2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Slm kizlar oncelikle sunu acikliga kavusturayim. Anneme sordum kocabas pekmezi neden yapiliyor diye. Seker pancari dedi. Ben de vermeyi biraktim o pekmezi. Uzum pekmezi vericem. Sekerin ne faydasi olacak diye dusundum.

Ben dr a sormustum. Hep ayni tarafa yatiyor kafasi yamulur mu diye. Olmaz oyle sey demisti. Demekki oluyormus. Gecmis olsun cnm.
kızlar kahvaltıda beyaz peynirle yumurta sarısını nasıl veriyorsunuz? sulandırmadan kuru kuru mu yada sulandırıyorsanız neyle? bende artık kahvaltıya başlatıcam tosuncuğu
Ben direk veriyorum. Kac dk kaynatiyorsun yumurtayi?
kızlar pirinç unu maması veriyormusunuz bebeklerinize,birde bebe bisküvisi veriyormusunuz veriyorsanız tarifini yazarmısınız? pirinç unu muhallebisi yapıp içine bebe bisküvisi atsam olurmu ki?
Dr oyle yapabilirsin demisti.
Drek tabagina bosaltiyorum ben.
Cok mantikli. Bneimki de hep uyaniyor.

Sebamed hic iyi gelmemisti bize. Kizlar bepanthol ve sudocrem onerdiler. Bepanthol u denedim once gecirdi masallah. Sen de dene gecmis olsun.

Evet beceremiyorum. Kac dk kaynatayim. Once kisik ateste kaynamasini bekliyorum. Kaynamaya baslayinca ne kadar sure sonra alayim ocaktan?

Evet beceremiyorum. Kac dk kaynatayim. Once kisik ateste kaynamasini bekliyorum. Kaynamaya baslayinca ne kadar sure sonra alayim ocaktan?

Canım 4 dk.
Altını kapattıktan sonra sıcak suyun içinden çıkar. Yoksa orda da pişmeye devam ediyor.

Benim oğluşun da kafası yamulmuştu. Sağlı sollu yatırıyorum gündüzleri. Kafamızın arkası epey düzleşti. Ben de artırayım bari deviti :)

Kızlar yoğurtlarınızı hangi sütle yapıyorsunuz? Sorum arada kaynamış.

Bu arada yazmıştım, biz de ek gıdaya başladık.
Başlangıç için ölçünüz ne kadardı?
2-3 çay kaşığı?

merhaba güzel anneler...

Uzun zamandır okuyamıyorum yazdıklarınızı. uyku düzenimiz tam oturuyor derken 4 gündür yine altüst oldu. akşam 11 den önce uyumayan kızım artık 9 olmadan uyuyor ve gece kalkıp 2 saatten fazla uyanık duruyor. Sabah da erken kalkıyor. Buda beni bayağı yoruyor.Zaten en fazla 2 saat uyuduğu için çok uykusuz kalıyorum. Gündüz uykularımızda çok hafifledi. Ayağımda sallayıp uyutup sonra yatağına koyardım. Şimdi yatağına koymaya korkuyorum hemen kalkıyor....6. ayımız bitti 2 gün önce acaba yeni bir büyüme atağımı bilmiyorum. Perşembe günü aşımız var bakalım nolucak....

sanirim cilten cilde degisiyor bnm ogluma da pudra iyi gelmisti krem gecirmedi ama pudra gecirdi pisigini

olabilir canım, ben bizim doktorun söylediğini yazdım, belki başka doktor tavsiye bile ediyordur.

