2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
hastane odasinda tam 7 bebek var ve hepsi saati kurulmus gibi ayni anda cigligi basiyor...dusunsenize 7bebek cigligi ayni anda bir de yaninda 7anne piş pişii..
insanda beyin kalmiyor ve kendi bebeginin sesini zor seciyorsun..ama susunca da hepsi bir anda susuyor..iste o an ki sessizlik paha bicilemez.. cok uzun surmuyor ne yazik ki...
rabbim tum hastalara sifa versin ve beterinden korusun ins..

günaydın anneler
dün yaz alışverişine çıktık oğullarımla
bebek arabasını aldım avm ye gittik
oralarda emzirme odası olduğu için rahat oluyo genelde büyük market alışverişine oraya gidiyoruz
bizimki daha avm ye varır varmaz acıkıyo emzirme odasında emziriyorum gaz ve alt deşiminden sonra rahatlıyo
gerçi dün daha rahat gezdik
sanırım dışarı çıkmaya alıştı ben bebeğim 5 günlükken dışarı çıkmaya başladımsık sık çıkıyorum
tabi kısa süreli ve evden fazla uzaklaşamıyorum
oğlum 3 haftalıkken çapaya bile gittik
dün oğlumun bütün yazlıklıklarını aldım tabi ikisininde ilk defa bu kadar rahat gezdim kendimi çok iyi hissettim
avm de eymenden küçük bebekler bile vardı
hava çok sıcak ev serin dışarıyo göre
evde kollu giymek rahatsız etmiyo gerçi artık tek kat giydiriyorum
dışarıda kısa kolluları giydirsemmi acaba bazen kucağıma alıyorum çıkıyoruz şöyle bi tur atıyoruz genelde bebek arabasıyla çıkıyorum o zaman üzerini örtebiliyorumsanırım kısa kolluları giydirebilirim gibi geliyo bana

hastane ortamında kalmak zor biliyorum sabret yapıcak bişey yok evladın iyileşsinde bu sıkıntı hiç önemli değil
allah orda yatan bütün bebeklere şifa versin

pişik için poposunu duru suyla güzelce yıkayıp sonrada kurulayıp bepantol kullanıyorum iyi geliyo fakat yinede arada kızarıyo sonra yine geçiyo
hametan kremde çok iyi birde içinde çinko bulunan kremler gerçekten pişiğe birebir
bazı bebeklerin çişi çok asitli oluyo ne kullansanda pişik yapıyo doktora bi danışmak lazım

bez olarak prima premium care 2 numara kullanıyorum burda bi markette uygundu fiyatı baya bi stokladım ben
3 numarada aldım poposu büyür diye

benim oğlumunde el parmağında batma oldu fucidin krem verdi doktor hala geçmedi ama sanırım eskisi gibi acımıyo dokununca ağlardı şimdi ağllamıyo tırnaklarını kesmeyede korkuyorum kesmediğim için yüzünü çizdi bende elliklerini geri takttım
kesicem ama tırnaklarını elliklerlede bunalıyo

kanguru almadım bile ben genelde bebek arabası kullandığım için gerek görmedim
belim rahatsız benim kanguru belimi rahatsız eder diye düşünyorum

konaklarada takılmayın siz bebeğinizi normal yıkayın konaklar zamanla yok olucak

bebeğimin dilinde hafiften pamukçuk oluşmaya başlamış karbonatlı su yapıp temizlicem bu gün

bu gün baya bi temizlik işim var bu saat oldu daha bişey yapmadım ben işe girişim anca hallederim tabi eymen bey izin verirse

canım daha çıkmadınız sanırım?
ne zaman çıkacağınız belli mi?
prens henüz iyileşmedi mi?
çok geçmiş olsun tekrardan sevdacım

canım arsızlıklarından ve edepsizliklerinden ağlıyorlar
emziklerini çok seviyorlar ancak bu çılgınlar gibi ağlamalarına engel değil maalesef

herkeze iyi haftalar diliyorum :))

bizde haftasonunu değerlendirenler arasındayız.
çarşıya çıkıyorduk devamlı ama ilk kez avm ye gittik..arabanın bagajına bebek arabasınıda koyduk
orada bebek arabasında gezerken bol bol uyudu..bu bebekler gezerken ne güzel uyuyor.. :)

korkmuştum çok huysuzlanırmı oğlum diye ama korktuğum gibi olmadı
sadece acıkınca bastı çığlığı.koştur koştur bebek bakım odasın gittik o zamanda.
emzirdim altını değiştirdim tekrar arabasına yatırdık kaldığımız yerden devam ettik..
5 saat dışarda kalmışız..rekorumuz bu şimdilik :)
bizde rahat rahat alışverişimizi yaptık.
yazlık kıyafetler almaya başladık artık oğluma.onları giydirceğim günü bekliyorum
çıplak kollarını bacaklarını öpmek istiyorumm :))

