2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kizlar benim bebegum 2gundur istahsiz ve cook uyuyor uyandiramiyorum nelerr yapiyorum mamayi zorla tikiyorum agzina uyurken agzunda tutuyor ve az bisuy mama gelincede tukaniyor oguruyorr 4gun once kakasini yaptirirken birden bir agladi cocuk mosmor oldu!kucagimda gitti yavrum aotmana ciktim yalnizdim evde bagirmaya basladim olduu diye alt komsular ciktilar komsunun kucaginda kendine geldi ve alttan pirtlattu:++birdaha rabbim yasatmasinn cocugumda morarma yoktu asidan sonra oldu kadin cocuk morarirken mudahele etmedi bilee benide disari cikardiii offf delircemm ..

çok gecmış olsun kısa sürede doktora gıdersen rahat eder için bence...bende yalnızım evde ve cok korkuyor ınsan bısey olursa ne yaparım dıye öyle durumlarda sakin olabılmek en dogrusu ama olmuyor işte telaş yapma doktora götur ögren ne oldugunu canım

Cildiricam artik bugun durduramiyorum bebegimi hic uyumadi surekli memede surekli agliyo cok yoruldum yine kucagimda suan biraktigim an bagiriyo napicagimi sasirdim evde yanlizim oyyy nekadar zormys ya

evet cok zor agladıkları zaman deliriyorum sınırden helekı sabahın erken saatlerındeyse...uyurken ne kadarda masumlar oysaki :)
benımkıde memeden ayrılmadı bugun ılla orda uyuyacak..saatler sonra uykuya daldı memede beklettım uzun sure sonra koydum yerıne neyseki uyudu..

Peki, bu muallakta kalan Rota virüs aşısını yaptırmalı mı? Rota virüsü hemen hemen her çocuğun 5 yaşına kadar geçirdiği, hem ateş hem karın ağrısı, kusma durumlarının da gözlemlenebildiği ishal durumlarıdır. Bu hastalık maalesef özellikle bebeklerde çok daha fazla ağır geçiyor ve çoğu zaman çok yaratıcı bir süreç olabiliyor. Rota virüs aşısı yaptıran bebeklerin bu rahatsızlığa daha az yakalandıkları biliniyor.

Rota virüs aşısını yaptırmanın belli bir süresi var tabi ki. Bebeğiniz doğduktan ilk 3 aya kadar mümkün ise 2. Ayında ilk dozu uygulanır. Ortalamam 2 ay süre ile 2. Dozu da yine bebeğe uygulanır. Uygulanışı çok kolay ve acısız bir işlemdir. Ağızdan verilen bir damla ile yapılan bu aşı yöntemi birçok farklı doktor görüşlerine sahip.

Birçok uzman bu aşının tamamen maddi olarak bir tuzak olduğunu ve vücuda verilen gereksiz bir mikrop olduğu için yapılmasına gerek olmadığını söylese de, bazı uzmanlar ise kesinlikle önermekte ve hiçbir sağlık detayını riske atmamak gerektiğini savunmakta. Bu konuda birçok anne ve baba maalesef kararsız kalıyor. O halde en doğru kararı bebeğinizin doktoru ile detaylı konuşmanız ve bebeğinizin gelişim seyrine göre karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Henüz devletin karşılamadığı rota virüs aşısı, maddi olarak biraz zorlayan aşıların başında gelir. Yaklaşık bir dozunun 140 lira gibi satıldığı eczanelerde, birçok anne ve baba istediği halde bütçeden yana olumlu bakamıyorlar. Sizlerde doktorunuza bu aşının tüm artılarını eksilerini iyice sormalı ve bir ebeveyn olarak en doğru kararı vermelisiniz.

kizlar bebisleriniz buyuyomu?
bizimki gun gectikce buyuyo :))
bide garip bir huyu var cogunlukla kucakta durmayi hic sevmiyo.
alma beni diye agliyo resmen :))
yatirinca susuyo alinca agliyo )
ne tuhaf bir cocuk :))

ne şanslısın

kızlar of bigünü bigününe tutmuyor bebişimin ne yorucuymuş annelik şuraya bir çift laf yazacak zamanı bulamıyorum zaman çok kıymetlendi

Benim kızımda hemen hemen her emmeden sonra hıçkırıyor ve emerken genzine kaçmada her emede oluyor bir iki kez Bne hemen dikleyip sırtını pıtpıtlıyorum tıkanınca.

Gaz preblemi bebekler hareketenince bağırsaklar daha iyi çalışıyormuş ve geçiyormuş 4 ayllıkken geçer dyorlar.