Ben dr a sormustum. Hep ayni tarafa yatiyor kafasi yamulur mu diye. Olmaz oyle sey demisti. Demekki oluyormus. Gecmis olsun cnm.

sağol canım evet oluyor, ne kadar doğru bilmiyorum ama erken doğan bebeklerde daha çok oluyormuş (bizimkide 36haftalık doğdu). yamulma derken kafanın arkası düzleşiyor biraz, öyle çarpık bir kafası yok yani:) şimdi kendisi bir sağa bir sola yatıyor, hatta artık hep yan yatıyor zaten, bayağı düzeldi ama var yinede. ben hiç bir bebekte dikkat etmemiştim ama şimdi bizim bebeği gören çoğu kişi benimkinde de olmuştu, geçiyor o, bişey kalmıyor diyor, çok yaygınmış meğer, olmadan bilmiyomuşuz:)

sanada geçmiş olsun, geçiyormuş o, öyle diyor herkes doktorumuz da dahil ama bize deviti arttırdı.

yoğurduda inek sütüyle yapıyorum. cam şişelerde satılan günlük sütlerden alıyorum, genelde de sütaşı tercih ediyorum.

Kızlar, aşı takviminde 1 yaşına kadar aşı yok ama hemşire bana 9. ayda da aşısı olduğunu söyledi. Konyaya Suriyeliler geldikten sonra kızamık vakaları 4-5 kat artmış. Kızamık aşısı olacağız 9 aylıkken. Aslında 1 yaş aşısında da var kızamık ama

Cnm 4 dk kaynatirim sagol. Aoc gunluk sutle ya da aoc nin icinde mayasi da olan sutle apiyorum

Bu arada yazmıştım, biz de ek gıdaya başladık.
Başlangıç için ölçünüz ne kadardı?
2-3 çay kaşığı?

Bir kahve fincani demisti dr. Simdi de yedigi kadar veriyorum.

bizde deviti 3 damla veriyorduk sormayı unutmuştm doktora arttıralımmı diye bende arttırcm artık çünkü benm kızımında hep aynı tarafa yatmaktan başı yamuk eskisi kadar göze batmıyor artık ama dikkatli bakınca anlaşılıyor yinede

canım ben önce dolaptan yumurtayı çıkarıyorum soğukluğu en azından kırılana kadar sonra kaynar suyun içine yavaşça kaşıkla bırakıyorum ve tam 7 dk sonra kapatıyorum kayısı kıvamında oluyor eşim böyle seviyor bende ondan öğrendm zaten :)

biz de ek gıda almaya başladık.sebzeyi pek yemiyor diğerlerinide zorla olsa alıyo.

anneler siz bebeklerinize kan damlasını kaç damla veriyosunuz.hala 4 damla mı yoksa giderek artıyo mu.
birde kan damlasını süt ile beraber verilmiyo sanırım.Siz nasıl yapıyosunuz?

arkadaşlar size iki sorum olacak:

1-benim kızım 6.5 aylık oldu,gözlerinde bazen kayma oluyor..sizde de var mı??acaba bu normal midir??

2-biberonla bebeğe nasıl kahvaltı veriyorsunuz..ben denedim delikten akmıyor...biberonun ucundan biraz açtım yine tıkanıyor..siz bunu nasıl hallettiniz??kaşıkla çok zaman kaybı yaşıyorum...biberonun ucunu tamamen mi kesmem lazım??

Canım, benim bebiş de sebze çorbasını suratını ekşiterek yiyor, 2-3 kaşık.
Son konrtolde kanımız biraz düşük çıktı. Doktor kan ilacını 5 damlaya çıkardı. Süt ve süt ürünleri ile verilmemesi gerektiğini söyledi.

1 yaşına kadar bebeklerde göz kaymasının normal olduğunu duymuştum.
Bizimki biberon almıyor. Bu konuda bir bilgim yok.

biz 5 damlayla başladık, geçen ay doktora sorduğumda 5 damla yeterli dedi, artmadı yani hiç. meyve püresiyle birlikte veriyorum ben, kaşığa biraz meyve püresi koyup, üzerine damlatıyorum, arkadan da meyve yedirmeye devam ediyorum, öyle arada kaynıyor.

gözlerdeki kayma hakkında bir bilgim yok, bizimkinde olmuyor, bir doktoruna danış istersen, bazılarında 6.ayda göz kontrolü isteyebiliyorlar. kontrol ettirirsin, için rahatlar.

