herkeslere merhaba.edlin arkadasim gecmis olsun.Allah yavruna ve butun hasta olan bebislere sifa versin.kizlar benim yine bi sorum olucak 2 gundur kizimin goz kapaklarinda ince ince damarlar cikti mor renkte.cok belirgin degil ama yinede endise ediyorum.sizin bebislerde de varmi boyle birsey yoksq dra gostermelimiyim.bu arada kizim yarin 2ayini dolduruyor.cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.herkese gazsiz guzel gunler dilerim.
Edlin. Canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin bütün bebeklere.
Recsn. . Canım dün ben de kızımın sol göz kapağında ince mor bir damar fark ettim. Dün sabah 9 dan gece 2 ye kadar adam akıllı uyumadi ağladı durdu gaz sancisindan dün yorgunluk bir taraftan kızıma çare olamıyorum o bir taraftan kızım kucagimda o ağladı ben ağladım. Aklıma bile gelmedi normal mi değil mi diye. Eğer dr ye sorarsan yazarmisin sonucunu... Şu gaz olayindan nefret ediyorum ne bebegimde suzur kaldı ne bende yeri geliyor çaresizlikten eşime bile cikisiyorum. Tabi karşılıksız kalmıyor bu tavrım.. Rabbim bebislerimizin şu gaz sancıları bitsin noluurr artık bende hal kalmadı...
Kac gunluk senin yakisiklin. Biz 38 gunluk olduk bugun 40 cikinca gezmeye gidicez bizde ama kizimla disari cikmaya korkuyorum
inş.düzelir canım yaa bende sabırsızlıkla bekliyorum bizim gündüz bir sorunumuz uykumuz güzel 2-3 saat arayla emmeye uyanıyoruz şimdi 2-3 gündürde dışarı çıkmaya başladık arabasına binince mışıl mışıl uyuyor bir sorunumuz yok dışarıda sevdi sanırım arabasını:) 40 günün ardından dışarı çıkmak çok güzel geldi bana bide ben çalışan bi bayanım hiç evde oturamazdım.iyice bunalmıştımdışarı çıkmadan önce karnını doyuruyorum altını alıyorum gazını çıkarıyorum sonra oğlumla addaya gidiyoruz:) darısı başına canım
Bnmki 27 gunluk ben ciktim 20 kirki cikti sonucta cok da iyi geldi bebegime hava aldi korkmana gerek yok bnce cnm
kızımın pişiğinin artık kronikleştiğini düşünüyorum
çünkü geçiyor tekrarlıyor
geçiyor tekrarlıyor
ben esmerim, eşim kumral
kızım ise neredeyse kar beyaz
piyasadaki en iyi bezi kullanıyorum
bepanthol pişik kremini kullanıyorum
gün içinde mutlaka en az 3 kere popo yıkayıp havalandırıyorum ama
pişiğin önüne geçemiyoruz
doktor pişik için trosyd diye bir krem verdi
piyasada bundan etkilisi yok dedi
ama kızıma fayda etmedi
eczaneye gittim o da bana
fito diye bir krem verdi
pişiği geçirdi ama bir süre sonra tekrarladı
bugün eczaneye tekrar gittim
en etkili olanları kullanmışsınız
daha etkilisi yok diyip krem vermedi
doktora götürmemi söyledi
bu arada belki prima Premium care kızıma iyi gelmemiştir diyip
huggies denemeye karar verdim ama
o da fayda etmedi
bugün gittim chicconun pişik kremini aldım
kıvamı oldukça koyu
ümidim var bakalım hayırlısı
bu da tutmazsa
mustela alacağım
göle yoğurt mayalıyorum
ya tutarsa diye
piyasada ne kadar marka varsa deneye deneye bulacağım kızıma iyi geleni
Doğumdan beri prima premium care bez, unibaby ıslak mendil ve desitin krem kullanıyorum maşallah hiç pişik olmadık . bezin altta kalma süresi2-3 saati geçmiyor. Yalnız prima bizde de popoya yapışıyor huggies kullananlar memnun mu
Kizlar bebekleriniz uyanikken napiyolar benimki surekli agliyo yada emmek istiyo ac olmasa bile buda beni cok yoruyo sizler napiyosinuz
Kızlar prima Premium care kullananlar kaç numarasını kullanıyorsunuz. 1 sanki küçük geliyor 2 de bayağı büyük duruyor karar veremedim hangisini kullansam diye.
Kızlar prima Premium care kullananlar kaç numarasını kullanıyorsunuz. 1 sanki küçük geliyor 2 de bayağı büyük duruyor karar veremedim hangisini kullansam diye.
