2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

kızlar benim bebeğimde laktoz intöleransı çıktı.bu bir tür süt şekerine alerji.sindirilemeyen süt bol bol gaz ve ishal yapıyordu. bu yüzden laktozsuz mama ve anne sütü birlikte veriyorum birde süt vermeden önce laztazm damla.bizi buna iten neydi derseniz,sulu yeşil son olarak da kanlı kaka,yaklaşık 15 defa yapıyordu evet yanlış okumadınız 15 defa,çocuk gastroenterologuna götürdük bu dönemde herşey normal kabul edilmeli olabildiğince sürece müdahale etmeden geçiştirmeye çalışmalıymışız.doktora gittiğimiz gün oğlum iyileşti çünkü yaklaşık yrm çay kaşığı patates nişastasını su ile pişirdik ve azıcık verdik oğluma bikaç gün öncesinde.bu tarif teyzemden.inanır mısınz geçti ishali! aman dikkat eğer dışkı sayısı 8-10 u geçmiyorsa ishal olamaz bu normaldir 10u geçiyorsa ishaldir diyebiliriz.sık kaka pişige sebep oluyordu onu da %20lik çinko kremlerle hallettik zeytinyağı da iyi geliyor .piyasadaki kremler malesef cildini mahvetti oğlumun
ishalden süpheleniyorsanız mutlaka dr görünün.bol bol emzirin su kaybetmesin.biz hala zaman zaman ugrasıyoruz sulu kakayla.ama dediğim gibi mümkün mertebe sabırlı olmak ve beklemek pişiği önlemek için sık alt değiştirmek ve ennnn soonn çare azıcık patates nişastası.benim çözümüm bu oldu ALLAH şifalar versin bebiklere....

gecmıs olsun canım...
bızım kaka mıktarı cok sayılmaz rengıde aynı ama daha sıvı su gıbı 2 gundur daha once gayet normaldı...üşüttümü acaba anlamadım cunku 2 gündür ağlaması sancısı var gıbı ıkınıyo...

canım allah acil şifalar nasip etsin,ah o hastaneler ya...keşke bir an önce çıkabilseniz o ortamdan,bence bol bol sıvı al sütün bebeğin için çok değerli nolur dayanmaya çalış.cuma vakti dualarımız seninle.güçlü olmaya çalış evladın için....

okuyunca inanki rahatladım. elimden geleni yapmaya devam ediyorum
dün humana aldım. günde 3 defa içiyorum. bitki çayı yaptım onu da içiyorum. bol bol su. dün mama vermek zorunda kalmadım şükür. ama yetmezse mecburen vericem artık.

50 kusur gunluk olduk hala az az kanamam var. dr a daha gidemedim.
benim de devam ediyor. ağdaya da gidemedim. dr.a da gidemedim. kesik yerimiz de aşağıda biz nasıl ağda yaptıracağız

şuan hastaneden yaziyorum.2gundur oglum hastanede yatiyor ne zaman cikacagimiz belli degil.. 43gunluk olduk..idrar yolu enfeksiyonundan dolayi burdayiz..ne olur dua edin kizlar..

canım çok çok geçmiş olsun dualarım seninle Allah bebeğine şifa versin en kısa zamanda iyileşip çıksın hastaneden.

canım ben baştan beri mustela konak önleyici şampuan kullanıyorum. tavsiye üzerine almıştım. bir dene istersen.

merhaba kızlar baya oldu giremedim yine. ev boş kalmıyor hiç.

herkes iyidir umarım geçmişi okumak mümkün değil.

bebeğime her geçen gün daha çok alıştım onu nasıl susturacağımı ağladında ne istedğini

tahmin edebiliyorum. bu haftaso bu kırkımız çıkıyor bizimde.

size şunu sormak isitiyorum ben sadece anne sütü veriyorum ve emzik tutmadı.

dışarı çıkmak istediğimde örn minübste meme ister aranırsa onu nasıl susturcağım.

bu konuda çözümü olan var mı.

mesela evden çıkmadan biberona sağsam sütü emer mi öyle? hiç denemedim ama.

sokağa çıkmaktan sırf bu yüzden korkuyorum.

konak bizdede oldu. çocuğumun suratı isilik hep yeni yeni geçiyor. sebamedler

hiç bi işe yaramadı. pişiğimizi chicco geçirdi.

edlincim çok geçmiş olsun cnım benim güçlü olmaya çalış dualarımız seninle.

kızlar benim bebeğimde de şöyle bir sorun var.

boğazına bişey takılıyo gibi oluyor. uğraşıyor uğraşıyor. öksürüyor tıksırıyor. yutkunuyor. bazen boğulacak,kusacak gibi hareketler yapıyor. hemen elime alıp ters çeviriyorum çok korkuyorum. sanki sürekli boğazında tükürüğü var onunla uğraşıyor. bazen bu yüzden uyuması bile gecikiyor. sürekli olmasa da sık sık bu durumda oluyor.

doktora 1 aylıkken gittiğimizde söyledim. ciddiye bile almadı. zaten o doktoru değiştireceğim.

ben de dışarı çıkınca emziremem diye düşünüyordum. ilk haftalar bikaç defa dışarı çıkmıştık. ben yanımda küçük termosa sıcak su koymuştum bir de bardak. önceden biriktirdiğim sütümü de biberona koymuştum. bardağın içine sıcak su koyup biberonu da içine koyup ılıştırıp vermiştim. çünkü sütümü dolapta biriktiriyorum. ama sen hemen sağıp çıkacaksan ve çabuk döneceksen soğumaz belki ama yine de yanında sıcak su olması lazım.