kahvaltıyı biberonla değil kaşıkla veriyorum, peynir yumurta felan biberondan geçmez sanırım. dediğin gibi kaşıkla uzun sürüyor, hatta heryer batıyor ama sadece kahvaltı için değilki bütün ek gıdalar için geçerli bu durum bizde... hele buara asla kaşık istemiyor, bişey yedirmek tam bir işkence, o kadar özene bezene her öğün bişeyler hazırlıyorum, sonuç ağzı sımsıkı kapalı ve istemiyorum diye bağıran, ısrar edince ağlayan bir bebek. ağlarken bile ağzı kapalı ağlıyor artık ağzına kaşığı sokmıyayım diye. sinirden oturup ağlayasım geliyor bazen

biz de dokuz ayı doldurduktan sonra kızamık aşısı için gideceğiz sağlık ocağına; bu durum her bebek için geçerli değil mi canım,
ben de konya dayım da :44:

kahvaltı ve yumurtadan bahsedilmiş; ben kızımı sabah bizimle birlikte sofraya oturtuyorum (o kadar istekli ki oturtmak zorunda kalıyorum :))))))) kayısı kıvamında yumurta sarısı, tuzsuz beyaz peyniri elimle koparıp az az veriyorum, kuru kuru olmasın diye rezene çayı yapıp (50 ml kadar- bazen hepsini bitirmiyor) biberonla ara ara içiriyorum, anne mutlu bebiş mutlu geçinip gidiyoruz

iştahsız bebekleri olan annelerde belki işe yarar; sizinle birlikte masaya oturtun derim, bizde işe yarıyor

Bana hemsire saglik bakanligi cikarabilir 9.ayda duruma bakariz dedi...

Ben olculeri ve yapilisi vereyim arkadasim 120 cc sute 1 bebek ekmegi,1\4 yumurta sarisi (kalan 1/4 masada yediriyorum) 1 tatli kasigi pekmez,lor yada labne peyniri,ceviz yada badem rendesi blendrdan geciriyorum daha sivi oluyor yogun kivamli ogunler icin bir bibeonun ucunu epey buyuttum hatta yirtildi diyebilirim cekmesine gerek kalmiyor direk akiyor....hatta bu sabah kahvaltiya muz koydum dahada yogunlasti o bile akti bibron ucundan iyice yirtilmis demekki ucu yikarken

kızamık şu an salgınmış bebeklerimiz 9 aylık olduğunda hala salgın devam ediyorsa bizimkilerede aşı yapıcaklarmış devam etmiyosa 12 aylık aşıları var onu yaptırıcaz.

benim oğlumda gece sürekli meme istiyo
sabaha kadar kaç kere uyandığımı sayamıyorum bile bazen emzirirken uyuyakalıyorum gece düzenli uyuyamamak çok yoruyo beni

ek gıdalarımız devam ediyo gündüz çok fazla emmiyo beni kahvaltısını yapıyo yoğurt meyve kaşık maması aralarda meme derken akşam oluyo gece sabaha kadarda emişip duruyoruz

hala dişi çıkmadı

ve hala emekleme gayreti yok dönemiyo bile yattığı yerde poposunu kaldırıyo yana dönüyo sadece tam dönemiyo yürütece koyuyorum bazen pek sevmiyo biraz oynuyo yan yan yada geri gidiyo sonra ağlamaya başlıyo çabuk sıkılıyo

yeni aldığım mama sandalyesini çok sevdi benim içinde baya iyi oldu orda oturuyo sohbet ediyoruz oyun oynuyoruz mamamızı yiyoruz

bizden bu kadar şimdilik başka bi değişiklik yok

kontrolde kana nasıl baktı ?

ben kan ilacını 1-2 haftadır vermiyorum kabızlıktan perişan oldu çocuk. hala da günde bir iki kere taş gibi bir parça yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…