Sendende Allah razı olsun canım,inşallah bir an önce sağlığına kavuşurda evinizde rahat edersinizallah hepinizden razi olsun kizlar..bu guzel dileklerinizi okumak bile buyuk moral oldu...
lolo cum yasadiklarin kolay degil cnm.o yurek neler gormus..allah hepimize sabir cocuklarimiza can sagligi versin
İshal olmuş olabilir canım.Benim kızım mamada alıyor ishal olduğunda mamasını biraz daha koyu yapmıştım normale dönmüştü kakası,geçmiş olsunkızlar bebegım dunden berı su gıbı kaka yapıyor...sadece anne sutu alıyor eskıden de sıvıydı ama kremsi bi sıvılıktı bu,şimdi sanki çiş gibi rengi normal,sayısıda cok fazlalaşmadı...
ishalmı oldu acaba sizde varmı???bırazda aglıyo herhalde sancısı var bıde gurultusu var karnında bagırsagında
Benim kızımdada konak oluştu her banyodan önce zeytinyağı sürüp tarakla temizlemeye çalışıyorum.Tam olarak geçmedi zamanla geçer inşallah.Çogu bebekte oluyormuş konakbenim bebeğimin kafasında olmadı konak hiç.
ama olursa zeytinyağı sürüp yumuşatıp sonra hafifçe ovalayıp temizleyebilirsiniz demişti hemşire..
benim oğlumun kaşlarında olmuştu konak.yıkandıkça zamanla temizlendi.
şimdi hiçbirşey kalmadı merak edilcek birşey değil yani.çoğu bebekte oluyor. :))
Allah bağışlasın 40 ından sonra inşllh rahat edersinmerhaba kızlar baya oldu giremedim yine. ev boş kalmıyor hiç.
herkes iyidir umarım geçmişi okumak mümkün değil.
bebeğime her geçen gün daha çok alıştım onu nasıl susturacağımı ağladında ne istedğini
tahmin edebiliyorum. bu haftaso bu kırkımız çıkıyor bizimde.
size şunu sormak isitiyorum ben sadece anne sütü veriyorum ve emzik tutmadı.
dışarı çıkmak istediğimde örn minübste meme ister aranırsa onu nasıl susturcağım.
bu konuda çözümü olan var mı.
mesela evden çıkmadan biberona sağsam sütü emer mi öyle? hiç denemedim ama.
sokağa çıkmaktan sırf bu yüzden korkuyorum.
konak bizdede oldu. çocuğumun suratı isilik hep yeni yeni geçiyor. sebamedler
hiç bi işe yaramadı. pişiğimizi chicco geçirdi.
edlincim çok geçmiş olsun cnım benim güçlü olmaya çalış dualarımız seninle.
Genelde bebeklerin ilk zamanlarda gözleri lacivert oluyor sonra doğal rengine dönüyor.Benimde öyleymiş ela olmuş sonrasındakızlar nasılsınızzzz. biz iyiyiz kızımla çok şükür. artık uyuyor. daha doğrusu düzene girdi uykusu. emziğe alıştırdım. yalnız büyüttüğüm için mecbur kaldım. ama çok işime yarıyor. sakin kalıyor ve kolay uyuyor.
bi şeyi çok merak ettim de kızlar size de danışayım dedim. ilk doğduğunda kızımın gözleri lacivertti. şimdi açık mavi. sizin bebişlerde mi mavi gözlü. ben esmerim eşim kumral. bu kız mavi gözlü kar gibi teni falan. ben üvey annesi gibi duruyorum:)))) acaba değişir mi ki rengi diye merak ettim. sizinkilerde mavi ise her bebek aynı diyeceğim
Canım çok teşekkürler.Zeytinyağı vs sürekli denedim ama çok fayda etmedi.Mevlüd gününde hoca temre olmuş dedi okuttum temre duası varmış.Hafifledi ve şuanda kalmadı o kadar çok şükürcnm bnm kızımda da aynısı oluyo sebamedin bebe losyonu var akşam hafif sürüyorum sabahına bişi kalmıyo dene derim
Haklısın dışarı çıkmayı çoğumuz özlemişizdir.Bende kırk uçurmaya bir kaç yere gittim ama yarın ilk defa şöyle bir sahil havası alacağız inşallh bebek arabasıyla biraz heyecanlıyım ve çok hevesliyim bebek arabasına ilk defa bindireceğiz inşallah burnumuzdan getirmez
bu arada bebeklerime ne doktorumuzun verdiği multi vitamini kullanıyorum
ne de sağlık ocağının verdiği d vitaminini
hiçbirini kullanmayı da düşünmüyorum