Marka verebiliyormuyuz bilmiyorum eczaneden h....nin kimyon rezene karisik granullu cayindan gunde 3-4 cay kasigi veriyorum.cok ise yaradi.bizimde gaz sikintimiz coktu.su an cok cok azsldi cok sukur.kalaninida ben iciyorum...

canım cok gecmıs tez zamanda ıyılesır yavrun ınsallah....allah daha kötülerinden korusun hepimizi ve yavrularımızı....kendine dikkat et sende...

edlin çook geçmiş olsun..allah yavruna sağlık versin biran önce evinize dönersiniz inşallah..

herkese hayırlı cumalar..

allah razi olsun arkadaslar..ins guzel haberler vericem...

hım yani biberona sütümü sağsam o gün içerisinde bozulma olmaz değil mi?

birde sıcak yani ılık mı olması gerekiyor. onuda bilmiyordum. ayrıca şu da var,

emzik tutmayan çocuk biberon tutar mı ki ?

evde bir deneme yapsam iyi olcak sanırım

co sagolun kizlar..dualariniz yeter...

bileğine damlattığında ne sıcak ne soğuk olacak. yani o gün içinde bozulmaz. dolapta da 5 gün duruyor. ben ilk başlarda çok sağıp verdim alıyordu çünkü açtı. şimdi de az verir oldum daha çok emziriyorum. bu sefer de biberonu garipsedi. ağzına alıyor dolandıyor bir süre sonra emmeye başlıyor. yani bence de evde bir deneme yap. bir de değişik değişik biberon uçları var. bazılarını beğeniyorlar bazılarını beğenmiyorlar :) benimki philips avent ve chiccoyu beğendi. eşime damaklı uç al dedim o da wee diye bir markanın almış ama bebeğim onu ağzına almıyor. bir de denemek için marketten bebedor aldım o da damla damla akıtmıyor. onu da kullanamadım. ilk aldığım avent iyi ama onun da ucu sanki çok uzun :)) o kadar uzun uç mu olur :)) chicconunki daha kısa. anne memesi gibi :)

acaba balgamı mı var bebeğinin,onu atmaya çalışıyor olabilir.bizde balgam olmadı ama burdan okumuştum,yaşayan arkadaşlar var.okurlarsa fikir verebilirler.benim oğlum da zaman zaman fazla emmeye bağlı olarak çökelek çıkarıyor,tamamını kusamazsa dilinde ve dilinin altında kalıyor ve onu çıkarmak için çaba sarfediyor.ağlıyor.kusacakmış ya da midesi bulanıyormuş gibi ağız hareketleri yapıyor ve çıkarınca rahatlıyor..

kızlar nasılsınızzzz. biz iyiyiz kızımla çok şükür. artık uyuyor. daha doğrusu düzene girdi uykusu. emziğe alıştırdım. yalnız büyüttüğüm için mecbur kaldım. ama çok işime yarıyor. sakin kalıyor ve kolay uyuyor.

bi şeyi çok merak ettim de kızlar size de danışayım dedim. ilk doğduğunda kızımın gözleri lacivertti. şimdi açık mavi. sizin bebişlerde mi mavi gözlü. ben esmerim eşim kumral. bu kız mavi gözlü kar gibi teni falan. ben üvey annesi gibi duruyorum:)))) acaba değişir mi ki rengi diye merak ettim. sizinkilerde mavi ise her bebek aynı diyeceğim

Canim ben kumral yesil gozluyum esim esmer.ama esimin annesi renli gozlu babasi bembeyaz benom baba esmer ann sari.oglum bryaz tenli somdo de griye calan mavi oldu gozu.ya soya cek de olabilir.bildig kdryla goz renkleri 1 qbucuk yasindan snra degisiyor.saglikli olsunlar da hep.

Canim bu arada emzige nasil alisti.ne marka verdin. Benimki almiyo bi türlü.

Evet evet emziğe nasıl alıştırdınız, benimki katiyen almıyor, midesi bulanıyor.

Canim bu arada emzige nasil alisti.ne marka verdin. Benimki almiyo bi türlü.

canım wee di,ye bi marka. aslında daha farklı alırdım ben olsam. ama eczacı arkadası eşime bunu vermiş. hafif acken verdim hep. o da çok zor tuttu ama şimdi rahatım epey. ama emziğin kullanımı çok hijyen gerektiren bi şey. özen göstermeyince ağzı pamukçuk oluveriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…