2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar bebeklerininzin alnında tüyler varmı benim bebeğim saçlı doğdu ve alnındada ince ince tüyler var saçlarıyla karışıyor acaba bunlar dökülürmü ?

bizimde 50 gün oldu tam dönmedi rengi başta her bebek gibi lacıvertti şimdi gene bazen lacivert bazen gri gibi oluyor bende merak edıyorum ne zaman degısecek bakalım..

Kızlar bebeklerininzin alnında tüyler varmı benim bebeğim saçlı doğdu ve alnındada ince ince tüyler var saçlarıyla karışıyor acaba bunlar dökülürmü ?

evet kızımdada var onlar tüylü doğdu bebişim hala dökülmedi bılmıyorum ne zaman dökülecek

Canim benim oglum bi ara pisik oldu.zeytinyagi icinde beklemis kantaron yagi var ben de ertesi gune gwcti.cok rahatladi.tavsiye ederim

kizlar bebisleriniz buyuyomu?
bizimki gun gectikce buyuyo :))
bide garip bir huyu var cogunlukla kucakta durmayi hic sevmiyo.
alma beni diye agliyo resmen :))
yatirinca susuyo alinca agliyo )
ne tuhaf bir cocuk :))

dökülmesi lazım..
divinity............
canim sen bayagidir evliymissin yeni gordum haa?!!!
Allah daim etsin insallah canim.

saol cnm Allah razı olsun
senin uzuuuuuunn mesajınıda okudum..Allah yardımcın olsun ve en kısa zamanda kurtarsın seni inşallah
ne kadar iyi olsalarda eşlerimizin aileleri ev ev üstüne olmuyor...birlikteyimde bu muameleye maruz kalıyorum sanma...yapan ayrı evi olsada yapıyor yüzsüzlükle
gece yatarken de kapını kitle bence...

Son düzenleme:
kizlar bebisleriniz buyuyomu?
bizimki gun gectikce buyuyo :))
bide garip bir huyu var cogunlukla kucakta durmayi hic sevmiyo.
alma beni diye agliyo resmen :))
yatirinca susuyo alinca agliyo )
ne tuhaf bir cocuk :))
Bizimkide tam tersi kucağımda uyuyor yada ayağımda sallıyorum uyuyor kucağıma lıp yatağına koyarken beşiğe yaklaşınca hemen açıyor gözlerini basıyor çığlığı.
Eşimde bende tüysüz sayılırız ama kızımın mahşallahı var alnı sırtı kulakları tüylü dökülür inşallah en azından alnı

coookk uzun oldu biliyorum )
amin insalllah canim cok sagol.
haklisin.en iyisi hic olmamalari :))
kapi kilitlesemde kapi kilitliyo diye surat asarlar.)

bizimkisi caninin istedini yapiyo.yataip rahatca serilmek istiyo :))
otuyler bizdede var canim

Kızlar emzirirken göğüsleriniz kaşınıyo mu? Benim çok kaşınıyo ve kaşıyorum artık çatlak olmaz di mi? Rahat rahat kaşıyım

kizlar nerdesiniz ya? ankara havasi duzeldi gezmelere mi gidiyorsunuz yoksa :-D

cemre cnm pasanin atesi cikmisti nasil oldu..iyisinizdir umarim..

herkese öncelikle merhaba,

Sanırım bir çok kişi gazdan şikayetçi..bende naçizane bebeğim için yaptıklarımı yazıyım dedim..belki bazılarınıza ıyı gelır..burda bir arkadaşıma yazmıştım ordan kopyalayarak yazıyorum..yazı uslubu kişiye gore yazıldı cunku garip karşılanmasın:))