biz bunlarla mı büyüdük diyorum kendi kendime
biz bu arada kanguru kullanıyoruz
harika bir şey
onlarla kendimi çok özel hissediyorum
çocukları sürekli çıkarıyorum dışarı
ev gezmelerine gidiyoruz
biraz üşütüyorlar ama
ne yapalım böyle böyle alışacaklar
kakalarının yeşil olmasından anlıyorum bunu da
ama dışarı çıkınca da ben insan olduğumu hatırlıyorum
Allah bağışlasınoğlum 43 günlük oldu ama uyku düzeni falan oturmadı daha şimdi emzirdim altını değiştirdim gazını çıkarttım ve yaklaşık 1.5 saattir yatağında sallıyorum ve gözleri hala fıldır fıldırçok uykum varr ve şöyle deliksiz 5-6 saat uyumyayı çoook özledimmmm
Ne güzel iyi etmişsin.Bizde yarın bebek arabasıyla dışarda hava alıcaz biraz bakalım nasıl geçicekGunaydin kizlar dun oglumu bebek arabasina koyup markete gittim acik hava o kadar iyi geldi ki yaklasik2 aydir gunduz disari cikmamistim tosunum da uyudu uzmedi beni soyle biraz parkta oturdum insan oldugumu hatrladim resmen o kadarcik sey bile degisik geldi acildim
Gaz problemi çok kötü uyumak isteselerde uyutmuyor bazen o gaz:18:İnşallh düzelir kısa sürede bebeğinNysan.... Bizdede durumlar ayni 44 günlük kızım, hala uyku düzeni yok. Bebeğim uyusa bile gaz sancilariyunden uyanıyor bu defa da gaz sancısı bir taraftan uykusuzluk bir taraftan basbas bağırıyor. Ark. Ve komşular gelmek istiyorlar. Cesaret edip cagiramiyorum pasta börek yapmayı bir yana bırakın. Karnimi dyuramiyorum.hala evdeyiz bir yere cikamiyoruz 40 i çıktığında arabayla bir gezelim dedik eve canımızı zor attık. Inş. Kısa sürede duzelirler.Rabbim başka hastalık vermesin sabredip biraz buyumelerini bekliycez sanırım. Dün eşime diyorum 4 aylıkken geçer gaz sancısı diyorlar 4. Aydada ufak ufak ek gıdaya başlanır bu defada kabızlık sorunları basliycak :)
40 ından sonra çıkartmak daha doğru diye düşünüyorum bende.Çünkü zaten çok hassas oluyorlar ister istemez kalabalık ortama giriliyor.Büyüklerin dediğinden bazen şaşmamak gerekiyor.Bende kırkını bekledim dışarıya çıkartmak içinKac gunluk senin yakisiklin. Biz 38 gunluk olduk bugun 40 cikinca gezmeye gidicez bizde ama kizimla disari cikmaya korkuyorum
Kizlar bebekleriniz uyanikken napiyolar benimki surekli agliyo yada emmek istiyo ac olmasa bile buda beni cok yoruyo sizler napiyosinuz
Kac gunluk senin yakisiklin. Biz 38 gunluk olduk bugun 40 cikinca gezmeye gidicez bizde ama kizimla disari cikmaya korkuyorum
Haklısın canım evde oturması zor bende calisiyorum normalde 8_5 ama ek görevim çok hafta sonum yok. Hamileliğin son haftalarind ek görev yazmiyorlardi evde catliyordum resmen. Şimdi 50 gündür evdeyim. Kızımla zaman nasıl geçiyor anlamiyorm ama aglamalarina çare bulamayınca ev boğuyor beni. Bugün balkona çıktık kızımla 2 dakika anca durdum çok tuhafina gitti gözlerini kapkapattı nefes alışı değişti sanki garibimin...
bende gaz için rezene içiyorum süt desteği içinde mercanköşk:) tavsiye ederim etkililer...Ahmet Maranki, izleyicilerden yoğunlukla gelen gaz problemi hakkındaki suallere şu şekilde yanıt verdi: “Yeşilçay ağırlıklı olarak rezene, kimyon ve biraz da anasondan oluşan bitki çayı gaz probleminizi yok edecektir. Su kaynatıldıktan sonra demlenerek elde edilen çaydan siz tüketirseniz gaz probleminiz ortadan kalkacaktır. Sizin gaz sorununuz çözülünce de bebeğiniz rahatlayacaktır. 6 ayını geçmiş bebeklere azar azar bu çaydan verilmesinde bir sakınca yoktur. Anne bu çaydan tükettiği zaman bebeklerinin uykusu da rahatlar.
