2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bende unutuyorum o yelek olayına alışamadık daha
gece battaniye an kolayı ama genelde gaz çıkartırken aklıma geliyo

iyi akşamlar
bebişlerinizi kaç saat aralıklarla emziriyorsunuz

kesin bi saat sınırı koymuyorum ben,istedıkçe verıyorum..bazen huzursuz oluyor cok sık aralıklarla istiyor aglıyor bende zorlamıyorum veriyorum bazende 3 saat yada 2 saat sonra istiyor...onun acıkmasına göre veriyorum ben

bende unutuyorum o yelek olayına alışamadık daha
gece battaniye an kolayı ama genelde gaz çıkartırken aklıma geliyo

Bende unutuyorum bugünde birkez kakası yeşildi korktum acaba üşüttümü diye şmdi tekrar yapsın diye bekliyorum yine yeşilde yarın dr a götürmem gerekirmi neden yeşil kaka yapar?

Bende unutuyorum bugünde birkez kakası yeşildi korktum acaba üşüttümü diye şmdi tekrar yapsın diye bekliyorum yine yeşilde yarın dr a götürmem gerekirmi neden yeşil kaka yapar?

hayatım gez ve kakadan ibaret oldu ha bi de süt nasıl artar
eşim eve gelenlere dikkat edin bizde yedikleriniz süt yapar diye eğleniyo

merhaba canım, bebeğim çok şükür emmeye alıştı ama sütüm hala çok az. herkes bebek emerse artar diyordu ama bişey değişmedi. hergün bir şişe malt içeçek, bir fincan rezene çayı içiyorum. birde son olarak arkadaş dere otu ye dedi, onuda deniycem bakalım. öğğğğ artık ne kadar sevmediğim şey varsa süt yapıyormuş:) bende her defasında önce emziriyorum ama hiç doymadı henüz emmekle. her emmeden sonra gündüz 60cc mama yiyor, akşam 90cc, gece yatarken 120cc yiyor. 3 ya da 4saatte bir acıkıyor. gecede 6saat felan aralıksız uyuyor 120cc içince.
evet bende normal yapmıştım, 17kilo almıştım toplam, 9gitti, 8 duruyor. bende çok takıyorum kiloyu, diyete başlıycam nerdeyse yaza kadar vermek için ama zaten sütüm yok, bide diyet yapsam tamamen kesilicek diye korkuyorum.

ben yatırırken ince battaniyesini altına seriyorum yatakta, kaldırırken de ona sarıp kaldırıyorum. böylece unutmuyorum sarmayı. yelek giydirmeyi denedim, giydirirken iyi ama uyuyunca çıkarıp yatırayım derken uyanıyor, çıkarmasam terliyor. o yüzden vazgeçtim yelekten.

Kizlar iki gunfur sutum cok az ya zaten ole hic bizaman cok olmadi ama iki gundur iyice axaldi aksamdan aksama mama veriyofum ama daha fazla vermek istemiyorum sutumu artirmk icin napiyim helva yiyorim suda cok iciyorum baska napiyim

humana still tee içiyorum faydalı bence.
bi de şöle bi karışım önerdiler:

muskat, papatya, anason,rezene, kimyon otu, dereotu
(muskat ceviz gibi bişeymiş rendelenmesi lazım)
hepsini kaynatıp içiyoruz hem süte hem gaza iyi geliyomuş
henüz yapmadım yarın aldırcam kocama

44 günlüğüz 2 numara prima kullanıyoruz ben bacaklarnı çok sıkmasından ve sızdırmasından 2ye geçmiştim
5100 grımız şu an 2 numara tam geliyo

battaniye örtüyorum emzirirken geceleri.

düşen bebeklere kıyamam Allah saklasın neyseki önemli bişey yok.

Son düzenleme:
Bugun sutum neredeyse hic yoktu annem de gitti oglum ilk defa tum gun uyumadi ve resmen gun boyu mama verdim simdi uyudu umarim uyanmaz mama veren anneler bebise mamadan sonra ne kadar su veriyosunuz? Benn her mamadan snra yarimm cay kasigi veriyorum yanlis bisey yapmak istemiyorum

Merhaba Anne Adayları,

Öncelikle Allah hepinize sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Ben İzmir'de yaşıyorum. doğum ve Düğün Fotoğrafçılığına başladım. Eğitimimi bitirdim ve sertifikamı aldım. İsteyenler olursa ücretsiz olarak fotoğraflarınızı çekmek istiyorum. Hem size güzel bir hatıra hem de kendim için bir deneyim olacak. İlgilenenler bana özelden mesaj ile ulaşabilirler.

Şimdiden teşekkür ederim.

çok geçmiş olsun canım
allahım korusun hepsini

ahh papatyaaammm valla yakininda olsaydim yardima gelirdim arkadasim.
cok zor seninkisiyaaaa!!!!!!!
bebisler bari azcik uslu olsalar yaaa!!!

ne kadara incesin canım
teşekkür ederim

çok geçmiş olsun canım

db cim inanki şu anki en büyük tesellim bu
bir daha doğurmayacağım diyorum
bu günler geçecek diyorum
doğup da büyümeyen var mı diyorum

ben mamamdan sonra su vermiyorum
doktorumuz verin demedi çünkü
sana doktorun mu söyledi bunu?