merhaba,

Benim kızımda 2 aylık olucak yakında..ve sadece 2 kere şiddetli gaz sancısı cekti..sana yaptığım yontemleri yazıyım..oncelıkle hemen hemen her yemeğime kimyon koyup yedim..öğlen ve akşam yemeğinden sonra hemen rezene çayı aldım aktardan demledım ve ıctım.ama burda dıkkat edılıcek nokta rezeneyi öğütülmüş alıcaksın yada aktardan öğüt cunku asıl faydası boyle cıkıyor..bebeği iyi emzirdiğinden emin ol cunku bırcok annenın dustuğu yanlış..bir memeği emdi diyelim sonrasında ıkıncı memeye gecıyorlar..ama doğru olan ,diyalim bır memeyı saat 5de emdı..saat oldu 6 ıkıncı memeye gecme aynı memeyı emdır.7 oldu yıne aynı memeyı emdır ha baktın sut yok ozaman tabı ıkıncı memeye gec.. cunku memeden gelen ılk sut doyurucu değildir zaten gorursun bıraz seffaftır bol seker ıcerır ve cabuk acıktırır ve gaz yapan suttur..asıl doyurucu olan sut daha sonra gelır ve ınek sutune yakın koyu kıvamlıdır asıl doyuran sut budur..ve sureklı meme değiştirdiğinden sureklı ılk sutu alır ve hem doyurucu olmaz hemde gaz yapar dolayısıyla cabuk uyanır..benımkı cok uzun sure ememezdı..en fazla bır seferde 5-7dkka.bu nedenle cabuk acıkırdı ve gece 11.30dan once asla derın uykuya dalmazdı..oncelıkle artık gece uykusuna yatıracagın zaman bıraz fazla acıkmasını sagla yanı hemen meme verme.ha baktın kıyametı aldı koparıyor ozaman ver tabı ama ıkı huzursuzlanmaya hemen verme bıraz bekle kı ıyıce emsın memeyı tam doysun kı uykusu ıyı olsun..neyse emdı memeyı ben hemen kafası omzuma gelıcek kadar yukarı cıkarıyor ve sırtına hafıf hafıf vurarak geyırmesını saglıyordum herzaman geyırmeye bılır tabı ama bı 5 dk yap en azından o surede sutu hazmetsın..ve sonrasında yatagına almadan once sıcak su torbasını doldurup yatagına koyuyordum ozellıkle karnına gelıcek kısmı ısıtıyordum yatagında kafasını koyucagı kısmı ısıtma sakın bunalır..ve uykuya dalmaya basladığı an sıcak su torbasını yatagından alıyor ve yuz ustu karnı sıcak bolgeye geloıcek sekılde yatırıyordum.hatta daha soguk havalarda torbayı ayagına koyuyordum..yakmayacagından emın ol tabı..o sekılde 1 bazen 3 saat uyudugu oluyordu..sonra yuzustu yatmaktan bunaldığında hafıften yada bıraz sıddetlı aglamaya başlıyordu. hafıfce hıc ses cıkarmadan ısıkları yakmadan sırt ustu cevırıyordum..bunu sabaha kadar her gece yaptım ve sımdı cok duzenlı bı uykusu var..emın ol bebek uykusuzsa huzursuzsa ya usuyordur ya gazı vardır ya da doymamıstır yada altını ıslatmıstır..bu arada tavsıyem mutlaka altını emzırmeden once degıstır..cunku oburturlu kusar ve sutun bosa gıder..ve altını değiştirdıkten sonra emzırdıgınde daha cok emer daha uzun sure uyur.ben hep acıktıgında once altını degıstırırdım sonra emzırırdım oyle yatırırdım..yuzustu yatırmaktan hıc korkma bebekler aslında cok sever yuzustu yatmayı cunku karınları ısınır gazı cıkar cunku karna basınc olur gazı cıkar..zaten bır muddet sonra mutlaka sıkılıcak ve sen cevırıceksın sırt ustu..valla ben bu sekılde cok sukur hemen hemen hıc gaz sorunu yasamadım..hatta su anda yazarken bıle yuzustu mışıl mışıl uyuyor..bu arada gecede hıc ısıkları yakmadan emzır..ben daha hala usengeclıgımdan gece lambası alamadım telefon ısıgı ıle ıslerımı halledıyorum:)) kucagında uyumaya alısmasıda sımdılık cok normal ve guzel bısey bence bebeklerde guven sorununu cozmus oluyorsun..sımdılık boyle devam edıcek..ben her uykuya yatırmada muhakkak kucagımda once uyutuyorum ama saatlerce degıl en fazla 5dkka..zaten o sıcak yatagına gecınce ve doyunca ınan yatagında devam edıcek uykusuna ama ne yazıkkı kollarında uykuya dalıcak once:) yalnız degılsın yanı..kusura bakma cok yazdım umarım yardımcı olmusumdur bıraz da olsa..

