun icin sikinti yapma

Gecmis olsun cnm ama kan pihtilasman icin hematologa daogumdan once gitmen lazimdi. Lohusalik bitince gerek yok ki. En fazla lohusalik bitene kadar igne veriliyor zaten.

Benim kizz da kolik..

Popodan mi olculuyor? Biz hep alnindan olcuyiruz.

Benim bebis de aksam saat 6 dan 10 a kadar uyumuyor.agladiginda kucagima aliyorum yine de susmazsa emziriyorum. Oyle sakinlesiyor. Ha bir de gulsen in yatcaz kalkcaz sarkisiyla sakinlesiyor. Masallah

Son düzenleme:
Benim kizz da kolik..
benimde buyuk kizim kolikti,aksam 6-7 gibi baslardi,artik 12-1,bi keresinde sabah 4e kadar aglamisti da acile goturmustuk nesi var diye,hastaneye girince susmustu:)) 4. ayda baya azaliyo, Allah yardimciniz olsun hanimlar,bebek icinde anne icinde cok yorucu oluyo kolik

tatlim sen hiiic canini sikma.bende hatta bircok kisi bu cumleleri coook duyduk.belkide ilerde bizde solicez.bilemiyorum ama bu soleyenlere bir bak ki kendilerini nekadaaar hirpalamislar.
niye mukemmel olacam diye.bugune baktigimizdaysa bu sekilde yapanlarin coguda fiziksel ve psikolojik olarak yoruluyo ve hastaliklarida kacinilmaz oluyo.
herkes icin soyluyorum benim etrafimdada bole insanlar cok canim.ama bu dusuncenin yanlis oldunu dusunuyorum.ben bile cgu zaman birak evi toplamayi yemek yeyipte uyusam diye firsat kolluyorum.kendimi yormak istemiyorum ozaman bebegime hiiic fayda saglayamam.cokda abartmiyorum rutin islerimi yapiyorum.mukemmel olmak istersek oooo kendimizi yormaktan baska hiic de biseye yaramaz.
dusunuyorumda gece ev islerini yapacam hemde bu cocukla ilgilenecem.hangi kafaYLA?yorgunluktan kapanan gozlerimlemi?idare edecez artik napalim :))

kızlar bende yalnız kaldım =( annem gitti ne zormuş hafta sonu misafirim vardı kahvaltıya geldiler hiç oturamadım arkadaşlarla annem olsaydı hazırlardı masayı bebişede bakardı !! off bugün kızımın gözlerinin içine baktım uyuşunda uyuyayım diye 1 saat anca uyudum mırıldandı uyandırdı beni kendi uyuyr =)) off kızımı çok sevyrmmm =)
kızlar bu arada bu kilolarım ne olacak !!çok çirkinim ya!! dün misafirim gelecek diye saçlarımı düzleştireyim dedim bebeğim izin vermedi saçımın yarısını yaptım diğer yarısı kaldı misafirlerde güldü halime =( bebekle çok zormuş m,safir ağırlamak !! kilolarım saçım başım of of!!

Ayyy ne guzel kahvaltiya misafir alabiliyosun ben daha hic kendi basima misafir alamadim senin melegin kac gunluk

nasıl gidiyor bebişlerle?

geçmişe şöyle bir göz attım ki.. çoğu kişi şu kolik zımbırtısından şikayetçi..
o bizde de var malesef.. 2-3 güne bir çığlık çığlığa kızım. ama neyse ki çözümünü buldum. hemen gaz melhemiyle bi masaj yapıyorum karnına, ardından sıcak havlu sarıyorum yada sıcak su torbasına yatırıyorum.. genelde etkisini yarım saat içinde gösteriyo. bunlar işe yaramıyosa elma yağı sürüyorum, o da olmadı duş aldırıyorum. bunlar en etkili yöntem kızlar..

lolo cnm durumuna çok üzüldüm. inşallah kısa sürede şifanı bulursun.

kızlar bebişlerdeki isilik gibi sivilceler sizde de var mı? sadece yüzünde vardı, vücudunda da oluşmuş bizimkinin. yüzünde ki arada bir yenilendiği için geçer diye düşünüyorum ama ciddi bişey de olsa dr. söylerdi heralde. 2 gün önce muayene etti. bişey söylemedi.

herkese gazsız, ağrısız bol uykulu bi akşam diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…