Emziren annelerin kahve ve nescafe içmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bisküvi, çikolata, cips, şekerleme, asitli içecek, konsantre gıda ve içeceklerden de uzak durması gerekir. Dişinize bile yapışan bu gıdaları midenizden nasıl atacağınızı düşünmeniz gerek. Hele de emziren bir anneyseniz bu tavsiyelerime çok dikkat etmelisiniz. Annenin kahve ve nescafe tüketmesi bebeklerini uykusuz bırakabilir.”
Ahmet Maranki, izleyicilerden yoğunlukla gelen gaz problemi hakkındaki suallere şu şekilde yanıt verdi: Yeşilçay ağırlıklı olarak rezene, kimyon ve biraz da anasondan oluşan bitki çayı gaz probleminizi yok edecektir. Su kaynatıldıktan sonra demlenerek elde edilen çaydan siz tüketirseniz gaz probleminiz ortadan kalkacaktır. Sizin gaz sorununuz çözülünce de bebeğiniz rahatlayacaktır. 6 ayını geçmiş bebeklere azar azar bu çaydan verilmesinde bir sakınca yoktur. Anne bu çaydan tükettiği zaman bebeklerinin uykusu da rahatlar.
Emziren annelerin kahve ve nescafe içmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bisküvi, çikolata, cips, şekerleme, asitli içecek, konsantre gıda ve içeceklerden de uzak durması gerekir. Dişinize bile yapışan bu gıdaları midenizden nasıl atacağınızı düşünmeniz gerek. Hele de emziren bir anneyseniz bu tavsiyelerime çok dikkat etmelisiniz. Annenin kahve ve nescafe tüketmesi bebeklerini uykusuz bırakabilir.
ilk kez çıktıysa tuhafına gitmiştir prensesin:) sen çıkardkça o alışır benim oğlan 3 günde fıldır fıldır oldu dışarda:)
Huggiesciler cevaplar için çok tşkler
Kaştaki kepek gibi deri soyulması gibi beyaz şeyler Konak mı oluyo saçlarında yok ama kaşında öyle şeyler var bazen oluyo geçer diye dikkate almamıştım birşey yapmak gerekir mi?
Bizde dün kuaföre gittik fön sesleri sağolsun uyudu oğlum ben de biraz şekle girdim sonra yemek yedik azıcık gezdik çok iyi oldu dışarda iyiydi ama eve gelince huysuzlandı biraz. Bebek arabasıyla gezme hayalime ulaştım sonunda :))
Ahmet Maranki, izleyicilerden yoğunlukla gelen gaz problemi hakkındaki suallere şu şekilde yanıt verdi: Yeşilçay ağırlıklı olarak rezene, kimyon ve biraz da anasondan oluşan bitki çayı gaz probleminizi yok edecektir. Su kaynatıldıktan sonra demlenerek elde edilen çaydan siz tüketirseniz gaz probleminiz ortadan kalkacaktır. Sizin gaz sorununuz çözülünce de bebeğiniz rahatlayacaktır. 6 ayını geçmiş bebeklere azar azar bu çaydan verilmesinde bir sakınca yoktur. Anne bu çaydan tükettiği zaman bebeklerinin uykusu da rahatlar.
Emziren annelerin kahve ve nescafe içmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bisküvi, çikolata, cips, şekerleme, asitli içecek, konsantre gıda ve içeceklerden de uzak durması gerekir. Dişinize bile yapışan bu gıdaları midenizden nasıl atacağınızı düşünmeniz gerek. Hele de emziren bir anneyseniz bu tavsiyelerime çok dikkat etmelisiniz. Annenin kahve ve nescafe tüketmesi bebeklerini uykusuz bırakabilir.
adanam...
doğum sonrası çatlak kremi sormuştun sanırım bir ara bugün strivectin isminde bir kreme rastladım topikler arasında bayağı adı geçmiş. iyi olduğunu söyleyende çok... benimde göbeğimin çevresindekiler gözüme batıyor yanlardakiler çok çirkin durmuyor sanki. eğer her hangi bir ürün denersen memnun kalırsan yazarmısın tatlım...
aynen canım, benim kızım da öyle. çok yorucu oluyor artık kızım kucağımda akrobasi yapıyoruz resmen napsamda sustursam diye. garibim başka bişeyden anlamıyor ki oyun çocuğu değilki oyuncakla oynasın laftan sözdende anlamıyor ben konuşuyorum kızım şöyle kızım böyle diye, bizimki hiç o yerli değil gözler başka yöne bakıyorşöyle tepki vermeye başlasalarda biraz sevip mıncıklasak vursak popolarına popolarına gerçi ben başladım poposuna vurmaya dayanamıyorum altını değiştirirken yapıştırıyorum iki tane...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?