Son düzenleme:
Kizlar iki gunfur sutum cok az ya zaten ole hic bizaman cok olmadi ama iki gundur iyice axaldi aksamdan aksama mama veriyofum ama daha fazla vermek istemiyorum sutumu artirmk icin napiyim helva yiyorim suda cok iciyorum baska napiyim

slm cnm her annenin en büyük korkusu sütün azalması.her yolu deniceksin mebur :) ben sabahları soğan kavuruyorum içine da bi yumurta hem sağlıklı hemde bol süt yapıyo soğandan dolayı.2 güne bi kendime öğlenleri azıcık ksır yapıyorum bol soğanlı içinde ince bulgur da var süt yapar.sonra ha bide bi karışım yaptım sabah akşam 3-4 tatlı kaşığı yiyorum hemen yazim kuru incir kuru kayısı kuru hurma kuru siyah erik bibe çekirdekli siyah üzüm bunları birer avuç koyuyorum tencereye üstünü azıcık geçecek kadarda su bi taşım kaynatıyorum blenderdan geçiriyorum bi kaba koyduktan sonra üzerine bolca susam bolca ceviz döküyorum öle yiyorum:) cnm isterse tahin pekmezde yiyorum oda süt yapıyo benden bu kadar inş. sütün artar bi dene derim kolay gelsin cnm

Hayir canim ama oglumun agzi yapis yapis oluyo susuzluktannn bi de pamukcuk derdimiz var

selam kizlar nasilsiniz.bende uzzzzzuuuun zamandir yazamadim.iki cocukla cok zor.dun butun gunu yalnizdim cildirdim.bide melegim dogdugundan beri hiriltisi vardi.3 gundur iyice artti bide oksurub oguruyor.dk.soyluycem bugun.sutumde az/bebisim mamada istemiyor.bol bol su iciyorum.insallah yeter sutum.bide kizlar burasi soguk ama ben bebisimi dogdugundan beri eldiven ve sapka giydirmedim.hic.dk.gerek gormedi.sadece banyo yapinca sapka takiyorum 2 saatlik.

----1 - 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g - 50 cm 5400 g - 59 cm
2 aylık bebek 3500 g - 52.5 cm 6400 g - 62 cm
3 aylık bebek 4000 g - 54 cm 7200 g - 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g - 56 cm 8000 g - 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g - 57.5 cm 8700 g - 70 cm
6 aylık bebek 5400 g - 59 cm 9250 g - 72 cm
7 aylık bebek 5800 g - 60.5 cm 9800 g - 73 cm
8 aylık bebek 6150 g - 61.5 cm 10350 g - 75 cm
9 aylık bebek 6500 g - 62.5 cm 10800 g - 77 cm
10 aylık bebek 6750 g - 63.5 cm 11200 g - 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g - 65 cm 11700 g - 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g - 66 cm 12000 g - 81 cm

emdikten sonra gazını çıkarıyomusun her seferinde
benimkisi gazını çıkarmassam kusuyo emdikten hemen sonra omzuma yaslıyıp dik bi şekilde durmasını sağlıyorum
bide fazla emerse fazlalığı kusar

eldivenleri 41 günlükken çıkarmıştım tırnağı batma yapınca geri taktım tırnaklarını kesince yine çıkarıcam
çok fazla giydiriyosun
ben artık doğalgazı yakmıyorum
üzerinede yeım yadA SIFIR KOLLU ÇITÇITLU BADİ
onun üstünede pijama takımı yada tulum bide çorap

ah çok kötü olmuş düşürmeniz çok korkmuştur
neyseki bişey olmamış
lütfen kazalar başımıza gelmeden tedbir alalım sonra işişten geçince alınan tedbir hiç bi işe yaramaz
sonrası büyük pişmanlık olur
allah herkezin yavrusunu her türlü müsibetten korusun amin...

benim oğlumdada vardı zamanla geçiyo ben hiçbirşey kullanmadım

iyi akşamlar
bebişlerinizi kaç saat aralıklarla emziriyorsunuz

genelde her istediğinde bazen çok emerse vermiyorum salıncağına koyup sallıyorum yada kucağımda gezdiriyorum

yeleği hep yanımızda oluyo fakat üzerine giydirmiyorum sırtına örtüyorum çünkü uyuyunca zor çıkıyo üzerinden

yeşil kakayı genelde üşütünce yapıyolar fakat sürekli olmuyo yeşil kaka devam ederse doktora gitmesi lazım

bebeğimi genelde bebek arabasıyla çıkarıyorum dışarıya
yakına gidiyosam bazen kucağımdada çıkarıyorum

çişin kokması bi bulgudur genelde yediği mamadan yada içtiği ilaçtan değilse enfeksiyon yada mantar olabiliyo

kizlar 6.gunun sonunda temiz bir kulturle ins. taburcu oluyoruz..ama 1 ay sonra NEFROLOJİ de takip altinda olacaz..cok kucukken idrar yolu enfeksiyonu gecirdiginden bobreklerin etkilenip etkilenmedigi takip edilecek..ins birsey cikmaz..
hepinize desteginiz icin tesekkur ederim..iyiki varsiniz..bu topikte nefes aldigimi hissediyorum..

Canim cok gecmis olsun Allah bi daha yasatmasin ins

Sirtina mutlaka bisey ort canim uyku sicakligiyla usur

Cok gecmis olsun canim Allah bi daha boyle bisey gostermesin

Edlin geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın
2 kat üst derken bende kısa kollu çıtçıtlı badi ve uzun kollu pijama yada badi giydiriyordum altı bire düşürdüm yani şimdi çorap atlet (çıtçıtlı badi) pijama takımı giydiriyorum eldiven ve şapka yok .zaten böyle giderse hava kısa kollulara başlarız birkaç güne :)))
Sezaryende mekik çekilmeye ne zaman başlanır ki acaba. Dr kontrolüme var daha . gidenler hiç sordu mu nasıl egzersiz yapalım mı falan diye yada neler yapılabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…