bu arada eklemediğim bişi daha var..havalar ısındı gıbı bu gunlerde evet..ama ben altını her değiştirdiğimde gece dışında üşenmeyip sıcak suyla poposunu yıkanyanlardanım asla ıslak mendıl kullanmadım bugune adar hep yıkadım belden aşağısını sıcak suyla..sıcak su hem vucudunu ısıttı hemde pişiği engelledi hemde rahatlattı bebeğimi..ve hemen kalorifer uzerindeki havluya sarıp ıyıce kurulayıp bezını taktım ve muhakkak patıklı pijamasını gıydırırken ıyıce kurutma makınasıyla ısıtıp giydirdim ustunede sıkmayan corabını gecırdım..e ne oldu ayak ısındı bacaklar ısındı popo ısındı..boyle bebkte de gaz cok zor olur..kızlar usenmeyın etmeyın benım yontemlerımı yapın bakın cok faydasını goruceksınız..ha bu arada bebeği evde gezdirirken yada otururken ustunde sadece kıyafetlerıyle gezdırmeyın ev ne kadar sıcak olursa olsun..ustune muhakkak hafıf bır battanıye ıle tutun..cunku bu aylarda bebekler kendılerını cok zor ısıtırlar unutmayın..unutmayın gaz ya sızden dolayıdır yada üşüyordur..umarım bıraz olsun yardımcı olabılmısımdır..
sevgiler..

Gunaydn kizlar dun 34gunluk olunca bende cok sikildm diye bi arkadasa gittim ama evi soguktu onun icin ck oturmadn eve geldm ama yinrde bebegm usudu bugn karni agriyo herhalde karni gurul gurul bugun off keske otursaydm evimde

Gunaydn kizlar dun 34gunluk olunca bende cok sikildm diye bi arkadasa gittim ama evi soguktu onun icin ck oturmadn eve geldm ama yinrde bebegm usudu bugn karni agriyo herhalde karni gurul gurul bugun off keske otursaydm evimde

Canım kakası normal renginde ise korkma üşütse kakası yeşile dönerdi.

Peki bir kez yeterli olurmuki her açtığımda hafiften sürsemmiki zeytinyağı.
ben her açtığımda sürüyorum..kullandığımız kremlerden daha masum ,emin ol
hem de cildi besler....
Allahın izniyle hiçbişecik olmaz

eli ve ayağında sarılık gittiyse endişelenme..en son yüz geçiyor..benim komşumun bebeğinde 3 ay sonra geçmişti...
benim kızımda sarılık oldu ve şuan bembeyaz ...biraz uzun sürdü ve tam 1 hafta oldu sarılığını tamamen atalı

zamanla dökülür ...bi 3 aylık olsun...
3. aylarında bebekler devrim geçiriyor sanki,daha bi güzelleşiyorlar...

Cok sukur sari kakamiz ama kuzum daha yeni uyudu dunden beri hic uyuyamadi zaten cok uyumuyo bide bole olinca 5ten beri ayaktayiz. bu saat oldu daha kahvalti yapamadim

Düzensizlik hepimizin bebeklerinde var canım. Benim kızım dün öğlenden akşam 9 a kadar uyumadı huysuzdu. 9 da bir uyudu sadece 4 kere karnını doyurmak için kalktı hala da uyuyor, hiç bu kadar uyumazdı. Bebeklerin bir günü diğerini tutmuyor. Çok huzursuzsa dua oku belki nazar değmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…