2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Arkadaslar gecenin bu vakti hala ayaktayim.malum bebekcan uyumuyo uyutmuyoisim koyana kadar 20 gun bekledim esim cok kararsiz.ilk ismini ben koydum ikinciyi esim koysun die kararsiz kocama biraktim ancak karar verdi.sizin bebislerin isimleri neler.bu saatte merak ettim isim gucum yokmus gibi benim oglumun ismi aden emir.hepimizin bebisleri adlariyla hayirla saglikla buyusun.Allah bagislasin bize onları

Benim oğlumunki de Ata. İsmiyle yaşasınlar inşallah. 1.ay aşısını biz sağlık ocağımda vurulduk ama 2. Ay aşısı için bize Haziran'da gelin dedi aşıyı ayda 1 kez açabiliyolarmış mayıstakine biz yetişemiyoruz o yüzden. Kontrole gittiğimiz hastanede vurulabiliyoruz galiba beklemeyip orda vurulalım bari rotavirüsü de olcaz hem. Garip bi uygulama bence.
Bir de bebişlerin boğazına süt kaçınca iki gözün arasındaki alın kısmını yukarı doğru ovun geçiyor hemen

Son düzenleme:

Doktor demistiki bana. 2 saatten once emzirme cok aglarsa emzik ver sakinlessin.sen de oyle yap. Gerci benim ki sakinlesmiyor, emzik almiyo.

nerelerdesin sen?
uğramıyorsun epeydir, iyi misin canım?

canım sorma ya ben perişanları oynuyorum :)) dağıldım resmen. ne kadar zayıf bir insan çıktım ben bebek beni bitirdi. ama görenler çok sakin sen huysuz bebek görmemişsin diyor ama sanırım ben zor doğumum nedeniyle kaldıramadım bebekle uğraşmayı.
bir de aileler ve inatçı,huysuz eşimle uğraştım. sanki başka işim gücüm yokmuş gibi.
sen nasılsın ben 1 tane ile baş edemezken sende 2 tane var :)) bebeğime arada bir mama vermek zorunda kalınca çok üzülüp ağlıyordum sonra aklıma sen geldin. sen de mama verdiğini yazmıştın. mecbur kalınca ne yapabiliriz ki. sütüm kesiliyor bazen. dolmuyor. zaman geçmesi gerekiyor. ama bebeğim aç oluyor mecburen mama veriyorum o durumlarda.

sen nasılsın bebekler nasıl. ne güzel bir kız bir erkek. ben hep bir kız bir erkek isterdim ama artık bir daha doğurmam

Allahım Allahım iyi ki burası var! Daralıp daralıp buraya koşuyorum. :) Olaylar, nedenler, sonuçlar, birbirinden faydalı fikirler tecrübeler. Ne güzel ne güzel :)
Bebeğim dün akşam 7'den geceye 2'ye kadar uyumadı. Ara ara kuş uykusuna dalıp uyanınca feryat figan etti. "Gazdır" deyip geçmekten bıktım. Metsile başlamıştık anlaşılan o da fayda etmedi. Bugün başka bir doktora göstereceğiz. Soru listemi hazırladım :)
Bebeğim hiç kusmazdı kızlar. Bugün 40 günlük olduk, son iki güne kadar toplasanız 4 kez kusmamaıştı 4o günde. Ama son 2 gün 40 kere kusmuştur.
Kırmızı bir bebek bizimkisi, bir de ıkındığında görseniz patlıcan moru oluyor :) Yüzünde pütür pütür minik minik bir sürü sivilce var her yanını kaplayan. Sadece uyuduğu vakit pürüzsüz oluyor cildi.
Emzik almıyor, midesi bulanıyor. Çoğu çeşit çeşit emzik denemiş, marka marka. Ucuz yollu olsa ya da bebeğimin tutacağını bilsem bütün emzikleri deneyeceğim ama elimde kalmasından korkuyorum.
Annelik zormuş
Annelik zormuş
Annelik zormuş

Yazdım ya bugün kırkımız çıkacak inşallah. Ritüellere saygım olmakla birlikte bıyık altı gülümsemişliğim vardı hep. Ama şimdi hepsini yapmak istiyorum, hoşuma gidiyor. Tek sorum olacak kızlar. Biz bebeğimizi odada yıkadık hep. Annem "bebek ile anne aynı anda banyo yapacak, hatta burunlarını birbirine değdirecek" diyor. İllâ birlikte mi su döküneceğiz. Bebeğimi önce yıkasam, sonra kendim yıkansam olmaz mı?