Bizde durduramayınca battaniye arasında sallıyoruz işe yarıyor hemen uyuyor.
kizlar doktorum 40 cikinca kontrole gel dedi bu kontrolde ne yapiliyo alttan muayene varmi bilgi verirseniz sevinirim
Bu 40 kontrolü ne oluyor beni çağırmadı dr um gitmelimiyim mutlaka?
Zeytinyagı marketten aldıgımız mı özel mi alıyosunuz
Ben marketten aldım acaba yanlış birşeymi yaptımki?:44:
Cildiricam artik bugun durduramiyorum bebegimi hic uyumadi surekli memede surekli agliyo cok yoruldum yine kucagimda suan biraktigim an bagiriyo napicagimi sasirdim evde yanlizim oyyy nekadar zormys ya

Canım benim kızımda böyle altı temiz karnı tok yinede meme emmek istiyor ve emip emip ağlıyor emdiğinide çıkarıyor ben böyle yapınca tok olduğundan eminsem emzirmiyorum sallayarak uyutuyorum ayakta yada battaniye arasında sallayınca uyuyor.Yada böyle durumlarda emzik çare olabiliyor alıyorsa bebeğin.

kızlar benim göbişte çatlakçok oldu çatlaklar düzelsin diye hangi kremi kullanıyrsunuz ? tavsiyeleri beklyrm

ay canım ya nasıl kokrkmuşsun dünyanın en kötü duygusu değil mi Allah ım yaşatmasın doktora götür istersenkabızlığından zorlandığı içindir belki kabızmı bilmiyorumda ama iştahsızlığı için bir götür istersen

kızlar az önce duşta neler düşündüğümü paylaşmak istiyorum sizlerle

eskiden;
markalı bir saat,
kaliteli bir elbise,
iyi bir saat, deri çanta, 2 günlük küçük tatiller
gümüş takılar
eşle veya arkadaşlarla yenen yemekler
güzel bir parfüm
beni çok mutlu ederdi

şimdi ise;
uykumu alarak uyanabilme hayali
temiz bir ev
ütülenmiş bebek kıyafetleri
pişmiş bir yemek
kulağın seste olmadan yapılan bir duş
sıcak bir çay
kusmuk, ter kokmayan pijamalar
beni çok mutlu ediyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

aynen canım hatta bebegın bıkac saat uyuması
ufak bir gülümsemesi
az ağlaması
gaz çıkarması
kaka yapması :):)
benı mutlu ediyorrrr....

canim benim.Allah yardimcin olsun arkadasim.cok zor bir durum.bol bol dua oku bebegine.

Sutum kalmadi bu gece ilk kez mama verdm umarim gaz yapmaz cok huzursuzum

Canım mutlaka incir hoşafı yap ve iç inan artırıyor sütü bende burada okudum ve denedim faydasını gördüm kuru incirleri küçük küçük doğra ve bol şekerli bir hoşaf yap hem tanelerini ye hemde suyunu iç.Birde çekirdekli kara üzüm hoşafı onuda yap mutlaka tanelerini de yerken çekirdeklerini çiğneyerek tüketmelisin çekirdekleri çok faydalı.Birde her emzirme sonrası mutlaka iki bardak su içmeti şart koş kendine zorlayarakta olsa iç mutlaka

kızlar benim göbişte çatlakçok oldu çatlaklar düzelsin diye hangi kremi kullanıyrsunuz ? tavsiyeleri beklyrm

Ben varım Hamileliğim boyunca yağladım lierac kullandım chicco nun çatlak kremini kullandım dönem dönem hepsini denedim ama hergün mutlaka birşeyler sürdüm yine de çatlak patlak oldumSanırım oluşmuş çatlağı gideren bir krem yok diye biliyorum.

Sutum kalmadi bu gece ilk kez mama verdm umarim gaz yapmaz cok huzursuzum

Kelebex canim.bisey sorcam.bgn 1ay asimizi olup dr kont gittik.benim oglan masallah 1200gr almis.ben sutumu veriyorum bi de gunde 3 kere falan mama veriyodum.doymuyodu.sutumun dolmasini beklemeden surwkli emmek istiyor bebegim.dr mama verme seni emzik gibi kullaniyo dedi.ama bgn sutum azaldi surekli emdigi icin ortaligi birbirine kayyi oglum.mama vermesrm doymuyo uyumuyo.napmam lazim.sinirlerim bozuldu

Aynen bugun de ben boyleydim.uyumadi uyutmadi doymadi gaxini cikarmadi kipkirmizi olana kadar ciglik cigliga agladi.memeden inmedi.

Benim babam uzun sure ecza deposunda calisti.bi kac yil once anneme bonal diye bi catlak kremi getirmisti.azaltti ama tam anlamiyla gecmedi.

Benim babam uzun sure ecza deposunda calisti.bi kac yil once anneme bonal diye bi catlak kremi getirmisti.azaltti ama tam anlamiyla gecmedi.

Benim karnımda şuan renk değşşiklikleride var çatlakların durumunuda anlayamıyorum renk değişiklikleri düzelsin karnım tek renk olunca bakıcam bende çatlakların durumuna.

Canm ben bi gogus tamamen bosalmadan oburune gecmiyodum bnmki de bgn oyle emzk niyeetine kullandi mecbur bn de mama verdm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…