herkes haftasonu gezmeye cıkmış ne güzel,biz ev gezmesı yaptık bıraz onun dısında kızım 2 gundur cok kusuyo o yuzden pek cıkmak ıstemedım dısarı..moralim bozuldu emıyo sonra cıkarıyo her emme sonrası kusuyor eskıden bu kadar fazla degıldı,buyudukce gecer dıyodum ama cogalıcakmı anlamadım..bizim haftasonu boyle sıkıcı gectı malesef

inşallah azalır kusmalarınızz..
benim oğlum fazla emdiği zaman kusuyor.onun dışında kusması yok..

Allahım yavrularımıza bol bol uyku versin
gazsız ve rahat kaka yapacakları bi gün olsun
sütümüz çok olsun huysuzlanmasınlar
hastalarımız hemen iyileşsin inşallah

eldivenleri çıkardınız mı? ben antalyada yaşıyorum oldukça sıcak artık burası
bugün çıkardım tırnaklarını kesip ama bi yandan da üşürmü ki diye tedirginim
şapka da sürekli takmıyorum. yalnız hala çorap + 2 kat alt 2 kat üst giydiriyorum üstün biri uzun biri kısa kollu
oda sıcaklığımız 24 lerde fazla mı acaba

inşallah azalır kusmalarınızz..
benim oğlum fazla emdiği zaman kusuyor.onun dışında kusması yok..

inşallah canım sagol...
fazlamı emıyo bılmıyorum kı anlamadım,emıyo sonra uykuya dalıyo bı saat sonra kustugu için uykudanda uyanıyo yavrum..

Herkese hayırlı haftalar, bizde çok zor bir hafta sonu geçirdik oğlumuzu anakucağından düşürdük. babamızla hafta sonu dışarı çıkmıştık anakucağında oğlumuz hem arabada hem gittiğimiz yerde rahat uyur demiştik,kemerini takmamıştık çok derin ve zaten kuzucuk dönmüyor diye. arabadan indik babası taşıyordu bir elinden diğerine geçirirken kaydı kuzucuk baktım yerde ,şok olduk hemen acillere koştuk film di emar dı elh. Travmatik bi durum çıkmadı ama birazşişlik var meleğimin kafasında oda zamanla geçer dedi doktorlar...size tavsiyem asla bebişleri hiçbir araba salıncak koltuk v.b. ne kemersiz oturtmayın olmayacak şeyler oluyor malesef. Çevresinde böyle kazaları tecrübe edinenler oldumu? inşaallh ilerde bi sıkıntı olmaz şimdi çok şükür gayet iyi ama..Rabbim emanetlerini korusun ...

canim bende nerdesin diye merak ediyodum.
zor bir durum seninkide.
ama cocuklar uslu olurlarsa pek de zorluk olmaz seninkiler nasil bilmiyorum ama....
valla bunlari gordukce ikinci bebekten korktum artik. :))

ahh papatyaaammm valla yakininda olsaydim yardima gelirdim arkadasim.
cok zor seninkisiyaaaa!!!!!!!
bebisler bari azcik uslu olsalar yaaa!!!

ne yaptin arkadasim antalyanin sicaginda okadar giydirme bebisine.
rahatsiz olabilir sicaktan.kac gunluk bilmiyorum ama yeteri kadar kilosu varsa kendini isitabilir ilk zamanlardaki gibi olmaz tabi.
vucut isisini her zaman kontrol et ve ona gore giydir derim.
36.5 un altindaysa bir kat giydir.
37.5 undeyse bir kat cikar.
ben hep ole yapiyorum.
genelde her altini actigimda bakiyorum derecesine.

malesefki bizde dusurduk anakucagindan.
hemde saglik ocaginda.
kontrol icin goturmustuk.
o anki korkumu anlatamam.bebisim hem korkudan hem acidan cok agladi.
yuzunde ve kafasindahafif bir cizik vardi sadece.
esim biraz tuttuda duserken cok daha sert dusmesini onledi.ama yinede cok agladi kuzum (

sevgili annişler kızım 1 aylık yüzünde ve vücüdunda sivilceler var dr hamaten krem verdi ama daha doğal bir yol var mı acaba ne zaman geçer.sizinkilerde de olmuşmuydu.dr alerji yada sıcaktan olmuştur diyo.komşumda buna adetli biri bakmış diyo..

Cnm gercekten Allah yardimcin olsun. Simdi cok bunaliyorsun ama onlar buyuyunce ikiz dogurmanin kaymagini yiyeceksin. Ben snin gibi ikiz dogurmus olsaydim bir daha cocuk dusunmezdim. Zaten 2 cocugum bir dogurmaya bir hamilelikle gelmis olacakti. Sen ikiz dogurdun sanslisin. Baska bir hamilelik gecirmesen bile 2 cocugun var.