Biz de bugün kırklanıcaZ :))) ayyy ne değişik şeyler var. bence sen sonra yıkanabilirsin onun suyundan dökmek lazım aynı anda olmasına gerek yok bence .yöresel değişiklikler de olduğuna göre kafana göre yani :))) bizde suya biraz tuz dökcez kokmasın diye çok az tabi

perişanlık ne kelime
acziyet içindeyim ben
hiçbir şeye yetemiyorum canım
evime, eşime, bebeklerime
gelen her yardımı kabul ediyorum
hatta herkesten yardım dileniyorum

mama konusuna gelince ;
süt yoksa yoktur
azsa azdır
bünyesel bir şey
bence çok da elimizde değil
yoksa hepimiz isteriz anne sütü verelim bebeklerimize
ama olmayınca olmuyor
benim iki tane de ondan olmuyor demiyorum
kuzenimle doğumlarımızın arasında 15 gün var
onlar şu an 70 günlükler
ve kuzenimin de tek bebeğine sütü yetmiyor
ve mama veriyor

benim ümidim ek gıdada
6 ayı falan beklemeyeceğim ben
4 ay bitsin
yoğurt ve sebze çorbası ile başlayacağım inşallah

bizim gibi bunalanlar sıkılanlar
bir daha doğurmayacağım diyor ama
etrafa baksana ne kadar az tek çocuk var
bence sen de bu sıkıntılarını unuttuğunda ikinciyi düşüneceksin birçokları gibi
bana gelince bir çocuk daha mı?
Allahım olmayan ve isteyen herkese nasip etsin benimkilere de sağlık versin

annelik bebeğinin gazı çıktığında
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh çok şükür demektirrr

selamlar :)

kırkı çıkacak arkadaşlar var ne güzel..hayırlı olsun..bebişler büyüyorr :)
bizim kırkımız çıkalı çok olduççyaklaşık 2 buçuk olduk şimdi..

bizde 40 tane minik taş toplayıp banyo kovasının içine attık.o suyla yıkandı,kırklanmış oldu oğlum
sonra o kovadaki suyla bende yıkandım.aynı anda yıkanmadık yani.illa aynı anda yıkancan diye bişi duymadım ben.
zaten bunların hepsi batıl inanç ama zararı olmadığı için yapılıyor..

tuz olayını bizde birkaç kez yaptık.kokmasın teri diye.biz kırkı çıkmadan önce yapmıştık.
adetmiş yapılırmış hep..bende tuzlanmışım bebekken.gerçekten terim kokmaz hiç,belki doğrudur kimbilir :)

birde arkadaşım poposuna bal sürün ballı bi bebek olsun demişti.
onlardada buymuş adet..tamamen hurafe işte..
oğlumun poposuna azıcık balda sürdük bi duş alma esnasında..
görücez bakalım ballı ve şanslı bi bebek mi olucak.. ??

kimbilir daha neler vardır duymadığımızz :92:

kızlar ve bebişleri günaydın :)
dün benim ilk iş günümdü sabah kızımdan ayrılıp zor gittim kocam sabah erken çıktığım için idare etti ama uyku sersemi diye pek güvenemediğim için annemi yolladım hemen kızıma bakmaya sabah gittim işe ilk kez ayrı kaldığım için çok tuhaf hissettim ama toparlandım mecburen saat 12 gibi memeler oldu taş gibi bide süt yok zannediyorduk bütün gün emdiği için hiç dolmaya fırsat olmamış demek allahtan süt saklama poşeti almıştım ara ara sağdım biriktirdim akşam koşakoşa eve geldim kızıma içirdim akşam yine sağdım makinayla 4 ölçek çıkardım bi memeden bugüne sakladım allah yardım ediyorda herşey yoluna kendiliğinden giriyor çok şükür 1 ay boyunca akşam çalışıcam yani bütün gün kızımın yanında olucam akşamda annem eşim bakıcaklar 12 gibi gelicem böylesi daha iyi oldu şimdi koynumda sızdı kaldı ana kuzusu daha çok küçük ama duygusal davranırsam çalışamam zaten onun için ailem için çalışıyorum diye kendimi motive ediyorum kızlar gerçekten anne olmak çok zor sürekli kızımı düşünüp annemi araryıp sormaya çalıştım bütün gün öyle geçti

bugün 56. günümüz..
ve son 3 gündür inanılmaz gaz sancılarımız var
öncesinde işe yarayan şeyler şimdi hiçbir halta yaramıyor
kimyon vs boş
şaşırmış haldeyim
sanırım metabolizma değişimi bu olsa gerek...

selam anneler.

bebeklerimiz her geçen gün büyüyorlar ve huyları değişiyor.

bizimki,artık meme isterken dudaklarını uzatmaya ve damağıyla öpücük atar gibi sesler çıkarmaya başladı.inanılmaz şeker oluyor bu haliyle..emerken,uyurken,gözleriyle beni izlerken onu izlemek en büyük zevkim.

gaz sancısı ise en büyük kabusum.akşam yine tuttu,banyo yaptırıp uyutabildik.

gündüz melek gibi,akşam olunca içine canavar kaçmış gibi oluyor meleğim.

çok seviyorum onu,herşeyim oldu bir anda. çok tuhaf..tarifsiz..

umarım isteyen herkes bu duyguyu yaşar,Allah kimseyi anne baba olmaktan mahrum etmesin..

benım bugun karnım agrıyor sankı adet agrısı gıbı adetmı oluyorum acaba daha cok erken pöööfff

bızde 50 gunu gectık degıstı sankı kızım daha az uyuyor sancısı oluyor mırıldanıyor aglıyor anlamadım neden böyle oldu cok zorluyo gün boyu hıçbısey yapamıyorum gecede uyku yok delirecegım

aynen
sancıdan ememiyor sürekli ıkınıp kıpkırmızı oluyor morarana kadar ağlıyor uyku desen yok gibi
bazen tuvalete gidecek zaman bulamıyorum saçıma tarak değmiyor of of

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…