Gecmis olsun cnm. Ben de korkuyorum dusurmekten. Hele de gaz cikarirken dusururum de boynunu kirarim diye korkuyorum. Allah korusun.

kızlar bide bebeğinizi neyde taşıyosunuz dışarı çıkınca.bizim haftaya kırkımız çıkıcak ne alsam karar veremedim.

canım bizim eczacımız kullanıyormuş kızına hiç zararı yok dedi ben pompa gibi olan aspiratörlerden kullanıyorum öncesinde serum fizyolojık damlatıyorum. bir zararı olmaz demişti bize kendi kızındada kullandığına göre sonuçta baba eczacı anne dr. kullanmasa onlar kullanmaz demi..

canım buralarda sıcak bende kısa kol yada sıfır kol çıtçıtlı badi üstüne penye takım giydiriyorum takımın altı ayaklı olmasına rağmen içine çorapta giydiriyorum. şapkayı bıraktım artık eldivende akşamları takıyorum elleri buz gibi yavrumun...

ayyy canım Allah yardımcın olsun bende şimdi eşimi işe gönderdim. onu gönderirken tüylerim diken diken oldu malum uyanık olduğu her zaman huysuzlanıyor ağlıyor yavaş yavaş alışıyorum ama bazen hiç susturamıyoruz eşiminde benimde canımız çıkıyor susturana kadar gaz sancıları yüzünden basbas bağırıyor. senin dediğin gibi bunların limitleri yok. bogazı nasıl acıyorsa kusacakmış gibi oluyor bir kaç saniye duruyor sonra yine başlıyor benim cadım :)

canım fazlasını mı kusuyor acaba dr. bana emzirme aralığını artır demişti kusmaması için. gerçi ben uygulayamıyorum uyanık olduğu zaman hep meme istiyor..

yukardada yazmıştım canım. evim 26 28 derece arası.

çok geçmiş olsun canım nasıl korkmuşsundur.o kadar çok kişiden duyuyorum ki bebekleri melekler tutar derler için rahat olsun.. Rabbim kimseye yaşatmasın...

benim kzıımında yanaklarında ve başında vardı süttendir diyip geçmiştim dünden beride göğsünde var bugün biraz daha belirgin isilikmi acaba diyorum ama isilik olsa bütün vücudundamı olur...o lafı bende adetli biri kucaklarsa şeklinde duymuştum kırkı çıkmamış bebekler için...

kızlar bide bebeğinizi neyde taşıyosunuz dışarı çıkınca.bizim haftaya kırkımız çıkıcak ne alsam karar veremedim.

ben portbebe almıştım hastaneden çıkarken ve aşısına onla götürdüm buralar çok esiyor üşümesin diye almıştım. bugün gezmeye gittik çok şükür ilk defa, hava çok sıcaktı ama esinti vardı. battaniyeye sardım araba baktık kızıma bastonlardan almayı düşünüyoruz sonuçta arabamız var arkasına atarız avm gezerken kullanırız, pratik kullanımı rahat olsun diye. gözlerim kanguruyada kaydı ama uzun süre takılı kaldığında belimi ağrıtır çocukta rahat hareket edemez, sonuçta arabada oturur uyur rahat eder çocuk diye düşünüyorum.

gezimiz güzel geçti kısaydı ama kızım son dakikalarda ağlamaya başladı eve gelene kadar arabada emzirdim eve gelincede banyo yaptırdık uyuttum. Hiç dışarı çıkamıycam hep evde kalıcam sanıyordum biraz moralim düzeldi kendime güvenim geldi :)) ( korkuyordum bebeğim ortalıkta ağlar susturamam rezil olurum diye gerçi ağladı ama arabada memeyi verince eve kadar oyaladım :)) )

kızlar ben 1 haftadır işe başladım ve kendimden geçtim internete ilk kez girebildim geçmiş yapamadım daha yetişemiyorum ne kızıma ne eve ne kocama ne yaptığımı bilmiyorum annem var iyiki o idare ediyor yardımcı oluyor yoksa imkanı yok zaten kızlar size bir sorrum var kızımın çişinin sarı ve kokulu olduğunu farkettim haftaya çarş.kontrolü var sizce bekliyim mi yoksa hemen doktora götüreyim mi önemli bişey olabilir mi

arabada oto koltuğunda takılıyor gittiğimiz yerdede arabasında tam yatar şekilde genelde mızmızlanıyor mecbur kucakta taşıyoruz susuyor ben kanguruda aldım ama kullanamadım bebiş kendini tutamıyorki yine sen taşımış oluyorsun kucaktan farkı olmuyor onun için biraz daha büyümesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…